6609
Dragon Age II
-
ShaiHulud #726 azt kihagytam, hogy termeszetesen, amint latunk majd rendes normalis pc-s gameplayt, ami hozza az elvart szintet, akkor majd modositom a velemenyemet, addig csak a MAR ISMERT infokbol tudok velemenyezni, ezen is mit kell magyarazni meg midnig?! -
ShaiHulud #725 azthiszem teljesen erthetoen leirtam mar korabban, hogy a KONZOLOS verzio alapjan latom a butulast. igen nekem nem az a meno egy rpgben, hogy csillog villog egy jatak a harc kozben, raadasul irtad hogy KONZOLOS sracok velemenye votl ez, konzolon termeszetesen hogy az egyszeru csillogo villogo tuleffektezett szarsagot szeretik es ezt is varjak el. de az oldschool pc gamer nem erre veri egy rpg eseteben.
es irtam mar azt is ezerszer, hogy NEM LESZ ROSSZ a da2, csupan a JELENLEGI infok alapjan mas iranyba "fejlodik", mint amit szerettem volna. ezen mit olyan nehez felfogni? -
Pares #724 A csapattagok ruházatáról:
"Why would she have an icon for her outfit if it was completely unchanging?
Also, when Laidlaw says, "As they progress, and actually, it's worth noting that we are covering a 10 year history here, the follower's armor will progress on its own as well-- like the follower will, between periods of time, as they progress, they will actually grow stronger-- they'll kind of keep up-- they're not going to be in the same stuff they were wearing at level 1."
That seems to indicate to me that it will be changing visually. You could say he's just using ambiguous wording to give him the wiggle room to say he never actually said that and the outfit stays the same visually the whole way through, but I'm going to be an optimist on this until proven otherwise.
Which I think will fit the game well. The way I see, companion gear is seperate from the gear used by the PC because those characters have their own lives outside of their adventures with Hawke. It would be pretty weird to see Varric still in the studded leather armor I gave him 8 years ago.
-
Pares #723 Persze úgy is találsz valamit, amiről hiányosak az infóid, és amit jól le "na ezt is lebutították"-ozod. Hiszen "butítás" nélkül nem telhet el egy hozzászólás sem.
És naná, hogy PC-s képek és videók nélkül, 1-2 konzolos kép és videó alapján, 5 hónappal a megjelenés előtt simán el lehet dönteni valamiről, hogy "butább" lesz, mint az elődje.
Hát persze.
-
Pares #722 "oh mar latom mi az abra, azert vagy igy rakattanva a butitas szora, mert kizarolagos tulajdonodnak erzed a szo jeleneteset. meg midnig nem vagy kepes felfogni mi a baj."
"amugy azt ne mond mar, hogy ha a partytagok kevesebb itemslottal rendelkeznek az nem butitas? akkor micsoda? :D ha egy valami az osszetett felol az egyszerubb/egyertelmubb fele vandorol=butitas."
Na most ennek külön utána néztem. Elolvastam egy csomó topikot a Social-on meg pár podcastot is meghallgattam. Az olvasottak/hallottak alapján ezeket állapítottam meg:
-Hawke a DA:O-ból ismert rendszer szerint lesz személyre szabható (tehát külön sisak, kesztyű, bakancs meg páncél + kiegészítők, mint gyűrű, nyaklánc, öv).
-A csapattagoknak a páncéljuk egy darabban lesz (amint a képen is látszódik), viszont mindenkinek több is lesz ezekből a páncélokból/ruhákból, és mind egyedi lesz. A történet során bizonyos események által kapnak újat, vagy meg lehet őket vásárolni. Gyűrűket, nyakláncot és övet ugyan úgy lehet majd rájuk is tenni!
-a páncélokat és ruházatokat ugyan úgy meg fog lehetni bűvölni rúnákkal, mint a fegyvereket!
Egyszóval a változás ezentúl ott lesz, hogy minden csapattagnak meglesznek a maga egyedi ruházatai/páncélzatai, amikből természetesen több is lesz, más-más statokkal (tanultak a Mass Effect 2-ből). Ezt speciel nagyon üdvözölendőnek tartom, mivel így nem fog az az eset fennálni, mint pl.: Morrigan esetében: Vagy a jobban karakterhez illő és egyedi, vagy a jobb statokkal rendelkező, de ronda gönc közt kellett választanom.
De ha szerinted ez butítás, és szerinted jobb úgy, hogy a karakterek semmi egyedivel nem rendelkeznek...
Ha tudsz angolul, akkor ajánlom, hogy olvasgasd végig a Socialon a Dragon Age 2 General Discussion-t. Az összes jelenleg ismert info fellelhető ott. -
Pares #721 "1. parbeszed rendszert orokli mass effectbol, ami total nem a regi bg modi parbeszed"
Hol itt a baj? Végre nem leszünk némák. És a párbeszédek is élvezhetőbbek lesznek.
"2. nem lehet fajt valasztani (ez am az rpg:D)"
Csak emberrel lehet lenni, de azt teljes mértékben személyre tudod szabni. Ennek nagy előnye, hogy jobban ki lehet dolgozni Hawke körül a történetet, vagyis pont hogy a történetbe nem illene bele, hogyha Hawke nem ember lenne. Míg az Origins (Vérvonalak) a sok fajta karakter kombináció miatt valamelyest kurtítottabb karakter történettel rendelkezett, a DA2 pont fordítva, sokkal jobban kidolgozza a főhős történetét. Egyszóval mindkét fajta megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai is.
"3. skill/talent rendszer is valtozik, bar ez igazabol meg lehet, hogy javara is valik majd, hisz a dao rendszere se volt egy hc valami, most majd kevesebb spell lesz, de azok customizalhatoak lesznek."
Nem csak tuningolhatóak lesznek az egyes skillek/talentek, hanem attól is fognak függeni, hogy milyen a személyiséged (talán hasonló módon, mint a KotOR-ban).
"4. konzolos harc alapjan a harcrendszer is butul, persze en tisztaban vagyok azzal, hogy pc-n allitolag nem lesz valtozas."
Ha a butul nálad az élvezhetőbbet jelenti, akkor igen. A Social fórumon írt pár ember, aki kipróbálhatta a demot (XBOX360), és kivétel nélkül mind azt mondták, hogy sokkal élvezhetőbb lett az egész (több érdekesebb képesség, szebb és több final blow). A játékmagazinok cikkeiben is ezt írják. Ők kipróbálták, és azt írták, hogy jobb lett. Te nem próbáltad ki, sőt, csak egy rossz minőségű videóban láthattál egy részletet belőle, és azt mondod, hogy butul. Bocs, ha nem téged veszlek komolyan ez ügyben...
"5. ami meg zavar, hogy da2 cimen en dao folytatasat vartam, foleg morriganes szal kibontakozasat, ez meg a dlc elott volt."
A Morriganes történet szál visszatér, ezt számtalanszor elmondták. Ráadásul a döntéseid is visszaköszönnek az importált mentés által. Egyszóval folytatása a történetnek, csak más főhőssel, és más helyszínen. De több helyen is egybefonódik majd elődjével. -
MrAndree #720 1. Valóban, de mivel beszél a főhős így szerintem felesleges lenne a teljes mondanivalóját kiírni, bőven elég az amit nagyjából mondani fog. Mass Effectben nagyon jól működött ez a rendszer, remélhetőleg itt is fog.
2. Ez engem is zavar kicsit, de cserébe olyan főszereplőt kapunk akinek van neve és beszél is, ami nálam sokkal jobban segíti a beleélést mint az első rész néma harcosa (kb. egyetlen dolog volt ami zavart a DA:O-ban). Meg persze lehetőséget ad egy jóval karakterközpontúbb sztorira.
3. Ez még valóban kérdéses, ha kevesebb de jobban kidolgozott skillek lesznek akkor nem zavar, de ha csak szimplán fele annyi lesz és csókolom akkor morcos leszek.
4. Konzolos videó vérgagyi volt (mármint a harc része), tiszta hack & slash. Kiadhatnának már egy PCs videót és akkor végre láthatnánk mennyivel másabb azon a harc.
5. Morriganes szál folytatva lesz, ezt elmondták valahol a múltkor.
-
#719 Dragon Age II Előzetes -
ShaiHulud #718 "Különben is, jelenlegi ismereteink mellett semmi alapja nincs az olyan messze menő kijelentéseknek, miszerint ezt lebutították..."
na ennek az ellenkezoje az igaz, pont hogy a jelenlegi ismeretek alapjan, mondhato az hogy lebutitottak, nem igen jott meg olyan hir, hogy valami komplexebb lett. bar talan a skill rendszer az lesz, abban latok fantaziat az interjuk alapjan. -
ShaiHulud #717 oh mar latom mi az abra, azert vagy igy rakattanva a butitas szora, mert kizarolagos tulajdonodnak erzed a szo jeleneteset. meg midnig nem vagy kepes felfogni mi a baj.
amugy azt ne mond mar, hogy ha a partytagok kevesebb itemslottal rendelkeznek az nem butitas? akkor micsoda? :D ha egy valami az osszetett felol az egyszerubb/egyertelmubb fele vandorol=butitas. -
ShaiHulud #716 1. parbeszed rendszert orokli mass effectbol, ami total nem a regi bg modi parbeszed
2. nem lehet fajt valasztani (ez am az rpg:D)
3. skill/talent rendszer is valtozik, bar ez igazabol meg lehet, hogy javara is valik majd, hisz a dao rendszere se volt egy hc valami, most majd kevesebb spell lesz, de azok customizalhatoak lesznek.
4. konzolos harc alapjan a harcrendszer is butul, persze en tisztaban vagyok azzal, hogy pc-n allitolag nem lesz valtozas.
5. ami meg zavar, hogy da2 cimen en dao folytatasat vartam, foleg morriganes szal kibontakozasat, ez meg a dlc elott volt.
azzal meg lehetne vitatkozni hogy a me2 mennyire fejlodott elore az me1hez kepest. de ahhoz a stilushoz jobban paszol ez az akcio orientaltabb jatekmenet, amit me2-be adtak. foleg ugy, hogy a harc egy shooter jatek. -
Pares #715 Beszélni magyar? Mi az, hogy még mindig nem fejlesztenek PC-re? Tudtommal nagyon is fejlesztenek PC-re, sőt a DA:O pont a PC-s gyökerekhez próbált visszatérni. Különben is, mostanság egyre többen szólalnak fel úgy, hogy mégis csak a PC-re való fejlesztésben van a jövő.
Másrészt mi az, hogy nem "arra" akarnak világmegváltó eladásokat szánni? Ez komplett hülyeség. Nekik nem az a fő céljuk, hogy egy bizonyos platformon jó eladásokat produkáljanak, hanem hogy összességében jól vegyék a játékot. Itt nem az "akar/nem akar"-on, hanem a "megéri/nem éri meg"-en dől el a dolog. És a DA:O megmutatta, hogy PC-re is simán megéri fejleszteni.
Továbbá, mint már sokszor elhangzott, a PC-s verzióból még mindig 0 képet/videót láthattunk. És tudni való dolog, hogy az előző rész PC-s és konzolos verziója közt nagy volt a különbség... -
Pares #714 Még hogy én nem látom a fától az erdőt! Hah! Te a hozzászólásaid alapján azt se tudod mi fán terem a DA:O. Ez a folytonos konzol utálat meg a "jajj ezt is biztos lebutítják konzolos szarra" kezd beteges és kurvára idegesítő lenni. Tény, hogy sok játékfejlesztő a konzolokat részesíti sajnos előnyben, de ez nem jelenti azt, hogy minden játéknál a megjelenés előtt hisztit kell csapni, hogy "ez is jajj de szar lesz biztos". Ugyan az a csapat fejleszti, ugyan az a kiadó, tehát ezen a téren gyakorlatilag semmi változás, nem lehet ok az aggodalomra, főleg így, hogy jóformán még képeket se láttunk a PC-s verzióból, és a konzolosból is csak egy csipetnyit.
Tudjátok mikor kezdenék el aggódni (a helyetekben)? Ha a Dragon Age-el vagy a Mass Effectel is az történne (történt volna), ami anno a KotOR 2-vel történt. Tudniillik azt egy olyan fejlesztőgárda kapta a kezébe a játék fejlesztését (a Bioware helyett), akik bár nagyon tehetségesek voltak, a megbízásuk előtt még csak nem is játszottak az első résszel és szörnyű rövid volt a határidejük. Na ha valami ilyesmi történne most is, akkor megérteném a sok aggodalmat. De így? -
#713 nyílván azért csinálják ezzel azt, még mindig nem pc-re fejlesztenek és ebből azért levonható az h nem arra akarnak világmegváltó eladásokat szánni. -
#712 A DA:O-ból pc-re adtak el több darabot valszeg azért is mert annyira más volt mint a konzolos verzio, de sajnos ez manapság már senkit se érdekel. -
#711 nem látod fától az erdőt.
amúgyis minek csinálnák meg a pc-set meg a konzolosat külön?
így is úgyis a konzolos verzió fog bevételt jelenteni nekik.
másik meg hogy ott van a felesleges pénz is időpazarlás egy külön pc-s verzióra.
mivel a brand elég híres ezért úgyis sokan megveszik még hypolni se kell annyira.
egy kis szerencsével majd a pc-sek is a konzolos szart fogják a szemükbe kapni...de persze ne legyen igazam.
-
Pares #710 Bízok is, mivel eddig egyik Bioware által fejlesztett játék se volt rossz, mind a legnagyobb minőségi szinvonalat képviselték. Te meg hasonlítgasd csak a Dragon Age-hez a Fifát, csak nevetségessé teszed magad. -
Pares #709 Ez a marhaság. -
Pares #708 "Én megint csak azt tudom mondani, hogy a pc-és verzioból még egy árva screenshotot se látunk."
Ennek ellenére máris bedobtad a butítós szövegedet.
-
Pares #707 Pontosan így van. -
Pares #706 És még Te hülyézel engem? Hol is kezdjem kijavítani ezt a sok marhaságot, amit írtál.
A Dragon Age II-t nem a Dragon Age: Origins befejezése után kezdték el fejleszteni (ahogy a Mass Effecteket sem), hanem jóval előtte. Ráadásul mivel az alapok megvannak már (történet/univerzum kidolgozva), egy csomó dologgal nem kell vesződniük.
De amint látom, nagyon szereted azt a szót, hogy "butít". Eleve kevered a szezont a fazonnal. Az, hogy valamiért nem tudnák betartani a határidőt, nem jelenti azt, hogy lebutítják (miért is csinálnák át a játék rendszereit?). Inkább kivágnak egyes nem befejezett részeket, amiket majd kiegészítőnek kiadnak utána (mint a DA:O vagy ME esetében).
Amint mondtam már, a játékot nem most kezdték el fejleszteni. Folyamatosan fejlesztették, a DA:O kiadása előtt is már munkálkodtak rajta. Ki van ez nekik találva.
Az EA játékjainak színvonaláról meg annyit, hogy igen változó tendenciát mutatnak. Hiszen had emlékeztesselek arra, hogy mind a DA:O-t, mind a Mass Effect 1-et, mind a Mass Effect 2-t az EA adta ki. És mind a három remek játék. Szóval az, hogy az EA adja ki a játékot, még nem indok arra, hogy szar lesz. Főleg akkor nem, ha a Bioware fejleszti. -
Evoluti0N #705 Én csak annyit szólnék hozzá a témához, h még korai néhány screenshotból következtetéseket levonni. Majd ha megjelenik a játék, úgyis mindenre fény derül :) -
#704 attól h nincs benne az EA szócska még mindig kötöttek az EA-tól.
az h ne látod az összefüggést a többi említett játékkal az nem az én bajom, pedig eléggé észrevehető de mind1, bízz csak aztán majd meglátod mit is fogsz kapni.
-
#703 Én megint csak azt tudom mondani, hogy a pc-és verzioból még egy árva screenshotot se látunk.
Magasról teszek rá hogy a konzolost menyire hülyitik le az ottani igényeknek, ha megnézük a DA:O két változatát ég és föld volt a kettö közötti különbség.
Persze olcsób a EA-nak ha most nem tér el a két verzió... -
#702 ez marhaság jobban függ az EA-tól mint a Bioware-től a játék. -
Pares #701 Először is, ezt a Bioware fejleszti, nem az EA. EA a kiadó. A fifát meg az nfs-t (amiket én nem játszok) azt az EA-nek egy fejlesztő gárdája (EA CANADA, utóbbit pedig szintén az EA CANADA, aztán az EA BLACKBOX, majd utóbbi időben a Slightly Mad Studios meg a Criterion fejlesztette).
Másrészt a Dragon Age távolról sem Fifa vagy Nfs. És a Bioware sem EA CANADA vagy Criterion. Azért vagyok jelen esetben optimista, mert a Biowaretől eddig (döntő többségben) csak minőségi termékeket kaptunk (BG, NWN, DA:O, ME, stb.). Különben is, jelenlegi ismereteink mellett semmi alapja nincs az olyan messze menő kijelentéseknek, miszerint ezt lebutították...
Gondold át mégegyszer, miket írsz, aztán hülyézd a másikat.
-
#700 elég kiismerhető az EA hozzáálása a dolgokhoz, és ha csak belegondolsz h a Dragon age világára 5 évet áldoztak sztem ez a röpke időszak elég egy ugyan olyan kidolgozott játékra?
a butítás meg már csak abból elég magától érthetődő hogy be van kötve a kezük,ráadásul más játékosokat is belőttek vele célként és nem igen engedhetné a Bioware meg a csúszást.
attól még elhet jó játék, de nem hinném h lesz benne annyi újítás a régi dolgokból emg a határidő miatt butítani kell, sztem ez ésszerű de feleslege ezt ellensúlyozni, aki szerint meg ez baj az ébredjen fel az képzelgséből és nézze meg az EA játékok tendenciáit... -
#699 Ja meg hasonlítsuk össze a lenti action-bart és a talent tree-t. Észrevesszük hogy az action baron több skill is kint van, olyanok amik a talent tree-n nem is szerepelnek. -
Evoluti0N #698 AZ EA csak kiadó, a Bioware a fejlesztő és sztem csak azért, mert felvásárolta az EA nem fognak tucatszarokat kiadni. -
Jimmyke #697 Látom mindenki imádja a feltételes módot, csak a más hozzászólásaiban nem veszi észre. -
#696 Amúgy agy picit jobban ránézve arra a skill tree-re mintha olyasmit látnék hogy van fönt egy kék angyalszárnyas ikon, lent meg egy piros mittudoménmi. Reflexből ezt én a jó és gonosz szimbolizálásának értelmezem. Mi van ha a skilljeid, talentjeid fejlesztése is elviszi egy bizonyos irányba az adott karakter beállítottságát? Hasonló rendszer volt a KOTOR-ban is, legalábbis annyiban hogy más skilleket használtál ha jó voltál és mást ha rossz, mert a beállítottságod nagyban befolyásolták a a skillek force igényét (ha jó voltál akkor ha elkezdtél sötét villámokat szórni, rögtön el is fogyott az összes, de a védőaurák alig kerültek valamibe) -
#695 nem az hanem konzolon az egy hiánya miatt meg úgy a kontroller határai miatt le kell egyszerűsíteni a képet.
mert különben átláthatatlanság lenne csak rajta.
ott a fifa11.
teljes konzol port és nézd meg emnnyire ocsmány a menüje, nem azért az előbbi fifák is szarok voltak de a menü még mindig legalább normális volt a karrier menü meg miegymás, aztán a 11-ből lett egy ocsmány lebutított akármi.
-
Pares #694 Te bennfentes vagy, vagy mi a szentség? Honnan tudod, hogy kevesebb cucc meg lehetőség lesz benne? Áruld már el nekem!
Nem tettetem magam hülyének, csak próbálom ellensúlyozni ezt a folytonos elfogult "lebutítottátok"-okozást. -
#693 Évről évre bizonyítja az EA h mit is kell várni tőlük.
ezek után az nfs,fifák,meg minden szar ami kijön tőlük játékba ennyi hittet ölni idiótaságra vall a szemembe.
(nem sértés,de nem értem az emberek, hogy lehetnek annyira hülyék miután évről-évre szart kapnak és bíznak a csodába.)
-
#692 Én boldog vagyok meghagyták az inventoryt... -
Pares #691 Ezt most teljesen őszintén mondom: soha nem volt konzolom. Életemben csak párszor játszottam játékkonzolokon, azt is csak haveroknál egy kicsit, és azok is csak ilyen szupermárió szintűek voltak.
Most komolyan. Nézem ezt a képet, de nem látom, miért kéne ennek gyűlölni való konzolosnak lennie? -
#690 Nyilvánvalóan annyira lebutítják hogy az csak 3 cucc lesz a játékban, és azok is ugyanolyan statokat fognak adni. -
#689 sajnos ha vmiből kevesebb van benne az azért van mert a fejlesztők nem akarnak tökölni a játékkal és ha 10 lehetőségből csinálnak csak 5 lehetőséget az butítás.
eggyértelmű az ok, de nem tudom h attól h ilyen elfogult vagy még nem kell hülyének tettened magad.
évi nfs+évi fifa szinten kell erre a játékra is gondolni...
-
Pares #688 Nem tudhatjuk, hogyan működik az új rendszer. Lehet, hogy más bónuszokat fognak adni. Én csak annyit mondok, hogy egy-egy ilyen semmit mondó kép alapján egyszerűen nem lehet semmilyen következtetést levonni, főleg nem hónapokkal a megjelenés előtt.
Különben meg a karakterfejlesztés szerintem a saját karakterednek a legfontosabb. A DA:O-ban például eléggé meg volt határozva, hogy a csapattársaid milyen harcmodort fognak képviselni, főleg hogy még előre megadtak nekik bizonyos talenteket is.
Nem lehet az új rendszer fícsörjeit a régi rendszerbe beleilleszteni, mert az úgy tényleg nem működik. De hát nem is a régi rendszerrel fog működni, hanem az újjal, amit viszont jelenleg még alig-alig ismerünk/láttunk. -
#687 hát ehhez nem lehet annyira elfogultnak lenni h ezt ne lehessen észrevenni.