1280
roguelike
  • Terawatt
    Csávót megtámadta egy jó adag óriás borz és az egyik törpét széttépték.
  • Terawatt
    sirdond mondta szerintem a vulkán mellé telepedést, mert én kezdetben kerültem. Direkt erősen erdős részre telepedtem, mert így abból csinálok magamnak szenet és azt használom fel. 3D-s fával van tele az egész környék.

Ennyire jó lenne a magma forge, hogy mindenáron lávát akarunk?
  • Zero 7th
    Hát de mondom, az összes vulkán ilyen. Még az is, ami sivatagban vagy óceánon van, az is olyan, hogy a 000000000000000000-ás síkságból 9-es meg *-os csúcsok vannak a kürtő körül, de akkora területen, hogy a 6x6-os embark zónám nem fedi le, csak a közepét. Nem is tudom, hogyan lehet másmilyen...
    Amikor mondtad, hogy vulkán mellé telepedtél, belelkesedtem én is, aztán azóta nem találok olyan vulkánt, ami mellé szívesen beköltöznék.

Egyébként ennek jelentős mértékben az az oka, hogy a felszínt rühellem széttagolni szintekre, nekem az összes felszíni cucc EGY szinten legyen, hogy amikor felmegyek nézelődni, akkor egyben lássam. Az erődöt sem szeretem 8-10 szintnél jobban széthúzni függőlegesen.
  • Terawatt
    Akkor azt jól kifogtad.
  • Zero 7th
    3db különböző 3x3-as volt, és egyetlen egy növényt sem ültettek beléjük.

Karavánt meg azért nem tudom behozni a földszinten, mert nincs földszint. Az egész egy rohadt hegy, és mindenhol más szinten találkozik a szélével.
  • Terawatt
    Valamit nagyon szarakodik az sg, vagy csak a böngészőm, mert még csak most látom, hogy csomó mindent írtál. Karavánt meg földszintről behozni és ott lent depó? Hegyoldalban vagyok és simán bejöttek szóval nem teljesen értem a gondot.
  • Terawatt
    Csinálj kezdésnek több kisebb farmot esetleg és akkor minden létezőből berakni.
  • Zero 7th
    A hegy _tetejével_ kevesebb lenne a problémám, az oldalába lehetetlen normálisan bejáratot mókolni, meg alapból olyan a geometria, hogy a karaván nem jut két centire a map szélétől, nemhogy a depóig...
  • Terawatt
    Csávó a hegy tetején kezdett. Elég jól nyomja meg van egy tonna feliratkozója. Persze nem csak ezt tolja

Mivel szarakodik a fórum nyersen betolom a linket
  • Zero 7th
    Lassan nehéz lesz olyan területet választani, ahol _nincs_ torony. Volt egy környék, ahol vagy 15 toronynak lettünk volna hatósugarában... :P

Bezárkózás megoldás nekromanta ellen is, én jellemzően falon belül tartom a refuse stockpile-omat.
    Az is lehet egy bunkó megoldás, hogy a meeting hall padlója a refuse. Ahogy mászkálnak a tárgyakon, azok kopnak és megsemmisülnek, úgyhogy...
    Vagy hát ugye mindig van a klasszikus magmába dumpolás...

Előző játékomban én elfogtam az első ostromló nekrót, és akartam neki egy zombis játszóteret csinálni a vámpírok nekropolisza alatt.
  • Zero 7th
    Azért kicsit rosszul esett, hogy kvázi bebuktam egy játékot. Mondjuk szoktam ilyet, amikor nincs az elején földalatti farm, mert nem teljesen látom át, hogy mi a picsa miatt nem működik.

Ugye első körben kiküldöm a herbalistot gyűjtögetni.
    Akkor a farmon lesz hirtelen egy tucatnyi lehetőség, hogy mit vessek.
    Kiválasztok egyet, benyomom minden évszakra.
    Éééés semmi nem történik. Nem vetnek.
    Elhiszem, hogy azért, mert évszakonként egyszer vetnek, az elején, és lekéstem.
    Megvárom a következő évszakot.
    Még mindig nem vetnek.
    Elfogy a kaja.
    Tantrum spiral.
    Game Over

Szal nem tudom, mi van. Megeszik a magokat? Nincs elég?
    Vagy az a baj, hogy nincs zsák, és hordóból akarnak vetni?

MINDIG szívok ezzel, csak általában nem gond, mert van plump helmet szarásig, aztán előbb-utóbb azt veszem észre, hogy beindult, csak sosem tudom, mitől...
  • Terawatt
    Hát igen ez elég nagy elvárás, még ha a legnagyobb térképet is generálod. Az a nekromanta torony biztos, hogy jó ötlet? :D Refuse/corpse stockpileból az összes vackot a nyakunkba zúdítja plusz még ami kíséri és ott elég csúnya végünk lesz.
  • Zero 7th
    A vulkánon vergődök. Felnyomtam a vilkánok számát 50-re, de mindegyik egy kikúrt hegy, kvázi lakhatatlan a megítélésem szerint. (Úgy tűnik, nem vagyok igazi törpe, rühellek hegyeken lakni). Magma pipe-ot meg hogy találjak embark térképen?
    Vicc az, hogy előző verzióban az utsó kezdett játékomban volt magma pipe, töksík terepen, alig 20 szinttel a felszín alatt.

Na egy olyat kéne megint találni.

Vagy egy vulkánt a jégmezőn...

Rájöttem, hogy az a baj, hogy túl tökéletes helyet keresek. Legyen flux, vulkán, folyó, nekromanta torony a közelben, meg fa. Lehetőleg még mellette agyag vagy homok, vagy mindkettő. És még fémek is. Plusz a terep se legyen túl meredek.
    Ez így annyira ritka, hogy jellemzően egy mapon egyetlen ilyen sincs...
  • Terawatt
    Válassz egyszerűbb részt kezdésnek ha találsz jó helyet. :)
  • Zero 7th
    Na jó, főpróbának jó volt, szerintem nem adok egy döglődő erődöt. Elfogyott a kaja, a vadász nem hajlandó vadászni, a felszíni farmok nem működnek. Favágó nem kell, de a tököm kivan a vadásszal, a múltkor is baszott vadászni a kezdő vadász. A bevándorlók már csinálták a dolgukat, a kezdő az nem.
  • sirdond
    szerintem, legyen úgy,ahogy gondolod. elvégre te játszol :D
    oké,hogy csak egy év és utána más jön, de szerintem akkor lesz a legjobb, ha mindenki saját stílusa szerint játszik és a következő meg ahhoz alkalmazkodik.
  • Zero 7th
    Na megvan a víz is. Építem a kutat. Felpumpáljuk, vagy lent lesz a farm, edzőterem, stb 50 szint mélyen?
  • Terawatt
    Úgy rémlik, hogy megvolt a zónázás is, de elég hamar ki is száradt belegondolva, plusz stagnant water nem hangzik túlságosan ihatónak. :D
  • Zero 7th
    Ahhoz, hogy igyanak is belőle, ki kell jelölni water source zónának egy olyan területet, ahol minimum egy kocka part és egy kocka víz van.

Felszíni mezőgazdasághoz nem kell víz, de a föld alattihoz kéne. Plusz a kórház, plusz a tisztálkodás.
  • Terawatt
    Én elsőre ilyen fás területen kezdtem és heavily forested biome. Képzelheted. 3 raktárat csináltam ami tele van fával, hogyha be kell zárkóznom akkor egy életre elég legyen. :D

Én például rétegvizes részen kezdtem, de csak kis barlangokban volt víz. Egyszer az egyiket óvatosan kiengedtem, de soha nem láttam oda menni senkit, hogy igyon, vagy egyéb. /Érdekes, hogy a sörhöz nem kér vizet, így meg azt isszák. Nem is csodálom, hogy ritkán lesz valami masterwork /

Kórházon kívül mire használnánk ebből kiindulva? Lehetséges, hogy nálam is elfog fogyni a termelőképessége a földnek és szereznem kell vizet?
  • Zero 7th
    A 3D fák eléggé feleslegessé teszik a favágót, mint olyat. Egyet kivág, lesz belőle 10-20 fa. Tizedannyit kell dolgoznia, mint régen. Tiszta pontkidobás volt rá pontot szórni.

Nem tetszenek egyébként az ennyire meredek hegyoldalak, de hát a vulkán az ilyen... Magma pipe létezik még? Vulkán, ami nem ér ki a felszínre? Valami sík vidéken... Az lenne a legjobb igazából...
  • Zero 7th
    Lehet, hogy restartos lesz, nem találtam vizet. :P Elvileg kéne lennie rétegvíznek, de leástam a semi-molten rockig, és nem volt...
  • Zero 7th
    Késő. Te lettél a kőműves/páncélkovács. Sirdond meg az ács/mechanic. Van egy axedwarf/favágó, egy cook/butcher, egy brewer/tanner, egy vadász, és én, mint expedícióvezető, bróker és bányász. :P

Elég nehéz terep lesz, és most látok először 3D fát.
  • Terawatt
    Gimli Kezdetben vigyünk axe dwarfot vagy ilyesmit? Jól jöhet ha valami baj lenne. Millitary commander ami lesz majd lehetne Terawatt ti meg valamelyik másik noble thörp.

Nézek majd még a squadozásról pár videót, hogy hogy kell finomhangolni és úgy folytatom a fortom tesztelésre. Lehető legtöbbet ki akarok hozni belőle így első és úgy érzem, ha szarakodnék azzal csak könnyedén bebuknám a következő siegnél. Persze a fun az fun, de szívem szakadna most meg ilyen hülyeségbe megdögleni. :D

Jó móka lesz, már érzem. :)
  • Zero 7th
    Generáltam világot. Kinéztem egy helyet. A 6x6-os kezdőterület jobb alsó sarkában van flux, bal fent meg egy vulkán. Az egész egy hegy, és van rétegvíz. Elvileg temperate woodland, untamed wilds.

Jó lesz? Még nézelődök kicsit... Ja, és milyen törpék akartok lenni?

Hadsereg... na azt jól gyakorold most be, hogyan kell, hogy mire rád kerül a sor már gördülékenyen menjen! :P
  • Terawatt
    GW2 variance klánnak az egyik szobáját bármikor elfoglalhatjuk dumálás céljából, vagy ideiglenes szobát is lehet létrehozni.

TheRAPIST az egy jó dolog. Egyet értek a #274-es hozzászólásoddal. Most 83nál járok abból meg van 20~ gyerek akik gondolom nem fogják megélni a felnőtt kort. :D

Karaván még mindig nem volt, pedig nem sok szünetet tartottam azóta. 4 migration waven vagyok túl és még csak a kezdő karaván volt csak...na majd lehet 5 perc múlva jön. :))

Csináltam gyakorló baltákat és elvileg kiadtam a squadnak, hogy azt használják, plusz a trainingnél hogy már 2 emberrel is gyakoroljanak, de semmi... hmmmm :) Érzem, hogy liheg már a fun a nyakamba. hehe
  • Zero 7th
    Volt neked valami TSed Starboundozáshoz, nem?
  • Zero 7th
    Azóta nem találtam megoldást a problémára.
    Néztem a Dwarf Therapistot, de az egy dolog, hogy átláthatóvá teszi, kinek milyen skilljei vannak, de azon nem segít, hogy akkor építsek nekik workshopot és adjak ki nekik munkát, szerezzek hozzá nyersanyagot, stb... :P
  • Terawatt
    Miniszívroham megvolt. Jött egy siege, szerencsére csak pár goblin és nem volt halálozás az én részemről. Alig volt valami védelmem szóval most rágyúrok egy kicsit arra is. Sajnos mivel még nem jött karaván, ezért még nem tudok fegyvert gyártani. így fafejszékkel fognak gyakorolni. :D Kellett volna az az anvil kezdésnek. :)
  • Terawatt
    100 is jó nekem. Most épp 67nél járok saját Fortomnál és így is kicsit kapkodok, hogy ne legyen annyi useless törp. Tippek trükkök jöhetnek. :)
  • Zero 7th
    Ezt akartam mondani én is, viszont ez nem rajtam fog múlni, legalábbis nem az első körben. Nem a savegame tulajdonsága a popcap, hanem az iniben van benne, úgyhogy nektek is be kell majd állítani. Én egyébként akár 100-zal is ki vagyok békülve.
  • Terawatt
    Utility használat az gondolom mindegy. Quickfortra gondoltam, hogy ha ihletet kapok akkor templatet nyomok majd.
  • sirdond
    igen, valami ilyesmire gondoltam én is.
  • Terawatt
    Jó ötlet. Én úgy csinálom, hogy 150 a pop cap és a child cap 8:10. /max 8 gyerek és a 10%-a lehet a népességnek gyerek/
  • sirdond
    uh, akartam mondani, hogy ha még nem kezdted el, lehet jobb lenne 200nál kevesebbre állítani a max törpök számát. egyrészt nem fog annyira belassulni a játék, másrészt elsőre lehet jobb,ha kicsit kevesebbet kell multitaskingolni
  • Terawatt
    Szerintem igazi volt és vissza is töröltem amint megláttam. :)

Úgy rémlik, hogy mind a két oldalt kiválasztottam amiket akarok és úgy nyomtam offert.
  • Zero 7th
    Ez igazi duplapost volt, vagy még mindig él ez a hülye hiba, hogy néha kiütjük egymás hozzászólásait?

Szal odahordtad a cuccokat. Trade képernyő, jobb oldalon kijelölöd, hogy mit adsz, bal oldalon, hogy mit kérsz, és trade?
    Ugye nem offert nyomtál? Mert az odaadja _ingyen_, kvázi adóként a hegyotthonnak, és akkor tényleg nem kapsz érte semmit cserébe.
  • Terawatt
    Csúszhat szerintem a dolog. :)

Amikor ugye megvolt a trade, odahordtam egy csomó gemet és a tradernél az alku után ott voltak a cuccaim zölddel kiemelve, de viszont amit én kértem cserébe nem tudom hol vannak. Volt pár pickaxe, anvil, 1-2 armor darab ilyesmi.
  • Zero 7th
    Én meg még nem kezdtem bele, hosszú lesz az este... :P Lehet, hogy a kört lenyomom, save-et passzolom, de leírás csak a jövő hét folyamán lesz...
  • Zero 7th
    Nem teljesen értem, pontosan mi a problémád, azért próbálom tisztázni a kereskedelmet:

Kereskedelemnél két dolog van, az egyik a tényleges kereskedelem, amit a bróker csinál, meg a tárgyalás, amit a leader(ez csak a törpéknél van, a többi nép azt hoz, amit úri kedve tartja). Amit a leaderrel kérsz, az csak a következő évben jön.

Tradernél meg kell valaki, aki kereskedik a depónál, haulerek odacipelik a cumót. Aztán amikor megtörtént a tranzakció, a szerzett cuccok a depóba kerülnek, ahonnan a megfelelő raktárba szállítják.