10317
  • ArchDruid
    De lesz kiegészítő. Két év múlva kb. Addig tartalékolj! :D
  • enlightened
    Nem lehet tudni lesz e valami kiegészítő, lassan végig érek hardon a game-en és kéne valami :D
  • Wootan
    Olyasmit várnék, mint ami a H3-ban volt. Szép, kézzel rajzolt, hangulatos 2d/animált városkép.

Az 5ben lévő 3d-s város jól nézett ki, de nehézkesebb volt a kezelése.
  • andorr1984
    Csak gondolom szólok, hátha valaki nem tudja.
    a http://heroes.hardwired.hu/ oldalon frissítve lett a Heroes 6 rész, felkerül a Necro kampány végigjátszása, tippekkel stb.
    Ha érdekel valakit, nézze meg.
  • andorr1984
    Nekem nincsenek nagy igényeim, a bugokat leszámítva szerintem tökéletes játékkal van dolgunk.
    Nekem megfelelő lenne az, ha egy képernyőn lenne a városnézet és az épületek ikonjai, ezen kívül látszódjon rendes animációval, ha megépítek valamit, ahogy az eddigi részekben.

Te melyikre szavaztál a fenti listából és miért ?
  • Wootan
    Adhatnának már valami infót a készülő városnézetről.
  • Shiwo
    a Dynastia lapon lévő hősökkel lehet elvileg multiba meg ilyesmibe játszani..a 30. szintű eloszlás gondolom a párbaj miatt van, amúgy ha multiba választod, akkor első szintűként indul...a kampányra semmilyen hatással nincsenek...uccsó kampányig nem jutottam még el, de gondolom azt használja, amit menet közben elért
  • andorr1984
    Elölről végig kell vinnem újra egy kampányt, hogy más képességeket kifejlesztve induljak neki a végső kampánynak ??
    Azért kérdem, mert hiába változtatom meg a hősöm képességeit a Dinasztia lapon, elkezdve a végső kampányt a 30-as hőssel, a képességei maradnak a változás előttiek.

(persze én szívesen végigviszem Anastasyaval még egyszer, mert ez jó játék)
  • andorr1984
    De nem is egyforma nehezek a kampányok. Inferno pl. az első pálya kivételével végig nagyon könnyű, a barbár a legnehezebb.

Egyébként nem tudom, hogy szoktátok-e olvasni a Conflux gömböket.
    Az első vagy második inferno pályán (nem emlékszem pontosan melyik), ahol az ellenfél egy váradhoz közeli teleport kijáraton keresztül jön folyton, ott lehet egyet trükközni. Mégpedig úgy, hogy a teleport kijárathoz a váradból építesz egy másik teleportot, így gyakorlatilag az előbbi "be lesz tömve" így nem tud az ellenfél zaklatni.
  • enlightened
    Szerintem ezt nem jól gondolod, nem akkor kell átmenni hardra, ha már ismered a játékot stb stb.., hanem akkor amikor már a normal nem jelent kihívást. És ez megtörténhet úgyis, hogy egy kampányt nyomtál végig mint én. Nekem a normal már nem izgalmas, mert simán végigtolom a pályákat, nem akarom kiismerni a többi frakciót, meg stb stb, egyből váltottam hardra és most legalább megizzaszt. Nem kell megismerni a játékot a hardhoz, csak szeretni kell a kihívásokat.
  • b-type
    :))
    jaj bakker nem arról van szó hogy ki hogyan csinálja, akárhányszor ki lehet pörgetni, ki is lesz.
    Arról van szó, hogy első alkalommal hogyan játszik, neki lehet esni hard-n is csak akkor valszeg sok lesz a mentés-töltés, és a csaták újrajátszása.
    A rákom fog ezen fogazni, kinek mennyi ideje van. Nekem mindegy mennyi és melyik HoMM részt hogyan játszottad, ez inkább felfogás kérdése...

Egy egyéni térképen, hard-n, vagy multiban nem akarok azon elvérezni, mert nem ismerem a játékot, elvérezhetek azon mert rossz irányba induok, vagy mert az ellenfél (emberi) jobban játszik, de nem azon hogy 'ingom sincs mi miért történik.
    ...mert akkor tök mindegy milyen fokozaton játszottad a kampányt.

de mint írtam ez inkább felfogás kérdése, én normálon kezdtem, normálon is játszom (kivéve a semleges lények felhúzását), nem tudom mi változik hard-n, mert oda majd akkor teszem, ha ....bla-bla, leírtam már.
    de kábé ennyi időm volt ezen fogazni, nekem tök mindegy...egy HoMM nem egyszeri végigjátszásról szól sztem, pont.
  • laikuss
    Az összes Heroes-t Hard-on játszottam és még könnyűnek is találtam. Aki nem tudja Hard-on az ne játsza ezen a fokozaton, ennyi.
  • b-type
    pont most értem a végére, kíváncsi voltam mi lesz, de elég volt 3 hónap és 1 hét, mondjuk hozzátartozik, hogy Thorgult egy seregével már elpáholtam valahol útközben.

Csata Thorgul-l:

Csata vége:

A pálya vége:
  • b-type
    ??!
    kiismerni a játékot nem cheat :DDD
    Az annyit tesz hogy ismered a játékot...a frakciókat, a lényeket, a hősöket, és a fontosabb varázstárgyakat, és tudsz számolni...még akkor is van egy egészséges lutri a speciális helyek látogatása miatt (plusz szerencse, kezdeményezés,..mélységi szörny, stb), de akkor már a megfelelő képesség mellett rákattintasz az ellenséges hősre, megnézed mivel van, mi van rajta, milyen képességei/varázslatai vannak, és már belemehetsz egy kétesélyes csatába....mert tudod mire számíthatsz.
    Amíg ez nincs meg, addig mit akarsz -hard-n??!
    Persze lehet játékismeret nélkül is -hard- fokozaton játszani, csak ott valójában abból élsz meg amit a játék hibájának vélsz...hibás AI döntésekből,és teszem azt bug-ból, hogy az AI nem használja a fejlesztett griff képességét..., vagy éppen te élsz a hőscsatárlánc és átadott lények 'csalásával'..

Mert egy jó AI mellett hard-n alapos játékismeret nélkül úgy elvéreznél mint a szél...
  • laikuss
    A kihívásról van szó, Aki már ilyen tipusú játékokat régóta űzi annak nem kell már "kiismerni", mert amit mondasz olyasmi mint a cheath (ami öli a játékot), pl. felfedni a nem látható térképet, stb. Amúgy meg mindenki úgy játsza ahogy akarja, de hogy a Hard-on tolók a szerencsében bíznának ez akkora hülyeség, hogy válaszolja meg más, én nem fogom mert kultúrált vagyok.
  • b-type
    Nem tudom ki hogy csinálja, nem is dolgom megmondani.
    De sztem.
    Ez egy elég összetett játék, figyelni kell sok mindenre...én teszem azt normálon, és egyedin nyomom (fel vannak húzva a semleges lények 'szaporulatilag').
    A -hard- akkor jön amikor már azt gondolom, hogy olyan 90%-ban jól csinálok mindent...nem csak a játszott oldalt ismerem, hanem az ellenfeleket is...melyik várnak mik a specjei..mire lehet számítani, és uezek hősöknél és lényeknél.
    Szvsz hagyni kell lehetőséget a tévedésekre az első játékok alkalmával.

Nem igen tartom indokoltnak a -hard-n való játékot mindaddig amíg viszonylag ismeretlen a játék, mert akkor sokszor azért nehéz mert erre, meg arra nem gondoltál...nem a bug az ami leveszi a játékélményt, hanem az hogy Hard-n az AI 'ismer' téged, ismeri a választott csoportod erősségeit és gyengéit, ismeri a hősöd jellemzőit, a varázstárgyaidat...stb.
    Amíg ez a játékosnál sincs meg, addig igazából a HARD fokozat is, egyfajta reménykedés hogy az AI ostoba is lesz néha....(mert lesz), mert valójában nem lennél ellenfél neki.
    Szal sztem felesleges.
    Kiismerni a játékot meg teljesen szabadidő függő, hogy melyik fokozaton teszi valaki..
  • laikuss
    Azért írtam, hogy az összes előfordulóra, mert a Hard-on való játékot helyeseltem alább és az élményen csak a bugok rontanak amik a fórumot végigolvasva akadnak még.
  • Lokker
    De én konkrétumokra gondoltam mert ez elég sovány válasz volt, legalábbis a griffes bug-on kívül nem találkoztam mással, de már azt is javították.
  • laikuss
    Mindegyikre.
  • andorr1984
    Figyuzzatok. Befejeztem az utolsó kampányt Barbárral (Sandor), és már csak az utolsó utáni végső kampány maradt hátra.
    Elkezdtem Antonnal, de gondoltam, át kéne specifikálni a képességeit.
    A játék főmenüjében, a Dinasztia oldalon ezt meg is lehet tenni, át is alakítottam.
    De amikor újra elkezdtem a kampányt, megint ugyanazok a képességei maradtak Antonnak, mint az átalakítás előtt.

Mit csináltam rosszul ?
    Hogy lehet úgy újraspecifikálni, hogy úgy is maradjon ?
  • Lokker
    Milyen bug-okra gondolsz?
  • laikuss
    Jól mondod. Én még kivárok mert viszont bug-okkal nem szeretek csatázni ott nem érhet sikerélmény csak kudarc.
  • donatus13
    én gdf en vagyok most és szoftverfejlesztőnek készülök bár még nem tom imádom a 3d s animáció készítést és ilyesmit szóval még nem tok dönteni de hála égnek van időm :D bár szoftverfejlesztő kapósabb jó szak :)
  • enlightened
    Hát végülis sikeresnek mondhatom magam, mert amit akartam azt elértem. De nem üzletember lettem, hanem szoftverfejlesztő :D A munkám során is azt vallom, hogy mindent meg lehet csinálni, csak valamihez több idő kell, de ettől még nem adja fel az ember. És a nehéz dolgok után sokkal nagyobb a sikerélmény, a könnyű dolgok után meg nincs.

De én megértem azt is, ha valaki játék közben csak a szórakozásért játszik és nem keres benne kihívást és sikerélményt.
  • andorr1984
    Fogadok, hogy az életben is sikeres üzletember vagy :)
  • ArchDruid
    Talált, süllyedt!! :DD

Szóval a 4. rész óta nem vándorolnak.
  • enlightened
    Na elkezdtem hardon, lenyomtam az első két tutorial pályát újra azzal egyelőre nem volt gond. Most jöhet a nekro kampány aztán sorban a többi. Remélem nem fogom kitépni a hajam a végére. De vért akarok izzadni minden kis cutscene-ért és a végén úgy menni aludni, hogy nem tud kifogni rajtam semmi az életben. Még ha játszom akkor is edzzem magam, türelemre, kitartásra, hogy ne adjam fel hardon és ha padlóra kerülök akkor is újra tudjam kezdeni.
  • andorr1984
    Nekem barbárnak tűnik.
  • ArchDruid
    Akkor inkább így: :D

Kentaur

Kentaur Nomád

Kentaur Martalóc
  • ArchDruid
    Szerinted melyik néphez tartozott?

Kentaur

Kentaur Nomád

Kentaur Martalóc
  • andorr1984
    Csak a kentaurok nagyon hűtlenek, vándorolnak ide-oda, hajlamosak egykori szövetségeseik ellen is fordulni.
    H2-ben warlockkal volt,
    H3-ban elfekkel,
    H4-ben barbárokkal,
    H5-ben nem tudom, azzal nem játszottam,
    H6-ban megint barbárokkal.

Vigyázni kell velük, még a végén hátbaszúrnak.
  • ArchDruid
    Én hardon játszom, egyedül az infernot csináltam normal-on, mert az tényleg durva az elején.
    400 az valóban kevés! legalább 800-at szedj össze! Amúgy én nem emlékszem, hogy heteket nyomkodtam volna a tovább gombot. Én bejártam a pálya minden zugát, megöltem minden szörnyet még azután is, miután már nem kapott több XP-t a hős.

Szerintem ezt a játékot nem lehet elrontani. Nincs olyan pont, ahol azt mondhatnád, hogy na most csesztem el! (Kivéve persze, ha megtámadsz valami deadly lénycsoportot, és leamortizálod a seregedet! Akkor tényleg vége! :) )

A lényeg az, hogy a csatákat próbáld minimális veszteséggel zárni! Nem tudom, hogyan harcolsz, de itt nem a barbár lerohanom stílus a nyerő! :D
    Én általában szétszedtem a szukkubuszokat 2, később 3 részre. 3x300 jobb, mint 1x900! Szukkubusszal támadj, a Mániákusokkal csak védekezz, illetve álld körül a szukkubuszt, hogy ne érjék el! Regenerációt és a föld varázslatot mindenképp tanítsd meg neki, mert az elengedhetetlen! Pontos célzás is kell, meg az erősítés hívás! Ha 700 Szukkubuszra ráteszed, lesz belőle 850. (persze ekkor egy csapatban kell, hogy legyenek)

Én 6-7 hónap alatt végeztem ki azt a pályát.

Egyébként úgy vettem észre hardon csak a semleges lények szaporodnak el nagyon durván... 6. hónap körül már minden alap egységből légió van (2-3000), de az elitek ből is hadsereg, vagy sereg (400-700)

Ha elrontasz valamit, akkor ott az autosave. Már van 10 kör, amit vissza tölthetsz, szóval nem kell parázni! Kipróbálhatod hard-on nyugodtan, az első komolyabb csatánál úgyis kiderül fog-e menni vagy nem! :)
  • ArchDruid
    Meg a lények hős nélkül! Én szerttem a csontsárkánnyal ide-oda repdesni a pályán. csak az volt a baj, hogy a repülő lényekkel sem lehetett áthágni a vízen, vagy a hegyeken, ami azért elég fura. :)

Egyébként a H6-ban is lehet hőssel menni lények nélkül.
  • Botond #8025
    Igen, az az egyetlen heroes emlékeim szerint, ahol a hős sereg nélkül is tud közlekedni amúgy. :)
  • Crome
    Az előző 5-ben számomra úgy volt a nehézség elosztva, hogy a normál megfelelt, de itt nekem a normál olyan, mint az előzőeknél a hard.
  • enlightened
    Ha az előző ötöt normalon toltad, annak volt valami oka, élvezted őket. Most akkor ezt hogyhogy easyn? Pedig ennek van idáig a legjobb sztorija.
  • enlightened
    Hmmm, nekem csak 400 succubusom van. Akkor ezek szerint, várnom kell még. Mondjuk ezt azért nem tartom a játék szempontjából értelmesnek, hogyha valaki gyorsabban végez a térképen, mint ahogy a készítők kitalálták, akkor álljon meg és kattintgasson a homokóra ikonon ezret, hogy meg legyen a lény létszám amit a készítő kitalált :S. De akkor ezt fogom tenni, köszönöm a tippet.

Amúgy a játék folyamatosan lenyűgöz, minden egyes kampányban új fordulat van a sztoriban amit eddig nem tudtunk.

Egyébként azért játszom normalon, mert a heroes 6 nekem nem csak egy szórakozás, hanem egy élvezetes fejtörő is, valami amin kicsit elmerenghetek és ha jól csinálom, akkor a játék megjutalmaz egy cutscene-el vagy valami hasonlóval. És egy vér és veríték által megszerzett cutscene, vagy csak egy kis párbeszéd is sokkal élvezetesebb mint egy könnyen jötté. Lehet meg fogok próbálkozni a hard fokozattal, csak ezeknél a játékoknál az a baj, a harddal, hogy nem tudod soha, hogy mikor rontottad el. Lehet, hogy az elején csináltál két felesleges lépést a térképen és csak hetekkel később iszod meg a levét, amikor széjjel vertek.

Csak ezért tartok a hardtól, mert lehet órákig játszom a mapon és végül kiderül, hogy már rég elszúrtam az elején, de most derült ki és már nem lehet visszacsinálni.

Akik hardon tolják, azoknak van valami taktikájuk, honnan lehet tudni, hogy mikor rontom el?
  • Csurbolya
    Sziasztok! Olyan problémám van ,hogy a teljes Barbár kampányt vérpontosra csináltam végig ezért nem tudtam megszerezni a 2. pályán lévő egyik dinasztia fegyvert! Tehát elkezdtem előröl! Én Normál fokozaton játszom (ha ez jelenthet valamit valamit). Az első térképet csináltam most már a könny pontokra szakosodva! A legvégén ahol hajóra kellene szállnom nem enged be a hajóba és építeni sem tudok másikat! (lehet az gond ,hogy a vérpontom nincs kifejlesztve első szintre mert csak végigrohantam rajta és ezért nem enged tovább?) Esetleg másodszorra nem lehet végigcsinálni a kampányokat? Találkozott valaki ilyen gonddal?
  • vidu01
    H4be volt az hogy lehetett lopakodni? Az a skill nagyon tetszett nekem, ha nem volt lény a hőssel akkor szinte láthatatlanul közlekedhetett. Bányákat varázstárgyakat úgy el lehetett foglalni vele hogy az őrző monsztákat meghagyta az ember.:) Ráadásul az xp-t is azután kapta ha észrevétlenül elment a lények mellett ergo a nulláról ki lehetett vele húzni egy hőst. Ez is egy érdekessége volt a H4nek.
  • BlazeH
    Nem lehet. Majd talán a kiegben.