6609
Dragon Age II
  • TDC Geronimo
    Új ingame trailer Végre elkezdtek jönni ezek is.
  • pxxl
    az is igaz :D
  • ShaiHulud
    jobb mint dao-ban.
  • pxxl
    ezek a kunarik elég balf_szul néznek ki :/
  • MerlinW
    Az. Erősen fotosopolt, de ingame:)
  • wedge31
    Zsír, ha ingame...
  • TDC Geronimo

Rogue preview
  • MerlinW
    Ez esetben semmi baja.
  • Mike at home
    köszi! még mindig jó az sg keresője!
  • pxxl
    mármint ez a topik nincs? :)
  • Mike at home
    Dragon Age Origins-nek nincs külön topikja, vagy foglalkoztok itt azzal is?
  • Jimmyke
    Nem fogom elsiratni a csesznyéket és csorlákokat...
  • Prince23
    Akkor kimarad a gyűjteményemből...
  • wedge31
    Itthon állitolag csak a CDG-nél lesz elérhetö és 10k-ba fog kerülni.

CE-nek elég karcsú, ráadásul egyre biztosabb hogy nem lesz honositva a game.
  • Pares
    Én meg nem.
  • Murder3
    nem a a dragonage-ra gondoltam ez alatt:D
  • MerlinW
    Nekem tökéletesen megfelel az első rész úgy ahogy van, ugyanabban a formában látnám a legszívesebben a második részt is.
  • Murder3
    és akkor még ti panasztkdotok h állandóan butítanak:D
    itt egy full hardcore játék, amibe még a sokhc gamer akik mindent könnyűnek találnak tuti h megizzadnának benne.:)
  • MerlinW
    Max számodra tökéletes:)
  • Murder3
    És én sokkal inkább a világ kidolgozottságára a világ történetére amibe a sok faj és személy történetei szorosan, de nem közvetlen kapcsolódnak.
    ahol a többszálon futó sztori egy boszorkányüstbe összekeverve egy tökéletes kontrasztot ad.
    egy teljesen formálható világ, amibe a sztori az utolsó pillanatig lefoglalja az embert és már csak azért is kijátsza h megtudja mi a vége.
    Persze sok minőségi átvezető lenne végig amolyan "japános".
    És mindez egy sandbox környezetbe.Tökéletes játék receptje csak kár h ilyen összetetségi szintig senki se akar eljutni:S
    ...és én nem hinném h egy ilyen összetett játék nem lenne siker.

• Murder3
    az igaz h ehhez olyan ai kellene ami világot ment, mert szó mi szó belegondolok, hogy az ai 10mp alatt megöletné magát egy nagyobb létszámú sereg ellen, bár cooperativbe viszont nagyon jól működne szerintem.

Erre megint a total waros példát tudom mondani.
    nyilván egy age of empiresbe is lehet taktikázni úgy mint egy tw-be csak nem ugyan az mikor 40 ember csapdossa egymást önfeldet vagy egy sokkal monumnetálsiabb 1000-es seregek harcolnak és nem zöld csík hatására halnak meg.
    egy akció játékba nem kellenek részletes elemek, egy ilyen rpg-be meg nem kell ennyire összetett harcrendszer.
    okok egyzserűek, sok buktató lehet totál hülyék lennének hozzá a fejlesztők és szimplán szar lenne amit csináltak, vagy túl sok kompromisszum.
    és mivel új és nem kis pénz és munka lenne ezért nagy bátorság kell hozzá.
    De ha egy rts-ből kifejlődött egy total war féle játékmenet akkor előbb-utóbb egy rpg-ből is ki kellene fejlődnie egy összetett darabnak.

Eddig én nem a dragona age-ről beszéltem konkrétan, hanem egy általános rpg- játékról.
    azért írtam ide pont dao-t mert itt lehet több karaktert is irányítanod.

• Murder3
    leírtam már párszor h nem a sebesség a bajom, hanem a boxzsákeffekt....
  • Murder3
    nem azért de amit írtam az messze nem a gombnyomogatásról szól.
    az h a skilleket beportolod egy egy billra ezért jó mert így kézre esik.
    másik pl pajzsvédelemnél meg blokknál lenne ilyen counterattackszerűség, csak az nem úgynézne ki h egy gomb,és akkor már ki is védted.
    másik meg h a társakra is ugyan ez lenne a jellemző, ugyan így tudnád őket irányítani, sőt az összes irányítható karakter, direkt írtam h a dao stílusába azt hittem magától érthetődő akkor:D
    Nem rambózás lenne(dragon age is rambozás ha azt nézed h csak harcolni kell benne lényegébe)
    2-3 hittől bármi meg tudna ölni ha nem tudnád a harcmodort elsajátítani.
    Taktikai repertoár meg sokkal nagyobb lenne, mivel amellet hogy a környezeteti tulajdonságokat is ki lehetne használni, még a sebzés is több szűrést kapna.És az pár hit halálból már nem lenne mind1 h mit csinálsz.

Meg ha msot belegondolok h ebbe hogy lehetne rambózni, hát figyu.
    ha csak 1 magad lennél 2 ellenféllel szembe amiből az eggyik íjász,már halott lennél:D
    Gondold csak el, a közelharci katona egy rush attackot hajt végre(ami ugye hátra löki a kis fizikai ellenálású egységeket)
    az íjász meg egy pontos lövést ad le a fejedre.
    tegyük fel az íjászét kivéded persze az csak akkor lő amikor már a warrior elég közel ért hozzád egy rögtöni támadáshoz.
    a harcoséra nem fogsz tudni reagállni, esetleg ha az íjász kicsit hamarabb lő akkor van esélyed egy reflex mozdulatra ami megint nem annyi h csak egy gomb és akkor már véded.
    ha hátralök akkor már véged mert lényegébe védtelen leszel és egy kivégző mozdulattal vagy 1 jól irányzott szúrással már meg is haltál.
    És ez csak 2 ellenfél volt.
    És persze ebbe én nem képzelnék el olyan könnyítést mint a pause....
    a casual réteg sztem hamar feladná ezt:D

• wedge31
    Olyan ez a hsz mint egy kamaszlány nedves álma...

Egy akció-rpg sose fog komoly hc elemeket tartalmazni mert az túl bonyolult, lassú a casual / nem negativ értelemben / játékosoknak.

Te vagy rá a legjobb példa.
  • Jimmyke
    2011. Január 11 előtti előrendelés esetén jár a Signature Edition, ami egyben a felvizezett Collector's Edition is.

Csak hogy C-C-C-Combo Breaker legyek itt a szájkarate tengerben.

És igenis cRPG > Action RPG, vita lezárva
  • Zóanagyvarázsló
    Részletes kivesézéstől a terjedelmi korlátok miatt eltekintenék, de azért szívesen olvasom más elképzeléseit. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy valami olyasmit, amire gondolsz, ember nem tudná megvalósítani,a probléma inkább az, hogy az akció-RPG-kben a részletes szabályrendszer "fölösleges" dizájnelem, míg egy "kockásban" az aprólékosan kidolgozott mozdulatsorok összehangolása. Egyszerűen nem vállalná be senki. Ugyanakkor én még olyan harcrendszert sem láttam, amit egyáltalán akció-RPG-ben igazán jónak és relatíve mélynek tartok, szóval a valóság ettől nagyon messze van. Pedig én tényleg nagyon szívesen látnám, ha valaki végre megcsinálná, akár egy Dragon Age spinoffban.

A másik pedig az, bár ezt talán sikerült tisztázni, hogy mivel ez mindenképpen ügyességet igényel, így az egyszeri HC RPG-s legtitkosabb vágyait már eleve nem elégítheti ki (persze azt a DA:O sem). Viszont ebből következik, hogy mindez partyval single-ben nem működne, hiszen a játékos a társait képviselő AI-ra lenne utalva, tehát a Dragon Age koncepcióján még nagyobbat kellene csavarni. (A Mass Effect más eset, abban elég egyszerű a harc, és Shepard maga bőven a csapattársak szintje fölé van emelve, ami a tűzerőt illeti. Így is hülyék a társak, és nem árt a pause.)
  • ShaiHulud
    ez eddig is vilagos volt hogy TE ilyen stilusu harcot akarsz, ez olyan mitn a konzol jatekok harcrendszere, pl assassin's creed, ott is van pl counterattack amikor jol idozitve kell nyomogatnod a gombokat, stb.
    na en pont ilyeneket nem szeretnek latni egy ilyen rpg-ben mint ami a dragon age, mert ez megint az arcade jatek fele viszi a dolgot, tovabba elhuzna a harcokat jelentosen, illetve hogy iranyitanad igy a tarsaidat?
    egy ilyen harcrendszer olyan jatekba valo, ahol rambosat jatszol, egyszal hoskent. tehat pl egy oblivion vagy gothic stilusu jatek topicjaba irtad volna ezt, akkor meg helyeselnek is. DE dragon agebe semmi keresnivaloja nicns az ilyen rendszernek.
  • Murder3
    "Nézd, ha teljesen a te hatáskörödben van a karakter irányítása, akkor hogy néz ki az, ha fél méterről mellélősz, akármit is csinálsz (mert a karaktered képessége gyenge), vagy hiába vetődsz el a csapda elől,a reflex mentőt elbukod, így földbe gyökerezett lábakkal várod a halált. Csak idegesítenéd magad rajta, egy mély rendszert csak kompromisszumokkal lehet elakciósítani. Ami szülhet remek eredményt: én például nagyon bírom a Deus Exet, mint FPS-RPG-t (konkrétan az egyik kedvenc játékom), de azért a szabályrendszere annyira nem mély. Nem lehet egyszerre egy játék tökéletesen RPG és tökéletesen akciójáték."
    .....
    "Ugyanakkor a mély szabályrendszer éppen reálisabbá is teheti a játékot (a gyakorlatban éppen az akció-RPG-k kevésbé reálisak), hiszen számos olyan dolgot vehet figyelembe, amit egy real-time rendszer nem."
    ....

Ezeket emelném ki.
    Shaihulud ezt jól leírta előttem, meg te is ezt mondod.
    ShaiHulud-nak reagáltam azt hogy én nem ezt a szabályrendszert irtanám ki, hanem ennek fejébe alakítanám real time-ba át.
    Te ezt legalább megértetted,nyilván vannak kételyek,de megvalósíthatónak találnám.

Most akkor a DA:O féel 4vxx ellenfeles harcrendszerbe próbálom elmagyarázni nagy vonalakban.
    -Tehát ugye adva vannak egy realtime kardozásnál meg úgy általába az alaptámadás.
    Vagyis, hogy csapdos a kezébe lévő kardal pl.
    Na most ha az eggyik harcosnál van pajzs is akkor elvileg bonyolultabb lenne átfektetni skillekbe ezt.
    -De ha az alap támadás levesszük és minden mozdualtot egy akció gyors mini skillbe alakítunk:pl ezeknek a cd-je a mozdulat animáció befejeztével lejár.nem spéci skillek csak minik, így nem sebezhetnek gigantikusakat, és mivel ezeket jól lehetne billekre állítani realtime-ba ez fontos, de nem lenne jó ha az egész billen zek lennének, ezért egy 3-as slotokba lennének rendezve amik egy billre lennének portolva,viszont ezekből sok van így többféle támadási kit lenne, ezért lehetne váltogatni a kiteket.
    ezek helyettesítenék a pop-féle játékokba lévő billkombinációkat.
    A többi nagyobb skill, gondolok itt önbuffok,nagyobb egyedi mozdulatok,etc harci skill meg ugyan úgy megmaradnának csak azokat is ilyen kitekbe rendeznénk h ne legyen káosz az egész.
    ...
    -De inkább kitérek a fontosabb elemre a harcmenetre.
    Ugye amit én nagyon nem szeretek h csapdossák egymást, így nagyon nem tűnik vívás vagy harcnak az egész.
    Itt mit lehet tenni,hogy valóságosabb de maradjunk a komoly statisztiaki adatok mellett.
    DAO-ba a harcosok stamnát használnak manaként,tehát ez lenne az ő manájuk amit minden miniskill is fogyaszt, de még a mozgás is.
    Ezen kívül először is ha van pajzsa használni is kell, mivle én úgy gondolom hogy ha még páncél is van rajta mondjuk medium típusú akkor is max 5hitből halni kell, persze az is számítana hogy épp milyen típusú támadás éri(szúró,vágó) és a fegyver tipusától is függene(kard,tőr,balta,nyíl,tűzelőbot) és a sebzés típusa is ott lenne szűrőként(felületi,mély),szűrne még a páncél típusa és felépítése(gondolok itt milyen helyeken gyengébb hol erősebb, hol hiányosabb és a páncél állapota is számítana) és persze az se mindegy h hol talál be.
    tehát lenne még sok egyéb szűrő statt amik akár a lvl1-es ellenfelektől is 2hitből meghalnál.
    ...
    -Térjünk ki a vívás 2 fő tulajdonságára.
    1.Pajzs masszív használata
    2.kardal való blokkolás támadások kivédése
    --
    1.A pajzsunknak is lenne sok különböző típusa és szűrője(anyaga,formája,erőssége,állapota)
    Marha egyszerű lenne a támadások kivédését a pajzsal védenék ami 1 billre lenne rendelve.
    De nem ilyen egszerű lenne, ugyanis az ellenfél támadásának erőssége hatna a pajzs állapotára, minél erősebb fizikai erő szintnen lévő támadást vagy tárgyat kell felfogni azt a stamnánk határozzná meg.
    minél nagyobb támadást tudunk visszaverni a stamnánkat úgy fogyassza, de ha már alacsony nagyon egy a jelenlegi stamnánk szintjétől magasabb szintű támadást nem tudnánk már felfogni ami direkt hitet jelentene az életpontunknak persze ha van páncélunk az még szűrne.
    A stamnánk a támadásunkra a karakter mozgására és reflexxeire is kihatna, tehát ha alacsony stamnánk van lehet h nagyon sok az erő szintünk és erős támadást viszünk be vagy nem tudjuk végrehajtani vagy csak felületi sebzést tudnánk okozni.
    lényegébe a stamna elvesztése majdnem egyenlő lenne a halállal.
    persze ezt nem tudnánk harc közbe tölteni potionokkal, max varászlattal vagy csak 1-2 potit lehetne használni.
    -2.A kardal való blokkolás az lényegébe a kardpárbajokra emlékeztetne amikor ütik a kardot:D
    ez akkor tudna létrejönni, ah egyszintű támadást használnak illetve ha időbe tudunk reagálni, mint ahogy a pajzsnál is nekünk kell figyelni nem automatikus lenne.
    ----
    A skillek és mozdulatok animációja nem ütné egymást, illetve a környezetre is hatna, vagyis aktívan figyelembe venné a környezeti tényezőket(talaj,akadályok,időjárás,mozgástér)

a nem találtara már kitértem, de mint modntam ha nincs meg a kellő feltétel vagy az ellenfél erősebb tulajdonságokkal rendelkezik akkor is végbe megy csak sikertelen lesz.
    mondjuk ha az ellenfél midnenbe erősebb 2 szintel és a te stamnád már a végét járja elkezdi és be is fejezi a támadást, csak mondjuk egy kardcsapásnál amikor eltalálnád ő automatiksuan elhajol te meg felesel pl.vagy kiesik a kellő pillanatba a kezedből a pajzs stb.stb.
    szóval midnennek lenne odaillő animációja ami ugyanúgy kihatna a játék folytatására.
    ---
    Na nem tudom mikre nem tértem ki, de kérdezzétek meg nyugodtan válaszolok rá,
    ez amit itt írtam ugyan úgy megtartsa azt a kellő szabályrendszert, de realtimba fekteti át az egészet.

• Pares
    Szerintem a mondat első fele kizárja a Te mondatod második felét.

És azért csak újítsanak. Azért csak ráfér. Ha nem újítanának, akkor elég lenne egy DLC is, nem?
  • ShaiHulud
    elso felevel teljesen egyetertek, ujitasok teren meg ovatosan ujitsanak, ne arcade iranyba, szoval inkabb keveset :)
  • Pares
    Jóvan má'! Elég lesz.

Az a fő, hogy minimum hozza az elődje szintjét, plusz még tegyenek rá egy rakás újdonságot/újítást/javítást.
  • ShaiHulud
    na, hogy kedves es aranyos legyek, ezert inkabb betudom a generacionkbeli kulonbsegnek az iromanyaidat. leirtam mar mindent amit fontosnak tartottam, ha ezekutan sem vilagos semmi, akkor lasd ezen post elso mondatat.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha lehet más döntéseket hozni az is rajtunk múlik,tehát megint az ügyességünkön, akkor az eltérő világ és történetformálás se rpg elem?

Ezt nyilván valami hatásvadász kötözködésnek szántad (szeretném ezt hinni), inkább ugorjuk, mert elég ciki lenne úgy folytatnia vitát, hogy előtte az RPG jelentését kell elmagyarázni.

Ha vki a statisztikák miatt játszik rpg-t ok, de mért kell rögtön lehordani a másik féle stílust?

Magamat idézem:

"[...]csak ugye egyelőre olybá tűnik, hogy a DA2 még kevésbé lesz "keményvonalas". Ez van akit zavar, van akit nem, de éppen azért ágál a rendszer felpuhítása ellen az első rész kedvelőinek egy része, mert már ez is ritkaságszámba megy."

áá tehát h ezt nem lehet máshogy előadni?NEM HINNÉM persze te hidd akkor csak ezt.

Nézd, ha teljesen a te hatáskörödben van a karakter irányítása, akkor hogy néz ki az, ha fél méterről mellélősz, akármit is csinálsz (mert a karaktered képessége gyenge), vagy hiába vetődsz el a csapda elől,a reflex mentőt elbukod, így földbe gyökerezett lábakkal várod a halált. Csak idegesítenéd magad rajta, egy mély rendszert csak kompromisszumokkal lehet elakciósítani. Ami szülhet remek eredményt: én például nagyon bírom a Deus Exet, mint FPS-RPG-t (konkrétan az egyik kedvenc játékom), de azért a szabályrendszere annyira nem mély. Nem lehet egyszerre egy játék tökéletesen RPG és tökéletesen akciójáték.

Ugyanakkor a mély szabályrendszer éppen reálisabbá is teheti a játékot (a gyakorlatban éppen az akció-RPG-k kevésbé reálisak), hiszen számos olyan dolgot vehet figyelembe, amit egy real-time rendszer nem. Az egy más kérdés, hogy a megvalósítása miatt kevésbé folyamatosnak tűnik, de ez nem egyenlő az irreális voltával. Természetesen a Dragon Age-éhez mérten lehet fokozni a látvány úgymond realitását egy komolyabb szabályrendszerben is, csak nem olyan egyszerű, és a rendszer működésének nem alapfeltétele, mint egy akciójátéknál (ahol ha nem látom, hogy mit csinál egészen mit csinál az ellenfél, nem tudom gyorsan lereagálni).

Röviden: nem egészen ugyanaz az értelmezési kerete a két stílusnak, ezt kellene megértened.
  • Murder3
    "tehat, ha a harc attol fuggne hogy az adott jatekos milyen ugyesen mozgatja jobbra-balra az egeret imitalva hogy csapkod a karddal"
    bravó és ezután még neked áll feljebb...lol
    látszik fogalmad nincs miről beszéltem, mind1.

jó akkor én SZEREPJÁTÉKRA vágyok amibe van reális harcrendszer nem iylen agyatlan csapdosás.

"az egesz lenyege, hogy SZABALYRENDSZER van, megvan hatarozva minden dolog: mi mire jo, harc fazisai, idoegysegek, sebzeshatarok, modositok, alapertekek stb. gyakorlatilag a hatterben matematika zajlik ehhez pedig egy kontrollalt kornyezet szukseges"
    áá tehát h ezt nem lehet máshogy előadni?NEM HINNÉM persze te hidd akkor csak ezt.
  • ShaiHulud
    ez mind on volt idaig is.
  • ShaiHulud
    megint csak latszik, hogy mennyire halvanylila gozod sincs a valodi rpg-rol.

az egesz lenyege, hogy SZABALYRENDSZER van, megvan hatarozva minden dolog: mi mire jo, harc fazisai, idoegysegek, sebzeshatarok, modositok, alapertekek stb. gyakorlatilag a hatterben matematika zajlik ehhez pedig egy kontrollalt kornyezet szukseges. tehat, ha a harc attol fuggne hogy az adott jatekos milyen ugyesen mozgatja jobbra-balra az egeret imitalva hogy csapkod a karddal, akkro az maris veszitene az RPG mivoltabol es billenne az akcio/ugyessegi (arcade) jatek iranyaba.

neked mint jatekosnak annyi a feladatod, hogy a tortenet meghatarozott karaktereinek (a partyd) kepessegeit a megfelelo helyen megfelelo idoben hasznald es koordinald, tovabba meghozd a szukseges donteseket a tortenetben, illetve menedzseld a karakterek fejlodeset es a kapcsolatokat, viszonyokat a vilaggal es egymassal, ugy hogy beleeled magad az adott karakter szerepebe.
    a szerep egy jo szerepjatekban csak is toled, mitn jatekos fugg. pl eldontod, hogy akkor te most egy gonosz ember varazslo leszel, aki utalja a tobbi fajt, utalja a tarsasagot, stb. es akkro direkt ugy krealod meg. illetve a jatek kozben a donteseknel, ez alapjan hozod meg azokat, pl kiirtod az elfeket, nem keveredsz romancba, a leheto legkevesebb tarsat veszed fel, esetleg egyedul probalsz szerencset. ugyanakkor csinalhatsz egy tok ellentetes karaktert is, amivel mas elsz az elmeny. dragon age erossege pont ez, hogy tudja hozni a mas elmenyt.

tehat aki a harcot fikazza az valojaban nem is RPG-re vagyik, hanem akciora illetve hack and slashre.
  • pxxl
    mostmár jöhetne valami ON is...
  • ShaiHulud
    latom vege van az iskolanak...

ne beszelj hulyesegeket es fogd fel hogy neked mast jelent az rpg, mint ami.

mivel bevallasod szerint nem is jatszottal meg igazi rpg-t, ezert marha nagy ralatasod van a temara, ez meg is latszik a hozzaszolasaidon :\

persze nem minden rpg ilyen rpg. de a Dragon Age ugy lett reklamozva midnig is hogy a Baldur's Gate stilusat fogja kovetni, amit tobbe kevesbe hozott is, erosen casualositva azt. de nem szeretnem azt latni, hogy meg ezen is noobositanak/arcadositanak, az ilyenek miatt mint te. jatszatok massal, ha hack and slashkedos harcot akartok, kidolgozott tortenet nem csak rpg-ben talalhato. raadasul onmagaddal kerulsz ellentetbe, amikor csak fikazod az elso reszt es kozben megis jatszol vele.

nekem amugy a baldur's gate szeria az etalon crpg teren.

• Murder3
    "minél több ügyességet igényel egy játék a játékostól, annál inkább az ő ügyessége számít, és nem a karakter képességei"....most nem tudom mit modnjak erre, de pl vegyünk egy multifunkcionális ezközt a a kardot.
    tegyük fel a karakterünkel megtanultuk a a kardvágás képességet amivel az ellenfélnek lehet x sebzést okozni, de mást nem tudsz vele vágni, akkor van egy olyan képesség ami meg pl különböző akadályokat tudsz elvágni.
    ha ezt a 2 képességet összeolvasszuk akkor a karakter nem tud barikádot vágni, de a játékos az rájöhet arra h a kard erre is hasznos lehet és pl végre tudja hajtani, ez már igen megint a játékos ügyessége, de ha játszok akkor én úgy tekintek a a karakteremre h mintha én lennék ott,legalábbis ez lenne a lényeg, ezért olyan jó.Ha lehet más döntéseket hozni az is rajtunk múlik,tehát megint az ügyességünkön, akkor az eltérő világ és történetformálás se rpg elem?

"És erősen tévedsz, amikor azt mondod, hogy a játékokban a karakter közvetlen kontrollja a lényeg. Számodra az a lényeg. Tehát magamat ismételve ismét csak annyit ajánlok: legyél toleránsabb másokkal, ha azt akarod, hogy a ők is megértőek legyenek a te ízléseddel szemben. Ez persze bizonyos fokú érettséget kíván."
    A karakter közvetlen kontrollja azért lényeges hogy jobban bele lehessen élni magunkat a szituációba, meg hogy ne az legyen h önfeledt agyatlan csapdosásba megy át az egész.
    meg itt is az van mint a kártyajátékoknál, statisztika a lényeg.
    Persze ezért kizárják a racionalitást belőle.
    kb az rts-ek példájával tudnék élni, én ezt a 40 pont addig csapdossa egymást amíg a zöld csík el nem fogy, ezzel szembe ott a tw sokkal reálisabb és élvezhetőbb harcrendszere.
    persze ok h van akik az előbbit szeretik, meg az az régebbi fajta, de a műfajok újítás nélkül előbb utóbb meghalnak.Ha vki a statisztikák miatt játszik rpg-t ok, de mért kell rögtön lehordani a másik féle stílust?
    hack&slash attól h hentelős játékok stílusa volt még nem kell beskatulyázni.
    Ha vki azért játszik az rpg-kel amiért én vagyis a szerepjátékélménye miatt annak ez a féle irány maga lenne a menyország...

• Murder3
    ööö akkor nem is kell irányítani hanem csak belépsz a játékba és a karakter magától megcsinál mindent?:D
    ha te irányítod a a karaktert akkor a te képességeiden múlik h egy harcba te meghalsz vagy túléled és vagy 1 perc alatt ütöd le az ellent vagy 5 nem?

te fogadod rosszul azt amit én mondok vagy nem érted nem tudom.
    rpg-t én a SZEREPJÁTÉK elemei miatt játszok és amiatt mert általában nagy bejárható világ van(már ahol van ilyen) és kidolgozott történet(már ahol az).
    nem azért mer hcrpg fan vagyok aki gépen ugyan azt akarja viszontlátni mint amit papíron...