10317
  • andorr1984
    Szerencsére, amikor akaratlanul elindítasz egy scriptet, a játék mutatni is szokta, hogy kinyílik egy kapu vagy ilyesmi. Én ilyenkor mindig visszatöltöm az előző kört, és tápolok még.
    Ilyenkor is jó dolog, hogy a játék magátol is csinál vagy 10 mentést.
  • b-type
    Semmi gond az easy-vel, egy jó HoMM játékot többször is ki kell játszani...nem azért mert mert, hanem mert jó dolog, én teszem azt a HoMM2 kampányt már a jóég tudja hányszor tekertem ki...tehát az aki most easy-n játsza, a következő alkalommal már hard-n áll neki...azaz szvsz nincs jelentősége.
    Sőt még csak az sem baj, ha valaki kesereg...ha közben játszik...attól még simán 'hírozos',...aki játszik azzal nincs baj, ezért készül.
    mindig lesz akinek jobban és akinek kevésbé megy, utóbbiak segítenek az előbbieknek (ha kérik).
    Sokszor az a baj a kampánybansztem hogy óvatlanul indít be a játékos scripteket...és olyankor megnehezedik a játék, vagy mert többfrontos harcokra kényszerül, vagy mert túl erős az ellenfél már.
    ...egyébként sokszor néztem seregeket a végcsatáknál...amik sztem egyszerűen túl nagyok....ami magában nem probléma...faxa a nagy csata, csak valszeg sok idő ment el közben, és nem kizárt hogy az egyik 'beindított' ellenfél túl erős lett.
    Ez nagyrészt lemérhető azon is, hogy pl. nálam a semleges lények szaporulata van felhúzva...és ezen frankón le tudom mérni hogy fejlődök, persze ez miatt előfordul hogy a térkép háromnegyedénél már max szinten vagyok.

Szal mindegy sztem is ki milyen szinten játszik, amíg játszik. Mert addig arra használja a játékot amire készült...nem biztos hogy a legjobban de használja.
    Ellenben ha valaki észt oszt játék helyett, ott már gubanc van szvsz, mert ott a játék csak az 'észt osztást' szolgálja.
    Aki okosabbnak érzi magát a játék készítőinél az helyezkedjen el ilyesmi foglakozásban, neki is jobb, meg akkor még az is lehet hogy nekünk is :)
  • Shiwo
    örüljetek, hogy alt-tab után már nem kell várni rá :D
  • jumee28
    Húú az engem is nagyon zavar, hogy betöltődés után még várnom kell mire minden megjelenik a pályán... Inkább akkor tartson tovább a valós betöltődési idő, csak ne kelljen ott malmozni.
  • hapi
    Én pl. offline módban tolom hardon, dinasztia cuccok nélkül. így maradt a játékban annyi kihívás hogy engem is érdekeljen. Hidegen hagy hogy ki milyen szinten tólja, de örülök hogy a mai lebutítós hülyének nézős játék világban, van egy game amiben, maradt kihívás.

Ennek ellenére nem bocsájtom meg hogy a kampány -mondjuk ki- értelmetlen élvezhetetlen túl bonyolított történetet kapott, hogy betöltés után kb. még egy percig kell várnom hogy betöltse a különböző pálya darabokat, és hogy 2011 nem tudnak folymatos scrollt írni egy motorba. A még mindig fennálló apró hibákról meg már nem is írok mert szégyen...
  • Crome
    Én meg erre írtam, hogy mindenki azon a szinten játszik amin neki megfelel. Mondjuk arra verni a mellünket, hogy én hardon nyomom biztos jó dolog, az meg, hogy ettől több lesz e valaki már más kérdés. Persze ismét csak újra azt tudom írni, hogy akinek nem inge, ne vegye magára!
  • andorr1984
    Szerintem nem rád értette.
    Ha megnézed a kommenteket lejjebb, lehet látni, hogy sokaknak gondot okozott a játék normalon, de egyeseknél Easy-n is.
    Mondjuk most nekem is újra kell kezdenem az Inferno 1. pályáját. Valami miatt az ellenfél nagyon gyakran nagy erőkkel támad. Talán valamit aktiváltam amit nem kellett volna ? El szoktam olvasni a Conflux gömböket, de nem mindig segítenek.

Egyébként a "Nem értem, mi ez a sipítozás." kijelentő mondat, nem kérdő :)
  • farferi
    Ha a sipítozást arra érted, hogy megkérdeztem mire értelmes rakni haven hősnél akkor nem értelek.Ha másra, akkor bocs.
  • ArchDruid
    Nem értem mi ez a sipítozás?? Én az elejétől fogva Hardban játszom, és az egyedüli kihívást a Inferno 1-es pálya okozta...

Végigvittem a Sanctuary és a Necro kamányt és egyszer se éreztem, hogy nehéz lenne, vagy ilyenek. Most az Inferno 3-ast csinálom. Illetve már vagy 3 hete bele se néztem, mert ráuntam... De most végignyomom már az infernot, és csinálom a többit.

Az ork és a haven még hátra van... Hátha ott lesz valami kihívás. :)
  • Andrews2007
    Gondolom Farferi a Havennél Magices és Fénymágiás hőst indított és a fénymágiára érti hogy gyenge. Mondjuk ha jól használod én nem mondanám gyengének a gyógyítás elég erős ha a Könnyre gyúr a hősöd. De ott a védelmet erősítő és egészségnövelő skillek ereje is hozzá.
  • Andrews2007
    Újraraktam a Steamről a játékot és most jó. :)
  • andorr1984
    Én csak Easy-ben játszom, tehát a tanácsom csak ott lett kipróbálva.
    Antont én Might-ra és Könny útjára képeztem, a végefelé nagyon erős lett.
    Fejleszd ki az Ellencsapás képesség mindhárom szintjét. Ha Könnyes vagy, akkor az első 3 körre vonatkozik a hatása.
    Ezenkivül - sajnos nem jut eszembe a neve - van egy olyan képesség a 3.-ik sorban valahol, ami azt csinálja ,hogy az első lénycsoportod, aki megöl egy ellenséges lénycsoportot, az kap egy újabb támadást, szerintem ez brutális képesség.

Egyébként nem teljesen értem, ami írtál, hogy a nekróhoz képest gyengébbnek tűnnek a képességek. Hisz mindenkinek ugyanaz a képességfája.

Ne felejts el választani valamilyen dinasztiafegyvert is, én a Griffek kardjával játszottam végig a Havent.

Jah, és szerintem kelleni fog (még ha Mightos is) a tömeges regeneráció képesség is.

De szerintem annyira nem bonyolult a rendszer, én viszonylag hamar kiismertem magam, csak első ránézésre tűnik komplikáltnak.

Szerintem fejleszd ki a Szerencsét és a Vezetői képességet is. Szerintem tök jó dolog, amikor a lényeid gyakran ütnek kritikust és többször lépnek egy körben.
  • farferi
    Elkezdtem a heaven kampányt, hááát egyelőre nem igazán tetszenek a képzettségek.A necróhoz képest sokkal gyengébbnek tűnnek, nem is nagyon tudom mire gyúrjak.Jótanácsok jöhetnek.
  • donatus13
    a lényegen nem változtat:P
  • andorr1984
    Csak ezt már nem HoMM6-nak hívják, hanem M&MH6-nak :)
  • b-type
    Pedig:
    [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Might_%26_Magic_Heroes_VI]Rob King and Paul Romero, who were responsible for the sound design and music composition on all previous entries in the Heroes series and four of their sister role-playing video games, returned to work on the game alongside new composers Jason Graves and Rick Knight. The soundtrack consists of several new compositions and a "medley of iconic themes" from previous Might and Magic games, including Heroes of Might and Magic II, III and V, Dark Messiah of Might and Magic, Might & Magic: Clash of Heroes and Might and Magic VI: The Mandate of Heaven[/URL]
  • enlightened
    Én a 3-mal és 4-el játszottam, az 5-el csak most kezdtem el. És a 6-ban nekem semmi nem csendült fel a 3 és 4-ből.
  • b-type
    ????!
    ez volt az első ami feltűnt a HoMM6-ban...a sok régi zene.
  • andorr1984
    Felcsendül régi zene a 6-ban. Én régen játszottam a 2-vel és abból is van zene valamelyik füves területen.
  • Kheled
    heroes 6ban is van pár régi zene,leginkább heroes 5ös:)csak felújított változata
  • enlightened
    Elkezdtem a heroes 5-öt és arra lettem figyelmes, hogy a zenéi nagy részét a heroes 4-ből és 3-ből kölcsönözte ami nekem kifejezetten tetszik, mert azokkal is játszottam. A heroes 6ban miért nem csendül fel egy két régi zene?
  • enlightened
    Pont ez az, hogy nem sorban, megyek mert a Heroes V később játszódik 500 évvel a Heroes VI-nál. Tehát most félbehagytam a Heroes VI-ot ami az előzmény és elkezdtem a Heroes V-ot ami később játszódik és már rég megtöréntek a heroes VI- beli dolgok, végig játszom a Heroes V-ot és utána visszatérek a Heroes VI-ra ami a Heroes V előzménye.

Egyébként tök mind1 melyik mikor játszódik, mert különálló sztori szóval, egyikből se tudsz meg semmit a másikról.
  • egonn
    Ugy néz ki beenged!
  • Crome
    Pl. nem lehet érvényesíteni a dinasztia tulajdonságokat, a küldetések elején nem lehet bónuszt választani...
  • andorr1984
    Valamiért engem beenged a Uplay honlapra az új jelszóval, de a játékba nem.
    Egyébként az Offline mód az miben rosszabb azon kívül, hogy nem működnek együtt a mentések ?
  • Botond #7913
    Honlapra se enged be.
  • Botond #7912
    Na mára beszart nekem is. Tegnap kilépés után nem vártam végig, hogy syncelje a save gameket, azóta nem megy.
  • Guren
    nem, ezzel konkrétan csak azokat korlátozzák, akiknek eredeti van.
  • andorr1984
    Ez picit megnyugtató, hogy nemcsak nekem van.
    Az előbb megváltoztattam a jelszavamat, de azt sem fogadja el.
    Egyébként itt jön elő ennek a regisztrációs baromságnak a hátránya.

Nem értem miért olyan divat ez mostanában a játékkészítőknél, hogy internet nélkül nem lehet rendesen játszani.
    Máshol is olvastam már kritikát az Ubisoft módszeréről, hogy ezzel azokat is korlátozzák, akiknek eredeti a játék.
  • egonn
    nálam is! offlány módon lehet játszani, csak onlány nem!
  • Jocisan
    Nálam is!

Tuti valami gebasz van!

Várjunk!
  • andorr1984
    Mi a ... ???!!!
    Nem enged be a játékba. Azt írja, hogy rossz a jelszó vagy felhasználónév, pedig alapból be van írva jól.
    Ez valami bug ?
    Volt már ilyen nektek ?
  • Andrews2007
    Akkor te most sorban mész úgymond? Mert a Heroe VI az V. rész előzménye ugye. Érdekes lesz így a sztori habár nagy az időbeli ugrás a történetben.

Nekem már 192 órám van benne a Steam szerint. De sajna az utolsó 2 prológust még mindig nem tudom elkezdeni mert Steam hibát ír ki. remélem a január 12.-ével elvégezett Ubisoftos fórum és egyéb updatelések után jó lesz megint.
  • b-type
    A H3 jóval egyszerűbb, sokkal egyszerűbb mint a H6...grafikában, játéklehetőségekben..könnyebb szerkezet.

Viszont ott nekem jobban bejött pár dolog, én elég európai vagyok, nálam a mesekultura, a hierarchia, a müködés a fantasy-ban is ez.
    Nehezebben jön le a Naga kicsit (nekem nagyon) ázsiai beütése, és a rendek közötti sztem túl közvetlen hangnem.
    Alapvetően hagyományosabb volt a H3 mesélése, és én az olyat szeretem.

Viszont nagyon jónak tartom, hogy, és ahogy elmozdultak a holtpontról amit a H3 jelentett, csak most már tartsák meg ezt hogy ne kelljen mindent megint megszokni egy új résszel.
    A lények specjei csak csiszolódjanak ne változzanak nagyokat, inkább új frakciók, és semleges lények jöjjenek.
    ...és legyen a varázstárgyaknak története, nem kell egy csomó kacat, hogy minden bokor alatt varázstárgyat lehessen találni, viszont ami van az történettel/jelentéssel bíró legyen.
    Legyen súllya a részleteknek,...és a Nekrók lehetnének kicsit sötétebbek...nem sápadtak és őrültek. :)
    Sztem ez a játék jóval összetettebb minden szempontból, viszont a H3 átláthatóbb volt.
  • Bigpigrib
    A Homm 3 SOD ot 2000 ben adták ki. Tehát te egy 11 évvel később kiadott játékhoz hasonlítod :DDD
    Játéktechnikailag nálam még mindig jobban tetszik a h3 mint ez.
    (itt majdnem az összes achievement megvan, lvl 40 stb)

A térképek gyönyörűek. Sajnos túl kevés van belőlük.
    A zenéket egyszer meghallgattam, utánna mute, végülis egy online rádióval nem nagyon tud versenyezni:) (Btw Two Steps from Hell és tsai:)
  • donatus13
    Én is a negatív vérpistike kritikák mellett nagyon pozitívan csalódtam , a történet és megjelenítés pazar , a zenék is nagyon jók de úgy érzem ott még a H3 előnyben van, a várnézetet későbbre ígérték ezért azt most nem írom ide, nekem egyszerűen tökéletes a játék:) egyedül a várak közül hiányolok párat, academy, törpék, rampart , ilyesmi de hát kitudja mit hoz a jövő hátha kapunk nagyon jó várakat :) elvileg ez is tervben van nálam 5/5 lett a játék.
  • andorr1984
    Bocsássatok meg, hogy ezt mondom, de nekem ez jobban tetszik még a H3-nál is. Nagyon tetszenek a lények kinézete, az egész grafika, de főleg a rendszer újdonságai.
    Ebben a részben szerintem végre igazi félelmetes kinézete van a legerősebb lényeknek, a H3-ban nem voltak túl félelmetesek, itt meg főleg a küklopszok (de a többi is) brutálisan néznek ki, és a kisebb lények is nagyon eredetiek, "dizájnosak".
    Nektek mi a véleményetek erről ? Mármint így a Heroes 3-mal összehasonlítva.
  • enlightened
    Igen, igen nekem is tetszett a vége nagyon, pedig már nagyon kedztem unni. De most nagyon felbátorodtam, hogy még 4 kampány van és ha azok is hozzák a nekro kampány színvonalát, nagyon jó lesz.

A sztoriról sok rosszatt hallottam, de kellemesen csalódtam, rég volt a kezemben olyan stratégiai játék, aminek 100 óra fölött van a játékideje és ilyen jó a sztorija.

Most elfogom kezdeni az 5-öt is mert nagyon rákattantam.
  • Botond #7900
    Nekem az.
  • BlazeH
    Az ellencsapás könny képesség, a könny hősök hatékonyabban tudják használni.