1280
roguelike
-
Malac Úr #437 FTL: Pontosan! Anno láttam a forumában kezdeményezést, hogy RPG szerű valami legyen...Nem tudom, elég öreg vagy-e, de gyerekként az ELITE-t játszottuk rongyá, egy ilyen játékmenet a FTL megközelítéssel nagyon ütős lenne.
Telefonos game: esetleg a Start Trader? -
Zero 7th #436 Jó volt az az FTL, de elég lett belőle. Nem elég hosszú, nem elég mély ahhoz, hogy tartós legyen. Végtelenített rougelike formában jobban tetszene. Így kb két óra alatt le lehet csavarni egy teljes játékot, pont mire elkezdene tetszeni a tápos űrhajóm, vég az egésznek.
Talán majd a másik hasonló, telefonra már kész van, csak mindig elfelejtem a címét. Ööö...
Nem, el van felejtve már megint. Majd valaki más megmondja. :P -
Malac Úr #435 Hát tömören: igen :-)
Most melózom, így hosszan nem tudok írni, de ha megnézed a trailert, az talán amúgy is többet mond: http://www.introversion.co.uk/prisonarchitect/
-
#434 Sok helyen látom, h irogatnak errö a prison architect-röl. Ez végülis mi is? Egy sima börtön szimulátor v mi? -
Malac Úr #433 FTL játszik valaki?
Befizettem a Prison Architect-re pár hete, még alfa, bár így is 30$, de ígéretesnek tűnik... -
Zero 7th #432 Ööö, semmit nem haladtam, ugyanúgy. Space Stationözök megint. :) Meg egyebek, Planetside2, Hitman, AC:Brotherhood, Dishonored... De leginkább SS13. -
sirdond #431 tényleg hogy állsz azóta?
mostanában nem volt sok időm szakdoga miatt,de már sikerült befejezni,szóval :D -
Zero 7th #430 A sárkányok asszem nem repülnek Dwarffortressiában, legalábbis régebben még nem repültek. Viszont a forgotten beasteknek és a titánoknak lehetnek szárnyaik. Előző játékomban volt egy dög, ami nagyjából egy szárnyas száj volt, és köpködött... :P Aztán megölte egy kiscica. :DDD -
Malac Úr #429 Jó helynek tűnik, bár ahogy olvastam, vannak sárkányok is... :-)
-
Zero 7th #428 Egyszer töltöttem vissza csak, amikor a vámpír kinyírta az első áldozatát. Kábé három vagy négy év lehetett, már 120an voltak az erődben.
Másodszorra nem halt bele az illető, csak legyengült a nagy vérveszteségtől, a vámpírt meg izoláltam. Nem lett volna világvége, ha meghal, de pont az egyik kezdőtörpémet nézte ki magának, a legendás bányászt, és azt nem akartam bebukni.
Egyébként iszonyat baromi jó területet kaptam, nagyon könnyen védhető, és nagyon jó a terep. Két folyó találkozásánál van, úgy, hogy az egyik ág vagy 15 szinttel magasabban van a másiknál, ami egy igen szép vízesést produkál, és nagyon jó természetes védelmül szolgál. Délről folyó határol, északról, keletről és nyugatról meg a 15 mély szakadék, alján a folyóval. Csak egy ~25 kockányi rövid szakaszt kellett lefalaznom, és már hermetikusan be is zárkóztam. Építettem pár felvonóhidat, meg körbefalaztam magam, a biztonság kedvéért, de arra sem lett volna nagyon szükség.
Elmentettem a legelejét, amikor még egyetlen kapavágást sem tettem, ha esetleg kell valakinek... -
Malac Úr #427 Érthető...Amúgy amikor save-elés nélkül nyomtad, általában hány évet húztál ki?
BTW, valóban a major volt a vámpír...pontosabban ő is az volt, mert miután izoláltam, jött kéz migráns hullám és vaszg az egyikkel megint becsussztant egy vérszopó törpe. A major harci értékei még nem voltak magasak (ahogy a Wiki-ben olvastam, vszg még "fiatal" vámpír volt 130 évével) viszont annyi korábbi csapatnak volt a tagja, hogy az gyanús volt, gondolom mindet végigszo...szívta :-D -
Zero 7th #426 Hjah, de volt már részem elég "mókában" hogy ne akarjak valami kis hülyeségen elcsúszni... -
Malac Úr #425 Én hagyom, had döljön a baj, max a végén evakuálok és új site-on újra kezdek egyet...tudod: "losing is fun" :-D
-
Zero 7th #424 Igen, és ha nincs kalapács, akkor puszta kézzel történik.
Ha jól tudom. Olvastam csak. Én általában megelőzöm a bajt. :)
Azért ne gondold, hogy annyira prő vagyok, hogy minden elsőre perfekt legyen, csak az ép eszem megőrzése céljából scummsave-elek ezerrel. Kb évente, kétévente mentek egyet, és ha beüt valami gond, akkor load. -
Malac Úr #423 Thx! A kalapácsütés akkor is van, ha nincs kinevezve Hammerer?
-
Zero 7th #422 Ha építesz börtönt (ki is jelölöd szobának a láncból/kötélből), akkor inkább oda fogja vinni. De x darab kalapácsütés a büntetés, ha nem élik túl, hát így jártak...
Vámpírt úgy találod meg, hogy megnézed a skilljeit, és a civil mesterségéhez képest gyanúsan sok harci skillje lesz. Egyébként valószínű az új polgármestered az. A vámpíroknak a szociális skilljeik is nagyon magasak, gyorsan megválasztatják magukat. Nekem is egy hónap alatt polgármester lett a vámpírom. Azt is megmagyarázza, hogy a néhány ütéses büntetés miért halálos... -
Malac Úr #421 A megbüntei = agyonveri? :-D Kicsit drasztikus. Ok, köszönöm a tippet, este ránézek.
BTW, a vámpírral mit lehet tenni? Amíg nem nyit rá valaki szívás közben, addig szabadon randalírozhat? -
Zero 7th #420 Tipikus nemesi viselkedés. Kiadta parancsba valamilyen áru gyártását, és megbünteti azokat, akiknek képzettségük szerint gyártaniuk kéne azt a cuccot. Nézd meg a nemesek menüben a mandate menüpontot, ott írja, hogy mit akar gyártatni. Ha szerencséd van, akkor lehetséges a dolog, de hajlamosak üveg cuccokat követelni olyan mapon, ahol nincs is homok, vagy épp slade-ből készitett tárgyakat, ami elméletileg is lehetetlen.
Ha nem lehetséges amit kér, esetleg érheti egy szörnyű baleset... -
Malac Úr #419 Sziasztok,
Szerintetek mi történt? Az erődömben kb 110 törpe élt, amikor megválasztották a 2. polgármestert. A törpe amúgy Guards tag volt. A csóka a megválasztása után elkezdte agyonverni a többieket. Ha jól láttam, azokat, akiknél a Justice alatt export szabálysértés volt (és a sértett party a major volt). Cellát még nem építettem...ez volt a gond? Leszereltem a polgármestert a gárdából, de folytatta a büntetéshadjáratot. Nem hiszem, hogy ide tartozik, de az évek során 3 gyerek vérét is leszívta valaki, tehát valószínüleg egy vámpírom is van valahol... -
Zero 7th #418 Nem kezdtem újat, folytattam azt, ami megy.
Kész van körben a fal, van vagy 150 törpe, iszonyat mennyiségű kaja. A lakosság kb harmada gyakorlatilag kinn él a falon kívül, vadásznak halásznak. Ezen kívül van még kb 10 törpe, aki értelmesen be van állítva és dolgozik rendesen, a többi meg partizik a meeting hallban. Azt levittem a föld alá, az első sziklás szintig, addig ki van bontva minden szint, a tetejét meg lefedtem zöld üveggel(iszonyat meló meg pöcsölés volt egyébként). Nem esik be a véreső, mégsem lesznek tériszonyosak.
Elkaptam a vámpírt, teljesen jól viselkedik. Kiszívta egy bányász vérét(aki szerencsésen túlélte), azzal bukott le. A rohadék már megválasztatta magát mayornak. Elkéstem kicsit a felfedezésével. Csináltam neki egy szobát, külön burrow-val neki, és nem megy ki. Általános riadókor kell bezárni az ajtaját. Nem éhes, nem unatkozik. Kifaragta a szobáját szépre. Ha karaván vezetője jön tárgyalni, simán bemehet hozzá.
Végre megnőtt pár kutya, kiképeztem őket harci kutyának és kikötöttem belőlük kettőt minden hídhoz. Kellene még pár, akiket szét kéne szórni mapon vadászlesekben, hogy messziről észrevegyék a tolvajokat és ambushokat.
Azon is gondolkoztam, hogy le kéne keríteni újabb területeket a térképen, és azokat is csak hidakon elérhetővé tenni.
Megint el vagyok maradva a lakószobákkal, de már rá tudok koncentrálni végre. Csinálok egy barakkot is a felszín közelében, és képzek két csapat íjászt. Kéne majd közelharciakat is, meg el kéne kezdeni keresgélni fémeket.
Van még dolog rendesen.
Ostrom nem jött, volt egy vérszarvas, bejött, megijesztette a halászokat, elindult az erőd felé, félúton visszaváltozott emberré, megfordult és hazament. :P -
Zero 7th #417 Egyre inkább azon gondolkozom, hogy kezdek egy új játékot, ez az evil környék szerintem valami worldgen bug lesz, a terep is elég érdekes már eleve, azzal a tíz emelet magas vízeséssel. Elvileg ilyen elszáradt fáknak kéne lenni mindenhol, meg gusztustalan fűnek, itt meg teljesen normális az élővilág.
Nagyon fasza környék, de túl könnyű lett így zombik nélkül.
Gyakorlatilag "kész" az erőd, már csak idő kérdése lenne teljesen kiépíteni mindent. Semmiben nem különbözik egy normál helyen kezdett erődtől, a véresőt leszámítva. Kaja, alkohol százával áll már a raktárban, a halászok iszonyat mennyiséget termelnek, a vadászok meg szarvasokat hoznak haza rendszeresen, amiből rengeteg főzhető alapanyag termelődik. Két konyha gyártja folyamatosan a lavish mealeket.
Kéne egy olyan játék már, ami tényleg kihívás, rögtön az elejétől. Sosem voltam még olyan helyzetben, hogy rögtön le kellett volna ásnom, ott, ahol megérkezek, különben gameover. Generálok még pár világot, és keresek valami tényleg gonosz erdőt. -
sirdond #416 találtam egy érdekes roguelike-ot
http://forums.tigsource.com/index.php?topic=26591.0 -
Zero 7th #415 Éjjel játszottam még picit, de asszem loadgame lesz belőle(Stream végén elraktam a mentést).
Száz fő környékére duzzadt a létszám, teljesen körbekerítettem a szigetemet fallal, de közben elhanyagolódott a lakórész építése, és elkezdtek a törpék depizni. Jött egy vámpír vagy hasonló dög, és gyilkolászta a törpéket. Nem nagyon zavart, egészen addig, míg ki nem nyírta a legendary tannert.
Aztán pont, mire teljesen körbezárt a fal, megérkezett az első ostrom is.
Loadgame után hamar el kéne kapni inkább a vámpírt, aztán elkülöníteni valahol egy külön lakórészben. Esetleg kinn, a pusztán. Meghalni úgysem tud, fogadhatná az ostromokat. :] Amikor az első áldozata meghalt, még messze nem voltak százan, akkor kellett volna kinyomozni ki volt a tettes.
Meg kicsit jobban kéne figyelnem a lakhatási körülményekre. Nem jelöltem még ki szobákat, és ugyan alapesetben ez nem lenne baj, de a véresőt nem nagyon szeretik a törpék, kicsit hamarabb lesznek depisek, mint általában. Lehet, hogy kéne egy üvegtetőt húznom a meeting area fölé. Kinn akarom tartani őket a szabadban, nem szeretem, ha adaptálódnak a földalatti viszonyokhoz.
Őszintén nem nagyon tapasztalom a gonosz környék gonoszságát. Véreső az van, de kábé ennyiben ki is merül a dolog. Nem láttam még élőhalottat, az állatvilág is teljesen normális. Pedig elvileg terrifying környék... -
Zero 7th #414 Stream leállt.
Két artifact, vagy 20 bevándorló törpe, a déli fal, a felvonóhidak, meg némi építkezés a mai nap termése.
Jó lesz ez az erőd, ha nem döglök éhen a rengeteg bevándorló miatt...
Kéne ajtókat is gyártanom, meg kijelölni szobákat, mert kezd néhány törpének tele lenni a hócipője a világgal...
Alakul ez... -
Zero 7th #413 Stream indul.
http://www.own3d.tv/live/414553 -
Zero 7th #412 Na ezaz, és nem ér ennyi munkát az egész. Megnéznétek ti ketten, meg egy év alatt még ketten, aztán kábé annyi lenne az össz nézettségem örökre.
Na meg az olyan szájbarágós részek, hogy mikor mit kell nyomni, hogy történjenek a dolgok(mikor ott van kinn jobbra, a menüben) megtutorialozásához nulla türelmem lenne. -
Zero 7th #411 November 20-at ír a hivatalos oldal. Meg ugye te is már játszol vele. Sőt, ahogy figyelgettem, elég régóta megy már ez a zárt béta... -
sirdond #410 na ja, azért egy tutorial elkészítése nem csak annyi,hogy elkezdesz játszani és felveszed videóra. vannak még utómunkálatok, ami nem kis időt vesz igénybe.
személy szerint én is azt mondom,hogy felesleges egy magyar tutorial (bár ha Zero csinálna,azt csak pozitívan tudnám értékelni), mivel a játék mélyebb megismeréséhez elengedhetetlen az angol nyelvtudás. és akkor már úgy is tud angol tutorialokat nézni.
amúgy fun ez a stream nézés,csak jöhetnétek közben a csetre dumálni. jelenleg sajnos nincs mikim így a nálam ts kilőve -
#409 Hat en planetside 1 fan voltam, 2tot varom mint a messiast :D Tegnap toltam vele 1-2 orat a betaban, nekem nagyon tetszik. Massziv fps, nagy teruletekkel, tankokkal, repulokkel stb. Szerintem nem jelenik meg ilyen hamar, elvileg most megy a closed beta. -
Zero 7th #408 Oké, de ne tőlem várjátok. :D Nem vagyok az a nagy előadó típus. Írott szövegben jó vagyok, prezentációban nem kifejezetten. Ez a streamelés még elmegy. De hogy frankón tutorialt vegyek fel, meg szerkesztgessem, szöveget írjak rá... Áh, bocs, nem.
Továbbá nem nagyon hiszek benne, hogy egy magyar tutorial olyan sok új pléjert hozna. Iszonyat rétegjáték ez a cucc, még ha nem lenne ilyen brutálisan nehezen betanulható, akkor sem játszanának vele többen szerintem. Például az én összes ismerősöm nem azért nem játszik vele, mert nehéz, hanem mert látni kell a mátrixot, szőkéket, barnákat, vöröseket... :P Szóval a grafika hiánya nagyon sokat számít. -
Zero 7th #407 Planetside szűk egy héten belül megjelenik, nem? Jó lesz az? Érdekel. -
#406 Hát mondjuk magyar tutorialnak én is örülnék, bár az angolt is simán megértem, de csak ugy videorol nézni a df-et elég unalmas, legalább a magyar szöveg feldobná kicsit :) -
#405 Tenyleg jo lenne, magyar tutorial videokat csinalnod:P Beraknank bannerba, lennenek uj jatekosok, stb:P
Lehet keresek majd valami bannert ebbe a topikba
Tsre max hetvegen tudok felmenni, nincs idom mostanaban jatszogatni vagy ha van is akkor planetside2 beta :D -
Zero 7th #404 Eheh, ez vicces. Jöhetnétek TSre, mert magamban beszélni nem fogok, az tuti. :D
Jóóó ez a kezdés. Jöttek valami dögök, de nem bántottak különösebben, egy kutyát tettek tönkre. Van egy tippem, hogy a vadászom azért nem vadászik (meg lő úgy általában), mert nincs neki lőszere.
Szerencsére ez a véreső nem árt különösebben a törpéknek. Amikor kb a második percben elkezdett esni, azt hittem, vége a játéknak. Ha betegséget terjesztene, úgy is történt volna.
Érdekes ez a hely, ezekkel a kanyonokkal. Ősz lett, bezártam magam. Csak a két hídon lehet bejönni. Körbefalazni idő lesz, de sort fogok rá keríteni.
Farmok működnek, kaja van, alkohol van, víz van, fa van, be vagyok zárkózva, perfekt kezdés. Kíváncsi vagyok, a gonosz környék miket tartogat. -
sirdond #403 pedig Zero-nál jelenleg nagyobb vérözön van,mint a Dexterben bármikor :D -
#402 megjott a baratnom, most a dexter a csaladi program :) -
sirdond #401 gyere csetre, még online van :D -
#400 Kiraly lennel ha felvenned, aztan kozbe magyaraznal is :D -
sirdond #399 nézd a csetet néha, oda írok, az gyorsabb :D -
Zero 7th #398 Nem találtam még igazán tetsző kezdőhelyet, még csak generálgatom a világokat és keresgélek.