Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.08.31. 15:37:29
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
www.pumaszallas.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
www.pumaszallas.hu
X-Plane topikból "loptam"... brutális ez a kép!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.08.31. 12:47:49
www.smart-bus.hu
https://cdn.microsoftstudios.com/fsi/Feb%20Build%20Non%20Active%20Dash.mp4?_=2&fbclid=IwAR36_QQ-oZpJmT1I2voDDGTmTUuP0kIx3CSNUZH3hBrlWaBZmE2RFU0xIek
www.pumaszallas.hu
Ha nincs füst, köd vagy felhő, vagy a fűszálakat nem mozgatja meg, akkor nincs ennek látható hatása. Pont ezért veszélyes. Ezért van a leszálló gépek között azok tömegétől függően perces térköz, hogy ne dobják meg az utánuk jövő gépet, mert ezek az örvények perces léptékben is egyben maradhatnak.
Remélem ezután már könnyebb lesz majd a hangrobbanáshoz is a párakiválást megcsinálni.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.08.30. 19:14:52
A fasza "optimalizációjuk" miatt én kb másfél hónapja nem tudok VR-al játszani, eddigi stabil 40-45 fps stabil 30 alá esett, olyan akadásokkal, hogy másodpercekre kirak a VR menübe repülés közben is (leginkább online). Receg, laggol, játszhatatlan. 4K-ban van viszont 70-80(!) fps-em, ami rohadt furcsa, egyetlen más játéknál sincs ekkora különbség VR és desktop mód között. A "teljesítményromlás nélkül" részt én majd elhiszem, ha látom.
www.pumaszallas.hu
Sziasztok!
Bocsi a hülye kérdésért, de én még csak Kecskeméten voltam repnapon, az elég változatos és jó volt. Ti voltatok már Zeltweg-ben, milyen? Én gyerekkel mennék (7 és 10 éves), mennyire változatos ott a program a gyerekeknek? Köszi előre is!
Szeptember 06-án PÉNTEK-en 12:00-kor, aki gondolja DCS HUNAF Találkozó a Red Bull gépeknél!
Várunk minden érdeklődőt...
Hogy az FPS nem lesz több, az nekünk nyilvánvaló, de a kérdezőnek nem biztos... HDD-ről SSD-re váltva nőnek a minimum FPS értékek jó pár játékban, de Sata SSD-ről NVMe-re váltva már nem, ezért hangsúlyoztam ezt.
A betöltési idők esetében írtam, hogy érdemi(!) változás nem történik... minimálisan gyorsabb lesz, de az már szerintem lényegtelen, hogy valami fél, vagy akár 1 másodperccel gyorsabban tölt be. Amit érezhető gyorsulásnak írsz le, az számokban kifejezve így néz ki,
A melegedés létező probléma, lehet kozmetikázni, de nem mindegy, hogy egy kis vagy közepes méretű házat a 30 fokos Sata SSD, vagy a 70-80 fokos NVMe fűti... Nagy, jól szellőző házban ez nyilván nem jelent akkora gondot, de mivel nem mindenki rendelkezik ilyennel, ezért úgy gondolom, hogy erre fel kell hívni az érdeklődő figyelmét!
Használt alkatrészt én maximum magamtól vennék, esetleg közeli ismerőstől, de akkor is maximum olyat, amin még van garancia. Természetesen nem vagyunk egyformák, tehát akinél játszik garancia nélküli használt is, az nyilván talál a Sata SSD-ből is jobb áron mint amit említettem. 8000.-Forintért már 256-s 840 Pro van, 100%-s állapotban. Ehhez képest a 10000.-Ft körüli NVMe SSD-k meg ahogy látom mind hűtőborda nélküli darabok, amikhez adott esetben vehetsz még 4000.-Ft + postáért átalakítót, vagy vársz rá 30 napot Kínából, 2000.-Forintért... utóbbi esetben is már 50%-s felárnál tartunk.
A gép gyorsaságához sehogy nem járul hozzá a tárhely mérete, de ilyet nem is mondtam, nem tudom ezt miből sakkoztad ki... 😊
Tehát összességében az NVMe SSD azonos méretben drágább (új esetében jelentősen), adott esetben vehetsz hozzá átalakított (jó sok várakozással), és akkor ott van még a melegedés is, ami szintén okozhat kellemetlenséget. És mindezt azért, mert 11 másodperc helyett 10 másodperc alatt tölt be egy játék, vagy a Windows...
Én ezt nem igazán érzem jó üzletnek... ha pedig garanciális új példányokból indulunk ki, akkor pedig kifejezetten rossz üzlet. Részemről, ha már plusz költség, akkor inkább mennék el a nagyobb tárhely irányába, mert egy 256-s SSD-t nagyon hamar ki lehet nőni... a te példádnál maradva, inkább vennék 18000.-Ft környékén használt (garanciális!) 500 GB-s 860 EVOt-t, mint 10000.-Ft + egyéb költségekért (összesen ~14000.-Ft) egy hűtőborda és garancia nélküli 256 GB-s NVMe SSD-t.
Természetesen ez csak az én álláspontom, nem egyetemes érvényű! 😉
www.smart-bus.hu
Én azért picit talán vitatkoznék ezzel itt-ott... Az FPS nyilván nem lesz több, hisz ez nem az adattároló sebességén múlik, de a betöltési idő azért eléggé le fog rövidülni, a játék közbeni alkalmankénti akadások (és nem a folyamatos rángatás, mert az a gyenge videokarihoz túl erős grafikus beállításokból szokott jönni) általában ebből adódnak inkább, szerintem. Én Samsung SATA SSD-ről tértem át Samsung NVMe-re, a bootolástól kezdve az égvilágon minden adatátvitellel kapcsolatos dolog érezhetően gyorsult az SSD-hez képest (bár nem annyira látványosan, mint a HDD->SSD váltáskor, ez tény). És nem csak játékban, hanem azon kívül is, aminek szerintem minden tulaj örül, nem csak a gémer.
Melegedni hosszadalmas, folyamatos adatátvitel során szokott inkább az NVMe, hétköznapi használat és játék közben néhány tíz másodperces munkái vannak csak, attól nem melegszik még, mire melegedne, már végzett. Még a 70 °C is normál hőmérsékletként van feltültetve a honlapon (persze a HD Sentinel már pirosodik ott), de ha kezdene baja lenni, visszaveszi magát amúgy is. Persze ha nekiállsz teszt jelleggel folyamatos adatátvitellel izzasztani, akkor igen, fog is melegedni.
A hardveraprón már 10e körül kaphatóak 100%-os kondíciójú 256 GB-os NVMe-k, 500 GB-osak meg 20e körül, a Sentinel kimutatás eléggé megbízható, valamirevaló eladó azt automatikusan csatolja a hirdetéshez. Én az SSD-met is, az NVMe-met is használtan vettem (mint látod az árakból, kb. féláron!), semmi gondom nem volt soha egyikkel sem. A gép gyorsaságához (játékban az akadás elkerüléséhez) nem értem, hogyan járul hozzá a nagyobb tárhely... Aliexpressen egy PCIe-NVMe adapter 2e Ft (csak vagy 30 nap míg megjön), itthon pl a PCX-nél 4e+posta.
Nem kötekedni akartam, aláhúzom... <#integet2>#integet2>
ON
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.08.27. 17:45:19
Szerintem lényegesen több értelme van a nagyobb tárhelynek...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.08.26. 21:47:40
www.smart-bus.hu
A laptopomban van SSD 256gb-os meg egy 2tb HDD, de a teszteknél hiába hozza a névlegeshez közeli értékeket semmivel sem érzem gyorsabbnak a fájmüveleteket amikor az SSD-t használom attól mint amikor a HDD-t.
És tényleg min. 240-est, mert a DCS-nek eleve kell jó 120 GB vagy még több, theater-ektől meg moduloktól függően. És azok meg csak jönnek, jönnek...
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.08.26. 12:24:07
High preset-et állíts be 1080p-n
16gb ram elég
min. 240-es ssd (ssd kötelező, 120-as már kevés, hdd-n nem lesz folyamatos)
vsync be a játékon belül, amd antilag be a driverben (ehhez külön profilt kell készíteni).
Egy freesync-es monitor sokat dob még a folyamatosságon (rx480 nem tudja a stabil 60fps-t).
www.smart-bus.hu
:-)
Mellényúlni nem tudsz mert a plusz RAM az mindig jó ha van.
HUNter

Utoljára szerkesztette: Frenky, 2019.08.25. 08:14:15
www.pumaszallas.hu
8Gb van a gépemben és egy HD-ről fut a játék, megjött a kedvem évek után újra elővenni, látom az F18-ban is van már tartalom bőven és az F16 meg még csak most jön. Idén nem költenék a gépre, csak a minimálisat. Kurva sokat tölti be a játékot és néha megakad játék közben is 1-1 másodpercre. Ha veszek még bele 8Gb-ot az sokat dob rajta vagy mindenképpen kellene egy SSD is?! A betöltési idővel még elvagyok, de a játék közben nem akarom az akadásokat. Egy régi i7 3770k 4,5Ghz-en és egy AMD RX480-om van. Köszi
Ka-50
Seven-Four-Seven--Heavy
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
A játékosok egyre több tartalmat várnak el, de nem hajlandóak többet fizetni a játékért...
Max Payne 2-ből eladtak kb 1 millio példányt, a StarWarsból 10 milliót. Miért is kellene a darab árat növelni?
www.pumaszallas.hu
NEm igazán értem, hogy hogy érted, hogy több tartalmat akarnak, persze, mert régebben kaptak kevesebb pénzért 50-100 órányi szingle kampányt az akkori viszonyokhoz képest remekül kivitelezett játékmenettel jó AI , kellöen kihivásos játékkal.
Ma a 3-4x es árért kapsz 5-6 óra játékidót, de ha csak le akarod tudni akkor 3 ora alatt végigfutsz, mert mindent az orrod elé tolnak, hogy még gondolkodnod se kelljen, merre kell menni vagy mit kéáne csinálni.
És akkor most még többet fizessen az ember nekik?
15-20 éve is ugyan ekkora haszonnal készitették a játékokat,mert azok a cégek még mindig megvannak, csak azokból a pénzekből tudtak ekkorára nőni, de ma már meg se kell erőltetni magukat, hogy a többszörösét szedjék be a népektől .
ÉS amilyen könnyen lehet mondani azt , hogy ha a játékos nem akar költeni a játékra akkor nem kötelező, ugyan ugy lehetne mondani a fejlesztőkre ha nem tudja kihozni a játékát x árért megfelelő minőségben akkor nem kötelező neki sem játékokat késziteni be lehet csukni a boltot.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.08.21. 00:07:58
Ezen felül 15-20 éve eladtál egy játékot és csá. Pénz megvolt, support szinte semmi.
Ma eladod a online játékodat - mert ezt kéri a játékos, de előfizetni kb. a WoW-ra hajlandó csak, de már arra se annyira - akkor miből megy a szerverfarm...? Az egyszeri eladásokból?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.08.20. 23:35:59
Meg ondjuk egy első játékot kiadó cégnek is ugyan anynit kell kifizetni még azelött , hogy bevétele keletkezne a játékból.
Erre mondom, hogy nem kell védeni a nagy cégeket, mert nem mi vagyunk értük hanem ök értünk. Ha jó dolgot cináélnak megfizethető áron akkor sokan sokáig fogják használni, de a mai trend, meg az , hogy a szemetet nagyon drágáért elöre kifizettetik veled, hogy esélyed se legyen kipróbálni vagy huitegetnek, hogy majd kijavitják és különbeni csak early accsess.
A régiek meg ugyan ennyit dolgoztak egy szinte hibátlan játékért amibe legalább 100óra single kampány volt.
Ma meg ha 6 óra tiszta játékidő van benne akkor már örülni kell. a multi is lecsng 1,5 év alatt mert jön az uj vagy ha nem akkor kiadnak egy DLC-t, hogy lehuzzák a jónépet ujra és életbe tartsák legalább addig amig a következő kb 20%ban megujult fejlesztést kiadják
A repszimnek meg pont azért nem kellene hogy ilyen drága legyen,mert nem 1,5 év az elévülési ciklusa tehát több éven kereztül kellene ,hogy behozza az árát.
Annyi a gond, hogy a mostani generációnak már minden el lehet adni , senki sem háborodik fel hogy ez már elég és nem éri meg , hogy észbe kapjanak a cégek, hogy hoppá egy kicsit tultoltuk.Ez igaz a hardvare és a softver részre is.
De amíg tinik és fiatal felnőttek valami 20-30 dollárt fizetnek ki valami örömtáncért faszomtudja melyik battle royal játékban önként, addig miről beszélünk? A lootbox is önkéntes. Nem akarod használni, akkor nem teszed ennyi. És az EA meg megrohadhat ott ahol van
Az én fiam az én pénzemből veszi, nem a sajátjából, akkor ez minek számít? Én nem venném meg, ő viszont ezt kéri ajándéknak, akkor mit csináljak? De ez csak mellékes, a Fortniteban megvehető szarok csak kozmetikai elemek, egyik sem fog többet repülni, messzebb lőni vagy kevesebbet sebződni, mint a többiek.
Amit EA eredetileg akart, az viszont olyan például, hogy aktiválsz egy kártyát, és a fegyvereitek nem hevülnek túl olyan hamar. Ez játékmenetet befolyásoló dolog, hogy te tovább és többet lőhetsz mint akinek ez nincs meg. Vagy mondjuk lángszórós fegyvert kap a puttyogtatós helyett. Vagy célküvetős péncéltörő lőszert a sima RPG helyett. Amikor ezekért fizethetsz külön, azt hívják pay-to-win -nek, amikor pénzért megvehető plusz képességeket, fegyvereket kapnak a játékosok, amik a játékot is befolyásolják. EA ezt erőltette, gyakorlatilag fegyverkezési versenybe kényszerítve azokat, akik nem akartak a szopóroller rossz végén állni. Ehhez jött a teljes áron megvehető alapjáték (Fortnite pl tök ingyenes), meg hogy a lootboxokat kvázi szerencsejáték szerűen sorsolta (Fortniteban ha tetszik valami, ráklikkelsz és megveszed. Csak azért fizetsz, amit meg is akarsz venni.
Még mindig nem érted miért volt EA rendszere végtelenül cinikus, profitmaximalizált lehúzás még a többi mikrotranzakciós játékhoz képest is? Star Wars miatt biztos sokan sokkal érzékenyebben reagáltak, mint más játéknál tették volna, be basszus, EA is pont ugyanerre a Star Warsos hype-ra építette a saját stratégiáját, hogy nincs az a szemét rendszer, amit ne tudna letolni a játékosok torkán. Oszt' mégse jött be.
www.pumaszallas.hu
Nézzük meg mi volt 15 éve, 2003 nyara GamesStar magazin. Ebben az egy hónapban a következő főbb bemutatók voltak.
Gothic II
Max Payne 2
Tomb Raider Angle of D.
Warcraft III FT kieg
NWN SoU (kieg)
TES III Blodmoon (kieg)
A pangó nyári időszakban 3 db AAA játék és 3 db AAA játék kiegje. Ehhez képest ma évente jelenik talán egy tucatnyi igazi nagy mega AAA játék és azok színvonala arányaiban egyre vállalhatatlanabb átlagban.Vagy néha sikerül 3 hónapig semmit kiadni és egy hónapban 1 hét eltéréssel jönnek ki és egymást teszik tönkre...
Ami jobban sikerül, az meg sokszor simán rövid és nem annyira AAA, mert pl. 2015-ben a Witcher III és a Life Is Strange-t nem mérném össze, hiába volt mindkettő minőségi. Azért a LiS pehelysúlyú több szempontból. Olcsóbb is volt.