10317
  • andorr1984
    Hogyan lehet megnyitni a 4-edik és 5-ödik helyet a Dinasztia jellemzőknek ?
  • b-type
    Szvsz pont a HoMM 4. része az amit nem lehet megítélni pár óra alatt...el kell fogadni, és lenyelni pár dolgot...és szép lassan kijönnek az értékei.
    Jól kellett játszani benne, mert volt FoW, és nem működött benne a HoMM legnagyobb csalása, a hőslánc, és a lényátadás.
    Én nagyon bírtam. s külseje az nem feltétlen tetszett, de a szerkezet az nagyon, és én bírtam benne a miniRPG-t is, a csak hősökből álló csapat lehetőségét.
  • ArchDruid
    Az inferno 1-es pálya tényleg elég nehéz! Az utána jövő pályák csak álmos végigkattingatósak.

Ott tényleg várni kell, és sereget gyűjteni. Ha jól emlékszem olyan 1000 succubusom és 800 maniacom volt. Azzal már keresztül lehet menni rajta. A kutyák rendszerint elhullottak, azokkal nem foglalkoztam.
  • Terminátor14
    A kampányok egyáltalán nem nehezek, csak ki kell tapasztalni az egyes pályákat.
    Találd ki hogy mi indította be a szkriptet ami ráduszítja a boss-t, tölts vissza egy annál régebbi mentést és pörgess végig pár hetet csak a lényszaporulat miatt. Ha úgy érzed elég erős vagy, lehet folytatni.
  • NovaTerra
    Egyszerűen különbözőek az emberek. Van, akinek a easy se egyszerű, van, akinek csak a hard jelent kihívást. Van, aki instant sikerélményre vágyik és szeret szépen haladni, valaki a kihívást keresi. Én minden játékot a lehető legnehezebben játszom, mert szeretem a kihívást, szó szerint. Tehát örülök, hogy küzdeni kell, gondolkodni a taktikákon, stb.. Régebben sok olyan játék volt, mint a Commandos, amihez képest a H6 hard fokozata is könnyű, de azzal is jó volt számomra szenvedni, mert nagyobb a sikerélmény, ha meg tudom csinálni. Nincs azzal se semmi baj, ha valakinek ez nem jön be, mert nem akar egy pályát többször újrakezdeni, vagy minden egyes lényére figyelni. Ezért is van több fokozat, hogy mindenki megtalálja a hozzáillőt.
  • Crome
    Úgy látom megint nekem kell az easy-n játszók nevében szólnom (ha nem akarják akkor is. :-) ). Nem értem miért ne lenne értelme a könnyűnek, ha számomra/számunkra úgy élvezetes. Elhiheted, hogy pl. nekem időnként így is kihívást jelentett a játék. Viszont csak azért tolnom normálon, hogy aztán anyázzak meg háborogjak, hogy lehetetlen megcsinálnom nem sok értelme lett volna. Egy játék attól jó, hogy örömet okoz, nem pedig attól, hogy mérget. Én most úgy gondolok vissza rá, hogy jó kis játék volt, amit vártam tőle azt megadta, ha könnyűn, akkor könnyűn. Talán majd a 7-est ismét normálon fogom játszani, ahogy az előző 5-öt is. Úgy látszik ezt a "Aki könnyűn játszik az gagyi ember lehet, mert ott nincs kihívás" felfogás nehezen adja meg magát...
  • enlightened
    Lehet hogy sorban kéne mennem végig a kampányokon mert ez így durva. Jó tudom aki easyn tolta, annak mind1 volt, mert ezt is megcsinálta. De én normalon játszom az easynek nem sok értelme van, azért egy minimális kihívást kell az embernek támasztania magával szemben.
  • enlightened
    Na nagy nehezen végig szenvedtem az inferno első pályát, elfoglaltam mindent, erre a végén kijött Thogrul a kapunk és széjjel vert. Most ilyenkor mégis mit lehet csinálni? Van 7 váram enyém a térkép és kiküld rám egy deadly bosst ez a *****. Most mi van? Mit csináltam rosszul. Kezdjem előlről? Dehát akkoris ugyanígy csak ezt a 7 várat tudom elfoglalni. Nem lesz nagyobb seregem.
  • Cobra.
    H4-ben egyfelől tetszett, másfelől viszont nem épp Heroes-os játékmenetet adott, hogy egy lvl30-as hőssel egyedül végig lehetett menni a pályán és beütni szinte mindent. Pl egy lvl30 barbár jobb felszereléssel leütott egyedül 8-10 fekete sárkányt.
  • Lokker
    A H4 nekem valahogy kimaradt az életemből, de havernál tegnap megnéztem és nem nagyon tetszett a megvalósítás, úgy éreztem hogy lények csak össze lettek csapva, a varázsitalok többségét feleslegesnek éreztem, persze akadt köztük pár igen hasznos darab (hős feltámasztós ital), ugyanakkor a zenék nagyon tetszettek. Egyenlőre csak az angyalos/lovagos várat néztem meg de a lándzsás lény bejövős. :) Egyenlőre így első ránézésre azt mondom egyszer végigvihető, nem fogott meg. Ja igen és ahogy Botond említette a skill rendszer tényleg el lett találva és a csata közbeni nézet az engem nagyon zavar, az egy nagyon nagy negatívuma a játéknak szerintem.
  • Botond #8008
    Ez utóbbit a négyből lesték el. :)
  • enlightened
    Sztori szinten szerintem a most a 6 van a legjobban eltalálva. Sok a párbeszéd játék közben is ami jó. Meg az is hogy egy adott esmény köré van csoportosítva az 5 kampány.
  • Botond #8006
    H4 volt számomra is a csúcs, még pedig a tökéletes elsődleges/másodlagos skillek rendszere miatt, valamint a története is nagyon tetszett. Emellett másik kedvencem a második rész volt, szintén sztori miatt, és most ez a rész is kezdi belopni magát a szívembe. Úgy látszik a páros számok vonzanak. :)
  • ArchDruid
    A H4 városképei ötlettelenek voltak és unalmasak. Volt egy sablon, és mind a hat vár összes épülete milliméterre pontosan ugyanott volt. Csoda, hogy máshogy néztek ki.

A H3 városképei voltak szépek!! Minden vár egyedi volt, máshogy nézett ki, máshova kerültek az épületek.

A H5 pedig egyértelműen a H3 3D-vel felturbózott változata. Azt próbálták meg lemésolni, és szerintem sikerült! Nagyon jó volt az 5! Nem tudom mi az a warcraft 3 sose érdekelt, nem tudom milyen lények vannak benne, vagy hogy egyáltalán mi az.

A H5 volt az, ami után minden nagy heroes veterán sírt. A H3 3D-s köntösben. Aztán mikor az kijött, akkor is csak a fikázás ment...

Egyébként a H4 zenéi valóban a legjobbak közé tartoztak.
  • kissssss
    köztudott aki beleszeret valamelyik Heroes játékba az nemnormális M&M fanatikussá változik, a 4 rész hibái meg már ki lett tárgyalva. :)
  • Guren
    akkor én sem vagyok normális, mert nekem is a 4 a kedvencem. az egyetlen idegesítő dolog, ami hirtelen eszembe jut, hogy a gép még a legyőzése után is rohangált a pályán a lényeivel.
  • enlightened
    Látszik, hogy nem vagyok normális, de a Heroes 4 volt a kedvencem a sorozatból. Szép grafika, nagyon király zene. Gyönyörű animációs 2D-s városképek, ahol jó volt elidőzni. A hős végre nem csak álldogált mintha valami isten lenne, aki föntről figyel, hanem rendes vezetőként beszállt a csatába és konkrétan meg kell fektetni, hogy legyőzd. A sztorikról ne is beszéljünk, akkoriban nagyon durván jó történetek voltak azok a kampányban. Egy szóval a játék minden tekintetben túlszárnyalta az előző részeket. Viszont az 5-ért nem tudom miért vagytok oda. Tiszta a warcraft 3 érzésem amikor játszom vele. Egy az egybe le van koppintva a grafika de még a lények nagy része is. Az inditó menüről meg ne is beszéljünk ahol animáció megy a háttérben.

Aki játszott a Warcraft 3-al szerintem szembeötlőtt neki, hogy nagyon durván arra hajaz.
  • andorr1984
    A Heroes 3 nem jobb, csak korábban jelent meg, és bizonyos értelemben etalonná vált a sorozatban.
    Az emberek talán akaratlanul is elfogultak a H3 mellett, a hibáit sem veszik észre. Persze szerintem is nagyon jó játék a 3, csak pl. a lényeknek nem nagyon volt specialitása, legalábbis ilyen sok nem volt, mint a 6-ban.
    A 6-ban minden lény jó valamire és tud meglepetést okozni. A 3-ban sok lény csak az alaptulajdonságaiban különbözik (hp, sebzés stb.)
    A varázslatok nagy része is haszontalan (a 3-ban), itt meg sokkal jobban lehet taktikázni.

Tehát szerintem a 6 jobb, csak a 3-at már mindenki megszokta, és mindenki ahhoz hasonlítja, "etalon" lett.

A H3-ban a gyíkos vár volt a kedvencem (Hydrák, Gorgonok, ...), berakhatnának ide is valami hasonlót.
    De fontosabb, hogy javítsák ki a bugokat, és rakjanak be valami normális (H3-hoz hasonló, 2D-s) építő városképet, és akkor majdnem tökéletes játék lesz.

(Csak azért "majdnem", mert a Disciples 2nél sose lesz jobb :) )
  • TreDoR
    Hátja, de pl. a h5-öt sokkal jobban elviselték mint a 6. részt (mivel sokkal jobban hasonlított a 3-ra).
  • andorr1984
    Csak itt a kristály kék, a régi pedig piros. Ez nem ugyanaz a kristály :)
  • Lokker
    Kristály még most is van, csak hogy kötekedjek. :)
  • BlazeH
    Azért a heroescommunity forumának többsége régi heroes veterán akik visszasírják a 3-at és elég kritikusak az összes újonnan megjelenő résszel szemben. Az a tucatnyi szavazat meg nem jelent reprezentatív szavazást egy százezres nagyságrendben eladott játéknál. Én is szoktam olvasni hozzá is szólok néha, de gyanítom hogy a többség inkább csak játszik és élvezi, minthogy a heroescommunityn keseregjen :)
  • ArchDruid
    Azért ez szerintem kemény!!! Fényévekre van a H4-től ez a játék!!! És nem negatív irányban!

A H4 rémidióta 2,5 D-s nézete miatt bukott szerintem és azért, mert a lények animációja esetlen volt és összevissza bukdácsoltak csata közben. Utáltam!

A H6 csataképernyője ahhoz képest megváltás!

Más kérdés, hogy tényleg rengeteg Heroes védjegyet kivettek a játékból, pl. a Blacksmith épületet és a war machinákat, a különféle színű kulcs-sátrakat és kapukat, a helyőrséget (bár lett helyette Fort, ami ha nem is ua., de hasonló), a jó öreg resource négyest: sulfur, mercury, gem, crystal. És még sorolhatnám...

De ezek ellenére összehasonlíthatatlan ez a játék a H4-el...

Az egyetlen negatívum, amiellene szól, ez az online baromság! Utálatos! Szar! Nem játszhatsz, amikor kedved tartja, csak akkor, ha a szerver működik??
  • TreDoR
    "Továbbá az a 4 másik nép is, és akkor azt hiszem letaszítaná a trónjáról ez a játék a nagy elődöt, a H3-at! ;)"

Hát, jelenleg heroescommunityn a heroes 4-et készül letaszítani a legrosszabb heroes játék trónról, de persze kit érdekel a nemzetközi vélemény ha magyar fejlesztésű gameről van szó.
  • Petiknight
    Sziasztok,
    Uj info a hivatalos oldalon, elindult a Conflux WeB szolgaltatas, ha bejelentkezel az Uplay accountoddal, feltuningoltathatod akar a dinasztia fegyvereid is.:

Heroes 6 official page
    Udv mindenkinek.
  • donatus13
    Ezt azért csinálja mert az ubifos launchered nem jó , nekem is ezt csinálta újra kell rakni és onnan indul a játék és jó lesz.
  • ArchDruid
    Talán indítsd újra a gépet, a játékot, az internetet. Működnie kell!
  • Lokker
    lehet az ubi szolgáltatása nem elérhető vagy hasonló, jobb ötletem nincs, esetleg tűzfal tiltja le, nézd meg engedélyezve van-e esetleg amíg játszol lődd ki a tűzfalat.
  • Xiarn
    Sziasztok! Lenne egy nagy bajom! Megrendeltem a játékot, megjött, felinstaláltam, lejött minden patch és egyéb upgrade, de mikor játszanék, azt írja, hogy nincs internetkapcsolat, pedig van. Mi a gond????
  • ArchDruid
    a Kapafogú Ősbehemót jó lenne Bossnak! :)
  • Shiwo
  • Shiwo
    nekem mondjuk az az érzésem, hogy a későbbiekben a Titán és a Behemót mint Boss fog szerepelni...

amúgy meg jó a mérete...egy sárkány igen is legyen bazinagy :) dnd-be még nem is számítana méretesnek :D
  • ArchDruid
    Mondjuk kicsit túl lett méretezve szerintem.. :D A fél képernyőt beteríti kiterjesztett szárnyaival.

Leginkább a H3-as Azúr dragonra emlékeztet.. Az nézhetett ki így kb. a többi lényhez viszonyítva. :D
  • Shiwo
    tévedés..

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a sárki neve elvileg Malassa lánya...magát a sárkányistenséget nehéz lenne lenyomni.. amúgy ha jól rémlik, Malassa legkiemelkedőbb sárkánylovagjai kaphatják meg a képességet, hogy dragivá változzanak, gondolom ez is egy közüllük...
  • ArchDruid
    Igen, nem akartam a poént lelőni! :P Te megtetted!

Nem lett rossz! Csak kár, hogy nem mozog, hanem egy helyben áll és onnan pöfékel..

Reméljük a többi hét is benne lesz így vagy úgy...
  • Kheled
    Itt a Sötétség Sárkánya:) spolier video
  • ArchDruid
    Találtam ezt a videót youtube-on. Ashan 8 Sárkányistene, mellettük ott egy ikon, hogy melyik néphez tartozik.

Sorban:
    1. Asha (Rend sárkány, nekrók istene)
    2. Elrath (Fény sárkány, emberek istene)
    3. Urgash (Káosz sárkány, infernok istene)
    4. Ylath (Levegő sárkány, talán a leendő Academy, varázsló nép istene?)
    5. Shalassa (Víz sárkány, Snactuaryk istene)
    6. Sylanna (Föld sárkány, talán a leendő elf nép istene?)
    7. Arkath (Tűz sárkány, talán egy leendő Törp faj istene?)
    8. Malassa (Sötétség sárkány, talán egy leendő Dungeon, sötét elf isten?)

Nézzétek meg!

Bárcsak mind belekerülne egy leendő kiegészítőbe, mint Boss-szörny! :) Továbbá az a 4 másik nép is, és akkor azt hiszem letaszítaná a trónjáról ez a játék a nagy elődöt, a H3-at! ;)

Kedves játék készítők, akik olvassák ezt... Remélem jófele kapisgálok, és vannak ilyen tervek a jövőre nézve! :)
  • enlightened
    Az elején nagyon nem szerettem ezt a játékot, mert nem mindent vágtam még és nehéz volt, de most már nagyon szeretem, és egyre izgibb. Közben elkezdtem a heroes 5-ot, de azzal nem birok játszani, mert kikészít, sokkal lassabb mint a heroes 6 és rondább meg bányafoglalósdi az őrületbe kerget. Inkább nyomatom tovább a 6-ot mert ez nagyon tetszik. Most épp Kirillel vagyok.
  • andorr1984
    Nektek szokott néha lefagyni a játék ?
    Nekem néha játszás közben egyszerűen megfagy, és nem tudok sehogy se kilépni, csak újraindítással.
    A drivereim frissítve vannak. Nem tudom, mi lehet a baj.
    Talán ez is valami bug ?
  • Aspyrin
    Azt hiszem, találtam egy hibát: démoni utolsó pályán, mikor a felszínre jöttem, elindultam keletnek, majd a "körforgalomnál" (ahol a térképet fel lehet fedni) észak felé fordultam, be, egészen az első várig. Sikerült elfoglalnom, onnan kezdve már csak a vár mellett álló ellenséget kellett lenyomnom, és az egész térkép az enyém lett, kényelmesen körbejárhattam. :)