1280
roguelike
-
#37 lehet nem kellett volna piszkalni ott a foldet :DD -
#36 vagy vízbe fulladsz, vagy rád szakad a barlang, vagy elönt a láva, vagy ... -
#35 azert sokaig el lehet lenni, mivel az elejen viszel magaddal kajat/piat, de ha rossz helyen kezdesz pl nincs normalis ko/fa/viz stb akkor egy ido utan vagy ehenhalsz vagy megolnek a szornyek :D -
#34 XD
milyen hosszú egy ilyen nem túlélés? -
Thanatos #33 és amikor azt hiszed hogy már igen akkor se :DDD
"losing is fun" :PPP -
#32 röviden :)
hosszabban: kapsz egy hegyet, bele törpét akinek parancsolhatsz, aztán élj túl. nem fogsz.
és megintcsak nem.
és továbbra sem.
aztán egyszer csak igen :) -
#31 tessek -
#30 nagggggggggggyon beteg :D
valaki meséljen erről a stílusról plx -
Thanatos #29 igen én is így értettem :DDD
configban be lehet lőni hogy a vizet számmal mutassa és akkor látszik a mélység 7-1 szám van a kék víz helyén, és amekkora a szám akkora a mélység -
#28 hat en ugy oldottam meg az ontozest hogy csinaltam egy farmot, aztan egyszeruen kiastam a "tó" oldalat igy elontotte a farmot meg mindent mast a viz :DDD
Vizmelyseget hogy tudom megnezni ? -
Thanatos #27 igen, a játék mélysége nem feltétlen kellemes mindenkinek első látásra :D -
Cat 02 #26 Csak NetHack-et ismerem, de sok ez nekem :D -
Thanatos #25 hát én úgy szoktam, hogy ilyen kis pondokat csapolok le elárasztás céljából, az a lényeg, hogy akkorára lődd be, hogy csak lvl1 víz legyen mindenhol, mert lvl2-nél már áll a víz és nem fog felszáradni, ilyen folyóból floodgatel lecsapolós dolgokkal még nem nagyon kísérleteztem :D
de mindenesetre én ált farmal kezdem az építkezést, hogy kaja tuti legyen, utána jöhet a carpenter, meg a mason, aztán a hálószobák, étkező, stb -
#24 most delelott ujbol kezdtem egy jatekot :D
6 torpevel kezdtem lett belole 16, tok jol ment a jatek csak nem tudtam kajat termelni
fold alatt akartam termelni valamit, megcsinaltam a farmokat de nem volt jo a talaj a magok szamara. Amit videot neztem ott egybol jo volt neki szoval nemigazan ertettem a dolgot. Utana gondoltam hogy el kellene arasztani a teruletet vizzel hatha ugy jo lesz utana. Megtortent a talaj jo is lett, de ezt az arasztasos dolgot nem ertem meg annyira. Mert kb mindent elontott a viz , utana meg nem tudtam elvezezni, kaja is pont elfogyott szoval johet a kovetkezo probalkozas -
Thanatos #23 a lenti barlangokba ne nagyon ás be eleinte, mert szívás lesz a vége, vagy ha mégis megtalálod őket akkor falazd vissza :)
de én olyan 15 szintet szoktam kb leásni, addig még nem éred el a barlangokat, és az is bőven elég hely bármire :D -
Thanatos #22
legjobb :) -
#21 semennyit :)
en dungeon crawl stone soupal jatszottam nagyon sokat foleg az online verzioval az nagyon jo, meg az Unreal worldel. -
sirdond #20 bocs,hogy ide offolok, de amúgy te az incursion-nel mennyit játszottál?
szerinted milyen lett? dwarf fortress-be most valahogy nem akarok belekezdeni, majd ha kicsit több időm lesz :) -
#19 hat tenyleg nemtudom mi tortent :D
elkezdtem jatszani, csinaltam par szobat, workshop stb, aztan lefele kedztem asni es egyszeruen mindenem eltunt, 6 torpebol maradt 2-3.
Nembaj, kezdek egy ujat meglatom meddig jutok most :D -
faze #18 Utoljára gyakorlatilag bármekkora területet kiáshattál ha egy egységet meghagytál tartópillérként, de ez lehet azóta változott, jó ideje nem játszottam már. -
#17 jött egy vakond, és betemette :) -
#16 letezik olyan hogy egy barlang amit kibanyasztam beomlik?
mert most egyszeruen mindenem eltunt :D a kozlemenyeknel annyi van hogy megjelent egy giant mole -
bár mondjuk stimmel, egy csomó minden átfedésben van... -
#14 Már van olyan progi is ami átrakja a pályát minecraft-ba :D -
#13 ez nem jó irányításhoz, csak egy nézeti kép, amit a lenti videó alapján alkot egy külső alkalmazás
a játékhoz továbbra is a teljes billentyűzetet oda-vissza be kell tanulni :) és elpusztulni háromszázhuszonnyolcezerszer -
#12 ez nagyon jonak nez ki, hetvegen kiprobalom :D -
#11 amúgy van már egészen komoly grafikus "kliens" is hozzá Stonesense néven:
persze ez igazából csalás - a játék továbbra is a karakteres/egyszerű grafikás tileseten játszódik, csak a program lekéri az aktuális állapotokat és azokat rajzolja ki egy ilyen nézetben. -
#10 grafikafüggőknek nem ajánlott :)
aki viszont _minden_ újrajátszáskor más és más környezetet, eseményeket, felépítést, követendő stratégiát, világot akar látni, az próbálja ki a roguelike játékokat... van mászkálós, van dungeon crawler, van világszimulátor is. -
#9 szerintem olvass kicsit jobban utána. a grafika nem nagy szám ez tény az AI viszont elég durva. -
#8 Ez játék? mikor csinálták 1980? floppyra ráfér ahogy látom xd -
#7 a Fortressnek én sem nagyon álltam neki, de kisebb Roguelike-okkal nagyon szívesen szórakozok alkalmanként - az sem zavar, hogy a legtöbbször a képsor első pár kockájával végződik a dolog :) -
#6 Már vártam, hogy valaki topikot nyisson neki. -
#5 Hát igen, egy fél élet alatt megtanulod, utána már élvezetes :D
Amugy olvasni történeteket rola jópofa dolog, mert tényleg vicces dolgok történhetnek benne :D
Legalábbis amiket olvastam rola. -
#4 a kötelező:
-
#3 omg :D asszem ezt kihagynám :D -
#2 Én elkezdtem nézni 10perces tutorial videokat még kb. fél éve...aztán inkább hagytam a francba tul bonyolult :D -
#1 Minden ami dwarf fortress, nemreg keztem el a jatekot. Johetne valami segitseg :D
Par cikk meg video a jatekrol:
Adventure mode
Fortess mode
Ez egy tutorial, eleg jol meg lehet vele tanulni az alapokat.