6609
Dragon Age II
  • JethroHUN
    Ha nagyon akarnak változtatni az irányításon, akkor lehetne pl egy nagyon jót össze dobni, ami egyaránt kielégíti a klasszikus rpg és a h & n irányítást kedvelőket is. DAO nagyon fura volt elsőre, h nyomogassam a gombokat 1-9 mint vmi wowban... nagyon nem tetszett, de végül is ahogy haladtam a játékkal rájöttem h jó ez, mert inkább a taktikázáson és a jó skill kombinációkon van a hangsúly mint az ész nélküli kaszaboláson.

Age of Conan + Mount & Balde irányítás keveréke :) ahogy én elképzelem PCn és konzolon is remekül működne, konzolon még jobban a két joystick miatt. Az lenne az alap ötlet h bal egérgombbal támadnál, az írányokat vagy wasd vagy egér mozgatással lehetne megszabni, pl vághatnál fejre, lábra akár még sérülhetnének is végtagok levonásokat okozva, a skilleknek meg lenne egy kombinációjuk. pl föl-le-jobbra-jobbra

De ez csak egy ötlet, csak úgy gondoltam megosztom... nem kell lehurrogni h jó az eredeti irányítás mert NEM mondtam h rossz!!!
  • Evoluti0N
    Az valóban igaz, h a játékos nagyon béna volt, hagyta meghalni az összes csapattársát és utána 1 karakterrel szerencsétlenkedett :) Ez pedig azt bizonyítja, h nem lehet csak úgy, mindenféle taktikát nélkülözve végigmészárolni a játékot (még az Xbox360 verziót sem).
  • Pares
    Én úgy olvastam, hogy az irányításban nem sok változott a PC-s harcot tekintve, csak annyi, hogy valahogy átcsinálták a "taktikai nézetet" (lepausálni ezen túl is lehet majd!).
  • Pares
    Egy hozzászólás, amit ki tudnék emelni:

"Noticeably, this guy gets his party destroyed by trying to play the game as a H&S. I wonder why this doesn't seem to be occurring to the commentators?"

Hát igen. Nem akarom magam papagáj módjára ismételni, de:
    -Mennyivel a megjelenés előtt?
    -Milyen platformon?

Egyszóval várjunk meg legalább egy PC-s verziót. Mert tőlem aztán lehet a konzolos akár milyen szar.
  • Evoluti0N
    Úgy tudom, h a harcot illetően az első részben is már jelentős volt a különbség a konzolos és a PC-s verziók között. (lehet, h tévedek)
  • Pares
    Ez ugyan az, mint a 782. hsz.-ben linkelt (mellesleg alpha konzolos).

• MerlinW
    Én ebben nem igen hiszek, nem szokás "2 játékot" fejleszteni, főleg nem a PC-sek kedvéért:) Persze, majd meglátjuk.
  • Evoluti0N
    Ha minden igaz, akkor a PC-s verzióban a harc nagyon hasonló lesz az 1. rész harcmenetéhez. Ez a videó ugyebár az Xbox360 verzióból van, ami tőlem lehet akármilyen :)
  • Prince23
    +1

eddig nekem se gyere be
  • MerlinW
    Hát... ez valami borzalom... Vagyis a maga primitív kategóriájában biztos jó, de hogy mi a francért kell DA néven futtatni, nem tudom.
  • zorrobomber
  • Prince23

Tevinter, a mágusok birodalmára kíváncsi leszek. Sok jegyzet található a játékban erről. ja meg Antiva is itt van nekünk :)
  • Jimmyke
    Haha, most zárták be a kiszivárgott videó topicját BioWare fórumon azzal az érveléssel, hogy azért házalnak konzollal, mert azt könnyebb cipelni.

Ami logikus, de ha én Angyalföldről Csepelig egy LAN party kedvéért +15 kilót leviszek, akkor egy kis súlytöbbletet igazán bevállalhatnának a nemzetközi rajongótábor lelki békéje kedvéért :D
  • Jimmyke
    *köhög*Awakening*köhög* (és a Witch Hunt DLC 1.0-ás verziója)

Még mindig nem sikerült teljes játékélményt kicsikarnom a kiegészítőből, pár küldetés és random encounter hiányzik.
  • ShaiHulud
    ez igaz. akkor nicsn mas hatra, mint varni vegre azt a hivatalos pc-s gameplayt :)
  • MrAndree
    Meg ugye egyik se hivatalos kiadott gameplay, csak kamerával felvett szemét. Majd ha lesz hivatalos és PCs akkor tényleg lesz mit elemezni.
  • MrAndree
    PCn lesz autoattack (konzolon nincs), meg bárki játszotta az teljességgel mellőzte a pausezgatást vagy a társak közötti váltogatást, csak hentelt. Gondolom magasabb nehézségen ugyanezt csinálod mint ebben a videóban akkor fél perc és véged. Meg majdnem teljesen biztos vagyok benne hogy ez a játék nyitó csatája lesz amit ilyen nagyon mutogatnak így ebből azért nem nagyon vonnék le komoly következtetést még a konzolos verzióra vonatkozóan se.
  • ShaiHulud
    ja, csak attol felek, hogy a ketto egyutt nem fog sikerulni. latvanyos harc + osszetett, taktikus harcrendszer. ha valasztanom kene akkor en az utobbira szavaznek. de adja isten, hogy sikeruljon nekik az, ami eddig meg senkinek :D

megitn csak ismetlem, ha ez a rendszer lesz pcn amit latunk a konzolon akkro sajnos a latvanyos harc elem gyozedelmeskedett, mert ez a harcmenet inkabb tunt hack&slashnak, mint taktikusnak vagy komplexnek.
  • Murder3
    attól lesz komplikáltabb ha több képesség lenne benne mint az első részébe és attól lenne taktikusabb is.
    köze nincs ahhoz h egy béna vagy egy jobban kinéző harc van alatta.
  • ShaiHulud
    ezen a hozzaszolason meg en nem csodalkozom, hisz te mar a dao topicban is a harcrendszert szeretted volna latvanyosabba varazsoltatni. en pedig azt szeretnem ha komplikaltabba, nehezebbe es taktikusabba valna, ez utan lehetne a harc kinezeten finomitani. mas a prioritasunk.
  • Murder3
    azért azt én is csodálkozva látom h eggyesekenk a normálisabban,színvonalasabban kinéző harc a baja....
  • ShaiHulud
    stilus valtas alatt a muveszeti stilusat ertem.
  • ShaiHulud
    hogy mondjak pozitivat is, amit amugy mar leirtam ma, a taj a kornyezet nagyon tetszik, es flemeth is jol nez ki, szal eddig ugynezki a stilus valtas az bejon majd.
  • Pares
    Egyébként az én optimizmusom a folytatásokkal kapcsolatban ott merül ki, hogy legalább az elődje színvonalát hozza. Ebben most is bizakodom és optimista vagyok ezzel kapcsolatban.

Gondolom a Bioware nem ad ki egy játszhatatlan szar bughalmazt, azok után, amit eddig elértek...
  • Pares
    Egyet értek.
  • Pares
    Te meg azt nem érted meg, hogy csak más a véleményünk (érték rendünk). Én nem tartom rossznak az eddigi változásokat. Te meg igen. Ennyi. Ez alapján Te rosszat jósolsz, én meg jót. Szóval nem arról van szó, hogy Te realista vagy, én meg nem. Csak más a véleményünk. Ami nem baj, sőt.

De hagyjuk az egészet a csudába. Igazi értékelést úgyis csak a megjelenés után tudunk alkotni, addig meg még 5 hónap hátra van. Történhet (vagy nem) még akár milyen változás közben.
  • Jimmyke
    Bizony ám, a pesszimisták mindig nyernek.

Vagy azért örülnek, hogy igazuk lett, vagy azért mert nem.
  • ShaiHulud
    ha az a helyzet allna elo, hogy te oltogathatsz majd, annak en fogok a legjobban orulni, hisz akkor egy remek, elvarasoknak megfelelo jatek lesz ebbol PC-re. tehat legyen igy.
  • ShaiHulud
    tevedesben vagy, nem elore mondjuk meg, mivel van mar a jatekrol informacio, kep, soot video is. ezek alapozzak meg a velemenyunket, tehat nem csak legbol kapott dolgokra tamaszkodunk, hanem valos tenyekre, adatokra. azt meg midnig kiemeltuk hogy tudjuk meg csak a konzol verziorol van konkret video. ami amugy mar magaban is gaz egy eredetileg pc-s jatekstilus eseteben.

tehat akarhogy csurodcsavarod, a mi velemenyunk konkret dolgokra alapozodnak es nem elore mondjuk meg hogy szar lesz, hanem azt mondjuk hogy a JELENLEGI allapot ezt tukrozi. de mar komolyan kezdem azt erezni, hogy szazadjara irom ezt le es meg mindig nem fogtad fel.
  • Jimmyke
    "Egyébként meg kár tagadnod, hogy nem tetszett vagy nem érdekelt az, amikor a harcosod brutális befejező csapásokkal végezte ki az ellenfeleit."

Legtöbbször elment, de amikor buzgón darkspawn fejeket tüntet el a karim pár HP-val amikor futnék el a fél hadsereg elől, akik játszópajtijuk halálát fogják leverni rajtam irdatlanul, nem épp volt menő. :D

Az ogrés Troy/300 idiótaság Tower of Ishal után röhejessé vált.
  • Pares
    Majd ha végre valahára kijön az EGÉSZ játék PC-re, és olyan lesz, mint a konzolos (ráadásul olyan, mint amilyennek most látjuk), akkor majd oltogathatsz, sőt, akkor saját magam gyújtom fel (természetesen csak jelképesen).

Ja, és fordított esetben is érvényes a dolog, csak hogy tudd.

És szintén, a "gyökeresen más" alatt 1000 millió dolgot lehet érteni.
  • Pares
    "te vagy az orok optimista, mi meg a realistak. mivel a valosag jelen pillanatban az, hogy amit latunk es tudunk, az alapjan nem jo iranyba halad. de talan egy pc-s verziorol valo video majd modosit ezen, de addig bizony EZ a valosag."

Realista? Inkább pesszimistát mondanák, hiszen előre megmondjátok, hogy úgyis szar lebutított lesz. Különben meg az, hogy mi a jó meg rossz irány, kurvára szubjektív.
  • ShaiHulud
    abban remenykedj amugy, hogy ha vegrevalahara lesz PC-s verziorol info es video, akkor gyokeresen mas legyen mitn a most ismert konzolos verzio, kulonben nagy oltasokat fogsz te meg latni. amugy en azt szeretnem hogy ne kapj, hisz az azt jelentene, hogy a pc-s verzio jo lesz:)
  • ShaiHulud
    elso 2-3 alkalommal meg tetszik, aztan mar kutyat sem erdekeli, hogy kit hogy fejez le a karakter.
  • ShaiHulud
    "Itt is különbözik a véleményünk, mert én ezek alapján nem rosszat kezdek sejteni, hanem inkább kivárok, és bizakodok."

te vagy az orok optimista, mi meg a realistak. mivel a valosag jelen pillanatban az, hogy amit latunk es tudunk, az alapjan nem jo iranyba halad. de talan egy pc-s verziorol valo video majd modosit ezen, de addig bizony EZ a valosag.

me2 jo jatek volt, de storyban elmaradt az elodjetol, ez nem feltetlen a jatek hibaja, hanem talan az, mitn a sorozatfilmek eseteben, hogy ez csak egy elokeszito resz volt a csapattoborzassal. hangulata a harcrendszer javitasa miatt volt jo. de kepzeld el ha ezt a storyt talaljak eled a mass effect 1 rendszerevel.
  • Pares
    Csak szólok, hogy lepauzálni ugyan úgy fog lehetni...

Egyébként meg kár tagadnod, hogy nem tetszett vagy nem érdekelt az, amikor a harcosod brutális befejező csapásokkal végezte ki az ellenfeleit. Ha meg annyira nem érdekel a vizuális látvány, akkor menny sakkozni a papíros-dobókockás szerepjátékokkal. Ott nincs ilyen. Ez cRPG. Konzolon egészen más az irányítás különben is.

Jaj tényleg már, jöjjenek PC-s képek/videók! Mert ezt így nem lehet!
  • Pares
    A műfajok definíciójának útvesztőjébe ne menjünk bele. Természetesen shooter, mert lőfegyvereket használnak benne (bár akkor a DA:O-t meg definálhatjuk úgy, mint melee/magic? :D). Action-RPG, ez a hivatalos besorolás.

Láttam valahol a hivatalos fórumon egy prezentációt, hogy a ME első két része után miket akarnak a 3-asban látni. Hát természetesen a jó történet elmaradhatatlan, aztán a ME2 harcrendszere, inventory (ha jól emlékszem), Hammerhead (vagy Mako, majd meglátjuk), meg ilyesmik. Egyszóval nem pofára esés lesz, ahogy Te szeretnéd, hanem mindkét részből a jobban sikerült és népszerű elemeket szeretnék átemelni a 3-as részbe. Ez messze nem azt jelenti, hogy visszatérnek a ME1-hez. Mert amik készültek felmérések, az emberek többségének jobban tetszett a ME2, mint elődje (leszámítva egy pár fícsört, természetesen, mint a planet scanning, amit már most megmondtak, hogy nem terveznek visszahozni). Szóval itt különbözik a véleményünk, hogy szerintem a ME2 jobb volt összességében, mint elődje, ez van.

"A Dragon Age esetében sokkal magasabban van a léc mint rpg játék, majd meglátjuk mi sül ki belöle az eddigi konzolos képek, videók és össze-vissze nyilatkozatok nem sok jót sejtetnek."

Itt is különbözik a véleményünk, mert én ezek alapján nem rosszat kezdek sejteni, hanem inkább kivárok, és bizakodok.

"A Bioware rossz játékot eddig még nem csinált ugyhogy minden okunk megvan a bizakodásra a kérdés csak az hogy nagyon jó lesz mint az elsö volt vagy csak jó mint mondjuk a ME2."

Hát ha "csak" olyan jó lesz a színvonala, mint a ME2-nek, akkor én személy szerint annak nagyon fogok örülni (sok más emberrel egyetemben). Bár tudom, hogy neked nem tetszett a ME2, szóval ez kétes hasonlítási alap. A DA:O "nagyon" jó lett, de közel sem tökéletes. Annak is meg vannak a hibái.

"Klaszikus nem lesz mint a BG vagy a KotOR1 de olyan rpg-ket már valszeg nem fognak csinálni a biowarésok."

Hát rögtön nem is lesz klasszikus. A BG és KotOR sem volt rögtön klasszikus. Az ilyenhez évek kellenek. Majd öt-tíz év múlva jó lesz visszatekinteni ezekre a játékokra. Abban viszont egyet értünk, hogy a Bioware valószínűleg sose fog a BG-hez hasonló játékot csinálni. Bár a KorOr az én szememben (még úgy is, hogy az egyik kedvencem) annyira azért nem különleges, az ME van olyan szinvonalon szerintem mint az.
  • ShaiHulud
  • ShaiHulud
    na de itt van koztunk kulonbseg, hogy en teszek az animaciora, tolem allhatna egyhelyben es mutathatna egy karra elore a fireballnal. en azt elvezem ebben a stilusban, hogy taktikusan az aktualis helyzetnek megfeleloen helyezkedek a csapattagokkal es a megfelelo spelleket/kepessegeket hasznalom, ez a hack and slash jelleg ami atjon a konzolos verzion az sajnos pont nem ezt a vonalat erositi. ezert lenne mar jo ha PC-s verziobol is latnank valamit, mert ott azt igertek marad a regi rendszer.
  • Jimmyke
    Azóta már lassítottak rajta, csak még mindig ezzel a demóval házalnak.