Dwarf Fortress
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mindenképp próbáld ki,nem kicsit megkönnyíti a dolgodat
ezt ma linkelte valaki egy külföldi fórumon 😊
How much can you take,before you snap?
Nem használok therapistot. Olvastam róla, meg kéne néznem..? 😊
dwarf therapist programot használod,ugye?
most a dcss-ben megtaláltam azt amit egy játékban keresek.állandó kihívás, komplexitás és randomness
az alap dungeon crawl óta nagyon sokat változott,folyamatosan fejlesztik,sokkal játszhatóbb, a fajok is balanszolva vannak, csak kevés olyan kombó van amivel nem lehet nyerni. ha megunod a dwarf fortress-t szerintem próbáld ki,fõleg hogy adom-oztál is.
bár,hogy elvont lenne azt nem mondanám, inkább csak komplex (de nem annyira,mint az aurora 😄 ), ami egy átlag casual gamer-nek már sok.
és ahogy észrevettem nálunk nincs is annyira hagyománya. pedig külföldi oldalakon még heti/havi versenyek is vannak
Pár hozzászólással ezelõtt dícsértem a burrows rendszert, most meg szopok vele ezerrel, ketté kéne választani a lakosságot. De semmiféle rendszer nincs benne (vagy talán érkezési sorrend?), és a legendások sem villognak. Elég macera név szerint keresgélni a 220as listában...
Én ADOM-oztam régen, de mostanában nem köt le egy hagyományos rougelike. Nem elég megalomán. 😊 Ha gondolod, nyisd meg a topikot, elfér. 😊 Mondjuk ez az egész borzalmasan elvont egy dolog, néhányan vagyunk csak ilyen elborultak... Látod, itt is csak nyomatom a monológot nagyjából... 😛
sajnos az általad is tapasztalalt lassulás egy általános probléma még jobb gépen is és nagyon zavaró tud lenni :/
én egy ideje a DCSS-vel vagyok nagyon elfoglalva. gondolkoztam már egy általános roguelike topik megnyitásán is,csak soha nem jutok el a kivitelezésig. meg nem tudom mekkora igény lenne rá egyáltalán
http://www.bay12forums.com/smf/index.php?topic=91093.270
Kiképzõközpont/koncentrációs tábor gyerekeknek. Ideje lenne nagyon, rengeteg a gyerek, foglalják a helyet, és semmire sem használhatóak.
Ez sem egy rövid dolog, rendesen rá kell majd készülni.
Így most végre elkezdhetem építeni az alsóvárost a magmacsõ teteje fölé. Van sár, lehet farmot építeni, fel fogok húzni egy második "várost" oda le is. A magma-kovácsmûhelyek már mûködnek, elkezdtem képezni a legendás páncélkovácsot.
Kicsit kezd belassulni a játék, lehet, hogy az állataimat sztázisba kéne raknom, be kéne ketrecelnem, vagy lemészárolnom. A legelészõ dögök kezdenek idegesíteni, hogy feszt új legelõkre kell terelgetni õket, meg éhen döglenek legelés KÖZBEN is néha...
Bejött a pályára, és megindult az erõdöm felé. Az õrkutyáimat éppen feltrancsírozta a másik szörny, de mindkettõ ki lett zárva az erõdbõl, úgyhogy biztonságban végig tudtam nézni a dolgot. Viszont az õrkutyáim kölykei kint lézengtek a mezõn. A titán kinézte magának az egyiket.
Egy teljes kört megtettek a mapon, kergette a szerencsétlen kiskutyát, közben köpködte...ami szemmel láthatólag az égvilágon semmit nem ártott neki. Aztán a sokáig húzódó kergetõzésnek vége szakadt, a hegyi titán utolérte a kutyust. Megtámadta közelharcban. A kiskutya odakapott védekezésül...és a titán ott helyben szörnyethalt. 😛
Néztem a testrészeit, tényleg csak szárnyai voltak, három testrésze volt összesen, test vagy fej, meg jobb és bal szárny. És köpködött. És egy kiskutya harapásától meghalt. Milyen életképtelen lényeket generál már ez? 😄
Minden fontos mesterségbõl van már legendary törpém, elkezdtem egyet félistenné képezni, meg van egy tízfõs, szedett-vedett katonaságom. Nemesek nem jöttek, egy darab sem. Kajaellátásom stabil, 6-8 féle növényt termesztek felszín alatt és fölött is, vannak szárnyasok tojásnak, meg persze a folyamatosan újratermelõdõ macskahús...
Valamiért a növényevõ állatok, meg a kisnyulak éhen szoktak dögleni, fogalmam sincs, miért. Azt megfigyeltem, hogy a kijelölt legelõjükrõl elõbb-utóbb felfalják a füvet, de teljesen új részen is képesek éhen halni.
Több ostromot túléltem már, de közben volt néhány kereskedõbanda, aki pórul járt, az õ cuccaikat összeszedegettem.
Kezdett unalmassá válni (illetve amíg az idõigényes skillezõdés tart), gondoltam lenézek a föld alá. Egy bányászom árán körül tudtam lenn nézni, meg felépíteni egy biztonságos, körbefalazott lejáratot. Sok szintje van a barlangnak, felsõ labirintus, felsõ tó, lávatenger, alsó labirintus, alsó tó, és egy idõ után olyan félig olvadt kõzet, ami nem láva, de beleásni sem lehet. Az alá még nem sikerült lejutnom, de ami késik, nem múlik. Nem sokkal fölötte van az alsó tó, azt rá tudom majd ereszteni, ha kell. Ez úgy a -65. szint környékén van.
Találtam lenn egy egész nagy adamantium eret, egy tóból kiálló sziget formájában, azt is már kibányásztam, körbefalaztam.
Rövid távú célom, hogy a felsõ barlangban lekerítsek egy részt, és szép lassan berendezzek ott is egy elzárt, lakható, fél-önellátó erõdfélét. Fõleg a közeli magma miatt lenne fontos, annyi fám azért nincs a kertben, hogy folyamatosan faszénnel kovácsoljak. Nagyon bejött a burrows rendszer, a kezdeti idegenkedés után teljesen megszoktam a kezelését. Így nagyon könnyû lesz letelepíteni népesség egy részét a mélyen fekvõ erõdrészbe. Attól félek ezzel kapcsolatban, hogy esetleg a lefalazott részen belül spawnol majd mob, és akkor elég rendesen rábaszok.
Középtávon szeretnék egy legendás páncél és fegyverkovácsot, hogy az adamantiumból legalább fine, de inkább masterwork páncélok és kardok legyenek.
Hosszú távon ki akarok taníttatni egy uber-elit törpét, meg belakni a poklot.
Olvasgattam a Forgotten Beast-ek által terjesztett betegségekrõl... Na, ha egy olyat elkapok, akkor nekem reszeltek. Epidemológiai szempontból az erõdöm egy rémálom, pontosan ellentétes szempontok alapján építettem az egészet. Minden könnyen elérhetõ, minden össze van kötve és viszonylag kis helyre koncentrálva. Ha egy törpe megbetegszik és szétfröccsen a míting hallban, akkor az egész erõdöm azonnal megfertõzõdik. Nem tudom, hogy fogom ezt megoldani, majd kitalálok valamit. Mondjuk soha nem harcolok FB-kkel, vagy valami. 😊
Megint jó csinálni, elmúlt a múltkori fásultság. Attól féltem, hogy nem fogom tudni folytatni a dolgot, de végülis ez nem lett probléma. Jól felépített kis erõd ez, logikusan elhelyezett dolgokkal, hamar képbe kerültem megint.
Plusz az is megfordult a fejemben, hogy egyáltalán semmi skillt nem viszek, csak felszerelést. Úgyis tele lesz a város legyártott cuccokkal, azokat fogom használni elsõ körben.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
én pl. szivesen fizetnék egy letisztult(nem grafikára értem, az jol van igy ahogy van a modderek ugyis csinálgatnak szép pack-okat) játékért, multi támogatással és sztem nem vagyok ezzel egyedül 😊
Persze valoszinü erre nem kerül sor...pedig ott van a példa...megint csak a minecraft-ot tudnám felhozni, notch nem kicsit megkazdagodott belöle, pedig nem nagy cucc az egész még csak nem is saját 5let és még csak nem is profi programozo a csávo(ráadásul java-ban van...pfuj... 😄 )...
Bár lehet, h valaki majd tesz egy probát vele és megprobálja ezt megcsinánli...eddig 1 hasonlo probálkozást láttam a Dwarfs!?-ot...nem probáltam, de amit olvastam rola az alapján tulságosan le van egyszerüsitve df-hez képest(meg a multi is hiányzik belöle)
Mittudomén, az én erõdöm a nagy világban olyan lenne, mint egy falu Travianban?
Az még talán mûködhetne is...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Plusz ott van az a tény, hogy ennek a cuccnak a rendszerét a csóka elég rendesen ad hoc módszerrel hánnya össze (jó példa erre a kb 3 különbözõ módszer, amivel területet lehet/kell kijelölni a különbözõ cuccoknak), szerintem rajta kívül nincs a Földön ember, aki átlátja ezt a kupac szemetet 😊 Na, a multihoz ki kéne találni, hogy melyik részt végzi a szerver, melyiket a kliens, ezeket összehangolni, lagkompenzációt tenni bele...
Kb kezdhetné elõrõl a programozást, sztem...
persze igy garázsprojectként valoban probélmás, de egyáltalán nem lehetetlen 😊
azért végülis, ha nagy vonalakban nézzük, nem sokban tér el pl. a minecraft-töl, csak sokkal komplexebb, nem hiszem, h ha nekiülne több ember megcsinálni akkor ne tudnák megoldani 😊
nem sokban térne el a mostani játékmenettöl, csak más játékosok is lennének a térképen akikkel lehetne harcolni, kereskedni stb. 😄
Multiplayer, ehhez? Hogyan? 😄
Egyetlen ember álma és garázsprojektje ez a cucc, elég valószínûtlen, hogy valaha lesz benne multi.
amugy nem készül hozzá valami multiplayeres lehetöség? sokkal élvezetesebb lenne többen játszani 😊
De egyébként tök fura is, amikor fogalmad sincs tudatosan, mit nyomkodsz, és mégis az történik, amit szeretnél. 😊)
Alap parancsok, szintváltás, mozgatás, meg kisebb kombók, mint bCw kkkkk, bCf kkkkmmmm, dd, dt, simán benne voltak a kezemben úgy, hogy egy évig nem játszottam DF-t.
Borzalmas az irányítása, de most már nehogy átdolgozza az UI-t, mert akkor õrülök meg. 😛
megjelenik az anyagérzékenység( ezüst a vámpir ellen..persze gondolom az adott lényhez majd random generál)
A nekromanták a törpéink levágott kezét is feltámaszthatják, rituálék egyes lények elpusztításához..(elégetni a tetemet stb)
Szóval majd minden ami szem szájnak nem ingere😊
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Holdfázisok,neves emberek sirhelyei-piramisok..
Karavánok, piachelyek, kidolgozott városok- csatorna és katakombarendszerekkel..
Kismillió bugfix, na meg egy csokor szponzorált állat.
Azt hiszem nem maradt ki semmi.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Most kéne elkezdeni izombrutál katonákat képezni, de ahhoz már nincs türelmem.
talán belekezdek egy kis adventure módba megint
Nagy nehezen összeraktam a falat, az õrházat a kapu körül, túléltem három ostromot, amik közben leöltek három nevesített dögöt meg egy törpe karavánt.
Elmúlt a baj, kinyitottam a kaput 120 törpével is ijesztõen lassan behordtam a map szélérõl a karaván cumóját...
Erre elkezdenek megõrülni a törpéim. 😛
1. bányász 5
2. bányász 5
3. favágó-carpenter-axedwarf
4. mason-stonecarfter-mechanic-b.designer
5. fisher-fishcleaner
6. grower-cook-brewer-cheesemaker
7. leader-trader-manager skillek
1 pár kutya,macska és 3 tyúk 1 kakas
itemeknél a felesleges szarokat kiszedtem és az üllõt így maradt egy csomó pontom
amibõl plusz alkoholt raktam be, meg egy rakat (100+) tejet
a tejbõl csinálok sajtot,utána a sajtból, tojásból, plump helmetbõl és halból pedig kaját
piával egy ideig nem kell foglalkozni, de persze a biztonság kedvvéért van olyan skill is,meg ültetvény
egyedüli kockázat,ha nem hoznak üllõt a karavánok 😄
én most egy ilyennel embarkoltam:
1. bányász-leader,mint nálad
2. bányász 5
3. mason, stone crafter 5-5
4. carpenter 3,többi 1 building designer,woodcrafter,bonecrafter,gem cutter-setter,potter,mechanic
5.grower,herbalist,brewer
6.axeman 5, teacher 2, woodcutter 3
7.vadász 3, crossbowman 5,ambush 2
még van pluszban egy-egy pár kutya és macska,egy vadászkutya, plusz 4 tyúk és egy kakas, valamint egy pár kacsa
egyébként ez az egyik választható a newb lazy packnál
a vadász megy vadászni a kutyával, és amit lelõ állatot annak a csontjából csinálok neki íjat, az elején szerintem nagyon megéri, mert rengeteg húsod lesz így.
a tyúkok meg a kacsa tojást tojnak és így gyakorlatilag kifogyhatatlan kajaforrásom van
1. Leader: a fontosabb szociális skillekkel. Õ lesz a bányász, de skillt nem kap rá, mert úgyis hamar felfejlõdik legendary szintre.
2. Vadász: 5 ambush, 4 crossbowman, 1 fisherman
3. Favágó: 5 woodcutter, 5 axeman
4. Ács: 5 carpenter, 5 mechanic
5. Kõfaragó: 5 masonry, 5 building designer
6. Paraszt: 5 grower, 5 brewer
7. Paraszt: 5 gatherer, 5 cook
Az alap cuccokból eladom az alkohol felét, az üllõt, az egyik csákányt és az egyik baltát, helyette viszek magokat pluszban, lõszert a vadásznak, két macskát, két kutyát és két tehenet.
Ez így elég jónak bizonyult, nem szoktam a kezdésbe beledögleni. 😊
Ja, és csalok is egy kicsit. Sûrûn szoktam menteni, és ha valami katasztrofális dolog történik, akkor feladatkezelõvel bezárom a játékot, és folytatom a mentéstõl. Annyi idõm azért nincs rá, hogy minden elkúrás után új játékot kezdjek...
Ha a kezdõtörpe legjobb szkillje az ambush, akkor nem kell vinni crossbow-t, csak nyílvesszõket, mert alapból kap egyet, meg fullos bõrpáncélt. Aztán meg kell neki tiltani a vadászatot, hogy ne lõje el a drága lõszert kecskére.
Csak rajtad múlik. 😊
visszajöttek egy 15 fõs sereggel és bedaráltak, mert nem volt kiképezve military :/
az egyetlen üllõ meg ott van nála így még gyorsan gyártani sem tudok valamelyik másik törppel. szóval most befalaztam és megvárom amíg éhenhal :/
Meglatom most mire jutok 😊
Swedish people are albino monkeys
Bevettem magam egy sziklaöbölbe, ástam elé egy árkot, építettem rá hidat, a sziklát meg lecsupaszítottam, hogy hátulról ne tudjanak megkerülni.
Érkeztek már új törpék is, két craftsdwarf. Alakul ez.
Kicsit tartok tõle, hogy a kútjaim be fognak fagyni...
Viszont az aktuális verzióban elég sok újdonság van ahhoz képest, amit én megszoktam, egy csomó mindent nem is látom még, mire jó.
Örülj neki, hogy még ellen tudsz állni a kísértésnek! 😊
de biztos akarom? 😄