10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
BlazeH #7818 Hülyeséget írtam, nem kell hozzá második szintű könny/vér, független tőle. A +9-re remélem jól emlékszem :) -
BlazeH #7817 A mágikus erő növelés szerintem hasznos dolog:
Ha a hős eléri a második szintet a könny vagy a vér útján, akkor a három mágikus erő növelő képesség +9 mágiát ad az adott csoportban.
Hogy ez mit jelent:
Egy 20as szintű hősnek, 20 mágikus erővel +20% sebzést ad az összes sötét varázslatára, és 20%-kal növeli a szellemek, lichek és a bajnok egység sebzését pókformában, valamint növeli a varázslatok hatóidejét (szerencsés esetben egy körrel tovább tart a bábmester :)).
30-as szintű hős esetén ha 30-as mágikus ereje van, akkor viszont ez már csak +5%.
Szóval közepes szintű hősöknek nagyon jó, maximális szintű hősöknek már csak "elmegy".
Remélem segítettem :) -
farferi #7816 ezen konkrétan mit értesz? -
donatus13 #7815 Nah sikerült a hős húzásában van a lényeg:) -
donatus13 #7814 + még egy jó tanács 10 percenként lecsatlakozol a confluxról ezért érdemes minden nagyobb harc elött,után menteni. -
Crome #7813 Ha nem tévedek azon a pályán nagyon fontos, hogy minimális veszteséggel kell minden harcot megvívni, különben nem lehet végigcsinálni. Én vagy 5x kezdtem neki, míg végül sikerült. -
donatus13 #7812 vagy lehet az a baj túl sokáig időztem és későn jutottam el a várig:S -
donatus13 #7811 Egy tippet tudok adni ha még nem tartasz itt, amikor az emlékeidben vagy jól nézd meg a mellék küldiket és csináld meg mert nagyon sokat számítanak bár én így is képtelen vagyok itt túljutni, biztos rosszul csinálok valamit nem hinném ,hogy ilyen borzalom nehéz lenne a játék könnyű fokozaton:S -
farferi #7810 Jó tudni, hogy ilyen is lesz, én is ott tartok.
Ennek a mágikus erő növelő szakértelmeknek van valamilyen komolyabb értelme?Mert 2 pontot is ráraktam a sötét növelésére de nem igazán vettem észre, hogy olyan nagy változás lenne a varázslataimban. -
donatus13 #7809 Nekromanta küldinek 2 részét csinálom könnyű fokozaton képtelen vagyok átjutni az utolsó feladaton amikot a tükörképemmel kell megharcolnom valaki tud adni valamit tippet ,hogyan kell végig csinálni a pályát? -
Crome #7808 Ezt meg nem figyeltem. Mindegy, így is jó volt, csak az első 1-2 kampányban még nem igazán figyeltem oda a normális pontelosztásra és jó lett volna változtatni utólag. Na majd hátha a kiegészítéseknél (remélem lesz) már hasznát tudom majd venni. -
Charadras #7807 Ez így ebben a formában nem felel meg a valóságnak
A 10. szint és a 21. szint elérésénél is aktívvá válik a respec gomb, és akkor újra tudod osztani a skilljeidet! -
Pio #7806 Kijött az 1.2.1-es patch, ami javítja az "achievementlopkodós" bugot. Mást nem csinál. -
donatus13 #7805 Én most kezdtem normálon nyomom de azt hiszem először végig viszem könnyűn aztán normalon majd hardon mert így normalon is az első pályán megyek a 2 ik várhoz és már halálos sereg vár rám:S -
farferi #7804 Köszi, én is ezekre gondoltam elsőre.Gondolom nem érdemes szétszórni a pontokat különböző mágiaiskolákra hanem egyre kell koncentrálni.Bár az ősi mágiában a tömeges lassítás-gyorsítás még piszkálja a fantáziámat, majd meglátjuk. -
andorr1984 #7803 Én easy-n szoktam játszani. Anastasya-val a Vér útját választottam, és mágia típust. Tömeges regeneráció és Élet lecsapolása (tömeges) varázslattal mindenkit le tudtam verni könnyedén.
Kicsit magasabb szinten nagyon hasznos volt az Időstop is. -
Crome #7802 Vége. :-S Várom a kiegészítőket. ;-) -
Crome #7801 Aha, köszi! Kár, hogy kampánynál nem lehet, egyszer-kétszer jó lett volna. Bár most meg már amúgy is mindegy, egy kampányom van hátra és kész. :-) -
#7800 amikor belépsz a "Dinasztia Hőseim" szekcióba, hogy hőst állíts össze magadnak párbajhoz, és elosztod a pontokat :)
kampány/játék közben nem variálható -
#7799 de speciel át is állítható bármi másra, én pl betettem a több gombos egerem két oldalsó gombjára, és úgy tök kényelmes forgatni :) -
Crome #7798 Nekem erről az a kérdés jut eszembe, hogy a skill fánál az újraspecializálódás mikor lesz aktív? -
farferi #7797 Nekro hőshöz milyen képzettségeket javasolnátok?Kicsit sok a választási lehetőség ebben az új rendszerben, nem szívesen kezdeném újra a kampányt a közepén, mert elrontottam. -
donatus13 #7796 Á akkor köszi :) remek. -
BlazeH #7795 Tudod forgatni, delet és page down, ha jól emlékszem. -
donatus13 #7794 Én a HoMM 5 el sokat játszottam az alapot majdnem végig is vittem csak egy rendszer hiba miatt reinstall kellett és oda lett a mentésen de az infernos részt is végig nyomtam ha jól emlékszem a 4 ik jutottam ami a dungeon volt , legjobban a törpéket várom a 6 ba eddig nagyon tetszik a játék , abszolút pozitívat csalódtam :) Jó munkát végeztek, a zene és a grafika csoda jó egyedül a kamera kezelhetősége egy kicsit hiányos nekem ,hogy nem tudom csata közben ide oda forgatni. Még egyszer kössz a leírást most legalább már képbe vagyok 1 4 ig lévő részekkel az 5 iknek meg majd neki állok megint:) Mert a törpék meg a stronghold történetét még nem nyomtam le. -
#7793 Nem egyszerű mert a Might and Magic sorozat is beszáll, és sok minden ott történik (Archibald szobrának felszabadítása, Baa, Roland kiszabadítása..stb)
..sok fórumon foglalkoztak Enroth világában a földrészek elhelyezkedésével is.
De az biztos hogy Ashan még gyerekcipőben jár...nem rossz szvsz, csak kicsit zavaros még...pl. nem tudom hogy bizonyos visszakacsintások a régi részekre nem több mint nosztalgia és tisztelgés, vagy esetleg van/lesz kapcsolat.
Számomra pl. könnyebb lenne az új világban a kalandozás, ha a régi valahogy normálisan, és méltón lezáródna (Axeoth-l)... -
donatus13 #7792 Köszönöm szépen:D -
#7791 Nem egyszerű, de valahogy és kb:
HoMM:
A játék Lord Morglin ironfist kalandjait meséli el, aki saját anyaföldjéről kénytelen elmenekülni egy mágikus portálon keresztül, mert unokatestvére, Ragnar a trónra tört és megölte Morglin apját a királyt. Egy ismeretlen és felfedezetlen világban, Enrothban találja magát. Bár a vidék meghódítatlan és elsőre az ígéret földjének tűnik, négyfelé felosztották: Lord Ironfist (knight), a barbár Lord Slayer, a varázserővel bíró Lord Alamar(warlock) és a Queen Lamanda (sorcerer) nevű boszorkány között. A játék legvégén Ironfist egyesíti a négy területet és győzedelmesen megalapítja Enroth királyságát.
HoMM2:
Morglin Ironfist halála után két fia harcolt a trónért. Az idősebb jogán Rolandnak jutott a korona, de Archibald, az öccse minden eszközt megragadott, hogy megakadályozza királlyá választását, és ezért módszeresen megölette a választófejedelmeket(az egyik hajóbalesetben..láthatóan egy mágus villámot küld a hajóra, másik kiesett a várablakból, a harmadikat megette egy sárkány, negyedik valahogy mérgezett ételt fogyasztott ), majd a merényleteket ráfogta Rolandra, aki elinalt..Archibald pedig megvesztegetéssel és fenyegetéssel királlyá koronáztatta magát. A távollétében száműzött Roland ellenálló seregeket szervezett, hogy visszavegye trónbitorló öccsétől azt, ami elvileg az övé. Mindkét oldal játszható.
A történet szerint Roland végül visszaszerzi a trónt és egy követője segítségével kővé változtatja öccsét, és a szobrot az Ironfist kastély könyvtárában helyezi el. ...lesz még vele dolgunk később (MM sorozat).
HoMM3:
A viszonylagos békességben ami a trónviszály után következett, Roland levelet kapott Nicolas Gryphenheart, a nem túl messze fekvő Antagarich kontinensen lévő Erathia birodalom királyától. A levélben Gryphenheart király nőül adná Rolandhoz a lányát, Catherine-t. Roland feje bekötődik, és a két birodalom erős szövetségre lép ezáltal, sok ismert hős vándorol az új kontinensre, Antagarich-ra.
Nicholas Gryphenheart annak a Rion Gryphenheart leszármazottja, aki valamikor megalapította Erathia-t... (megmentette Tarnum növérét és királynővé tette, közös lányuk Allison)
Nem sokkal ezután jönnek a Kreegan-nek az égből :)), és elárasztják Enroth északi részét. Roland Ironfist északra megy, hogy feltartóztassa őket, de ott az áruló Sulman mágus segítségével csapdába csalják, és elhurcolják, az enrothi hadsereg pedig erősen megcsappan.
Roland Ironfist király eltűnése után felesége, Catherine királynő egyedül maradt Enrothban. Nem sokkal később hírül veszi, hogy apját, Lord Gryphonheartot, Erathia királyát megmérgezték (Haart ugye). Catherine hazatér Antagarich földjére, hogy visszaállítsa a királyság valaha volt békéjét.
Eközben Enroth-t az ifjú trónörökös, Roland és Catherine fia: Nicolai Gryphenheart kormányozza Wilbur Humphrey nemes segítségével.
Erathia fővárosát, Steadwicket az eeofoli Kreeganek és a nighoni hadurak tartják ellenőrzésük alatt. Nyugaton Tatalia és Krewlod királyságai próbálkoznak területet szerezni. Catherine-nek szövetségeseket kell szerezni a harcban. Bracada varázslói és Avlee elfjei segítségével sikerül előretörniük és felszabadítani az ország keleti felét. Közben Lucifer, Eeofol parancsnoka kijelenti, hogy a fogságában van Roland király. Avlee megtámadja és elfoglalja eeofolt, de Rolandot már akkor továbbszállították északra. Ezután Catherine visszaszorítja Nighon erőit kis szigetbirodalmukra.
Eközben Deyja nekromantái ördögi mesterkedésüknek köszönhetően lichként felélesztik Gryphonheart királyt. Úgy hiszik, hogy az ő vezetésével legyőzhetetlen élőhalott seregük lesz. De a király túl önálló életet kezd el élni, s Catherine kénytelen a
nekromantákkal szövetkezni, hogy végezzen azzal a lénnyel, aki egykor az apja volt.
Armageddon’s Blade:
A fő sztoriszál menetébe mindössze egyetlen küldetéssorozat szól bele a hatból. Amikor Erathia éppen újjáépülne a háborús pusztításból, egy meglepetésszerű Kreegan-támadás indul meg ellenük. A fáradt és enervált hadsereg képtelen szembeszállni velük. Vezetőjük az új eeofoli uralkodó, Lucifer Kreegan, akinek minden vágya egy régi ereklye, a Végítélet Pengéjének begyűjtése, hogy vele leigázza a világot. Megállítására Erathia és Avlee együtt küldenek haderőket, bevetve az elementális erőket is (Conflux). Catherine és a frissen kiszabadított Roland király segítségére lesz egy fiatal fél-elf, Gelu. Gelu legyőzi Lucifer tábornokát, Xeront, és megszerzi tőle a legendás kardot. Ezután magával Luciferrel is végez. A kard végül Gelunál marad... :(
The Shadow of Death:
A játék az előzménye az alap Heroes III-nak és a Might and Magic VI-nak egyaránt. Sandro, a nekromanta Antagarich kontinensére jön, hogy egyesítsen két nagyhatalmú varázstárgyat. Varázslat segítségével élő ember alakját veszi fel, hogy elrejtőzzön. AvLee tartományban, már emberi alakban, mint varázslótanonc találkozik Gem-mel a varázslóval, és meggyőzi, hogy adja át neki az élőholtak királyának köpenyfoszlányát. A Krewlod-ban hasonlóképpen becsapja Crag Hack-et, a barbárt, hogy az segítsen megszerezni a kárhozottak páncélját. Sandro a megszerzett ereklyékkel könnyűszerrel legyőzi egykori mesterét, a warlock Ethricet, majd betör Deyjába, ahol Finneas Vilmar személyében bábkirályt nevez ki. Ezután az egész kontinens meghódításáról álmodozik.
Közben az átvert Gem, és Crag Hack, valamint két új hős, Gelu és Yog találkoznak, és világossá válik azámukra Sandro mesterkedése, de Yog-nak bevillan egy nagy erejű ereklye, és együtt az Angyali Szövetség nevű kard darabjainak keresésére indulnak - az egyetlen varázstárgyéra, amely megállíthatja a nekromantát. Annak rendje és módja szerint győznek, és Sandro varázstárgyait ismét darabokra szedik, hogy elrejthessék őket.
De Sandro, bár legyőzték, már új tervebe fog, és Lord Haart segítségével megmérgezi Nicolai Gryphonheart királyt, majd szövetséget hoz létre Deyja, és Nighon között, és megépítet egy alagutat. Ironikus módon azonban végül Finneas Vilmaar, a saját bábkirálya börtönzi be, hogy maga vezethesse a támadást Erathia ellen.
Így északról Deyja, és nyugatról, az alagút segítségével Nighon támadja Erathia-t.
A Chronicles kiegben Antagarich-on, Erathia megalapítása előtt és közben járunk (barbár Tarnum meséje)..és elpusztítjuk a megismert HoMM világot a fagy kardjával, és a végítélet pengéjével...
HoMM4
Enroth világa megsemmisül, de számos túlélő volt, akik a hirtelen megnyíló mágikus portálokon keresztül egy új világ, Axeoth földjére léphettek. A régi epizódok hősei mellett új kalandorok is szerencsét próbálnak ebben az új világban. A játék hat küldetéssorozaton keresztül meséli el a túlélők Axeothba érkezését és küzdelmeiket. Ellentétben az előző résszel, itt már a kezdetekkor választható bármelyik küldetéssorozat, mindegyik egy egységes egészt képez.
HoMM5:
Az új Heroeshoz új világ társul – búcsút mondhatunk tehát Enrothnak, Erathiának, Jadamenak és Chediannek. Ideje tehát megismerkednünk Ashannal, annál is inkább, mert az elkövetkező Might and Magic játékok színteréül fog szolgálni. Ashan istenei sárkányok, és elsőre tipikus high fantasy világnak tűnik, annak minden kellékével. Történetünk kezdetekor a Griff Birodalom uralkodója, Nicolai, épp készül nőül venni szíve választottját, Isabelt, amikor a démonok támadás alá veszik a Griff Birodalmat.
Izabella magára ölti a lovagok súlyos páncélzatát, hogy szembeszálljon a démoni hordákkal, ám amikor Godriccal együtt egy kisebb városba szorulnak az egyre szaporodó támadások miatt, kénytelenek Nicolai segítségét kérni. A király rendelkezésére álló legnagyobb seregével siet segítõ jobbot nyújtani, nem sejtve, hogy a démonok medvecsapdájába sétál. Ekkor lép színre Agrael, a démonlord, aki ugyan örömmel törte el ártatlan nõvérek nyakát, vallja, hogy mindezt a cél érdekében tette. Nem tehetett mást, hisz a fõ démonpápa ezt parancsolta néki. Agrael szíve mélyén érzõ szívû káoszlovag, ezért szembeszáll a démonpápával, hogy megmentse, legalábbis közremûködjön a világ megmentésében.
-
korchuleta #7790 helo mondanátok a multiról pár szót h szokták e játszani v nem stb.?
köszi -
Pio #7789 Szerintem ilyen tesztelésnek inkább egy custom pályát volna értelme alávetni, a hadjárat pályáin nyilván a "normálistól" eltérőek a kondíciók, előre be vannak hangolva a dolgok, szkriptelve az események. -
Crome #7788 Az infernós pályák a legkönnyebbek voltak számomra az egész H6-ból. Bár könnyűn nyomtam, de szerintem azt a kampányt még normálon is gond nélkül csináltam volna meg. (Ellenben a többi kampánnyal). -
BlazeH #7787 Gondolom azzal a sereggel kezdte a pályát. Ez nem tűnik problémának, és bár én még nem kezdtem el, úgy hallottam másoknak már sikerült teljesíteni az infernós pályákat :) -
#7786 Sajnos ez igy nem igaz. Multkor egyik ismerosommel direkt megneztuk, hogy vajon milyen seregeket kreal a gep akkor, ha nem is mozoghatnak a seregei.
Egy cheat programmal vegtelen lepest krealtunk a hosunknek es vegigmentunk a palyan vele. Az utolso varban konkretan ugy, hogy a gep nem is termelhetett, hiszen vegig mi leptunk es nem volt uj kor. Tobb mint 500as sereggel rendelkezett, ugy hogy a kezdo inferno palyat neztuk, a leggyengebb fokozaton. LOL -
donatus13 #7785 Olyanban valaki nem tud segíteni ,hogy nem nagyon emlékszem már a részek történetére, nincs valahova össze szedve leírva a HoMM részek története mert már a 3 ra se nagyon emlékszem. Valaki linkelnek a sztoriról leírást megköszönném :) -
BlazeH #7784 Nem kell legyőzni az embereket, Gerhart pedig a legkeletebre található várban van, egy kapu mögött, ami a démonok legyőzése után nyílik ki. Szerintem próbálj meg átrohanni hozzá. -
Bigpigrib #7783 A teljesítmények összehasonlítása rovatban sajna ugyanaz a 20 játékos jelenik meg, hol találok még neveket?
Igazság szerint érdekel, hogy hányan mentek el 40 re (pipa itt is:)
-
#7782 Egyébként Gerhart uraságot azt merre találom? Mert a nagyon északi területeken lehet még max de oda nem merek felmenni. Most meg hogy az emberek ilyen seregekkel jönnek még inkább nem xD Egyáltalán van még esélyem megcsinálni a pályát így h eddig nem nyírtam ki az embereket vagy hagyjam a fenébe? -
BlazeH #7781 Túl sokáig húztad a pályát. Az embereknek sok vára van és eleve seregekkel kezdik a pályát, pár hónap alatt össze tudnak szedni légiós seregeket a 4-5 várukból. Ebben nincs semmi csalás.
Én az előtt végére értem a pályának hogy sok seregük összegyűlhetett volna. Érdemes sietni :) -
#7780 Na csak sikerült a fődémon legyőzése. A trükköm az volt hogy elfoglaltam az északabbra lévő(az én főváramtól nem messze lévőt) és aztán megvártam amíg előjön a kuckójából. A démon várban támadt meg így én persze már nagyobb előnnyel indultam és sikerült is levernem. Bár vesztettem azért egységeket de aránylag nem olyan sok a veszteség. De most meg azok a rohadt emberek piszkálnak. Megöltem egy olyan hősét amiben 3 légiós egysége is volt erre alig egy hét vagy még annyi se múlva már megint egy ugyanolyan erős hős jelent meg a közelben. Akkor hogy is van ez? -
BlazeH #7779 Egyébként az agyon scriptelt kampány esetén nincs is értelme csalásról beszélni.
Az MI csalása csak a skirmish pályák esetén okozhatna gondot.