Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kissé el van szúrva a játék idõkezelése. (is)
H3 mal a mai napig játszom, messze az a legjobb mind közül.
Ez a mostani (H6)inkább egy béta kiadásra hajaz. (az átvezetõ vidik kritikán aluliak)
De legalább a pályák szépek, még ha kicsik is.
(u.i. lvl 13)
A kampány arra igazán jó, hogy megismerd a mûködését a játéknak és kiismerd az egységeket, a hõsök lehetséges kombinációit.

A kampány egyébként 2+20+1(2) pályából áll. A hossza a te játékstílusodtól függ. Mindegyik néphez tartozik 4 pálya, plusz ott van a befejezés is mint újabb kampány pálya (te választod ki melyiket akarod megcsinálni és melyik hõsöddel).

Összesítve valahol 80-100 óra közé esik az egész ha mindent végigjátszol legalább nomrál nehézségen.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sáska
Mult heten elkezdtem jatszani ezzel a jatekkal, amikor kiprobaltam, akkor meg tort verzioval probalkoztam, mivel ez az elso heroes jatek, amit kiprobaltam (leszamitva a Dark Messiah-t, bar az kicsit mas kategoria). Eddig tavol tartottam magam ettol a sorozattol, mert a korokre osztott mechanika nem tetszett.
Gondoltam most tobb eselyt adok ennek a jateknak, es meg kell, hogy mondjam, par ora utan beszippantott :-)
A hetvegen be is szereztem steam-rol az eredeti verziot, es ujra kezdtem a campaign mode-ot, ma este kezdem el a 3. mapot Anastasya-val.

Kb milyen hosszu a campaign mod?
A campaign mod teljesitese eleg arra, hogy valamilyen szinten labdaba rugjon az ember multiplayer mode-ban?

Idáig 3 at sikerült😊
"Megveszi az eredetit és játszik a kampányokkal."
Tehát kampányok, hm, köszi😊

(megvettem, de nagyon nem tetszik, viszont megdolgoztatom, mert nincs más😊
Acidlich
Megveszi az eredetit és játszik a kampányokkal.

"Dinasztiafegyverek" re hogyan tesz szert az ember?
yesname
Hehe, most meg olyan bugba futottam, hogy beakad az AI. Erõd 2. pályánál pontosan ugyanott akárhányszor töltöm vissza (iiletve kezdem kicsit elõbbrõl, de ugyanazokkal a lépésekkel) meghal a program az AI gondolkodásánál végleg fagyás nélkül.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

+ több stacken könnyebben él a luck/moral hatás
A mellette állók 50%-ot a pretorian 25% kap be a sebzésbõl, ha a mellette állót ütik. (alapból 25% miss az ellenfélnél HP zabálásban - azaz a negyede kárba vész a támadásának a nélkül, hogy bármi buff/debuff aktiválva lenne)
Az meg, hogy szólóban vagy megosztva jó e, annak csak ott van jelentõsége, hogy több egységre kiterjesztheted a csökkentett sebzõdést, így támadott stack-enként átlag -25% HP sérülés, és erre dobod a mass spelleket, akkor már nem is annyira gyenge az a mass...
van,ahogy írtam,azon kívül minden más varázslatot tudok használni (összeomlás,idõstop és hasonló manaigényes dolgok),csak azt az egyet nem.

a többi dolog is eszembe jutott,megnéztem a tárgyakat is,egyik sem blokkolja. a lények sem,mert több fajnál sem mûködik. arra is gondoltam,hogy csak a 3. pálya közepétõl valamiért nem lehet használni,de már a 4-en sem jó.

egyébként közben megtaláltam a manualt,belenéztem és vért ír a láncvillámhoz,úgyhogy ez valószínüleg valamilyen bug lesz.
holnap küldök egy levelet a supportna,hátha tudnak segíteni valamit.

How much can you take,before you snap?

Shiwo
illetve nem tom hogy kezeli le a 6 a tömegre ható dolgokat, lehet valamely ellenfél immunis rá, ezért nem engedi a tömegest esetleg? vagy valami varázstárgy, ami blokkolja..vagy télleg bug

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Szaruman
ööö, nem 😄
Viszont így fingom sincs.
Vagy bug, vagy vmi hadjáratspecifikus cucc (spec nekem a hadjáratból elég volt az elsõ 2 tutorial, úgyh nem ismerem a részleteit).

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Shiwo
ilyen láma kérdésért tuti megharagszol, de van elég manád ? 😊

hm,elolvastad amúgy a problémám? 😊
eddig tudtam használni,csak valamiért inaktív lett és azt szeretném kideríteni,hogy miért?

Szaruman
Ha might hõsöd van, akkor csak a 2. sorig mehetsz a magic ágon. A chainlight a 3. sor, ha jól tudom. A vér cucc csak erõsíti, de nem elõfeltétele.

erre valakinek vélemény?

több a vér pontom, de a sima villámcsapást tudom használni,csak a láncvillámot nem.

esetleg valami dokumentációt tudtok linkelni a könny-vér-egyéb pontok és varázslatok kapcsolatáról?

Szaruman
Vmi olyat írt vki hozzáértõ, h a lények mint egy nyersi mûködnek, és a playerhez tartoznak, nem az adott várhoz. Szóval ja, nagyjából ahogy írod.

Carmang
Helló. Megváltozott a lények felvásárlási menete, jól látom? Ha egy várban kiveszem az összes lényt, az azt jelenti, hogy a térképen hozzám tartozó összes lényt megvettem, nem csak az adott várban levõket?

Carlos
No lovag 2 küldi (vagymi, ami a nekró után jön a sorban) 8 óra alatt letudva... Ehhh...

Þór vígi þessi rúnar

Szaruman
Ok, de emiatt stratégiailag fontosnak nevezni röhej. Amúgy én is erre használtam, kb akkor mennyiségben, h ne dögöljön meg 1 ütéstõl (vagy sucide egységnek a visszaütéseknél). Imho nagyon nem illik a többi egység közé abban a várban.

yesname
Á, akkor visszarakom és megnézem. Köszi!

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

De lehet, csak ahhoz hogy azt választhassad, ahhoz a megfelelõ quest-et kell teljesíteni. Nincs eben semmi bug. A feladatok leírásában benne van hogy azok teljesítésével lesz eldöntve a karaktered orientációja.
Magyarán azt nem tudod megcsinálni hogy blood orientációt akarsz de a tear-es feladatot csinálnád meg.

Azért ha másra nem, a számszeríjászok védelmére tökéletes. Beteszed eléjük átlóban és 2x2-es egység nem fér hozzájuk + az õket ért sebzést is csökkenti. Defenzív taktikánál (elég gyakran alkalmazom Haven frakcióban, a gyógyítás, sister-ek, és egyéb buff-ok mellett) és az ellenfél ranged egységei ellen igencsak jól jön az a damage reduction...
yesname
Rávettem magam, hogy újra kezdjem, erre megint megszivatott egy bug. Nem válaszottam vér képzettséget. Mondom majd a következõ pályán. Igen ám, de akkor meg már nem lehet, szóval veszik a 250-es szintnél a választás lehetõsége. Ekkora bugos egy szart. Most nagyon felhúztam magam rajta. Itt van kukába kb. 5 órám, mert olyan a játékot lehetetlenné (vagy felesleges idõkidobássá tévõ) bugotól hemzseg, hogy legszívesebbn jól arcba köpném azt aki ezt így kimerte adni. Elnézést, de az ilyent nagyon utálom... Uninstalltam is é ment a polcra, majd ha nyugger leszek addigra talán lesz már szenvedések nélküli játék belõle. Sorry még 1x a kirohanásért.

Szaruman
Tök jó, amikor a pretorianok 3an visszaütnek, de:
- ha egyedül van, akkor is ugyanakkorát üt vissza (csak 1ben az egész stack)
- ha egyedül van, nem szopja be az aoe-t
- a friendly spellekbõl a singletarget erõsebb, mint a mass spell
- a bekapott sebzés nem hiszem, h összesen kevesebb lenne a felezõs szarok után (most ezért nem fogom leszedni a manualt, de ha tévedek, írja le vki a pontos formulát)

Illetve a pretorian egy nagy szar az összes knight egységhez képest, az elite vonal mind támadó egység (gyorsak, visszaütés nélkül), egy lassú basic egység totál nem oszt-szoroz. Supportnak ott a muffsereg, 2 (3x? nem emléxem) gyógyít, + az angyal, ha vki megveszi.

Nem.

Hello allz.
No, fura egy játék.
A halálhágó nevû pályán, középre hogy lehetne bemenni?😊
(mert a hídon nem lehet átmenni)
shevy
az automatikus csata az mennyire hasznos? jól harcol magától?

A szellemben az is brutál, hogy mikor olyan egységet támaszt fel, ami mellett ellenségek állnak, azokat meg sebzi közben 😄
b-type
mármint 'híjj' überbrutál 😊)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Valszeg online meccseken lehet vele sakkozni, de az AI-t azt szét vigyorogtam, pláne amikor monduk a sister-kel állt 'sorba'..
gyakorlatilag öngyilkos formációkat vettek fel.
A sister egy az egybe kemény az ziher, a szellem nem akkora közelharcban, viszont ez a gyógyítok és sebzek, pláne életszívással valami nagyon durva, ...oké, eddig csak a Necro kampányban vagyok nyakig, de szvsz nem véletlenül került a sor elejére, brutál.
A póklény mint fõcucc elég ütõs, az átalakulása is, de közelharcban híjjj..

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Igazad van, ezzel meg is lehet szivatni a praetoriant, erre is van ellenszer!

Regenerációt tegyél rá, meg gyógyítsd folyamatosan hõssel is, meg sisterekkel is. Valamint csata elején érdemes próbéálkozni a roham képességgel is! Úgy egy kör alatt átszalad a pályán és állj a csontváz elé, hogy ne tudjon dobálni.
Csak addig tartson ki, amíg a többi csapat felzárkózik!

Egyébként a szellemeket nehéz megölni, mert elnyelik a sebzés felét... Szellemek ellen a sistereket kell bevetni, azok pillanatok alatt megölik!

Ghoul és csontváz ellen jó a praetorian.
Ahogy gondolod. Bár szerintem sokkal egyszerûbb visszatölteni egy korábbi mentést vagy elölrõl kezdeni az elsõ pályát (az elsõ úgysem volt hosszú), mint várni a majd valamikor megjelenõ javításra aminél lehet hogy ugyanúgy újra kell majd kezdened a második pályát, ha másként nem tudják orvosolni a problémát.

Lacoka12
sziasztok tudom nem ide tartozik de mi az a mesterfáj tábla mert azt irja ki hogy megsérült és eltünt a D meghajtó csak a c van meg valakki segítene?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

yesname
Igen, tudom hgoy így el lehet kerülni. Utáûnanéztem, de nehogy már újra kezdjem a kampányt... szánalmas, hogy ilyen bugról tudnak és semmit sem adtak még ki ennyi idõ után rá. Szerintem az ilyen botrányos. Van más, majd ha jön patch folytatom.

b-type
Azért az iszonyat kemény amikor a három Pretorián egymás mellé áll, a ghoul-mmal megütöm sarkán a sort (így csak az tud visszaszúrni) (mind besérül), aztán a szellemmel visszagyógyítom a ghoul-m, mind besérül...ha ilyenkor még van lövészem (elég a csonti is)..akkor az is üt mind a hármon, így hiába veszi el az egyik a másikét, mire lépéshez jutnak már nincs nagy létszámuk a nagy sebzéshez...ha pedig nagy létszámban vannak, akkor valszeg én is, és úez a móka.
Nagyon visszássan is el tud sülni ez a taktika szvsz..

Kezdd újra z egész kampányt (illetve ha van olyan mentésed ahol még nem volt meg az upgrade egyik irányba sem akkor töltsd be azt akkor is ha az még a korábbi pályán volt) és ne léptesd elõ a karakteredet (még akkor sem ha van elég pont) se a tear se a blood irányba. Akkor nem lesz gondod a második pályával, nem lesz beragadt szövegablak.
Majd mikor már megkaptad a feladatot akkor majd eldöntöd melyiket akarod megcsinálni és eszerint automatikusan a feladat végén az egyik ágban fejlõdik a manus. Ennyi az egész.

gandrus
Mégse. Pont akkor lett új hét, amikor felépítettem. Fesztiválok hete, minden nyersanyagkitermelés felére csökken. 😄

gandrus
A térképen találtam, és szörnyek õrizték.

Mivel szerkeszteni nem tudok:

#6908-ra még annyit, hogy az Asha könnye épület az összes váram bevételét felezi.

gandrus
Egy komoly bugot én is találtam. A necro negyedik pályáján amikor megépítem az Asha könnye épületet (Asha végtelen jósága), akkor elvileg +5000 aranyat kéne kapnom körönként, meg egyebeket, de a várakból jövõ aranybevételeimet éppenséggel felezi. :S

Igen, és ha baráti egység mellett áll, mikor az bekap egy találatot, akkor a baráti egység sérülsének a felét átveszi és ennek is csak a felét nyeli be. Ha valaki azt mondja, hogy használhatatlan egység a Pretorian, az ne játszon startégiát, vagy vegye a fáradságot és olvassa el a lények képességeit (és értelmezze is).
yesname
Na elértem oda, hogy megy pihenõre ajáték a patchig, mivel a játk befejezését lehetetlenné tévõ bugba én is belefutottam. Erõd 2. pálya infó ablakot kirakja, hogy "Sandor már a sárkánykönnyek útját járja. A sárkányvér útjának küldetése nem sikerült.", de a Bezár gomb inaktív 😞

Pedig jók a praetorianok, csak tudni kell használni õket!

Ha van 250 db belõlük, szedd szét legalább 3csapatba õket, és úgy haladj velük, hogy mindig szorosan egymás mellett állnak! Így védik egymást, és elveszik a sebzést a másik csapattól. De ami ennél sokkal fontosabb, hogy ha ilyen szorosan egymás mellett állsz velük és jön az ork és megcsapja valamelyiket, akkor nem csak az, amelyik az ütést kapta, de minden egyes szomszédos csapat visszatámad!

És így azért elég kemények! 😊
És miben találtad a tojást?
Shiwo
nektek csinált olyat a játék, hogy "eltorzítja" az egérmutatót és csak windóz restart segít? mert nekem kétszer is...de érdekes, mert a lektorverziókkal meg a bétákkal sosem fordult ez elõ

Mi kell ahhoz, hogy single player játéknál az utolsó kampányt el tudjam indítani (Final Campaign)? Mert már mind az 5 nép kampánya be lett fejezve és láthatóan két feladat is lenne a Final Campaign-ban de nem tudom elindítani azokat.

gandrus
Köszi, sejtettem, hogy rosszul írtad, mert a tojásnál zsebet ír. 😊

Elírtam, ne a hátizsákodba, hanem a zsebedbe tedd.
gandrus
Köszi.