10317
  • Pio
    Most nyugi van. Vagy csak alszanak az amcsik. :D
    Biztos azért ilyen hiperérzékenyek, mert az ő "gyerekük" a széria, a New World Computing kaliforniai cég volt.
  • Celeronikus
    1 db várképet legalább kiadhatnának már, hogy a rajongók lenyugodjanak, meg infot arról, hogy állítható lesz a várkép teljes képernyős és ablak nézet között.
  • Pio
    Szerintem nem erőlteti azt senki, hogy ez a legemlékezetesebb a játékból, de az, hogy egy olyan jelentős hangulati eleme a sorozatnak, ami a kezdetek kezdete óta jelen van és mindenki számára a Heroes sorozat egyik alapköve (a sok egyéb mellett) az biztos.
    Annak idején, amikor először jött fel ez a téma akkor is leírtam, hogy ez egy simán kihagyható elem, hisz játéktechnikai szerepe nincs, "csak" hangulati, de szerintem a tűzzel játszanak, ha kihagyják, mert piszkosul magas labda ez a játék kritikusainak és iszonyat nerdrage lesz miatta. És úgy néz ki így is lett. Bár már csitul a reggeli őrület. :)

ITT VAN a youtube-on egy keresés a HoMM3-ra, a találatok nézettség szerint rendezve. Simán ott vannak a várak az első oldalon.
  • Shiwo
    és ha én a 90-es évek singleplayer játékait szeretem, akkor dögöljek meg vagy mi ?
  • Alfa wolf
    Én carmang kollégával értek egyet, és különösebben nem fogok hanyatt esni ha nem lesz se full 3d, se 2d animált városnézet. Akinek ez volt a Heroes-okban a legemlékezetesebb azt sajnálom, de ilyen újítások mellet én nekem egy szavam nem lesz. Főleg, hogy minden nép kap egyedi férfi, női hős modelleket, hogy lények nem karikatúra figurák végre, hanem igazi badass fantasy harcosok/szörnyek, és, hogy végre talán egy használható multi (nem hot-seat ) is lesz hozzá. Aki a singleplayernek él, nem hiszem, hogy csalódni fog, de egy játékot a multi tart életben, és a mai játékosok jó része multiplayer orientált. Aki szerint ez nem igaz, az eltévesztette az évszámot, ez már nem a 90-es évek singleplayer gamek aranykora.
  • Andrews2007
    “Romero evoked the aura of the golden age of the virtuoso, when Liszt and his cohorts crisscrossed Europe and the United States, presenting solo recitals of transcriptions, monumental showpieces and their original music to culture-hungry audiences"

No Romero is kedvelte Liszt Ferenc munkásságát. :)
  • Pio
    Majd rágurítom az alattam éllóra a köveket! :D
  • Celeronikus
    Az új dolgokat bezzeg senki sem dícséri, pl amit lentebb írtam, hogy szakadékok is lesznek, meg pl több szintes vízesések ezálltal sokkal változatosabban lehet felépíteni a pályákat majd.
  • Acidlich
    Ez érdekesen hangzik, jó taktikai lehetőség lenne
  • Pio
    Mintha annó azt rebesgették volna, hogy minden lénynek külön épülete lesz a városban, de az egyes tierek lényeinek a populációja közös lesz.
    Tehát meg van adva, hogy heti mondjuk 10 tier2-es lényt toborozhatsz, de ahhoz, hogy egy adott típust megvehess mindenképp fel kell építened annak a dwellingjét.

Ezzel egész jól összecseng az, hogy a terepen csak 1-1 dwelling lesz minden tierre, amim egnöveli az adott tierből recruitolható mennyiséget, de ahhoz, hogy megvehess egy konkrét lényt mindenképp fel kell építened a lakhelyét.

Ez persze csak pletyka volt, nem tudom, hogy mi igaz belőle és mi nem.
  • Mikatesuka
    A városnézet nekem is nagyon hiányzik... Főleg így meg semmi értelme nem lesz... Azért egy képet rakhatnának róla.
    A multi miatt? Olyanra hivatkoznak amiről szintén nem tudunk semmit...
  • Pio
    Uhh, hogy elkezdett pörögni a Heroes Community, azt hiszem ezt most inkább végig se olvasom.
    Fura, hogy hirtelen ilyen felkapott téma lett ez, hisz gyakorlatilag a bejelentés óta (illetve az utána pár nappal történt Marzhin színvallás óta) biztosan tudni lehet a dolgot.
    Mondjuk az is fura, hogy a bejelentés után ez a részlet kezdett aggasztani mindenkit a legjobban, mégse láttunk még semmit a tényleges megoldásról eddig. Ennek lett most meg az eredménye.

Azt hiszem elérkezett a játék az első igazán nagy és általános megjelenés előtti hisztijéhez. Hogy mi lesz erre a reakció és hogy lesz-e egyáltalán az szerintem elég jól fogja demonstrálni, hogy mi igaz abból, hogy a Ubinak nagyon fontos a közösség. És most egyáltalán nem arra gondolok, hogy beteszik-e emiatt a városnézetet vagy nem, csak arra, hogy fognak-e kezdeni bármit a szituációval.
  • Andrews2007
    Hmm. Úgy látszik a külső lényfelvevő épületek a Core Elite Bajnok felosztás alapján lesznek. A végén még elég lesz 3 féle épületet építeni a várban is a 3 féle egység osztályhoz? Nem hinném azért. Köszi a sok képet.
  • Pio
    A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, ablakok lesznek, amikben lesz egy animált, 2D-s városkép, amiről sajnos egyelőre nem láthattunk képet csak olvashattunk.
  • Carmang
    Én nem is értem, hogy mi van most ezzel a várnézetes dologgal.
    Olvasom a GS-ben: "A várak fejlődésében egyébként ugyanúgy lehet majd gyönyörködni, mert a TOWN SCREENen most is látni fogod a várad fejlődését, méghozzá szép, A JÁTÉKTÉRKÉPTŐL FÜGGETLEN GRAFIKÁVAL"

Én nem tudok magyarul, vagy mivan???

Amúgy -nekem- nem hiányzik a városnézetes kép. Simán elég lenne ha a várra kattintva bejönne a képernyőn a vár-menü, és mindent onnan lehetne elintézni. De a kamera maradna a térképen, változatlan nézet mellett. Ez főleg gyengébb teljesítményű gépeken okozna gyorsulást, mert nem kell egy külön grafika betöltésével szüttyögnie a gépnek. Ez a HoMM V-nél a régebbi gépemen bizony jó lett volna :) A Civilization sorozatban szintén jó lett volna.
    Csak egy katt, és már elő is jött a vár-menü, lehet dolgozni.
    A várnézet-fanok kedvéért meg kell egy "Zoom" ikon a menübe, hogy arra kattintva, a várra ránagyítva kaphasson a júzer egy szabadon forgatható kamerát, mint a HoMM V várnézetes képernyőjén. De ugye a kamera ekkor is a térképen maradna, amihez nem kell a gépnek töltögetnie... tehát gyorsul a játékmenet.
  • Elessar
    A Heroes Community-n is óriási a felháborodás az ablakos megoldás miatt. Érthetetlen az egész számomra. Amíg nem látunk belőle képeket, addig az én csalódottságom is meglesz(meg egy halvány reményem is). A várnézet esszenciális hozzátartozója a Heroes sorozatnak, hangulatának, ez a multinak kedvezzünk szöveg meg totál felidegesít a konkrét infok hiányában. Asszem találni kell valami más témát, mert egyre inkább belelovalom magam
  • Celeronikus
    Ja ki kell lépni ugyanúgy abból is:) szóval én sem értem, főleg így nem, hogy 2D-s lesz a vár nem 3D-s vagyis a processzort, VGA-t sem fogja megizzasztani. Semmit nem gyorsít rajta így szerintem, max 1-2 mpet:)
  • Elessar
    Igen, az az opció jó lenne. De nem igazán értem én ezt. Elvileg így is a játéktérképtől külön grafikai megjelenítése lesz, akkor meg nem tök mind1, hogy most teljes méretű vagy sem? Mennyivel gyorsítja ez ténylegesen a játékmenetet?? Az ablakos várnézetből is ki kell lépni majd egy gombnyomással, nem?
  • Celeronikus
    Szerintem lesz teljes képernyő, biztos több fórumban is elégedetlenkedtek már emiatt a rajongók, a készítőknek érdeke olyan játékot csinálni, ami az újságokban minél nagyobb értékelést kap, mivel annak függvényében dől el sokszor az is, hogy az emberek megveszik e a játékot, szerintem gondolkozzanak el ezen a készítők, hogy megéri e nekik, ha nem lesz teljes képernyős vár nézet, de cserébe akár 8-10%al is kevesebb értékelést kaphat majd a játék, mivel a feelinghez nagyban járult hozzá az eddigi részekben a teljesképernyős várkép. Szerintem legyen állítható az optionsban, hogy teljes képernyős legyen vagy csak egy kissebb ablak.
  • Elessar
    Köszi szépen!
    Ezt még emésztenem kell, rendesen elkeseredtem most. Nekem ez a multiért mindent szöveg nem tetszik, de ha tényleg ez lesz a játék egyetlen hibája(miszerint nem lesz teljes képernyős várnézet), akkor nagy nehezen lenyelem a keserű pirulát. Mindenesetre egy kisebb fekete pontot felírok most nekik, aztán remélem meglepnek majd egy tényleg szép "ablakos várnézettel"
  • BladeW
    Én úgy vagyok vele, hogy ha megjelenéskor az lesz a játék legnagyobb hibája, hogy nincs belső várnézet én bőven kiegyezek vele!
  • Celeronikus
    nekem csak a dwellingekkel van bajom, hogy mindegyik ugyanúgy néz ki egy adott frakciónál...annyi, hogy a magasabb szintű lényeké kicsit jobban fel van építve, de ugyanaz az építmény... Vagy mind3 kép egy bizonyos lény épülete? és lehet mondjuk fejleszteni az épületet 3 szinten és annál több lényt termelne minél magasabb szinten van az épület?
  • Pio
    EGYEDI ÉPÜLETEK:

Frakciónként négy lesz belőlük és váranként kettőt lehet felépíteni.
    Az ellenfél látni fogja az Adventure Mapen,h ogy mit építettünk fel.
    Ritkán neutral, elfoglalható épületként is előfordulhatnak.

Resurrection altar:

Hall of raider (Stronghold):

Town portal (Stronghold):

Wallbraker (Stronghold, gondolom Wallbreaker csak elírták):

War tent (Stronghold):
  • Pio
    DWELLINGEK

Az itt teremtődő lények a közeli fortból is recruitolhatóak lesznek.

Inferno dwelling:

Stronghold dwelling:

BÁNYÁK

Crystal mine:

Gold mine:

Ore pit:

Saw mill:
  • Pio
    Új infók a hivatalos oldalról: az Adventure map épületei.

Több részletben postolom, mert max 10 kép lehet egy hozzászólásban.

KÉPESSÉGFEJLESZTŐ ÉPÜLETEK

Armorsmith:

Arena:

Crystal of Power:

Crystal of Relevation:

Monolith:

Stables:
  • Celeronikus
    Pályáknál egyébként egy nagyon hangulatos új környezeti elemre még senki sem figyelt fel itt a fórumban.
    Vannak szakadékok néhány pályán, ilyen eddig egyik Heroes részben sem volt, ez így nagyon hangulatos lesz, ott állsz egy szakadék szélén a hőssel és látod, hogy lent a vízparton az ellenfél hőse, de akármennyire is szeretnéd elkapni őt rengeteg körbe telne mire megtennéd azt a kerülő utat, hogy oda lejuss, kivéve ha lesz repülés varázslat a játékban:) vagy angyal szárny varázstárgy.
  • Celeronikus
    Tetszett az interjú, örülök, hogy a készítők adnak Vologya Mester véleményére is, ezálltal még tökéletesebb lehet majd a játék, hogy a Magyar Heroes Mester is részt vesz a játék hibáinak elűzésében. Vologya Mester-nek és a többi teszternek pedig további sok sikert, reméljük minél több hibát feltárnak, hogy a játék kiadása után minél kevesebb hibajavító patch-et kelljen készíteni.
  • Andrews2007
    No király nagy meglepetés volt ez Vologya mestertől. :)
  • Pio
    Nyugodtan megbeszélhetitek itt, most úgysincs semmi aktuális hír a játékkal kapcsolatban.
    Hátha más is kedvet kap hozzá, jó kis bemelegítés lesz a 6-ra. :)
  • Jocisan
    Sziasztok!

Exkluzív interjú Vologya Mesterrel. Jó olvasást kívánok hozzá!

Exkluzív Interjú Vologya Mesterrel Itt!!!
  • Gurren
    OH NOES!!4 teljes képernyős 2d-s városnézetet akarok ;_;
  • Malakai
    Ez az egy kérdés, talán nem gond:
    A próbaverziót játszva komoly hiányérzet fogott el, amikor a váramra kattintottam. Eltűnt a teljes képernyőt elfoglaló városkép, nem gyönyörködhettem úgy a fejlesztések során növekvő településben, mint korábban. Miért döntöttetek úgy, hogy egy kisebb ablakkal helyettesítitek a megszokott városnézetet?

Az általad látott vár nem a végleges volt, többek között még ez is készítés alatt áll. Teljes képernyős vár viszont valóban nem lesz. Ez egy Heroest ismerő játékosnak elsőre visszalépésnek hangzik... de meglepő módon rendkívül meg tudja gyorsítani a multiplayer játékokat, amelyek eddig híresen lassúak voltak a korábbi Heroes-játékokban, és mindezt úgy, hogy rövid játék után az ember megszokja és természetesnek érzi.
    A várak fejlődésében egyébként ugyanúgy lehet majd gyönyörködni, mert a Town Screenen most is látni fogod a városod fejlődését, méghozzá szép, a játéktérképtől független grafikával.
    Válaszként, emmeg duplikáltnak hiszi...
  • Lacoka12
    nincs msn-em
  • Elessar
    A Gamestar-t még nem olvastam. Ezek szerint be kell pótolnom hamar!
    Ennek rohadtul nem örülök akkor Ez az ablakos megoldás nekem bűzlik azért még mindig
  • Celeronikus
    akkor add meg az msnedet privát üzenetben és telepítsd a gépedre a Tribes of the Eastet 3.1es patchel.

Pio: törölheted ezt az üzenetemet majd, mivel nem h6 téma, hogy multizni akarunk az 5el.
  • Lacoka12
    én is megyek akkor
  • Celeronikus
    Ha van kedved multizni én állok elébe.
  • Acidlich
    jólvan bocs, nem gondoltam jobban bele, hogy is működhet:)
    a h5 multiig meg nem jutottam el, mert a single kampány végére kuka lett a játék, szóval nem láttam, hogy oldották meg.
  • Malakai
    Ja és nem lesz fog of war.
    És a H5-ös megoldás szerintem rendben van, mármint, hogy nem áll vissza szinkronba a találkozás után, ha távolabb vagy akkor se, emiatt írtam azt is (meg a városkép mutli gyorsítás dolog volt pont előtte :P).
  • Pio
    Így szerintem nem is hangzik olyan rosszul.
    Tudható amúgy, hogy ehhez képest újdonságokat fog tartalmazni a multi, szóval nem (csak) ez a mód lesz benne.