1280
roguelike
-
#637 Képek sztorik jöhetnek minden mennyiségben :) -
#636 Fincsi. Még több halállehetőség. Örülök, hogy az adventure módba is raktak be dolgokat. A megabeast invasion pedig amint bekerül /valszeg volt vele valami bug amit még nem javítottak és várnak vele/ eléggé veszélyesnek tűnik. Remélem a nagyon bezárkózó fortokat fogja megizzasztani egy kicsit, hogy Zero ne unatkozzon. -
sirdond #635 megjelent!
rengeteg újdonság, már alig várom, hogy délután legyen és elkezdjek egy új fortress-t :D -
Zero 7th #634 Uh. Én most a Prison Architecttel bírkózom. Nem is olyan egyszerű az, mint gondoltam. -
sirdond #633 1 hét!
http://www.bay12forums.com/smf/index.php?topic=139852.0 -
#632 Kár érte. Én jól szórakoztam azzal a játékkal. :) -
sirdond #631 tegnap óta már ilyen is van:
https://imgur.com/a/IfKwv -
sirdond #630 ezt próbálta már valaki?
http://www.ultimaratioregum.co.uk/game/info/
eleinte követtem, aztán teljesen elfelejtettem,hogy létezik. most meg már játszható állapotban van. -
Zero 7th #629 Úgy tűnik, hogy a Towns megdöglött... -
#628 -
sirdond #627 "It's almost here! After over two years in the making, we plan to release the next version of Dwarf Fortress in the beginning of July."
source
végre :)) -
sirdond #626 kaptam egy szép kis ostromot, vagy 30 goblin (nem számoltam meg pontosan), meg 8-10 cave dragon, de volt közöttük war cave dragon is. azt hittem rosszabb lesz, de az immár 10 fős military-m viszonylag simán elbánt velük. sajnos nem volt veszteség nélküli az ostrom. 2 óvatlan törp kint rekedt, akiből az egyik elhalálozott, a másikat az ostrom előtt nem sokkal elkészült kórházban ápolják a képzett orvosok. ja és persze az állatállományom elég rendesen megkopott...
egyébként pont jókor választották az időpontot az ostromra, mert lebontottam egy részt a várfalból,hogy új kaput építsek, de nem sikerült időben. szerencsére a vízesárok segített, csak néhány elvetemült goblin mert beúszni, meg pár sárkány berepült, de nem az összes. ja meg két hülye goblin feltörte az aknafedelet,ahol a földalatti víztározóba folyik a víz, észrevették,hogy nyitva a floodgate. az egyik még esés közben meghalt :DD a másik viszont túlélte,de bezártam a víztározóba és most nem tud mit csinálni :D
még nem találtam ki mi lesz a sorsa, de nem hiszem,hogy túl fogja élni.
viszont most takaríthatok ezerrel, akkora dzsuvát csináltak. csak necromancerek ne jöjjenek.
-
sirdond #625 ok, majd folytatom valamikor, csak szombat óta sajnos nem volt időm játszani. -
#624 Jöhet még ilyen kis napló, mert engem érdekel. :) Ha már noob vagyok hozzá/nincs türelmem egyelőre nekiállni mások sikereit/bukását jó olvasni. -
sirdond #623 hülye goblinok megint bepróbálkoztak :D
az első 7et kapásból kinyírtam, a maradék 3 fejvesztve rohant, de nem menekülhettek meg :D -
sirdond #622 elment egy újabb év. lényegesebb dolgok, amik történtek röviden:
-rábukkantam egy barlangrendszerre,tele van pókselyemmel és egy forgotten beast is ólálkodik. szerencsére nem tud repülni így bejönni sem tud. egyelőre hagytam, de később tervek vannak vele.
-megint egy rakás haszontalan törp
-találtam rengeteg vasércet így nagyüzemben megy a vas- és acélgyártás
-1 év alatt az 5fős squadból 5 kiváló harcos lett. 1 axelord, 1 macelord, 3 hammerlord. volt egy goblin ambush (5 crossbow,2 spear) ami pont egybeesett egy bevondorlással, egy törpöt azonnal kinyírtak a többit szerencsére be tudtam "hívni" a biztos védelmet nyújtó fortress-be. kiderült az is,amit csak reméltem előtte,hogy repülni nem tudó lények nem képesek bejutni az erődbe. kíváncsi voltam mit tanult a squad, ígyhát ráeresztettem őket a goblinokra. szerencsére nem kellett csalódnom, nem túlzok, fél másodperc alatt lerendezték a goblinokat sérülés nélkül.
-kaja van bőségesen, pia már kevésbé, sajnos nincs megbízható forrásom,amiből mind a 4 évszakban lehetne piát csinálni. lehet ráállok a méhészetre,de eddig még sosem próbáltam és elég mikroigényes,ahogy olvastam.
-volt egy strange mood-os törp, clothier, természetesen nem volt olyan workshop-om (nem is szoktam általában csinálni, ruhákat mindig tradelek), és használható rongy is kellett. ismét szerencsém volt, hogy voltak olyan állatok a kinti legelőmön, amiket meg lehet nyírni egy rögtönzött könnyűipari részleg megépítése után.
asszem nagyjából ennyi. -
sirdond #621 tegnap elkezdtem egy Fortress-t csak úgy funból és mert unatkoztam. Lazy Newb Pack, DF2012 (ver 34.11), még nem akartam kipróbálni a "bétát".
Szokásos szívás megvolt az elejént,csak azzal elment egy óra,hogy a megfelelő helyet megtaláljam, ami a 7. region után sikerült :)
Érdekesség, hogy a LNB-ben a "Design new world with advanced parameters" opciónál van egy Lazy Newb map, ami kezdőknek konfigolt egész jó beállításokkal, sok vulkánnal.
Egyébként azért szoptam sokat, mert hiába választottam ki a megfelelő helyet, utána megnéztem dfhack-kel és semmi nem volt rajta. (egyedül a "prospect" parancsot szoktam használni, azt sem mindig, csak most elsőre egy könnyebb game-t akartam ércekkel meg kövekkel, mert régóta nem játszottam).
Szóval meglett a megfelelő map, induló dworfoknál semmi extra.3 miner akikből 1 mason és 1 mechanic, 1 woodcutter+carpenter, 1 szakács-butcher, 2 farmer egyéb skillekkel. Viszont a vihető cuccoknál egy kisebb meglepi, nem elérhető a plump helmet. tehát kajával és piával gondok lesznek. egye fene megoldom valahogy, már játszani akarok :D
Landing point egész jó, vulkán elég közel, szép fás és zöld minden. Nem zárkóztam be egyből a hegy biztonságot közetei közé,hanem kívül elkerítettem egy tavas kis placcot fallal és egy híddal az állatoknak (ami körül most már vizesárok is van). eddig szerencsém volt, csak egy thief ólálkodott errefelé, de a gondosan elhelyezett kutyák ezt megoldották.
első 2 migration wave ugye random 2-10 között (egyik 7 törp volt a másik 6). Az elsőben gyakorlatilag semmi használható, egy alig képzett halász és ennyi. na mindegy az is valami. másodikban 2 képzett furnace operator -.- , mintha számítana is valamit az a skill,de az egyik legalább armorer, végre valami a jövőnek. És hoppá, egy Master Hunter/Ambusher!!, na jó lesz ez. (nem sokkal utána ki is nyírt egy teljes borz családot egyedül, akik ott leselkedtek az állatok körül némi könnyű prédára várva).
Közben a köművesemet elkapta a "mood", el is felejtettem,hogy ilyen is van :D hűha, remélem minden lesz neki. és igen, összeszedte a dolgait, elkezdett szorgoskodni, egy idő után előkerült, nézzük mi lett belőle: "The Cardinal razor" , a quartzite bed. "All craftdwarfship is of the highest quality... bla bla... " haha igen "...menaces with spikes of pine" ja akkor innen a Razor név. sebaj jó lesz ez majd valami nemesnek :D
Szépen épül a fortress, 1 év telt el van egy teljesen kész magma kohó-kemence részleg,ahol 0/24-ben olvasztják az érceket. szerencsére találtam érceket,van réz, vas és alumínium is, viszont egyik felderítő bányászat során figyelmetlen voltam és véletlenül belevájtam a vulkán falába :D egyből pánik, de sikerült megoldanom, hogy nem halt meg senki és csak egy kis részt kellett lezárnom. bár csak a szerencsének köszönhető,hogy volt éppen készleten magma biztos ajtó. :) így csak néhány vasérctömb veszett oda. Pótolható.
Az első év végére megérkezett az újabb hullám is természetesen, ami már nem teljesen random, hanem valamelyest a termelt gazdasághoz aránylik. 18 újabb törp. 3 expert orvos semmi más használható. viszont várjunk csak, military tab mit mutat? Hmm egész jó, képzett Axedwarf, Macedwarf, kezdő hammer-esek, ráadásul még unarmed skillek is. Ezen kívül az axedwarf kiváló shield és armor user, valamint teacher! Úgy néz ki összeáll az első military squad is.
Viszont,hogy ne legyen minden tökéletes kaja és pia elég kevés van. Plump helmettel ilyenkor már bőven 1000 fölött van az alkohol, most meg 200 alatt. Földeken csak cave wheat-et tudok termelni és azt is csak nyáron és ősszel, szóval ki kell találni valamit,hogy miből csinálok italt, különben egy év múlva ilyenkor már senki nem lesz itt.
-
#620 DCSS-al mókázok, de hiányzik az, hogy kiválasszam, hogy hova akarok ütni. Ez egy kis apróság, de a Df adventure módjában jó volt izgulni rajta, hogy betalál-e és milyen sérülést okoz. -
Zero 7th #619 Az a jó, ha rég játszottál. :D
A verzió meg szerintem az aktuális, 0.34.11, nem? A d_init meg az init fájlokat kell még átmókolni egységesre, abban vannak az ilyenek, hogy populáció limit, gyerek limit, stb.
Ha kell, egyébként van elmentve egy "tökéletes" hely, amit a lentebb írtam. Csak én azt már ismerem. De ott van minden, és többé-kevésbé nyugis, a nekromanta ostromokat leszámítva... :)
Megvan külön a világ is, és tudom, melyik kockán vagyok a világtérképen, szal lehet szűz kezdést indítani, nem kell az én kezdőfelszerelésemmel és törpéimmel menni.
De nem erőltetem, ez csak egy lehetőség, hogy rövidítsük a keresgélést és kezdést. -
#618 Eloszor beszeljuk meg hogy melyik verzioval jatszunk. En mindenesetre benne vagyok, bar nagyon nagyon reg jatszottam :DDD (elore szolok) -
Zero 7th #617 Space Station-özni fogok mostanában, ha esetleg ahhoz kedvet kaptok...
(Egyszerűen képtelen vagyok mással játszani újabban, mint az ilyen eszméletlenül komplex, iszonyatos irányítású játékokkal... :P )
Meg akkor a héten valaki keres helyet, indít expedíciót és lejátszik egy évet?
Szőröséknél felmerült problémaként, hogy nem veszik észre, ha letelt az év, de lehet havonta autosave-et belőni, meg autosave utáni pause-t, az erre a megoldás, azt mindenképp be kéne lőni. -
Zero 7th #616 Na MOST függesztem fel egy kicsit a játékot. Majd ha elkezdjük a folytatásost, akkor játszom megint.
Azt álmodtam, hogy kijelöltem egy hatalmas bányászandó területet rosszul.
Túltoltam, kicsit hanyagolnom KELL. :P -
Zero 7th #615 Ja, meg maga a nekromanta az nem bánt majd senkit, max a zombijai, mert ő maga el lesz falazva egy üvegketrecben, előtte meg egy sor floodgate redőny jelleggel, hogy ki lehessen kapcsolni az újraélesztést is. -
Zero 7th #614 Öööö, egyrészt több, jól őrzött bejáratot akarok az erődbe, és mondjuk a nekromanta felé nem lesz ajtó, és hosszú út lesz, a bevándorlóknak meg lesz egy rövidebb, ajtóval lezárt. És akkor mindenki megtalálja magának a megfelelő útvonalat.
Viszont azt nem tudom, ellenséges nekromanta ellen mi lesz?
Egyébként ISZONYAT macera a felszínen lakni, és még csak olyan rettentő jól sem néz ki stonesense-ben, mert pl a fa kunyhókat nem voltam hajlandó szín szerint válogatni építőanyag szempontjából.
Amire nagyon nem bírom magam rászánni, hogy megtervezzem a nekropoliszt. Úgy kéne, hogy egy nagy üres kupola a föld alatt, amiben van egy városka. És az épületeket már eleve úgy kéne meghagyni a bányászás közben, nem visszaépíteni kőből... De ezt egy 23 magas, 45 átmérőjű félgömbben kitalálni és leklikkelni jól... És még ez csak nem is olyan nagy! De kifacsarja az agyam már így is. -
#613 Es hogy oldod meg a bevandorlast? Nem fogja a nekromata kinyirni az uj embereket? -
Zero 7th #612 Elmentek. Iszonyat lassan épül a felszíni falu, gyártom az üvegablakot, kezdünk sokan lenni, vámpír még nem jött. Legnagyobb probléma a rohadt papagájokkal van.
Nekromantának a csarnokát kiástam, hordom fel a három szint 45 átmérőjű körből a követ. Aztán körbefalazom üveggel, és dobálok le neki hullákat. Meg kinyitom a külvilág felé. -
Zero 7th #611 Beástam egy alagutat a nekromanta alá, tettem be két ketreccsapdát, belecsaltam, de lezártam az utam a csapdákhoz, hogy ne jöjjenek be a zombik.
Na most már csak azokkal kellene kezdeni valamit... -
Zero 7th #610 Uh, az utolsó pillanatban sikerült félig elbontani a hidat, és nem jött át az első zombi.
Na akkor valahogy szeparálni kéne a nekromantát, és becsalni egy csapdába. Vagy az összes zombit IS. Az viszont sok meló... -
sirdond #609 miért? itt is sokszor volt olyan időszak, amikor hulla volt a topik -
Zero 7th #608 Na, közben megérkezett a nekromantám... Hát erre még nem voltam felkészülve teljesen, de asszem megoldom azért valahogy.
Ja, nem mondtam, kezdtem egy tökéletes helyen egyet. Négy biom találkozása, patak völgye egy kis vízeséssel (le fogom zárni, ha FPSgondok), télen van fagy, sekély és mély fémek, flux, homok, és találtam -16. szinten magmát. Északon és délen természetes falak, az első év végére keleten és nyugaton felhúztam egy palánkot, a felszín 85%-a az enyém.
Akarok építeni egy felszíni falut, egy belsőbb várat fallal elválasztva, meg a föld alatt egy nekropoliszt. Faluban majd vérfarkasok, várban halandók, föld alatt vámpírok. Vámpírok alá egy kis Thief1 beütésű Bonehoard, sírok, meg egy elfogott nekromanta körbeüvegezve, hogy keltsen fel zombikat. Ezt aztán kivezetném a falon kívülre... Ha valaki átjön a zombikon, ott vannak a vámpírok. Ha azon is átjön, akkor a vérfarkasok, és csak utána fér hozzá a halandókhoz. (Mondjuk azért bármelyik népességet bebukni szar lenne)
Ebből ott tartok, hogy a külső fal készen, földalatti farm ontja a plump helmetet, alkohol van bőven. Elkezdtem építeni az első házakat (föld alatt a pincéket kiparcelláztam, hogy nagyjából tudjam hová kell építeni), van üvegkohóm hogy legyen ablak is a házakon, meg feltöltöttem a csatornát vízzel, hogy a főtéren legyen egy kút.
És jött a zombisereg meg a nekromanta. Valahogy akkor kell nyitnom egy hosszú folyosót tele ketreces csapdákkal... -
#607 iden volt 3 hozzaszolas? :D Szerintem hanyagolhatoak -
Zero 7th #606 Itt. -
sirdond #605 jah, linket nekem is dobj majd. köszi :D -
#604 Hova irogatnak? Linket, majd beleolvasok:) -
sirdond #603 szőrfétises furryk :DDD
amúgy részemről nem probléma, ha jönnek.
therapist: inkább sok törpnél kezd értelme lenni. gyorsabban tudsz managelni, mint játékon belül. kényelmi funkciói vannak, ennyi.
másik kettőt nem próbáltam. -
Zero 7th #602 Megnéztem a Lazy Newb Pack-ot, azzal együtt a Therapistot, a DFHack-et, a Soundsense-t és a Stonesense-t.
Therapistot miért dicséri mindenki az egekbe? Néhány menüben lépkedést spórol meg azon az áron, hogy ki kell hozzá alttabolni. Jó, persze, nem kell folyton használni, és átlátható, azt aláírom.
A LNP nekem fájdalmasabb, mint az iniket szerkeszteni, ez szerintem már felesleges.
A Stonesense teljesen frankó, ha játszunk, majd azzal csinálom a screenshotokat.
Soundsense aranyos, érdekes, ahogy hangokat meg zenét mókoltak a játékhoz, mindenféle "hivatalos" segítség nélkül. Nem fogom használni, zenét szoktam hallgatni törpézés közben. Meg megnéztem egy tantrumspirálban lévő erődöt, és majdnem hülyét kaptam a hangzavartól.
Menet közben talán a Therapist a leghasználhatóbb. Én még asszem nem láttam fagyni a DF-et, de amikor minden be volt kapcsolva egyszerre, akkor 10 perc után bemondta az unalmast. Azt nem szeretném, ha ezek a cuccok instabillá tennék a játékot... -
Zero 7th #601 Nem leszünk többen, már látom. :P
Találtam egy magyar fórumot, ahol vannak arcok, akik DF-eznek, ők játszottak is egy ilyen folytatásosat. Megkérdezzem őket? Csak...izé.. ők ilyen szőrfétises furryk. Cikinek érzem, hogy oda regisztráljak. :P
A másik meg, hogy hárman is elkezdhetjük, lehet, hogy majd a beszámolók meghozzák a kedvet. Végülis semmi nem tiltja a későbbi becsatlakozást. -
#600 barki jelentkezhet -
Zero 7th #599 Na, akkor eddig három. Többiek? -
sirdond #598 +1
jönnék. egyébként én is azt mondom, hogy ne várjunk az új verzióig.szerintem elsőre úgy sem fog minden klappolni és lehet, hogy elhasal az erőd úgy,hogy valaki még sorra sem jutott. és akkor feleslegesen hypolta magát valaki és majd várhat a következő ilyenre :D