10317
  • Vologya Mester
    Biztosan patchelt a játékod? Isti hete csak az 1.0-ás verzióban van, az 1.1.1-es verzióban ez a hét már nincs, más a neve...
  • gandrus
    Sajnos van néha olyan bug, hogy mindegy milyen hét van, felezi az összes nyersanyagbevételedet. Most, az ember hadjárat negyedik pályáján is előjött Isti hetének utolsó napján, és a sorozás hetén is folytatódott.
    Kiléptem a játékból, majd újra elindítottam, és betöltöttem az állást, mire jó lett.

Hasonló hiba nálam az élőhalott hadjárat negyedik (ha jól emlékszem) pályáján jött elő, de akkor már nem érintett különösebben, mert már majdnem az egész pályát uraltam, és sok nyersanyagom volt. (Akkor azt hiszem nem indítottam újra a játékot, és egy idő után helyreállt.)
  • gandrus
    Így már értem, viszont elég hülyeségnek tűnik számomra.
  • SaGa Jr
    Igen, de ez nem az összesített értéket veszi alapul, hanem a bányák termelését egyenként. Egynek a fele meg fél, de olyan érték nincs így lesz nulla a kitermelt anyagmennyiség.
  • gandrus
    Buggg... Fesztiválok hete, minden nyersanyag kitermelése felére csökken. Kristály bevétel 2/nap (2 bánya), fesztiválok hetén 0/nap... Kettőnek ugye nem nulla a fele?
  • Shakata
    A patch nagyon jöhetne már... de amennyi ideig húzzák, remélem a városnézetek is benne lesznek!
  • b-type
    kár hogy nem dinamikus (bizonyos határokon belül persze), én pl. ilyenkor már nem adnám meg neki a morált..az említett példánál, ez kicsit olyan mint a gyaloggalopp fekete lovagja, aki kezek és lábak nélkül is a lábad leharapásával fenyegetőzik.. :)
  • Djuree
    hát csata közben nem változik a morál, csak a hőstől függ, ha meg nincs hős a lény saját moráljától.
  • b-type
    Volt egy csatám, és már a régebbi részeknél sem egészen vágtam ezt a morál dolgot, illetve vágtam (CSALÁS )
    Ezt megváltoztatni valszeg túl nagy dolog lenne, de akkor is zavar kicsinyt, szal:
    bemegyek ostromra, minden hájjal megkenve, akkora mágusommal hogy tévén keresztül is gyógyíthatna, a seregem beragyogja az eget, a belépőm mondhatni lehengerlőnek...én összeszrnám magam ha én állnék magammal szemben.
    szerte-széjjel verem a seregét, tökön babon át szétverem a falait, bent hagyok 5 db íjjászt és közben gyógyulok meg regenerálódok hogy visszanyerjem a teljes sereg létszámát.
    ...mit látok?
    ...
    az az 5 darab íjjász minden körben morállal lő
    ..úgy megkérdezném de nem lehet (rázoomoltam és így se hallotta), hogy:
    - teee aztán minek örömködsz itt ekkorákat? nem merek melléd ütni se, nehogy meghalj itt nekem, aztán még van pár harcosok amik gyógyulnak.
    A sereged vezére már rég facepalm van, te meg itt stréberkedsz?
    -
    Szal fura dolog. minden emberi számítás szerint ilyenkor már magába kellene roskadnia és bőgni, itt meg akkora örömködéssel pazarolja a íjvesszőit mintha mindjárt csatát is nyerne.. :)
  • Tibbor
    Szerkesztőhöz vannak valahol tutorialok?
  • Djuree
    szerintem menne rajta. ha nem is full grafon de elmegy.
  • Madi92
    Sziasztok
    Szerintetek ezen a Laptopon elmenne?
    IC i3 M330 2.12GHz
    MobRadeon HD5470 512Mb
    3Gb Ram

Tudom, elég gyengus, de azért van rá esély?
  • Vologya Mester
    Pont ez inspirált a verseny meghírdetésére... :) És persze még Mindenki a kampányokkal van elfoglalva... ;)
  • TreDoR
    Eddig 1 embernek sikerült pályát csinálni a h6-hoz :D
  • Vologya Mester
    Sziasztok! Szeretném itt is felhívni a Heroes III., Heroes V. és Heroes VI. játékot szeretők figyelmét arra, hogy várhatóan 2011. december 1-jétől 2012. március 1-jéig a Heroes of Might and Magic Magyar Honlapon térképkészítő verseny indul! A pontos részleteket majd ide is megírom, hátha valaki kedvet kap! :) Valamint Heroes VI. háttér (wallpaper) készítő verseny is lesz 2 kategóriában:

1. Computeres (pl. Photoshop és további képszerkesztők)
    2. Kézi (pl. grafitceruta, toll, zsírkréta, festék)

A nyeremények között lesznek Heroes Collection (Heroes I-II-III.), Heroes V. Gold és Heroes VI játékok, pólók (S,M,L,XL,XXL méretekben), poszterek, Paul Anthony Romero és Rob King által dedikált eredeti Heroes VI. kották, valamint ha még belefér, akkor különleges plakettek is.

Remélem lesz közületek is, aki kedvet kap a részvételre. Lehet elővenni korábbi, még be nem küldött remekműveket, éppen készülőben lévő térképeket, valamint nekiállni egy újnak és befejezni a határidőig.

Addig is jó szórakozást a Heroes VI.-hoz! :) Baráti üdv!
  • laikuss
    És ez csak roszabb lesz.
    Hozzátenném még, hogy a mennyiségre és nem a minőségre hajtanak és embereikkel dicsértetik a fórumokon a játékot az eladások végett. Na éppen ez a megalkuvás vezet egyre roszabbra.
  • Petiknight
    Valoszinu, hogy a surgetett munkatempo, illetve a kiado altal meghatarozott rovid hataridok miatt lett olyan a jatek amilyen. Sajnos amiota a penz az elsodleges szempont meg az egyre nagyobb bevetel produkalas foleg a reszvenyesek szamara, azota jatekipar egyre ganyabb produktumokat ont magabol. Ma szinte minden jatek patchet igenyel. Gondolom a Black Hole-nal is emberhiannyal kuzdenek, es par programozonak meg grafikusnak kellett osszedobnia a jatekot. Ez pedig a cegek sohersege miatt van, de most egy ilyen vilagban elunk, kihasznaljak az embereket, csak a penz dominal. Bar nem lathattunk a fejlesztes kulisszai moge, de valoszinusitheto, hogy hasonlo dolgok miatt kritizaljak tobben most a jatekot. Csupan tobb idot kellett volna meg adni a fejlesztesre, ami valoszinuleg a kiadonak nem erte volna meg. Lehet kritizalni :P
  • Aspyrin
    jaja, az időstopot előszeretettel használom. :)
  • Bigpigrib
    Játékon belüli statisztikát, lehet valahol megnézni ?
    érdekelne, hogy pl melyik frakció az amivel legtöbben játszanak
  • Bigpigrib
    No pár dolog, a H3 ban is volt olyan, hogy az AI mást lépett egy visszatöltött csata után. (ott 100k nál kezdenek furcsák lenni a csontvázak, előfordult, hogy átment minuszba:)
    A 7376 os jól írta le.
    A 7383 nál:"2011-et írunk, mások az igények, modernizálni kellett " (akkor nehogy megnézd az átvezető introkat, mert katasztrofálisak:)
    A 7390 a szintkorlát a h3 ban is volt a kampánynál sajnos. Gyűlölöm:)
    Úgyhogy én legjobban a szerkesztett (balanszolt)XXL es pályákat szeretem, bár mostanában már nem csinálok.
    7390 A wowban azért ott a lehetőség, hogy a max szint elérése után csinálj egy csomó mást:)
    7391 "A fejlesztok jol vegzik a munkajukat." Nyilván:) De akkor miért van benne annyi bug? Miért várjuk a peccset, mint a megváltást? Nyilvános tesztelés kellett volna neki, egy csomó player ingyen is ráugrott volna (Diabloban majdhogynem egymást ölik a béta teszt lehetősége miatt) u.i. a jelenlegi állás szerint az "érdekes, de nem venném meg" kategoria nálam.
    Itt a csatáim java részében(kevés térkép) max 23 szintig jutottam,csak egyetlenegyszer voltam 30:) (mentoringgal nagy poén volt:)
    vannak benne jó 5 letek, de ez nekem egyenlőre kevés.
  • b-type
    ősi mágia, lvl15 felett, lényt blokkol nem oldja fel semmi (támadás sem), a hős mágikus ereje határozza meg hogy mennyi időre lehet kivonni a csatából.
    ...ez csak egy a magas szintű mágiák közül, egy lovag amíg nincs serege, addig nagyon sebezhető egy azonos szintű mágussal szemben, nagy seregnél sztem ez megfordul, de igazából a játék korai szakaszában egy elementál idézés is komoly gond lehet , kivéve talán a föld.
  • Djuree
    kb. a legdurvább varázslat, eddig a blind volt a legdurvább varázslat a játékban, az időstop még rátesz egy lapáttal. nem tud semmit csinálni a lény akire ráteszed, plusz ütheted simán akkor sem vakul ki, mint a blind esetében. szóval durva na.
  • Tibbor
    Lényeg a lényeg, ezen a pályán, ahol vagyok, legalább 20-as szintig engedhették volna a szintlépést, olyan nagy.Én csak a kihasználatlan lehetőségeket sajnálom.Írt valaki erről az időstop varázslatról.Az mit tud, mert eddig elkerülte a figyelmemet és melyik iskolánál található a képességfán?
  • b-type
    oké,...akkor átmész az első térképről 20-s szinten, a következő térképen 18-s hősöket vehetsz 30ezer aranyért, 2 hónap és talán lesz is ennyi pénzed.
    ..a második héten (ha lovag vagy teszem azt), megvan az összes alaplényed, jön egy ellenséges hős hozzád szintezve egy magas kezdeményezésű lénnyel, és megidéz pár elementált, időstoppal, jófélékkel hogy mukkanni se bírjál.
    Tök sok meló, mi van ezzel szembeálltva?...hogy a játékos nem tudja kiélni a földre szállt isten vagyok érzést. Mi változik??!
    A szegényebb lehetőségekkel is tudni kell gazdálkodni, sztem.
    Majd feloldják...A jelenlegi szintkorlát is jó játékra nyújt lehetőséget az egyéni térképeken, a kampány meg egy történet..
  • Djuree
    hogyne lehetne már megoldani. más játékokban tudod ez úgy van, hogy az ellenfelek szintjét hozzád méri. ha pl. lvl 20-on mész át a köv mapra, ott lvl 22-es ellenek lesznek, ha 30-ason mész át, lvl 32-esek lesznek, ennyi. lásd borderlands. ez a szintkorlát egy nagy f@szság. ráadásul olyan hamar el lehet érni. akkor lenne mondjuk 40 vagy legalább 35, az már jó lenne...meg a pontok újraosztása is működhetne, mert nálam mindig szürke, ha már van ilyen opció...
  • b-type
    Nem feltétlen kell minden csatát megvívni, de a fejlődés nem csak xp-ből áll, vannak védelemre, erőre..valmint egyéb tulajdonságot növelő helyek, illetve varázstárgyak amiket tovább tudsz vinni a következő pályára..
    Nem minden az Xp, ellenben rendesen meg lehet borítani egy kampányt, ha fullozhatod magad szabadon...ha szegényebb a térkép az a baj, ha van minden akkor a szintkorlát, ha van minden és nincs szintkorlát akkor meg milyen röhej már hogy a nagy-nagy-nagy ellenfelet két fújással megoldod.
    majd ha lesz további része a történetnek akkor nyilván feloldják.
  • Carlos
  • Petiknight
    A hiba mar valoszinuleg, ki lett javitva. A patch is keszen van, egyedul a kiado dontesen mulik, hogy mikor engedik szabadjara. Szoval lehet az Ubit szidni. A fejlesztok jol vegzik a munkajukat.
  • Tibbor
    Már korábban írtam arról, mekkora butaság ez a szintkorlát.Az még hagyján(illetve dehogy), hogy a kampány végére max. 30-as lehet a főkarim, nade azt megszabni, hogy a kampányon belüli térképeken meddig tápolhatom a hősömet, hatalmas baki!hogy miért?Mert pl. most csinálom a Heaven kampány 2. térképét, tegnap elértem a 17-es szintlimitet és úgy érzem magam, mint annak idején a 80-as warimmal a WoW-ban: lehet menni raidelni, de én jobban szeretem a szintezést.Milyen jó lenne minél erősebb karival tovább lépni a következő térképre.Ez ösztönözné az embert, hogy minden zegzugát kipucolja a map-oknak, ehelyett felderítetlen marad a pályák nagy része, mert így nem sok értelme van.
    Más: a felfejlesztett birodalmi griffek spéci támadására(ami ugye nem működik) azért ennyi idő alatt már kidobhattak volna egy patch-et.Más játékoknál az ilyen ordító hibákat hetek alatt kijavították.
  • b-type
    Nem kell a három! :)
    ..ha azzal akarok játszani akkor előveszem azt, bizonyos dolgok úgy sem jönnek vissza, de már nekem a HoMM 3 is csak WoG-zva volt jó.
    Én az ötöstől pont ezért fordultam el, a 4. rész után akkora fül és farokbehúzásnak tűnt hogy nagyon.
    Ráadásul a 3-s rész volt a leggyilkosabb az összes közül mert elpusztították azt amiben kalandoztam akár a HoMM-ban akár a M&M részekben....nem is értem miért kellett :(
    De oké most már itt vagyunk, és el kell fogadni azt is hogy a 4. rész is része a történetnek, aztán volt egy 5. rész is (oké), és most a 6. rész....felejtsük már el a harmadik részt, illetve ne felejtsük el :)
    de ne akarjuk visszahozni, a világot úgy sem lehet, a többi meg legyen meg a hármas résznek. Ez már a 6. rész, fejlődés kell, még ha nem is feltétlen tetszik, de ha mindig a hármas rész körül toporgunk, az qva unalmas lesz :))
    sztem persze.
  • gandrus
    Nálam is elő szokott fordulni, jellemzően estefelé... Néha olyankor is megszakadt a kapcsolat a confluxal, amikor egyébként volt netem, és olyankor valóban kidob főmenübe, és nem játszhatsz. Valóban eléggé idegesítő...
  • Djuree
    szerintem a fejlesztők nem játszottak a régi heroes-okkal, nem ismerik őket. nekem ezer 5letem lenne még ami jobbá tehetné, meg változtatnék már meglévő dolgokon, hogy jobban hasonlítson a régihez, a 3-hoz. persze kell bele változás, 2011-et írunk, mások az igények, modernizálni kellett ez igaz.
  • Djuree
    nálad van a hiba, nekem egyszer nem csinálta még.
  • Guren
    na igen. imádom, mikor még a játék elején megyek a viszonylag kis seregemmel és az erődöt vagy várat egy rakás kőelementál védi, aminek sok hp-ja van és még healeli is magát. egy fél óra, mire kilövöldözöm őket. de ha jól rémlik, már az előző részekben is így viselkedett az ai.
  • gandrus
    Vagy, amikor látja, hogy nincs esélye, de mielőtt elmenekülne még azért törekszik rá, hogy a lehetséges legnagyobb kárt okozza. :)

Más helyzetekben viszont tényleg buta a gép, amikor például bent van a várban az egységeivel, egyik sem képes távolsági támadásra, és megvárja, hogy szétlőjem, ahelyett, hogy kijönne és megtámadna.
  • b-type
    absz. ellenvélemény :)
    Nem lehet könnyű beprogramozni az AI-nak hogy ne lássa a pályát, ne sakkozzon tökéletesen, ha pedig okosan játszana, akkor megverne, így sem játszik bután, legalábbis elnézegettem miket lép a saját körében...egy hőssel veri a semlegeseket, egy másikkal szedi a nyersanyagokat, főhős csatangol, támogató hős hordoz seregeket pl.
    Alapvetően nincs benne hiba....arról nem tehet, hogy tudja melyik csatához mekkora sereg kell. De láttam már elvérezni AI sereget semleges sereg ellen is....tehát valamilyen szinten működik a százalékos esély is...ez egyébként a régebbi részekben is megvolt az AI néha kikapott önmagától. :)
    Nálam mindig ott van, hogy az AI nem töltheti vissza az állást, nem játszhat újra egy csatát, tehát mi mindig csalunk...minél nehezebb egy térkép annál inkább, minél jobban játszik az AI annál inkább.
    Nincs esélye, egy jól beállított, direkt szívatósra megcsinált rajongói térképen is a második töltésre már tudod merre vannak a stratégiai szempontból lényeges dolgok, míg az AI vagy tudja de nem használhatja és akkor bukó, vagy tudja és használhatja és akkor meg csaló :))

Sztem jó a játék ebből a szempontból, kell javítani, de nagyon messze van a 'nagyon elbaltázták'-tól.
  • gandrus
    Szerintem nincs elbaltázva a játék. Nekem nagyon tetszik a hibái ellenére is. Persze azért nagyon várom a patchet, mint mindenki más.
  • laikuss
    Figyelem és olvasom a fórumot, pár héttel ezelött megírtam a negatív véleményemet és a válasz az volt, ez nem a régi Heróes fojtatása mert 2011 van és ezt kell szeretni.
    Szóval a hozzászólásokból is kiderül és a hozzászólók lehet nem is tudják, de mégis azokat az erényeket és játékmenetet hiányolják, ráadásul ez az AI.
    Szerintem ha a fejlesztők is olvassák a fórumot magukban már rájöttek, hogy nagyon elbaltázták.
  • gandrus
    Számodra nehéz. Sokaknak nem az. Nekem normalon se nehéz. Játszani kell vele, és belejössz. Ennél egyszerűbb meg már ne legyen, így is volt némi egyszerűsítés a kevesebb nyersanyagot illetően.
  • noname123
    szerintem baj hogy hardon a gép seregei lesznek nagyobbak több pénze nyersanyaga lesz stb ha a játékinteligenciája lenne sokkal nagyobb sokkal jobb lenne