10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
Pio #2819 Egy apró adalék a lengyelektől: a heti "izgalmas" bejelentés csütörtökön várható. -
Pio #2818 Itt van embedelve:
További hír, hogy mostantól nem lesz nap képe, helyette hét képe, szóval hetente csak egy képet kapunk.
Viszont emellett azt ígérik, hogy a héten várható valami izgalmas bejelentés (mondjuk lehetne az, hogy hétvégén mennek a PAX Eastre, ahol bejelentik a multiplayert, az ötödik frakciót és egyúttal a nyíltabb bétatesztet is elindítják, megjelenési dátumot és új DVD borítót kap a játék, illetve lesz külön 2D/3D/sztereokép várnézet... ;-))) ). -
Andrews2007 #2817 Heroes VI hivatalos angol külföldi videó vélemények a tesztről.
http://www.youtube.com/watch?v=v0fZMo82hQo
A középkori kaja biztos finom lehetett ekkora húsok meg zöldséges tálak na! -
kissssss #2816 igen mást nem is vártam tőled. -
Alfa wolf #2815 Kisssss erre a támadó jellegű reagálásra nem írok semmit. :)
Egyértelműen látszik, hogy célod az volt, hogy beleköthess az érveimbe, és mindenáron megcáfolhasd azokat.
Nem kontrázok erre, a magad fajta ember úgy se tartja tiszteletben a másik véleményét. Ami meg a fröcsögést illeti, te valamit még be is képzelsz ide.
-
kissssss #2814 ezek hiányoztak eddig a Heroes játékokból? a fele parasztvakítás a másik meg zsákbamacska vagy beválik vagy nem.
(1.Több egyedi hős model)
igen ez alá írom talán tényleg előnyére lesz a sorozatnak.
(2.A 3 kivételével az art style elment gyerekes, karikatúra figurák irányába.)
kinek mi, de mi volt a gyerekes? példa vagy valami? ha nem tűnt volna fel ez egy fantasy játék már a 3 részben is volt egy két nevetséges lény pl félszerzetek.
(3.Reputációs rendszer)
zsákba macska majd meglátjuk hogy beválik e vagy nem.
(4.Egy új, teljesen egyedi faj,beleépíteni a lore-ba nem két hét.)
nem két hét? nem mondod ! úgy gondolom az ide látogató emberek nagy része ezzel tisztában van már megbocsáss.
az új vár meg majd ismét kiderül mennyire lesz használható.
(5.Dinamikusabb/rugalmasabb harc rendszer)
nos bele barmol.. JAJ uram bocsáss akarom mondani bele nyúlni az eddig jól működő finomra hangolt rendszerbe nem biztos hogy jó ötlet már az 5 résznél is eléggé rezget a léc ismét csak egy talán beválik vagy nem eset.
(6.Látványos, nem darabos animációk)
eddig is rendben voltak a különböző lények és egyéb dolgok kivitelezése e téren egyes egyedül a 4 rész gyengélkedik ebben.
(mind a mai napig rémálmom van egy két H4 egység mozgó animációtól)
(7.Gyönyörű grafikai engine)
paraszt vakítás,ilyen játéknál EZ lényegtelen szempont, itt inkább az a fő hogy optimalizált és stabil legyen az a nyüves motor, gondolom egy két ember még emlékszik mennyi baj volt a 4 és 5 résszel e téren.
(8.Összetettebb , kidolgozottabb sztori)
ha felül tudják múlni a 4 rész majdnem könyvbe illő hosszúságú szövegeit akkor én külön + piros pontot adok a "fekete veremben" dolgozók lányoknak és fiuknak.
(9.Felhasználó barátabb kezelő felület)
jaj ha még az 5 résznek a kezelése is bonyolult volt akkor inkább más játék után kéne nézni nem gondolod? ez is csak egy újabb paraszt vakítás mindegyik részben el lehetett igazodni még az újoncok is gyorsan el igazodtak rajta(1vagy 2 hét)de ha még így sem ment nos erre találták fel a fórumokat(hihetetlen mi?)
a demóból meg semmit nem(fogsz) lehet le szűrni, a demó csak egy nagyon édes mézes madzag amit elhúznak a szemed ellőt, ha valamit meg akarsz majd tapasztalni a játékból akkor kénytelen leszel megvenni ez már egy ideje így meg.
a Heroes hármas fröcsögésedre meg inkább nem reagálnék mert valószínűleg Pio megharagudna rám(vagy kidobna a fenébe) -
Pio #2813 Azért a CH-t se kell félteni. Még a Heroes Community-n is úgy tartják számon azt a fórumot, mintha Justin Timberlake fanklub lenne. :)
Az viszont meglep, hogy ennyire alacsony ott az aktivitás.
Amikor kiírtam az első szavazást arra számítottam, hogy itt olyan 50-100 közötti X lesz ott pedig ezer fölötti. Ezzel szemben már másodszor is aktívabbak voltunk és nem elsősorban azért, mert alábecsültem az itt szavazók számát. -
#2812 kicsit elfogultak vagyunk, nem ? :) -
Pio #2811 Ismét új szavazás van a Celestial Heavensen, így mi is frissítünk.
Ezúttal a frakciókról szavazhattok.
Itt pedig az előző szavazás eredményei:
-
#2810 Részben helyt adok ennek az érvnek, részben nem.
Heroes 6-ban (a kép alapján) lehet majd földelementált idézni és kb. ennyi. Valószínűleg a többi elementált is lehet majd, de ez az új hősfejlődés rendszer úgysem teszi majd lehetővé, hogy a hős többre is szert tegyen (maximum 2-re), mert kevés ahhoz a szintlépések száma, hogy több mágiaosztály fájában is olyan mélyre hatoljon, hogy unlockolja az elementál idézéseket. Látjátok, ez az újabb probléma ezzel a rendszerrel. Hiába lesz elég varázslat, ha nem sok lesz egyszerre elérhető a hős számára. Az előző részekben a képességeinek függvényében bármilyen varázslatot megtaníthattál neki varázstornyokban, oltároknál, tekercsek által, varázskönyvek kézbe vételével, ellenséges hősöktől csata közbeni elleséssel (sasszem képesség, emlékeztek még?). Feltűnt már nektek, hogy építhető VARÁZSTORNYOK sem lesznek a városokban?
Azért nem nevezném teljesen feleslegesnek ezeket a varázslatokat. Például tekintsük lényidézéseket. Heroes 4-ben csatákat lehetett elveszteni csak azért, mert nem a körülményeknek megfelelő lényt idéztél meg az adott körben:
Ha tűzre immunis lény kellett, akkor főnix vagy tűzelementál.
Vámpírok ellen valamilyen elementál esetleg sáska.
Lövő lények ellen vízelementál, tündérsárkány vagy sáska.
Lassabb közelharcosok ellen elf, nagyobbak ellen a csalán.
Sok kisebb lény ellen griff, mert mindenkire visszatámad.
Repülő és gyors mozgású lények ellen földelementál.
Varázshasználók ellen (pl. dzsinn) bármelyik elementál.
Letámadásra unikornis és légelementál, alacsonyabb szinten tigris.
Tápolásra szatír és kobold.
Golyófogónak bármelyik olcsó kis lény.
stb. -
#2809 "Meg mindenki isteníti a 3-at". Még szép h mindenki a legjobbhoz hasonlítja, ha jön egy új rész:D.
Azt aláírom én is, 2011 van, haladni kell a korral, aki heroes 3zni akar, szépen kiveszi a fiókból, leporol, felinstallál, játszik( én is igy teszek néha:)
Bevallom, amit eddig mutattak a játékból, bejön minden újítás, egyedül a townscreen témával nem vagyok kibékülve, de majd meglátjuk, hiányozni fog-e játék közben. -
#2808 A h4 spelleket minimum 3mal oszthatjuk, annyinak volt értelme.
Inkább kevesebb, de minőségi, jól használható legyen. -
Alfa wolf #2807 No offence, de sejtitek mi munka össze dobni egy ilyen játékot? :)
Én csak amatőr videó teszteket készítek és már az a közel 5 percnyi anyag összevágása ( jelenetek szinkronizálása, kommentár felvétele, hangsávok beállítgatása, effectek hozzáadása, stb ) elvesz tőlem egy kisebb projektnál is kb 4-5 órát. 5 percnyi videó anyag, melyet csupán össze vágtam, formáztam, és kommentárral láttam el. 5 perc = 5 óra.
Na most ez az amatőr szint, egy profi addig nem nyugszik míg tökéletes nem lesz, míg minden hibát el nem simít, míg minden flottul nem passzol. Ha tehetné napokig csiszolgatná a kis művét, de mivel köti a határ idő, így abból a megadott napszámból hozza ki a maximumot.
Tény néhány dolog elvész, átalakul a 6-ban, de rengeteg energia van ebben a projektben. Én tudom milyen keményen dolgozni, nap mint nap átélem, és elhihetitek nekem ha azt mondom, szerintem még szegény srácoknak a szemük is kifolyik nap mint nap a sok túlórától.
Marha nagy rajongói elvárások vannak, és prioritási sorrendet szabtak mit akarnak és tudnak is megvalósítani, és mire nincs lehetőség, és szükség.
Íme néhány ami nagyon hiányzott a Heroesokból :
- Több egyedi hős model
- A 3 kivételével az art style elment gyerekes, karikatúra figurák irányába. A 6 végre komolyabbra veszi a formát ha lényekről van szó. (Maga a Necropolisos Ghoul, vagy vámpír a bizonyíték erre )
- Reputációs rendszer
- Egy új, teljesen egyedi faj, mely eddig nem szerepelt. Ezt elképzelni, megalkotni, kidolgozni, kiegyensúlyozni, beleépíteni a lore-ba nem két hét.
- Dinamikusabb/rugalmasabb harc rendszer
- Látványos, nem darabos animációk
- Gyönyörű grafikai engine
- Összetettebb , kidolgozottabb sztori ( Az V-nél biztos, hogy kidolgozottabb )
- Felhasználó barátabb kezelő felület + gyors menü gombok (lásd a a kedvenc varázslatok kihelyezése a harci képernyőn )
Ez csak néhány. Kontrát nem írok, mert ez mindenkinek más. Nekem is vannak fentartásaim, de a kipróbálásáig magamban tartom.
Ha jön a demó úgy is hamar le lehet szűrni mindent.
Az emberek még egy percet nem játszottak, de ilyen ilyeneken akadnak fent, mint lényvevő helyek, meg, hogy elvannak maszkolva a multi hősök...miért a Heroes V-ben a fajonkénti 1 hero model jobb volt ?
Meg mindenki isteníti a 3-at. Legyen így, tegyék, elismerem, és csatlakozok is...de ez itt 2011, és nem 1999 . Eltelt 12 év, és megakarják tartani a régi rajongókat, de ezalatt egy egész új generáció nőt fel, aki nem játszott, és köpik magasról a H3/4-re. Ugyan nem fog a modern gondolkodású 14-15 éves leülni eléjük, amikor tele a játékszoftver piac jobbnál, jobb címekkel.
Hogy a Heroest csak melegen akarják tartani mint sorozatot. Nem...amikor valaki fejleszt, azt pénzért teszi, és nem szab határt maximum bevételnek. Céljuk a profit.
Nem megyek bele, de emberek el kell keserítsek mindenkit kapitalista világban élünk. A Blackhole nem kétség rendes arc, de az UBI szabja a feltételeket nekik is.
-
Celeronikus #2806 Azt nézd, hogy nem 4, hanem 7 mágia iskola lesz, vagyis a Heroes3nál több varázslat lesz ha csak mindegyik iskolához 14 varázslatot számolsz. a H4 meg tele volt sok felesleges varázslattal azért volt benne ilyen sok. -
#2805 Ez csupán szemfényvesztés. Több mint 200 valójában az összes unlockolható dolog a hős számára. Vagyis ennek a fele képesség, jártasság, bónusz: és ezek különböző fokozatai. Csak töredéke a varázslat. Most még úgysem vallanák be, hogy a varázslatok terén se érik el a korábbi részek szintjét.
Föld (természet) varázslatok:
Heroes 3 (19 db)
Heroes 4 (36 db)
Heroes 6 (14 db)
-
Celeronikus #2804 én az aktív varázslatokról beszélek:) a többi az passzív lesz -
#2803 Ejnye, nem olvastad a multkori interjút? több mint 200 lesz. -
Celeronikus #2802 Visszatérve a varázslatokra fajonként 70 varázslat lesz elérhető, 5 mágia iskolát tanulhat mindegyik faj és mivel 7 mágia iskola lesz összesen, így az egész játékban gondolom legalább 100 varázslat lesz.
Ezt csak azért írtam le, mert Pio írta valahol, hogy csak 70 lesz, az csak azt jelentette, hogy fajonként 70 féle lesz elérhető, de összesen 100 lesz kb. -
Andrews2007 #2801 Én is csak most néztem újra, tegnap éjjel rakták csak fel. De legalább végre fel került. :) Az is jó hogy István véletlenül benne lett a játékban. Lehet Zsuffa Istiről nevezték el? :) Vagy a magyar Szent István királyról. :) -
Elessar #2800 Nem akarom leszólni az amerikai piacot, de köztudott, hogy ott a taktikusabb, több gondolkodásra késztető játékokat nem veszik.
Nem véletlen, hogy a körökre osztott stratégiák(legyen az fantasy, vagy űrstratégia) és a kalandjátékok pl Európában virágoznak mindig. -
Elessar #2799 Nincs semmi gond, ugyanis én is így vok vele. Az eddigi nifok alapján jobb játék lesz, mint a H5, és akkor én már elégedett leszek. -
Pio #2798 Azért lássuk be, az, hogy a korábbi részekben voltak nem feltétlenül jelenti azt, hogy itt is lesznek.
Gondoljunk csak a nyersanyagokra! :D
Az "új"at úgy értettem, hogy itt derült ki, hogy ebben a részben (is) benne lesznek. -
#2797 Lighthouse eddig is volt a hajózható térképeken. És asszem Observatory is (vagy az Cartographer volt?) -
#2796 talán túl sokat kell(ett) benne gondolkodni, taktikázni, nem (volt) elég casual.. -
Pio #2795 3 új infót csíptem el a videóban, ebből kettő elég meglepő volt számomra:
Új adventure map épületek: observatory, lighthouse
Meglepő infó 1: nem lett teljesen elvetve a konzolos verzió, de ha kiadják rá a játékot akkor mindenképp komoly átalakításokon fog átesni rajta.
Meglepő infó 2: fő célterületek: Kelet-Európa, Anglia, Németország, az USA annyira nem nagy fogyasztója a játéknak. Tekintve, hogy a sorozat az usában született azt hittem, hogy ott jóval felkapottabb, mint errefelé. Hogy mi lehet az oka annak, hogy mégse azt nem tudom. Talán az, hogy az amcsiknál nagyon áttevődött a hangsúly a konzolra, talán az, hogy már európai cégnél van a franchise, talán az, hogy a ruszkik csinálták az előző részt ott pedig mindig hatalmas rajongás övezi a saját játékokat. Vagy talán valami egészen más.
FeketeS: felvettelek a játékba. -
FeketeS #2794 sziasztok!
Szeretnék részt venni a tippjátékban.
Tippem: 2011.05.07 -
Pio #2793 Kössz a tippet!
Beszúrást bízd ide. :)
Sajnos nagyon sok itt a spammer/troll, ezért van ez a limit.
-
Vologya Mester #2792 Üdv Bátor Harcosok!
Végre megjelent az RPGamesen a várva várt GS LIVE adás rövidített változata, amit a januári budapesti Béta tesztről készítettek:
http://rpgames.web4.hu/cikk/might-and-magic-heroes-vi-video-a-budapesti-beta-tesztrol
Sajnos nem tudom beszúrni, mert nem regeltem még 30 napja... No comment...
Baráti üdv! -
#2791 Nekem mar most biztos hogy a 6 jobb lesz mint az 5. -
Alfa wolf #2790 Félre értések elkerülése véget én nem akarok senkit se meggyőzni. Én így látom a dolgokat.
Lehet igénytelen vagyok , de amit eddig megtudtam, láttam a játékból messze jobb mint amit reméltem,és sokkal jobban várom mint anno az 5-öt. :) -
Brasi #2789 Teljesen igazuk van a rajongóknak, hogy a várnézet, ami eddig minden részben volt, most is kell hogy legyen. Az Ubinak meg nem a H6-on kéne spórolniuk hanem mondjuk a nagyobb játékaikon pl: az Assassins Creeden, kezdve azzal, hogy nem adnak ki minden évben egy új részt, hanem pihentetik kicsit a sorozatot. -
#2788 mondjuk ha a mai játékosok nagy része multi-orientált, akkor nem értem, hogy miért a sims-ek vezetik rendszeresen az eladási listákat pc-re...abba egy deka multi sincs..de szerintem a GTA4-et, a Halo-t, Splinter Cell-t, vagy a Half-life-ot se azért vették meg az emberek, mert elsősorban multizni akartak és a single rész le volt ejtve nagy ívből... -
Elessar #2787 Ez a pre-alfa verzióból van. Már többször nyilatkozták, hogy nem így fog kinézni a végleges "várablak".
Amúgy ne hasonlítsuk már az Etherlord-ot a Heroes sorozathoz. A Heroes sokkal mélyebb, sokkal több taktikai lehetőséget magában hordozó játék volt mindig és pont a kimagasló hangulatával(H3 verhetetlen) emelkedett ki a KÖRÖKRE OSZTOTT stratégiák közül. Ebben a hangulatban nagyon fontos, alapvető szerepe van a várnézetnek akár tetszik neked, akár nem.
Értelek amit a multival kapcsolatban írsz, tényleg nagyon fontos szerepe van manapság az MMO-k, meg internet korában, de ezt tán ne egy méltán elismert körökre osztott stratégiánál várjuk el alapkövetelményként mindent a multiért szöveggel. Oké, koncentráljunk rá, de közben tartsuk meg a sorozat alapvető értékeit is. Én bevallom soha a büdös életbe nem multiztam és nem is multiznék a Heroes-sal pl neten. Egyedül hot seat-et nyomtam, és annyi. Ha multizni akarok, akkor nem körökre osztott stratégiát tolok be, hanem egy RTS-t, vagy FPS-t. Jah hogy ezeknél a játékoknál már nem annyira számít a single, meg a kampány rész?? De az engem rohadtul nem érdekel, mert én a HEROES 6-ot várom, érted??? -
#2786 plusz nem egy olyan dolgon sírunk, ami miatt az egészet újra kellene írni, tán nem egy lehetetlen kérés, hogy opciókba be lehessen állítani, hogy a vár képét ablakban vagy teljes képernyős módban jelenítse meg.. -
Pio #2785 Ez a kép még a bejelentéskor készült a Gamescomon, emiatt került először szóba ez a téma és el is mondták a kép kapcsán, hogy ez csak töltelék, egyáltalán nem ilyen lesz a végleges verzió.
Szóval ennyire azért nem igénytelenek. :) -
Pio #2784 Azért 2011-ben PC platformon egy körökre osztott stratégiai játék hatodik részénél azt várni, hogy a vásárlók nagy része a sorozatot nem ismerő casual lesz elég bevállalós dolognak hangzik. :)
Ha ezt tényleg egy piackutató mondta, akkor lehet jobban jártak volna, ha elsörözik a fizetését.
Abban szerintem abszolút igazad lehet, hogy valahol kompromisszumokat kellett kötniük, nem hiszem, hogy a Heroes 6 a Ubisoft túlpénzelt projektjei közé tartozna. Nem az E3-on jelentették be, a karácsonyi ivdeójukba se tették bele, inkább amolyan "tartsuk melegen ezt a franchise-t is" hatása van a dolognak.
Persze ez nem jelent semmit, így is biztos jutott bőven elég pénz ahhoz, hogy nagyszerűlegyen a játék.
Valamelyik interjúban volt, hogy körülbelül 100an dolgoznak a játékon, ami azért nem gyenge szám.
Viszont a máltai szeretetszolgálatos dolgot nem igazán érzem jogosnak. Még ha tényleg túlzó is a dráma, ami ma ment és megy a HC fórumon, em irreális dolgok miatt drámáznak, csupán egy olyan feature miatt, ami 16 éven át végigkísérte a sorozat minden részét. -
Alfa wolf #2783 Fogtam egy képet nektek :
-
#2782 de a várnézet kiiktatásával nem sok időt nyernek multiba..szerintem a legtöbb idő mindig akkor ment el, mikor valaki csatázott..ha nem volt harc, pikk-pakk lement a kör -
Alfa wolf #2781 Ott volt az Etherlords sorozat minimalista vármenedzsmentje például. (Csak ilyen globális varázslatok fejlesztésére szolgált, valamint hős vételre )
A lényeg a hősödön, és gyorsabb játékmeneten volt. Maximálisan megvoltam elégedve vele, és nálam köröket vert a Heroes 3-ra, pedig azt is szerettem.
Itt is , hiába körökre osztott stratégia továbbra is, de megpróbálják kicsit gyorsabb folyásúvá tenni, ami így 2011-ben nem csoda. Az aktív gamer réteg a felnőtt korosztály, azoknak meg nincs idejük sokszor leülni és játszani 5-6 órákat. Szeretne az ember 1-2 óra alatt is eredményt látni. Erre jó a multi, vagy egy pörgősebb single.
Én special ha kapok várnézetet ok, miért ne ? Örülök neki, de ha nem, hát nagy dolog, pedig 1999 óta játszok Heroesokkal.
Van a fan base, de nem csak őket kell elnyerni, ha nem olyan gamereket is akik eddig semmit sem tudtak a szériáról, és a mai igények szerint is kell tervezni.
Se az UBI, se a BlackHole nem a Máltai szeretet szolgálat, ezzel pénzt akarnak keresni, bármilyen kiábrándító is. Megy a piackutatás ezerrel, marketing szakemberek egész sora dolgozik ezen, és folyamatosan pro/kontra alapon teszik mércére, hogy mi kell ,és mi hanyagolható a projektből. A hanyagolandó dolgok pénzt és időt takarítanak meg más terveknek, mely a korlátozott büdzsének csak jót tesz, hisz bár elbuknak 1000 embert, de kaphatnak helyette 6000 másikat, kiknek erre nem lett volna igénye, vagy nehezteltek volna érte.
-
Mikatesuka #2780 Képet akarunk! O_O Vagyis szeretnénk.:) Remélem legalább hétfőn kapunk egyet. Nekem már teljesen megszokott a teljes képernyő furcsa lenne az ablak...
Ezért lenne jó egy kép... talán jobb mint az eddigiek.