• Pio
    Egy kis agymenés és találgatás estére.

Most, hogy újraolvastam az interjút még egy dolgon megakadt a szemem:
    "Mást egyelőre sajnos nem mondhatok a multiplayerről, de a Ubisoft HAMAROSAN sok mindent (sok újdonságot is) felfed majd ezzel kapcsolatban."

Már korábban is agyaltam ezen és párszor már beszéltünk is róla.
    Azt nagyon hangsúlyozzák, hogy a multiplayer nagyon fontos eleme lesz a játéknak és több nagyon súlyos játéktechnikai döntést is meghoztak miatta, melyek közül ismerünk is párat, a két legjelentősebb:
    - részben ezért áldozták be a 3 nyersanyagot (részben a pályaszerkesztők munkájának könnyítése miatt), amivel én teljesen egyet tudok érteni, logikus, következetes döntés volt és az egyjátékos módban se fog visszafejlődést okozni
    - emiatt veszik ki a townscreeneket, bár lássuk be, ennek azért van némi kifogás szaga és a mai napig nem igazán értjük a dolgot, hisz csak 5 vár lesz az alapjátékban és így is fognak csinálni valami animált town windowt, akkor már azt a kis pluszpénzt/időt rászánhatná a Ubi, a teljes képernyős városnézet kihagyása pedig egészen biztos, hogy minden játékteszt "negatívumok" rovatában előkelő helyen fog szerepelni.

Ennek ellenére a multiplayerről a tudásunk összesen annyi, hogy lesz hot seat és hogy 1 pályán egyszerre 8an játszhatnak majd.

Mi lehet az oka a szokatlanul nagy titkolódzásnak? Az oké, hogy minden részletet nem árulnak el, de fura, hogy egyelőre az ég világon semmit nem tudunk a dologról.

Ennek hátterében szerintem az húzódhat, hogy egyszerre akarják majd a nyakunkba zúdítani az infókat a játék ezen részéről.

Igen ám, de a multiplayer mostanában pont az a dolog, amivel nagyon is fel lehet hívni a szélesebb közönség figyelmét egy-egy játékra, nyilván ezért is lett ennyire hangsúlyos ez az új részben és pont ezért nem hinném, hogy a Ubi egyszer csak kidobná a facebookra, hogy hogy s mint lesz azt kész.

Aztán most megakadt a szemem a HAMAROSAN szón, ami lehet, hogy csak egy jelentéktelen töltelék (pláne ha az interjú is januárban készült, mert akkor már jűcskán elmúlt az a hamarosan :) ), én mindenesetre elkezdtem nézelődni, hogy milyen olyan komolyabb event lesz mostanában, ahol ott lesz a Ubi is és esetleg leleplezheti a multit.

Keresgélés közben pedig belefutottam EBBE A PDFBE, ami a PAX East 2011 nevű játékexpo térképe és amelyen látható, hogy a Ubisoft is jelen lesz és egy elég termetes standon fognak kiállítani.
    Ezt összekombózva azzal, hogy a PAX expokon mindig is a multiplayeren és az MMO-kon van a hangsúly és ez az egyetlen expo, amin a szervezők célja, hogy legalább akkora figyelmet kapjon a PC, mint a konzolok szerintem valós esélye lesz annak, hogy ezen villantson valamit a Ubi, esetleg pont a "hamarosan" felfedendő multiplayerről.

Azt se feledjük, hogy ha még tavasszal ki akarják adni, akkor ez az utolsó nagyszabású játékexpó, amin reklámozhatják a játékot (E3 júniusban, PAX Prime és Gamescom augusztusban lesznek), szóval én tényleg nem csodálkoznék, ha tartogatnának oda némi exkluzív anyagot, netalán egy a közönség által is kipróbálható verziót.

Persze sok játék készül náluk, szóval van mivel megtölteni a nagy standot akár a MM:H6 nélkül is és eddig nem nyilatkoztak arról, hogy ott lesznek-e (mondjuk az Igomirről is csak pár nappal előtte írtak) és ha nem hírezik ki előre, akkor valószínűleg nem is lesznek, de én azért reménykedem a dologban.

Hangsúlyozom, ez tényleg csak találgatás a részemről, mindenesetre szerintem érdemes lesz fél szemmel figyelni a híreket jövő csütörtökön délutántól. :)