6609
Dragon Age II
  • wedge31
    Az ME2 nem rpg hanem shooter rpg elemekel de ez a készitök se gondolták másképp.

Sokan akik rajongtak a változtatásokért valszeg pofára fognak esni ha hinni lehet a terveknek mert sok elemet visszahoznak az elsö részböl, persze amennyi félinfót szivárogtatnak ki igaz lehet az ellenkezöje is.
    Én örülnék ha visszatérnének az elsö rész szinvonalához, mindenben de föleg a storyban mert az egy nagy nulla volt a másodikban.

A Dragon Age esetében sokkal magasabban van a léc mint rpg játék, majd meglátjuk mi sül ki belöle az eddigi konzolos képek, videók és össze-vissze nyilatkozatok nem sok jót sejtetnek.

A Bioware rossz játékot eddig még nem csinált ugyhogy minden okunk megvan a bizakodásra a kérdés csak az hogy nagyon jó lesz mint az elsö volt vagy csak jó mint mondjuk a ME2.
    A csapat régi fanjaként meg persze addig is kritikus maradok velük szemben én igy állok hozzá és nem ugy hogy minden szarnak tapsikoljak.

Klaszikus nem lesz mint a BG vagy a KotOR1 de olyan rpg-ket már valszeg nem fognak csinálni a biowarésok.

• Pares
    Mondjuk az igaz, hogy a mágus animációi egy idő után repetitívvé válnak (remélem ezt javítják). De szerintem még mindig jobb a DA:O egy darab "pew-pew" animációjától. Na ott még repetitívnek sem volt minek lennie. Persze most nem a különböző spell casting animációkról beszélek, mert azok itt is mások.
  • Pares
    Hát azért a ME simán meg belefér az akció-rpg stílusba. Szerinted egy kategóriába tartozik például a Gears of War-al? Attól, hogy a lövöldözős (akció) része jó, élvezhető, vagyis nincs elbaszva, attól még semmivel sem lesz kevesebb a másik, rpg-s irányba. Szerintem.

Szóval az, hogy a DA:O-ban megváltoztatják a harcrendszert, még nem lesz kevésbé RPG, szerintem. Én az RPG-t a játék más részében értelmezem.
  • Pares
    Egyet értek.
  • Pares
    A vita szóval tisztában vagy? Leírta a véleményét, én meg leírom az enyémet, hogy szerintem miért nem úgy van, ahogy Ő gondolja. Ez fáj?
  • Pares
    Ja, akkor a DA:O 1 (egy) darab animációja jobb volt. Értem.

Különben meg megint általánosítasz, mert nem mindenki panaszkodik. Szép vita folyik ott is. Van is egy pár szavazás arról, hogy kinek mennyire tetszenek eddig a változtatások. Egyelőre kisebbségben vagy.

• TDC Geronimo
    hát :/ Az az animés mozgású 2h warrior is valami borzasztó.
  • ShaiHulud
    harc tenyleg jobb volt me2 ben, meg az osszhatas is. viszont pl szamomra a mass effect nem rpg, hanem akcio jatek, ha nagyon engedekeny akarok lenni akkor akciorpg. tehat ezert nem is zavart annyira engem hogy me2-re inkabb ramentek az akciora.
    mondjuk pl a story az jobban tetszett me1-ben. me2 olyan rovidnek hatott, illetve ismet ez a csapat verbuvalas, remelem 3-ban buntetes lesz ilyen szempontbol :)

ezzel szemben dragon aget rpg-nek tekintem, tehat ebben nem tetszene, ha az akcio fele vinnek el a jatekmenetet meg jobban.
  • Pares
    Az én esetemben a ME2 után a ME1-et rendkívül nehezemre esett még egyszer átvinni. Egyedül a harcrendszer annyira gyatra az elsőben (így a második után), hogy a játék közepe felé gyakorlatilag meguntam az egészet (ebbe mondjuk az is benne van, hogy előtte már 2x átvittem). Hiába RPG meg anyám kínja definíció, ha a játék legalább 60-70%-a valamiféle harc. A ME2 lehet, hogy pár helyen meg lett nyirbálva, de számomra összességében sokkal nagyobb élményt tudott nyújtani (annak ellenére, hogy nem kellett órákat töltenem az inventory ürítésével). Szebb környezet, eszméletlen hangulat, remek animációk és párbeszédek, remek harcrendszer.

/OFF

Természetesen nekem sem tetszik maradéktalanul a játék, a jelenlegi formájában. De 4-5 hónapuk még van a csiszolásra. Olvastam, hogy a városokat és egyéb helyszíneket is csak félig csinálták meg eddig, az NPC hiányoznak, és van egy olyan sejtésem, hogy még egy csomó minden. Mármint lehet, hogy a dolgok 90% már kész, csak még nincsenek egybe gyúrva és lecsiszolva. Ezen a videón is lehet látni, hogy eléggé alfa szaga van az egésznek. Legalább is az én véleményem szerint.
  • ShaiHulud
    annyit kivanok, hogy mutassanak mar valamit a PC verziobol is, sok vitaval lenne kevesebb vegre.
  • ShaiHulud
    nem ertem teged miert zavar az, hogy masnak nem tetszik? senki nem ugatott le teged, hogy de xy vagy mert neked tetszik. te meg rogton ugralsz mintha te lennel a jatek fejlesztoje.
  • ShaiHulud
    na kibujt a szog a zsakbol...

tudod az a baj ezzel az animacioval, hogy probal marhaepic lenni es ezt teljesen megoli az, hogy CSAK ezt a 4 mozzanatot csinalja egyfolytaban... de ha megnezed a commenteknel is panaszkodnak sokan erre.

a jo kivansagokat meg magadnak adjad koszi.
  • Jimmyke
    Ha nem láncfűrésszel estek volna neki az inventorynak és a járműparknak, egyet is értenék. A harcrendszer újragondolása okán jópár pálya a csaták miatt élvezetes, felejtetve a visszalépéseket, így szerintem mindkettő egyformán jó.

Jónak jó lesz a játék, a hülyén sikerült félszemű királyos metaforámat nem akarom ismét felhozni :P
  • Pares
    Ehhez azért azt is tegyük hozzá, hogy a ME2-t is százszor eltemetted, jóval a megjelenés előtt. És azért valljuk be, minimum hozta az elődje szintjét (bár szerintem messze fölülmúlta). Persze vannak hibái, de mutass egy tökéletes programot, amiben nincsenek hibák és gyengébb (vagy rosszul kivitelezett) ötletek.

Szerintem most is ez a helyzet, mint akkor (totál deja vu érzésem van). Mondogassátok, hogy hú ez de gyenge, meg hogy azért van még remény, hogy nem lesz szar. Aztán amikor megjelenik a PC verzió, akkorát fog ütni, hogy kiesetek a székből.

• Pares
    Ez nagyon érdekes. Bár csak annyit tudok ebből megállapítani, amit már mondtak, hogy ezen túl ha egy bizonyos skillt meg akarunk szerezni, akkor előtte nem kell 3 totál más skillt is megszerezni, hogy unlockoljuk azt, amit akarunk. Jól néz ki.
  • Pares
    PC-n szerintem maradnak ugyan úgy a shortcutok. Konzol már más tészta. Nem játszottam vele, csak gondolom ott nem nagyon lehet megoldani azt, hogy rövidítésekkel lépjenek az inventoryba, stb. Szóval konzolon lehet, hogy ki kell lépni a menübe...
  • Pares
    Nem értem, mire fő ez a felháborodás. A grafika az szebb vagy minimum a DA:O szintjén van (ráadásul ez konzol), a harccal nekem egyelőre semmi bajom, mert figyelembe veszem, hogy ezt konzolon játszották (irányították), és hogy jó pár hónappal a megjelenés előtt vagyunk, szóval ez még csak max. egy alfa verzió.
  • Pares
    Na most: Gondolkodj el rajta, hány animációja volt a mágusnak a DA:O-ban? És különben is, a rohangálás nem kötelező, baszd meg.
  • wedge31
    Hihetetlenül igénytelen ez az egész konzolos verzió a harctól kezdve a grafikáig.

A remény azért megmarad hogy a pc-és verza más lesz, bár ahogy telik az idö ez az esély egyre csökken.

• Jimmyke
    Cikk angolul.

Na megágyaztunk a házi szájkarate bajnokságnak, mehet a mai menet.
  • Jimmyke
    Remélem a PC-s UI gyökeresen más lesz, ha megint Mass Effect 2 szerű "mindenért a menübe kell kilépni" megoldás lesz szögbelövővel tökön küldöm magam.
  • Jimmyke
    Itt egy orosz beszámoló

Google fordítóval neki lehet esni, de a képek miatt érdemes meglesni.

• ShaiHulud
    nem tetszik :( ugyanaz a 4 lepeses animacio vegig :( rohangal mint valami eszelos es kozbe lodozik hatra, miez wow? az ogre robbanas az valoban jol nezett ki. de a harc maga nem tetszik. taj viszont faszanak tunt, vegre van szep hatter.
  • Pares
    Ez nagyon faszán néz ki. Az az Ogrét cafatokra tépő befejező "csapás" nagyon állat. Meg az összes többi animáció is nagyon a helyén van. És még van 5 hónapjuk csiszolgatni! Nagyon ott lesz a szeren ez, gyerekek!
  • Jimmyke
    Vigyétek amíg friss

Orosz Igromir 2010 játékkonferenciáról kiszivárgott mage gameplay.
  • Murder3
    az ne zavarjon senkit h a konzol bárhol halálra veri a pc-t, de mind1.
    annak kell örülni h még van pc-re komoylabb játék nem csak odabaxnak a legócskább konzolportot ozt nesztek(bár van ahool ez a helyzet)

oda fogy több hiába van h a pc-sek azt hajtogatják, hogy mert a kiadók a warezra fogják meg konzolra is van warez....
    de tök mind1 ha ott szarrá veri bevételbe a pc-set.
    nem keverik a szart csak ez van.
    főelg nem ea féle kiadóktól kell majd törődést a pc-felé várni.

• Sith
    A konzol vs PC RPG hez annak ellenére hogy én is nagy olschool rpg fannak tartom magam azért felhoznám pld a Fabble sorozatot, ami ha jól emlékszem eredetileg konzolra készült és tudom hogy nem ép a szokásos hardcore rpg style mégis annyi irtó jó ötlet és megoldás van benne hogy az ember megnyalja mind a tíz ujját és sokat nagyon szívesen viszontlátnék más játékokban is.
    A grafika pedig ugyan úgy igaz a PC re is. Néz csak meg egy játék hír fórumot rögtön azzal indul hogy de jó vagy, de fos a grafika (ebből hogy de jó vagy, de fos a játék) a játékról gyakorlatilag még semmit sem tudnak de ezzel kezdik, és nem konzolosok hanem PC-sek.

Egyébként egyet értek a fejlesztők és a kiadók hozzák a döntést, és egy dolog számít a pénz, ha erre van igény akkor ilyen lesz és kész.
  • pxxl
    hát nem izgultam rá a hírre
  • Prince23
    el ne hidd
  • pxxl
    nájsz
  • Prince23
    Kijött a béta :)
  • pxxl
    mi ez a szómenés :D 102 új üzenet...megjelent? :P :D
  • Pares
    Hát Te voltál az, aki elintézte az összes konzolost annyival, hogy ők csak a grafikára verik, és hogy minden az ő hibájuk (ez utóbbira csak utaltál). Szerintem nem. Szerintem a fejlesztőket kell hibáztatni, ha valamit elrontanak, nem a felhasználókat. A fejlesztők hozzák a döntéseket. És szerintem a Microsoft (Xbox360) meg a Sony (PS3) is keverheti a szart a háttérben...
  • Jimmyke
    Várj, nézek valami Kinect flame topicot és copyzom a véleményeket.
  • Sir Cryalot
    Ja látom jimmyke nyilván megütötte a jackpotot :D ...

Na még egy kis ájfón kell abba bizniszbe, aztán pörög.
  • Sir Cryalot
    Ismerjétek el hogy a tavalyi faemberezés hangulatosabb volt mint ez itt most.
  • ShaiHulud
    pl: "Ez konzol játékosok fikázása is a hegyitót tipikus példája: sose látott még magyart, de utálja mint a szart."

• Pares
    Mikor?! Hol?! Soha nem szándékoztam ilyet csinálni.
  • Jimmyke
    Nem lett egy nyelvtani példamondat, ilyenkor már csak ennyire telik. :)
  • Jimmyke
    Eddig is tudtuk, hogy jó játék lesz a Dragon Age 2, BioWare hozzni fogja a teljesítményét.

Vakok között félszemű a király, csak őfelsége azóta megöregedett és arra az egy szemére is gyengébben lát mint régebben. Ez az ami igazán bánt. Lehet, hogy jó a BioWare, de együtt ül a többi fejlesztővel a süllyedő hajón.

A játékipar a piaclogika miatt hanyatlik. Idióta Activision dobta a Brütal Legendet, mert nem illik Bobby Kotick 1 rész/év futószalag logikájába, pedig felüdülés volt a nem épp változatos konzolos játékok tengerében. Egy-két év múlva PC-s és konzolos együtt fogja ütni a FaceBookos/böngészőkre fejlesztő játékipart, nem kell aggódni. :D