1280
roguelike
  • sirdond
    pedig jó volt. láttam is amíg elkezdted. csak közben lefagytam és újra kellett indítani a rendszert
  • Zero 7th
    Nem lehet játékot streameltetni az ingyenes verzióval, úgyhogy most perpill az streamelődik, hogy SGn hozzászólást írok. :P :D
  • Zero 7th
    Höhö, ez vicces. Működik, itt van:

http://www.own3d.tv/Zero_hu
  • Zero 7th
    Igyekszem...

De pont ma fejtettem ki, hogy mennyire nem vagyok videónézegetős típus, ennek a szarnak csak videótutorialjai vannak. Hát szúrja már szíven magát, kb tíz másodperc lenne kigyűjtenem azt az információt egy szöveges oldalról, amit itt nekem tíz percig magyaráz, hogy ide klikkeljek, meg azt írjam be.

Fasz bele, inkább próbálkozom magamtól.
  • sirdond
    én még nem próbáltam, de gondolom nem lehet nehéz, biztos vannak tutorialok is

ha sikerült megcsinálni, linkeld be ide is :D
  • Zero 7th
    Megpróbálom ezt a streamelősdit. Sosem csináltam még ilyet, de akarom tudni, hogy kell. :)
  • sirdond
    twitch.tv vagy own3d.tv
    beregisztrálsz valamelyikre és ott leírják,hogy tudsz saját streamet csinálni. lényegében nem is kell nagy erőforrás DF-hez

succession game-t én kihagyom most. egyrészt alig van időm játszani, másrészt már nem játszottam DF-el jó ideje
  • Zero 7th
    Hogy kell? :)

Egyébként gondolkoztam már, hogy felvetem, hogy akartok-e succession game-et tolni? Mondjuk kicsit melós megírni a beszámolókat.
  • sirdond
    nem akarod streamelni? :D
  • Zero 7th
    Megpróbálok egy erődöt gonosz területen, valami meleg erdőben. Kíváncsi vagyok, meddig bírom. Remélem ez inkább nehéz, mint idegesítő... :)
  • Zero 7th
    Bár tudom, hogy pont ez a succession game-ek lényege, mégis meglep, hogy mennyire "ahogy-esik-úgy-puffan" jellegű az ilyen erődök építészete. Ide fúr egy pár kis lyukat szobáknak, oda néhányat workshopoknak, de a kettő terület kurvamessze van egymástól, és sok értelme nincs.

Nem értem a dolgot.

Nekem van egy már jól bevált megoldásom, amit egy az egyben kopipésztelhető saját maga alá, ha kell még belőle. Az a jó benne, hogy nem kell a törpéimnek sokat vízszintesen rohangálniuk, lemennek a lépcsőn a megfelelő szintre, és kész. Lépcső is van elég, hogy ne legyen torlódás. A folyosóknak nem kell egy kockánál szélesebbnek lenniük, mert nincs olyan, hogy egy folyosót egyszerre két-három törpe akarná használni.
    Igazából csak azt nem értem, hogy hogyhogy nincs minden pléjernek már ilyen jól bevált rendszere. Mert oké, hogy egy ilyen folytatásos játékban egy év van egy játékosra, de én kb már rögtön a letelepedéskor kijelölök egy szintnyi ilyen lakóblokkot, amit később csak ki kell ásni.

A másik, amit nem értek, hogy miért nem védik be magukat jobban. Első dolgom szokott lenni egy árok legalább a bejárat, de még inkább az egész felszíni erőd köré. Felvonóhíd, körbe falak, vadász a fal tetejére, aztán jöjjön be aki tud...
    Trading depo meg a falon BELÜLRE, zsilippel. Nemtom, hányadik ilyen leírást olvasom, ahol a falon kívül van a kereskedelmi állomás.
    Pedig elvileg ezek veterán DF pléjerek...
  • Zero 7th
    Köszi, értékelem a szándékot, de én alkalmatlan vagyok gameplay videók nézegetésére. Még látványjátékoknál is, nemhogy DFnél... Jellemzően arra a fél percre szoktam egy-egy gameplay videót futni hagyni, amíg eldöntöm, hogy le akarom-e tölteni vagy felejtős.

Syrupleaf történetét olvasgattam, de nekik könnyű dolguk volt, volt egy magma pipe, ami felnyúlt a patak fölé a mellettük lévő hegyben. Azzal simán felolvasztották a jeget, és lett vizük. Ez egy random, teljesen sík jégmezőn szimplán nem lehetséges.

Egyébként annyira nem kipusztulós a helyzet, karavánokkal ki lehetne bekkelni elég sokáig, de lehet, hogy hagyom az egészet a francba. Nem annyira érdekes a dolog, mint amekkora szopás van vele.
  • sirdond
    captnduck-nak volt egy egész hosszú játéka jeges vidéken. talán onnan el tudsz lesni pár dolgot. anno végignéztem nagy unalmamban, de nem igazán emlékszem mik vannak benne

http://www.youtube.com/playlist?list=PL986A5CE215E01238
  • Zero 7th
    Azt nem tudom, a vadászom mi a francért sztrájkol mindig. Néha jetik, máskor jegesmedvék vannak a jégmezőn, és mégsem csinál semmit. A múltkor még egy pofátlan jegesmedve el is lopott öt plump helmetet a szekérről, és mégsem csinált senki semmit.

Lehet, hogy feladom ezt a jeges megoldást, túl sok szopás tökfeleslegesen. A legnagyobb baj egyébként az, hogy a talaj is, meg a víz is túl messze van. Ha építek egy felszíni erődöt, a farm meg -30ban van, akkor záros határidőn belül hülyülök bele abba, hogy folyton fel-le kell mászkálnom a nézettel a szintek közt... Persze ez előbb-utóbb úgyis eljön, amikor magmahajtású kovácsműhelyeket akarok csinálni...

Tényleg, a magmát lehet vödörben transzportálni? Elég lenne egy-egy kocka a műhelyek alá, valahová a felszín közelébe.
    Meg olvastam a wikin, hogy vannak talicskák, olyat sem láttam még sosem használat közben, meg még jobb, lehet síneket építeni csilléknek.
    Ez utóbbit mondjuk nem tudom, mire tudnám használni, nekem általában nagyon kompakt, nagyon használható erődjeim épülnek, nincsenek olyan távolságok, amik leküzdéséhez vasút kellene. Ráadásul függőlegesen terjeszkedek, az meg pont az az irány, amit a vasút annyira nem szeret.

Az a baj, hogy egy sima erődöt építeni meg túl könnyű. Ha low vagy medium az evil szintje a területnek, akkor az élővilág alig okoz gondot, a goblin ostromok szintén sima ügy, csak a lenti világ és a forgotten beastek okozhatnak problémát. Ha meg evil a környék, akkor meg szinte lehetetlen bármit is csinálni. A hullák felkelnek, százhuszonötödjére is, mindenféle fertőző ködök szállingóznak, és rövid távon kipusztul az egész erőd nagyon csúnyán. Aztán persze felkel zombiként... Sokáig nem jutottam ilyen helyen még.

Szal nem tudom, lehet, hogy eljött az ideje a moddolásnak? Ha az ostromok nem lennének ilyen kis gyengék, lehet, hogy érdekesebb lenne a nem gonosz környék.

De lehet, hogy megint egy gonosz környéken fogok nekifutni a dolognak. Mondjuk egy gonosz erdő közepén egy pici, erős várkastély, zombi hordákkal körülvéve nem is hangzik rosszul. Csak ne zabáljanak meg már rögtön az elején...
  • Zero 7th
    DF-fel játszok mostanában megint, volt egy pár sikertelen próbálkozásom, hogy a jég hátán megéljek...

Hát elég nehéz. Nincs fa, nincs víz. Kutyán, macskán kívül minden állat éhen döglik.
    Kb 6-8 réteg jég van átlagban a szikla fölött. Onnan még 20-25 szint az első barlang, ahol már van folyékony víz.

Döglöttem már meg kajahiányba, vízhiányba, ettek meg dögök az alsó barlangból... Nem egyszerű dolog ez. Persze általában nem várom meg a teljes kipusztulást, inkább gyors restart.
    Legutóbb azt sikerült elbasznom, hogy mikor végre kész lett volna a kút, ami felmegy a felső szintekig, elfelejtettem, hogy nem szabad kinyitni az ég felé. Úgyhogy a kutam alatti kocka 30+ szintre a felszíntől befagyott... :P
  • sirdond
    nem tudom figyeltétek e, de időközben megjelent a Towns. úgy egy éve volt itt téma, akkor alpha állapotban volt és azóta sokat fejlődött (még inkább df klón lett :D)
    van topicja is:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1352406461
  • sirdond
    azt hogy csináltad? :)

A human fajoknak van az egyik legkönnyebb kezdő area-juk, ráadásul a bulwark az egyetlen olyan background, ami minden probléma nélkül kicsinálja a uniqe trollokat.
    egyedüli probléma,ha skeleton mage-s vault van, vagy sok kígyó és egyszerre támadnak. de alapból van 2 infusion-öd, azokat kell használni ezerrel, mivel csak cooldown van rajtuk, semmilyen erőforrást nem használnak. meg, tulajdonképpen az egész játék lényege,hogy mindig használd a skilljeidet, amikor csak lehet. és utána meg pihenj, addig amíg feltöltődsz "r" betű. nincsenek potionok, csak infusion, spell, meg pihenéssel lehet visszanyerni a hp-t. (na meg leech,vagy drain attack)

amúgy szeretem a Tome-ot időnként jó elővenni és játszani vele, csak hamar beleun az ember. Hiába van egy nagy világ, minden játéknál ugyanaz a sorrend és pár játék után kissé unalmassá válik.
    Ezért is jobb a DCSS, ott minden játék más, ráadásul annyi taktikát és stratégiát tudsz használni, amennyi csak eszedbe jut. emiatt a mélység miatt nehéz szerintem megunni és utána másik játékba kezdeni.
  • DarkHorSe
    Ja, kezdtem most normalon 1et, 5on haltam :D
  • sirdond
    a legújabb verzióval játszol (beta42)?

a bulwark sok fajjal jó, 2 human, dwarf, undead-ek brutálisak.
    ja és nyugodtan indíts normalon, easy 0 kihívás és tök felesleges.
  • DarkHorSe
    Enis bulwarkot kezdtem:)
  • sirdond
    nekem még nem sikerült végigvinni, de bulwark karakterekkel jutottam legtovább. páran azt mondják,hogy gyenge, de azért elég brutális tud lenni.
  • DarkHorSe
    Kiprobaltam a Tome4et, nagyon bejovos, elkezdtem easyn egy human warriort, asszem lvl2on megoltem egy 24es medvet :D
  • sirdond
    hmm, most jut látom,hogy pár nap múlva d2 ladder reset is lesz. lehet előveszem :)
  • sirdond
    viszont kicsit herótom lett a crawl-tól, több, mint fél éve folyamatosan csak ezzel játszottam :D

ajánlhatnátok valami jó crpg-t,ami kevésbé ismert, mégis jó.
    vagy action adventure-t, mint a severance: blade of darkness :D

a guild wars 2-t próbálta valaki? milyen? létezik belőle warez verzió?
  • sirdond
    próbáltam az adom-ot, nem sokat játszottam vele, de nekem nem nyerte el a tetszésem. a játék pedig egyáltalán nincs kész, rengeteg buggal van teli és nem kicsit elavult. olyan pedig nem létezik,hogy valaki elsőre átvigyen egy rl-t :D még úgy se,hogy egy másikkal milliószor játszott és nyert. egy rl-t először be kell tanulni,tapasztalatot kell szerezni.

DarkHorse: szerintem sokkal jobban jársz,ha az ADOM helyett a TOME4-be kezdesz bele. Extrém módon rendhagyó, pl nincsenek, scrollok,potionok,food clock és van felszíni térkép (most már saját történet is,mert ugye az Angbandból fejlődött és Középfölde történetét mesélte, de ezzel szerzői jogok voltak) és bejárható terület, random dungeonok, szép tileset,furcsa skillhasználat, lehet adventure módban játszani, de akkor is kőkemény roguelikenak számít. És nem utolsó sorban folyamatosan fejlesztik
  • DarkHorSe
    Koszi szepen, szerintem kiprobalom a hetvegen :)
  • Zero 7th
    Ja, van egy térkép, egy faluval, hegyekkel, erdőkkel, dungeonökkel. Vannak questek, van bolt. Eléggé Diablo 2. Vagy kicsit DF adventure mód.
  • Zero 7th
    Ha elsőre megcsinálod az ADOMot, komolyan gratulálok. :)

Ezt is sokszor előröl fogod kezdeni, csak ez még baromi hosszú is.
    Az, meg, hogy "beleszart" a csóka, vagy késznek tekinti, nézőpont kérdése.
  • DarkHorSe
    Szoval az ADOMban van kulso vilag? Nezegettem rola videot, olyannak tunik mint a dungeon crawl :)
  • sirdond
    igen,az átlag rl csak ennyi. menj le a dungeon legaljára, szerezd meg x tárgyat, juss fel vele. a legtöbbnél még felszíni város sincsen, szóval az ADOM eléggé rendhagyó volt ilyen téren,kár hogy beleszart a kitalálója (és a kickstarter-es lehúzásról most inkább ne beszéljünk)

nekem meg éppen ez a halálom úgymond. mindent tökéletesre tervezek, hogy az első végigjátszásnál is a lehető legtöbb dolog és a legjobban sikerüljön (persze emiatt elég hamar bele lehet unni az egész játékba, arról nem is beszélve,hogy így az újrajátszás esélye gyakorlatilag 0),szóval lehet ezért tetszenek ennyire a roguelike-ok, rábízod magad az RNG-re és lesz,ami lesz :)
  • Zero 7th
    Én már nem is tudok úgy játszani, hogy ne tervezgessek előre. És nem csak DF-et, hanem nagyjából semmit. :P

Átlag RPGhez is úgy állok hozzá, hogy játszom vele addig, míg ki nem tapasztalom a rendszert _teljesen_, aztán indítok egy új játékot, ahol már a kiismert rendszert a végletekig optimalizálom.
    Pl Oblivionban van egy olyan karakterem, aminek minden statja 100-as, a legtöbb skillje szintén, 100% manaelnyelés, és akkora mana pool, hogy armageddon szintű varázslatokat is ki tud magából tolni.
  • Zero 7th
    Heh, olvasgatok neten, és rá kellett jönnöm, hogy _tipikus_ roguelikeot én még nem is láttam. :D

Azt hittem, hogy az ADOM olyan, de felvilágosítottak, hogy az, hogy van egy külső világ, az egyáltalán nem általános.

Tényleg annyi egy átlag roguelike, hogy egy dungeon, megyek lefelé, azt' szevasz?
  • sirdond
    http://www.youtube.com/watch?v=q1kBedai-rk

hát ez óriási, nézzétek meg,ha még nem tettétek volna :D
    van angol felirat
  • Zomil
    Amugy Gnomoria-rol azért kérdeztem, mert itt 1$-ért meg lehet venni és sztem megéri a befeketetést, mert jo játék lehet belöle :)
  • Zomil
    jo neked, én mikor megunom és fél év után ujra megjön a kedvem, sosem tudom mi a francot kéne csinálni :D

szerk: persze mondjuk nem is vagyok hc játékos, h mindent elöre eltervezek, csak ami jön, elszorakozgatok vele :)
  • Zero 7th
    Pedig olyan ez mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni. Én amikor nagy kihagyás után újra belekezdek egy játékba, néha nem is tudom, mit csinálok, de benne van a kezemben a kombó, és ásódik az árok, épül a fal, workshop, farm...
  • Zomil
    játszok azzal is ám :)
    csak ha kirázodik belöle az ember nehéz visszaszokni
  • sirdond
    tudom, azért mondtam,hogy majd később :D

inkább DF-be kezdj bele, nem fogod megbánni
  • Zomil
    DF 6éve vann kinnt, ez fél éve :D
    de nem tünik rossznak az alap, jo játék lehet belöle :)
  • sirdond
    hát öö, játszottam vele egy fél órát. jópofa és egyszerű. de nem igazán akarok jobban belemélyedni, bár ahogy láttam nincs is nagyon mibe.

az is igaz,hogy még csak alpha verzió, szóval kíváncsi vgyok mit hoznak ki belőle később.