10317
  • Alrich
    Szerintem 3 kör az a 2 legalább is a dynastia táblázatban Antonnál ez szerepel :). Gondolom azért 2 a tied mert nem érted el a könnyfokozat legmagasabb szintjét, vagy lehet hogy vér típusú vagy.

Hmmm az első kör legtöbbször várakozás? :) Ez nekem új. És szerintem megéri a visszatámadás mert azzal nem számolsz előbb te ütsz mellesleg 13% nagyobbat az ellencsapás I, II, III miatt(és jelzem ez passzív a hős nem kell hogy lépjen, nyugodtan lehet mást nyomni vele) és a támadó egység akkor már kevesebbet fog sebezni rád, mivel kevesebb is fog megtámadni. Namost ha passzív kitartás I,II,III megvan az további 8% életpontot jelent a lényednek.
    Ugyanitt találod a rugalmasság nevű szintén passzív skillt is. Ha háromszor megütik az egységedet 7 védelmet és 13 életerőt kap a csata végéig.
    Namost ha a griff pl megkapja az erősítés III-at a csata elején, bőven kibír 4 kört hogy ne szedjék szét. És a második körben nyomhatod a hőssel a kitérő manővert ami két körig 19%-kal kevesebb sebzés az ellenségnek.
    És ha netalántán még ez se lenne elég az elején ha jó helyre sikerül parkolni a griffel jöhet a bosszantás ami elég genyó egy skill XD
    Na meg persze jön a 17%+ életerő a mártír skillből is ha őt támadják meg a legtöbbször. És ez is passzív. És ha még nagyon akarod akkor nyomhatod a hősi rohamot is :D mert ugye ezek passzívak és még mindig tudsz cselekedni a hősöddel. Ja és nem kell hozzá mana.
    Mondjuk én még fejlesztettem neki a megtorló aurát is mivel tudtam hogy a griff és a papnő igen kedvelt AI áldozat. XD

Mondjuk ez a taktika csak azért született meg mert bugos volt a fejlesztett Griff és hát a felrepülés után nem nagyon lehetett sokra használni :D

Én nem azt mondtam hogy a mágikus hős gyenge, de egy hatalmas seregnél szerintem az erőhős jobb mert tovább bírják a lényei + ha elfogy a manája nem esik kétségbe.
  • gabbr
    Megnéztem itt a hőstervezőben a skilleket és ez a visszatámadásos passzív skill csak az első 2 körre érvényes. Nos az első kör legtöbbször várakozás és aki a gyorsabb az ütné a lassabbat + lövöldözés. A második kör meg ugye már csak 1 kör. Kérdéses megéri e ez a 2 kör. Nekem gyengének tűnik és úgy vettem észre, hogy might-es hőssel kinlódósabb, de persze be lehet vele alázni a gépet. :)
    Na várom akinek van kedve, hogy írjon valami jó might hero-s stratégiát. Nem zárkózom el én a might hero elől, most is azzal játszom, csak valahogy gyengének tűnik.
  • gabbr
    Nézegettem én a might hero skilleket. Ez a visszatámadás mielőtt támad az ellenfél nem rosz, de azért annyira nem is nagy szám mint írod. A hősi roham amúgy 15-ös pl pont, ez az egy ami igazán tetszik. A többi szerintem valahogy nem túl hatékony, bár tény, hogy jók valamire.
    Volt itt olyan, hogy több védelmet / támadást ad, ha 3x támad / támadják a lényt, de nem ad sokat. A gúnyolódásos skill nekem eddig még vagy nem volt elnyomható, vagy nem csinált semmit. A többi meg annyira nem fogott meg.
    Magic hőssel szerintem ha 1 kör is az időstop akkor is megéri, az alatt össze lehet pakolni teljesen azt a csapatot. Eddig úgy vettem észre, hogy mire elég erős a hős és tud 20+ sötétség elementált idézni az képes feltartani 2-3 körre 80-100 elit + 150-200 alap ijjász lényt, ha csak védekezik. Az nem kevés sebzésfelfogás azért. A griff előre küldése is jó trükk ezzel a kezdeti visszatámadással, de a griffeket nagyon szereti ölni a gép és a haven-nél az pont nem feltámasztható. Erre nem építenék stratégiát. Az 5 klüklopszos példát meg nem értem. Ha sokkal gyengébb a sereged mightes és magices hero-val is elbuksz, ha a számosságkülönbség túllép egy értéket.
  • Djuree
    pedig eddig ultra laza volt a heaven kampány, de ez kikészít....
  • Djuree
    az kéne, de ez még a pálya eleje, nincs semmi ilyesmi artifact:(
    pedig meg lehet csinálni, gondolom vkinek csak sikerült. elmondhatná mit csinált? normalon akarom, ha ne muszáj nem veszem easyre. egyszerűen annyira lehetetlennek érzem. lehet szarul van a hősöm felépítve ide. de újraosztani meg nem lehet a pontokat...
  • Alrich
    Esetleg még a celestial armor (mennyei páncél) menthetne meg téged :) elvileg az felfogja a mágikus sebzést és még ad mágikus védelmet is a lényeknek. Vagy szerezz valami mágikus köpenyt ami védelmet ad tűzmágiával szemben :)
  • Djuree
    hát nem tudom, nincs 5letem mit tudnál csinálni:( hátha valaki tud valami okosat.
  • WartHogSon
    igen az, esély nincs rá hogy elinduljon? szerintem nem sokkal gyengébb a gép mint a min config
  • Djuree
    ha jól látom ez laptop. sztem kevés ide...
  • Djuree
    ez mind szép és jó, csak a hőse varázsol olyat, hogy a 80 papnőmből 40-et lekap:D a griffből is 8-at ha arra nyomja, és még a lényei ezután jönnekXD kinyírtam ezt a hőst amit írtam is, de jön még1 ugyanilyen erős:D szval esélytelen. de hagyom is, mert csak felbasz...
  • Djuree
    3. vagy 4. hét még csak, alig vesztettem 1-2 lényt eddig, mindig feltámasztok. amúgy le tudom győzni, a 100 ijam megmarad a sűrű feltámasztásnak köszönhetően, csak az a baj hogy jön a köv. körben egy ugyanilyen hőse:D csak alap kőbört tudok, rá is raktam a griffre, bírja is sokáig, de eljön az idő mikor lövi a tüzet a griffre, és onnan 2 kör és vége:D
  • WartHogSon
    Hello!

A játék indítása után az az értesítés jelenik meg a tálcán, hogy az nvidia illesztő leállt közben, de helyreállt.
    Próbáltam már a legújabb driverrel is. (285.62)
    (Gép: Core 2 Duo T7100 1.8Ghz, 2GB RAM, nvidia 8600M GS + Windows Vista)

Esetleg van olyan aki találkozott ilyen problémával és sikerült rá megoldást találni?
  • Alrich
    A bónusz tenyészanyához van skillje azért duplázódik meg.

Másik: Azért ne becsüld le a might-os hőst :), Hisz anno a készítők is megmondták hogy tápolni fogják kicsit őket mert eddig mindig a magic-esek voltak előnyben.
    Vannak 15 felett jobb skillek is a hősi rohamnál :D, amit viszont már a magices hős nem tud választani.
    15-ös might-os könnyhős 2-3 körig támadás előtt támad vissza és ez passzív szóval nem kerül lépésbe a hősnek :D Ergo az első két három körben a griffmadarat előre kell csak tolni a csatatér közepére XD, mivel az mindig visszacsap :D és a következő körben a papnővel felgyógyítani. De ha van erősítés kettes és azt az első körben sikerül a griffmadárra tolni, még lehet a heal-re sincs szükség. Rengeteg csatát nyertem meg így.
    Vérvonalon pedig maga az athena meg a ráépülő másik vérskill brutális pusztítást képes végezni. :S
    A varázslatokkal meg csak annyi a baj, hogy ha kemény mágikus védelme van az ellenségnek az időstopp se 4 kör.... Volt mikor 1-köröst tudtam nyomni :S + hiába van 80as spellpowerje (nekro epilogus) hiába öl meg 5 küklopszot mikor 100 ellen harcolsz :S és ha a sereged elesik.... akkor a hős is elbukik.
  • gabbr
    Hát szerintme nem állsz valami jól. Nem lehet, hogy sok egységet vesztettél eddig és emiatt van kevés lényed?
    Az lenne jó, ha lenne elementál idézésed, mondjuk sötétség elementál, mert az elég erős. Azt oda kell tenni első körben a tenyészanya mellé és védekezni vele, hogy ne haljon meg (ha védekezik a plusz védelem miatt tovább bírja). Sebzős varázslatok helyett tegyél fel egy tömeges kőbőrt inkább, hogy kevesebben haljanak a csapatodból. Ha teheted tegyél erősítést a papnőre és lövöldözd le meg a fényszellemmel öld azt aki közelebb jön. Amíg él a sötétség elementál úgysem jönnek csak max 1-2 egység, de inkább 1.
  • Djuree
    ja a másik hogy olyan jó a mágikus védelme hogy kb. felét sebzik rajta a varázslataim...
  • Djuree
    hát kb. nekem: 65 alap gyalogos
    100 ijász
    90 papnő
    16 griff
    7 fényszellem

neki: 40 alap láncos genyó
    40 succubus
    20-20 a két erősebb fajta harcos lényéből
    16 tenyészanya

asszem ennyi. ha nem varázsolgatna ennyire nem lenne gond. érdekes módon jön neki 8 tenyészanya 2x is a csata folyamán magától. nem térkapuból kapja, hanem csak úgy a kör elején megjelenik neki bónuszba :s meg idézgeti a 12 földelemet is. nekem meg elfogy a manám is, pedig 360-al kezdem a csatát.
  • gabbr
    Mekkora sereged volt és neki kb mekkora? Ez a sebez vagy 1000-t területre minden lényen tényleg 1000 minden lényen? Nekem kicsit soknak tűnik ez is.

A fő várad amúgy ne add fel, max azt, ami azon felül van, ezt én is így értettem.
    Egyébként meg jó a magic hős. Így most a nekró után játszok might hőssel haven kampányban érezhető, hogy ez gyengébb. Hiányoznak a varázslatok és a might skillek annyira nem tetszenek. Van köztük jó, de azokat persze megtanultam magic hőssel is. Mondjuk az erősítés + hősi roham fényszellemre elég jó...
  • Djuree
    igen, bugos. nekem is csak sokadjára engedte a harmadik slotot, pedig a szintem megvolt hozzá meg a pénzem is.
  • Alrich
    Valaki tudja hogy lehet feloldani a maradék két dinasztia slotot? :S Nekem csak 3-at enged berakni pedig még két hely van és elértem a platina szintet. Esetleg ez is egy bug?
  • Guren
    ja, a might hősök nagyon durvák tudnak lenni magas szinten, én jobban is szeretem őket. csak az elején nehéz velük játszani.
  • Djuree
    elég erős az attack meg a defense is, meglátogattam az összes ilyen épületet minden pályán, meg fejlesztettem is erre. plusz a pálya elején berakható bónuszokat is az attack +2 meg defense +2 -őt válaszottam. nem szeretem a harcos hősöket, varázsolgatni szeretek inkább:)
  • Djuree
    nem jó, ha beveszi a váram még erősebb lesz. sajnos nem kerülhetem el a csatát. lovast nővért tudok gyártani, de kevés van még, pedig hamar felhúztam őket. időstop van, de hiába, nem a lényei az erősek, hanem a hőse, az ellen nem tudok mit tenni:( manáját sem tudom ellopni...
  • Alrich
    Azért tűnik úgy hogy gyengék a lényeid, mert mágikus hősöd van, így gondolom rengeteg pontot csak mágiára raksz. Az embereknél csak a fénymágiát érdemes fejleszteni szerintem, és a mágiafejlesztésből csak a glória, és a papnő élvez hasznot. :S
    Szerintem a Heaven kimondottan might-os hőst visel el. Passzív végső might képességek (3. sor) brutálisak. + egy két mágiafeloldó skill.
    Az is igaz hogy a varázslók hamarabb fejlődnek az elején könnyebb velük indulni, de egy nagyobb seregnél már inkább az erő oldalára billen a mérleg szerintem.

• gabbr
    Én még nem járok a 4. pályánál haven kampányban, csak a 3.-nál, így nem tudom milyen az a hős. Amit szerintem megpróbálhatsz tenni, hogy elkerülöd a csatát, amíg nem vagy elég erős, véded a várad vagy feladod épp az erődöt, ha szükséges. Építsd fel a lénytermelő helyeket, különösen a lovast és a nővért. Ha ezek megvannak kell egy feltámasztás oltára. Innentől arra ügyelj hogy ha csatába bonyolódsz a nővérek és lovasok hulljanak, menjenek ők előre és akik meghaltak ne feledd, hogy csak 4 napig visszavásárolhatóak és persze kell hozzá pénz is.
    Ha a varázsló hősöd elérte a 15-t akkor időstoppal és kővéváltoztatással próbálkozz, mert szerintem ezek jobbak sok lény esetén, mint a sebző varázslatok.
  • BlazeH
    * nem dől el
    a nem kimaradt :)
  • BlazeH
    csak 3 tier van nem 7 így természetes hogy kisebb a különbség a lények ereje között
  • BlazeH
    ez megvolt?

http://index.hu/tech/2011/11/23/mar_nincs_ido_hoskodni/

Ez a cikk nem ér semmit. Sosem értettem miért ír tesztet olyan valaki akinek nincs ideje rá hogy foglalkozzon azzal amit tesztel. Ennek az eredménye hogy ilyen bullshiteket ír:
    "A két hős közötti összecsapás kevésbé izgalmas, nyugodtan a számítógépre bízhatjuk a támadás levezetését, hogy gyorsabban túljussunk rajta. Nem láttam olyan csatát, amiben a hősöm extra képességei sorsdöntők lettek volna. "

Holott pont ez a rész lett jobb az új heroesban azzal hogy minen lénynek van egyedi képessége, és hogy a csata dől el az első körben.
  • Djuree
    a régi nagy heroes fanokat kérdezném, hogy az csak nekem tűnt fel hogy itt az egységek milyen kicsit sebeznek? nem a statok alapján, hanem úgy játék közben. emlékszem a 3-ban pár sárkány levett a leggyengébb lényből akár 70-80-at is, itt levesz mittomén max 20-at. nincs akkora előnyük a nagyobb lényeknek mint régen. mondjuk az igaz hogy a legszarabb lények élete is sokkal több mint régen.
  • Djuree
    én varázsló hőssel megyek, erősebbnek tartom. az ellen hőse is varázsló, csak emiatt szopom be, ha harcos lenne simán verném. de így minden körben olyan tűzesőt, tűzlabdát kapok hogy beszarok, sebez vagy 1000-et területre O_o meg fura hogy nem fogy a manája az ellennek, 1-2 mana megy el neki 1 varázslatra. ez mi?! ha meg 2 hőst csinálok nem marad elég lény mindkettőnek, akkor meg azért bukó. 1 hős is elég lenne, de leverik szegényt, pedig már az elején behúzom a 2. váram szinte egyből.
  • Alrich
    Hát szerintem mindenképp két hőssel lehet csak megcsinálni, legalábbis én úgy tudtam és erőteljesen használni a városportálokat. Ezáltal ugyan kevés manád marad a csatákra de ha might-os hős az Anton nem feltétlenül kell sok mana, és érdemes kifejleszteni neki az erősítést és a visszatámadásos skilleket főként a harmadikat. Ha a könny útját választottad természetesen. A heal feltámasztás helyett lehet többet érsz a taktikai skillekkel mint a fedezék, elkerülés, és azt hiszem van a kitérés is még ami két körig valahány %-kal csökkenti a sebesülésüket.

Sajnos még a vér útjával nem vittem el odáig :) Gondolom ott más stratégiát kell alkalmazni.De ahogy néztem a két vérképesség kombinálása brutális :D

Remélem tudtam segíteni kicsit :)
  • Alrich
    Üdv Mindenkinek!

Olvasgattam a topikot, és több hozzászólásban láttam, hogy nagy valószínűséggel a fejlesztők is olvassák ezt a fórumot, így szeretném megosztani tapasztalataimat, véleményemet a játékkal kapcsolatban.

Nem vagyok hatalmas heroes kocka, de a 4., 5. rész végigjátszása után (főleg az 5. rész hatására) kedvet kaptam a 6. rész demójára. No azért el kell mondanom nem vagyok egy hatalmas játékvásárló ember (:P) de a demo hatására és persze egy kicsit a magyar fejlesztői illetékességben bízva, rávettem magam a játék megvételére.

Neki álltam a kampánynak :) És azt éreztem hogy, a normál mód egy kicsit brutálisra sikeredett a kampánypályák első küldetésein, (főleg az inferno 1-es) de a történet haladtával már teljesen más kép tárult elém :). Más stratégiát kell használni mint a játék előző részeiben, és szerintem egy kicsit nagyobb súlyt kaptak az egységek is az egyedi képességeikkel. (ami személy szerint tetszett)

Maga a kampány története szerintem zseniális. Tetszett az is hogy a vér és könny útján végigsöpörve bele szólhattam a történet alakulásába, illetve az hogy a 4-5 órás pályák nem voltak unalmasak, hiszen rengeteg dialógus és hát én csak így nevezem "videojelenet" színesítette a sikeres küldetés elvégzését. Ami kritika esetleg érheti a kampányt az az órákig tartó fogócska néhány pályán ahol kezdett egy kicsit alábbhagyni a játékkedv. De hála égnek nem volt azért olyan sok :)
    A magyarosítás is egész szépen sikerült :) (bár vannak hiányosságok egy két résznél)

Grafikára szerintem panaszkodni nem lehet :). Bár meg kell hagyni, hogy kell hozzá masina :) De az egységek, csaták, és kalandtérkép szinte kifogástalan grafikailag, bár az a fránya "VÁROSKÉP" megváltozhatna :P

Az újítások mint maga a conflux rendszer, a dinasztia építés és a fegyverek nekem nagyon bejöttek.
    Az új skill rendszer szerintem fantasztikus ötlet volt, hiszen így olyan erő-, illetve mágiaorientált hőst készíthettünk amilyet akartunk.
    Továbbá a boss fightok is sokkal változatosabbá tették a játékot, valamint a terület alapú rendszer rengeteg csatát és stratégiai feladatott tűzött ki szerintem a játékosok elé, szóval ha csak ezeket néznénk egy szóval se bánthatnánk az Ubisoft-ot.

Azonban sajnos vannak hibák a játékban :S. Noha hálaistennek a vibráló egérkurzor hamar megjavult, ami szinte felébresztette még bennem is a Kirilben lévő démonurat.
    - Hatalmas csalódás volt a demóban még működő dolgok hibái :(. Eleinte nem is nagyon értettem hogy ez hogy történhetett meg. Főleg Heaven párti játékos vagyok és pont náluk a szerintem már a Heroes sorozatok védjegyévé vált GRIFF bugos :S, valamint a naplovas is :S. Nem tartom magam hatalmas stratégának de erre a két egységre épül szerintem a heaven hatalmas támadó ereje, hiszen sebezni nagyrészt ezekkel lehetne. Nem mondom hogy más frakció egységei is tökéletesek, de ezeket már úgyis leírták és gondolom jelentették is a fórumokon.
    - Ami még gondot jelentett az a visszatöltési várakozás a textúrára, illetve az ugyancsak visszatöltés után néha jelentkező kalandtérkép dermedése.
    - A zenével se lett volna semmi baj, de az aréna harcok után valamiért ott beragadnak és folytatják tovább a NA MOST AZTÁN FEJETLENÜL CSATÁZHATUNK + TÁMADÓ ILLETVE VÉDELMI PONTÉRT zenéket.
    - Hiányoztak a sárkányok is :(, valamint kicsit unalmassá vált a hatalmas neutrál ellenségekkel való harc :S.

Szóval jól jönne egy nagyon jó patch, na meg néhány új pálya :) És akkor szerintem tökéletes lenne a játék :)

És ha ez megvan tőlem jöhetne REALOG (remélem jól írom) a "pofátlanok" nemzettségével együtt. :P
    (arctalanok, ha valaki nem venné a poént)
  • Djuree
    á ez a heaven 4. map lehetetlen. nagynehezen 4. próbára levertem a durva hősét, alig maradt pár lényem, 0 mana, erre kövi körben jött egy ugyanolyan hőse:D felejtős, kezdek másik kampányt...
  • Djuree
    nálam semmi baj nem volt ott.
  • Maksi
    Megj: Van megoldás. NEM SZABAD hajóval menni a földrészre /ott akármit csináltam, kifagyott/, csak kizárólag a gázlón keresztül a térkép alján balról-jobbra, hogy a dialógusok is végigmenjenek.
  • Maksi
    Szövetséges küldetéssorozat 3. pályáján, amikor a nagák bebörtönözték a szövetséges csapatokat, úgy kifagy a játék, mikor feltárul a nagák erődjének bejárata, hogy nem reagál a program semmire. Se escape, se semmi egyéb, csak feladatkezelőből lehet bezárni is a játékot. Valaki találkozott ezzel a hibával? Hogy fogom így befejezni a pályát és tovább menni?
  • Lacoka12
    miért jött elő megint a kurzor vibrálás csak a texturán állítotam és megint kezdi és a vissza teszem akkor is csinálja mit csináljak?
  • Bigpigrib
    Ez a gépem eseménynaplójában kempelt:
    "A hibát okozó alkalmazás neve: Might & Magic Heroes VI.exe, verzió: 1.1.1.0, időbélyeg: 0x4e995929
    A hibát okozó modul neve: ntdll.dll, verzió: 6.1.7601.17514, időbélyeg: 0x4ce7ba58
    Kivételkód: 0xc0000005
    Hiba pozíciója: 0x000222c2
    A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x193c
    A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01cc9d9daf8e22fa
    A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Might & Magic Heroes VI\Might & Magic Heroes VI.exe
    A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
    Jelentés azonosítója: 684a5700-0996-11e1-8a60-1c6f658b2a37"
    remélem hasznos:)
  • Andrews2007
    Heroes VI végleges bemutató
    Might and Magic Heroes VI végleges videóbemutatóm

Végre kész lett csak 40 perces lett. icon_smile.gif Van benne igaz más is pl köszönetnyilvánítás Paul Romeronak.

Apróbb Spoiler veszély azért talán van szóval így nézni. icon_smile.gif

A videóban prezentáltam a bugok jó részét amit láttam és ismert köztük 3-4 lény skill bugját is. (birodalmi lépegető griff is) icon_smile.gif
  • b-type
    Nem tudom, hülyeséget meg nem akarok írni, de emlékszem arra az érzésre hogy én inkább a HoMM 2 részével játszottam sokáig, a HoMM3 helyett.
    Most tök jó lenne ha frappánsan meg tudnám mondani hogy mik voltak a gondok, de nem tudom...ennél fontosabb dolgokra sem emlékszem már sajnos. :(
    De voltak, az ziher.
    Nem tudom mert én még ezt sem vittem végig (messze nem), és eddig semmi olyasmivel nem találkoztam ami elvenné a kedvem,..igazából még komoly problémával sem, oké a griff fejlesztve valszeg nem csinál semmi, de ezt pl. nem is próbáltam...olvastam mi van, ezért bár felhúztam az épületeket a +lényszaporulat miatt, én az alap griffet vásárolom ki :)
  • Djuree
    ilyen kilépkedések nekem is voltam emléxem, de az nem biztos hogy a játék hibája, nem tesztelhetik a létező összes konfigom az összes driverrel, lehet valamivel nem volt kompatibilis. volt gépem amin nem lépkedett ki.