1280
roguelike
-
Zero 7th #517 Látod, még trollkodni is hülye vagy. Mire észrevettem, hogy van itt egy rajongóm, már ki is lettél bannolva. Nem kellettem hozzá, hogy útbaigazítást kapj anyád felé... -
Svenhotry #516 zero : ferdítesz és csúsztatsz!
most pedig ereszd ki magadból az állatot és oltsál le, ahogy szoktál, anyázva, fröcsögve! -
Zero 7th #515 Hát nem tudom, nálam meg épp, hogy a számítógépes RPG-k teteje. Ha azt vesszük, hogy az asztali szerepjáték egy fantasy szimulátor, a számítógépes RPGnél a gép meg átveszi a kockadobálás és a mesélő szerepét, akkor szerintem minden definíciónak megfelel.
Az egy dolog, hogy más stílus, de a jRPG-k is más stílus mint a nyugatiak, meg a Diablo is más mint egy Mass Effect.
Egy "alap" rougelike egy az egyben Diablo jellegű hack'n'slash, vagy inkább a Diablo egy grafikával rendelkező rougelike. Az mondjuk egy másik kérdés, hogy a Diablo szerepjáték-e, de igazából az, egy szar gyaszatolós kaland egy tápolást pártoló mesélőnél. :P -
sirdond #514 lol :DD
na jó, kicsit túloztam,tényleg van közük egymáshoz, az rl-nek és az rpg-nek. de teljesen más stílust képvisel a kettő, ezért sem szeretem egy lapon említeni őket. -
Zero 7th #513 Ha egyszer végre sikerül, meg akarom csinálni az óvodát is, ahol 2 és 10 éves koruk közt a törpék derékig érő vízben, fafegyverekkel szerelt csapdák közt élnek, és mire elérik a felnőttkort, profi úszók és harcosok válnak belőlük.
Hm, ha ezt a termet kombinálnám a meeting hallal...
Vagy lehetne ez a bejárat fent... Eh, de ez még tovább komplikálja az egészet... -
Zero 7th #512 Ami az RPG-k egy alfaja. :P Igazából a legrészletesebb, legtöbb statisztikával és alrendszerrel bíró RPG-típus.
Én egyébként tegnap nekiálltam megcsinálni a beltéri vízeséses rendszert...vagy hatszor. Volt, hogy elárasztottam az erődöt, egyszer rászakadt a barlang a bányászomra mert azt hittem, a floor gate floornak számít, egyszer eltörte a kisujját az egyetlen bányászom és soha nem épült fel, egyszer éhen döglöttem mert a nagy építkezésben elfelejtettem lerakni a farmokat, meg egyszer addig eltököltem az időt, hogy megjött az első goblin támadás, én meg álltam letolt gatyával védelem nélkül. És ráadásul ennyi próbálkozásból sem sikerült olyan megoldást találnom, ami teljesen megfelelne.
Próbáltam egyetlen tározóból indítani a vizet, úgy sajnos vezérlést igényel, mert kevesebb a befolyó keresztmetszet mint a kifolyó, és hamar leürül, és onnantól csak a betáphoz közeli lyukakon jön víz.
Egy kockányi lyuk nem elég, mindenfelé fröcsög, megoldásnak az tűnt, hogy külön betáppal egy kockányi lyukakon jön a víz, ráfolyik egy oszlopra, amiről a környező nyolc kockányi rácson folyik le. Ilyenkor kellemes 5x5-ös párafelhőt csinál. Olyan 10 szintet tudok párásítani, az több, mint elég.
Amivel szívok, hogy nem lehet egyszerre minden, nem férek el. A terv az lenne, hogy:
1. Legyen beltéri vízesés olyan központi helyen, ahol minden törpe megfordul. Első körben a meeting hall bejárataihoz akartam, de ahhoz nincs hely, jobb, ha a hall kellős közepén zubog, vagy egy előszoba jelleggel a lépcső és a hall/workshopok közt.
2. A meeting hall legyen faragott és nyitott az ég felé. Az első szint szikla a 4. szinten van, addig ki kell nyitni a gödröt. Egyrészt nagyon macera megépíteni, feszt bezárja magát meg lezuhan a bányászom, másrészt nincs hely rendesen.
3. Az egész legyen kompakt, ne kelljen a törpéknek össze-vissza rohangálniuk a munkahelyük és a lakhelyük közt, de közben azért menjenek át a misten.
És rohadtul nem akar összejönni. A legfelső szintben össze-vissza mennek a csatornák, amik aztán megakadályozzák a felülvilágító elkészítését, ráadásul elveszik a helyet a hagyományosan konyha-kajafeldolgozó-raktár szintem elől.
A felülvilágító lehetne kibontva és üvegből visszaépítve, de az valami iszonyatos mennyiségű munka, rettentő lassan készül, és amíg nincs kész teljesen, használhatatlanok a szintek, amiket átvág.
Azt akarom kipróbálni legközelebb, hogy mi van, ha a vízesésben a középső oszlop a fő lépcsőm. Ezzel azt az elvet bukom, hogy a fő lépcsőm kifusson a felszínre, de végülis az talán nem baj, lehet majd a bejárathoz védelmet rakni. Meg lehet, hogy lemossa a törpéket majd a víz, az sem lenne túl szerencsés...
Na, szóval jól el vagyok, van részem sok "mókában"... -
sirdond #511 quickstart
+ez
Annyiban másabb,mint egy rpg,hogy ez nem rpg. ez roguelike. -
Eisenberg #510 Hali. Játszik valaki adventurer modban? Kéne némi segítség a lehetőségekkel kapcsolatban azon belül az irányításban. Lehet tárgyat felszedni a földről? Vagy, hogy működik a loot rendszer? Szintet lép a karakter? Egyáltalán, hogy működik ez a mod? Miben más mint egy rpg? Köszöntem. -
sirdond #509 na, ez tényleg érdekesnek néz ki! -
Zero 7th #508 Clockwork Empires
Végre egy klón, ami nem hanyagolja el az egyik legfontosabb dolgot, a karakterek személyiségét, emlékeit, viselkedését.
Ja, és igen fasza grafikája van. -
sirdond #507 én már próbáltam a Masterwork mod-ot, de nincs érdemi tapasztalatom. sajnos időhiány miatt nem tudtam vele sokat játszani és utána meg is feledkeztem róla. majd egyszer... -
Zero 7th #506 Bazze, most nézem, hogy pont neked magyarázok M&B-t... :P Nem figyeltem a neved. -
SaGa #505 Amilyen tempóban a DF verziók követik egymást, sosem lesz több mint alfa...
Végülis mindegy... -
Zero 7th #504 Ehm, nem vagyok nagyon vadhajtás-rajongó. A moddolás hasznos és jó dolog... egy kész játék esetében. Egy alfánál meg nem sok értelmét látom. Belemókolnak egy negyedkész játékba, raknak bele új contentet és funkciókat. Amik lehet, hogy az eredetiben is tervben vannak.
Aztán elcsúszik a verzió, a mod lemarad, nem akar majd lépést tartani az eredetivel, mert nagyon más irányba ment, és már sok munka van a mellékágban. Aztán közben az eredeti elfejlődik, kerülnek bele új funkciók, amik aztán örökre hiányoznak majd a modból...
Mount&Blade esetében volt pont ugyanez, Warband után a With Fire and Sword fájóan hiányos volt, az még az alapjátékra épült, nem a Warband kiegészítőre. Erős visszalépés volt, pedig elsőre nem látszott rajta. -
SaGa #503 Sziasztok!
Masterwork DF -ot használja valaki rajtam kívül? Gyakorlatilag a DF 0.34.11 kiegészítve pár moddal. Lehet ork és kobold erődöt is építeni, adventure módban warlockot játszani, stb...
Az alap dwarf módban is van pár eltérés: többféle épület, fejlesztési ágak, stb...
What is Masterwork Dwarf Fortress ?
Short Summary
~25% higher FPS
Ascii, JollyBastion, Ironhand or Phoebus Tileset
A GUI to enable/disable 90% of the mod
35+ races
110+ new buildings
1100+ creatures
2000+ new reactions
1000+ plants and items
Temples, Guns, Mages and Slaves. Runes, Mithril, Automatons and Raptors
Countless new tactical possibilities
http://www.bay12forums.com/smf/index.php?topic=125633.0
Folyamatosan fejlesztgetik, a múlt héten volt a legutolsó frissítés, V4i-re. -
Zero 7th #502 Na igen. DF annyira megalomán játékfejlesztői oldalról, hogy azt nem fogja egy jó ideig senki még csak megközelíteni sem.
Meg nem is próbálják, mindenki inkább UI és grafika terén próbálja überelni a DF-et, aztán a játék maga meg üres. A Rimworld-öt kb két óra alatt "játszottam végig", jutottam el olyan szintre, hogy már újat nem tudott mutatni a játék, kihívás meg már nem volt. Tudom, alfa.
Meg nagyon érezhető volt, hogy nincs mögötte a DF-es világgenerátor, hogy az egész világ abból az egy mapból áll, ahol vagyok. DF teljesen más érzetet ad.
Ez a Banished meg szép és fasza, de nem érzem magamban az erőt, hogy belakjak egy teljes térképet, ahhoz kicsit túl instabil, pengeélen táncolós a gazdasága. Nem kegyetlen annyira a játék, mint a DF, de azért elég zord így is, nagyon kell rá figyelni, és nem ad annyi sikerélményt.
Szal marad a DF, kezdem is újra azt a véresős mapot. -
sirdond #501 nekem is ez volt az első reakcióm, hogy jó játék a banished, de inkább csak egyszerűsített DF.
és jobban belegondolva, azért, aki már többet játszott DF-el,mint egy egyszerű tutorial,annak ebben a műfajban nehéz újat mutatni. :) -
Zero 7th #500 Például DF-ben ha meghal egy törpém, aki kellemesen képzett volt már, az fáj. Kellemetlenül érint a halála, hiányzik a későbbiekben, stb. Banishedben ha meg hirtelen éhen hal vagy megfagy a falum harmada, hát nagy ügy. Majd dugnak még. Úgyis teljesen felcserélhetőek az emberek egymással, nincsenek skillek sem.
A DF sokkal személyesebb. -
Zero 7th #499 Játszom a Banisheddel, de csak egyre inkább tol a DF irányába. Teljesen fasza DF light, de ez a baj vele, hogy light. Kicsit nehezebb benne életben maradni, de ez is az egyetlen eredmény a játékban, hogy életben maradok. Nincs felhalmozott kincs, nincs lehetőség arénát építeni, vagy zsírkiolvasztós óvodát, nincsenek katonák, nincs külső ellenség, csak a feneketlen gyomor, ami elpusztít bármekkora mennyiségű kaját. A DF minden plusz lehetősége helyett van kajatermelés, a végtelenségig.
Szal kicsit meguntam, viszont kedvem lett megint DFezni. Szerintem újrakezdem a véresős, három folyó találkozásos pályát. Akarok olyan meeting hall-t, amibe vízeséses ajtókon keresztül lehet bejutni, és a régi, elkezdett erődbe azt már nem lehet belemókolni sajna... -
sirdond #498 Towns -
A kepen levo otodik jatek az micsoda???? -
sirdond #496 most nézem,hogy van közte olyan,amit te is említettél :)
egyébként én a Banished-et várom már,mióta pár hónapja megláttam egy videót a játékból. brutál jónak ígérkezik!
http://www.shiningrocksoftware.com/ -
sirdond #495 kis up:
http://fullglassemptyclip.com/2013/11/dorflike-roundup/ -
Zero 7th #494 Hm. Kicsit kezdik felkapni a stílust. Készül egy csomó hasonló cucli:
Van ez a Prison Architect, ami kvázi egy DF a börtönben.
Aztán van egy másik, ami nekem sokkal inkább mozgatja a fantáziámat, a RimWorld, ami Prison Architect IN SPACE!!!. Kicsit talán inkább a régi, egyszintes DF-re hasonlít.
Meg van egy Spacebase DF-7, az valami űrállomásosnak tűnik, szintén ilyen menedzselős, építkezősnek.
Na és nagyon hiányolom a Star Command PC verzióját, ami meg egy űrhajós Theme Hospital, úgy ránézésre. Elvileg idén februárra ígérték, de csak telefonra létezik még mindig. A rohattak.
Szal ezeket figyelgetem, egyelőre még egyik sem létezik, de csak lesz belőlük valami... -
Zero 7th #493 Huh, király, hogy lett új, de most nem fér bele. :) -
sirdond #492 wow, ez rohadt jónak tűnik.amúgy már hete óta gondolkozok rajta,hogy újra df-ezni kellene, lehet ezzel el is kezdem :D -
#491 Ez a heten kiprobalom:) Valaki probalta mar innen? -
Malac Úr #490 Hello,
DF-el már senki nem játszik? :-)
Két erőd között próbáljatok ki egy régi de - szerintem - jó darabot, én most találtam rá: Emperor of the fading suns (1.4) + Hyperion patch (és animációk). A DF stílushoz nem sok köze van, de pl ebből a játékból látszik, hogy mennyivel jobb stratégiai játékokat raktak össze annó. -
#489 Sokkal jobb hangulata volt(ez az en velemenyem), meg volt normalis nehezsegi szint. Fallout 3at nevetsegen konnyunek ereztem, ha meg beallitottam nehezebbre, meg gyorsabban leptem a szinteket mint azelott mert a tobb hphoz tobb xp is tarsult :D -
Zero 7th #488 Mint ahogy a 4 is meg a Skyrim is, csak addigra megszoktad. Inkább éreztem a 4-et rókabőrnek, mint a 3-at.
És jobb hangulat? Az az iszonyat erőltetett cowboyosdi? Ne már... Ráadásul annak ellenére, hogy az 1 és a 2 is ugyanúgy nyugaton játszódott, SEMMI nyoma nem volt ennek a hülyeségnek.
Na mindegy, ízlések és pofonok... -
sirdond #487 nekem is inkább a 4, mint a 3. a new vegas-nak valahogy jobb volt a hangulata. 3 csak egy oblivion mod volt. -
Zero 7th #486 Na az érdekes, mert nekem a 3 tetszett, a Vegasnál meg az első "howdy cowboy"nál felfordult a gyomrom, aztán fél óra játék után hagytam a francba. Ez elvileg Fallout, nem Új Vadnyugat, ajóéletbe már! -
sirdond #485 ja most olvastam az első 10 level ingyenes. 10-20ért viszont fizetni kell.
egyébként nem sok jó véleményt találtam róla így hirtelen -
#484 Nem tudok rola. Letoltottem jatszok vele. -
sirdond #483 ez a Rogue's Tale fizetős? -
sirdond #482 nálam éppen zelda: a link to the past van soron :D
kezdek rádöbbenni,hogy a SNES az egyik valaha készült legjobb konzol -
#481 ez igaz, sorozat legszarabb resze :D Viszont a new vegas, na azt imadtam :)
Ma a Rogue's Tale-t probaltam ki. Sima egyszeru roguelike, van egy dungeon fel kell deriteni, aztan ha megvagy vele mehetsz a kovetkezobe. Innen toltheto Nekem bejott:) -
sirdond #480 Fallout 3 -
csak úgy :D -
sirdond #478 mostanában leginkább super metroid, néha egy kis dcss.
unreal world az fasza én is próbáltam.