36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
wolfhgb #25381 Arrol meg már ne is beszéljünk, h ezt alkalmazni lehetne nem csak a horizontális látomezőre, hanem a vertikálisra is, tovább csökkentve ezzel a gépigényt. -
#25380 Azt ne felejtsd el, hogy amit te "perifériának" mondasz, csak akkor van a kijelző szélén, ha pont előre nézel. De amikor a szemedet már forgatod, akkor lehet a "periféria" terület is "középen", mert pont nem oda nézel ugye.
OR-nél olvastam olyat, hogy ezért kísérleteznek a szem követéssel, hogy ha a sisakben előre nézel, akkor a periférián leveszi a felbontást, ezzel teljesítményt spórol. Ha elnézel oldalra, akkor meg középen lesz kevesebb a felbontás és a szélén több. Hogy milyen sebességgel tudják ezt megoldani, hogy ne legyen zizis a kép, ne is érezd, hogy homály és éles között váltogat ide-oda, az mondjuk más kérdés (emberi szem pislogás közben nagyot tud ugrani ide-oda, nem tudom, hogy mennyire tudja követni a szem mozgását ekkor). Én kissé szkeptikus vagyok ezzel, de ha megoldják, annak csak örülni fogok.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.01.15. 14:37:44 -
wolfhgb #25379 Biztos egyszerűbb ez tény, de ahogy írtad is és valóban, minél inkább a periférián van valami anál kevésbé látja a szem élesen, ehhez még hozzá adódik a lencse torzítása, ezért kár rá pocsékolni a 4k felbontáshoz tartozó számítási teljesítményt. nem vagyok programozó, de tuti megoldható lenne, h a hmd re olyan képet számoljon a videokártya, ami a középső 60fokban 4k, ettől jobbra és balra további 30-30fokban 2k, majd ujabb 30-30 fokban full hd lenne, igy az össz látótér átlaga kb 2.5k lenne, a látótér közepe fasza éles lenne, míg kifelé haladva egyre kissebb volna a felbontás, de ott már ez kb a homályba is veszne. Csak hab lenne a tortán, ha ezt mondjuk még állítani is lehetne a softverben, látószög tartomány fokban és hozzá felbontás. Itt nem úgy gondolom, h egy szem kijelzőjén legyen 3 akármilyen felbontás, mert az ugye nem épp könnyen kivitelezhető dolog, de ha összevonnak a 4k kijelzőn 2pixelt és arra a gpu ugyanazt számolja, akkor 2k felbontást kapunk, ha pedig 4pixelt von össze, fullhd t számol csak. Ez szerintem nem lenne egetverő feladat a programozóknak, minden hmd tudná használni, simán jöhetnének már most a dupla 4k kijelzővel szerelt hmd k 180 fokos fow val, es nem kéne náluk lefelezni mindjárt a megjelenített felbontást 2k ra, mint a pimaxnál, bírnák a jelenlegi kártyák is a feladatot. Nem kéne a szemkövetéssel sem baszakodniuk, hanem összedobni ezt a vezérlőt, ami ezt levezérli a gpu és a hmd k között. -
Solt #25378 Ezt nem is vontam kétségbe! :) -
VO101-MMaister #25377 es tenyleg:)
Mindenesetre az tovabbra is all, hogy a ket szeles, szogben elhelyezett kijelzo egyszerusiti az optikai feladatot. -
Solt #25376 2 db kijelzőt használnak: LINK -
VO101-MMaister #25375 Azert van egy nagy kulonbseg a Pimax "8"K es a jelenlegi HMD-k kozott optikai teren.
A mai szemuvegek csak 1db kijelzot hasznalnak, amely ugye 1 sikban helyezkedik el a ket szem sikjaval parhuzamosan. Ezt kell optikailag ivre torzitani, a periferias latomezo szelso ertekeig.
A Pimax viszont 2db kijelzot hasznal, amelyeket nem parhuzamosan, hanem egymashoz (ranezesre) kb. 120fokos szogben epitettek be. A lencseknek igy kevesebbet kell torzitaniuk, hogy a periferias kep megfelelo pozicioban jelenjen meg. Raadasul a ket egymas melletti kijelzo eleve joval szelesebb kepet ad, jobban lefedi a latomezot.Tehat osszessegeben nem sokkal bonyolultabb az optikai feladat.
Persze a kep igy sem lesz ugyan olyen eles, a szeleken mint kozepen, de az emberi szem eleve nem kepes fokuszalni a periferikus latoter szele fele, ezert nem zavaro, ha a HMD kepe sem lesz tueles ott.
A csucs nyilvan az lesz, ha majd egyszer nem sik, hanem ives, esetleg szferikus kijelzoket hasznalnak majd, akkor meg konnyebb lesz a megfelelo kep eloallitasa. A technologia elvileg mar ehhez is elerheto. -
wolfhgb #25374 Sajnos egy 8k s eszkozt nem tud egy videokari sem meghajtani, ezert volt vakvagany mikor 3-4 eve mar harangoztak a star vr t, erre gondoltam, a bicska beletores alatt. -
Lysandus #25373 Nem hinném, hogy a starvr bicskája beletört volna. Ott jelenleg a két tulaj harcol egymással (ha jól veszem ki), az Acer-nek már 66 százaléka van, szerintem ki fogják szorítani a Starbreeze-t. A Starbreeze-nek 2013/14-ben 180 millió svéd koronás árbevétele volt, az Acernek meg 2015-ben 263 miliárd dollár. Nincsenek egy súlycsoportban.
A starvr-t nem a starbreeze találta ki, ők is vették valakitől. Ha valakinek beletört a bicskája a starVR-ba, az a Starbreeze, egy ilyen kis cég egyszerűen nem tud egy ilyen projektet finanszírozni. Az Acer tudna, csak nyilván akkor magának akarja az egészet. A kérdés, hogy mikor vásárolják fel teljesen a közös céget. Legutóbb azt hiszem 5 millió dolláros tőkeemelést hajtottak végre a projektben, a rá eső részt a Starbreeze nem tudta kifiizetni... Mondjuk a gépigényről még egy árva kukkot sem hallani, de remélem, hogy az Acer marketingeseinek nem ment el az esze teljesen.
Jó hír, hogy beszállt a versenybe a Pimax, aki az állítólagos 8K-s headsettel hasonló cuccot kínál, mint a StarVR. És a Pimax már mondott árat is: 400-600 dollár, tehát ennek környékén kell beárazni a StarVR-t is.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2018.01.14. 18:21:51 -
wolfhgb #25372 Ebben en is bizom, hiszen a vr rengeteget dob a jatekelmenyen, szimulatoroknal elengedhetetlen. Jo lenne, ha megoldast talalnanak a problemak nagyreszere. -
Lysandus #25371 Ok, igazad van. Remélem egyszer megoldják valahogy. -
sakkay #25370 Hm..na most már tényleg kíváncsi vagyok mi lesz ez. -
wolfhgb #25369 Nem a 200 fok os tererzet ertelmetlen, de ezt mar sokadszor irom, hanem a sisakok lencseje miatti torz kepet ertelmetlen 4k ban megjeleniteni 110 foknal nagyobb latoter eseten. A latoter szelein csak homaly latszodik, viszont a gepet terheli, h azt is szamolja. -
wolfhgb #25368 A pimax sehogy. A 4k s kijelzoin visszaskalaztatja a kepet 2k ra. Ezzel csokkenti a gepigenyt es csokkenti a latott kep halossagat is (screen door). A lencseit nem ismerem, valami nyujtott lencsenek latszik a kepeken. Arrol viszont tobb helyen is irtak, h a 200 fokos fow problemas lehet vele, mivel nagymertekben noveli az fov novekedese a rosszullet eselyet tovabba kb egy jatek sincs ugy megirva jelenleg, ahol 200 fokos fov ot meg tudna jeleniteni a program. -
Lysandus #25367 PvP-ben egyáltalán nem lenne értelmetlen. -
sakkay #25366 És hogyan oldja meg ezt a primax? Elvileg legalábbis. -
wolfhgb #25365 Pont erre hivatkoztam en is korabban, h biztos nem veletlenul maradtak 110 foknal, tovabba a star vr bicskaja is beletort ebbe a 200 fokos ertelmetlen fov ba a jelenlegi optikai megoldasok mellett. -
wolfhgb #25364 Termeszetesen jo lenne egy korrekt szemkovetes, de 200 foknal 100 fok felett ertelmetlen elesiteni a kepet a szeleken, mert a lencse miatt homalyban lesz ugy is. Jo dolog lenne inkabb, h a 4k kijelzok 100 fokba eso reszen valos 4k felbontast hasznalni a megjeleniteskor, a maradek 100fokon pedig boven sok lenne a mai keszulekek felbontasa is, ugy is homalyban lenne. Igy sporolnank az eroforrassal is, a latomezo kozepen pedig baromi jo lenne a kep! -
Solt #25363 Na igen, a lencsét kihagytam a képletből... gyanítom a Vive Pro sem véletlenül maradt a 110 foknál. -
wolfhgb #25362 A tererzethez persze tenyleg hozzajarul. De vajon letezik olyan lencse, vagy barmilyen mas optikai megoldas, amivel megoldhato az, h ha oldalra nezel, ott is eles legyen a latott kep? Sajnos hiaba a szemkovetes jelenleg, a lencse a gyenge pont jelenleg. Oculusek sokat javitottak a dolgon az asszimetrikus lencse hasznalataval, de meg itt sem eles teljes mertekben a lathato kep 110 fokos tartomanya es bejott miatta a kepbe ugyebar a godray optikai tukrozodes, ami sokakat zavar, dcs ben mondjuk ejjszakai repulesnel jol lathato. -
Solt #25361 Ezeknek az "extra" FOV értékeknek akkor lesz értelme, ha lesz már szemkövetés, mert akkor elég csak oldalra pillantani és ott is éles lesz a kép. Abban Tomnak igaza van szerintem, hogy ez a 200 fokos FOV növeli a tér érzetet, még jobban adja az ott vagyok érzést. Próbáld ki Rift-ben, hogy a fejedre nyomod a HMD-t... pár fokkal így nő a FOV, amit azért el tudnék képzelni nyomkodás nélkül is! :) -
wolfhgb #25360 Az igazi kokpit! :) -
#25359 a kabinbelső geometriája fix. Ugyanaz van a 3D térben is. ezt összeszinkronizálni még egy kesztyűs követésnél is egyszerűbb, lévén a kabin nem mozog. -
wolfhgb #25358 Teny, h fontos a periferia! De valoban szukseg van 200 fokos fov ra 4k s pixelsuruseggel? Eloszor is, egy pilota a sisakjaban sem lat szerintem 200 fokot! A masik, h a periferian max mozgast erzekel az ember, elesen semmikepp sem lat, max, ha odafordul, de akkor mar nem periferia. Tovabba, a lencsek adottsagabol, minnel szelebbre nezel, annal homalyosabb a kep, kozeptol 45 foknyira kb mar csak pacak lathatok, akkor minek szamolja ott is a gep a 4k pixelsuruseget? -
#25357 eladó minyó :) -
wolfhgb #25356 A dcs ben mar modelleztek a kezeket a touch kontrollerrel, tokeletes a mozgaserzekelesuk a terben, csak a kabinon meg atnyul vele az ember, ezert semmit nem lehet vele kapcsolgatni. Csak ezt kene megcsinalniuk, nomeg egy vr erzekelt kesztyut valakinek, mert a touch vezerlokkel egyutt baromi nehez ranyulni a joy ra es a hotasra. -
sakkay #25355 jaaaa -
Solt #25354 Várj, mi most a valódi pilóták képzéséről beszélünk... :) -
sakkay #25353 Nekem bőven elég lenne. Szerintem az fontos, ha nincsen valódi műszerfal-márpedig nincsen-,hogy nagyon gyorsan és pontosan kezeljem a virtuális műszerfalat. Ennyi. Ja tekerő és nyomó azt írtam, hogy kell. De aztán kész. Kb egy ujjra rakott izé is elég, amivel simán rá tudsz fogni a gázkarra is.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.01.14. 14:25:12 -
Solt #25352 Egy katonai szimulátorban szerintem fontosabb, hogy a pilóta a valóságban is tapasztalható mozdulatokat végezze el. Tekerje amit tekerni kell, nyomja amit nyomni, stb. Egy ilyen mozgó fél gömb katonai szimulátornál annyival nem ad többet a VR, hogy az eredeti kezelőszerveket érdemes legyen virtuálisra cserélni. Szerintem... -
sakkay #25351 Ha pontos a kéz érzékelés-akármilyen eszközzel-egy gomb és egy tekerő kell rá, a szimen meg maradhat a dcs által megszokott kis kereszt, oszt jó napot. A pontos kéz érzékelés meg már megvan. Én nem is értem miért nem csinálnak már egy ilyen egyszerű kütyüt szimekhez. -
Solt #25350 Hogy oldhatták volna meg? -
#25349 Megoldhatták volna, a technológia adott, és ott a pénz sem számít. Nem ilyen kereskedelmi árakkal és darabszámokkal kell számolni. -
Solt #25348 Azt nem is fogják addig, amíg a "kapcsolgatás" nem megoldott. Katonai és a nagygépes szimekben is ott a komplett cockpit előtted, megy a kivetítő "körben" és helyben vagyunk. Ezt a VR gy darabig még nem fogja kiváltani...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.01.14. 13:49:26 -
Colos1357 #25347 Töröld ki azt, amit alapból létrehoz, és úgy másold be a mentést. -
#25346 A periféria nagyon fontos, ha a térérzet jön elő. Én ültem a Kecsói félgömb szimulátorban is, beszarás, hogy mennyire valóságszerű az, amikor úgy manőverezel a géppel, hogy a szemed sarkából is látod a tájat mozogni (repkedtem vitorlázón IRL, van összehasonlítási alapom). Nem véletlen, hogy ezek az úszószemüvegek nem szorították még ki a high end katonai szimulátoroknál a projectoros kivetítést. -
bootsector #25345 Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Újra kellett telepítenem a gépet, és a játékot is, előzőleg pedig csináltam mentést az input mappáról, a joy beállítások miatt.
Az a gond, hogy sehogy sem tudom rávenni, hogy az újretelepített game onnan olvassa be a profilokat. Nincs erre valami megoldás?
Ha újra be kéne konfigolni minden gépet, kardba dőlök, legalább fél nap.
Nagyon megköszönném, ha van valami ötlet. -
sakkay #25344 Jól van fiúk hamarosan megtudjuk. Mindenesetre nekem nagyon tetszik, hogy van egy csomó nagy, meg az ismeretlen kis titánok is, akik VERSENYEZNEK, és atomra nyomják a pedált. Nem az van pl. mint a modern szimeknél, hogy van egy aztán eszi-nem eszi. -
wolfhgb #25343 A számok nem hazudnak:
4k kijelző= cirka 8mill pixel, ezt lefelezi a hmd erőforrás takarékosság miatt. Előnye, kissebb hálosság a látott képen, ami ok is, nem hülyeség, követendő példa!!! Marad 4mill pixel 100 foknyi látótérre, amiből kb 30 foknyi éles a lencse miatt, akkor meg minek neki azon a részen, a sok sok számolandó pixel??? tehát fokonként cirka 40000 pixel.
kontra mai hmd k:
1080x1200=1300000pixel, ezt felskálázza 1,4 el, azzal 1,8mill pixelnél vagyunk, ezt osztjuk 55fokkal=32000 pixel fokonként.
Hát nem egy egetverő különbség na! -
wolfhgb #25342 Hát, ezt most igy meg nem mondom! :) Sosem látom a hmd től a monitort. Nagyobb a felbontás, amit nem használnak ki, lefele skáláz az eszköz, h bírja a gpu, ehhez kb 80% al nagyobb fow párosul, ami szintén sokat megzabál a plusz felbontásból azért, h a lencsék miatt ez a plusz látótér még a homályba is vesszen, sztem totál pazarlás mind pixel, ahogy erőforrás téren is, ráadásul szinte garantált miatta a rosszullét! Azért elgondolkodtató, h a htc, a pro nál 70% os pixelnövelés mellett vajon miért nem növelte az fov ot? Náluk legalább élesedik a látott kép, nem a homályos perifériára pocsékolják a pixeleket és a gépteljesítményt.