roguelike
  • Zero 7th
    Wait, wut? Neked lemosta a víz a törpéket?

Én simán ráeresztettem a vizet a folyóból a lépcsősorra, ami minden szinten teljesen körbe volt ásva a csatlakozó 8 kockán, aztán ráccsal körberakva. Lent egy tározó, meg egy kifolyó.

Egyetlen törpém sem mosódott le soha. Egy kicsit feltelt a tározó lent, ami annyira visszaduzzasztott, hogy időnként néhány egységnyi víz megjelent a legalsó szinten, és okozott némi job cancel-t, de ennyi.
    Egyébként nem kell a lépcsőre folyatni, ha a lépcső mellett esik egy aknán, akkor is termel elég mistet és tuti nem mos le törpét. Volt egy próbám, amikor a természetes vízesés elé raktam le az épített főlépcsőt, az volt a legegyszerűbb, csak 100 törpénél teljesen beállt az erőd, nem tudtak közlekedni egymástól. Kiadtam vagy 10 macskamészárlás parancsot, és egy fél év alatt nem tudta a hentes átverekedni magát a tömegen, hogy kihozza a macskát a meeting hallból...
    De aztán rájöttem sajnos, hogy az überfasza vízeséses helyemet soha nem fogja nekromanta meglátogatni, szal feladtam azt is.

A jeges zombis témát felfüggesztettem, onnantól, hogy sikerült biztonságba kerülnöm, ugyanolyanná vált, mint bármelyik másik erőd, csak erősen korlátozott lehetőségekkel. Nincs víz, nincs flux, nincs semmi, csak jég meg zombik. Túl tudom élni, csak minek? :P

Úgyhogy megint világot generálok, helyet keresek.
    Hivatalos fórumot olvasgatva lett egy ötletem. Különböző topikokban beszéltek arról, hogy megfertőzni az egész erődöt vámpirizmussal, vagy vérszörnyességgel...
    Na de mi lenne, ha három részre osztanám az erődöt, és a lakosság harmada vámpír, harmada were-akármi, harmada meg halandó lenne? Három egymástól elválasztott lakhellyel?
    Első ötletem a vízeséses map volt, vizitörpék, a folyó 10 emeletes partfalain függeszkedve úgy, hogy a közlekedőfolyosó építve van a víz fölött. Na ez szorult be 100 törpénél.

Úgyhogy most az az elképzelés, hogy a felszínen egy falu épített házakkal, ezek lennének az átalakulós lények. Lenne egy vár a falu közepén, alatta esetleg a földben is kiterjesztve, az lenne a halandók lakrésze, az egész alatt meg egy nagy nekropolisz vámpírokkal. Mondjuk temetővel indul, lejjebb katakombák, aztán föld alatti város, végül egy Thief1-es bonehoard, egy nagy teres, zombikkal töltött terem.
    Vámpír szinte biztosan jön, újabban minden játékban van. Nekromanta torony mellé fogok telepedni, szal nekromantám is lesz előbb-utóbb. Az igazán necces a were-akármik befogása lesz.

Ehhez akarok egy fákkal dúsan benőtt, nem túl veszélyes mapot, vassal, flux-szal, teljes iparral. Gyorsan az első évben lefalazni magam, aztán hajrá, építkezés ezerrel.

Population limitet levettem a default 200-ról 80-ra, de lehet, hogy lehúzom 50-ig. Akarom az ostromokat, és 100 törpét TALÁN tudok foglalkoztatni, 200-at viszont biztosan nem. Child limit 25, a default 100 helyett, az valami elbaszott gáz, amikor percenként szülnek, és már több a gyerek az erődben, mint a felnőtt.

(Soha nem fogok eljutni az acél meg adamantium felszerelésig, mindig előbb feladom az erődöt...)