36920
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Flanker27
    Valóban támogatás, hivatalos doksik, infók nélkül nem megvalósítható, de biztos volt valami elképzelése a srácnak mikor belevágott. Én mindig sajnálom ha annyi munkát belefektet valaki egy dologba és a végén nem lessz belőle semmi.
    Régen volt valamelyik FC verzióhoz Gripen, ha jól emlékszek Mig29 fülkével, ennél már a fülke is készült, legalább egy FC szinten biztos megvalósitható lenne. Szivesen repülnék olyan géppel amit jelenleg is aktivan használ a légierőnk, ilyenkor sajnálom hogy nem F16 vagy 18at vettünk :). Kár érte.
  • VO101Tom
    A nickje nekem nem ismerős, de azt tudom, hogy a svédek elég kényesek a saját cuccaik titkosságára, ezért még ha van is Kecsói ismerőse, ilyen szintű modellezésben az sem tudna segíteni. Egy kabin lemodellezése jóval több, mint a 3D elkészítése. Gondolok itt a rendszerek működésére, avionika leprogramozására, eredeti szoftver menüpontjaira. Hivatalos licenc, doksik és gépet repülő/kiszolgáló személyzet segítsége nélkül elég reménytelen project (nem csak Gripen, bármi más is)...
  • Flanker27
    Sziasztok, nemrég akadtam erre a Gripen posztra, nagyon igéretesen néz ki, de irják is hogy sajnos rég óta semmi hír. Mivel a fejlesztő magyar talán tudtok róla valamit, csak szünetel, vagy teljesen leállt a fejlesztés? Kár lenne ha nem folytatná.
  • z0ty4
  • Roodie76
    Megválaszolták már közben, hogy csak ruszki gépekre vonatkozik. Egyébként kifejezetten _verzióra_, nem típusra írtam :-)
  • Micsu
    f-16ból nem most jön a v?
  • Capt Baloo
    Már hogyne repülne. A Navy kivonta a C/D változatot is végleg, de a Marines 2030-ig üzemeltetni fogja. Most raknak beléjük AESA radarokat. És akkor a finn, spanyol, svájci gépekről nem is beszéltünk.
    Az F-16 meg aztán pláne rendszerben van, nem itt-ott, hanem a legnagyobb darabszámban üzemben tartott típus a mai napig.
    Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2020.01.06. 22:12:04
  • bunny
    F-18 már nem repül? De szerintem még F-16-ot is találni itt-ott, persze lehet tévedek.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.06. 21:13:34
  • LeonSilver
    És ha tudnád, hogy milyen faszán megcsinálták a mirázst! Imádom - sose' gondoltam volna.
  • LeonSilver
    Akkó jóvan akkó :D Csak tök úgy hangzott, mintha én valamiféle véres szájú diktátor lenni a totyikban ;)
  • VO101Tom
    Az az orosz légierő gépeire vonatkozik.
  • molnibalage83
    A Mirage-2000C a franciáknál emlékeim szerint már nem repül. -5 konfigos mind. De lehet, hogy rosszul emlékszek. Ha van, akkor sem fekete mágia. A gép annyira koros, mint az F-16A Block 15 vagy Block 25. Egy kereskedelmi szimben jól modellezhető.

A BMS4-ben is ezért van meglepően sok francia gép a lehetőségekhez képest pontosan kidolgozva. Na meg azért, mert döbbenetes, de egy F-16 szim fejlesztői között elég kemény francia mag van.

A GR.4 modellezése bajon lenne. A '80-as évek beli GR.1 és IDS simán belefér.
  • Roodie76
    Gr4 - britek tavaly vonták ki, de a szaúdiaknál még üzemben van. Ennek megfelelően a Persian Gulf térképre kerülhetne, illetve Kaukázusba MINDEN IS illik, szóval mehet oda is fiktív konfliktust lerendezni :-D

(valamiért az rémlik, hogy olyan gépet/variánst nem tudnak betenni a játékba, amelyik a gyártó országban még rendszeresítve van, bár a Mirage 2000 ennek némileg ellentmond)
  • PhantomAss
    Igen, a gyár által adott profilokkal egyre nő az ellenállás. Ha másmilyen extra profilt veszel akkor ez változhat, ezért is találták ki azokat. Én helikkel és propelleres gépekkel repülök, azokhoz a gyári teljesen jó.
    Egyébként nem tudom mennyire lehet ezt az erőt lineárisan megoldani más profilokkal, mindenesetre szerintem egy space szimben is jó ha érzed hogy meddig húzhatod.
    Itt egy rövid videó amiben elmondják a különbségeket:

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.01.06. 12:27:36
  • Razor18
    Még egy Virpil kérdés: a gyári rugós himbák ellenállása a kitérítéssel arányosan nő? Csak mert ezek az extra rugók

CosmoSim cams

"These cams are perfect for space-sim pilots who do not want the simulated atmospheric feedback caused by the increasing deflection force curve of the standard aviasim cams."

mintha azt kínálná, hogy kitérítéstől független az erő.

Köszi
  • molnibalage83
    Ez lehetséges, csak engem nem vigasztal. Mert valahol az a kérdés, hogy akkor most melyik vásárlót akarják kielégíteni?
  • VO101Tom
    Azt nem tudhatjuk, hogy Nevadát nem az amerikaiak kérték-e a nagy A-10c szimulátor mellé, pont azért, hogy az abba ülő kezdő pilóták ne egy idegen ország idegen repülőterén tanulják azokat a dolgokat, hanem olyan környezetben, amivel az eredeti gépbe ülve is találkozni fog, olyan domborzati és navigációs feltételek mellett repülve, ami IRL is ott van (legalábbis Nevadában).
    Ami a PC-s részét illeti, abban biztos vagyok, hogy ha csak rajtuk múlna, ED is kiadna rengeteg más térképet is, anno biztos ez is volt a terv. Csak aztán valami történt, és sem a térképek, sem a gépen nem jönnek olyan ütemben, mint amit ígértek.
  • molnibalage83
    Ja értem. Ennyi erővel tegyenek AMRAAM-os F-14-est a játékba, mert a többséget nem érdekli. Ez kb. akkora baromság, mint a Me-109K Normandiában...
  • molnibalage83
    Pont erről beszélek. Miért akarnék Red Flag-et repülni, ahol fizikailag aztán lelövik a gépek egymást? Hülyeség az egész koncepció. Szimulálni valamit szimulátorba helyszínen úgy, hogy aztán valódi veszteség van...?
  • VO101Tom
    Nekem a vietnámi térképpel, tervekkel a legnagyobb bajom, hogy a helikopterezések meg a CAS az délen repült, a bombázó küldik meg a Migek pedig északon (Rolling Thunder, Linebacker, satöbbik ugye), kb 800 kilométerre egymástól. Mindkettőt lefedni a jelenlegi DCS térkép méretekkel nem lehet (ráadásul a nagy része dzsungel, ami a legszarabb növényzet szempontjából). Így két térkép kellene, egyiken délen lehet helikopterezni meg napalmozni a rizsföldeken, ellenséges légierő nélkül, északon lehetne a hátországot, ottani gyárakat, utánpótlásokat támadni, ott lenne normális légvédelem is, meg Migek, de annak meg a Huey tulajok nem örülnének. Persze simán be lehet küldeni a B52-eseket is Saigon fölé, vagy épp Hanoi fölött repkedni Huey-val, de repszimekben az egyáltalán nem szokványos, hogy eleve fiktív alapokra hozzanak ki bármilyen térképet.

Mariana szk-ből biztos lesz ww2 változat is, a Corsair és az új Essexx osztályú hordozóról is vannak már képek, azok nem Normandiához készülnek, mondjuk a térkép az még mindig csak a munka fele, oda kellenek AI ellenséges gépek és földi cuccok is, egy új helyszínt megépíteni borzalmasan sok meló, akkor is ha néhány amerikai vagy angol asset a Normandiából importálható.
  • VO101Tom
    Jajj, nem rád gontoltam. Csak amióta van DCS F-16 is, azóta valahogy a fórumokon a BMS és DCS egy topikban mindig flémet generál :)
  • Micsu
    biztos jó ha szakik mondják de annyit gányoltam én már modokkal hogy negatívan állok hozzá
  • LeonSilver
    Na, mesélj Tom. Mi az, aamit nem lehet leírni, amiért bármikor szóltam volaa - csak mert egyelőre nekem van "jogom" bármiért is felemelni a hangomat ;) Egyébként pedig a #33279 hsz abban a formában, ahogy ott van eléggé értelmetlen.
  • VO101Tom
    A BMS-t hagytad ki, de azt leírni ebben a csoportban nem szabad
  • repvez
    Ahogy elöttem is irták Te nem tudod elfogadni, mindent csak a TE szemszögedből nézel, erre mondam, hogy nem tudsz magadtol és a valóságtól elvonatkoztatni.

Azért kiváncsi lennék, ha számodra az összes F111 variánst megcsinálnák akkor mindet megvennéd e vagy csak a legjobbat belöle?
    MErt hidd el a legtöbb játékos, nem azt nézné, hogy a vietnámi területen nem volt bisz. Hanem azt hogy 21es volt .
    Azt meg ahogy irtam, a korszakban meg akár még a mig15 ,sabre is ugyan ugy belefért volna és akkor már 6 jelenleg is megvásárolható tipussal tudnál vietnám felett repkedni.
    Az, hogy számodra a bisz tulhájpolt lenne vietnámban akkor képzeld el most is van olyan hely ahol 21essel repkednek es a szembeálló fél meg 4+ gépekkel van felszerelve akkor a játék nem elvirja ezt a dolgot?
    A játékban ugy is sokkal több mulik a játékos tudásán mint a gépén, egy jó gépet is használhat szarul és egy rosszat is tökéletesen.
  • Micsu
    arról h lehet itt szidni a dcst mert nem tökéletes, én is tanulgatom még, de ha az ember modern harci szimulátorral akar játszani, akkor ez van meg mod szökevények, kb ennyi a történet, de javíts ki, lehet én hagytam ki valamit :)
  • VO101Tom
    Nevadában a Nellisről szervezik IRL a Red Flaget, bizots, hogy ez is számított, amikor eldöntötték, hogy az a térkép legyen. Emlékezz vissza a Nevadát az A-10c-vel egy időben hozták ki (megjelenés nem sikerült egyszerre, de egy időben csomagban árulták is) SZERINTEM akkor azt gondolták, hogy a többi amerikai géphez is jön majd hamar cockpit, és lehet digitális red fleget eladni az USAF-nak. Aztán ebből valamiért nem lett semmi, F-16-ot jó 10 évre jegelték, F-18 és Strike Eagle is csak manapság készül.
  • LeonSilver
    Te most miről beszélsz?
  • LeonSilver
    Balázs. Az, hogy Te nem tudod elfogadni pont annyira relevéns, mint ahogy én meg elfogadom. Azért, mert leszarom, hogy ki-mivel-hol repül. Felőlem aztán hőlégballonal is szambázhatnak, ha arra van kedvük.
    EDe nem velószínű, hogy nekiállnaaa egy Vulcannak vagy az ominózus EE L-nek. A külsősök meg azt csinálnak, amit akarnak.

Nem tudom, de gyanítom, hogy Laszt Vegaszt nem nekünk készült alapvetően, de... ez is tök lényegtelen. Biztos vannak sokan, akiknek vegasz a non plus ultra.

Zavarni engem is zavar, hogy nincs egy normális, kidolgozott koncepció és össze-vissza dobálják ki a gépeket (9 havonta új modul :D :D emlékeztek?), de... qrvára nem idegelem magam rajta.
    Ami tetszik megveszem és élvezem a játékot, mert a játéknak alapvetően egy célja van. Az, hogy szórakoztasson. És én élvezem a DCS-t.
  • Micsu
    egyenlőre még a dcs az ami multiba faja szvsz, ilyen moddol macerás gányolt szarok kiméljenek :P
  • molnibalage83
    Én tökéletesen megértem, hogy X ezer ember játszik vele. És alsó hangon X ember talán életében nem is hallott az EE L-ről...

Nem az utolsó fűszálig legyen. De azt nem tudom elfogadni, hogy egy vietnámi helyszínen egy MiG-21Bisz kergessen egy másik nem odaillő gépet a "benchmark" szimulátorban. (Mosolygok.)

Azt tökéletesen el tudom fogadni, ha a Cacucasus map-en valaki 90-es évek fikcionális hadjáratában odacsődítene egy német Tornado-t ahol egy túl korszerű, de akkor is jól kinéző CV-ről repülne az F-14A vagy F-14B. Ez teljesen jó és egészséges arány és jó cél is. És az akkori map jó 1980-tól egészen a 2000-es évekig is.

Na de egy EE L-t vagy Vulcan-t? Mi a fenét kezdjen ezekkel a DCS? Pont az lesz, amit sokan leírtak. Megtanul vele repülni és aztán...? Mire használja? A Vulcan számára nincs értelmes fegyver és ellenfél, lelövik, mint a huzat. Az EE hatósugara semmire sem elég.

A Tornado egy tökéletes típus lenne és multicrew kiaknázás is megy. Két fő. Szuper. És a Vulcan hány személyes is? Hova implementálnád bele az, hogy szim és ne arcade legyen? Mert a valóságban okkal volt rajta annyi ember.

Az egészséges arányérzéket hiánya az, ami zavaró nekem. Meg az, hogy nincs értelmes helyszín, ahol lehetne használni a gépeket. Normandia esetén is oda nem illő gépek tömege.A modern gépekhez az alap térképen túl semmi. 10+ év után. Azért egy gyomros.

Értem én, hogy Nevadához képest egy Europe túl nagy, de akkor könyörgöm, generikus város és csá. Vagy Nordic.
    Mit kezdjek Las Vegasszal? Szép? Igen. Értelmes? Hát, nekem nem. Ahogy írtam. Egy szimulátorba nem kell RL training ground. Mert a lényege az, hogy BÁRHOL felkészülhetsz vele. Nem kell az igazi.

(A BMS-ben ott a KOTAR range erre és csá.)

• LeonSilver
    Balázs, egy dolgot mindig figyelmen kívül hagysz. A DCS-vel játszik x ezer ember. Ezek az emberek mind-mind különbözőek.
    Téged, meg még sokakat az hoz izgalomba, hogy ez mekkora szimulátor és minden, az utolsó előtti fűszálig történelmileg hiteles legyen.
    Aztán vannak sokan, akik ezt pont leszarják, mert ez akármekkora hűdeszimulátor, mégiscsak egy játék.

Én például (egyelőre) leszarom, hogy i-hol-mivel repül. És én igen csak szeretnék a Hueyval vietnam területén csapatni.
    Én és ezt hangsúlyozom, hogy ÉN - tehát aa maszek kínom, hogy ennél a lófasz szigetnél sokkal - sokkal szvesebben vettem volna Vietnamot, akár úgy is, hogy csengetni kell érte. És a Tornaadót, Phantomot, AH–1-et, Intrudert meg még mit tudom én mit ;)

Nem vagyunk egyformák Balázs. Kinek ez - kinek az.
  • molnibalage83
    Ja, azt elfelejtettem. Bár nem tudom, hogy az mennyire van közel a vietnámi változathoz.
  • Caterpillar
    MiG-19......?
  • molnibalage83
    Figyu, a különbség veled szemben az, hogy engem bevontak dolgokba és raktam össze modot. Neked meg a szád jár.

Pl. tök jó, hogy említed Vietnámot...
    ...amihez NULLA db gép van a DCS-ben. A MiG-21bisz akkor nem volt, MiG-15 ott nem harcolt. Ergo irreleváns.

Lennél szíves azokat a helyszíneket megnézni, ahol használhatóak lennének a DCS gépei? Na, azok úgy 1975-től kezdődnek. Akkor nézd meg, hogy a világ hogyan nézett ki 1975, 85, 95, 2005 és 2015-ben.

Áh, sóhajt, legyint...
    Egy bizonyos szintig együtt lehet élni azzal, hogy nem korhű a helyszín. De ez nem az, ahogy a Nevada és Dubai kinéz. Amellé kicsin nehéz lenne behozni 40 éves gépeket.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.05. 19:59:57
  • repvez
    Ahha, mondja ezt az aki minden alkalommal bármilyen témában képes 3 mondaton belül eljutni a database-kig és a legutolsó alverziókig mindenben és képtelen elvonatkoztatni vagy szétválasztani a játékot a valóságtól.
  • molnibalage83
    Én csak azt látom, hogy fejlődésképtelen vagy a témában...
  • repvez
    Aktív háborús konfliktusban repülőgép szimulátor szempontból? egy terület?szinte semmit.
    Nem békés fejlődő területeken történik a háború és kit érdekel, hogy az alatt a 20-30 évben uj arculata lett a helyi kifőzdének?
    Én az aktív háborús területekről beszéltem.
    Vietnam 1959-1975 ebben az időszakban nem hiszem, hogy olyan látványos fejlődés lett volna ami ezt az időszakban kifejlesztett haditechnikát ne lehetne szerepeltetni rajta. Egy köztes időszaki állapot jó lehet bármelyik évi kampány lejátszására.
    irak iráni háború + öbölháború 1980-napjainkig. ugyan az, a két sivatagi államban mekkora változás volt repszimes szempontból ezen időszak alatt a folyamatos háborúk miatt ?
    BP-n és Vegasban mikor volt utoljára háború?

Látod, hogy mindig a saját kis dolgaidat nézed és azt hogy mi az amibe bele tudsz kötni ,nem azt ami a valós érvelés?A stílusodon meg ha lehet akkor még mindig finomíts, mert én sem így beszélek veled hiába nem értek egyet amit mondasz .

A szigettel meg pont ez az ,hogy modern NAVY-hoz csinálták, mikor nincs ott semmi háború a ww 2 óta, akkor viszont nagyon sok minden volt, így az oda lett volna jó az akkori kinézettel, csak akkor oda ugye kellett volna ww2es hordozók meg legalább egy hordozós repülőgép is esetleg mindegyik oldalra.
  • PhantomAss
  • molnibalage83
    Ez a Neveda helyszín másnál is becsípődés. Nem értem, hogy egy SZIMULÁTORBAN miért kell az a terület, ami a valóságban csak azért használt, mert a légtérhasználat és civilek miatt praktikus. Kurvára felesleges. A Nordic helyettte instabuy lett volna. A Nevadát meg le se szarom. Ok, VR-ben szép Vegasban bohóckodni, de ez kb. 10 percig tart. Kb. elemi szintű repszim tudás az, hogy hol van használható helyszín és miért. Már aki nem aludta át az utóbbi 30 év történelmét és szimulátor történelmét. De ez ED-nek nem megy.

De ez nem DCS specifkus. Akkor hidaltam le, amikor egyesek a BMS fórumon az ACMI rendszert akarták szimulálni. Egy szimulátorba szimulátort tenni. Akkor fejeltem le az asztalt...

Az F-104 használhatósága is olyan, hogy hova kéne?
    USAF F-104 epizódszereplő volt honi légvédelemben.
    A német F-104G csak Európában használható. Ilyen térkép nincs.
    Az paki F-104-hez semmi.
    Az olasz F-104ASA hova kéne?
    Minden más F-104?

Mindegyik 80-as évek előtti gép.
    Szóval ez is lehet, hogy tetszik valakinek, de a gép használhatatlan.