Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne kattingass a jobb gombbal, tartsd azt is nyomva amíg be nem röffen 😊
Átállítgattam a fékeket a billentyűzet jobbra-balra nyíl gombokra, így már fasza. De a motor indítás nem megy. Addig értem hogy lenyomom a bal egérgombbal és nyomva tartom 25 másodpercig, de aztán csak kattintgatok a jobb gombbal aztán vagy beugrik vagy nem. Gázkar alapjárat fölött kicsivel.

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

macleody
Beállításokban a segédleteket kikapcsoltad? 😊
Hát ez az.
A WT fórumán úgy reklámozzák a Hotas-4-est hogy lehet jelentkezni tesztelőnek, aztán a 3 legsikeresebb tesztelő (?) megtarthatja a tesztpéldányát. Utánaolvastam, de sehol nem találtam semmiféle utalást arra nézve hogy mit fejlesztettek rajta a Hotas-X-hez képest.

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

VO101Tom
Sok helyen olvasom én is, amikor kezdőknek keresnek joyt, ezt a Hotas-X -et sokan ajánlgatják, pedig az egy potméteres vacak. 15 éve még biztos jó lett volna, de ma már nem szabad olyat venni ami nem HALL szenzoros.

www.pumaszallas.hu

Köszi a tanácsokat !

Érdekes, én rendben felszálltam és nagyon szépen le is raktam ahhoz képest hogy most próbáltam először a Dórát. Legalábbis most hogy már a Ravcore Javelin botot használom. Januárban vettem meg, 18000.Ft- volt és nekem nagyon bevált. Előtte Thrustmaster T-Flight Hotas-X joyom volt, de azt nem szerettem annyira mint a Javelint. Nem volt valami precíz, finomhangolni szinte lehetetlen volt, és 2 és fél év alatt ki is koptak tengelyérzékelői. War Thundert nyomtam vele végig, de a WT szim módjában használhatatlan volt, sokan panaszkodtak is miatta. A Javelin viszont az X és Y tengelyén Hall-szenzoros, így remélem sokáig bírja.

VO101Tom
Ha a fókán hasra húzod a botot (amit minden farokfutós gépen egyébként is meg kellene tenni taxizáskor), az automatikusan, mechanikusan rögzíti is a farokfutót amikor az a gép hossztengelyében áll. Ezzel a taxizás nagyon könnyen fog menni. A Musztángnál is a bottal van összekapcsolva, de ott bot alaphelyzetében is rögzített a farokkerék, ezért éles fordulónál kissé nyomni kell a botot. A 109-esben a baloldali kabinkeret alatt van egy kar, amivel be és ki lehet kapcsolni. Spitnek semmilyen rögzítése vagy irányítása nincs a farokfutónál.

(ps. mennyire érdekes, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, mint a farokfutó kialakítása, négy gépen négyféleképp oldották meg anno, és akkor a különböző, pedállal összekötött közvetlen forgatást nem is nézzük. De hát ettől lesz hardcore szim, és nem War thunder klón a DCS <#hawaii> )

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Jaja, jó kis gép. Szépen leszállni azzal sem egyszerű elsőre, könnyen elpattan ha nem jó a sebességed vagy túl meredek szögben éred el a talajt. A Messzerrel sokkal könnyebb leszállni 3 pontra (legalábbis nekem). A D9-cel sokat gyakoroltam mire elfogadhatóam le tudtam szállni.
Guruláskor azt is csinálhatod hogy a botot hasra húzod és akkor rögzíti a farokfutót, úgy könnyű irányban tartani. Amikor fordulni kell akkor meg előre tolod és pici fékezéssel könnyen be tudsz fordulni.
Ha van valami jó hotasod (pl x52) akkor a startert rá tudod rakni egy kétállású kapcsolóra, én is így csinálom és így pofon egyszerű az indítás.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.04.19. 17:37:32

GOOBY, pls

Próbálgatom a D-9 Fókát. Nagyon tetszik. Minden könnyen működik, csak a főfutók külön fékezgetésével való gurulás eléggé nyögvenyelősen megy. Meg a motorindító felhúzása és bepörgetése sem a legegyszerűbb, dehát majd belejövök...

Hypo
az egyiket én is tapasztaltam elotte nem tapasztaltam, mas kuldikben se....

Köszi!!!

VO101Tom
Faxomat..lehet tényleg elkezdem falcont bms-t..
. Mit kell hozzá letölteni amúgy?

A DCS su-25 egy két missziójában extrém fps csökkenés van. Sokat nyomtam a dcs-t de ilyesmit nem tapasztaltam mostanában..a gépemben egy 1070-es videó kari van, i5k-3570 4300mhz. Szóval ne legyen 9 fps csak úgy..mi a fax ez?

<#integet2>

Ka-50

Vannak a DCS: World-ben Su-25T oktató küldetések, igaz angol nyelven. Azokból mindent meg lehet tanulni.

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni magam a játékban, de eddig még nem próbáltam DCS-t/Lock on-t. Van valahol magyar nyelvű típus ismertető? Vagy a gyakorló (?) feladatokból meg tudom tanulni a 25-öst repülni? Keresgéltem a neten, de nem sok sikerrel.
s1lkforrent
Meg ahogy nézegetem szegény Assets Pakkba ez így mind belefért, és ezután _ingyen_ tartalommal még esetleg bővíthetik.<#wow1>

Tanks and Mobile Artillery
M4A4 Sherman VC Firefly, M4 Sherman with "Rhino" hedge cutter, Mk VIII Cromwell
Jagdpanzer IV, Pz.Kpfw. VI Tiger I, Pz.Kpfw VI Ausf. B Tiger II, Pz.Kpfw. V Panther, Pz.Kpfw. IV, Sturmpanzer IV Brummbär, Panzerjäger V Jagdpanther

Cars and Trucks
Jeep Willys, Truck CCKW 353, Bedford MWD
Kübelwagen 82, Truck Blitz 36-6700A

Steam Train and Cars
DRG Class 86 locomotive, Tank wagon, G10 covered wagon, DR 50 Ton Flat Wagon Type SSys

Anti-Aircraft Artillery
Bofors 40 mm gun
8.8 cm Flak Gun 18, 36, & 37, 2 cm Flak 30/38/Flakvierling

Ships
LCVP Higgins, LST Mk2, USS Samuel Chase

Infantry
US soldier, UK soldier
German soldier

Aircraft
B-17G bomber

Nem lesz ez túl sok tartalom 30 dolcsiért? Nehogy mínuszos legyen nekik a dolog.<#rolleyes>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

s1lkforrent
Azt esetleg tudjátok miért hanyagolják a Steam platformot? Késnek a peccsek a sajátjukhoz képest, nincs Nevada és így 2.0 sem Steamre, nincs most tavaszi szél ami sajátjukon van(bár tény hogy sokat nem hoz, hol vannak már a -66%-75%-os szép idők<#rinya>) , Normandia sincs még csak említve sem.

Illetve lehet lejárt lemez, de miért nem tudnak Steam kódot adni a saját boltos eladásaikhoz? Valamit a Steamre mutogatnak, de miután a legfostosabb mikro-indie stúdiók is fossák a kulcsokat a gagyi játékaikhoz, nem tudom hogy miért ne tudnának kiosztani párat a vásárlóiknak.<#nemtudom>
Ha meg rettegnek a G2A-tól, akkor fenyítsenek azzal, hogy a sefterek farkát is lebannolják a helyéről mikor kijönnek értük a fekete Pobjedával, mert aki 2017-ben még StarForce-ot használ az _mindenre_ képes.<#idiota>

És ha már Normandia, van ugye a DCS: Normandy 1944 Map, ami maga a térkép egymagában(bár speciel nem értek egyet azzal, hogy a térképekért pénzt kérnek, anno az ingyen gépes DCS Worldosítésnek nem pont az lett volna az értelme, hogy összetereli a népeket a multihoz, és bevon egy Free2Play részt is csalogatásnak? most meg mindenhol jön a paywall biztos az segíti a közös játékot..<#rolleyes>) és van a DCS: WWII Assets Pack, ami.. random térkép egységek lennének? Szóval úgy néz ki szétnyiszálták a kettőt, hogy a Tigriseket más téképre is be lehessen szórni Normadián túl is, de ez hozza magával azt is, hogy a pőre térképpel rendelkezőknek vagy nem lesz egy fia földi járművük sem a tájon, vagy DCS alapját képező modern csomagból Shilkák fognak Bf109-re vadászni.<#idiota>
Kíváncsi leszek hogy fog ez az egész illeszkedni a Combined Arms 1.5-höz, röhögnék ha végül kihoznának egy újabb 30+ dolláros Combined Arms csomagot 2.0-ra mondjuk WWII kompatibilitással(assets sold separately), mert mondjuk méltóztattak pár új löveg irányzékot rajzolni.<#hawaii>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

VO101Tom
Papa és Repvez is leírta a lényeget, talán ennyit tennék még hozzá (F-16 alapján), hogy CCIP (Constantly Calculated Impact Point - Folyamatosan számolt becsapódási pont)- ot nem lehet tárolni, és előre kijelölni sem, csak ott és akkor a HUD-on. Akkor érdemes használni, ha a célt vizuálisan kell megkeresni, kijelölni, vagy mozgó célok esetén eléjük kell tartani (CBU cluster bombáknál pl). CCIP nem kapcsol lézert sem és a GPS vezérlésű bombákat is "buta" bombaként oldja.

CCRP (Constantly Calculated Release Point - Folyamatosan számolt oldási pont) -nál az előre tárolt célok helyzete adott (ez lehet GPS koordináta, radar cél vagy TGP-vel megjelölt cél is), és amikor csak lehet, akkor ezt kell használni. Ha a bomba alkalmas rá, akkor oldás után a cél helyzetét folyamatosan helyesbíti is (lézer pl tipikusan ilyen, azzal mozgó célt is nagyon pontosan ki lehet dobni).

www.pumaszallas.hu

Köszönöm.

repvez
CCIP: a pillanatnyi becsapodási helyet mutatja a kis jel a földön abban a pillanatban amikor megnyomod a kioldó gombot akkor oda fog csapodni. általában direct célzásnál használják

CCRP: itt a célra helyezed a jelet és addig nyomod a gombot mig a számitogép a magasság sebesség emelkedés összetevök alapján ugy nem dönt hogy az adott helyzet a megfelelő, hogy eltaláld a célt. ezt meg indirect célzásnál
Köszi

Papa01
Nem biztos, szerintem:
CCIP: Te oldod a bombát a gomb 1x megnyomásával.
CCRP: A számítógép oldja a bombát, neked folyamatosan nyomni kell a gombot a joy-on, a rombuszos jel a T-n ha jól emlékszem.

Bár az oldási pontot a CCIP-nél is az szg számolja, csak ott manuálisan te oldod a cuccot.
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.04.17. 18:58:45

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Utolsó kérdés törölve..

Lenne pár kérdés su-25-höz:
RWR\SPO mod?
CCIP vs. CCRP? Mi a különbség ? Főleg az alsónál. Nem nagyon értem, nagyjából mindegyik oda megy..ha jól értem a CCIP területre használják?!
Ja és mi a túró a monitornál a frame rate állítás?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.04.17. 18:28:31

Ja, igen ott vagyok de olyan régen nem néztem hogy szinte nem is emlékeztem rá... <#nevetes1>

VO101Tom
Facebook-on fent vagy? DCS virtuális HunAF csoport már 100 tag fölötti létszámmal áll. Ott rendszeresek a közös repkedések (persze nem mind a 100 tag repked online, nem is feltétel a csoportban).
https://www.facebook.com/dcshunaf/

(a v. HunAF zárt csoport, de az előbbi linken lehet jelentkezni).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.16. 19:43:57

www.pumaszallas.hu

A DCS multi része milyen ? Van aktív magyar közösség ?

Köszi<#wink>

VO101Tom
Az A változatnál a Ubisoft is tulajdonos, ezért ED nem adhatja ingyen.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ezen kár töprengeni. DCS-nél egyszerűen nincs sem koncepció, sem semmilyen kontroll afölött, hogy ki milyen modult gyárt le. WW2-es vonalhoz szó van F4U Corsair-ről, és Ju-87 G stukáról. Corsair ugye kizárólag távol keleten repült, a nagy ágyús Stuka meg keleti fronton, sokkal korábban. De a már készülőfélben lévő P-40-est is ide venném, az is reménytelenül elavult a már elkészült gépek ellen. DCS-nél egyszerűen ezzel nem foglalkoznak. Amelyik modulra esély van, hogy sokan megveszik, azt megcsinálják, hiába nincs hozzá ellenfél vagy térkép.

www.pumaszallas.hu

Mert oroszok és orosz gép?
Lehet piár fogás...
Sok játékban van, hogy adnak ingyen tartalmat a többit meg megveszed.
:-)

Érzem kezd tetszeni. De mond meg miért van így...akarom tudniiiii!!!!<#alien>

Már nagyon régen így van azt hittem tudod. Nekem az egyik legjobban tetsző modul! nagyon jól repül, és nagyon sok fegyvezet van hozzá! próbáld ki tetszeni fog!

Miért van su 25 t ingyen és az alap meg nem. Magyarázza el valaki légyszi.

Hm. most hívta fel a figyelmemet Peti, hogy a t az ingyenes...

Köszi. Srácok su-25 érdemes megvenni?

Nálam tegnap este fagyott le a DCS közvetlenül indítás után, aztán újra elindítottam és 2 vagy 3 órát nyomtam a FC3-at.

Arra azért kíváncsi vagyok hogy MiG-19P mi ellen mehet majd. Mert pont az ő korosztálya hiányzik a DCS Worldből : A Sabre már egy kissé öreg, az F-5E meg túl fiatal hozzá képest. Bár Vietnám fölött találkozhattak, legalábbis az F-5 korai verzióival. Az E csak '73-ban jött ki, a 19P meg '55-ben.

Srácok a DCS és a CLOD is 10 percen belül hibaüzenettel fagy. Tapasztalt valaki ilyet mostanában? Pár napja csak. Eddig azt hittem csak a CLOD, de nem a DCS is. más STABIL.

A Mirage az megvan. Alapbol nem szeretek semmit ami Francia, de ez a gép nekem nagyon bejön. Egy nagyon megcsinált vadászgép. Meg ugye van egy olyan apropója is, hogy a Grippen helyett akár lehetett volna ezt is rendszeresiteni a Magyar légierőben. Bár ugy tudom, hogy a Hornet mellett erre lett volna a legkisebb esély.
A Viggent is megveszem valami leárazáskor majd. Az nagyon tetszik, olyan érdekes alakja van. A nyers erő győzelme az aerodinamika fölött! :-) egy időben a Tornádo megjelenéséig europa legfejlettebb harcigépe volt.
Amire viszont nagyon várok az a Tomcat.

Nincs kuss, illetve van, de azért mert azt mondták, hogy most minden Normandia, és aztán ha kész, csak akkor folytatják a szorost.

Érdekes.Hormuzról nagy kuss van,pedig nem csak időszerű,de nagyon jól illene a jelenlegi gépparkba is.A táj lemodellezése pedig nagyszerű,legalábbis amit eddig láttam belőle.

Ka-50

Ehhez nem értek, csak inkább a "világra"gondoltam. Az jobban neki áll' mint mondjuk a heliknek, vagy a 2 vh. gépeknek. Normandiáig.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.04.16. 15:37:32

VO101Tom
Az F-5, Viggen és Mirage 2000 modulok nekem nincsenek meg, de ezekkel elég sokat repkednek Mig21 ellen, és a többség kedveli is ezeket a szervereket.

www.pumaszallas.hu

Mondjuk ez a balansz téma elég durván kiherél sok játékot, legyen az szim vagy MMO. Ott van pl. a War Thunder ahol régen nem volt ilyen gond. Ha nem volt meg a 2 oldalon az elég ember az adott battle ratinggel, akkor berakta a szerver a botokat, aztán lehetett ellenük repülni mert azok aztán kemény diók voltak. Most azonban azt veszem észre hogy mindenhol arra megy ki a játék hogy minnél több, lehetőleg gyenge képességű játékos csatlakozzon, akiknek el lehet adni a prémium dolgokat amikkel jobb eredményt tudnak "elérni".

DCS-n még nem próbáltam multizni. Nem is tudom mit várhatok...

VO101Tom
Csöveseknél? Ezekkel a rakétákkal? <#alien> Amikor pvp szervereken az F-15-ösre nem engedik az amraamot balansz jelszóval, ami egyébként is úgy ki van herélve, hogy sima beameléssel el lehet dobatni vele a célt, amire onnan már vissza sem fog? <#alien> Sidewinderen nem létezik olyan, hogy uncage, csak abban a 3 fokos szűk sávban tud ráfogni radar nélkül, amit a rögzített fej kiad? <#alien> Amikor a közelségi gyújtó négy rakétából egynél pukkantja el a fejet, de a visszajátszásnál tisztán látszik, hogy a többi is majdnem beleakadt a vezérsíkba? <#alien> Vagy amikor -ikonokkal játsztva- Az R73-es először ráfog(!) és lelövi a bejövő Amraamokat, majd utána az enemy F-15-öst is? (erről videó van) <#csodalk> Szorri, de DCS rakéta modellezése jelenleg egy rossz vicc (nem csak BMS-hez viszonyítva, hanem "saját jogon" is <#zavart1>).

www.pumaszallas.hu

Asszem Bödöcs mondotta a kérdésedre válaszolva.
"miért nincsen tengerünk."
MERT NEM KELL!😊)))
1.29 környékén.

Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.04.16. 09:54:38
Mivel nincsen értelme.(még talán csöveseknél egy kicsi) Ha lenne akár csak single dinamikus kampány!! De itt be is fejezem-kb olyan, miért nincsen tengerünk.