1280
roguelike
-
#800 Hidas kérdésemre? :) Elhihetitek, hogy utána néztem már jó párszor és nem tudom mi a gond. Szélesség,hosszúság ilyesmi mennyire befolyásolja a dolgokat? -
Zero 7th #799 Ja, nem tudtam.
De már találtam leírást, hogy d-b-nememlékszem, aztán d-b-D. -
sirdond #798 nem tudod dump-olni a homokot belőle? -
#797 Dumpold a benne lévő homokot. Elvileg a zsák megmarad, csak a homokot hordják el kiskanállal.
@sirdond: Azok nem minecartok, hanem wheelbarrow-k. :) Végül le is parkolt, meg jól látszott, hogy be tud jönni csak bugzott egyett. Ami leginkább kifog rajtam és nem tudom miért, az a bridge építése. Be lehet állítani, hogy merre húzza fel, amit <-- irányba rakok /de rakhatom bárhogy/ nem köti össze rendesen egy karral. Befejezi a taskot, kész a lever,elhelyezi a mechanizmust is a bridgen és nincs opció a kar meghúzására és a hidat is úgy jelzi, mintha már valami összekapcsolná már. Legalább 4x szedtem szét és raktam újra össze. 3x4-es volt a híd és két oldalán wall volt. -
Zero 7th #796 Ja, és hogyan kell üríteni a homokzsákokat? Van vagy 30, és csak foglalja a helyet, semmire sem jó. -
Zero 7th #795 Na mindenesetre ez is egy jó gyakorlás volt, most majd sokkal olajozottabban fog menni. Az elején egy kis ideig meg van fagyva a környék, megpróbálom rögtön az elején még olvadás előtt kiásni a farmot és a vízbeömlőnyílás felől kezdem kiásni az erődöt. Elég rizikós, de egy próbát megér.
Fasz vadászt meg rögtön az elején beállítom ácsnak, arra nagyobb szükség lett volna. Nestboxokat is hamarabb le kell rakni, alig termelődött tojás. A gyűjtögetés elég hatékony lett azzal, hogy most nem csak mag jön, hanem zöldség-gyümölcs is, lehet, hogy érdemes lesz majd egy kinevezett gyűjtögetőt alkalmazni.
A vulkán oldalában is van olyan kő, amit nem lehet faragni, ezzel sajnos együtt kell majd élni.
Azért az viszont már kezd zavarni kicsit, hogy három napja játszom nulla eredménnyel... :P -
sirdond #794 a trade depódnál az északi oldalon van a kijárat? mert ha igen, akkor az a gond, hogy nem elég széles. legalább 3 tile széles kapu kell,hogy be tudjanak jönni a traderek.
meg mi az a sok minecart ott a trade depot jobb alsó sarkában a falon kívül? -
#793 O.o Nem mondod? Kezdheted nulláról hála az éves mentési időszaknak? Utólag könnyű mondani, de akartam is mondani, hogy én biztos seasonönként mentenék. :/ -
Zero 7th #792 Umm. Hát... ez lefagyott. Ajóéletbe. Elbasztam rá egész estém, kurva késő van, sztem pont az autosave miatt szétesett a picsába. EEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeh. -
#791 Szeretem a tower defenseket. -
Zero 7th #790 Lassan vége az évemnek. Lesz dolgotok, legfőképp az ALKOHOL, mert azt valahogy nem sikerült produkálnom. Kaja van nagyjából, de arra is rá kéne gyúrni még. Screenshotoltam a főbb eseményeknél, meg a végén végig fogom fényképezni, hogyan áll. Aztán majd megírom a beszámolót.
A vadásznak megint a kurvaannyát, meg a kinti farmoknak is. Meg valamiért nem látom a cave wheat-et, pedig elvileg van. -
Zero 7th #789 Nem értem, miért cifrázod, ezt tök szopás lehet lerakni, és ugyanolyan jó csak, mint egy teljesen szögletes...
Rakd tele csapdával, aztán jó lesz az. -
#788 Mit gondoltok egy ilyen útvesztővel elég lesz kordában tartani a sieget meg egyéb bajt? Nem igazán megy még a military így jobbat nem tudok most kitalálni. Ez az egy út vezet a fortomba majd és tele rakom csapdával. Kép spoiler alatt.
[spoiler] -
#787 Elköszönt, majd beállt a depóba, évekig pakolt ki, majd egyszer csak nem volt már ott, miközben mégis ott volt. Megelégeltem és minden cuccot ami ott volt claimeltem és hordom le a fortba. Ha már egy anvilt akarok lopni akkor már teljesen kipakolom a manust. Fél munkát nem végzek. -
#786 Nooooo. Jött a karaván és egyből haza is ment. Ez mi volt? Lehet azért, mert a depot későn raktam le újra bejárható útvonalra? -
Zero 7th #785 Hogyan csinálok sand bag stockpilet? -
#784 Zseniálisan hangzik. -
Zero 7th #783 Ööö, én úgy gondoltam, hogy a vulkán belsejében fogunk lakni. :P A magma fölött, meg körülötte. Elkezdtem építeni hidakat keresztbe, meg függőfolyosókat a szélén, amikből a szobák fognak nyílni. :) -
sirdond #782 hú, ez tényleg elég király. még én sem láttam ilyet. -
#781 Szvsz a lakóterület meg a raktárak foglalják el a legtöbb területet. Előbbit raknám "legmélyebb" utána storage workshop ilyesmi. Még nem néztem meg a mentést, így elsőre ez van a fejemben az elmondottak alapján. -
Zero 7th #780 Meglehetősen improvizálós lesz az építkezésem, Nem vagyok szokva az ilyen szűk helyekhez, és szeretek előre tervezni. Na itt nem lesz sok tervezgetés... -
Zero 7th #779 Nem, ha belövöd az éves autosave-et meg a popcapet. -
#778 Init fileodban van valami ami miatt érdemes lenne lecserélni az enyémmel? -
Zero 7th #777 Ja, van autosave. Bakker, 35 mega. Adj emailt privátban pls. -
#776 *izgatott*. Embarkos mentést elmentetted nekem? :) -
Zero 7th #775 Óóóóbasszus.
Nem jó függeszkedve lakni, mert akkor nem lehet faragni a felületeket.
Újratervezés... :P
Jó lesz ez, csak nem úgy, ahogy először gondoltam. -
Zero 7th #774 Az erőd ez a négyzetes vulkáni kráter lesz. Már van ötletem a sztorira is.
Építettem gyorsan egy rámpát és egy felvonóhidat, a +1 szinten lesz a magma fölé függesztve a trade depot. Fából építkezek most hirtelen, mert az van szarásig.
A déli tavat lecsapolom farmnak és kútnak, de inni nem tervezek belőle, lesz elég alkohol.
Egyébként nyugis heavily forested, ....asszem van nekró torony, de flux tuti nincs. Acélunk nem lesz. Majd adamantium páncéllal meg ólomkalapáccsal fogunk harcolni legfeljebb, lehet, hogy az jobb is összességében. :) -
#772 Ami neked kényelmes és eltudjuk érni. :)
Szerk: Ja az elkezdett hely nem gond, mert oda akarok én is. Az embarkot folytatni megnézni én hogy csinálom meg. -
Zero 7th #771 Umm, asszem az autosave is már az elkezdett helyen van, retire kell majd, ha a világ is érdekel.
Felrakom majd azt is. Google drive legyen akkor? -
#770 Csupasz mentést is csinálsz plz? Érdekelne a hely majd lehet csinálok saját magam is egy erődöt. -
#768 Szexy. Legyen biztonságos helyen az erőd, mert hiába jó a terep ha az első borz család a beleinkből fog jól lakni. Sok építkezés meg legyen a legnagyobb bajunk ahogy mondod -
Zero 7th #767 Megvan a helyünk, megtaláltam. Nem "tökéletes", de megfelel, és annyira elborult módon idétlen, hogy ez lesz.
Nézzétek:
Lakhatunk függeszkedve a vulkán fölött úgy, hogy az egész már végeredményében egy komplett erőd. Csak kicsit sokat kell építkezni, de az legyen a legkevesebb...
Ilyet még nem is láttam, kicsit eldobtam az agyam, mikor megpillantottam. :D -
#766 Calm biome, heavy forest. -
Zero 7th #765 Plump helmettel nekem sincs semmi bajom, de abból mindig viszek vagy 20-30 magot. Az a gyanúm, hogy én jól beklikkelem, hogy termesszenek epret, mert látom, hogy van olyan magom, aztán kiderül, hogy van belőle összesen 1 db, valami hordó mélyén...
A fa azért macerás, mert ki kell menni, ki kell vágni, és be kell hozni. És fogy. Szeretem a faiparomat ágyra, hordóra és ládára korlátozni. Ágyból elég 200-250, de a hordó és a bin is viszi az anyagot. És akkor ezen felül még égetni is, meg a fluxhoz is... De a fő bajom az, hogy veszélyes a fakitermelést folyamatosan működtetni. Kivéve persze, ha a map nagy része már el van kerítve... -
Zero 7th #764 Ja, elvileg kéne neki vadászfelszerelés, de asszem nincs. Más megoldást nem látok. Hunting skill meg engedélyezve van neki alapból, más skillje nincs is (crossbow 4 hammer 1).
Homok az megoldás valóban, csak ahhoz meg dumpolni kell ezerrel a sok szart belőle, azt meg nem szeretem, hozzá kell nyúlni.
Hm, erről jut eszembe... lesz bajotok a rendetlenségemmel, már látom. Stockpile-okat én kb úgy a második év végén szoktam elkezdeni rendszerezni, addig ömlesztve minden egy kupacban (kivéve fa, kő, hulla, refuse). -
#763 Nekem soha nem volt zsákom mégis termesztek. /Csak plumpot használok, mert a wheatet "nem adta oda" a karaván /
Fával meg nem értem miért annyira macerás. Kell két wood furnace és nyomatni a szemet belőle. Úgy is van egy tonna lézengő akire rá lehet sózni a melót és utána meg már csak hordani kell a szenet a helyszínre. -
sirdond #762 elvileg kellene kapnia vadász felszerelést,ha hunting skillje van. esetleg még az lehetett probléma,hogy nem volt nála engedélyezve az ambusher skill.
Zsákot én úgy szoktam hozni, hogy veszek homokot veszek, ugye 1 Sand 1 pont embarknál és azt zsákban adják. veszel belőle egy rakással és lesz olcsón zsák is :) -
Zero 7th #761 Küzdök vele, péntekre remélem azért savegame-et adok, nem csak feladatot... :) Nem terveztem bebukni az előző kezdést egyébként, bár menet közben erősen ment el tőle a kedvem.
Farmoknál erős a gyanúm, hogy a zsák-mizéria játszik be, csak nem tudom az ellenszerét. Az elején nincs idő és nyersanyag zsákot gyártani, hozni külön _rohadt_ drága, anélkül meg nem megy...
A vadász meg asszem azért nem dolgozott, mert nem kapott crossbow-t. Full vadász felszerelést kap, de fegyvert nem? Lol. -
sirdond #760 legutóbbi játékomban nekem is a 9. worldgen-nél sikerült olyan helyet találni,ami megfelelő volt :D
szóval én is hasonló vagyok. a farmokra meg nem tudok sokat mondani, nekem működött az új verzióban is. ami probléma lehet,hogy nem soil-ba ültettél, vagy esetleg nem választottad ki,hogy melyik évszakban. az új verzióban máshol van az évszak választó, elsőre nekem sem tűnt fel :D
egyébként pénteken itthon leszek, szóval,ha addig nincs kedved/nem tudod elkezdeni, akkor bevállalom a kezdést. -
Zero 7th #759 Ja, igen, bocs, összekevertelek vele.
A magma forge annyira jó, hogy még a pokolból is érdemes felpumpálni a magmát érte, mert az alternatíva, a fával szopás annyira sokkal macerásabb...
Óriásborzok meg baromi veszélyesek ám, nagyok, erősek, agresszívek, csapatosan támadnak, jobb őket elkerülni.