Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Abban viszont biztos vagyok, hogy függesztmény oldása után a gépen maradó részeket az oroszok is csak akkor dobják, ha manőverezésben akadályozná a gépet. Ez inkább multi role gépeknél képzelhető el, az ilyen csatarepülőknek sokat nem oszt nem szoroz. Végsebességben nyilván kicsit gyorsul, de vadászgépet akkor sem hagy le, rakétákról nem is beszélve. Viszont ahhoz drága, hogy úton útfélen eldobálják (ezt persze valódi gépekre értem, szimulátorban nyilván mindegy, kivéve, ha a küldetések, hadjárat számon tartja a kiosztható fegyverzetet, mert akkor nagyon kínos, ha mondjuk idő előtt kifogyunk az üza póttankból pl).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.22. 09:49:27
www.pumaszallas.hu
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.21. 22:29:39
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
A Javelinhez ha jól értem lehet később pedált és gázkart venni. Bármilyet? Eddig az X52-t nézegettem. Csúnya, de messze jobb mint a mostani. Inkább Javelin legyen? A kormány om pedálja két tengelyes, nem működik. :-(
@Lysandus: Köszi, pont tegnap kezdtem olvasgatni. Rám fér, esek - kelek.
Gyorskérdések:
- hogy a tökbe bombázzak, ha kétoldalt 4-es bomba zár van. Tudok dobni 1,2, 8-at. Ha négyet dobok, azaz az egyik oldalt, akkor dugóhúzóval kápráztatom el a túlélőket.
- Szu-25-nél állítható az üzemanyag fogyasztás sorrendje? Vagy ha van tök, akkor onnan kezdi kifogyasztani és utána a gépből? Ha kifogy dobható? Vagy csak ha gebasz van?
- üres, nem újratölthető fegyver tubust (?) dobni szoktak
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,
Paraméterek :
• ARM - alapú, nagyteljesítményű 32 bites meghajtó
• 4 tengely (X, Y emelőkar, botkormány) szabályozott pontosságú
(256/512/1024/2048/4096 lépés tengelyenként)
• Szabályozott holtterek
• „Manual” és „Automatikus kalibrálás” funkció
• Az X és Y tengely számozott, érintésmentes érzékelőkkel
• Fordulattengely ellenállással
• Kioldó gomb kibiztosítási funkcióval
• 8-irányú nézetkapcsoló HAT „gomba”
• 29 üzemmód funkció gomb
• Ciklikus üzemmód kapcsoló
• Üzemmód jelző LED-ek
• SHIFT billentyű
• Csatlakozó aljzat külső berendezések csatlakoztatásához
digitális interfésszel
• Nagyteljesítményű USB port
• USB általi felépítést lehetővé tevő telepített szoftver
és specifikáció :
• Interfész típusa: USB 2.0
• Tengelyszám: 4
• 29 üzemmód funkció gomb
• Nézetkapcsoló HAT „gomba” 8 - irányú
• Kompatibilis: Windows XP/Vista/7/8/10
• Teljesítmény: 5V USB portról
Az egyetlen negatívum amibe belekötnék az az elsütőbillentyű kapcsolójának baromi hangos működése, ami kissé zavaró. De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.21. 16:27:36
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.21. 12:23:58
www.pumaszallas.hu
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,
Jó rég jártam itt. Segítséget szeretnék kérni. Nemrég beszereztem végre a DCS World-ot és hozzá az F-15 és Su-27 modulokat. Na most a problémáim a következők: Su-27-nél nem úgy működik a repcsi, mint ahogy az FC2-ben. Gondolok itt pölö arra, hogy gurulásnál az oldal kormányok nem funkcionálnak, csak a gyárilag beállított ctrl+a és alt+a kerékfék billentyű kombinációval tudom irányítani, ami egy kissé nehézkes. Az F-15-nél viszont rendben működik. Ugyanígy nem működik egyik Szuhojnál sem (25, 27) az együttes hajtőmű indítás sem (shift+home). Ez az F-15-nél szintén okés. Továbbá a chat sem működik sem az előre beállított sémával, sem ha én rendelek hozzá bármit. Csak megnyitja az üzeneteket a TAB, de én írni nem tudok a gyári chat beállításokkal sem. Tud valaki segíteni ezekkel kapcsolatban? Ja, és természetesen eredetiek a modulok is, a mostani akcióban vettem meg őket.
Én nem javasolnám ezeket a Logi és egyéb alap joyokat, a minimum szerintem egy használt x52 lenne, 20e ft körül.
Néha ki lehet fogni a hardveraprón, bár most csak egy pro-t látok 39-ért, annyit sztem nem ér.
GOOBY, pls
Persze idővel és sok gyakorlással lehet némi érzésre szert tenni, de ahogyan annak idején Arkagyij Iszaakovics Rajkin mondta: "valami van, de nem az az igazi" :)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Lényegében tényleg egy VKB Gladiator joy OEM verzió. :-) Csak harmad annyiba kerül.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.04.20. 16:43:33
A Su-25T-t próbálva működött az újratöltés. Lehet hogy tegnap "nem baráti" reptéren próbálkoztam.
www.pumaszallas.hu
. www.pumaszallas.hu
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Nem értek a repüléshez, nagyon alap szintű tudásom van. Az említett műszert sem ismerem, de kikövetkeztettem, hogy mit mutat. Este megnézem mit mutat mikor bénázok vele. Este a le és fel szállásokat ismételgettem, hogy kicsit otthonosabban kezeljem a gépben a dolgokat. Míg bolond módjára rángatom a botot, azaz felszállás után hátraarc és próbálok leszállni, addig nem tűnik fel a gép egyenes "tartása". Nem is érzem, darabosan is repülök, meg szerintem minden segédlet benne van, amit a játék alapból ad. Utána elkezdtem útvonalat repülni. Nincs, vagy szimmetrikus a függesztmény, nem változik. Szélmentes tiszta idő, mert gyakorló küldi. Ekkor felszállás után balra, fel emeli az orrát. Valamelyik videóban hallottam, hogy az orosz gépeket folyamatosan trimmelni kell. Bármit is jelentsen a folyamatosan. Gondolom ez a FBW hiánya miatt van. Nagy nehezen beállítottam, hogy ha elengedem a joy-t akkor többé kevésbé egyenesen repüljön. MAjd pár waypoint után megint elkezdte a félre húzást, de más irányba. Tehát beállítás után 10 perc múlva akartam megint "egyenesen" repülni, de ehhez megint "ellen kormányoznom" kellett. Na itt nem tudom, hogy én csinálok valamit rosszul vagy a joy-jal van valami mechanikus gond. Amúgy is nagyon ideges minden mozdulatra. Tudom nem nagy durr, de az ARMA-hoz bőven elég volt. :-)
A kormány pedáljára gondoltam én is, ki fogom próbálni engedi-e. Nézegettem HOTAS-os joyokat, de még korainak érzem. A Szu-25 ingyenes volt, ha egy hónap múlva is olyan lelkes leszek mint most, akkor szerintem beruházok egyre. A cél nem is a légiharc, vagy a multi lenne, hanem a gép "kezelése". Boldog lennék, ha az A-10C-vel tudnék repülni és fegyvereket használni. Ahogy nézem, ott már élnek a kapcsolók, nem kell beseggelni a ctrl+alt+space+xy gombot. :-)
Különben én valamit rosszul csinálok, mert az újratöltés nem akaródzik megtörténni, hiába kérem meg rádión a földi személyzettől. Legalábbis este még megpróbáltam a repkedés végén de nem jött össze. Van ez a MiG-19 modul amit letöltöttem de közel sem tökéletes. Kipróbálom a többivel is, lehet hogy csak a 19-essel van valami gond.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.20. 12:14:51
Írod, hogy beállítod, és 10 perc után megint rossz. Hogy kell ezt érteni? 10 percig jó, és akkor hirtelen megint rossz? Vagy alapból rossz, de csak 10 perc után lesz feltűnő, hogy mégis csűr vagy csúszik a gép?
Sajnos hardcore szimekben nagyon kényelmetlen olyan joyal repülni, aminél a pedál funkció a bot jobbra-balra csavargatásával érik el, sok repülési helyzetben a pedált a bottól függetlenül kellene használni, sok esetben kitérített helyzetben mozdulatlanul hagyni, ami kb lehetetlen ezekkel. Ha a repülős szimulátorokkal komolyabban akarsz foglalkozni, akkor a tekerős joynál még az is jobb, ha vennél egy olcsó autós kormányt, annak a pedáljait használnád oldalkormányra (olyan kell, aminél be lehet állítani, hogy a két pedált egy tengelynek lássa a windows, és akkor a belépés mértékében fogja az adott oldalra kitéríteni az oldalkormányt). Ha van oldalkormány trimm, akkor a helyzet valamivel jobb, legalább egyenes repülésnél nem kell szenvedni vele, de manőverezés, légi harc közben megint sok problémát okoz, ha a pedált precízen próbálnád használni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.20. 11:22:49
www.pumaszallas.hu
Zoltán Benesch videóiból meg pár angolból végül többé kevésbé össze raktam a dolgot. Ellenben az egyenes repülés nem megy. Mindig eltekeri magát, ellen kell tartani a joyon, hogy egyenesen és vízszintesen repüljön. Ha fél óra alatt kitrimmelem, akkor 10 perc múlva megint rossz. Mit bénázom? Egy logitech extreme 3d pro joy-om van, már arra is gondoltam, hogy ez kevés a játékhoz. Ki szerintem nem kophatott.
ezen a videón pl. 2:30-tól jól látszik:
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
Még egy kérdés. Arra még nem jöttem rá hogy a küldetések során az újrafegyverzés hogyan működik ? Leszállok, utána hova guruljak ? Értem hogy rádión kell kérni a feltöltést, kiválasztom a szükséges fegyvereket, csak azt nem tudom hogy hova álljak és vannak-e feltételei az újrafegyverzésnek ?
A WT fórumán úgy reklámozzák a Hotas-4-est hogy lehet jelentkezni tesztelőnek, aztán a 3 legsikeresebb tesztelő (?) megtarthatja a tesztpéldányát. Utánaolvastam, de sehol nem találtam semmiféle utalást arra nézve hogy mit fejlesztettek rajta a Hotas-X-hez képest.
www.pumaszallas.hu
Érdekes, én rendben felszálltam és nagyon szépen le is raktam ahhoz képest hogy most próbáltam először a Dórát. Legalábbis most hogy már a Ravcore Javelin botot használom. Januárban vettem meg, 18000.Ft- volt és nekem nagyon bevált. Előtte Thrustmaster T-Flight Hotas-X joyom volt, de azt nem szerettem annyira mint a Javelint. Nem volt valami precíz, finomhangolni szinte lehetetlen volt, és 2 és fél év alatt ki is koptak tengelyérzékelői. War Thundert nyomtam vele végig, de a WT szim módjában használhatatlan volt, sokan panaszkodtak is miatta. A Javelin viszont az X és Y tengelyén Hall-szenzoros, így remélem sokáig bírja.
(ps. mennyire érdekes, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, mint a farokfutó kialakítása, négy gépen négyféleképp oldották meg anno, és akkor a különböző, pedállal összekötött közvetlen forgatást nem is nézzük. De hát ettől lesz hardcore szim, és nem War thunder klón a DCS <#hawaii>#hawaii> )
www.pumaszallas.hu
Guruláskor azt is csinálhatod hogy a botot hasra húzod és akkor rögzíti a farokfutót, úgy könnyű irányban tartani. Amikor fordulni kell akkor meg előre tolod és pici fékezéssel könnyen be tudsz fordulni.
Ha van valami jó hotasod (pl x52) akkor a startert rá tudod rakni egy kétállású kapcsolóra, én is így csinálom és így pofon egyszerű az indítás.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.04.19. 17:37:32
GOOBY, pls
. Mit kell hozzá letölteni amúgy?