36920
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • bunny
    Hát jah, nem véletlen nincs szinte sehol az SLI.
    Egyébként az az érdekes, hogy amikor meglett a 2060-asom még I3 procival nyomtam, és 120fps-t lazán kitolta magából FHD-ben monitoron. Ezért gondolom, hogy nem az erő hiányzik alapvetően a DCS-hez hanem a VRAM, amit csak a két x080ti tud egyedül. Persze lehet nincs igazam, de én most így gondolom. Ezért tökölődöm még mindig az upgrade-del, mert félő hogy vagy all-in és akkor az említett 6-700e vagy hagyni a fenébe, mert ráköltök pár százezret és értékelhetetlen előrelépés.
    Ezért is kérdeztem/zem, hogy van-e valaki aki a DDR3 és 4.gen-es vonalról váltott a 9.gen / DDR4-re és volt-e gyorsulás. De mondjuk azt is megnézném, hogy volt-e fps javulás azonos gépen ha 6GB-ról 8GB VRAM-ra váltott valaki (mondjuk 2060->2070 pl). Tehát hogy van-e értelme bármi köztes megoldásnak, mert ahogy említettem amúgy a jelenlegi vasam kb mindenre jó kivéve a DCS VR. Amivel csak az a gond, hogy 99% DCS VR amit játszom :/

Illetve jelenleg sem képregény, csak zavar a röcögés, hozzáteszem ismerős atomcsúcs gépén is volt némi rici-röci, szóval ...
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.14. 14:23:26
  • Caterpillar
    Az SLI-vel az a baj, hogy nem arányosan skálázódik, 2db 1070ti nem 2x gyorsabb, inkább olyan 30% és ez nem DCS specifikus...
    A szemenként egy GPU renderel VR-ban pedig nagyon csúszós lejtő, elég egy egészen kis fennakadás és hányod össze magad, nagyon nehéz szinkronban tartani a 2 gpu-t és a késleltetést sem kitolni a világ végére, nem is nagyon hallottam hogy ez megoldott volna bárhol.
  • bunny
    Eigen, egy még egy évig garos, garantáltan nem bányagép 1080ti 150 körül instant buy lenne, de ilyen nem létezik. Ami néha garos megjelenik aranyáron, de lassan már semmi nincs csak szutykok. Szóval a 1080ti jó LENNE csak hát már nem létező alternatíva. Egy 2080 super lett volna jó, ha megfejelik a memóriát, mert nekem meggyőződésem hogy nem a power kevés hanem a VRAM, ami elfogy, már Tibilisi felett is simán 9GB fölé megy, ahol elvérzik minden ami nem TI-re végződik.
    Egyébként szerintem egy 2070 is kitolná erőből ami kell, ha lenne legalább 10Gb ram rajta. Vagy ha az ígért VR optimalizálás azt jelentette volna, hogy lenyomják 8 gigára a VRAM igényét a gámának némi textura stb optimalizálással. És nem, a beállításokban nem lehet levinni alá :(
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.14. 14:06:28
  • LeonSilver
    A 1080TI egy qrva jó kártya, ez tény! A riftet faszán vitte, VR nélkül meg még DCS-hez sem kell több.
  • bunny
    A multiGPU lenne érdekes, mert FHD/90fps-t simán kitol egy közepes kártya amiből kettőt berakva még mindig olcsóbb vagy mint egy 2080ti. De tudtommal az SLI elég kemény dió, nem nagyon hiszek benne, hogy megvalósítják. De ha mondjuk bejönne a multicore miltigpu akkor kánaán.
  • Caterpillar
    Továbbra is egy bohóc vagy aki csak azért van itt megtűrve (meg van egyáltalán?), mert LeonSilver-nek túl nagy szíve van és még nem épített elég magas kerítést...
  • Caterpillar
    Nyilván a 2080ti most a top, nincs is a közelében sem másik kártya és ha kell az utolsó fps is akkor nem nagyon van alternatíva. Ha az ember mégis inkább kötné azt a kompromisszum, akkor 1080ti, amiből egyre kevesebb van. És itt most kizárólag DCS-ről beszélek esetleg DCS+VR-ról. :)
  • LeonSilver
    A kalkulátor ezt mondja
  • LeonSilver
    Nekem 2080TI van, nem rossz kis cucc. Viszont a DCS-re nagyon ráférne valami kalapálás, mert nemhogy gyorsabb nem lett VR-ben, de még szarabb is szerintem. Jó, HP reverbem van - qrva jó a felbontása, minden felirat olvasható, de kell is alá a cucc rendesen. Mondjuk a felbontás 150 vagy 180%-on van :D És minden másban hasít..csak a qrva DCS túl mohó
  • gantus68
    A cv1 felbontása 2x 1080x1200, ehhez kell keresni egy olyan gpu-t, ami a választott részletességgel a minimum fps-t (90?) stabilan hozza a hozzá illő cpu-val (bottleneck calculator) dx11-en. Na, ilyen gpu ma nincs, de cpu több is van, ami kiszolgál egy 1080/2080ti-t ezen a felbontáson.

Vulkan alatt más lesz. Multicore és multigpu működik, ergo a jelenlegi 4+ magos cpu-k etetni tudnak majd akár 2 gpu-t is, vr-ban ez azt jelenti, hogy 1 gpu-nak 1 displayt kell renderelnie és ez már jó lesz a vr-hoz.

32 gb nem a max/átlag fps-ben jelenik meg, hanem a min fps (+frametime) lesz jobb, ezért érezhetően simább a repülés, főképpen multiban, ahol 50+gép repül vagy a nagy számú egységeket kezelő küldikben (32 GB for heavy missions).

Jelenleg a legnagyobb változást szerintem a vga csere (1080ti) hozná, stabil 45 fps-hez a jelenlegi cpu elég. Vulkan után persze más helyzet adódik. Nem vitatkozom, csak más a véleményem.
  • Caterpillar
    Igen, azzal hogy procit cseréltem (lehet hogy placebo) én határozottan simábbnak érzem a játékot, a +16GB RAM után meg nem vettem észre semmit... :D

Hát, azt be is vezették, csak nem mindenkinél hozott tényleges javulást, nem egy siker story, de van akinél tényleg sokkal jobb lett, meg olyan is akinél konkrétan rosszabb.

A Vulkan-on meg elég rég dolgoznak már, Wags szerint több mint egy éve, én optimista vagyok, mindenki jól járna vele.
  • bunny
    Tehát azonos ram mennyiségnél érezhető volt gyorsulás?

A Vulcan API igen, az egy érdekes lehetőség valóban. De tekintetbe véve, hogy tavaly június elejére ígérték a VR gyorsítást amiből a mai napig nem lett semmi, én nem állnék fél lábon addig, amíg az ED bevezet valamit amit megígér ... én inkább azt várom, hogy hátha kompatibilis lesz az új nvidia VRSS-el és akkor az azért dob majd valamit a tempón.
  • Caterpillar
    Megvolt, a RAM-ot csak múlt hét pénteken tudtam berakni, addig 16 giga volt.
    Őszintén szólva a +16 után nem vettem észre semmi változást, persze ez szubjektív.

Igen csak pletyka van róla, de a 20xx szerintem nem éri meg a 1080ti meg kezd elfogyni ahogy írod, ígymarad a reménykedés hogy a 30xx majd jobb lesz, vagy nem...

A 6+ pusztán azért mert ekkora kiadást, ha csak nem nyomtatod a pénzt nem a mának költesz el, az időtállóság meg sose volt hátrány. Jelenleg a DCS-nálam így néz ki:

A kép nem adja vissza teljesen, de 1-2 mag néha elmegy 4.2-ig is, ahogy épp kell a DCS-nek...

Ehhez képest mondjuk a Star Citizen:

Én nagyon szeretnék hinni ED-nek, és ha a Vulkan API tényleg jön, akkor a több core előnyt fog jelenteni, legalábbis lehetőséget ad a fejlesztőknek a multi-thread optimalizálásra.
    Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2020.01.14. 11:25:02
  • bunny
    Szerintem nálad a RAM duplázás dobott sokat, úgy lett volna érdekes ha marad a mennyiség és úgy összeméred. PErsze még mindig kiveheted a felét egy teszt erejéig :D

1080ti-vel az a bajom, hogy már csak leharcolt darabokhoz lehet hozzájutni, garancia nélkül és úgy is 140-150 körül mérik. Namost kitudja mennyit ment bányában, de ha nem, akkor is egy sokéves kártya ami bármikor kampec és buktad az egészet. Régóta tépelődöm ezen, mert tempóban elég lenne a 1080ti és van rajta 11GB ram de akkor kellett volna lépni, amikor kijött a 2xxx sorozat és mindenki kiszórta a garos, gémer 1080ti-ket. Nagyon reméltem, hogy kijön egy 2070 super vagy 2080 super több memóriával, de sajnos nem lépte megy az nvidia, és az AMD se adott több memóriát a hasonló kártyáinak.

A 3xxx-es nvidiáról még csak pletykák vannak, de úgy tudom ott elsősorban az RTX-re fekszenek rá, nem biztos hogy jó lesz az, még arra se, hogy esetleg lenyomja a 2080ti árát némileg. AMD kellene az ígért új grafikus kártyákkal jóáron, de az sincs a fasorban se egyelőre.

A 6+ core minek? Tudtommal a DCS nem használja ki.
  • Caterpillar
    Én 1 hete cseréltem le a 6600k-t egy 3900x-re, dupláztam a ramot 32-re, de a vga egyelőre maradt a 1070. Nem mondom, hogy 2x annyi fps-em lett, de több és azt is stabilabban tartja.

Először mindenképp az alaplap, proci, ram triót upgradeld, utána vga akár használt 1080ti amíg jön a 3000-es nvidia sorozat.

Prociból csak 6+ core-ban gondolkodnék, ha intel akkor vagy 9900k vagy ha költség megkötés van akkor 9700k + z390 lap későbbi 9900ks miatt.
    Amd vonalon 3700x - 3900x, vagy-vagy, x570-es deszkával.

Szerintem az RTX20xx egy erősen MEH sorozat, a 1080ti még mindig best buy használtan, a 2080ti meg irreálisan drága és annyival nem gyorsabb.
    Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2020.01.14. 10:21:04
  • gantus68
    VGA csere, mindenképpen, szerintem (1080ti is elég lehet vs 2080ti). 32gb ram ma már kell, ha multizol.
  • bunny
    Tépelődöm gépfrissítésen, de egy teljes csere kellene ami ha úgy komolyan venném 6-7 kilós beruházás, úgyhogy most részenként agyalok. Jelenlegi konfigom:
    i7 4771 (3.5Ghz, 4+4 mag), 24Gb DDR3 RAM, RTX-2060 (ROG strix OC) + a szokásos SSD miegymás, és oculus rift CV1, tehát VR-ben repülők - kizárólag.

Namost 2 lehetőség áll előttem. Egyrészt VGA csere egy 8Gb-osra (mert a VRAM erősen elfogy) vagy csak a 4. generációs alapot lecserélni egy 9. generációsra. Mondjuk egy i5-9600K(F)-re (6mag, 3.7Ghz), DDR4 memóriákkal. Maradjon minden más, tehát ugyanez a 2060 és legyen szintén 24Gb RAM.

Csinált már valaki ilyesmit, van mérhető eredménye váltani 4.gen intelről a mostani 9gen-re? Nyilván a gyorsabb RAM biztos valamit ad, de nem tudom pl. a proci mennyire számít, érdemes-e belefeccelni egy kalap pénzt? Már hónapok óta ezen rágódom, mert egyrész baromi régi más a vas de alapvetően bármi játék előkerül max-max-on elmegy 2D-ben ezen a kártyán ezzel a vassal, egyedül a DCS VR-ben ami látványosan küszködik.

Az ideális persze egy komplett gépcsere lenne, átállni 9.genre és egy 2080TI-re ami biztos nem fut ki a VRAM-ból, csak hát ahogy Puskin megmondta, minden az anyegin múlik :)
  • whiteskull
    Sziasztok! Segítsetek légyszíves! Úgy emlékszem volt vagy kb. 10 magyar nyelvű tréningküldetés az A-10C-hez. Valahová eltökítettem őket, és most sehol sem találom.
  • LeonSilver
    No, akkor most fogyott el a türelem. A BMS témát lécci ott vitassátok meg. Müszi.
  • molnibalage83
    A vicc az, hogy fel sem tűnt neki, hogy a játék egy része áttért 8,5 éve DX9. De senki nem fog. Már megvolt ez részben.

Bár az vicces, hogy megint a semmiből lett flém, mert csak...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.14. 08:50:12
  • molnibalage83
    Mert még nem tartok ott. Tanulok,olvasok. Amikor ráérek. Az új reptér rádiózást meg egyebeket. Mert semmi értelme úgy repülni durrbele módon hogy szétcseszem az ATO-t. Harmadjára sikerült megcsinálni. Úgy kb.
    Az IFF-ről fogalmam sincs még pl.

De ahogy írtam, engem az 80s vonz. Azt meg éppen most hegesztem össze.

Teszek rád. Az ember minek mondjon neked bármit is ez ember...
    Pont olyan személyeskedő pöcs vagy, mint itt sokan.
    De te meg úgy beszélsz a BMS-rő, hogy semmit nem tudsz róla.
    Csatlakozz Caterpillarhoz, egy brancs vagytok ti.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.13. 23:21:11
  • Fürtös
    Öcsém nálad tényleg baj van...
    Miből gondolod,hogy majd privátban meg tudsz győzni a hülyeségről?
    Méghogy BMS motor amit CLOD is megkapott (ingyen kifejlesztve)... sírok vazze...
    A végére csak annyit: Onnan veszem,hogy a BMS-sel sem repülsz,hogy tőled még soha senki olyat nem hallott, hogy pl:Tegnap épp repültem egy fasza küldetést a BMS kampányban amikor...
    Azt hiszem most teszlek ignore listára, nincs veled miről beszélni.
  • molnibalage83
    Te honnan tudod, hogy én mit csinálok itthon?
    A második kijelentésed sem igaz és nem is kell. De ezt sem tudhatod.
    Nem értem, hogy miért akarjátok ott húzni az ívet, amit nem ismertek...
  • Fürtös
    Dehát a BMS-sel sem repülsz,csak jársz ide ekézni a DCS-t.
    A BMS halott. Nem lehet pénzt csinálni belőle, ingyen meg senki nem fog alár új grafikai motort reszelni...
  • Caterpillar
    Mondjuk neked mindegy, azzal se fogsz repülni...
  • molnibalage83
    Ez nem egészen így van perpill és már hónapok óta dolgoznak rajta. Volt erről a kinti fórumon is egy igen rövid komment, de szándékosan rövid.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.13. 15:31:21
  • Micsu
    nem úgy van az azért hogy egy új grafikus motor alá beteszünk mindent, rengeteg mindent a 0ról újra kéne csinálni, a bms kb ott is maraf ahol most van (grafikailag )
  • Daniel075
    Mire elkészül a DCS F-16-os avionikája/fegyverzete és dinamikus kampánya legalább olyanra mint amilyen most van a BMS-ben, addigra szerintem BMS-hez kapunk egy új grafikus motort
  • beci43
    Nahhh, vettem egy Samu Odyssey Plust. Oculus CV1-et használtam előtte, hát meg kell mondjam ég és föld a különbség.Csak xarakodtam vele két napig, mert 15-20 fps fölé nem ment, több próbálkozásomra sem.
    Mindent megpróbáltam, már annyira lebutítottam a grafikát hogy minden effektet lehúztam minimumra, így sem lett több fps-em.
    Két napi kutakodás után, mivel érdemleges infót ezzel kapcsolatban nem tudtam szerezni, gondoltam lesikálom az Oculus, a Windows Mixed R.-t, meg a Steamet.
    Összes program Revo uninstallerrel le, regedit kisikálva, majd install az összes.
    Csodák csodája, 60 alá nem nagyon esik be, még 1.5 pixel density alatt sem.
    Ezt csak azért írtam le, ha valaki esetleg vált szemüveget, az első dolga legyen mindent leszedni, majd csak azután beélesíteni a HMD-t.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2020.01.12. 20:43:13
  • Caterpillar
    Mindegyik hasznos, némelyik akár még hiányzik is de mind hiába, ha felszállni sem tudnál vele...
    De tegyük fel igen, akkor leszállni nem, nem baj Balázs, mi mindahányan megértünk téged, tényleg!
  • molnibalage83
    Mesélj, milyen állapotban van? Van HTS pod? Van működő TGP és SMS rendszer? Van hozzá HTS poddal működő HARM POS, TOO és HAS móddal mondjuk HTS pod nélkül?

Továbbra sem értem, hogy miért kellene kipróbálnom egy totál WIP F-16 MOD-ot 0 din. hadjárattal, ha azt megkapom a BMS-ben.

Ezt is te hoztad elő megint. Én egy szót sem akartam írni az F-16-ról. Megint te nem bírtad ki flém nélkül. VHM59, én így szeretlek...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.12. 19:19:28
  • Caterpillar

Ezt azok után leírni, hogy azt sem tudod milyen állapotban van a DCS 16? Balázs, te egy igazi, megismételhetetlen bohóc vagy!
  • molnibalage83
    Köszönjük a menetrendszerű trollkodást.
  • molnibalage83
    A Falcont most kezdtem el újra tanulgatni, meg mellette összerakom újra az '80s modot. Mert azzal akarok repülni. Az alap kiadásnak nem látom sok értemét, ahol irgalmatlan szakadék van a két oldal technikája között.

Az F-16 modul minősége kb. értékelhetetlen, mert alap funkciói sem működnek tudtommal a játéknak. Van pl. végre hitboxa a gépnek? Örömrepkedésre és videózásra alkalmas most.
  • Caterpillar
    Mert a sok évvel ezelőtti, már akkor is középkategóriás gépén amikor új volt se futott rendesen a DCS nem hogy jópár évvel később... Természetesen ez is a DCS hibája...

Annyiszor leírtuk már neki amit írsz, annyiféleképp, pont ugyanannyira fogta fel aggyal mint most fogja (nem fogja) , kár az időd és energiád pazarolni rá, egy iskolakört nem tudna szabályosan lerepülni, akkor sem, ha egyébként minden adott volna hozzá...
  • Fürtös
    Tényleg tulspilázod.
    Mindig ugyanezt a litániát nyomod közben pedig nem repülsz sem a Falconnal sem a DCS-vel.
    Nem tökéletes, tényleg sok benne a koncepciótlan faszság de meg kell érteni, hogy ez alapból csak egy katonaságot kiszolgáló üzlet vadhajtása.
    Marha sok munkát igényel bármit ilyen szinten megcsinálni, ezér ED csak és kizárólag olyat fog csinálni amiből pénze van.
    Elsősorban ők ebből pénzt akarnak nem pedig jótékonykodni,hogy nekünk minden fasza legyen.
    A sok hiba ellenére még mindig a DCS az egyetlen ami máig talpon van és a sok kis szobapilóta tud repkedni benne.
    Engedd el ezt a tökéletesre törekvést és inkább repülj velünk párszor csak úgy: just for fun. Tök mindegy ,hogy mi a neve a városoknak alattad a térképen a lényeg,hogy mi a feladat a küldetésben.
    Tudom, van a Falcon ami mindenben jobb mint a DCS meg überkirtály is de sajna G**i ronda,ezért nem sok embert érdekel.
    Te persze repülhetsz vele ha akarsz de arra meg van külön topic.
    (Mellesleg azt hallottam az F16 modul igen jó lett a DCS-ben ,miért nem adsz neki egy esélyt?)
    Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2020.01.12. 16:39:06
  • VO101Tom
    Igen, ő magyar srác. Puma fórumra szokott írni.
  • Razor18
    Urak,

az ED fórumon van egy "Reflected" nevű user és "3rd Party Campaign Creator". Az aláírásában van egy magyar vitorlázórepülő ezüstkoszorú ("D" vizsga) jelvény, a profilképe is vitorla kabin fotónak tűnik. Valaki tudja-e, hogy a nick valóban magyar srácot takar, vagy csak valahol a neten megtetszett neki a magyar jelvény. Csak kíváncsiságból kérdem...
  • repvez
    Itt a második fele az idei évre tervezett fejlesztéseknek!
  • VO101Tom
    Fülke volt a régihez is, a HUD-on viszont Mig-29 szimbolika ment. Sajnos nem lett belőle kész modul.