1280
roguelike
  • sirdond
    úgy is csak a játék alatt fogod megtanulni igazán. pl 1-2 óra után már simán benne lesznek az alap billenytű kombók az ujjadban, mint d, d-t,d-x,d-b-d, b,b-w, stb...
    amiket aztán évekig nem fogsz elfelejteni :D

Nem tudok ilyemsiről,hogy NPC város.régi fortress-t lehet reclaimelni, de máshoz beköltözni szerintem nem.
  • Terawatt
    Jól néz ki. :) Egyelőre még tonna tutorialt néztem meg és olvasgatok mellé. Elég szépen kezd összeállni a kép.Ez itt nagyszerűen szemlélteti a haladást.

Van barátságos npc város vagy ilyesmi generálásnál ahova le lehetne telepedni plusz védelemért?

Quickfortnál láttam egy blueprintet, ahol 120 férőhelyes alvóhelyet lehet csinálni vele és így noobként eléggé keménynek tűnik odáig eljutni.
  • sirdond
  • Terawatt
    *Vaddul kattintgat.* köszi
  • sirdond
    df2014 starter pack működő therapist-tal:
    http://dffd.wimbli.com/file.php?id=7622
  • Terawatt
  • Zero 7th
    Majdnem elkezdtem egy játékot egyébként, csak a világgenerálás leállt 399-es évnél, aztán leállítottam taskmanagerből.

Nem is tudom, hol kezdenék szívesen.
    A múltkori jégmezős koncepciót kéne valahogy ötvözni a szegregálós vérfarkas-vámpír-halandó elképzeléssel...
    A jégmező jó kis alap kihívás, a defaultból zombiként feléledős terület viszont lehet, hogy egy kicsit sok volt... :) Mondjuk pont azt skippeltem belőle, ami miatt érdekes lehetne, hogy rögtön az elejétől elkezdenek harcossá fejlődni a törpék a sok feléledő hulladék miatt...

Úgy látom a legsúlyosabb bugokat kijavították, lassan elkezdhetnénk szervezni a folytatásos játékot is.

• Terawatt
    Quickfort-ot használtok?
  • Terawatt
    Nézem a donates listát, ahova lehet egy soros üzenetet hagyni. Ebből most kiemelnék egyet: "Flooding my metal stores with magma since 2008!"
  • sirdond
    én most szándékosan olyan mapon játszok, ahol van vulkán. így az olvasztás egy része megoldva és könnyű a fémipart bevezetni már a játék elején.
  • Zero 7th
    Heh, hát nálam a praktikusság és a gyors telepítés az elsődleges szempont, a szépség majd jön magától, idővel.

Én nem is szoktam eljutni a fémművességig, a fákat sajnálom elégetni szénné, a magma meg mindig olyan rettentően rossz helyen van... Jellemzően minden hamarabb van, mint használható fegyver és páncél. A védelmet fallal meg egy csapat számszeríjásszal oldom meg.
  • sirdond
    fából? én a fából csak szenet csinálok

minden fontosabb cuccot fémből, megadom a módját.

• Zero 7th
    Az a magma forge és kiln. Ahhoz tényleg trükközni kell.

Víznek vas cuccok? Az is minek? :P Én simán legyártom fából, ha épp kell. De még ha örökmozgó vízesést akarsz, ahhoz sem feltétlen fontos pump stack, fel lehet hordatni velük azt a néhány kocka vizet vödörben.
  • sirdond
    most olvaszthatom be a 30 iron pipe sectiont, meg a 30 iron corkscrew-t :D
  • sirdond
    én sem használom, de kezdőknek viszont jó.

bakker és tényleg. most megnéztem, tényleg bármilyen magasra lehet well-t építeni. valamiért úgy rémlett,hogy csak 1 z level-el a víz felett. hát ez szívás, pedig már majdnem elkezdtem építeni, csak még finomhangoltam pár dolgot :D
  • Terawatt
    Ezért van naboknak, hogy amikor jobban ráéreztek a területekre, törpék skilljére ilyesmire akkor majd maguk is ki tudják választani. Még ha "easy" is, azért kell, hogy egyengesse a tanulási görbét egy kicsit.
  • Zero 7th
    Azt nem értem igazából, mit esztek ezen a LNP-n... Körülbelül a therapiston kívül minden teljesen felesleges benne, és igazából a therapist sem kritikus, én anélkül játszom amúgy is.

Embark összeállítások?! Az egyik legjobb részét skippelitek a játéknak?!
  • Zero 7th
    Minek akkora pumpa? Elég egy kút, annak tökmindegy, milyen mély. Ha 28 akkor 28.
  • Zero 7th
    Az egyébként így monitor, nem pedig számítógép kijelző. Legalábbis úgy sejtem... :P
  • sirdond
    a köcsög monitor! eltűnt majdnem 1 évre, visszajött és kinyírta az egyetlen halászom, mielőtt a military brigád odaért volna :(

utána már csak a megérdemelt sorsát kapta, jól képzett és jól felszerelt The Geared Glories squadom pillanatok alatt apró darabokra cincálta. szó szerint apró darabokra:
    http://i.imgur.com/tWMtizL.png

egyébként holnapra kitaláltam egy nagyszabású tervet. 28 z level-es vízpumpa :D
    még amúgy sem csináltam pumpát, szóval kicsit félek,hogy elárasztom vele az egész erődöt. de nincs mese, kórházat akarok és ahhoz víz kell.
  • sirdond
    persze
  • Terawatt
    Valszeg előbb fogod észrevenni, ha kiadják, így dobnál ide egy commentet, hogy már van? Előre is köszi. Bent van kedvencekben a topic ősidők óta így látom, hogyha valami történik.
  • sirdond
    lehet érdemesebb megvárni míg minden egyben van. pl a Lazy Newb Pack, rendes embark profilokkal, könnyű mapokkal,meg a 3rd party modokkal, és akkor tényleg csak a játékra kell figyelni.

Egyébként tudom még ajánlani Captain Duck-ot is, ő egy fortress kezdett el megjelenés után egyből.
    http://www.twitch.tv/captain_duck/profile
  • Terawatt
    Én még várok egy kicsit, hogy az ilyenekkel kész legyenek, mert "csupaszon" nem lenne valami egyszerű megtanulni a játékot, vagy legalábbis értékes időt "pazarolnék". Stone souppal jól elvagyok, most meg nézem a stream felvételét amit küldtél.
  • sirdond
    olyan változások voltak az alapjátékban, amivel sajnos nem működik együtt a jelenlegi verzió. de egyébként dolgoznak rajta, jelenleg 33%-on áll, szóval még kell egy kis idő. pedig bíztam benne,hogy hétvégére talán elkészülnek vele.
  • Terawatt
    Nem megy még a mostani verzióhoz, vagy miért nincs? :)
  • sirdond
    az se rossz :D

amúgy most jöttem rá mennyire nehéz az élet dwarf therapist nélkül. ami abban 5 perc lett volna, azzal most 45 perce szenvedek játékon belül. 50 törpnek egyesével állítgatni mindent...
  • Terawatt
    Zseniális, a másik amin jót mulattam a generált backgroundjának egy része: "Worshipper of Dan Sensualzephyrs, the goddes of dance"
  • sirdond
    ezen azért felnevettem :DD

http://i.imgur.com/UeqMOvL.png
  • sirdond
    aki ennek megnézése után nem kap kedvet játszani, az nem is igazi dworf :D
  • sirdond
    Jefmajor játszik éppen adventure mode-ot, ha érdekel valakit
  • sirdond
    embark után egyből:
    "It is raining abhorrent slush!"

na ez is faszán kezdődik :D
  • Terawatt
    Webes :) A fortosat annyira nem értettem, hogy mit takar.
  • sirdond
    mármint succession fortot? vagy a webes alkalmazást?
  • Terawatt
    Ilyesmit csinált a twitch is meg valszeg előtte más is és nagy sikere volt.
  • sirdond
    nekem ez tetszett nagyon:
  • sirdond
    egyébként ezt láttátok?
    http://www.bay12forums.com/smf/index.php?topic=139975.0

hamarosan eljutunk odáig, hogy már weben keresztül tudunk csinálni egy közös succession fortot :D
  • sirdond
    én benne vagyok
  • Zero 7th
    Nekem meg majd egyszer csak. :P Most toltam a Prison Architectet, kicsit most elég a stílusból. Egyébként az a játék is aranyos, csak kár, hogy ha tudja az ember, mit kell csinálni, akkor két délután alatt el lehet jutni a lehetőségek határáig.

Ha most végre belekezdünk a folytatásos játékba, akkor persze rászánom magam! :)
  • sirdond
    nekem sajnos csak hétvégén lesz időm játszani :/