889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
-
#89 Játékoknál jellemzően nem szokták lemodellezni a különböző sérüléseket.
Van néhány játék, amelyben egyetlen lövés is lehet halálos, de általában a strapabírósabb, kevésbé realisztikus sebzéstűrés a szokásos.
Utóbbira jó példa a Fallout3, ahol egy szupermutáns owerlord fejébe 2-3 tárat is bele kell pumpálni a kínai rohampuskából.
Az oblivionhoz készült olyan mod, amelyik figyelembe vette, hogy az karakterek melyik testrészét érte találat, fejlövés általában kritikusnak számított, egy végtagsérülés jóval kevesebb sérülést okozott. -
#88 Egészen hihetetlen, de a fejlövésbe egyáltalán nem biztos, hogy belehalsz. A koponyacsont elég kemény és könnyen megcsúszhat a hajon + bőr + csonton. Naná, hogy fáj, de ebbe nem feltétlen halsz bele.
A puha testeden viszont úgy megy át, mint kés a vajon, ha egy borda vagy más csont nem fogja meg. A középkorban a haslövés nyíllall szinte permanens halálos ítélet volt, mert ha az adott esetet túl is élte a delikvens, a piszkos ruhadarabb a sebbes került és hashártyagyulladásban meghalt a delikvens. (Ha a gyomor kilyugatd vagy belek, akkor szintén kapmec...) -
#87 Én azt vagyok képelen megérteni, hogy az íj feszítettsége miért nem látszik. Mikor felhúzza az íjat és csak egy pillanatig tartod a gombot semeddig nem repül el. Alig tartod tovább lenyomva és elszáll messzire. Viszont az íj feszítettségének hiánya miatt lehetelen belőni, hogy hol vagyok. :( -
mindero #86 Azt tegyük azért hozzá h játékegyensúly szempontjából reálisabb. Mert pl 10 nyílvessző egy patkánynak nem éppen reális az én mércémmel mérve.
Inkább úgy kéne megoldani h nagyon pontatlan, lassú (gyenge) kezdetben az íj, és ahogy fejlődünk úgy lesz egyre jobb.
Fejlövés meg azonnali halál (hacsak nem elefántra vadászunk). Na az reális lenne. -
#85 az alap obliban asszem 1 lövés volt sneakben 2 simán a goblinoknak
ehhez képest ez kicsit reálisabb -
#84 Kérdés, hogy minél nagyobbat? A goblinoknak sneak módban kell vagy 4 lövés, ami sima nyíllal 12 lövés... -
SaGa #83 Túlságosan is könnyű, ahogy az alap Oblivionban is.
Szinte lehetetlen mellé lőni. A sebzése a kezdetekkor található íjalnak nyilaknak elég gyenge, de ha az ember nem csámpázik be túl korán 14. szint feletti területekre, használható. Gondolom magasabb szinten méginkább... -
#82 pedig a readme kifejezetten írja, hogy sokkal hatékonyabb, nagyobbat sebez az íjászkodás. -
#81 Közben rájöttem. Mindkét oldalról meglőttem 3-mal. Csak fentről az egyik mellément és ezt nem vettem észre. :)
Az íjászkodás viszont itt is használhatatlannak tűnik. -
#80 nem tudom ki hogy van vele, de nekem az oblivionban a hdr soha nem tetszett, túlságosan fényes minden, pl. a koszosfehér aylaid romok is...én alapból bloommal nyomom mindig. -
mindero #79 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Természetesen mindent visszakapsz majd. -
SaGa #78 Nem tudom ki hol tart, én elballagtam ahhoz a bizonyos Sanctumhoz. Ott lehet majd csillagjegyet választani. Összesen 4 van.
Ajánlom, hogy a jobb cuccokat (sőt, az alapvető páncélon és fegyveren kívül mindent) tegyétek el a ládátokba, mielőtt az ott az őrparancsnoktól kapott első feladatot elkezditek... -
SaGa #77 A trükk: játékban bloom, a videokártyád 3d beállításainál meg az élsimításra beállítod, hogy mindig legyen... -
SaGa #76 Elég egyszer, csak találd el a zárat... -
SaGa #75 Azt a rivatuner írja ki ebben a formában... -
mindero #74 Jó cikk lett, gratula. -
#73 akkor béna vok, semmi -
hapi #72 egyetlen lövéssel leszedtem, nem tudom mi lehet a gond
-
#71 a háztetőről?
íjjal próbáltam lelőni, de nem ment, a közelébe se tudok menni ez itt a gond -
#70 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!gondolkodj fizikában, havok nem véletlenül vana játékban! próbáld meg leverni valamivel :D -
#69 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a goblin barlangban az ajtót úgy tudod kinyitni, hoyg a másik oldalról íjjal vagy varázslattal meglövöd a zárat. A robbanóanyagnak pedig lesz egy hot-spotja ahova a karaktered automatikusan leteszi majd a stufffot -
#68 én ott akadtam el, hogy a templomba bementem az első faluban és vki ellopott egy üveg parfümöt amit vissza kéne vinni
a házat megtaláltam, csak felmenni nem lehet, lelőni nem tudom
vmi zöld növény van a kandallóban meg a tetőn, azt kéne felgyújtani, vagy egyéb ötlet? -
rosti #67 Ha nehéz a küldi a papost is elválalhatad volna helyete.
Az a lányeg a goblinosnál,hogy az ajtora kell 3x rálöni nyillal.A karzatrol ahol a patkányok vanak. -
Jocisan #66 Aki még nem ismerné a Nehrimet!
INFÓK,KÉPEK,VIDEÓK,LEÍRÁS!
-
#65 A golbinos küldetést meg tudta már csinálni valaki? A robbanóanyagot nem tudom használni, az ajtót nem tudom kinyitni.
Nem messze a folyó metnén van egy meredek kidőlt fatörzs és egy titkos templom bejárat. Oda felment már valaki? -
#64 Sakcok, a meggyőzés résznél hogyan működik az a valami? Nem tudja valaki elmagyarázmi?
Egyáltalán mi szerepe van annál, akivel nem lehet beszélni sem kereskedni? Tudom, noob kérdés, de én soha nem játszottam az eredetivel.
A játék eddig nagyon bejövős. Tiszta Gothic hangulata van. -
#63 Ja és Bloom + HDR jobb, vagy inkább élsimítással próbálkozzak? -
#62 FPS kiirtatás hogyan megy? -
strebacom #61 Jó lett tetszik!!!
-
#60 Oké megoldottam, fut, majd játszom vele, ha lesz időm. -
#59 igen, én csak a tutorial bánya egy részét csináltam csak végig egyelőre, de már egy csomó apróság (kényelmetlenség) feltűnt, amit zsigerből modolok az oblivionban...
nem véletlen, hogy szinte rögtön elkezdték modolni a nehrimet is :DDD
de asszem ezt békénhagyom, így játszom, ahogy megcsinálták, nem akarok megint beleveszni a modolásba játék helyett, már eleve az röhej lenne, hogy a modot modolom... :D
számomra ez így is inkább egy teljesen új játéknak számít. -
#58 Nekem csak szimplán akkor riceg, ha messzire látsz el. Fagyás eddig nem volt, és a karakterlap és szintlépés is teljesen jó. -
#57 SŐT: eszembe jutott, hogy a data-ban a fileok bejelölése is asszem két kattintásos, aztán még el is kell fogadni egy külön gombbal (asszem "activate") és csak azután szabad quit-re nyomni. -
SaGa #56 Igazából ez az egyik gondom a Nehrimmel. Rengeteg jó mod van már évek óta az oblihoz, amit nyugodtan be lehetett volna venni. Nem azok, amig pár hetesk, hanem amik több éve léteznek. Mint ez a fáklyás...
Pl a harvest flora-hpoz hasonló van benne, de csak félig. A leszedett gombák egy része eltűnik, mások nem, az egyéb növények meg egyáltalán nem... -
SaGa #55 A régi oblivion.ini törlése akkor is hasznos, ha az obliviont magát telepíti újra az ember, más modokkal, esetleg videokártya csere volt, vagy bármi egyéb változás... -
SaGa #54 Nagyobb...
Az Obli egy halom (200 fölött) moddal, Qarl cuccaival együtt is kevésbé recegett...
Valószínűleg a scriptek nem túl optimalizáltak, mert jól láthatóan akkor gondolkodik sokat, amikor valami script elkezd dolgozni benne...
Pl szintlépésnél a 3 képesség kijelölése után több másodpercig nem történik semmi, majd tovább megy.
Lefagyni csak az alvás előtti automata mentésnél fagyott, kikapcsoltam, azóta nincs vele gond. W7 64 bit. Az exe XP SP3 komp módra állítva... -
SaGa #53 Én nem a karokat húzgáltam (arra később jöttem rá), hanem feltornyoztam két ládát egymásra, és felugrottam rájuk... -
#52 Nekem már ott is, amikor a táborban sétálgatok. Pedig azért gyengének nem modanám a gépet. Lejebb vettem ezt-azt, oszht jónapot.
(Azért halkan jegyzem meg, hogy a G3 sokkal szebb és sokkal nagyobb látótávval meg sem reccen...) -
hapi #51 Nekem csak városokban vagy azok közelében szaggat be, de ott néha nagyon.
Ezért volt az oblivionban minden város zárt. Itt meg minden város nyilt tuti hogy ezért is nagyobb a gépigény -
#50 mondjuk el tudnék képzelni egy modot a nehrimhez, mint az oblivionhoz a drop lit torches, aminél ha pajzsot vagy kétkezest használsz, földre dobja a fáklyát.