Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon sok mindent meglehet belőle érteni és tanulni mind a repüléssel illetve a szimulátorokkal kapcsolatosan. Mivel ugye laikus vagyok a szimek világában, és én sem gondoltam volna, hogy ilyen apro "szír-szarokon" múlik a dolog. Az ember csak azt látja, hogy működik, de igazából bele sem gondoltam, hogy mennyi utána járás, és munka van esetleg, egy egyszerű kapcsoló lemodellezésében. "Hiszen csak egy kapcsoló" gondolná az ember. Tényleg jó olvasni!
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Az ilyen fórumos sztorizgatásokban nem sok könyv alapanyag van, örülök ha tudok újat, érdekeset mondani, de nem fogok könyvet írni 😊
www.pumaszallas.hu
Nem repülés ugyan, de mégis csak megírta 😊
Tengeralattjárók 1939-1945 a címe.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Az meg természetes, hogy belő infókat nem adsz ki, hisz' nem adhatod ki.
TFS tagként nyilván több mindent hall és lát az ember mintha csak a fórumokat szörfölgetném, de most már a titoktartásira is figyelni kell, úgyhogy "belsős" infók tőlem sem jöhetnek már. De azért nyitott szemmel járok, ami egyszer publikba került, az már publikus. 😊
www.pumaszallas.hu
Én személy szerint nagyon élvezem az írásaidat. Amellett, hogy jól írsz, qrva sok dolgot tudsz, amit meze halandó nem.
Köszi!!
Ami a fejlesztést illeti, igen, nagyon sok triviálisnak tűnő dologról egyszerűen nem írnak a manualok. Jellemzően azok a dolgok, hogy mik milyen gyorsan mozognak, vagy hogyan kell pontosan működtetni, vagy milyen hangja van, milyen színe van (ez mondjuk fotókon látszik, de ww2-es gépeknél ez sem mindig nyilvánvaló). És sokszor belefuthat az ember olyanba is, hogy extra dolgok vannak a kabinban, amit csak field modként, már használatbavétel után tettek bele, arról meg a manual említést sem tesz. Egyik ilyen hiba pl a Bf 109 E kabin a clodnál, az ablak alatt ott a farokfutó rögzítés ki/be kapcsoló kar, viszont farokfutó rögzítés még nem volt 1940-ben a gépeken, azt csak 41-42 után kezdték beleszerelni. Az E-3 múzeumi példányban, amiről sok infót vettek, abban viszont benne volt, így a 3d modellező is megcsinálta. Vagy például a másik ilyen híres tévedés, a szívótérnyomás jelző műszeren látható volt a sorozatszám, valamelyik csendes őrült meg kiderítette, hogy azt a serialszámú műszert csak '42-ben gyártották le, úgyhogy a TF kicserélte egy hihetőbb számra 😊
www.pumaszallas.hu
Azt lehet tudni az RRG stúdióval mi lett, miért szállt ki? Egy időben nagy felhajtás volt, hogy ED-ékkel együtt fejlesztenek, aztán nagy csend lett.
www.pumaszallas.hu
Ellenben egyetlen olyan szimulátort sem tudnék mondani, ami Koreát, Vietnámot vagy valamelyik arab-izraeli összecsapást próbálta volna modellezni. És nem, az nem Korea, hogy kiadom a Sabret meg a MiG-et a hozzá passzoló egyéb gépek, objektumok és térkép nélkül, azt üssék egymást a Krími panelházak fölött. Elképesztő igénytelenség volt, persze hogy befürödtek vele.
Persze utólag már mindenki mondhatja, hogy bele sem kellett volna kezdeniük, de az ED-sek döntése teljesen jogos volt AKKOR amikor azokat meghozták.
Modern era. '67-es hat napos háború, vagy a '73-as Yomm Kippur jöhet akkor szóba? Szerintem is mindkettő érdekes terület lenne, de mindkettőben elég erős Izraeli fölény volt, hat naposban nagyon durván, 10-1-hez hozták le harmad annyi géppel (ott nem volt még amerikai gépeik sem, csak franciák), a yomm kippur kiegyenlítettebb volt gépekben és veszteségben is, de 4-1-re azt is lehozták, és ott már volt A-4 és F-4 is a Mig-21 és társai ellen (sőt, az első napot leszámítva a hat napos háborúnál is jobb bevetés/veszteség aránnyal dolgozott az IAF!). Ennyi erővel akkor lehetne Vietnám is, ott kevesebb francia és több amerikai típussal. De mindkét harctéren (yomm kippur és vietnám) a légvédelem, főleg az SA6-osokkal is tevékenyen kivette a részét a nyugati típusok lelövöldözéséből, a gépek-gépek elleni arány még rosszabb volt orosz típusok szemszögéből nézve.
Koreával pl eléggé befürödtek, van Mig-15 vs F-86, de szinte alig repülik. Volt is ezekkel a gépekkel egy meghirdetett légiharc bajnokság, hogy az eladások kissé felpörögjenek, de alig 1-2 szerveren lehet ezeket választani.
Szerintem az ED-sek legnagyobb baja, hogy qrva jól bejött nekik ez a modulos rendszer, és bárki aki odamegy hozzájuk, hogy megcsinálná ezt vagy azt a típust, azt simán engedik, ha a hivatalos köröket lefutották. És az emberek megveszik, szó nélkül. Egyszerűen nincsenek rákényszerítve, hogy csomagokban, korszakokban gondolkodjanak. Ez a ww2 volt hosszú idő óta az első olyan próbálkozás, amikor modern era mellett más korszakot akartak csinálni csomagban. Gépekkel, térképpel együtt. De persze ez sem jó, mert amikor elkezdik, akkor jönnek a kedves júzerek azzal, hogy miért nincs újabb Mig-29 inkább? (mintha eddig is csak azért nem csinálták volna meg, mert nincs hozzá kedvük)
www.pumaszallas.hu
Az erőforrások elvonása zavart. Most, hogy külső fejlesztők számos alaposan kidolgozott modern típussal kijöttek, már kevésbé fáj a dolog, de annó a Mustang bejelentésekor nem volt örömteli hallani, hogy a Flaming Cliffsben Flanker 2 - LoMac szint felett kicsivel kidolgozott korszerű típusok részletezése, AFM-je helyett jön egy totál WTF irány.
Tom, köszönöm a korrekt hangnemet és válaszaidat, respekt mindenkinek, aki a szájkarate helyett aktívan részt vesz a kvázi régészeti háttérmunkában és az érdemi fejlesztésben. Senki kedvenc területét nem szeretném ócsárolni, mindenkinek mástól porcosodik, nekem a gázturbinától.
Az utánajárás: Azért fizetünk mostmár arcpirító összegeket ezen játék moduljaiért, hogy legyen miből kutatni, utánajárni és fejleszteni. Ezért fizetjük őket, csinálják meg. Ne mond nekem, hogy egy átlag harmadik generációs típusnak nehéz utánajárni, mikor televannak velük a múzeumok az USA-ban és kelet európában is (csak magyarországon szinte minden fontosabb MiG-21 alváltozatból van kiállított példány). Azt sem hiszem hogy ne lehetne ma is élő pilótát/szerelőt felhajtani, aki a Vietnámi vagy valamelyik arab-izraeli háború alatt repülte a típust.
A DCS legnagyobb baja a koncepciótlanság és az ostoba menedzseri döntések végtelen sorozata.
Szerintem amúgy Vietnám nem lenne jó terep a DCS-nek, mert ott elképesztő volt a szembenálló oldalak közötti technikai egyensúlytalanság a levegőben. Egyik oldalon ott lenne az észak viatnami légierő korai MiG-21ese (két darab pilonnal a szárnyak alatt, rajtuk egy-egy ratyi rear aspect only Atollal) meg a MiG-17 és a kínai J-6os(MiG-19). A másik oldalon meg olyan típusok mint a zseniális, BVR képes Phantom. És itt a játékban nyilván nem lennének idióta RoE szabályok, amik a valóságban olyan durván visszafogták a Phantomokat. Nem tudom ki akarna MiG-19essel Sparrowokat kerülgetni,reménykedve hogy hátha egyszer kifogynak a rakétákból a Phantomok és közel jönnek.
Valamelyik (de még az F-15A Baz korszak előtti) arab izraeli háború sokkal jobb terület lenne. Mondjuk a Phantom ott is megkerülhetetlen tényező.
Megválaszolom: semennyire.
Hogy Yoyoék mit foglalkoznak légcsavarosokkal a csövesek helyett, hát ez már más kérdés, ezt talán vezesd elő ED fórumban, ott bárki elmondhatja a véleményét, aztán hogy az ő részükről meg mennyire foglalkoznak vele, azt majd az idő eldönti <#alien>#alien>
www.pumaszallas.hu
Mindezzel együtt magam részéről örülnék, ha az elvileg modern környezettel foglalkozó fejlesztő csapat nem kalandozna másfelé.
Egyébként Yoyo 12:20-től mesél erről is:
A dokumentációkkal ahogy látom szintén qrva nagy a tévedés, egyáltalán nem igaz, hogy ezeket könnyű lenne beszerezni, a Grumman pl nagyon komoly licence díjakat kér bármilyen Grumman típus játékba programozása esetén. Azon kívül a repülőgépekhez kiadott eredeti pilot manualok és javítási leírások is sokszor bizonyulnak kevésnek, mert nagyon sokszor csak megemlítenek dolgokat, hogy ezt vagy azt kell a pilótának/szerelőnek csinálnia, de nem adnak teljes képet arról, ami egy szimulátor programozásához viszont fontos lenne tudni. Tök triviális dolgokra gondolok itt. Bf 109 prop pitch állítás például, hány fokot mozdul a légcsavartoll ha a kapcsolóval le vagy fel állítod? A manualokban részletesen le van írva, hogy a pilótának hogyan kell használnia. A szerviz manualban benne van a kapcsolási rajz, és az, hogy hogyan kell beszerelni. Viszont nincs leírva az elektromotor fordulatszáma és a fogaskerék áttételezése. Onnan tudjuk mégis, mert egy elfogott gépen a Franciák megmérték, és az a tesztjelentés fennmaradt. Aztán a VDM cégnek is találtunk egy doksiját, amiben szintén volt szó arról a motorról, így a fordulatszámot legalább két helyről is megerősítették. De az már megint nem a Messerschmitt doksik között volt, hanem a VDM között (akik a légcsavart gyártották). De ugyanez a helyzet a különböző egyforma kapcsolókkal, húzni kell vagy nyomni, tekerni vagy kapcsolni, és mennyit mozdul el, milyen a hangja, van-e rajta biztosítás vagy különleges mozgás? Ezeket sem a pilot manualban, sem a szerviz manuálban nem találod meg, ha van alkatrész katalógus, akkor jobb a helyzet, de pontos működés ott sem mindig van leírva. Ezért kell pilóta vagy olyan, aki múzeumban, egyéb helyen hozzáfér az eredeti géphez is.
Elhiheted, hogy ez qrva sok utánajárás és gyűjtőmunka, és hihetetlen nagy előnyt jelent az, ha olyan típust csinálhatsz, amihez van rengeteg forrásod, és pilótád aki tényleg repüli a típust. Úgyhogy elintézni annyival, hogy "majd szereznek hozzá doksit, nem nagy ügy" teljesen téves. De. Qrva nagy ügy. A legnehezebb és legtöbb időt igénylő feladat a forrásanyagok beszerzése, a teljesen triviálisnak tűnő adatok beszerzése.
www.pumaszallas.hu
Nem tudom, miért épp ezt a típust választották, nem tudom, miért nyitottak bele egy olyan korszakba, amit több élő szimulátor is feldolgoz, az erőforrásaikat elaprózva csináljanak valamit, ami még nem is a legjobb lesz a piacon. Miközben a más által gyakorlatilag feldolgozatlan modern éra - bocs, Molni, tudom, Falcon, de akkor is - területén sehova sem haladnak.
www.pumaszallas.hu
Mélységesen egyetértek.
GOOBY, pls
BTW, itt engem nem zavar, ha megkérik egy új gép vagy térkép árát, végtére is, rétegjáték, alternatíva gyakorlatilag nincs, és minden beszerzés évtizedes távlaton jelent szórakozást. Jobban zavar a fejlesztés tempója és a műszaki alapok kvázi korszerűtlensége.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
www.pumaszallas.hu
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Normandy Map 1944 Live Stream
Dear all,
With the Normandy 1944 / World War II Assets Pack pre-purcahse 20% off now underway, I’ve been given the go-ahead to do the live Stream on Saturday, 18 March. I’ll probably do so from my Yourube channel at: https://www.youtube.com/user/wagmatt
I plan to start the live stream at 1600 GMT.
Thanks,
Matt
Tehát ma 17 óra, ha jól számoltam.
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2017.03.18. 12:13:13
A 2. hv elején és végén használt gépek nagyon különbözőek, egy korszak választja el őket. És nincs másik szim amiben jól kidolgozott 45 körüli gépekkel repülhetsz. Olyan mintha almát a körtével hasonlítanánk össze.
Persze örülnék neki ha a DCS olyan kidolgozott lenne a többi téren is (térképek, bombázók, stb.) mint a CloD. Ebben az állapotban sajnos csak dogolni lehet ami hosszabb távon unalmas.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.03.17. 16:08:38
GOOBY, pls
A baj, hogy nem tolták rendesen a projectet, és öt évvel később is ott tartunk, hogy van négy vadászgép és talán most már jön egy korabeli térkép is. Valszeg amikor Luthiert kirúgták az 1C-től, és az RRG stúdió összeát az ED-vel, akkor az ED-sek is azért mentek bele, hogy az il2 fejlesztők kis életet vigyenek ebbe a vonalba. RRG mögött volt egy sikeres kickstarter kampány, nekik a P-51 és Fw-190 -el már volt egy kialakított légcsavaros repmodelljük, és akkor úgy nézhetett ki a dolog, hogy ezen a vonalon egyedül lesznek a piacon (vagy legalábbis sok év előnnyel bárkihez képest). Aztán a Team Fusion mégis beleköpött a levesükbe egyik oldalról, hogy a clod mégsem halott, Jason Williams meg a másikról, hogy a ROF engine-re kiadta a saját WW2-es szériájukat - IL-2 franchise neve alatt.
A Normandia térkép ezek után meg eléggé kényszerpálya, egyrészt az összes WW2 modult azzal az ígérettel adták el, hogy lesz térkép is, másrészt így lehet, hogy külsős stúdiók elkezdenek modulokat gyártani erre a vonalra is. Az persze más kérdés, hogy játékosok szempontjából ez a katyvasz mennyire gáz, de ED szempontjából csak mentik a menthetőt. Szerintem.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.03.17. 14:58:44
www.pumaszallas.hu
Sajnos a felbontása olyan amilyen, ezen nem tudtunk javítani.
Pumaszállás - légi harc tankönyvek
www.pumaszallas.hu
Xplane11-t én is néztem, sokat javult a performance, tetszik, de hiába van több, különböző gép is benne, ha nem igazán különbözik az FM, a DCS modulok talán ezért jobbak.