1280
roguelike
  • DarkHorSe
    Na valaki jatszik valamivel? sc2t kiporgettem, visszamentem unreal worldozni :P
  • DarkHorSe
  • sirdond
    igen, kb nálam se volt több egy napnál. hivatalos fórumon vannak fent hozzá különböző modok, azokkal állítólag változik a gameplay
  • Zero 7th
    Large map, fél óra játék, győztem. Hát, ez a játék nem tartott ki túl sokáig, kb az FTL tizede.
  • Zero 7th
    Jáj, hát nem annyira infinite az a space...
  • Zero 7th
    Á, nem lehet ezzel ennyit játszani, én pl a sztrímelés óta elő sem vettem.

Most ezzel a Weird Worlds-szel ismerkedek, hát rettentően barátságos játék az is, talán tíz kezdésből egyszer sikerült túlélnem az első csatámat... :P
  • sirdond
    senki nem csinált goblin csontvázakkal díszített karácsonyfát a lávavízesések mellé? :)
  • Zero 7th
    Etikai okok... hehe. Legutóbb megpróbáltam megépíteni a törpe "óvodát", ahol először kiolvasztom a gyerekek zsírját közvetlen mellettük magmába omlasztott padlódarabokkal, majd bedobom őket egy 3x2-es, kutyákkal tömött ketrecbe, hogy javuljanak a harci képességeik...
  • Malac Úr
    Etikai okok is vezérelnek, amikor a táplálák ellátásnál lehetőleg ignorálom a henteseket, de amúgy igen, praktikusabb is.

Amúgy ha már etika...nem lenne etikus az sem, ha a kinyírt ellenségekből lehetne készíteni dolgokat, viszont milyen jól mutatna a bejáratnál pl egy goblin csontokból kirakott felirat: ne tovább :-D

Amúgy a bughunter-ükben találtam bejegyzést arra, hogy előfordult másnál is a vágás után csak egy koponya marad probléma, de megoldást ne mtaláltam. Kínos.
  • Zero 7th
    Persze, mezőgazdaság az megy magától, az állatokkal meg csak a baj van.

Ahogy hallom a legelés el van még baszarintva, a nagy állatok nem tudnak olyan gyorsan legelni, hogy ne haljanak éhen. Már a szarvasmarha és yakok is neccesek. Azért meg szoktam tartani őket, mert mészárolni akkor is lehet, ha éhen döglött, és addig hátha lefial.
    Kutyával, macskával van a legkevesebb gond, jégmezőre településnél mást nem is szabad vinni.
  • Malac Úr
    Jaja, általában az alap állomány után (6 tyúk egy kakas, 6 lány pulyka egy fiú pulyka...nem tom' mi a nevük :-) )20-20 tojást keltetek ki. A levágás csak azért jött, mert az egyik törpe possessed lett és csont kellett a szerencsétlennek (és a vadászok nem tudtak szerezni, a térképen csak apró madarak mászkáltak). Amúgy az erődöm jellemzően vega, zöldség és sajt a menü :-)
  • Zero 7th
    Nemtom, de szerintem jobban jársz, ha inkább összeszedeted a tojásokat, mint megpróbálod szaporítani őket. Szar ügy takarítani egy birdsplosion után. Bár egyre javulgat az UI, az állatok kezelése a korábbiakhoz képest egész jól átlátható lett.
  • Malac Úr
    Hello,

Azt mi okozza, hogy ha levágok szárnyasokat (turkey gobbler, rooster), akkor a szokásos eredmény helyett csak a koponya marad a butchery workshopban (se csont, se hús, se semmi).
  • sirdond
    csak,ha túl sokat játszok :D

• Malac Úr
    Valakivel fordult már elő olyan, hogy vezetés közben meglátott egy hegyoldalt, és azon kezdett agyalni, hogy hová tegye a bejáratot? Ez káros? :-D
  • Zero 7th
    Nem, csak egy 24"-os LCDn.

De egyébként nem elsősorban DFhez szereztem be, csak ahhoz is jó. :) AutoCADben kb háromszor rajzolok gyorsabban vele.
  • Malac Úr
    Te aztán megadod a módját :-D És a DF-t legalább a fél szobafalnyi LED TV-n nyomod a nappaliban? ;-)
  • Zero 7th
    Ilyen kell, azt' jónapot. Belőttem hüvelykujjnál a dpadra föl-le szintváltást, hátra escape, előre duplaenter. WASD helyén nyilak. Több nem is kell DFhez, minden kézre áll. Másik kéz billentyűzeten a speckóbb parancsokhoz. Lehet vele túrni neki mint atom.
  • Zomil
    a mayday-es konfig-ban meg a numpad / és * gombokkal lehet lépkedni, aztán ezt már megszoktam :)
  • sirdond
    shift+./,
    azért jó, mert egyből kézre esik
  • Zomil
    probáltam altgr+y/í-t de az sem müködött, angol kiosztással meg nem volt kedvem megkeresni, h melyiken lehet a < >
  • sirdond
    kipróbáltam a weird worlds-öt, zseniális játék. olyasmi,mint a ftl (állítólag az ftl készítői is ebből a játékból merítették az ötletet), csak összetettebb
  • sirdond
    hogyne menne :)
    alt gr+í/y vagy csak nyomsz egy alts+hiftet és egyből angol bill-en vagy (persze ez windows alatt). amikor nem itthon vagyok és rl-t játszok mindig az angol bill kiosztást használom, sokkal egyszerűbb,csak már megszoktam a másikat
  • Zomil
    Huhh...látszik, h régen játszottam, sehogyse tudtam fel-le mozogni a z tengelyen...aztán fél ora szivás után rájöttem, h alapbol nem a mayday féle gombok vannak berakva hanem az eredeti amiben a < és > gombokkal lehet a szinteket váltani(ami magyar bill-el nem megy), ráaádsul ctrl+5 és shift+5-nél a shift+5-re vmiért nem lépegetett felfele csak a ctrl+5-el lefele...Aztán most hogy beraktam a mayday féle interface.txt-t egyböl jo lett és végre ujra tudok mozogni a / és * gombokkal(alapbol ezekre emlékeztem, de ezekszerint valamelyik mayday verzioban változtatva lett, h nem alapbol ezt a konfigot rakja be)
    Nah mind1, ezzel jol el is basztam egy halom idöt, azt hiszem a játék már holnapra marad :D
  • Zomil
    Kiprobáltam ezt a Prison architect-et(virágboltival, mert megnézés nélkül nem adok ki csak ugy 30$-t). Nem rossz, de egyelöre semmi mélysége nincs a játéknak sajnos nagyon alfa, igy nekem nem ér meg 30$-t, viszont teljesen meghozta a kedvemet egy kis DF-hez :D
  • sirdond
    igazad van, egy szép grafikával rendelkező rl volt az első rész. de azért a második hozott jó pár újítást, rendkívül mély volt a játék és részletes. a modern roguelike-ok előfutára. hol tudnál pl a mostani diablo-ban megcsinálni egy full str melee sorcot,aki még használható is? és még rengeteg ilyen apró dolog, szerintem egy nagyon kiemelkedő alkotás volt,kár hogy a mostani blizzard azt is elbaszta

az TES játékokkal nekem csak annyi bajom van,hogy casual lett, részről részre egyre jobban. nézd meg hányféle skill volt a Daggerfall-ban és mennyi van a Skyrim-ben. jó, igaz ez csak egy dolog,de akkor is, van egy ilyen tendencia az új játékokban, hogy képesek visszafelé fejlődni és nem előre
  • Zero 7th
    Hehe, Diablo. Hát azt megmondtam volna neked előre, hogy szar lesz, mert szerintem már az első kettő is fos. :P Roguelikenak kevés, igazi játéknak meg szarunalmas. Mert azért lássuk be, a Diablo csak egy csillivilli grafikával rendelkező roguelike, de a legprimitívebb fajtából. "Dungeon, mennyé le!"

Dragon Age 2-t nem néztem meg. Ez mondjuk nálam egy rossz szokássá vált a Bioware játékok körében. Baldur's Gate első részét imádtam, második kimaradt. KotOR első része nagyon tetszett, másodikat kihagytam. Dragon Age első része bejött, másodikkal a rákeresésig sem jutottam.
    Mondjuk a BG2n kívül nem bánom, a másik két folytatásról azt hallottam hogy a DA2 konzolitiszben szenved, a KotOR2 meg befejezetlen, bugos.
    Icewind Dale és Neverwinter Nights arra vár, hogy a haverokkal egyszer coopban leüljünk vele játszani. Tehát kimaradt, és soha nem is fogom már látni őket. :P

Mass Effect is hasonlóan járt, azzal a különbséggel, hogy ott már az első rész is felbaszta az agyam a liftezéssel meg a Terep2zéssel, utsó fejezet befejezésre vár, valószínű örökké.

Oblivionnal játszottam csak, az meg úgy áll, hogy az utsó mellékküldetéseket vadászom, mielőtt befejezném a fősztorit. Azt nagyon élveztem, hogy félistent csinálhatok a karakterből. Feltúrtam maxra az összes statot a szerencsét kivéve, aztán vámpír lettem, ami ad huszonöt bónuszt a statokra, száz fölé. 100% manaelnyelésem van, egy irdatlan, armageddon erejű varázslatokra alkalmas manapool, meg maxos fegyverskillek. Még az elbaszott, velünk együtt szinteződő ellenfelek ellen is ütős.
    Erre Skyrim? Perkek. Anyád. Uninstall.

Na jó, megyek szpészsztésönözni. :P
  • Zero 7th
    Na de ez az, hogy _van_ mihez hasonlítani. Az előző részek ettől még nem szűntek meg létezni... Na meg a sztoriból sem hámoz ki sokat az egyszeri pléjer, ha ez az első Hitman amit lát.
    Plusz mondom, hogy a mai felhozatalhoz képest is szar. Zsírúj az AC3, idei a Dishonored, mindkettő lopakodós akciójáték, mindkettő kenterbe veri (jó, bocs, AC3-at nem láttam, a Brotherhoodnál tartok).
    Mondjuk pont ezért lehet, hogy rossz példa a Hitman, mert ez tényleg szar lett. A Dishonored viszont ebből a szempontból jó, az jól mutatja a mai trendeket. A játék mai szemmel elég fasza, de Thief-hez képest meg nevetségesen egyszerű. Mindkét játék lopakodós FPS, csak míg a Thiefben egy gyenge tolvajjal lopakodunk, a Dishonoredben egy teleportáló, varázsolgató haláldémonnal...
  • sirdond
    nálam a Diablo 3 volt ilyen. jól bekajáltam a marketing szöveget,hogy mekkora zseniális játék lesz stb...
    erre folyamatos tologatások után kiadtak egy félkész, bughalmaz,dögunalmas szart, ami a régi blizzard és diablo sorozat szemen köpése volt. első végigjátszás után megunja az ember,nincs benne kihívás, az itemrendszer egy vicc és csak arról szól az egész játék,hogy a blizzard minél jobban járjon. és emberek még képesek fanboykodni értük :D

ilyen ez a játékipar, folyton csak csalódik az ember, ha "nagy" címeket próbál ki. mit csináltak a dragon age-ből? mass effect-ből? the elder scrolls-ból?

amúgy ha már űrjátékok:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Weird_Worlds:_Return_to_Infinite_Space
  • Zomil
    Sosem mondtam olyat, h régeb minde jobb volt :)
    Csak azt probáltam mondani, h oké, h neked nem tetszik, de valaki most elöször találkozik a Hitman sorozattal, könnyen lehet, h bejön neki, mert nem igazán van mihez hasonlitani.
  • Zero 7th
    Megérteném, ha ez lenne a helyzet, de ez nem igaz. Komolyan, nézz be a Hitman topikba, ott is sírtam egy kisregényt, hogy mi a baj a játékkal. És nem kifejezetten "régen minden jobb volt" jellege van a dolognak, hanem inkább a "hát ez valami geciszar lett, objektíve is, és a mai sztenderdekhez képest is" jellemző.
  • Malac Úr
    Nnna, alaposan helyre tettük a nagy stúdiókat :-)

Amúgy a Firaxis-on nem tudok napirendre térni, emlékeztek még pl. az Alpha Centauri/Crossfire anyagra? Nagyon OK volt.

Mókás, de az új X-Com-on annyira felhúztam magam, hogy én is újra kezdtem a régit. Ugyanitt collectors edition dobozos újszerű állapotban olcsón eladó :-D
  • Zomil
    Egyszerüen kiégtél :D
    Igazábol a klasszikus mondás, h egy ujszülöttnek minden vicc uj teljesen igaz a játékiparra is. Az, h te/én, stb. már 10éve láttunk dolgokat játékokban, attol még az uj generácionak uj lesz és hiába mondod, h te azt már láttad x játékban, nem fog egy "régi" játékot elövenni.
    Én egy jo ideje csak indie cimeket veszek, azok eléggé le tudnak kötni, AAA cimeket meg akkor, ha 1000Ft körül dobálják utánnam.
    Civ5-öt is megvettem GOTY-ba jo olcson, igy nincs is annyira gondom vele :)

Meg ezek mellett keményen dota2-özök, de azt meg egyszerüen nem tudom megunni, dota1 ota imádom. Amellett meg nagyon jok az indie játékok kiegészitésnek.
  • Zero 7th
    Eheh, Sid Meier... Én a Civ5-öt nyaltam be, akkor döntöttem el, hogy Sid Meier neve ide, régi jó sorozat oda, én többet Firaxisnak egy fillért nem adok. Olyan amatőr dolgok vannak benne elbaszva, mintha egy noname fejlesztő legelső játéka lenne. A multi lobby egész egyszerűen használhatatlan, kintről SEMMIT nem tudni meg a játékról, azon felül, hogy van. Lehet, hogy még a mapot írja, de azon felül semmit. Sem játékmód, sem beállítások...
    Ezért a multizás úgy néz ki, hogy beállítom a játékot, várok körülbelül háromnegyed órát, míg az emberek ki-be lépkednek (belép, megnézi a beállításokat, nem tetszik neki, kilép), nagy nehezen összegyűlünk, mindenkinek megfelelnek a beállítások, elindítom, és lefagy. Szétesik a szinkron, és el sem indul már az első kör sem.
    Ezt azóta sem javították, a lobby két éve használhatatlan, 4 játékos kis pályán a max, amit a játék bír.
    Még jó, hogy multi miatt vettem meg.

A másik meg az, ami látszott Firaxison a Civ5 kapcsán, hogy beálltak a buzi fejlesztők sorába. Félkész játékot kiadják, aztán fizessen a sok paraszt a játék másik feléért DLCbe. A játék játszhatatlanul bugos és használhatatlanul el van dizájnolva, de persze ezt javítani nem fontos, sokkal lényegesebb még 10 nép bele, meg lemodellezni a köcsögök arcát, ahogy meglepődnek, ha hadat üzensz.

Szóval ez a veszély, hogy túl sokat várjak, X-COMmal kapcsolatban nem fenyegetett, sejtettem, hogy szar lesz, fentiek miatt.
    Végig sem játszottam, uninstall del lett belőle, kb két küldetésre a végétől, annyira elment tőle a kedvem.
    Mondjuk az is egyfajta fokmérője a játéknak, hogy félúton XCOMot játszva abbahagytam, és kezdtem egy új játékot az eredetivel...

Nem tudom, mi lett a Firaxissal, pedig olyan jól indult. A Pirates! és a Civ4 nagyon jók voltak. Aztán beleállt a földbe.

Mount&Blade szerintem soha nem is az alapjáték miatt volt fasza (bár az is rendben van, jó alap), egyértelműen a modokkal lesz "teljes" játék. A Pendor mod az egyik legjobb szerintem, de a Brytenwalda is frankó. Alap M&B-hez jó még a Warhammeres Warsword mod.
  • Malac Úr
    Erről a tendenciáról már egy ideje beszélnek, de amíg 100ezer számra veszik az ilyen gémeket (interaktív filmeket), addig a nagy cégek nem fognak kockáztatni, hogy változtassanak.

A DF óta amúgy én is ezt az indie vonalat kezdtem favorizálni, és amikor bekajáltam az X-com gyüjtői verziót, na az csapta be az ajtót (de legyünk őszinték, az eredeti játék illetve Sid Meier múltjával ki gondolta, hogy ez lesz).

Most már úgy vagyok, hogy eleve csak a magas replay értékkel bíró anyagokat nézem, és a vételről csak akkor gondolkodom, ha már megfelelő mennyiségű kritikát olvastam.

Amúgy röhej, hogy mostanában a DF-el nyomom a legtöbbet, az meg ingyenes. Amire még figyelek, azok a mod-ok, pl a M&B Warband-al már nem játszanék, de a Brytenwalda mod-al még ma is kedvenc, és hát a srácok azt is ingyen készítették.
  • Malac Úr
    Igen, szerintem is drága, de remélem, mire elkészül úgy fogom érezni, hogy megérte az árát. BTW, van, aki a 100$-os packot veszi, szóval minden relatív...
  • Zero 7th
    Egyébként hihetetlen, hogy mekkora hulladék szarrá vált a mainstream játékipar. Komolyan mondom, én érzem magam szarul, hogy hipszter köcsög vagyok, de lassan évek óta nem találok értékelhető A+ kategóriás játékot.

MIND szar. De tényleg. Legutóbb ez az új Hitman baszta fel az agyam. Egyszerűen az összes játék olyan szinten van agyatlanná butítva, hogy nekem kínos, ha játszom vele.

Lassan most már évek óta ilyen kis indie, független fejlesztős cuccok tudnak csak lekötni. Ezekben legalább van ötlet, meg mernek összetettek lenni. Az "ipari" játékok meg sorban mind ötlettelenek, unalmasak, és nincs bennük kihívás. Újabban még az is jellemző lett, hogy használhatatlan játékmechanikákkal erőlködnek.

Persze, láttuk már korábban is, hogy hová tart a dolog. És vajon megérkeztünk? Lehet még primitívebb a gaming? Lassan visszatérnek a játékok a CD beköszönésekor, FMV játékokban látott "nyomd meg időben a space-t" játékmenetre...

Eh, mindegy, hagyjuk.
  • Zero 7th
    Star Command. Van topikja itt SGn is, minimál infóval.
  • Zero 7th
    Ja, ELITE megvan, játszottam, mikor még új volt... :)

Nem Star Trader. Pixelgrafika, izometrikus nézet, theme hospital jellegű dizájn és játékmenet. Nem ELITE, hanem FTL. Az egész kb olyan, mint az FTL kicsit jobban bezúmolva. Nagyjából egyszerre is jelentették be a kettőt. Telefonra megjelent, van róla gameplay videó is, PCre ha jól emlékszem februárban fog megjelenni.

Istennek nem találom.
  • Zomil
    Megnéztem a trailert, látom hogy a darwinia és defcon készitöi játéka, azok meg nagyon bejöttek nekem. De egyelöre nem látom, h hosszabb idöre lekötne a játék :)
    Ráadásul a 30$-t én nagyon sokallom. 15$ lenne a reális ár sztem.