6609
Dragon Age II
  • ShaiHulud
    meg az a baj, hogy olyan dolgokat probalsz a szamba adni, amiket en sehol sem irtam, csak te kepzeled oda oket.
  • Pares
    Nálatok még nincs sötét ilyenkor, vagy mi?

Egyébként meg tökéletesen értem én, hogy mit mondasz. Csak annyi a bökkenő, hogy gyökeresen más a véleményünk és a személyiségünk. Ennyi.
  • ShaiHulud
    pares hanyagoljal legyszives, ha ennyi post utan is sotetben vagy.
  • Pares
    Ezzel az erővel minden játék játszása fájhat, mert nem olyanok mint a BG és társai...
  • Pares
    Leírom még egyszer akkor:

Igaz, hogy csak az egész felszerelést fogod tudni cserélni, de több lesz belőle különböző statokkal. Mindegyiket fogod tudni tuningolni (mármint a statjaikat), plussz extrának még rúnákkal is kibővítheted őket (amik szintén a statokat módosítják). Érthető?

"es latod teged az zavar, hogy a kinezet rovasara ne menjen valami, engem meg az, hogy a funkcio, a testreszabhatosag rovasara fog menni."

Szeretek szerepjátszani. És tudod ebbe olyanok nem nagyon férnek bele, hogy a csapattársaim a statok végett nem össze illő ruhadarabokban rohangálnak. Egyszerűen nálam ez gamebraker tud lenni. Totál elrontja a fílinget. Szerintem sokat tesz a játék hangulatához, hogyha mindenki egyedi kinézettel rendelkezhet, mindenki a karakterjéhez illő ruházatot tud viselni. Csak ennyi.
  • Pares
    ...itt meg jól hangzik.

• Pares
    Itt leírod, hogy bennem van a hiba...
  • Pares
    Jaj neee, ne kezgyjük el, hogy milyennek kell lennie egy RPG-nek, meg hogy mi az és mi nem. Unalmas már...

Csak megsúgom, hogy a régi játékok is arra törekedtek, hogy az akkor elérhető legjobb grafikával nyújtsák a tartalmukat a felhasználóknak. És ez mindig is így ment a játékok világában. Ezt nevezik fejlődésnek.
  • Pares
    Ott bukott meg, kérlek szépen, hogy sokan megvették konzolra is. És hol és mi lenne az Ő hibájuk? Nem ők készítik a játékot! Most nem akarok én itt senkit védeni, csak logikusan gondolkozz el rajta. Persze a konzol természeténél fogva is egyszerűbb irányítást igényel, és mi van akkor? Ők kapnak egyszerűbb irányítást, mi PC-sek meg a hagyományos, eredetit. Viszlát.

Tudom, mit jelent az, hogy oldschool, bár ezt inkább magára a játékra használják, mintsem az emberekre. Én is nagyon régóta játszom, és csak PC-n. Amint mondtam, soha az életbe nem volt konzolom, mert pénzkidobásnak tartom (de hát egészségére annak, aki azt választotta). Mindig is PC-s voltam. Nekem sem a grafika számít elsősorban. De változó világban élünk. Változnak az igények. És ezt egy két emberke rinyálása nem változtatja meg. Bevallom, én sem tudom valamibe úgy beleélni magam, aminek bűnronda a grafikája. Régen ez nem volt nagy gond, mert messziről figyeltük a játékteret, nameg eleve régen volt, de képzeld el a DA:O-t egy BG szintű grafikával, közelről. Azért ilyet nem lehet manapság. És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a beleélésbe a szép grafika is segít hozzájárulni.
    Egyszóval én csak azt nem bírom, amikor valaki játssza az agyát, hogy ő mekkora hárdkór epik oldszkúl gémer, és picsázzik mindent és mindenkit, hogy minden milyen butított és egyszerű. Én is annak ennek az "oldschool gamernek" számítok a definíciód alapján. És akkor most mi is van? Mire megyek azzal, hogy ökörségekbe belekötök, hogy ez már nem olyan mint régen, és fél évvel a megjelenés előtt konzolos képek alapján (amik egy félig kész konzolos verziót mutatnak) kritizálok? Persze hogy nem olyan, mint régen, mert nem régen élünk, hanem most. Különben meg az én szerény véleményem szerint a Bioware ha akarná se tudná már megismételni a BG sikerét és színvonalát. Nem is próbálkoznak vele, békén hagyják és kész.

Ez konzol játékosok fikázása is a hegyitót tipikus példája: sose látott még magyart, de utálja mint a szart.
  • ShaiHulud
    ja igen es aki nem erti, amirol magyaraztam, az inakbb hanyagoljon a tovabbiakban.
  • ShaiHulud
    utoljara leirom azert, hogy ezektol fuggetlenul amiket irok, en is nagyon varom a dragon age 2-t es orulve fogok jatszani vele. csupan fajo latni azokat amiket mar leirtam ezerszer.
  • ShaiHulud
    runazas jol hangzik, meglatjuk milyen lesz.
  • ShaiHulud
    tehat szerinted jobban szemelyreszabhato az, ha 1 itemet tudsz csak cserlgetni 4 helyett. tehat tarsaknak lesz 1 darab RUHAzat, ami lefedi a sisak, kesztyu, pancel, cipo slotokat is. es ne ird le most megint, hogy de hat ott a gyuru meg a nyaklanc meg anyam kinja, meg hogy a fokarinal ott vana tobbi is. ezzel tisztaban vagyok eleje ota, hisz enis lattam a kepeket. de ha te nem latod, hogy ez a customizalhatosag rovasara megy, akkor a hiba benned van.

"nem megy semmi se a kinézet rovására, nem bohócok fognak futkosni körülötted. "

es latod teged az zavar, hogy a kinezet rovasara ne menjen valami, engem meg az, hogy a funkcio, a testreszabhatosag rovasara fog menni.
  • ShaiHulud
    az vili hogy vannak, en azt irtam le, hogy SZERINTEM milyennek kene lennie.
  • ShaiHulud
    kiemelem neked melyik szora erdemes figyelni, hatha akkro emg Te is felfogod, amit valojaban irtam:

"igen nekem nem az a meno egy rpgben, hogy csillog villog egy jatak a harc kozben, raadasul irtad hogy KONZOLOS sracok velemenye votl ez, konzolon termeszetesen hogy az egyszeru csillogo villogo tuleffektezett szarsagot szeretik es ezt is varjak el. de az oldschool pc gamer nem erre veri egy rpg eseteben."

tehat a kulcs szo az RPG. egy akcio jateknal termeszetesen fontos es enis elvarom a csiliviliseget, hisz egyszeru a jatekmenet, mert szorakoztatasra van. egy rpg ezzel szemben teljesen masra valo. es itt nem a mass effect fele rpgre gondolok, ami inkabb akcio jatek mint rpg, hanem pl baldur's gate, neverwinter nights, hogy az ujabbak kozul emlitsek peldakat, illetve pl ultima szeria regrol, vagy a regi wizardryk, eye of the beholder, stb.

tehat megegyszer, en is szivesen jatszom konzolon olyan jatekkal ami konzolra valo, pl verekedosok, platform ugyessegi jatekok, third person shooterek, de egy RPG esetbeen ez mas.
  • Pares
    Na látod, ez a konzolon FPS játszás számomra is rejtélyes...
  • ShaiHulud
    istenem...

abban igazad van hogy attol hogy xbox verzio, probalhattak nem csak konzolosok is.

viszont a hozzaszolasod tovabbi resze az nem kerek.

"konzolon nem nézett ki olyan jól a DA:O, mint PC, szóval már itt megbukott az állításod."

talan pont ezert nem fogyott olyan jol konzolon? nem gondolod? akkor miert is bukott meg az allitasom?

"Annyira bírom ezeket az epic megjegyzéseket, hogy "oldschool pc gamer"."

tudod egyaltalan mit jelent? van aki kezdetek ota pc-s jateokkal jatszik, herculer monitoron prince of persia, aztan cga monitor korszak stbstb egeszen a directx 11 ig:D na az az oldschool pc jatekos aki ott volt eleje ota, ezen mi az epic megjegyzes? ez TENY, igy nevezik. de kedveret legkozelebb azt irom hogy REGI MOTOROS, hatha azt nem erzed majd epicnek...
    aki pedig regi motoros az tudja jol, hogy milyen iranyba halad a jatekfejlesztes, olykor egy ket kivetelellel, mind az egyszeruseget, csiliviliseg, konnyu jatekmenetet celozza meg. quantity over quality megy sajnos. az aki mar ebbe a korba kezdett el jatszani tehat mondjuk 2000 utan, annak ez nem tunik fel.
    az meg hidegen hagy, hogy a SOCIAL FORUMON mi a helyzet, ez nem az a forum.
  • Pares
    Nem írtad konkrétan, de nagyon erősen utaltál rá a 725-ös hozzászólásodban...
  • Pares
    Annyit lehet tudni, hogy Hawket a DA:O-ban megszokott módon lehet öltöztetni, plussz rúnákkal bűvölni a páncélt. A csapattársaknál egybe vonták a ruházatokat, de ezt kompenzálva az öltözetek statjai a játék során upgradelhetők lesznek, plussz ezeket a ruházatokat is lehet majd rúnákkal bűvölni.

A gyűrűk, nyakláncok és övek maradnak a megszokott módon mindenkinél.
  • Pares
    "visszaterve arra, hogy nem lehet fajt valasztani. ezzel meg szamomra legalabbis az a problema, hogy az ujrajatszhatosag rovasara fog menni :( daoban tok jo volt mindig mas fajjal vegig vinni, mas eredetstory, illetve jatek kozben fajtol fuggoen maskepp reagaltak bizonyos npc-k."

Csak fajt nem tudsz választani. De ez a történet miatt van. Minden mást ugyan úgy tudsz majd személyre szabni. Valószínűleg a miatt, hogy egy fajta főhős lehet, jobban ki tudják dolgozni a történetet, több csavarral, több választással, stb.
  • Pares
    Mindenkinek egyedi ruházatai lesznek. Ez még nem jelenti azt, hogy a statok állandóak lesznek. A páncélokat és ruhákat lehet majd tuningolni + rúnákkal bűbájolni, szóval a mellett, hogy szebb és egyedibb kinézetet kap mindenki (a generic és sokszor nem hozzájuk illő páncélok helyett), szerintem még jobban is fog lehetni személyre szabni. És a személyre szabás közben (amikor is bizonyos statokat akarsz kihozni az öltözetből) nem megy semmi se a kinézet rovására, nem bohócok fognak futkosni körülötted. Ez a lépés szerintem hatalmasat tesz hozzá a szerepjátszáshoz.
  • MrAndree
    Azért konzolon is vannak összetett játékok. Meg beleélősek is. Persze én egy Gears of War szerű hentelésbe is bele tudom élni magam nagyon. :D
    Irányításban meg mindig komplexebb lesz a PC mint a konzol. Például örök rejtély marad számomra hogyan képes bárki konzolon FPSel játszani. Vagy stratégiával.
  • Pares
    Ne legyél ilyen buta! Először is nem azt írtam, hogy konzolos játékosok próbálták ki, hanem hogy konzolon próbálták ki, mivel eddig mindenhol csak XBOX-on lehetett kipróbálni, csak erre volt lehetőség (valószínűleg azért, mert így könnyebb szállítani). Ez még nem jelenti azt, hogy mindenki aki kipróbálta, az konzolos (mert nem azok, saját elmondásuk szerint).

"konzolon termeszetesen hogy az egyszeru csillogo villogo tuleffektezett szarsagot szeretik es ezt is varjak el. de az oldschool pc gamer nem erre veri egy rpg eseteben."

Ezt az írtó buta közhelyet meg nem kellett volna leírnod. Eleve, konzolon nem nézett ki olyan jól a DA:O, mint PC, szóval már itt megbukott az állításod. Annyira bírom ezeket az epic megjegyzéseket, hogy "oldschool pc gamer". Különben is, egészséges ember játékra nem veri.
    Ráadásul a Social fórumon, ahonnan egy ilyen hozzászólás után hangsebességgel repültél volna, olvastam jó néhány konzolos hozzászólását, és egyáltalán nem olyan grafikára verő faszjankók, mint néhány PC-s tud lenni...
  • ShaiHulud
    bar talan regen eleve kisebb votl a gamer bazis. lehet regen eleve csak azok jatszottak, akik kihivasra vagytak :) mostmeg hogy ramozdultak ebben az agban is az eladasokra es profittermelesre, megjelentek a konnyebben fogyaszthato jatekok ezzel nott a gamer kozosseg is.
  • ShaiHulud
    es ennek mi lehet az oka? mert regen nem ez volt am a helyzet.
  • MrAndree
    Ja mert ha valaki egy játékban a legkisebb kihívással szembesül akkor "ez szar" felkiáltással elhajítja messzire és elővesz egy másikat helyette.
  • ShaiHulud
    szerintem teljesen mas celra valo a konzoljatek mint egy pc-s jatek. konzol jatek inkabb haverokkal szorakozos, idoelutos. pc-s jateknak pedig egy beleelos, tobbet ados, komplexebb iranyitasu jatekoknak kene lennie SZERINTEM.

tehat ha pl egyedul ulok otthon es van sok idom eppen, akkor nekem egy pc jatekkal valo jatszas ugrana be, ha videojatek lenne a tema. mig ha haverokkal mokazni akarnank, akkor pedig egy konzolt vennek elo.
  • Prince23
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ezért nincs manapság egy rendesen kivitelezett lopakodós játék sem, ala SCCT

az off miatt tettem spoilerbe.
  • ShaiHulud
    na pont ez az ami a nagy baj, hogy kicsi az igeny erre, mert ma mar az a jellemzo MINDENRE, nem csak a szamitogepes jatekokra, hogy gyorsan egyszeruen tul legyen rajta az ember, minnel kevesebb erofeszitessel. :(
  • MrAndree
    Te mondjuk konkrétan sehol, csak ezer helyen olvastam ezt DA 2 kapcsán mostanában és pont itt untam meg. :)
  • Prince23
    +1
  • MrAndree
    Meg szerintem ma már egy tényleg igazi hc RPG PCn is nagyot bukna mivel már ez a közönség se lenne vevő rá.
  • ShaiHulud
    hol irtam hogy hulyek a konzol jatekosok?
  • MrAndree
    Akció RPG azért nagyon jól megél konzolon is (Mass Effect ugye) így ez az új irány PCn is. Mondjuk én azokat is szeretem. Az más kérdés hogy az igazi hc RPG rohadtul nem konzolos műfaj de ez nem azért van mert hülyék a játékosok (bár tényleg sokkal több a casual játékos) hanem a gép nem alkalmas rá. És mivel sajnos konzolon vannak a nagy eladások így az a célplatform. Lehet azzal jönni hogy DA-ból több fogyott PCn, akkor inkább a konzolos eladások voltak gyengék nem pedig PCn ment el belőle 5 millió darab.
  • BEAST #732
    Ez ebben a formában nem teljesen igaz, de szerintem nem áll messze az igazságtól.
    Már az első résznél is rosszul voltam amikor azzal reklámozták, hogy a híres Baldur's Gate sorozat örökösét készítik... közben pedig már messze nem hozza ugyan azt a szintet. Nem rossz játék, sőt nagyon is jó volt, de aki játszott már rpg-vel korábban is annak feltűnően egyszerűnek tünt. Hogy minél könnyebben emészthetőek legyenek valóban egyszerűbbek lesznek a játékok. Ez persze nem feltétlen rossz dolog. Így nem csak a "hc pc rpg gamerek" fognak vele játszani... Viszont rossz érzés, hogy nem a Baldur's Gate/Neverwinter Nights szintű játékok mellé jelennek meg a Dragon Age félék, hanem helyettük. :(
  • ShaiHulud
    direkt hozzatettem hogy RPG. rpgnel genreben nem akarok egy deka konzolos erzest sem erezni. egy akcio jateknal nem zavar, tehat konkretan a konzolos jatekokkal nicns bajom, amig bizonyos stilusokat nem probalnak konzolra eroltetni pl fps, rpg, strategia.
  • MrAndree
    És itt most az általánosítás részét nem bírom, ha a DA 2t erősen konzolosítják az nekem se lesz szimpatikus, de nam azért mert a konzolon minden szar.
  • MrAndree
    Szeretem amikor a hardcore PC gamerek oda lyukadnak ki, hogy minden ami konzolos az csilivili szar, egyszerű és csak a hülyék szeretik...
  • ShaiHulud
    nah meg valami bocs hogy nem egy postba irom, csak midnig utolag jut eszembe egy ujabb dolog :D

szoval arrol lehet mar tudni valamit, hogy gearelodes milyen lesz? milyen statok lesznek a cuccokon?
  • ShaiHulud
    a problema az a tarsak gearelesevel, hogy hianyzik a sisak, kesztyu, cipo slot, vagyis kevesbe customizalhatoak lesznek, ha a dao-bol indulunk ki, pl leilananak teljesen mas kesztyut cipot stb-t adsz ha ijaszt csinalsz belole es teljesen mast ha dualdaggerest. szoval felo, hogy da2-ben korlatozva lesznek az ilyesfajta testreszabhatosagi lehetosegek.

visszaterve arra, hogy nem lehet fajt valasztani. ezzel meg szamomra legalabbis az a problema, hogy az ujrajatszhatosag rovasara fog menni :( daoban tok jo volt mindig mas fajjal vegig vinni, mas eredetstory, illetve jatek kozben fajtol fuggoen maskepp reagaltak bizonyos npc-k.