Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Építs mindenképp feltámasztás oltárát és alakítsd úgy a csatát, hogy csak feltámasztható egységeket veszíts. Ez sokszor még a nagyobb csatákban is megy. A legtöbb ellenfeles hõst így minimális veszteséggel tudod legyõzni.
gandrus
Portál és fejlesztett portál kelleni fog. Igyekezz ne sok egységet veszíteni harcokban. Hasznos, ha -amikor már több pénzed van- veszel fel egy vagy több hõst, akiknél a gazdasági skilleket fejleszted (pl. egyik skill +1 fa és +1 érc körönként). Ezeknek a hõsöknek vehetsz majd olyan varázstárgyakat is, amik +aranyat vagy nyersanyagot adnak. A fõnix idézés nagyon hasznos. Különösen az ellenség távolsági támadó egységei elé varázsolva.

Heaven kampány 4. térképe húzósnak látszik már most. Tudtok adni tanácsot, mit, hogyan, merre, mikor? :-)

Crome

Guren
függ a frakciótól, a hõstõl és a játékstílustól, hogy a vér vagy könny jobb-e.

Úgy sajnálom, hogy ennyi buggal elrontották ezt a játékot. Mert nekem amúgy jobban tetszik még a H3-nál is. Nagyon tetszik a zenéje is, a grafikája is. Nagyon várom a patch-et.
Szerintetek mely képességek kifejlesztésével lehet a legtáposabb hõst létrehozni ?
A Vér vagy Könny útja jobb ?
Tudtommal nem fog menni: vagy online lépsz be vagy offline, a mentéseket nem tudod "átvinni". Emiatt kellett nekem is újrakezdeni a bevezetõt meg egy fél kampányt (én CSAK online akartam tolni, hisz ott jön elõ minden lehetõség).
Shiwo
offline módban kezdtünk egy hot-seat játékot...valahogy meg lehet oldani, hogy online módban is tudjuk folytatni? (ha online lépek be, nem látszik a mentett játékok között, csak ha offline)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

nem vízparton történt hanem a nagy semmi közepén😊
gandrus
A terepismeret csak azt jelenti, hogy kevesebb mozgáspontba kerül a nehéz terepen való mozgás. Attól még vannak olyan terepek, ahol a terepismerettel is több, mint egy mozgáspont kell egy lépéshez. Ha jól tudom.

A mozgáspontokat furcsán kezeli a program, nemegyszer marad 1-2 pontnyi, elõrébb menni nem tudok, de a program kijelzi.

(ráadásul fejlesztett hõs logisztika, terepismeret, markolás (gazdaság/építés 2/2)

gandrus
Nekem normalon nem tûnt nehéznek a kastély negyedik pályája, csak marha hosszúnak, szokás szerint (úgy, hogy 100%-át bejártam). De azt nem bántam. 😊

gyerekek, a démon egyes pályája rendesen megizzasztott, ellenben az azt követõ kettõt szinte észre sem vettem, nálatok?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

b-type
Kíváncsi leszek én is, mivel több helyrõl olvastam, hogy ez kemény, várfoglalás után eddig a 2hét végére:

Inkább az elején beruháztam lovag hõsökbe, hogy kivegyem a seregeket, illetve kivegyem a támogató bónuszt (+érc/fa, +piac, 3szintû építész..stb)
Nehezen tudom elképzelni hogy beszorongassák, Kilburn az Õrzõk készletével nyomul, az építész hõsöm csak ül a várban, de nála a Kormányzó készlete a +lényszaporulat miatt, illetve Anton-nál a Próféta készlete.
A következõ napon megjöttek a szaporulat:

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ha úgy gondolod, hogy elkészült, küldd majd be bátran! Amelyik térképet érdemes, azt a verseny után lehet teszteltetni a játékosokkal (biztos lesz elég jelentkezõ!) és akkor az észrevételeik alapján a balanszot és az esetleges hibá(ka)t is ki lehet javítani. Hajrá! 😉
Ne beszélj vele (vagy ha beszéltél akkor ne teljesítsd a feladatot), mert ha elvégzed a feladatot akkor az a falu melléd áll, átadják az irányítást, így gyakorlatilag elfoglaltnak tekinthetõ.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Nagyon egyszerûen orvosolható, ismert probléma.
Az elsõ pályán ne válaszd ki se a tear se a blood utat a karakterednek, akkor se ha megtehetnéd. Sõt a másodikon se válassz még az elején. Amiatt jön elõ a hiba, hogy már elõre kiválasztottad az egyik utat, amirõl meg a második pálya szólna. Szóval ha a karaktered még nem "lépett szintet/nem választott" a blood és a tear között akkor nem lesz gondod.

Csak az elsõ pályát kell újrajátszanod (vagy ha olyan mázlis vagy, hogy az elsõrõl van olyan mentésed, ahol még nem döntöttél a karaktereddel hogy most tear vagy blood vonalat fejleszted, akkor elég azt visszatölteni).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

a heroik strike-ok sokat fejlõdnek a 30. szintig? Úgyértem hogy mennyit erõsödnek kb sokat vagy nem annyira?
Ha a játékon belül, igen, ha a dinasztia akkor ott csak 21
(több is lehetne, ha...😊
Egy másik kérdés: A Naga utolsó pályáján van egy másodlagos feladat: ne foglaljak el egy emberi várat sem csak egyet leszámítva. Ha odamegyek az elsõ, legközelebbihez (egy "ember" áll is elõtte, felkiáltójellel a feje fölött 😊ad 2 választási lehetõséget: megtámadom õket - ekkor nyilván bukom a küldetést, vagy lentebb van egy sziget, az ott lévõ démonokat öljem meg. Nyilván ezt választottam, de a feladat teljesítése után kiírta rögtön, hogy másodlagos küldetés sikertelen. A várat NEM alakítottam át, saját hõst pedig nem raktam be a várba, nem is lehetett volna! Ez most bug, vagy akkor mi a megoldás? Ne is beszéljek a várban lévõ emberekkel, bár ez hülyeség. Erre valami ötlet? De inkább a lentebbi kérdésem a fontosabb.
A barbárok második pálya elején az egyik videó után (amikor csatlakozom a másik barbár csoporthoz) - másnak is kifagy a játék? Korábban ezt jeleztem már. Vagy 5x betöltöttem mentésbõl, újraindítottam a pályát, de a videó végén bejön egy szöveges ablak amit le kéne okézni, de már azt sem tudom. Tökre idegesítõ, mert emiatt nem lehet játszani ezt a kampányt. Eddig ilyen gondom még nem volt! Találkozott valaki ezzel, vagy most komolyan a patchben kell reménykednem? Valami megoldás esetleg? Írtam korábban, természetesen eredeti a játékom.
Mindenesetre befejezem és elküldöm õket, hátha tetszeni fog nektek! És közösen összehozunk pár profi mapot belõlük! 😄
A beküldött remekmûvek kikerülnek majd valahova, ahonnan le lehet tölteni és játszani rajtuk?

Mert nekem van nem egy félkész projektem amivel beneveznék, csak az a baj ezekkel, hogy mire a térképet megcsinálom, már nem lesz kedvem játszani rajtuk.. Így általában teszteletlenek és unbalanszoltak...
Persze rengeteget tesztelek építés közben, de egy XL-es mapot végigjátszani, hogy minden úgy mûxik-e ahogy szeretném, az nagyon fárasztó..
barbárt hard-ban tolta már valaki? ha igen, van valami jótanács? mert elég keménynek tûnik egyelõre

A patch több mint 300 fixet tartalmaz, szóval messze nem a teljes lista😊.

eljutoott már valaki a 30. szintre?
Városképek nem lesznek benne az 1.2-es patchben, így várhatóan csak jövõre jönnek.

A beigert uj varoskepekrol meg melyen hallgatnak.... 😄
Nem teljes a lista, és a "major bug fixes" elég sok mindent lefedhet. Reméljük mindet 😊

Jakuza001
Ez az osszes javitas ? Ennel sokkal tobb bug van benne. Vagy ez csak a lista egy resze ?

Shiwo
jah télleg 😛

megzavart, hogy más színnel van

Olvasd el a megadott linken az oldal alját, ott van az infó... De most kivételesen elárulom: igen, jelentkezhet. 😊
Akkor írj nekik a [email protected] e-mail címre egy levelet. 😊
Guren
szerintem elsõsorban az a verseny lényege, hogy termelõdjön kontent a játékhoz, úgyhogy biztos :3

Shiwo
1 ember több mûvel is jelentkezhet?

Carlos
Nem kaptam tõlük semmit még.

Þór vígi þessi rúnar

Üdv Bátor Harcosok!

Akik szeretnének Heroes VI. és egyéb ajándékokat nyerni és van kedvük térképet vagy háttérképeket szerkeszteni vagy rajzolni, akkor itt az idõ a felkészülésre és ha elkészült a kész mû, akkor azok beküldésére. Részletek:

Heroes 3-5-6 térképkészítõ és Heroes 6 háttérképkészítõ verseny a Heroes Magyar Honlapon

Remélem sikerült felkelteni az érdeklõdéseteket! Várom a remekmûveiteket! 😊 Baráti üdv!
Elvileg már kellett volna, hogy kapj e-mailt a Seven m kft-tõl. Ha nem kaptál, akkor írj a [email protected] e-mail címre.
A pokolkaput annak a territóriumnak a határain belül lehet elhelyezni, aminek a központja a vár, hol felépíted. Hasznos az! Fõleg, ha bazinagy a terület, amihez tartozik a vár!

Igen, a cerberus egy gagyi fos lény... Ha nincs belõle legalább 1500 db, nem sokat ér. Habár bivalyerõset harap, általában szírrálövik õket, mielõtt odajutna, hogy harapjon. Érdemes kifejleszteni a tacticsot és a csata elején kivenni õket. Én csak akkor használtam õket, ha nagyon necces volt az ütközet. Illetve golyófogónak jó.
A cerberusok másnál is hullanak, mint a legyek?Szinte csak az Õrültek és a Lillim-ek érnek valamit az elsõ map-on.

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Démon kampány: kifejlesztettem két váramban a Pokolkapu-t.Jól látom, hogy ez tulajdonképpen egy teleport, amin ha áthalad a hõsöm, akkor a kapuhoz tartozó várba kerül?Nem túl sok értelme van, mert magát a Pokolkaput csak iszonyatosan közel a várhoz engedi a program elhelyezni, onnan már várportállal is bejuthatok.Talán akkor lehet fontos, ha az ellenség pár lépésre van a váramtól, nekem már nincs meg a várportálhoz szükséges mozgáspontom, annyi viszont még van, hogy egy Pokolkapun átlépjek...

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

1.2-es patch javításlista (nem végleges, megjelenési dátum: még idén)

Major bug fixes (Week of the Plague, Dynasty weapons, unit abilities, scripts, localization)

• Skirmish AI tweaks:

- Tries to defend all owned town (previously the AI focused on its starting town)

- Previously if a hero stronger then the AI's hero threatened a town, the AI hero let that town undefended. Now the AI calculates all of its nearby hero's army and creature growth and defends the town if it finds it possible

- Always defends the last owned town if it can causes reasonable losses to the attacker hero

- Huge speed improvement, AI thinking is approximately 2-3 times faster than in the previous version

- Further improvement of cooperation among primary and secondary heroes

- Improved exploration and target priority

- Pre-calculated army contraction. The AI calculates how many creatures can the target collect (including possible creature growth) before the AI's hero can reach it and calculates if it is worth to chase it.

- Further improvement of Town portal usage

- In case of an FFA the AI tries to attack and capture towns from a weaker player

- FIXED: Sometimes the AI attacked a much stronger hero than itself

- FIXED: Sometimes without reason the AI split its army into 2 and lost against a stronger hero

- FIXED: Sometimes the AI miscalculated the cost of a town portal and spent too much points before trying to use it (resulting an undefended town)

- FIXED: The AI ignored some neutral buildings

- FIXED: Several smaller bug fixes

• Combat AI tweaks:

- General target choice improvement for the units

- Improved ability usage

- Improved racial ability usage

- Improved ability selection and different builds for Magic/Might, Tears/Blood heroes

- Improved creature ability usage

• Gameplay improvements:

- The unit setup after using the Tactics ability is remembered from battle to battle

• Intel support:

- Fog calculation

- Variance shadow mapping vs. hardware shadow mapping

• Balance tweaks:

- Rage II-IV gives +10 Might Attack instead of +15

- Rage points generated by attacks reduced to 16(friendly)/8(enemy) (from 20/10)

- Guardian Angel: Good moral gives 70 racial points (instead of 100)

- Retribution aura cooldown increased to 5 instead of 3

- Haste initiative bonus increased to 12 (from 10)

- Slow initiative reduction increased to 12 (from 10)

- Mass Haste initiative bonus increased to 6 (from 5)

- Mass Slow initiative reduction increased to 6 (from 5)

- Father Sky damage increased to 380 (from 353)

- Idol of Air damage increased to 276/318/366 (from 240/277/319)

- Martyr Might Resistance and Health bonus reduced to +10.8%/12.4%/14.3% (from +21.6%,24.9%,28.6% Might Resistance, +13%,15%,17% Health)

- Hour of Judgement bonus damage increased to 31% (from 21%)

- Hell Hound Might Defense increased to 5 (from 4)

- Cerberus Might Defense increased to 6 (from 4)

- Kirin and Sacred Kirin movement reduced to 6 (from 7)

- Kirin Magic Defense increased to 33 (from 32)

- Sacred Kirin Might Defense reduced to 31 (from 33)

- Sacred Kirin Magic Defense reduced to 33 (from 35)

http://www.gamespot.com/might-and-magic-heroes-vi/reviews/might-and-magic-heroes-vi-review-6346819?tag=games%3Bgame_title%3B2

Carlos
Vologya:

Aki rajtad keresztül rendelte a Dome-nál a CE-t az mire számítson Audio CD és tok ügyében? Kihez kell fordulni?

Þór vígi þessi rúnar

Hát én úgy vettem észre, hogy megvannak azok a dolgok amit hiányolsz, csak minden fajnak van egy specifikus eleme ami más más hátrányt okoz az ellenfélnek, de ez így van jól. Kevergetni pedig a skilleket fõleg varázslóknál szerintem nem érdemes. Felesleges minden mágiát megtanulni.
Például embereknél +fénysebzést biztosít a mágikus hõs a vérképességgel, nekromantáknál ahogy írtad a sötétség, nagáknál a víz, az orkokra nem nagyon tudnék példát hozni mert mágusom orkból még nem volt, de sejtem hogy ott a föld, vagy a levegõ lehet a nyerõ, a démonok meg a tûz egyértelmûen.
Might hõsök is tudnak tanulni mágiát de persze azokat gyengébben ûzik és limitált varázslatokkal is. De ez a jó az új rendszerben, mert így te választol mindent, nem pedig random.

+rengeteg varázstárgy biztosít további + sebzéseket illetve védelmeket egy adott elemre (napkereszt, holtakamuletje, egyéd hacukák...)

Mind a 7 elemet meg tudjuk, hogy csak CHUCK NORRIS tudja irányítani, és szerintem senki sem kívánja hogy elõugorjon a monitorból és megízleltesse vele azt a bizonyos rúgását 😄
Igen de ezeket csak a santacury hõsei érhetik el más nem. a nekromanta 1 szintõ vér reputációs képessége a nekromanták jele meg az elenfeleket érzékennyé teszi valamennyire a vér beállítottságú képességekre de ez meg csak nekik elérhetõ. A "fagyott" hatást el lehet érni több víz képességgel de ez csak 1 és 7 darab elem van.
Vannak varázslatok amik eláztatják a lényt, utána jobban sebez rajtuk a villám, a megfagyott lényeken jobban sebez a tûz. Tehát ilyen is van 😊

Az elemi sebzést nem úgy értettem hanem pl az adott lény/lények vízre való érzékenységét mondjuk 20%-kal növelni. Ilyen varázslatokból egy darab sincs. Én is mindig hibrid hõsöket kreálok de ha ezt nem lehetne jobban be kellene vetni a taktikai tudást
Szerintem nem lenne jó ha további megkötés lenne a hõsök fejlesztésében, én kifejezetten szeretek hibrid hõsöket kreálni, aki pedig nem szeretne az most is megteheti hogy csak mightra vagy csak magicre fejleszt.
Az elemi sebzés növelés már most is benne van valamilyen szinten, az elemi mágiát növelõ skillek révén (pl +3 water magic)

Szerintem nagyon jó a játék de még jobb lenne ha a might-os hõs csak might skilleket használhatna,ugyanez vonatkozik a magic-os hõsre.Sokkal taktikusabb lehetne a játék ha ez így lenne mert akkor a might-os hõs a kalandtéképen (nyersenyagok,piacolás,mozgás stb.)lenne jobb a magic-os hõs pedig a harcban (erõs sebzõ,támogató,ellenfelet gyengítõ varázslatok és persze az elementál idézés)lenne jobb és sokkal több jelentõsége lenne így az affinításnak mert nem lehetne keverni a képességpontok elosztását. Aztán a heroic strike. Szerintem affinítástól függõen teljesen különbözõ heroik strike-ok lehetnének sõt akár reputációtól függõen is változhatna. Az utólsó dolog hogy az elemi sebzést jobban kiaknázhatóvá kellene tenni elemi védelmet erõsítõ és gyengítõ varázslatokkal. A föld elemi sebzéssel szemben például semelyik faj ellenálló vagy ézékeny és nincs az elemi sebzés elleni védelmet csökkentõ vagy növelõ varázslat. A lég és víz mágiával szemben is csak 1-1 faj. Nagyon jót tenne a játéknak az elemi sebzést növelõ vagy csökkentõ varázslatok. Ha már úgyis jön egy új path akkor ezeket mind bele lehetne rakni. Komolyan gondolom hogy bele lehetne ezeket rakni. Ha egyetértetek ezzel akkor szerintem Vologya Mester eljuttathatná ezt a fejlesztõkhöz. Szóval szerintetek?
Csak nehogy 4-es metró szaga legyen 😛