36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#25301 Én amúgy is Cold War felállásban repülnék vele. :) -
#25300 Három lépcsőben fogják kiadni az egyre bővülő fícsör listát, amit majd tavasszal kézhez kapnánk, az kb repülni tud meg buta bombát dobni. Radar, TGP, ilyen alap dolgok sem lesznek még rajta, datalink, komolyabb fegyverekről ne is beszéljünk. Öreg vagyok én már fizetős beta teszternek, majd eldöntöm, hogy kell-e ha már rámondják, hogy kész. Harriert sem vettem meg early accessben. Ráadásul a Hornet az multirole lenne, amíg ilyen az Amraam meg a rakéta modellezés mint most, addig az A-A képességei úgyis kuka. -
#25299 80 USD egy modulért vicces. Full AAA játékok nem kerülnek ennyibe. Engem érdekel a Hornet, de kb. 30 USD-nél többet nemm adnék ki érte főleg nem beta állapotban. -
#25298 Én majd megveszem ha késznek mondják, és látjuk, hogy melyik fícsört hogyan modellezték le. -
#25297 Ez a post szerint Már elörendelhető a Hornet?
59$ a 79$ helyett és tavasszal jön ki. -
#25296 Ez új Kaukázus megjelenést azóta sem tolták odébb? Most is jan vége a terv? -
StevN430 #25295 Szia, más kontrollerrel működik a potméter beállítása? Nincs egyébként ilyen kontrollerem. De a standard eljárás a beállításához:
0. Csatlakoztasd a joy-t
1. Options -> Controls ->
2. a bal felső sarokban kiválasztod, melyik gép vezérlőit akarod beállítani (pl. Su-25T)
3. kiválasztod a vezérlők kategóriáját - a te esetedben Axis Commands
4. kikeresed a Thrust nevű sort, ebben a sorban duplaklikk arra a cellára, ami a Thrustmaster T16000 FCS oszlopában van
5. kiugrik egy ablak amiben kiválaszthatod a joy gombját vagy potenciométerét. Itt ne válassz ki semmit, csak mozgasd meg a potenciométert egy párszor ütközéstől ütközésig. Ekkor a Key/Button sorban meg kellene jelennie a te potencométered nevének magától (általában Slider_1)
6. katt az OK -ra és ezzel kész is vagy -
wolfhgb #25294 Ebbol egy par kesztyus kezig mar eljutottak a fejlesztok vr alatt, ha vannak touch vezerloid, de kapcsolgatni meg nem tud, na, ha az is megjon, mar rogzitem is fel a kezfejemre a touchot, h tudjam fogni veluk egyutt a hotast, ha pedig kidobnak vegre valami okos kis egyszeru kesztyut, amit erzekelnek a kamerak, tobbet nem is megyek dolgozni. :) -
Ludowik #25293 Jó ez a cucc én a harci tündért próbáltam ki. De otthonra nem kéne. Valami hiányzott és ezt ti is leirtátok.kapcsolgatni a kezedet látni mit csinálsz na a repcsikhez ez kell. -
Solt #25292 De nem lehet csak a pixelszámot nézni, mert ez nem így néz ki! Eleve alapból van egy 1.4-s "eye buffer" a 2160x1200 felbontáson, tehát máris 3.628.800 pixelnél járunk és még semmi nem történt érdemben. A képminőség érdekében sokan erre még rádobnak egy 1.5-s PD-t és a "pixelszám" rögtön 5.443.200 pixelnél jár, de 3D-s képünk még nincs.
Az, hogy te minden monitoron mást csinálsz, abból nem lesz 1 db 3D-s kép, nem mozogsz térben, nem kell árnyékot számolni a térben, stb. Nem véletlen, hogy minden gyárilag belőtt VR beállítás a játékokon belül lejjebb veszi az árnyékokat, az AA-t, de még az AF-t is.
Monitoron 1 nézőpontot mozgatsz egy 2D-s felületen, VR alatt két külön nézőpontot kell összehangolni térben. Monitoron ha fordulsz és egy pillanatra megakad a kép nincs semmi gond, tehát elég éppen azt kiszámolni amit látsz, VR alatt nem akadhat semmi mert rosszul leszel, tehát minden mozgás minden tengelyen folytonos kell, hogy legyen. Nem tudom, hogy ez miképpen van megoldva, de gyanítom, hogy a VR API-k más számításra kényszerítik a játékok motorjait, vagyis nagyobb mértékben vagy teljesen kivannak számítva azok is amiket éppen nem látunk.
Amennyiben szakmaibb magyarázatot szeretnél alaposabb indoklásokkal, akkor tedd fel a kérdésedet a PH-s VR topikban, ott van jó pár fejlesztő, programozó, biztos, hogy értelmesebben el tudják magyarázni mint én, de a lényeg, hogy teljesen indokolt a nagyobb terhelés, nincs ebben semmi fura. ;) -
#25291 Ezt biztos hogy konkrétan így nem igaz, a legtöbb modern játék legnagyobb kihívása, hogy mit hogyan rejtsen el, amivel nem kell számolni. CloDnál például van egy olyan hiba, ezért is nincs még ez a fícsör bevezetve, hogy éjszaka a leszálló fényt ha felkapcsolja a mögötted jövő gép, akkor úgy bevilágítja a kabint, mintha a gép hátulja hiányozna... mert tényleg hiányzik is. Ha a pilóta előre néz, akkor a külső repülőgépmodell egyszerűen nincs ott. Nincs a kabinnak hátsó fala, és nincs repülőgép törzs sem (hitboxok nyilván ott vannak és külső nézetből mások is rendesen látják). Ezért aztán a hátsó reflektor akadálytalanul világítja a műszerfalad.
Erre akkor jöttünk rá amikor az éjszakai fényeket teszteltük. Volt is miatta hüppögés, mert rég várt fícsör lenne már a fények hozzáadása.
Vagy a másik. Tankozni próbáltunk, mert a tankok is vezethetőek (korlátozottan) CloD-ban. Mindenki spawnolt a reptéren, erre sem fa, sem épület, semmi nem volt kirakva. Kiderült, hogy a térkép tereptárgyait csak akkor jeleníti meg, ha egy repülőgép van 20 vagy 30 km-es körzetben. Addig tök lapos az egész. Be kellett tenni egy fegyvertelen AI Tiger Moth-ot a reptér fölé, és akkor megjelent minden.
Sok ilyen trükkös spórolás van, egész egyszerűen azért, mert mindig mindent számolni nem lehet. Pláne nem OR felbontással, 90 fps-el. Abból lesznek a bugos, akadós optimalizálatlan izék. Az egyik programozónk mondta ezt, nagyon jó mondás: a grafikai tervezők feladata nem akkor fejeződik be, ha már nem lehet mit hozzáadni, hanem akkor ha már nem lehet semmit elvenni. Ez lenne az optimalizálás lényege.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.01.09. 17:47:32 -
#25290 igen ebben igazad van, viszont az, hogy 10 cm-el odébb még egy kamera képét ki kell számolni egyszerre nem eredményezhetne annyival több elemet.
Azt, meg, hogy a nem látható részeket is kiszámolná folyamatosan , nem hinném, mert az annyival több memóriát is igényelne amivel nem emelkedik a használat során ha VR vagy sima verzióban futtatsz ugyan azt a játékot. ÉS 2d alatt is simán tudsz olyan gyorsan megfordulni , hogy az eddig ki nem számolt részek is felbukkanjanak
-
Pitti #25289 persze nincs szükség teljesen körbejárni, de jól néz ki ha kilépsz a fülkéből, és körbenézegeted amennyire engedi a zsinór. :)
De pl assetto corsaban az F1-es autókat bizony tüzetesen megnézegettem, le is ültem mellé az aszfaltra... ööö akarom mondani a szőnyegre :)
jól néz ki, na... :)
egyébként nem kell megkerülni, simán átmegyek a gép törzsén a másik felére, csak egy kanapét kell átlépnem a másik oldalon
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.01.09. 17:28:20 -
wolfhgb #25288 A vr nel a gep a nem lathato teret is szamolja, ugy olvastam valahol, mert 90fps nel akadna a kep, ha mondjuk hatra fordulsz valamiert hirtelen, ezzel is magyaraztak, h miert nem lehet osszehasonlitani siman egy monitoros megjelenites felbontasaval. -
wolfhgb #25287 Pitti, azert most mosolyogtam na, ahogy elkepzeltem, ahogy korbe setalsz egy tizen nehany meteres su-27 est mondjuk! :) nem hulyeseg egyebkent, en is fanatikus vagyok, de solt kollegat is megneznem, ahogy korbe gyalogol egy 18 meteres kamiont na! :) Hol laksz te, hangarban? :) na jo, ezek csak poenok. -
rfulton #25286 Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha valaki használ ilyen joy-t magában.
Vásároltam egy Thrustmaster T16000 FCS joy-t nincs hozzá külön tolókar. Ezen van egy kicsi tolópotméter, amit szeretnék beállítani a DCS játékban, ám valamiért nem működik. És nem igazán értem, miért nem tudom beállítani a controls beállításaiban hogy ez legyen a gáz adás".
Mi lehet a gond? előre is köszönöm. -
#25285 A legtöbb játéknál a kamera pozíciójából kitakart dolgokkal nem számol, sem 3d modellt, sem textúrát, sem fényeket Ezért van az, hogy ha talajon repkedsz de csak az eget nézed, akkor sokkal jobb lesz az fps-ed, mintha az erdőt meg a házakat néznéd. Pedig azok a házak ugyanott, ugyanolyan távol lennének tőled mindkét esetben. Attól, hogy a kamerát kicsit más helyre tolod, azzal nagyon sok dolgot újra ki kell számoltatni vele, ami a grafikai megjelenítést illeti. -
#25284 Elolvastam, de ha csak a pixelszámot nézzük a 6 monitoros kivitel 3,2x tobb pixel kell mint VR-ben. és ott is megcsinálhatom, hogy az egyiken videot nézek a másikon netezek a harmadikon autoszim megy a negyediken egy másik játék, tehát különbözö adatfolyamot kell számolnia is és müködik. a VR-nél meg 2x kell egy kicsit elcsúsztatott képet számolnia .
Ettöl fuggetlenül valahol lehet olyan dolog amire nem gondoltunk, de igy a két dolgot összehasonlitva nekem fura . -
Solt #25283 Szerintem olvasd el mégegyszer amiket írtam. -
#25282 Most akkor ellentmondasz magadnak, ha azt mondod, hogy mindegy, hogy 6 monitoron egy nagy képet szétosztanak vagy két képet
Ha kiszámolod 6x 1980x1080 60hz és a 2 x1080x1200 x90hz . Az egyik müködik simán egy régi VGA-val mig az utóbbi még a mostani csuccsal is csak kompromisszumal.
Nekem itt nem kerek akkor valami. -
Pitti #25281 jajaja, igaz, nem figyeltem
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.01.09. 14:53:04 -
Solt #25280 Repvez monitoros kijelentésére értettem... ott csak 1 nézőpont van renderelve akárhány monitor is van a VGA-ra kötve. -
Pitti #25279 a két szemed egy-egy különböző nézőpont... különben nem lenne 3D a látvány
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.01.09. 14:51:35 -
Solt #25278 Dehogy kell több különböző pontot renderelni... az egy nagy kép többfelé osztva! Gondolod kitaláció, hogy a VR gépigénye nagyobb mint a 2D gépigénye? -
Solt #25277 Amikor megvettem a Riftet még teszteltem az ETS2 alatt, a VR gépigénye kb akkora mint ugyanazon beállításon a 4K 60FPS igénye. -
#25276 6FHD monitor 1 VGA elvileg itt is több különbözö pontot kell rendelelni mindegyik monitornál és ennél már vannak erősebb VGA-k is.
ugyhogy nem értem, föleg, hogy ha ugyan az a játék, mondjuk 3 vagy 4 monitoros kiterjesztésben jól meg , de a OR-ben meg nem tudja a kisebb felbontáson sem. -
Solt #25275 Jó, hogy jártattam a számat az adatátvitelről, most olvasom PH-n, hogy a TPCAST embere állítólag azt nyilatkozta, hogy akár a következő generációs VR adatmennyiségéhez is van már technológiájuk, csak amíg nincs rá igény nem gyártják. Asszem kicsit lemaradtam a témában... amióta nem jó a táblagépem nem tudok mit olvasni a rötyin! :D -
Pitti #25274 Szerintem az van, hogy 2 különböző pontból kell a nézetet renderelni egyszerre és az nagyobb teljesítményt igényel mint pl 3 fullhd monitor egy nézetből renderelve.
Én is azt vártam, hogy majd az egekben lesz az fps 3 monitor után oculussal, aztán francokat, a fele lett csak. -
Solt #25273 Egy dolog, hogy mit tud kezelni, és egy másik, hogy mekkora a teljesítménye annak a kártyának! :) SLI/CF nem opció VR alatt, nem működik. -
#25272 Most ezen mit nem értesz? -
#25271 Amugy nem akarom szétoffolni a topicot, de nem értem, hogyha 4-5 FHD monitorokat tud kezelni egy VGA akkor miért olyan nagy gond 2 nagyobb felbontásut meghajtani neki? föleg ha még SLI is kiépithető. -
#25270 Nem is kell , a valóságban is 3an vannak a fülkében :) na meg azért is mert olyan hangos, hogy egy ember el se tudná viselni :D -
Pitti #25269 Persze....hogy átverjék.... OK, ....de ha annyira nem izgat akkor miért idegesít rohadtul?
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.01.09. 14:16:10 -
Pitti #25268 Meg ha el is tudnám olvasni mi van a kapcsoló alá írva, mert van olyan jó a felbontás... lenne a kánaán :) sajnos nem vagyok annyira fan, hogy pl a mi8 összes kapcsolóját fejből tudnám. :) -
#25267 Kickstarter címsor: "Pimax: The World's First 8K VR Headset" - ezt te minek értelmeznéd? Fantázianévnek vagy felbontásnak?
Teljesen nyilvánvaló, hogy a 8K-t azért választották, és azért írják le a FAQ szinte minden sorában, hogy átverjék azokat akik kevésbé vannak ezzel képben. Utólag azt mondani, hogy az csak fantázianév, az szerintem nem egyszerűen cinikus és pofátlan, hanem konkrétan csalás. De én nem fizettem nekik semmit, szóval engem annyira nem izgat. -
Solt #25266 Könnybe lábadt a szemem! :D -
#25265 meg az lenne, jó ha szemüveg nélkül is tökéletesen lehetne használni és lenne szemmozgás érzékelés is. Nekem ez fontosabb mint a kapcsolgatás -
Pitti #25264 Nem a felbontást mondják 8K-nak hanem ez a fantázianeve.. bárcsak ez lenne csak ami idegesít :) nincs olyan vas és nem is lesz egy darabig ami 2 x 4K képet 90 vagy csak 45fps-el tudná renderelni stabilan. én a 2x FHD felskálázásával is nagyon meg lennék elégedve, de még az is necces. Most a rift egy erőgéppel sem tud stabil 90fps-t mindig
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.01.09. 14:06:46 -
Pitti #25263 Az a másik ami nagyon kell, pl a leap motion is egész jó, de mások is fejlesztenek hand tracking modult, nem kell kesztyű sem.
Mindenképpen az lenne a legjobb, ha nem billentyűkombinációkat tanulgatnánk, hanem a virtuális térben valóban kapcsolni lehetne a virtuális kapcsolót, kart, esetleg potit. :)
Amúgy ehhez vagyunk talán a legközelebb :) -
#25262 Primax 8K... nemtom, engem rohadtul idegesít, amikor a 2x 4K felbontást 8K-nak mondják, amit ráadásul alacsonyabb felbontásról upscale-elnek fel, mert nem is natív felbontást fogadja a PC-től...