36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Razor18 #33229 Tehát ez a joy "alapegység", amibe akár a TM WH markolatot is bele lehet csavarni? -
#33228 Például ezt. Nekem ez van egy 10 centis extensionnal és a warthog grippel.
Egészen finom mozgásokat lehet vele csinálni.. majdhogynem gyerekjáték ezzel helikopterezni. Én a gyenge rugót és aa középrehúzás nélküli cuccot használom.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2020.01.02. 18:28:11 -
Razor18 #33227 Urak, a "Virpil alap" azt mit takar konkrétan? -
A mai agyammal én sem venném meg! A gázkart használom, de a joy alap félre van dobva. Nem lenne rossz ez sem, de csak akkor, ha az ember monyákol vele. A virpil viszont fantasztikus! -
#33225 Hello
nekem van mindkettő. Jó a T16000, de azért a Warthog más kategória, van rajra kismillió gomb és ez nagy segítség. Plusz még ott a dupla gázkar, tekerőkkel, szinte el is felejtheted a billentyűzetet. Viszont hátránya is van, ugyan az a fos rugós gimball mechanikája van mint kb. minden alap joynak, szóval középállásban nehéz vele finom mozdulatokkal repülni.
Én lecseréltem egy Virpil alapra amiben teljesen más a mechanika, és így ég és föld a különbség.
Én azt mondom ha ki tudsz fogni jó áron egy teljes szettet akkor vedd meg, viszont újat teljes áron nem vennék.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.01.02. 16:33:40 -
Roodie76 #33224 Sziasztok! Mivel még sosem volt dolgom vele: nagyon nagy minőségi ugrás egy Warthog szett a mostani T16000M FCS-emhez képest? Mivel nem markoltam még az előbbit, hirtelen el sem tudom képzelni, miben más. Aki váltott utóbbiról rá, az pár sorban leírná a tapasztalatait? Köszi előre is.
Utoljára szerkesztette: Roodie76, 2020.01.02. 13:43:54 -
Death Rattle #33223 Boldog új évet !
-
sakkay #33222 Boldog új évet srácok:) -
beci43 #33221 Jópofa. -
beci43 #33220 DCS-n belül is törölheted. -
bunny #33219 Most, hogy az F-14 megszűnt érdemes letakarítani? Ha igen, elég csak azt az egy könyvtárat vagy beszemetel máshova is? -
#33218 Azt hittem csak én képzelem :) De akkor tényleg rosszabb mint a Hornet. :) -
#33217 -
sakkay #33216 Jaja, azt mondják. Akinek bejövős ez a kor, azoknak istencsászár gép az biztos. Tény, hogy ikon.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.12.29. 13:20:47 -
bunny #33215 Gondolom a rio rádob egy lapáttal. Az mondjuk jó poén beülni hátra :D -
sakkay #33214 Igen, az egyik leg gépigényesebb cucc a DCS-ben. -
bunny #33213 Más is tapasztalta vagy nálam a hiba, hogy az F-14 alatt jobban szaggat a játék? Egyébként jó ez a hétvégi ingyen próba, tökre megerősítette hogy nem akarok erre a gépre költeni, nekem túl régies. Vagy legyen propelleres vagy legalább F-18 de ez a köztes korosztály külsőre gyönyörű de belül nekem nem bejövős. Persze ez roppant szubjektív dolog, de végül is pont ezt hiányolom manapság, hogy nincs egy demo, shareware mint régen, ahol az ember kipróbálhatta a játékot mielőtt megveszi.
Eagle pl. csinálna open hétvégét évente egyet akkor az ember kipróbálhatná pl. az új madarakat, és esetleg ha bejön neki rögtön meg is venné. Így meg csak videók alapján vacillál, hogy akar-e több mint 20 rugót kiadni egy repülőért ami aztán lehet nem is tetszik. -
bunny #33212 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát ez érdekes, nincs F-14 hotas warthog profil? Esetleg akad valakinél egy, hogy ne kelljen teljesen nulláról felaggatni erre az egy napra amíg ingyen kipróbálható?
Storno, találtam csak a készítő nem kapcsolta az F-14-hez ...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2019.12.28. 20:58:04 -
Wampapa #33211 Fantasztikus dolog a technika. 2019.12.28. de. 11h. Batumi kies reptere, missin editor.
Csak az én gépem benne, meg pár statikus célpont a legközelebb eső, nevenincs repteren. A gépem orra és a TGP mégcsak nem is arra néz.
Éppen a jobboldali motor inditás után vagyok, a flir nincs még standby-ban sem. Felkapcsolom az AMPCD-t és mit látok ? Ezt látom :)
Kép -
#33210 Már töltöm is, köszi a zinfót :) -
#33209 a hétvégén ingyen lehet kipróbálni a Kandúrt , ha valakit érdekel.
heatblur
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.12.27. 17:08:28 -
#33208 Ezzel némi életet lehet vinni a repterekbe, haajókra. Nyilván ott jelenik meg, ahová az ember lepakolja - kézzel.
Én már csak egy - UH-1 LZ nevű modot nem találok, a többi megvan. Enélkül viszont a "példa" miz nem indul el. -
Razor18 #33207 Még nem, de nekem gyanús, hogy csak azokban a küldetésekben jelenik meg, amikbe "beletervezik". Gondolom azért van ott az a Missions.miz alatta?... -
#33206 EZT a modot ismeri, használja valaaki? -
Mozes #33205 Basszus lehet megvan a gond, agyam eldobom. A karácsonyfa égői a háttérben bezavartak, azokat is észlelte...és azok eddig nem voltak :) Köszi a segítséget! Ez jó nagy beégés :D
Utoljára szerkesztette: Mozes, 2019.12.26. 20:32:14 -
Razor18 #33204 Próbáld meg az uninstall-reinstall-t a Track IR programmal. Jobbat nem tudok... -
Mozes #33203 A TrackIr tesztképernyőén van teljesen meghülyülve és nekem úgy tűnik azóta amita az AMD drivert felraktam, de ennek mi köze lehet hozzá? Mást nem változtattam a gépen az elmúlt hetekben csak Windows update és AMD videókártya frissítés -
Razor18 #33202 A DCS-ben, vagy még a DCS elindítása nélkül, a Track IR tesztképernyőn?
Ha DCS-ben, akkor nézd meg a billentyűzet hozzárendelésedet, görgesd végig a Track IR oszlopot figyelve. Az update-ek elég nagy rendszerességgel át szokták rendezni (esetleg gyári defaultba visszaállítani) a billentyűzet kiosztást.
Ha a Track IR teszt képernyőn akkor próbálgasd az opciókat és tengelyeket kiiktatni, jobbat nem tudok... -
Mozes #33201 Sziasztok!
Nincs olyan problémátok akinek TrackIr-e van, hogy elindul a TrackIr program és csak körbekörbe megy a "fejed" azt mutatja pedig semmit nem csinálsz?! 3 hete még jó volt, lehet valami Windows Update zavart be?
Köszi szépen!
M -
bunny #33200 Köszönöm, ez így sokat megvilágosított! -
Razor18 #33199
Player: Marshal, 308 Marking mom's 180 for 8, angel 1.8 state 5.3
111, fly heading 116 for 1, QFE 29.93, runway 36, pattern altitude
Első sor: "Marshal"
Player (gondolom Te magad) bejelentkezik a Marshal-nak (ez az irányítás, aki a Marshal-nak ("Gyülekező"-nek) nevezett, leszállás előtti holding stackért felelős).
308 Marking mom's 180 for 8 = a 308-as jelenti, hogy a jelenlegi pozíciója az anyahajó ("Mom") 180-as irányszögén 8 mérföldre van épp, 1800 feeten (Angel = magasság ezer lábban kifejezve, angels 10 = 10000 feet),
state 5.3 = üzemanyag helyzet = 5300 fontnyi üzemanyag van még a gépen.
A válasz már nem jó, mert ez a szárazföldi leszállásokhoz szokásos standard válasz:
111 (111-esnek válasz): repülj 116°-os irányon tovább 1 mérföldet, a QFE (reptéri légnyomás a reptér szintjén) = 29.93. Ha ezt állítod be a magasságmérőd tekerőjével a kis ablakban, akkor földetéréskor 0 m-t mutat majd a mag. mérő.
Runway 36 = a használatos pálya a 36-os (azaz kb. 0 fokos, északi irányon fogsz földet érni majd).
Pattern altitude: iskolakör magasságára helyezkedj, ez DCS-ben ha jól tudom, általában 2500 feet.
Ez a válasz viszont szárazföldi reptér esetén általában kitesz a Final Approach Fix-re, azt hiszem 10 NM távolságra, ahonnan elkezdheted a final-t (végső megközelítés, süllyedés a küszöbig). -
bunny #33198 Persze, offline repkedek és nem is azt mondom hogy jó ahogy csinálom, csak leírtam ahogy csinálom.
Azt értem, hogy nem működik a comm a hajóval de ettől függetlenül valaki elmagyarázhatná mit jelent az a két mondat, és ha van valami DCS által használt szakzsargonról leírás azt megköszönném. Mert ugyanez azért hasznos lehet légitankoláskor, reptér kommunikációnál miegymás. Legalább főbb vonalakban. -
Caterpillar #33197 A hajók kommunikációja jelenleg nem működik, feleslegesen töröd magad vele, nem kell használni és kész. Majd ha kijött a Super Carrier...
Mindenki úgy repül ahogy akar, saját döntés, ettől függetlenül amit leírtál az nem jó. Persze offline senkit sem érdekel, és valószínűleg működik is, de mondjuk ha egy olyan társaságba keveredsz aki ismeri a case I ott ez amit leírtál teljesen felborítja a hordozós "üzemet".
Ez a leírás elméletileg, amennyiben mindenki helyesen csinálja biztosítja hogy 43 másodpercenként leszálljon egy gép. Okkal van így kitalálva, az amcsiknak volt rá 70+ évük hogy tökéletesre csiszolják :)
Hogy, hogyan is fog kinézni a rádiózás, arról egyébként Wags már csinált videót:
CASE I by Wags
Arról pedig, hogy hogyan is kéne kinézzen egy CASE I, egyáltalán mi az a hordozó és mit csinálnak körülötte a gépek, egy ex-navy pilcsi, meglehetősen hosszú 3 részes videósorozata:
Első rész
Második rész
Harmadik rész
-
bunny #33196 "Az Anti-Skid az gyakorlatilag a repülőgép ABS-e. Kerék blokkolásgátló." Erre gondoltam én is, de akkor miért kell néha kikapcsolni, mi értelme? Pl. a carrier fel és leszállásnál azt írja, kapcsoljuk ki.
Köszi a leírást, igen ezt nagyjából kihámoztam a videókból és chuck leírásából, kb. így is csinálom bár megmondom őszintén én nem készülök ennyire rá. Eleve a full flaps-nál annyira alacsony a sebesség hogy zavar, én half-on szoktam leszállni így 150 körül van a sebesség a 135 helyett. Trimmelni nem szoktam (tudom, hogy kéne), egyszerűen a kifutó végén tartom az E -t a sebességet 150 felett picivel, a legvégén pedig a drótkötelekre engedem gázzal az E. Egészen a legutolsó másodpercekig használom a botot és csak az effektív landolás előtt térek át a gázadással szintezésre. Biztos nem olyan szép, mint betrimmelve fix állásszöggel érkezni, de ahogy mondani szokás ha túlélted, a leszállás sikeres :)
OLS-t nem használom egyszerűen azért, mert a CV1-es oculus rift-nek nem elég hozzá a felbontása, meg hát ott van amúgyis az ember orra előtt színes fényekkel meg az E bracketként is a lényeg.
Az angol megy, a szakmai zsargon nem annyira. Nézegettem a neten, de elég zavaros mert pl. amikor kérsz egy inboundot na ott elmond egy litániát benne az, hogy angel, amiről én azt olvastam hogy az a RAF nyelvhasználat, de akkor miért mondja az US carrier? Mondjuk így néz ki egy inbound üzenet F-18 case I instant mission, Caucasus:
Player: Marshal, 308 Marking mom's 180 for 8, angel 1.8 state 5.3
111, fly heading 116 for 1, QFE 29.93, runway 36, pattern altitude
Vagy navigációs segítségnél mi az, hogy Ship ADF.
Ilyesmikre lenne jó valami jó leírás, magyarázat hogy értse már az ember mit mondanak neki. Pl az inbound 2 sort magyarul kirészletezhetné valaki aki érti teljesen.
Boldog karit!
Utoljára szerkesztette: bunny, 2019.12.25. 13:22:06 -
beci43 #33195 Neked is/ Nektek is kedves szobapilóták! -
#33194 Boldog Karit gyerekek!
-
Caterpillar #33193 Nagyjából okés amit mond, de elképesztő laposan jön be, a siklópálya ennél sokkal meredekebb.
Van ez a "ball" dolog ami az OLS (Optical Landing System a dekk bal oldalán, zöld lámpák, középen egy sárga ami ha túl alacsony vagy piros) ez legalább olyan fontos része a leszállásnak, mint az On Speed-re trimmelt gép. Akkor vagy jó helyen (függőleges tengely mentén), ha a ball a vízszintes zöld lámpák között van:
Egy jó kép, hogy mit is kéne látni:
Ezenkívül az ICLS (az ILS hordozós megfelelője) is tud segítség lenni, de azt jó időben pl nem is nagyon használják, azért van a ball.
Egy CASE I - jó idős nappali leszállás, nagyon nagy vonalakban úgy nézne ki, hogy:
- 800ft hordozó felett, balra 180° break - 300 csomóval 3g, 400 csomóval 4g stb. horog kint
- Akkor vagy jó helyen, ha a 180° után kb 1.2nm-re vagy a hordozótól 600ft-en
Itt a sebességed már 200 csomó körül van futót flaps kint
- On speed-re trimmeled a gépet és süllyedsz 600ft tartod a hordozó irányához képest 180° amíg a hordozó végét el nem hagyod
- Itt elkezded a bal kb 30°-os bedöntésű fordulót úgy, hogy közben a gép lassan elkezd süllyedni
- Ha jól csinálod, 90° 450ft-en vagy amikor a hordozó mögé kerülsz kb 0.7nm látod a ball-t
- Innen pedig egyértelmű
Ami segítség:
- belőni a hordozó TACAN-ját, így lesz távolság adatod
- Ha a TACAN az aktív a HSI-n akkor állítani egy CRS line-t a BRC-ra, ez a hordozó haladási iránya ( éjszaka CASE III a CRS line a final bearing-el - azaz a leszállófedélzet irányával azonos....)
- A hordozó mindig széllel szemben haladjon vagy ha nincs szél akkor legalább 25 csomóval, nincs olyan hogy kereszt szélben szállnak le, soha, egyáltalán semmikor!
Egyáltalán nem könnyű, rengeteget kell gyakorolni, de a sikerélmény se marad el.
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2019.12.24. 09:06:54 -
#33192 Eladó Trackir 5 -
#33191 Pitbull landing videója
-
sakkay #33190 Azt a részt, hogy "Onnantól kezdve kizárólag a gázadással kell szabályozni, hogy emelkedj, vízszintesen repülj, vagy süllyedj, és a botot onnantól ne húzd-nyomd" azt külön kiemelném. Ezt vegyed szó szerint.