36920
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#33268 Hát ja, jó ötlet az a terület! Nem vagyok szétájulva Dubai + Vegastól. Ez az új map tök jó ötlet, de szerintem 2vh. idejére kellett volna belőni vagy legyen opcionális, hogy lehessen választani az évjáratok között.
Viszont én szeretném az Özvegycsinálót. Az nagyon szép gép. Ha még a hangját is megcsinálnák rendesen akkor hajlandó lennék pénzt adni érte. -
#33267 Mi változik 30 év alatt? Kérlek nézzél már rá Dél-Koreára pl...
Vagy mondjuk Bp egyes területeire. Mi volt 30 éve a mai Lágymányos és vele szembe? Mennyire más volt a stílus? Sokat változik egy város általános kinézete, de még a mérete is 30 év alatt. Las Vegast in megnéznéd?
Esetleg nyisd már meg a szájbavert Google maps-et ésnézegess képeket 20 év átfogással. Na, akkor ehhez adj hozzá még 20-at. Ennyi difi van a 2015-20-as évek a '70-es évek vége között.
No offense, de szokás szerint röhögésre késztetsz.
A Caucasus helyszínen n+1 jó fikcionális hadjárat hozható össze, bár egyes irányokba, mintha szűk lenen a terület. De ha engem kérdezel, akkor a szutyok Dubai helyett és biztos Nordic területet csináltam volna, mert oda jó pl. az F-5, a Viggen is és a hh alatt volt minden AI vezette orosz gép is. Meg oda a flotta is jó. Nem tudom, hogy miért nem azt csinálják, mert ott ráadásul rohad kevés város van a térkép nagy része pont úgy üres, mint a sivatag. Csak nem lapos. Ha nem technikai gond miatt nem megy ez, akkor ED megint szimplán hülye. Mert a Nordic térképhez kell egy jó talajmesh és nagyon kevés várossal és reptérrel kell foglalkozni Mert azon túl erdő és talajtextúra kell csak. Egy rakás jármű passzol a helyszínhez, ami még embervezette is.
F-5
Viggen
F-14A/B
F/A-18C
AV-8
Fikcionálisan F-15C, ha felteszed, hogy áttelepültek.
Vörös oldalon az összes alap FC3 gép.
Az jó, ha végre lesz régebbi SAM is. Csak az első Vega kép is több éves.
És felsoroltam, hogy nekem is van érzelmi ok, csak én nem írom le, hogy LEGYEN. Mert hülyeség. De ezek vérkomolyan írnak le olyan hülyeség, hogy EE Lighning legyen. Jó hogy nem F-104...
A szigetes részedet nem értem. Nem WWII-höz készül. Mondern NAVY-hez.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.05. 16:46:28 -
#33266 Balage, már megint elveszel a részletekben és a saját kis világodban, próbáld meg egy kicsit nagyobb szinten nézni a dolgokat.Én a korszakra jellemző terület és épületekre gondoltam azon mi változik 20-30 éves viszonylatban? Hogy kerül ide a SAM meg egyebek, az legyen a kampány feladata, hogy mekkora időt fog át és hogy mennyire akar pontos lenni, de azzal nem tud mit kezdeni egy kampány, ha egy 40es évekbeli területen akarsz f18assal repkedni modern légvédelemmel, vagy dubaj felettt ww2es gépekkel.
Mi az ami nem lehetséges? 3 minden korszakot lefedő helyszínt készíteni vagy 7+ sehova nem való helyszínt?(caucasus, Nevada, Hormuz,Normandy, a most bejelentett szigetek, és készül Sziria, meg Falkland,meg még ki tudja mi)
Mert jól olvasod 7 helyszín van DCS-be vagy készül. akkor van rá erőforrás.
A BMS-t meg nem kell idekeverni, mert azon a szinten bármit rá lehet fogni amíg nincsenek 3d-s épületek, felismerhető helyekkel a térképen még domborzatról sem.
A a táj és a kornak megfelelő infrastuktura adott, akkor könnyebb kreálni hozzá olyan scenariót aminél a korban hozzáillö,de az adott konfliktusban nem résztvett géppet is beteszel.
Mert ha csak olyan helyen akarnál felhasználni gépet ahol valójában is megfordult akkor a Viggennek sehol nem lenne helye. DE ha egy korban megfelelő helyszínre egy olyan kampányt kreálsz ahol mint nato partner a svédek is becsatlakoznak , akkor egyböl van értelme . fiktiv,de elfogadható.
Az, meg, hogy nincs egy vagy két egység a térképen ami volt az meg csak részlet kérdés, később belekerülhet egy javításként
Csak ott is balanszozni kell a kampányban, mert hiába lesz neked az általad felsorolt SAM-eid, ha azok vagy tul öregek a támadó gépekhez és nem sok vizet zavarnak, vagy épp tul erösek lesznek és lehetetlen lenne bármit is tenni ellenük. MElyik a jobb választás szerinted?
SA5
s-75 Egyébként ezek készülnek már , hogy ne hiányold őket.
Az meg , hogy neked, melyik gép mit jelent és mire jó, az egyéni dolog, másnak meg az a non plusz ultra valamilyen egyéni érzelmi megfontolásbol és ha valaki a EE lighninggel akar valaki repkedni akkor lelke rajta Teljesen mindegy, hogy a radarképen azt vagyay egy F5-öst fog be az ember ha le akarja löni. Csak mindezt egy olyan környezetbe lehessen megtenni aminek van reális alapja .
DE az uj szigeten is eléggé szarul fog festeni ha valaki egy kampányt akar kreálni a ww2es eseményekről egy modern nemzetközi reptérrel a szigeteken. -
#33265 Na de melyik legyen?
GR.4 (ez csak UK)
GR.1 (ez kb. IDS szint az elején)
IDS (olasz és GER)
ECR (olasz és GER)
Asszem...
Melyik helyszínhez passzolna és melyik. Melyik évjárat lenne?
Én F-111-ért ölnék, de csak mert kedvencem. De realitása annak sincs. Mert akkor melyik is legyen abból?
F-111D jó kis 70-es évek CRT "MFD"-vel. De nuku PGM.
F-111F. Jó kis PGM-ek (AGM-130 + pod) GBU és Pave Tack. De ebből is akkor a 90-es évek MFD-s változata vagy a klasszik?
És mindig ez lesz a baj, hogy melyik alváltozat és melyik évjárat. Lásd F-16C.
(Aztán egyeseknek még van pofája Frankenviperezni azt, ami a BMS4-ben van.) -
Roodie76 #33264 Azért egy Tornado modult állva tapsolnék én is :-D -
#33263 Na ez az, ami nem lehetséges. A Falcon 4.0 anno nagyon helyesen választotta Koreát, mert sokminden alkalmas. De oda is alsó hangon két teljesen eltérő kinézetű helyszín kéne 1977-1990 és 2000-es évek után. Kinek van erre erőforrása? Te meg kapásból 3-at soroltál fel. Amikor 10+ év alatt sikerül kb. egy nem beta helyszínt kitolni, a Nevadát...
Úgy, hogy egyetlen helyszínen sem tudnál egy épkézláb hadjáratot csinálni, mert nincs hozzá se SAM, se gép, se harckocsi, még generális szinten sem tudtommal.
Van már pl. 2K11 Krug a játékban? Ez kéne mondjuk egy Europe helyszínhez, ha csapatlégvédelmet akarsz a 2K12 Kub-on túl. Vagy NORMÁLISAN modellezett Sz-300V
S-75M Volhov család a fenti és más 3. világhoz? Vagy a csóró államoknál S-60, KS-12/19 AAA ahol nem volt csapatlégvédelem? Akkor ezek áttelepülésével mit kezd a DCS? Vagy, hogy ne csak Sz-300PSz legyen a vége? Hol van Sz-300PMU1/2? Az meg persze OP lenne a 150/200 km HMZ-vel. Vagy hol van Buk-M2?
Jelenleg ott tart a DCS, hogy hiteles fegyveres hadjáratot kb. a Kaukázuson lehet csinálni a gépek egy töredékével egy időszakra korlátozva.
Teljesen koncepciótlan az egész. Erre meg a lenti videóban jönnek olyan balfék kommentek, hogy legyen Vulcan (1982-ben már a kidobás szélén volt, annyira volt modern...) és EE Lightning, ami egy ótvarszar gép volt, egy pontvédelmi vadász. Lehet áradozni róla, hogy az F-15-ig nem volt erőben közelebb semmi hozzá, ha a hatósugara lényegében kb. a brit partok védelmét tette lehetővé.
És ilyen szarokat akarnak egyesek. Nem csak a DCS fejlesztői ostobák úgy lászik... -
#33262 nem is kell univerzális térképet készíteni. Minden kornak megvolt a maga nagyobb háborús helyszíne, így elég lenne azokat a helyszíneket számon tartani és a gépeket azokon belül elosztani.
Mert még mindig kisebb helyen lóg ki a lóláb ha olyan géppel repülsz ami nem harcolt az adott területen, de a kornak megfelelő a környezete és az ellenfélé technikája, mint egy ww2es helyszínen F18-sal repkedni, vagy dubajban me109-sel.
Ezért kellett volna nekik egy ww2es térkép, egy vietnámos, amin a 50-70es évek technikája elfért volna, meg egy irak lrán terület ahol a 70es évektől napjainkig mehetne szinte minden. -
#33261 A második videó melyik részére gondolsz? Mondjuk a kommentek is megérnek egy misét...
Vulcan, EE Lighting és ilyen ökörségekre vágynak. Amikor már F-22 és Bucaneerhez értem, ott már kihullott a hajam. Az egyik minősített típus, a másik meg whatever mennyiségben szolgál és időben is szar.
Kb. a Tornado az, aminek van értelme, de abból is melyiknek? Vagy az F-111-nek a régi gépek közül. A Jaguar és F-15E is jó kérések, de látva a Hornet és F-16 színvonalat és tempót...
Ha meg már lesz szép CVN, akkor lehetne bohóckodni A-6E-vel.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.04. 21:24:58 -
#33260 Minden játék esetén probléma, hogy lehetetlen univerzális map készítése. Mert 20-40-60 év alatt sokat változik a világ. A Dubai-os térképen elég hülyén nézne ki egy 30 évvel ezelőtti gépekkel harcolni. Viszont az alap Kauzkázus is hol így, hol úgy néz ki. A gépek meg összevissza jönnek. Az eredmény ismert. -
#33259 Találtam két videot.
Az első az uj szigetről, ami kb ugyan azt taglalja, hogy jó a sziget ,de a ww2es vonalhoz ha lenne hozzá megfelelő gép, vagy az akkori repülőgép hordozók.DE mivel modern létesitményekkel lesz , igy még egy valós ww2es küldetést sem lehet majd összerakni vele.
Ez a videot, meg csak azért , hogy én a Grim Reapereseket azért komolyabb csapatnak gondoltam, már ha azok akikre gondolok.DE amit itt előadtak, az azért eléggé gáz, hogy szinte egyik típusról sincs semmi fogalmuk sem. HA ilyen emberek a külföldi DCS felhasználók akkor nem csodálkozom semmin sem, hogy ezt csinálja az ED és még tapsolnak is nekik.
-
Razor18 #33258 "Az mind semmi!" én már ugrottam is olyanból... -
bunny #33257 Ez jobb, mert ez ki van belezve :D
-
#33256 Nem is hallottam még róla, de jó tipp, ha arra járok meglesem.
Amúgy Szentkirályon voltam szerződéses, volt szerencsém belülről is látni párat :) -
bunny #33255 Csak úgy szőrmentén, ha valaki a komo-sky 51-es bázis környékén jár, ott be is lehet mászni egy mi-24-be :) -
#33254 Csak a linkelt pdf-ben volt egy nyúlfarknyi hír róla:
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.01.03. 22:09:10 -
#33253 A FB oldal is olyan mintha egy csodagyógyszer weblapját nézném, csak a pozitiv és gratuláló hsz-k vannak, egy sincs aki egy kicsit is megkérdőjelezné, hogy ezt hogy fogják megcsinálni, meg , hogy esett a választás erre a szigetre vagy hasonlók.
Na, és mire tippelsz? Miért van ez? Próbáld ki. Kérdezz rá kényes dolgokra, olyan pillanatok alatt fog eltűnni a komment, hogy frissíteni nem lesz időd az oldalt :D youtube-nál is ezt csainálják, ott annyival sunyibb a rendszer, hogy ha eltüntetik a hozzászólásod, az csak mindenki másnál tűnik el, nálad látható marad. Így nem is tudod, hogy cenzúráztak, egyszerűen csak azt hiszed senki nem reagál arra amit írtál (ismerős kérdezett rá F-16 HUD-nál valamire, nála vettük észre, hogy én nem láttam az ő hozzászólását, és mikor kijelentkezett youtube-ról, utána már ő sem )
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.01.03. 20:40:16 -
#33252 El. A kb. nagy marketing szöveget látni. Semmi mást.
Az viszont érdekes, hogy az áramvonalasított akcióizét is feltüntették az 1 évvel ezelőtti eltűnés után.
És a vicc az, hogy az még talán érdekelne is. -
bunny #33251 Megjelennek, csak félkészen (se). De kiadják, elővételben megveszi a nép aztán szokás szerint panaszkodunk. A mi-24-en még én is elgondolkoztam, a p-47 helyett jobban örültem volna egy p-38-nak, imádom azt a gépen és elég különleges is. -
Razor18 #33250 Inkább az a kérdés, hogy ebből a sokadszorra olvasott esztelen és már első olvasatra is túlvállalás-szagú ígérgetésből megint majd mennyit tudnak betartani és mikorra. Mert hogy az összes nem fog teljesülni így, ahogy ígérik az szerintem már most nyugodtan borítékolható... -
Razor18 #33249 Simán... -
#33248 érdekes egy lista az biztos, és jövő héten még jön egy adag ami nem a repülökről szól.
A FB oldal is olyan mintha egy csodagyógyszer weblapját nézném, csak a pozitiv és gratuláló hsz-k vannak, egy sincs aki egy kicsit is megkérdőjelezné, hogy ezt hogy fogják megcsinálni, meg , hogy esett a választás erre a szigetre vagy hasonlók.
A mi-24-es is elvileg ebben az évbe kijön, de még ennél a kabinfotónál többet nem mutattak belőle.
A MAC-ről épp tegnap néztem a csikket 2018 öszére volt a kiadás dátuma. Oroszországban ezek szerint nem ugyan azt a naptárt használják, ez megmagyarázná a késéseket.
Kiváncsi leszek a 2-2 verziós KA50 és A10 hogyan fér meg egymással, vagy a régebbi kuka ? a szu25ösök mikor kapnak ráncfelvarrást?
news letter
Balázs? el is szoktad olvasni a cikkeket vagy csak írsz valamit ? minden gépről ami megjelenik idén leirták egy kis bekezdésben csak lejjebb kéne görgetni
Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.01.03. 18:52:03 -
#33247 Ez igazából majdnem valamiféle minimum,, hogy a sok izé, amit kiborítottak szervezetlenül az valahol használható legyen minimális szinten. Meg mivel a térkép kb. 99%-a óceán igen hamar megcsinálható. Nagyon régóta az első jófej és értelmes húzás. -
#33246 Erről hol van a hír? Csaptak hozzá esetleg videót is? -
#33245 Hopp, idén jön a Mi24 :) Na az az egy modul lesz amit idén megveszek. -
#33244 Nem vagyok egy kismaancsú én sem, bár nem lapát kezem van :D de ha nyugalomban van a kezem a joyon, akkor én sem érem el a kapcsolót sem és trim-et sem. A hüvelykujjam vége éppen érinti a kaapcsoló alját. -
bunny #33243 Nocsak, ingyenes lesz az új térkép?! Ez kellemesen meglepő húzás. És persze vannak ott még jó hírek :)
https://www.facebook.com/notes/dcs-world-by-eagle-dynamics/introducing-a-new-free-map-to-dcs-world-the-marianas/10162995500445341/
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.03. 16:52:56 -
bunny #33242 Eléred a trim kapcsolót anélkül, hogy fogást változtass? Vagy a jobb-elől lévő gombot? -
#33241 Még nincs - illetve ha a virpil elkészül a kollektív karral, akkor az lesz az alany :) -
#33240 És már van kinézett alany? -
#33239 Erről beszéltem, hogy monyákolni kell.. Arról már nem is beszélve, hogy láttam TM gázkart, amiben két forrasztás egy jancsiszöggel volt áthidalva - gyárilag. Médinkína..
Természetesen nem akarok megtéríteni senkit ;) mert kicsit valóban drága a virpil, de.. egyszer kell megvenni és nem kell vele mókolni.
Én zömmel helikopterezek és a TM még a 10 centis extensionnal sem volt valami egyszerű. Főleg miután már muszáj lett volna megcsinálni a videón látható monyákot.
Nekem idén valamikor egy tervezett projectem lesz, mégpedig a gázkar cseréje. A-10-hez fantasztikus, ez vitathatatlan. De máshoz már elég kevés - nekem.
Ettől függetlenül nem tartom szarnak, sőt! -
Razor18 #33238 Nekem pl. semmi bajom a grip méretével, kesztyű nélkül sem. Nyilván nem egyforma méretű a kezünk. -
#33237 Nem. A Virpil alap, a 10 centis extension, meg a markolat. :) -
bunny #33236 Nekem a virpil jobban tetszik mint a warthog, viszont az árak ... hát azok duplák sajnos. Én az alzás kuponos időben vettem amikor még 117-re le is akciózták a TM joy+throttle szettet 102.000Ft-ért, ez 300 euró a mostani atomerős forinttal. Ebből a legolcsóbb virpil base+grip kijön, de sehol a throttle ami újabb 100 rugó lenne. Szóval a virpil minimum dupla áron van, ezt azért érdemes szem előtt tartani. Ha közel egy áron lennének, én csont nélkül a virpilt vettem volna.
Hozzáteszem hogy nekem tetszik a TM, én nem érzem hogy gond lenne a mozgatással, persze meg kell ragadni az biztos. Nekem ami bajom van vele az egyrészt amit írtam, a throttle alapon lévő kapcsolók, a markolattal pedig az, hogy csupasz kézzel nagy, mivel a pilóták kesztyűben használják. Nekem úgy lenne kényelmes ha a kéztámasz feljebb lenne egy ujjnyival. Én ott beáldoztam volna az 1:1 arányt, aránylag kevés fotelpilóta repül kesztyűben :D
Szóval ár-értékben a TM warthog, de ha pénz nem számít és van véletlen készletük akkor tuti virpil.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.01.03. 10:00:24 -
beci43 #33235 Vagy ezt megcsináljátok.Nálam bevált, egészen finom mozdulatok elérhetőek vele. -
Pedál? Mintha az is tetszett volna.. -
#33233 31-én jött meg nekem is. Egy csoda! :)))
-
#33232 Nem plug&play sajnos (hogy xarjanak sünt :)
Rácsavarod a Warthogot simán az alapra, majd le kell tölteni az ő saját virpil progijukat és ott kell beállítani mindent. Kicsit bonyolult elsőre, át kellett nyálaznom a fórumot hogy mit kell csinálni mert nekem nem igazán volt egyértelmű.
De nem egy nagy valami, egyszer megcsinálod azt hali, utána működik tökéletesen.
Ahogy Leon is, én is a gyenge rugót használom közép nélkül, baromi jó így repülni mindennel.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.01.02. 20:18:11 -
Razor18 #33231 "Nur langsam, langsam. Nix ugribugri !" Ilyen áron egy darabig még kibírom új grip nélkül... Mondjuk az látszik az alapon, hogy benne van az anyag, meg hogy nulla mechanikus deadzone van benne középen...
Simán plug and play, még TM WH grippel is?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.01.02. 19:26:57 -
#33230 Aha. Vagy vehetsz hozzá a virpiltől. -
Razor18 #33229 Tehát ez a joy "alapegység", amibe akár a TM WH markolatot is bele lehet csavarni?