10317
  • Celeronikus
    Ez hülyeség amit írsz, hogy amíg egy tapasztaltabb játékos lép 10 környit, addig egy kezdő, vagy lassabb emberke 5-öt.
    Úgy volt megoldva az 5ben, hogy egyszerre léptétek a kört, amikor az egyik végzett utánna várnia kellett mindíg annyit, amennyivel több ideig lépi a másik a kört, mint ő lépte, szóval körökre osztott volt másképpen meg sem lehetne oldani, mert mekkora baromság lenne már, hogy mondjuk játékos1nél hét1. napja van másik játékosnál pedig 3. nap mondjuk... Mindenkinél ugyanaz a kör megy le minden körben, aki előbb végez a körrel annak várnia kell valamennyit még a másikra ennyi. Szerintem kellett ez a H5be, csak az volt a gond vele, hogy a játék első pár hetéig működött csak.
  • Gurren
    egy kör akkor ér véget, ha minden játékos rákattint a homokórára, tehát nem lehet körökkel beelőzni a többi játékost. addig lehet így játszani, míg a játékosok meg nem látják egymást a térképen.

nekem tetszett ez a megoldás a h5-ben, remélem így lesz a 6-ban is.
  • Acidlich
    Nem vagy egyedül. Ez az egyszerre lépős dolog maradjon az rts-ek kiváltsága. Nem tudom, a H5-ben hogyan működött ez, de valahogy nem tudom elképzelni igazságosan megoldva, mert amíg egy tapasztaltabb játékos lép 10 környit, addig egy kezdő, vagy lassabb emberke 5-öt, ezt hogyan lehet szinkronba hozni?
  • Malakai
    Az egyszerrelépés elég problémás dolog.
    Szerintem eleve nem kéne erőltetni a gyorsabb játékot, mert egyszerűen a Heroes nem az, ez egy körökre osztott játék és legjobb ha multiban is megmarad annak.
    Na mindegy, ezzel a véleménnyel valószinüleg egy pinduri kissebbséghez tartozok úgyis. :)
  • Celeronikus
    Reméljük a párbaj módot a H6ban normálisan megcsinálják majd, testreszabható hősökkel és kiegyensúlyozott seregekkel.

H5ben normal multiplayer játékban volt egy olyan funkció, hogy a hősök egyszerre tudnak lépni, amíg nem érnek közel egymáshoz, ezzel csak az volt a gond, hogy mikor megszakadt és újra távol kerültek a hősök egymástól nem állt vissza újra az egyszerrelépésre, remélem H6ban ezt megoldják, főleg hogy itt állítólag lesz fog of war is mint a H4ben volt, vagyis a felfedezett területeken történő eseményeket csak abban az esetben láthatjuk, ha épp ott tartózkodik egy hősünk vagy van ott bányánk, erődünk, várunk.
  • raddani
    Én pedig azt hittem, hogy direkt írtad. :)
  • Pio
    Uh boccs, nem szándékos volt, csak túl kicsik a gombok ezen a *** érintőképernyőn és néha NAGYON mellémenek...
    Epic fail :-)
  • raddani
    Na, ha már más nem, akkor ez fogja elvenni a H6-ból a "Heroes érzést".
    Jó, lehet, hogy valakinek ez tetszik, de én személy szerint örülnék egy "teljes képernyő" gombnak. A #2713-as hozzászólással pedig teljesen egyet értek.
  • Malakai
    Azon én is pislogtam. :)

Nekem ez a multiplayeres érv egyébként nem túl meggyőző (amit interjúban is mondott), de majd meglátjuk játék közben...
  • Andrews2007
    "várfoskép" :)

Azért annál biztos jobb minőségű lesz. :)

• Pio
    Sajnos szerepel Marzhin bemutatkozó QnA-jában is és a gamestaros interjúban is (Zsuffa Istvánnal, ha jól emlékszem). :-(

Utóbbiban magyarázzák is ennek okát, szóval elég egyértelmű a dolog...
  • Elessar
    Pontosítsunk! Hivatalosan még nem erősítették meg ezt sehol, csak szimpla "vár ablak" lesz. Amíg élünk, remélünk :D
  • Pio
    Már többször többfelé nyilatkozták, hogy csak "vár ablak" lesz, szóval nagyon valószínű, hogy nem.
    A vár ablakban viszont lesz egy az adventure maptől eltérő grafikus motorral/dizájnnal megvalósított, animált várfoskép, amin látni lehet majd az épületeinket.
  • Lacoka12
    teljes képernyős várnézet lesz?
  • Vologya Mester
    Üdv Bátor Harcosok!

Elnézést Mindenkitől, hogy csak most írok, most jutottam el idáig, hogy a tegnapi termést elolvassam itt és a Heroes Magyarország fórumán is. Elég sok dolgom volt ma, nem csak a játékkal kapcsolatban... Interjút is adtam, ha megjelenik, majd beírom ide, hogy hol olvashatjátok... :)

Még 1x köszi Mindenkinek az elismerő szavakat, jól esett nagyon. :) Úgy láttam a Heroes Communityn is hangot kaptak az interjú kapcsán értelmes hozzászólások, bár a többség így sem volt elájulva, amit nem bánok, mint korábban már mondottam. (De azért még a mai napig is a magyar interjú és a kérdezz-felelek interjú a téma...)

Shiwo-nak külön köszönet ezért a meglepetésért (nagyon tetszett!), ha elküldöd a címemre az anyagot, kirakatom Gepyvel az oldalra, mint elismerést Tőletek! :) (Természetesen a neveddel fémjelezve!)

Annyit elárulhatok még, hogy megkezdődtek a magyar verzió lektorálási munkálatai, remélem, hogy a fordítás minőségével nem lesznek majd problémáitok, megteszünk minden Tőlünk telhetőt, hogy minőségi anyagot kapjatok. (az átvezetők és párbeszédek szövegeinek fordítását nem lektoráljuk...)

Valamint remélhetőleg még egy nagy projektben részt vehetünk majd, de ezt egyelőre fedje jótékony homály... :)

Valószínűleg a közeljövőben a sok teendőm miatt csak napi 1x tudok felnézni Hozzátok, de igyekszem minden nap feltekinteni és ha kérdés jönne Hozzám vagy olyan infóm van, amit Pio vagy Elleshar vagy Andrew2007 nem oszt meg Veletek, akkor megpróbálom megválaszolni.

Baráti üdv!
  • Outlander
    Eredetileg a Medúza egy konkrét mitológiai alak neve, a három gorgó (Eurüalé, Sztheinó, Medúza) egyike. Mindhármójuk kinézete igen rút volt, (kígyóhaj, pikkelyes bőr, disznóagyar, szárnyak stb) de azt sehol nem említik, hogy a testük is (akár félig is)kígyó lett volna, ez valószínűleg a modern kor elképzelése, hiszen izgalmasabb(?) egy szép női felsőtestet hosszú kecses kígyó alsótesttel ábrázolni. Ami a nagákat illeti, ők többféle keleti mitológiában is megjelennek, olyan lények vagy félistenek, akik valamilyen kígyó alakját veszik fel részben vagy teljesen, s belőlük női és férfi változat is van.
    Tehát az egyetlen ami biztosan közös egy nagákban és a Medúzában, hogy vannak pikkelyeik.
  • kissssss
    "részben ezért áldozták be a 3 nyersanyagot (részben a pályaszerkesztők munkájának könnyítése miatt), amivel én teljesen egyet tudok érteni, logikus, következetes döntés volt és az egyjátékos módban se fog visszafejlődést okozni"

na ezt majd a vásárlók fogják el dönteni hogy jó ötlet volt e vagy nem addig meg fölösleges helyeselni bármit is, a mondandód többi részével viszont egyet tudok érteni lesz még itt meglepi.
  • Shiwo
    ennyi erővel úgy is fel lehetne tenni a kérdést, hogy mi a közös bennük...félig kígyó, félig emberi lény mindkettő...különbség meg még annyi, hogy a Naga a vízben él, a Medusa meg nem..maga a Naga szót valami ősi indiai szóból eredeztetik, aminek a jelentése kígyó..
  • Pio
    Egy kis agymenés és találgatás estére.

Most, hogy újraolvastam az interjút még egy dolgon megakadt a szemem:
    "Mást egyelőre sajnos nem mondhatok a multiplayerről, de a Ubisoft HAMAROSAN sok mindent (sok újdonságot is) felfed majd ezzel kapcsolatban."

Már korábban is agyaltam ezen és párszor már beszéltünk is róla.
    Azt nagyon hangsúlyozzák, hogy a multiplayer nagyon fontos eleme lesz a játéknak és több nagyon súlyos játéktechnikai döntést is meghoztak miatta, melyek közül ismerünk is párat, a két legjelentősebb:
    - részben ezért áldozták be a 3 nyersanyagot (részben a pályaszerkesztők munkájának könnyítése miatt), amivel én teljesen egyet tudok érteni, logikus, következetes döntés volt és az egyjátékos módban se fog visszafejlődést okozni
    - emiatt veszik ki a townscreeneket, bár lássuk be, ennek azért van némi kifogás szaga és a mai napig nem igazán értjük a dolgot, hisz csak 5 vár lesz az alapjátékban és így is fognak csinálni valami animált town windowt, akkor már azt a kis pluszpénzt/időt rászánhatná a Ubi, a teljes képernyős városnézet kihagyása pedig egészen biztos, hogy minden játékteszt "negatívumok" rovatában előkelő helyen fog szerepelni.

Ennek ellenére a multiplayerről a tudásunk összesen annyi, hogy lesz hot seat és hogy 1 pályán egyszerre 8an játszhatnak majd.

Mi lehet az oka a szokatlanul nagy titkolódzásnak? Az oké, hogy minden részletet nem árulnak el, de fura, hogy egyelőre az ég világon semmit nem tudunk a dologról.

Ennek hátterében szerintem az húzódhat, hogy egyszerre akarják majd a nyakunkba zúdítani az infókat a játék ezen részéről.

Igen ám, de a multiplayer mostanában pont az a dolog, amivel nagyon is fel lehet hívni a szélesebb közönség figyelmét egy-egy játékra, nyilván ezért is lett ennyire hangsúlyos ez az új részben és pont ezért nem hinném, hogy a Ubi egyszer csak kidobná a facebookra, hogy hogy s mint lesz azt kész.

Aztán most megakadt a szemem a HAMAROSAN szón, ami lehet, hogy csak egy jelentéktelen töltelék (pláne ha az interjú is januárban készült, mert akkor már jűcskán elmúlt az a hamarosan :) ), én mindenesetre elkezdtem nézelődni, hogy milyen olyan komolyabb event lesz mostanában, ahol ott lesz a Ubi is és esetleg leleplezheti a multit.

Keresgélés közben pedig belefutottam EBBE A PDFBE, ami a PAX East 2011 nevű játékexpo térképe és amelyen látható, hogy a Ubisoft is jelen lesz és egy elég termetes standon fognak kiállítani.
    Ezt összekombózva azzal, hogy a PAX expokon mindig is a multiplayeren és az MMO-kon van a hangsúly és ez az egyetlen expo, amin a szervezők célja, hogy legalább akkora figyelmet kapjon a PC, mint a konzolok szerintem valós esélye lesz annak, hogy ezen villantson valamit a Ubi, esetleg pont a "hamarosan" felfedendő multiplayerről.

Azt se feledjük, hogy ha még tavasszal ki akarják adni, akkor ez az utolsó nagyszabású játékexpó, amin reklámozhatják a játékot (E3 júniusban, PAX Prime és Gamescom augusztusban lesznek), szóval én tényleg nem csodálkoznék, ha tartogatnának oda némi exkluzív anyagot, netalán egy a közönség által is kipróbálható verziót.

Persze sok játék készül náluk, szóval van mivel megtölteni a nagy standot akár a MM:H6 nélkül is és eddig nem nyilatkoztak arról, hogy ott lesznek-e (mondjuk az Igomirről is csak pár nappal előtte írtak) és ha nem hírezik ki előre, akkor valószínűleg nem is lesznek, de én azért reménykedem a dologban.

Hangsúlyozom, ez tényleg csak találgatás a részemről, mindenesetre szerintem érdemes lesz fél szemmel figyelni a híreket jövő csütörtökön délutántól. :)
  • Murder3
    nem az volt a baj h 3d-s hanem h szarul volt a kezelhetőség megoldva, az nem uygan az...
    amúgy nem tudom sztem a 3 várnézetei már kifejezetten gagyik, az 5 sokkal szebb volt.
  • Celeronikus
    Egyébként mi a különbség a Naga és Medúza között azon kívül, hogy a medúzának a haja kígyókból áll meg tud kővé változtatni? tudom mind2 lény más mitológiából van, de nagyon hasonló a kinézetük.
  • Elessar
    Azt hiszem ez nem is kérdés, a Heroes3-é a best of :)
    Azon belül is a Haven és a Rampart volt a kedvencem, mindkettő nyugtató hatású volt rám
  • Pio
    Áhh, akkor lecsapom én az általam feldobott magas labdát. :)

Arra akartam kilyukadni, hogy hátha valaki olvasta a Gamestaros interjút.

Mert abban már ugye lehetett beszélni a reputáció rendszerről, skillekről, gyakorlatilag mindenről, amit jelenleg tudunk.
    Mégis elhangzik benne egy ilyen: "A fentiek mellett van még egy komoly újítás, amiről azonban még nem beszélhetek..."

Szóval senki ne kezdjen el unatkozni, van még miért izgulni. :)
  • Alfa wolf
    Nem tudom ki, hogy van vele, de kíváncsi vagyok a Naga hősökre.
    Vélhetőleg a történetben szereplő 5. családtag ember, de kérdés, hogy a multis/bérelhet hősök is emberek-e, mint a többi népnél.
    Én pl az Etherlordsos Lámia szerű Heroknak tudnék örülni.
  • TurboX
    minden szempontból 3>all

azért meglesem az új részt is, de azt a hangulatot nem hinném hogy tudnák valamivel űberelni.
  • Pio
    Egyértelműen a 3. részé, ennek részben érzelmi okai is vannak.
    Szerintem már írtam is róla korábban, hogy annak idején amikor "közkézre került" az első várnézet a játékból azt másnap többen is vittük a suliba kinyomtatva, mindenki meg akarta mutatni a másiknak.
    Egyszerűen nem hittük el, hogy tényleg ilyen jól fog kinézni.
    Aztán floppy-n adtuk oda azoknak, akiknek nem volt még otthon internetje (akkoriban ez nem volt ritka :) ) és kábé mindenkinek ez volt a háttérképe az osztályunkban. :D

Szerintem is az volt a baj az 5. résznél, hogy nem igazán volt használható és oké, jól nézett ki, de eszébe se jutott az embernek épületekre kattintgatni, mindenki a menüsorról intézte a dolgait.

Szóval szerintem nagyon is jó döntés lenne a régihez hasonló, animált városnézeteket tenni a játékba, nem siratnám meg a 3D-s verziót.

Ez a kép volt az amúgy:

• Shiwo
    Vologya Mesternéknek készült, majd ők eldöntik, hogy melyiket hagyjam benne :)

a 6-nál meg bízzunk benne, hogy a rajongói kérések hatására tesznek bele...

amúgy kinek melyik várnézet tetszett eddig legjobban ? összességébe szerintem a 3. részé a legjobb (nagyon szép és használható), az 5. részé is tetszett (gyönyörű, csak nem "használható", bár alul az ikonokat használva elért benne mindent az ember)

nekem az tetszene leginkább, ha lenne egy "fixebb" nézeti kép, ami kb olyasmi lenne, mint a 3-ban, csak 3d-s épületekkel, ahol könnyen elérünk bármit, és mondjuk egy ikonra kattintva, vagy ha sokat várunk, akkor a kamera megindulna, és madár-szemszögből keresztül-kasul repülhetne, több szögből is megmutatva a dolgokat..

így ötvözbe lenne a 3. és 5. rész várnézetének előnye

ami eddig leginkább nem tetszett, az a 4. részé volt..túlságosan 1 sablonra készült az egész, amennyire nekem rémlik...meg csúnya is volt a 3. részhez képest, pedig később jött ki...

• Pio
    Azért is választottam külön, mert ez nem helyesírási hiba, szerintem használd azt, amelyik Neked jobban tetszik.

Amúgy ez a flash után különösen "mókás" lenne, ha tényleg nem lennének normális városnézetek a játékban. :)
  • Shiwo
    a persist/continue dolgon én is vaciláltam, azért választottam a persist, hátha kifejezi, hogy a legenda nem szűnt meg, még mindig él, itt van, állandósult és folytatódik, de kicserélhetem
  • Pio
    Fasza lett.

Angolhoz, de nem kötekedésből, hanem mert kérted, amúgy nem szokásom elemezgetni mások helyesírási hibáit, szerintem elég undok dolog a grammarnáciság :)
    - az első diánál az ige legyen a második helyen, szóval valami ilyesmi: "A tale started many years ago..."
    - kétszer szerepel it's a szövegben, mindkétszer its kell helyette, ezt az angolok is folyton összekeverik :)
    - a 3. feliratnál have van has helyett (E/3), illetve szerintem nem ilyen alakot kell használni, hanem "rose it to a legend".

Ez már csak ízlés dolga:
    - a végén a magyar szövegnek jobban megfelelne a persists szó helyett a continues. Persists inkább állandósságot fejez ki, Te pedig arra célzol, hogy most jön az új rész, ami folytatja az eposzt.
  • Shiwo
    megoldható..illetve keretet felejtettem le róla, majd később ráteszem (még bevárom az estét, hátha lesz még tanács, hogy mit variáljak rajta, és egybe akkor letudom az egészet :)
  • Kheled
    nagyon ügyes vagy.szuper lett!:) viszont a végén ha tudod kicsit hosszabb legyen az oldal mutatása,mert mire rákattintana az ember,eltűnik.
    grat hozzá!
  • Shiwo
    úgy gondoltam, hogy Vologya Mesternek és társainak a magyar heteket, a közbenjárást, és úgy általánosan azt a sok mindent, amit a magyar heroes-rajongókért tesznek, egy "ajándékkal" köszönöm meg, mely megtekinthető itt

angol nyelvű verziót is készítettem, mely itt tekinthető meg (a fordításom nem 100%, hogy hibátlan, szóljatok ha valami nem jó, és javítom...)
  • klood
    Sziasztok,
    régóta olvasom ezt a topicot, mindig öröm ide benézni, annyira korrekt és önzetlen emberek írásait olvasom. Vagy annyira jól kezelitek a trollokat, hogy nem jönnek vissza, vagy a Heroes fanok az átlagnál érettebbek:)

Külön respect Vologyának, hogy a "saját" honlapján kívül itt is megoszt mindent, amit tud.

Magamról annyit, hogy annó a HoMM3-hoz csináltam egy nagyobb honlapot amin rengeteg infó és letölthető pályát tettem fel. Statikus, mai szemmel primitív, de akkor (12 éve) egymagamnak annyira futotta.
    Ennyit az önfényezésről:)
    A lényeg, hogy a Heroes nekem az örök number one (a Dungeon Keeper mellett).

Csak így tovább, én maradok csendes olvasótok továbbra is.
  • Micsu
    és lesz teljes képernyős várnézet vagy nem?
  • kissssss
    tuti biztos hogy lesz minimum 1 db izmosabb kiegészítő a játékhoz.
    (dlc hülyeséget ha lehet hanyagolják)
  • Daell Drow
    Nekem elsore ilyen tucat azsiai mmo karakternek tuni, bar ettol fuggetlenul meg lesz vasarolva. A game a lenyeg az viszon nagyon hangualtos es alig varom hogy ejszakazak vele korokon at. :)
  • Lacoka12
    pedig nem annyira rossz
  • Pio
    Elég sok oldalon kint van már, szóval nagyon úgy néz ki...
  • Daell Drow
    Ez a doboz kep mar vegleges? Mert aszitem ennel azert jobbat csinalnak. :/