Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
õsi mágia, lvl15 felett, lényt blokkol nem oldja fel semmi (támadás sem), a hõs mágikus ereje határozza meg hogy mennyi idõre lehet kivonni a csatából.
...ez csak egy a magas szintû mágiák közül, egy lovag amíg nincs serege, addig nagyon sebezhetõ egy azonos szintû mágussal szemben, nagy seregnél sztem ez megfordul, de igazából a játék korai szakaszában egy elementál idézés is komoly gond lehet , kivéve talán a föld.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Djuree
kb. a legdurvább varázslat, eddig a blind volt a legdurvább varázslat a játékban, az idõstop még rátesz egy lapáttal. nem tud semmit csinálni a lény akire ráteszed, plusz ütheted simán akkor sem vakul ki, mint a blind esetében. szóval durva na.

Waaaaaagh!

Lényeg a lényeg, ezen a pályán, ahol vagyok, legalább 20-as szintig engedhették volna a szintlépést, olyan nagy.Én csak a kihasználatlan lehetõségeket sajnálom.Írt valaki errõl az idõstop varázslatról.Az mit tud, mert eddig elkerülte a figyelmemet és melyik iskolánál található a képességfán?

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

b-type
oké,...akkor átmész az elsõ térképrõl 20-s szinten, a következõ térképen 18-s hõsöket vehetsz 30ezer aranyért, 2 hónap és talán lesz is ennyi pénzed.
..a második héten (ha lovag vagy teszem azt), megvan az összes alaplényed, jön egy ellenséges hõs hozzád szintezve egy magas kezdeményezésû lénnyel, és megidéz pár elementált, idõstoppal, jófélékkel hogy mukkanni se bírjál.
Tök sok meló, mi van ezzel szembeálltva?...hogy a játékos nem tudja kiélni a földre szállt isten vagyok érzést. Mi változik??!
A szegényebb lehetõségekkel is tudni kell gazdálkodni, sztem.
Majd feloldják...A jelenlegi szintkorlát is jó játékra nyújt lehetõséget az egyéni térképeken, a kampány meg egy történet..

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Djuree
hogyne lehetne már megoldani. más játékokban tudod ez úgy van, hogy az ellenfelek szintjét hozzád méri. ha pl. lvl 20-on mész át a köv mapra, ott lvl 22-es ellenek lesznek, ha 30-ason mész át, lvl 32-esek lesznek, ennyi. lásd borderlands. ez a szintkorlát egy nagy f@szság. ráadásul olyan hamar el lehet érni. akkor lenne mondjuk 40 vagy legalább 35, az már jó lenne...meg a pontok újraosztása is mûködhetne, mert nálam mindig szürke, ha már van ilyen opció...

Waaaaaagh!

b-type
Nem feltétlen kell minden csatát megvívni, de a fejlõdés nem csak xp-bõl áll, vannak védelemre, erõre..valmint egyéb tulajdonságot növelõ helyek, illetve varázstárgyak amiket tovább tudsz vinni a következõ pályára..
Nem minden az Xp, ellenben rendesen meg lehet borítani egy kampányt, ha fullozhatod magad szabadon...ha szegényebb a térkép az a baj, ha van minden akkor a szintkorlát, ha van minden és nincs szintkorlát akkor meg milyen röhej már hogy a nagy-nagy-nagy ellenfelet két fújással megoldod.
majd ha lesz további része a történetnek akkor nyilván feloldják.

Carlos
<#eljen>

Þór vígi þessi rúnar

A hiba mar valoszinuleg, ki lett javitva. A patch is keszen van, egyedul a kiado dontesen mulik, hogy mikor engedik szabadjara. Szoval lehet az Ubit szidni. A fejlesztok jol vegzik a munkajukat.
Már korábban írtam arról, mekkora butaság ez a szintkorlát.Az még hagyján(illetve dehogy), hogy a kampány végére max. 30-as lehet a fõkarim, nade azt megszabni, hogy a kampányon belüli térképeken meddig tápolhatom a hõsömet, hatalmas baki!hogy miért?Mert pl. most csinálom a Heaven kampány 2. térképét, tegnap elértem a 17-es szintlimitet és úgy érzem magam, mint annak idején a 80-as warimmal a WoW-ban: lehet menni raidelni, de én jobban szeretem a szintezést.Milyen jó lenne minél erõsebb karival tovább lépni a következõ térképre.Ez ösztönözné az embert, hogy minden zegzugát kipucolja a map-oknak, ehelyett felderítetlen marad a pályák nagy része, mert így nem sok értelme van.
Más: a felfejlesztett birodalmi griffek spéci támadására(ami ugye nem mûködik) azért ennyi idõ alatt már kidobhattak volna egy patch-et.Más játékoknál az ilyen ordító hibákat hetek alatt kijavították.<#conf>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

b-type
Nem kell a három! 😊
..ha azzal akarok játszani akkor elõveszem azt, bizonyos dolgok úgy sem jönnek vissza, de már nekem a HoMM 3 is csak WoG-zva volt jó.
Én az ötöstõl pont ezért fordultam el, a 4. rész után akkora fül és farokbehúzásnak tûnt hogy nagyon.
Ráadásul a 3-s rész volt a leggyilkosabb az összes közül mert elpusztították azt amiben kalandoztam akár a HoMM-ban akár a M&M részekben....nem is értem miért kellett 😞
De oké most már itt vagyunk, és el kell fogadni azt is hogy a 4. rész is része a történetnek, aztán volt egy 5. rész is (oké), és most a 6. rész....felejtsük már el a harmadik részt, illetve ne felejtsük el 😊
de ne akarjuk visszahozni, a világot úgy sem lehet, a többi meg legyen meg a hármas résznek. Ez már a 6. rész, fejlõdés kell, még ha nem is feltétlen tetszik, de ha mindig a hármas rész körül toporgunk, az qva unalmas lesz 😊)
sztem persze.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

gandrus
Nálam is elõ szokott fordulni, jellemzõen estefelé... Néha olyankor is megszakadt a kapcsolat a confluxal, amikor egyébként volt netem, és olyankor valóban kidob fõmenübe, és nem játszhatsz. Valóban eléggé idegesítõ...

Djuree
szerintem a fejlesztõk nem játszottak a régi heroes-okkal, nem ismerik õket. nekem ezer 5letem lenne még ami jobbá tehetné, meg változtatnék már meglévõ dolgokon, hogy jobban hasonlítson a régihez, a 3-hoz. persze kell bele változás, 2011-et írunk, mások az igények, modernizálni kellett ez igaz.

Waaaaaagh!

Djuree
nálad van a hiba, nekem egyszer nem csinálta még.

Waaaaaagh!

Guren
na igen. imádom, mikor még a játék elején megyek a viszonylag kis seregemmel és az erõdöt vagy várat egy rakás kõelementál védi, aminek sok hp-ja van és még healeli is magát. egy fél óra, mire kilövöldözöm õket. de ha jól rémlik, már az elõzõ részekben is így viselkedett az ai.

gandrus
Vagy, amikor látja, hogy nincs esélye, de mielõtt elmenekülne még azért törekszik rá, hogy a lehetséges legnagyobb kárt okozza. 😊

Más helyzetekben viszont tényleg buta a gép, amikor például bent van a várban az egységeivel, egyik sem képes távolsági támadásra, és megvárja, hogy szétlõjem, ahelyett, hogy kijönne és megtámadna.

b-type
absz. ellenvélemény 😊
Nem lehet könnyû beprogramozni az AI-nak hogy ne lássa a pályát, ne sakkozzon tökéletesen, ha pedig okosan játszana, akkor megverne, így sem játszik bután, legalábbis elnézegettem miket lép a saját körében...egy hõssel veri a semlegeseket, egy másikkal szedi a nyersanyagokat, fõhõs csatangol, támogató hõs hordoz seregeket pl.
Alapvetõen nincs benne hiba....arról nem tehet, hogy tudja melyik csatához mekkora sereg kell. De láttam már elvérezni AI sereget semleges sereg ellen is....tehát valamilyen szinten mûködik a százalékos esély is...ez egyébként a régebbi részekben is megvolt az AI néha kikapott önmagától. 😊
Nálam mindig ott van, hogy az AI nem töltheti vissza az állást, nem játszhat újra egy csatát, tehát mi mindig csalunk...minél nehezebb egy térkép annál inkább, minél jobban játszik az AI annál inkább.
Nincs esélye, egy jól beállított, direkt szívatósra megcsinált rajongói térképen is a második töltésre már tudod merre vannak a stratégiai szempontból lényeges dolgok, míg az AI vagy tudja de nem használhatja és akkor bukó, vagy tudja és használhatja és akkor meg csaló 😊)

Sztem jó a játék ebbõl a szempontból, kell javítani, de nagyon messze van a 'nagyon elbaltázták'-tól.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

gandrus
Szerintem nincs elbaltázva a játék. Nekem nagyon tetszik a hibái ellenére is. Persze azért nagyon várom a patchet, mint mindenki más.

Figyelem és olvasom a fórumot, pár héttel ezelött megírtam a negatív véleményemet és a válasz az volt, ez nem a régi Heróes fojtatása mert 2011 van és ezt kell szeretni.
Szóval a hozzászólásokból is kiderül és a hozzászólók lehet nem is tudják, de mégis azokat az erényeket és játékmenetet hiányolják, ráadásul ez az AI.
Szerintem ha a fejlesztõk is olvassák a fórumot magukban már rájöttek, hogy nagyon elbaltázták.
gandrus
Számodra nehéz. Sokaknak nem az. Nekem normalon se nehéz. Játszani kell vele, és belejössz. Ennél egyszerûbb meg már ne legyen, így is volt némi egyszerûsítés a kevesebb nyersanyagot illetõen.

szerintem baj hogy hardon a gép seregei lesznek nagyobbak több pénze nyersanyaga lesz stb ha a játékinteligenciája lenne sokkal nagyobb sokkal jobb lenne
Üdv Mindenkinek!

Tudván, hogy olvassák a fejlesztõk is ezt a fórumot, találtam egy elég idegesítõ dolgot a játékban. Néha elõ szokott fordulni, hogy valami miatt lecsatalkozik a játék a Conlfux-ról. Ez az internet kapcsolattól függ, ha jól gondolom. Eddig kb 4-szer fordult elõ mióta megvan a játék. Az benne az idegesítõ, hogy kiírja, hogy lecsatlakoztam a conflux-ról és közli, hogy most szépen visszajutok a fõmenübe mindenféle mentés nélkül, persze mindez egy csata kellõs közepén történik. Tudom, hogy van autómentés, de ez akkor is elég zavaró. Ha a fejlesztõk tudnának ezzel valamit kezdeni, az jó lenne.

Amúgy nagyon tetszik a játék, szép munka volt! Köszönöm.

Arnoux
Kösz a tippeket mindenkitõl!

b-type
Az oktató kampány volt a demo-ban is, a második pálya egyszerre lehet nehéz és könnyû is...a kampány történet alapú, és bizonyos dolgok indítják be a történet fejlõdését.
Teszem azt az oktató kampány második pályája, mire 4. alkalommal játszod végig, addigra körvonalazódik hogy mi mit indít be.
Teszem azt átmész a posványos részen hogy bevedd az erõdöt ott átteleportálsz a kapun túlra, levered a mozi után megjelenõ sereget, lépsz párat és megkapod a 'kocsmát' ..ahol lehetõséged van hõsöket toborozni.
Megkapod feladatnak hogy üss le három ellenséges hõst, az elsõt gond nélkül leütheted, viszont ahogy a térképen hátul elhelyezkedõ erõdben ülõ hõst (Valeska) támadod, akkor kinyitja a várkaput Gerhard-nál és onnan idõközönként kitámad egy sereg.
amíg nem piszkálód Valeska-t addig tök nyugodtan kivégezheted a térképet, fejlõdhetsz..gazdagodhatsz..stb.
sokszor jól jön ha mentorként felhúzol hõsöket...3-t mondjuk, hogy kedvezõbben tudj piacolni, és ki tudd venni az õ bónuszaikat is a fejlõdésed javára, van hõs aki +lénytermelést ad, van aki nyersanyagokat...ez a játék korai szakaszában jó dolog.
Az Isthván várában ki tudod építeni a 2. szintû piacot, ami lehetõvé teszi varázstárgyak vételét....mivel van idõd és pénzed megveszed a legjobbakat, ...foglalkozhatsz ilyenekkel is mint hogy az egyik hõsöddel a hét utolsó napjára ráállsz az ellenség lénytermelõ helyére, mert amíg rajta állsz a tied, ha lelépsz róla akkor vissza kapja az ellenség....vagy felégeted a bányáit, esetleg kirabolod.
Ez a pálya nem is nehéz és nem is könnyû...pont arra jó hogy próbálkozz.
Azt mindig figyelembe kell venni, hogy kampány....tehát ne keresd hogy honnan van az ellenfélnek nyersanyaga/lénye..stb. Van és kész, de ezt az elõnyödre is tudod fordítani, azzal hogy nem indítod el a script-t csak amikor úgy érzed hogy lehet.
Az egyedi térképeken ilyen lehetõség nincs, ott a gép játszik, úgy ahogy beállítottad...így persze nincsenek a semmibõl termelõdõ egységek, mindennek van magyarázata.

Djuree
nem nehéz az annyira, a legfontosabb hogy ne tökölj, hanem folyamatosan támadj, foglalgasd a bányákat, cuccokat szedegessed fel, menj rá a várára minél hamarabb, ha bukod az egész sereged akkor is, csak foglald be. ha tökölsz esélyed sincs, mivel az ellen kb. 4-5x annyi lényt fial 1 hét alatt mint te. és elég 1 hõs is, csak fejleszd ki minden várban a teleportot, és így minden váradban egyszerre lehetsz lényegében. ez nagy segítség az elõzõ részekhez képest, ott a teleport az egyik legelitebb varázslat volt, itt meg alig kerül valamibe megépíteni.

Waaaaaagh!

Arnoux
Nyilván ha többet gyakorlok akkor menni fog, még további szinteken is, csak meglepett, hogy ilyen nehéz elsõ nekifutásra.

Meg lehet azt csinálni, easyre állítod.
Én olyan kb 22 évnyi játéktapasztalattal rendelkezem😄 (a pacmantól kezdve, az atari 2600 on át a c64en keresztül, a 3d vr sisakon át, a sorolhatnám😊
Itt egyedül az motivál, hogy ma már belekezdtem, meglegyen a platina, ill eltöltsem az idõt amíg a diablobácsi és pandaria együttese berobban az életembe újfent (hátha közben kijön a dark millenium is😊

viszont, kicsiny segítség szerintem hasznos, ha a dinasztiafegyverrel egyéniben gyakorolsz, több szintet beleteszel, és utána mész neki a kampánynak.
Guren
nem kell feladni az elsõ próbálkozás után, hamar bele lehet tanulni. végül is egy stratégiáról beszélünk, nem egy casual játékról.

Hát pedig itt a hiba nem a játékban van, többet kéne gyakorolnod és jobban bele kéne magad ásni a játékba, mert még normal-on is könnyû a játék.

Carlos
Nehéz és van benne kihívás.
Nekem volt pálya ami 8 óra volt... LoL.
Nem egy végigrohanok rajta játék!

Þór vígi þessi rúnar

Azért annyira nem vészes a helyzet, ahogy megéled. 😊
Ha játszottál volna a korábbi epizódokkal, akkor a tutorial nem okozhatna gondot, fõleg easy-n. 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Arnoux
Láttam itt pár postot, hogy elég nehéz a kampány. Nos kipróbáltam én is a játékot, korábban nem játszottam efféle stílusúval, de azt kellett tapasztalnom, hogy bõven nem tudtam megcsinálni az elsõ kb tutorial féle kampányt. Összesen több, mint 1 órába telt, h összemérjem az erõmet a várral, de bõven kevés volt addigra a seregem. 😊
19 évesen, jó pár éves játék múlttal kissé zavaró, hogy egy új stílus 1. kampányát sem tudom easy szinten végig csinálni, pedig elolvastam minden tutorial tippet és értelmeztem is 😊

Djuree
akár a total war széria, ott is ilyen az ai. de ígyis szeretem azt is, ezt is😊

Waaaaaagh!

Na, ezt vártam.Én is úgy gondolom, hogy az AI mindent megengedhet magának, nehogy már nyerjek.

Carlos
Mivel az AI nem úgy szerzi a unitjait ahogy a játékos, ezért simán elképzelhetõ...

Þór vígi þessi rúnar

Teljesen igazad van, ez a logikus lépés, viszont pont ezért zavart a dolog.Megmagyarázom, miért?Amikor "Lajos" elfoglalta az erõdömet, vele egyidõben két másik ellenséges hõs is támadta a többi váramat.Mindhármójuk alaposan fel volt tápolva egységekkel, vagyis túl sok mindent nem hagyhattak a váraikban tartaléknak.Én is felvásároltam mindent, vagyis az akkor még az én tulajdonomban lévõ erõdben sem maradtak alaplények.Hét közepe volt, vagyis nem termelõdtek újabb toborozható lények.
Egy szó, mint száz: neki alig maradhatott valamije, én kiürítettem a barakokat, mégis ezren felül tudott mindenbõl ott hagyni és még egy velem folytatott csatára is maradt egysége.Csalásszagú a dolog...
Nem akarok ezen tovább nyûglõdni, csak nem szeretem az olyat, hogy ha az AI látja, hogy vesztésre áll, akkor cinkelt lapokat vesz elõ...

Djuree
az ezzel a probléma, hogy akkor is gond nélkül megcsinálja, ha csak 1 másik vára van lajos bának😄 onnan meg 5000 év alatt sem termelõdne ennyi egysége. a kampány ilyen, el kell fogadni, máshogy a barom ai-nak esélye sem lenne, hardon sem, olyan hülye hogy ha 100x akkora a serege akkor is megverem XD kiírja nekem hogy halálos az ai hõse, betámadom, és simán lenyomom😄 miért? mert pl. a varázslatokkal meg a hõs képességeivel nem számol, csak a sereggel. 1-2 jó varázslat simán megfordítja a csatát.

Waaaaaagh!

Carlos
Ok, akkor vegyünk egy példát.
Jön Lajos a gonosz.
Neked van 3 várad.
Látod, hogy megfogja azt támadni azt a váradat ahova nem érsz el.

Mit csinálsz?

Az összes egységet amit termeltél de nem vettél meg, azt abban a várban megveszed amelyiket Lajos a gonosz meg fog támadni.

Þór vígi þessi rúnar

Értem amit mondasz, de a dolog a következõképpen történt:

1.Ellenfél hõsénél(nevezzük Lajos-nak) kb. 100 íjász, 80 lovag, 120 papnõ, stb. hasonló nagyságrendben.
2.Lajos elfoglalja az erõdömet és jön vissza a kastélyom felé.
3.Az én hõsöm ki a várból, lenyomja a Lajost, akinél a csatatéren ugyanannyi van mindenbõl, mint jobb klikknél csata elõtt.(akkor mit hagyott az elfoglalt erõdömben???)
4.Megyek visszafoglalni az erõdömet, erre az erõdben minden alaplénybõl több, mint ezer van.Honnan?!Ki vitte oda õket?!<#nemtudom>

b-type
Sztem a kampányban ne keress hogyanokat, ott bizonyos dolgok meg kell legyenek, vagy történjenek.
Egy elfoglalt erõdbe vehet egységeket a meglévõ váraiból, nem fejlesztett lényeket, de darabszámban vehet sokat.

Omlás
Ha jól rémlik csak térkép indításnál lehet állítani, esetleg a beállításoknál meg kell nézni ;].

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Szerintetek ezt hogy csinálja a gép?

Jobb klikk az ellenfél egyik hõsén, látom, mibõl mennyije van, mert kifejlesztettem ezt a képességet.Nem komoly a csapat, de azért elfoglalja az egyik erõdömet.Visszafelé jövet lenyomom a hõst, majd megyek visszafoglalni az erõdömet.Megint jobb klikk, erre mit látok?!TÖBB, MINT EZER íjász, gyalogos és gyógyító van az erõdben...!!!Na, hogy van ez?!

Más: nehézségi szintet lehet megkezdett kampány közben állítani?

Carlos
Amint az UBI úgygondolja mehet.

Þór vígi þessi rúnar

Rash87
Vmi eget rengetõ patch mikorra várható?

Glory, Glory Man. United!

Mondjuk én egy tündés kiegre tippelnék elõször mert a Realeg elég gyanús a kampány végén szal remélem a sylvan meg a dungeon szétválása lesz a kiegban 😛 😊
Djuree
szerintem csak annyi hogy kevesebb serege lesz az ellennek. a sebzés nem lesz kevesebb, az adott minden lénynél.

Waaaaaagh!

Remélem idõvel azért a pályaszerkesztõ is le lesz HUNosítva, tudom mindenre nem lehet idõt és energiát pazarolni, de sajnos azért ennyire nem vágom az angolt, hogy ott eligazodjak. Ja igen a patch az nagyon várós...
Heaven kampány 2.map: hirtelen bedurvult az ellenfél, egyszerre 3 hõssel támad.Próbálom teleportálgatni a fõkarimat, mert értelemszerûen neki van egyedül ütõképes serege, de már látszik, hogy el fogom veszíteni az egyik váramat.Ha visszakapcsolok normálról easy-re , miben lesz könnyebb a csata: kevesebb sebzést kapok be és kisebb az ellenfél életereje?Van valakinek tapasztalata?Azért persze szívesebben hagynám normálon, mert úgy van kihívás is a dologban...

Egyelõre még semmi, én reménykedem, hogy lesz legalább 2 kiegészítõ. Most a patchet várjuk nagyon.

Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e már tudni valamit a kiegészítõkrõl pl milyen várak lesznek még ilyesmi?
gandrus
Nem az elsõ három körben (durva is lenne), hanem az elsõ három sebzést nullázza.