Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tower Guard
Úgy egy ilyet találtam hogy ez akar-e lenni a sorrend?
De errõl is írták hogy korábban emlegettek késõbb történt eseményeket szóval gondolom akkor ez sem tökéletes?
Sorrend:
- Heart of Nightmares (Collectors' edition map)
- Prologue 1
- Prologue 2
- Stronghold 1
- Sanctuary 1
- Inferno 1
- Haven 1
- Necropolis 1
- Stronghold 2
- Sanctuary 2
- Haven 2
- Necropolis 2
- Sanctuary 3
- Stronghold 3
- Inferno 2
- Necropolis 3
- Inferno 3
- Sanctuary 4
- Stronghold 4
- Haven 3
- Necropolis 4
- Haven 4
- Inferno 4
- Epilogues

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
Ja vagy hogy itt már nem is jó az ha egymás után játszanánk sorrendben történetileg?
Az azért úgy elég kemény.

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
Üdv!
Egy kérdés lenne, hogy az elsõ kampány a Slavas fejezet csak 2 részes?
2. map után miután átmentem visszadob a fõmenübe, de eléggé mintha félbe lenne hagyva köv kampány leírásában már az vans enki sem gondolta volna hogy egyik lánya öli meg blabla...
Most akkor ufrottak sok évet, vagy...??

Acidlich
C:\Users\Felhasználó\AppData\Local\Ubisoft Game Launcher\savegame_storage
sztem itt lesz. Ha meg be van állítva a launcherben a mentés szinkronizáció, és sikerül is, nem úgy mint általában nekem, akkor reinstall után visszaszedi magának a mentéseket.

Lehet buta kérdés lesz, ha online játszom, a single player mentéseket az Ubi szerverén tárolom, vagy a gépemen is fenn van valahol? Eddig nem találtam. Lehet újra kell raknom a Win-t, és nem akarom a kampányt késõbb elölrõl kezdeni...
reaper4
és azt kell, h mondjam, h bugok ide, bugok oda én imádom ezt a játékot! mint írtam az 5-össel játszottam elõször, de ez az a játék (mármint a heroes. az 5-ös is) ami nagyon leköt! köszi, h van!!

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
pont a sanctuary 2. pályáján vagyok (kronológiai sorrenben nyomom.) és nem tetszett, h gyenge a cucc, de ahogy írjátok a dolgokat fellelkesültem 😊. köszi srácok😄

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

A quick combat kapcsán javaslom, hogy legyen heal és regeneration varázslat, mert az AI azt bõszen használja, így elég jól jön ki általában a csatákból. Ugyanis nem mindegy, milyen varázslatok/skillek vannak a hõsön, mikor a quick combat-ot számolja a gép...
Én vízmágiára adtam, meg villám varázsra, mert ha "bevizezed" utána jobban lehet villámmal (coral pristess is villámot tol asszem) sebezni. De pl. a megfagyasztott egységek meg 20%-al érzékenyebbek a tûzre, szal azzal is lehet kombinálni. A könny képesség, Tsunami elég jó (minden kis egység KO 2 körig + mindenki soaked), mellé az "ambush" might és chain lighting magic képesség jó.
Emellett persze alap skillek mint minden hõsnél (pathfinding, logistics, tactics stb.). Plusz pontokat meg lehet tenni prime magic-re. De ahogy jónak látod. Lehetne pl. támogató varázslatokkal agyon tápolni (ice armor, regen. stb.) a Kensei-eket és beküldeni elõre (4x ütés + challange képessége).

Naga elég hatékony, ha jól használod az egységeket. Béka ugrás, coral pristess regenreáció varázs elég jó + kensei 4x támadás-a + challenge snow maiden jégvarázsa, kirin útján a köd stb.
Jól van elrontottam. Szóval a naga (sanctuary) brigád elég erõs.
Az alap egység (pearl priestess) gyógyít (de nem azonnal) és villámokat lövöldöz. Kicsit gyengus Hp terén de jó gyors.
A cápák túl lassúak voltak az én ízlésemnek, de ha ütöttek abban nem volt köszönete az ellenfélnek. Minden csapásukkal ráadásul csökkentik a célpont mozgását.
A brekik tudnak jó messzire támadni (odaugranak a célpontra) és fejlesztve már nem csak a célpontot de a körülötte tanyázókat is károsítják (water damage a breki körül).
A spring spirit-et õszintén szólva nem használtam. Közelharci bandák ellen jó hogy képes más egységet felturbózni a pain mirror képességgel (az okoztt sebzés egy részét a támadó visszakapja), de túl sok egyébre nem volt használható.
A kenshi/kensai (katanás naga harcos) elnyúló püfölgetésben jó. Viszonylag szívós és elég jól sebez csak lassúcska a mozgás terén.
A snow maiden egy igen jó távharcász egység. Vagy direktben nyomja a távolsági fagyasztgatás (hozzávág egy hógolyót az ellenfélhez ami azt "fagyasztja" és erõsen sebzi). Fejlett variánsa képes egy gyûrût létrehozni amivel mindenkit sebez aki érintve van, plusz lassít is.
Meg ott van a keleti sárkány a végére. Õ sem volt favoritom (igaz nem is sokat kísérleteztem vele), bár szívós is, jól is sebez, de a többi fajt top tier lénye jobb nála. A ködösítés amit csinál (amerre elhalad húz egy párafelhõt maga után amin ha áthalad az ellen akkor lassul) nem rossz, de nem is egy nagy durranás.

Esetemben a prímet egyértelmûen a két távharcász, meg a messzire is támadni képes közelharci brekik vitték. Idõnként cápa kisegítéssel meg kensai-okkal nagyon jól boldogultak minden ellenféllel szemben (különösen némi light/air elemental segédlettel).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Na ez most ugye csak vicc? 😄DDD

A Naga a legjobb faj szerintem! A cápa bivalyerõset üt! A Kappa shoyával pusztítottam a legtöbbet a kampány során!

(kommandózni kell velük: amikor sorra kerül várjál velük, általában mindig õk kezdik a sort! Szóval várjál, és a kör végén támadj velük! Ugorj be az ellenség közepébe, mivel bazi nagy area effect támadásuk van. Ezután jön a következõ kör, vonulj vissza velük olyan messze, amennyire csak lehet! A harmadik körben megint lehet a guruló támadást alkalmazni!)

Közben hõssel, kígyókkal éleszteni, regenerációt nyomni. Esetleg megpróbálhatod azt is, hogy kifejleszted a teleportot, és a Kardmestereket beteleportálod az ellenség közepébe! Így mindenki azt fogja ütni, az meg mindenkinek visszatámad! Persze elõtte nem árt egy Kõbõrt vagy celestial armort rátenni! Meg éleszteni folyamatosan, mert persze a gép nem nagyon csípi a kardosokat, és szereti õket elsõnek kivégezni.
Aztán ott van a hószûz és a jégmezõ, amit tud varázsolni! Azzal is jól lehet operálni!

A folyószellem egy rakat szar, soha nem használtam semmire...

De ha már megvan a Sacred Kirin, onnantól kezdve megállíthatatlan leszel! Annak a fagysebzése mindenkit ledönt a lábáról.. 😄

Én egyébként könny irányba fejlesztettem és a béketûrést meg az idõstopot varázsoltam folyamatosan!
Pedig erõs a hölgyemény és elcseszni sem nagyon leeht ha elsõsorban a mágiára gyúrsz vele (ha a tear vonalon amradsz akkor majd kapni fogsz egy piszok erõs harci hõst is amennyiben az életét megkíméled és ez a delikvens jön majd tovább veled a késõbbi pályákra is).
Én air és ha jól emlékszem light magic-et toltam neki, minimális water-rel (vagy fordítva és minimális light magic volt erõsebb water-rel). Mivel a sanctuary várban van olyan épület (pontosabban építhetõ) ami erõsen tudja növelni a water vagy az air magic erejét így ez tûnt célravezetõnek.
A light magic elsõsorban a light elemental és a gyógyítás miatt kellett (a pearl/coral priestess is tud gyógyítani csak az nem azonnali hanem a következõ körben lép életbe ami néha nem elfogadható késedelem). Az air magic az air elemental, chain lightning miatt kiváló és tudja szivatni a távharcászokat is. A water meg a fagyasztás miatt jó buli.
Világibb dolgokból egy kis mozgás fejlesztés, mentor, némi taktika lett csak bevonva (ja és a kihagyhatatlan "ordibálós" skill amivel elõbbre hozható egy egység a kezdeményezési sorban). Így is eljutott a hölgyemény 30-as szintre az utolsó pályán.
Egységekbõl a pearl priestess, a jégdobálós hölgyikék, meg a breki voltak a favoritok. Õk gyorsak, távolra+területre tudnak támadni és gyógyító kapacitás is jelen van.

Carlos
Akkor kérdezek megint.
Naga kampány hõsnõjét milyen irányba érdemes fejleszteni? Nem akarom elcseszni, ez a naga nem tûnik túl hatékony fajnak.

Þór vígi þessi rúnar

b-type
háát 3 'hõsöm' volt ezen a pályán, mivel sokáig nem volt kristálybánya..lehet hogy csak egy van az egész térképen..mindegy szal kellett a piacoláshoz a 'lovag' természetû hõsök 😊
Ramboztam ezt meg betalálta a hõs...pedig telibe volt fejlesztve nála a scouting....meg elég gyík tárgyakat is lehetett találni itt, szal mentem a fõhõssel hátha belebotlok egy áruskocsiba és ott boltolok jókat..de semmi 😊
..ja szal ez a lényeg, nem volt egyik támogató hõsnél sem semmi..

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

"hát hogyne, szar a gépem, nem elég neki 4 giga ram...tudni kéne programozni." Alighanem nálad van a hiba, mert alt tabbal dow van a másik taszkon😊
Minden részben a necrokat komáltam, tetszetõs a városextrája (bár a heaven kémkedõs effektje is használható, tekintve, hogy nincs tolvajcéh)
lamasszuékat én is csak ballasztnak használom (használtam)
fura látvány, hogy azokon a hordárokon nincs artifact (nálam a kiegészítõ hösökhöz is vannak(voltak) dolgok pakolva😊
olyan magas szinten (20 már nagyon jól töltõdik)

mellesleg valamiért azt érzem, hogy a spellcaster hõsök kissé hátrányban vannak.
b-type
ja és persze a szokásos...minden körben morál és szerencse az ellenfélnek 😊)))
idézgetés ezerrel...
Szal még úgy is hogy ez a szereplõ támogató hõsnek lett pontozva, jól helytált, 3 váramban volt felhúzva a necromanciát támogató épület.
Elite lényt nem tudtam volna minden körben támasztani, de a második szintû Lamasszu-t igen.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Ez sztem is áll, a Necro nem véletlenül került elõre a kampányban, viszonylag egyszerûek.
Ezen pl. én is meglepõdtem:
-nálam másodlagos hõs, elég bukónak nézett ki elsõ blikkre 150 mannával úgy hogy az ellenfél azt is el fogja szívni az elég szép számú Tenyészanyával:

Ezzel szemben:

Aztán:

Az általam viszonylag lesajnált Lamasszu nyerte meg a csatát, mert szinte minden körben lehetett támasztani.

Djuree
XD

Waaaaaagh!

Djuree
igen, azokat be lehet állítani, csak ezt az 1 dolgot akkor nem, de nem halok bele.

akkor nálam van valami gebasz, mind1, nem sokszor loadolok, még😄

Waaaaaagh!

Carlos
*betölti a mapot (nem a gépet) LOL. typo

Þór vígi þessi rúnar

Én csak a bétával játszottam, de a töltési idõvel teljesen meg voltam elégedve, villámgyorsan betöltött a játék, pedig a gépem már több, mint 3 éves.
Mondjuk játék közben néhány effektnél akadozott full grafikán, de mit várjon az ember egy olyan videókártyától, ami már 3 és fél éve is alsó középkategóriának számított?
Carlos
Szerintem be lehet!
Nem vagyok az játék közelben, de ott lehet amikor már kiválasztottad a térképet amin játszani akarsz ott lehet állítani, az AI nehézségét, a fejlõdés sebességét, hogy mennyi nyersanyag legyen, stb.

Nálam 4 giga rammal quad procival 1 gigás videókarival a load kábé 10 mp alatt betölti a gépet.
Az hogy neked lassabb, az nem a játék hibája, lehet, hogy a procid lassú, a vinyót defragolni kéne, akármi. De mivel ez a te konfigodon van így és nem MINDENKInél ezért NEM a játék hibája, hanem a játék a TE konfigodon tölt lassan.

Þór vígi þessi rúnar

A necromancy effekt az a harc közben aktiválható képesség amivel gyógyítasz és visszahozol lényeket (az a koponyás vacak ami töltõdik mikor sebzel). Na annak a hatásfoka növekszik (többet gyógyítasz minden ilyen épület után).

Nagyon nem mindegy, fõleg a hetek vége felé hogy 1 vagy 2 nap alatt éri el a váradat az ellenfél. A feltámasztás sem macera ha tényleg fontosak neked a kis hullák, bár az igaz, hogy mivel nevetségesen könnyû a necro kampány, még hard fokozaton is, sok szükség nincs rá.

A lényeg, hogy ne irigyeld az inferno sebzõs védelmi épületét, mert cserébe õk más téren szenvednek igen masszív hátrányokat. Egy hasonló kaliberû épület egyszerûen játszhatatlanul erõssé tette volna a hullaidomárokat.

Az AI agresszivitása meg nem sok vizet zavar. A nehézség ami igazán számít. AZ agresszív AI csak annyit tesz hogy ha már detektált téged akkor mindig támadni akar. A nem agresszív meg kicsit tovább vár a válaszcsapással. Az igazi különbséget nem ez fogja jelenteni, hanem hogy easy, normal vagy hard a nehézség, mert ezek sokkal több és komolyabb dologra vannak kihatással.

A töltésrõl meg annyit, hogy ha sok vacak fut a háttérben akkor tényleg lassú. Frissen feldobott Win 7-el a leghosszabb töltési idõm 4 másodperc volt. Xp-n ez pont a dupláját érte el egy-két alkalommal, de ott futott a háttérben mindenféle egyéb hülyeség is nem csak egy víruskeresõ. Minél több háttérprogram fut annál jobban lassul majd a betöltés.

Djuree
necromancy effekt növelés? itt úgy vettem észre nincs is necromancy, nem kapok egy deka csontvázat sem csata után soha. írja hogy a várban fel lehet valamit támasztani, de hát az nem sokat ér, csak macera van vele. ellenfél lassítás jó lenne, de azt meg csak a vár közelében adja, ott meg már olyan mind1, hogy 1 vagy 2 kör alatt üt be, nem ezen fog múlni...

Waaaaaagh!

Djuree
hát hogyne, szar a gépem, nem elég neki 4 giga ram...tudni kéne programozni.
be lehet állítani az AI-t, de ha megnézed olyan nincs ott hogy AI agresszivitása, olyenkor ezt nem adja be.

Waaaaaagh!

Én megvásároltam két hete a játékot, úgy, hogy elõtte nem játszottam a demoval, és kurvára nem érzem magam csalódottnak: imádom! 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Azok sem haszontalanok (miért haszontalan például az összeadódóan növekvõ necromancy effekt növelés vagy az adott területen belüli ellenfél lassítás?), de igazából a nekrónak nem kell semmi. Annyira gyermetegen egyszerû és könnyû az õ kampányuk.
A többinél már nem lesz ennyire nagyon könnyû a játékmenet, gondolkodni is kell és jobban taktikázni, plusz a hõs fejlesztése nagyobb figyelmet igényel. Az inferno meg még csak gyógyítani sem tud, így legalább akkor ütni legyen képes.

A sebzés ellen meg növelni kell a hõsöd magic defense értékét. Ezzel csökkented a mágikus sebzéseket. Akad varázslat is ami ezt tovább növeli.

Ha jol emlekszem az Asha konnye fel van epitve abban az inferno varban. Egy sarkany kering a var korul, kulso nezetbol remekul latod. Az okozza a minden kor kezdeten levo tuzesot. Nem bug. 😊
Carlos
Load probléma: Visszatöltésnél nálam 10 mp. Ergó gépfüggõ, tehát szar a géped.

AI állítás pálya elején: BE LEHET ÁLLÍTANI. Legalábbis nekem be lehet a pálya elõtt. Az, hogy nem találod meg megint csak nem a játék hibája.

Þór vígi þessi rúnar

Djuree
jah értem, akkor ez az. akkor sry, my bad én néztem be, ez nem bug😊 kemény egy épület, nagyon szedi a seregem, nincs más, több ember kell oda😊
azt tudom hogy lehet a kis nyilacskákkal választani hogy mi épüljön meg, csak a nekro várnak olyan haszontalan dolgai vannak ehhez a tûzesõhöz képest😊

Waaaaaagh!

Djuree, b type free:
Van olyan épülete az inferno várnak ami ezt tudja (minden kör elején tûzesõ). Hármas szintû épület és választható hogy ez épüljön fel vagy egy másik opció (a kis nyilacskával ami az épület felett van, na azzal lehet váltani építés elõtt, hogy melyik is legyen felhúzva, pont ahogy a 2-es szintû esetében a teleport kapu és a gate képesség fokozó épület esetében).

Elõtte ugye a 1.1 is felkerült? Emellett ha már virágbolti, legalább csekkold le a crack pontos applikálásának módját és válassz olyan variációt ami mûködik is. A Skidrow féle nem mindenkinél mûködik.

Feltettem most én is. 1.1.1 patch fenn van de indításnál egy darabig tölt megjelenik a kurzor és semmi. Majd nagy nehezen bejön a logó aztán semmi csak áll... Vmi ötlet? Ja! És Ati kártyám van nem Nvidia.
nem
UnknownAsshole
Köszi
Djuree
ja ettõl függetlenül én is jól elvagyok a játékkal, ha már 9k-t kiadtam, akkor jól elleszek vele, akármi is legyen😄 amúgy nem rossz ez, így hogy kezdem kiismerni, ha kijön a 23432423 bugot javító 50gigás peccs, tökéletes lesz.

Waaaaaagh!

Djuree
egyik sem, nincs ilyen lénye ami ezt tudja, a hõs meg nyomja a sima támadását, meg más varázslatot. a log-ban valami unknown akármit ír, aki nyomja ez a varázslatot. újabb bug? nem lennék meglepve. ráadásul sebez vagy 2000-et ez a meteor, 4-5 kör alatt oda az egész seregem csak a meteortól, pedig nem kis sereggel mentem.

Waaaaaagh!

Djuree
attól hogy ismered a fejlesztõket még nem kell a seggüket nyalni, mind1 mit írsz, oltári sok komoly bug van a játékban és ez tény. lehet te a szemellenzõs felfogásoddal nem veszed észre, vagy nem akarod, nem tudom, nem is érdekel.
az azért kemény, hogy load gémnél, 3 perc mire berajzolja a pályát o_O
meg amit írtam, hogy az agresszív gépet nem lehet állítani pálya elején, csak ha egy pályának vége van éppen és jönne a következõ.
ez csak 2, de alig játszottam még, 6-7 órát, mi lesz késõbb?

Waaaaaagh!

b-type
elvileg csak a hõse nyomhatja el, a vár maga csak toronyból lõhet,...illetve elképzelhetõ hogy a züberlénye csap maga elé speckót, akkor tûzsebzést kap minden ellenséges egység.

Szaruman:
Én magam ugyan nem hinném hogy pro vagyok, de még csak a Nekro 4. pályáján tartok,...mert egyszerûen ennyi az idõm 😞
Irigylem is kicsit azokat akik ki tudták már pörgetni, és nem is. ..de egy valami biztos, nekem is valami tök jó verzióm lehet, és szerencsés vagyok, mert nincs semmi ordító problémám a játékkal, max bosszantó.
De ilyenkor félreteszem kicsit, aztán mikor kedvem van újra nekiállok, sûrûn mentek, nagy baj nem történt (eddig).
Az egyedüli (és tényleg) problémám az volt, hogy taktikai fázisban nem tudtam menekülni, ilyenkor ki kell lépni.
Az hogy nem görget néha a kép szélére, az spec. nálam nem bosszantó, mert tudom hogy mentek/töltök és jó.
Ezeket nem melldöngetve írom, pusztán örülök neki, és ez is hozzátartozik.

Djuree
ps3-ra is van warez, már elég régen.

Waaaaaagh!

Djuree
eredeti a gém?

Waaaaaagh!

Djuree
ja és pálya elején nem lehet beállítani hogy agresszív legyen a gép vagy ne, hanem csak pálya végén. tehát ha restartols vagy a hadjárat térképen kezdesz pályát akkor szopás. nem árt az elõzõ map végén meghagyni egy mentést.

Waaaaaagh!

Djuree
na így már megy a nekro 3.pálya, hogy nem nyitottam ki a kaput a küldivel, csak miután elég erõs lettem. van 3 nekro váram, 33 pókom, nem rossz😊 igaz jön a devil hõs, elég durva az is.
betámadtam a devil várat, de valami ismeretlen akármi minden kör elején olyan meteoresõt nyom rám hogy a seregem 15% oda lesz, így nem tudom megverni. nem a hõse nyomja, nem is lénye, valami más, érdekes.

Waaaaaagh!

Üdv emberek!

Egy kérdás. Haverom felrakt a játékot és rögtön ezután - pontosabban elsõ újraindítás után - a gép elkezdett érdekesen viselkedni. Nyekereg, indításnál különféle hibaüzenetetekt dob ki egyzser a telepítse újra a windowst hiba üzenet is felbukkant. Vki találkozott iylesmivel? Esetleg vmi ötlet mi lehet a gond?
Sorban csinálom a kampányokat, tegnap fejeztem be a Necro-t, most a Kastély elején járok.Nem vagyok kezdõ a Heroes szériában, de azért az orkok ellen emberekkel nyomulni jóval nehezebb, mint élõholtakkal.Ott szinte mindig megúsztam nulla veszteséggel(normálon) kivéve persze az utolsó csatát, de itt azért van pergés.Más is így látja vagy csak én érzem ezt?Feltámasztás, gyógyítás és sérthetetlenség képesség ide vagy oda, páran szinte mindig ott hagyják a fogukat.Kíváncsi vagyok az ork kampányra, mert azok a harcosok osztanak ám rendesen! <#boxer>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Szaruman
Ha szomszédos mezõn állnak egy távolsági egység mellett, akkor az egység csak közelharcban tud támadni.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

UnknownAsshole
Hali.
Kezdõ vagyok szóval biztos, hogy hülye kérdés de az íjász miért akar odamenni az elsõ lövése után közel harcolni ?
Csináltam egy képet

ezen látszik, hogy oda akar sétálni, lövés helyett.
ITT VAN az elsõ custom, fan által ksézített multi map, akit érdekel annak jó töltögetést.
Saccard
"Mindegy nem erdekel tele van buggal amitol nem tudok jatszani vele" - te bocs biztos h a jó topikban vagy?

Amitől a legjobban félünk az már megtörtént velünk.