Dragon Age II
  • Murder3
    "minél több ügyességet igényel egy játék a játékostól, annál inkább az ő ügyessége számít, és nem a karakter képességei"....most nem tudom mit modnjak erre, de pl vegyünk egy multifunkcionális ezközt a a kardot.
    tegyük fel a karakterünkel megtanultuk a a kardvágás képességet amivel az ellenfélnek lehet x sebzést okozni, de mást nem tudsz vele vágni, akkor van egy olyan képesség ami meg pl különböző akadályokat tudsz elvágni.
    ha ezt a 2 képességet összeolvasszuk akkor a karakter nem tud barikádot vágni, de a játékos az rájöhet arra h a kard erre is hasznos lehet és pl végre tudja hajtani, ez már igen megint a játékos ügyessége, de ha játszok akkor én úgy tekintek a a karakteremre h mintha én lennék ott,legalábbis ez lenne a lényeg, ezért olyan jó.Ha lehet más döntéseket hozni az is rajtunk múlik,tehát megint az ügyességünkön, akkor az eltérő világ és történetformálás se rpg elem?

"És erősen tévedsz, amikor azt mondod, hogy a játékokban a karakter közvetlen kontrollja a lényeg. Számodra az a lényeg. Tehát magamat ismételve ismét csak annyit ajánlok: legyél toleránsabb másokkal, ha azt akarod, hogy a ők is megértőek legyenek a te ízléseddel szemben. Ez persze bizonyos fokú érettséget kíván."
    A karakter közvetlen kontrollja azért lényeges hogy jobban bele lehessen élni magunkat a szituációba, meg hogy ne az legyen h önfeledt agyatlan csapdosásba megy át az egész.
    meg itt is az van mint a kártyajátékoknál, statisztika a lényeg.
    Persze ezért kizárják a racionalitást belőle.
    kb az rts-ek példájával tudnék élni, én ezt a 40 pont addig csapdossa egymást amíg a zöld csík el nem fogy, ezzel szembe ott a tw sokkal reálisabb és élvezhetőbb harcrendszere.
    persze ok h van akik az előbbit szeretik, meg az az régebbi fajta, de a műfajok újítás nélkül előbb utóbb meghalnak.Ha vki a statisztikák miatt játszik rpg-t ok, de mért kell rögtön lehordani a másik féle stílust?
    hack&slash attól h hentelős játékok stílusa volt még nem kell beskatulyázni.
    Ha vki azért játszik az rpg-kel amiért én vagyis a szerepjátékélménye miatt annak ez a féle irány maga lenne a menyország...