36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#32508 Oké, köszi a választ! :) -
#32507 Szervizben mindenképp kérdezd meg. Nekem egy Samsung monitorral volt hasonló, bekapcsoláskor időnként sötét maradt, majd ezt egyre gyakrabban csinálta. Szervizbe vittem, táphiba volt. 10-15e Ft körül cserélték, ami egy új monitor árához képest töredék összeg. Ha kijelző panel hiba, akkor valszeg kuka. -
#32506 Üdv Urak!
OFF:
Van egy 5 éves 27"-os LG 27EA33-as monitorom, sok üzemidővel. Az utóbbi időben bekapcsoláskor elkezdett villogni (mintha gyorsan ki-be kapcsolgatnám), de már most kb 40 percet kell várni, hogy kép legyen (Bár néha újraindítás után oké..).
Amikor van kép, akkor sötét háttéren, videó, kép nézegetés közben piros vonalak és pöttyök látszódnak néha.
Próbáltam másik kábellel, DVI helyett HDMI, ugyanúgy rossz volt. Illetve másik monitorral, úgy nem volt hibajelenség.
Érdemes, lehet-e javítani, vagy kuka?
Köszi a választ! :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.09.19. 08:15:17 -
#32505 Uh, ez jó ár érte... ez valami konténerből leesett import? -
#32504 Ehh. BMS fórumon fent van az egyik kínai ED admin is, tőle kérdezték, hogy ez a JF-17-es mégis mi alapján készül? Milyen doksik alapján és hogyan csinálják, mert tudtunkkal erről a gépről semmilyen doksit sem lehet legálisan szerezni, valszeg csak tippelik a paramétereket, avionikát, bármit. Két mondattal válaszolt:
- Guess not equals to incorrect. (a tippelés nem jelenti azt, hogy hibás lenne az adat) - nem a faszt nem, csak az a kérdés mennyire hibás, kicsit vagy nagyon. Ha ügyesek, akkor csak kicsit, de ha a gép paraméterei államtitok, akkor nem is lehet pontos, hiszen azzal törvényt sértenének.
- Take it easy. It's just a sim game. They are not making a traning simulator. Don't worry about the documents. (nyugi, ez csak egy szimulátor játék, nem oktató szimet készítenek, ne aggódjatok a doksik miatt).
Ja, oké, akkor erről ennyit -
sakkay #32503 Szerintem valamit elkúrtak. Vsz. nem rakták rá, a szokásos magyar zsebpénzt. A visszaigazoló email jött, innentől már nem nagyon változtathatnak árat tudomásom szerint. Páran berendeltük :)))) -
#32502 Hogy a pérába lehet ilyen occo? -
sakkay #32501 Csalóka ám, mert még az indexnél is jobb a felbontása egy kicsivel-de olcsóbb nála+belső követéses, hat kamerával. A másik, hogy eddig mindenki csak egy nem otthonos' tesztet csinált-szóval a "lencsén keresztüki" tesztek lesznek a lényegesek. De ami nálam irányába billentette el a dolgot, az ez:219 k Ja és ez:8.45-től. Na ez beszarás.. -
#32500 HTC COSMOS VR
mi a vélemyény róla? sztem nem tartalmaz semmi ujdonságot és eléggé drága is a többihez képest. -
sakkay #32499 Jaja. Egy ideje már figyelem őket-jó lenne, ha jó lenne -
#32498 Nem tudom, kínai gép, mégis mennyire lehet megbízható bármilyen infó róla? :) Én még a Deka Ironwork-ről sem találtam semmi érdemleges infót, annyi, hogy talán Bejingben székelnek.
De legalább vörös oldalnak is lesz egy multirole gépe, klikkelhető kabinnal, intró alapján egész jó képességekkel. PvP szempontjából mindenképp jó dolog, ha vannak ilyen gépek. Hogy milyen fegyverei lesznek, az meg majd elválik (a fegvereket ED kezeli, nem a külsős stúdiók). -
sakkay #32497 Nem tudom mit gondoljak. Honnan az infó-milyen szintű a modellezés?! Mondjuk jó lenne egy komoly piros ellenfél, az igaz. -
#32496 Ha jól látom, ezt még nem linkelte senki. JF-17-es full fidelity kabinnal. Egész jó.
-
Solt #32495 Ezek techdemók mind szoftveresen, mind hardveresen... a jelenlegi HMD-k nem véletlenül nem tartalmazzák ezeket a technológiákat, pedig a többségüket már sok évvel ezelőtt is próbálgatták.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a következő generáció híján lesz ezeknek... még a vezetéknélküliség is feladja a leckét mert túl magas a késleltetés. Létezik ilyen megoldása a HTC-nek is, csak éppen nem képes azon a színvonalon működni, hogy mondjuk egy Beat Sabberben a gyors kontroller mozgásokat lekövesse...
Ami várható a következő generációtól, az a FOV és a felbontás növelése... a vezetéknélküliség és a szemkövetés szerintem még cirka 4-5 év mire használható állapotba kerül, de én lennék a legboldogabb ha nem így lenne. -
#32494 Nem az én elvárásom, csak azokat az infokat probálom összeszedni amiket láttam olvastam.ÉS ha már most is vanank ilyen eszközök akkor gondolom, hogy a következő generáció már tartalmazni fogja stabil használható verzióban is.
Meg azt már azért megtanultam, hogy semmiből se érdemes a legelső verziót megvenni, meg kell várni amig kiforrja magát .Most van rá időm kivárni, mert nincs meg hozzá a felszereltségem, hogy VR-be tudjak beruházni.
DE azért a téma érdekel és probálom magam képbe tarani, hogy mi várható az elkövetkezőkben.
VIVE EYE demo -
#32493 Steam VR-al megy, azon van valami. -
Solt #32492 Papíron meg a marketing videókon lehet, hogy működik, de én ezt majd akkor hiszem el, ha saját magam tapasztalom azt, hogy ahova nézek ott a jó minőségű éles kép fogad és nem a szemem előtt rajzolód ki minden... még mindig kizártnak tartom, hogy a pupilla gyors mozgását képesek lekövetni úgy, hogy azt a kijelzőn látható képminőség is kövesse. -
Solt #32491 De nektek ezeken a WMR cuccokon van valami ASW jellegű algoritmus ami duplázza a képkockákat, vagy a natív 50-60 FPS-l ügyködtök a 90Hz-s kijelzőn?
Repvez-t én nem mindig tudom követni, szerintem irreális elvárásai vannak néha. :) -
Lysandus #32490 Itt egy jó kis USAF film egy 1964-es nagy fegyvertesztről. F-100-asok, 104-esek, 105-sök, légi és földi és vízi célok ellen. 15. percnél látható egy baleset is. Az egyik bomba késleltetője nem működött. Mindkét pilóta katapultált és megúszta kisebb sérülésekkel.
-
#32489 Én nem azt mondtam, hogy a szemkövetés megszünteti a szédülést vagy a hányingert, mert van aki a valóságban is képes produkálni a tüneteket pedig , ott a felbontással és a képfrissitéssel nem lehet gond, de azért ha minél jöbban természetesebben lehet használni és látni az adott helyzetben akkor az agy könnyebben feldolgozza , megszokja a "csalást"
Amugy a HTC VIVE is rendelkezik szemkövetős verzióval ez a tobii cég is gyárt a VIVE-hez és a FOVE VR headset is szemkövetős.Ugyhogy nem is olyan messze van a megvalósitás.
Én csak leirtam azt amit eddig láttam és olvastam a témában, nem saját tapasztalat, meg engem nagyon nem zavar eddig a szédülés és hányás , de biztos lenne olyan helyzet aminél előjöhet.
A videot amit nem találok, ott nem a lencse mozgott hanem az LCD panel a lence elött és ezért a fokusztávolság nött a lencse és a LCD között igy optikailag is tudták befolyásolni a képen, hogy mikor mi legyen éles és mi nem ehhez nem kellett semmi plusz számolási igény. -
sakkay #32488 Én nagyon érzéketlen vagyok az ilyen hányingeres témában. De a repülésnél nem csak azért mozog' a gyomrod, hanem mert az agyad azt képzeli, hogy zuhansz stb. Én speciel kifejezetten élvezem-van aki nem. Kb. minél jobban nem bírod a valóságban az ilyet az arányos lesz itt is ahogyan tapasztaltam haverokon. De a lényeg-alapból azt nem bírja az agy, hogyha azt látja, hogy pl. fut, ellenben érzi, hogy nem mozogsz. Na az a szar az elején. -
sakkay #32487 Mindegyiknél van egy kicsi, de 140 fov után már bőven a perifériás látás kezdődik. Egy pimax szinte teljeset ad-de vannak ebben még hibák. De leginkább a gépigény. Viszont fix 45 fps bőven tökéletes. Itt a hangsúly a fixen van. -
#32486 Ez nagyban függ az embertől is. Én nagyon hamar megszoktam, hányingerem sose' volt tőle. Hirtelen fordulásoknál volt kis szédülés, de max egy hétig... Lehet a BMP-ban annak idején hozzászoktam :D :D Volt pár katonám, akik teleokádták a rohambilit.. -
#32485 Lehet, hogy hülye kérdés, de ez nem modellezi egyben a perifériás látást is? Vagy az VR-nál nem szükséges külön? -
Lysandus #32484 A szemkövetés működik. Nyilván barkácsolnak még rajta, hiszen hivatalosan még nincs kereskedelmi forgalomban. (Ha jól veszem ki, a 3200 dollár egyfajta "open" alfa vagy béta beugró ) De én valami ilyesmit várnék el egy VR sisaktól. Szerencsére van időm várni, jelenleg játszani nincs időm :-). -
Lysandus #32483 Arra jó, amit írtatok. Ahova nem néz az ember, ott elég a kisebb felbontás is. Tehát optimalizálás. Az ára meg tényleg horror. -
#32482 Ja, a jó fps-t nem írtam, mert az nyilván alapvető, a szar fps még monitoron is tud fejfájást, hányingert okozni (nekem qrva hamar megfájdul a fejem ilyen 20-30 fps-nél). VR-ban ez hatványozottan jön.
De Repvez a mozgó lencsében látja a rosszullétre a megoldást, ami egyrészt fogalmam sincs miért és mennyit számítana egyáltalán, másrészt VR-nál a rosszullét főleg az agy-szem-fül hármastól ered, ha mást látsz mint amit a füled érzékel, azt gondolja az agy egy fajta mérgezésnek, és kidobod a taccsot. Ez teljesen jó fps-nél is előjön, meg kell szokni és akkor jobb lesz. -
#32481 Az a szemkövetés mit tud? Mere használják? Milyen programokban és mire jó? Nem kötözködni akarok, tényleg nem ismerem a belvilágát ennek a sisaknak (már hallottam róla, de az ára után nem is olvastam tovább :D ) -
Solt #32480 Papíron... :)
Egyébként streaming is van... 70 ms-s késleltetéssel ami viccnek is rossz! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.09.10. 10:44:47 -
Lysandus #32479 Van már szemkövetés, urak:
StarVR
Csak egy kicsit drága, 3200 dollár -
Solt #32478 A rosszullét nagyban függ az FPS számtól és az FPS állandóságtól... amikor írjátok ezeket az 50-60 FPS-s értékeket én csak nézek. CV1-n a fix 45 FPS + ASW, Rift S-n a fix 40 FPS + ASW esetén órákig lehet játszani, de el nem tudom képzelni, hogy ASW (vagy valami hasonló eljárás) nélkül miképpen bírjátok az ingadozó 50-60 FPS-t.
Szemkövetés meg ahogy írod is, jó sokáig nem lesz még... egyelőre a normális késleltetéssel történő streaming sincs megoldva, nemhogy egy pupilla követés, aminél gyakorlatilag késleltetés nélkül kéne megoldani, hogy leolvassa a pupillád helyzetét, a kapott érték elérjen oda ahol kiszámításra kerül, ennek alapján elkészüljön a megfelelő számú és minőségű képkocka ami aztán visszakerül a HMD-re, miközben a pupilládnak egy másodperc nyugta nincs, mindig máshová néz, jóval intenzívebb történet mint egy fej - kézkövetés. Arrébb van ez még... -
#32477 Min segít az, ha néhány mm-t mozgatod a lencsét? A kép, amire a 3D térben fókuszálsz, az sok sok méter, sokszorosa annak, amit sisakon belül a lencse mozogni tud. Mi értelme van annak?
A rosszullét megszokás kérdése. Most pár hónapig hanyagoltam a VR-t, mert repkedni sem volt nagyon időm, múltkor bementünk kicsit dogolni, sokkal rövidebb idő után mondtam, hogy ezt én most leteszem kicsit, mint ezelőtt. Van akinek ez tovább tart, van akinek nem, de az egész attól függ, hogy mikor szokja meg az agyad, hogy a szemed mást lát, mint amit a füled (egyensúly) érzékel. Ezen megint nem segít semmilyen lencse tologatás, a játékosnak kell hozzászoknia.
A szemkövetésnek ott lenne értelme, amit írsz is, hogy azok a részek, amik nem a pupillád előtt vannak, azok maradjanak low resolution-on. De ehhez előbb engine-t kellene írni, ami a video felbontást így tudja kezelni, most ha felbontást váltok újra kell indítani az egészet. Egyszóval az sem idén lesz...
Sok sok évig nem lesz neked még VR sisakod, ha tényleg ezekre gyűjtesz, és minden mást ignorálsz addig... -
sakkay #32476 Mint amit Tom ír. Nincs szédülés vagy fejfájás. Főleg ha megszokod, hogy repülsz. -
#32475 Abban igazad van, hogy a post processinggel több erőforrást eszik,mert a kész képre utólag teszik rá az elhomályositást és egyáltalán nem biztos, hogy ott lesz éles ahova te nézel, mert általában a kép közepére teszik a fokuszt, de egy szemkövetéses technikánál, már eleve ki sem számolja olyan részletesen a képet ahova nem nézel igy felszabadul az erőforrás, tehát a kivánt stabil FPS kisebb hardveren is elérhető.
Meg most nem találom azt a videot, de volt egy olyan ahol a LCD panelt fizikailag mozgatták a lencsétől távol és közel, és igy érve el, hogy más más távolságra tudjál fokuszálni.
Most van egy fix képed ami x távolságig és y körben élesen kirajzolja a képet , a szemkövetéssel meg lehetne a széleken is éles a kép vagy épp a távolba jobban kivehető lenne a felirat ellenséges gép stb.. -
#32474 Az ilyen post process effektek BORZALMASAN sok erőforrást esznek, az első dolgom minden játékban kikapcsolni pl az ilyen mesterséges DOF-ot (Arma pl).
VR-ban a fókuszálással nincs baj, mivel a két szem két különböző képet lát, ami nincs fókuszpontban az itt is homályosan látod, mert ez a szemedtől függ, nem pedig a képtől, amit nézel (valóságban sem homályosodik el a tárgy, ha nem rá nézek :D )
A fejfájás, szédülés vagy az miatt van, hogy nem szoktál hozzá, vagy nagyon kevés az fps, akad, receg, az nagyon durván kicsinálja az embert. A fókuszálásnak ehhez nincs köze. -
#32473 -
#32472 ezért lenne jó a szemkövetés, mert most fix 2m-re van belöve a fokuszpont ha jol tudom , ha lenne szemkövetés abból már meg tudnák oldani, hogy közelre vagy távolra fokuszál az ember igy az a terület lehetne élesebb vagy nagyobb felbontású.Meg azért ugy mégjobban természetesebb lenne a nézelödés, talán még kevesebb esély a szédülés fejfájásra. -
#32471 Újra elővettem a kamovot.
Ha másnak sem menne a beindítás :)
-
sakkay #32470 Hacsak nem 4k a monitorod, ez a felbontás már teljesen megfelelő-én nem ezért nem veszek. A vr-ben sokkal jobban észlelsz mint egy ugyanakkora felbontású monitoron. Az egyik ok az az, hogy akármilyen monitort nézel van egy táv, ahonnan nézed. Ez jelentős különbség amúgy. Én oculus s el játszva napi szinten, összességében semmiféle hátrányban nem vagyok a monitorosokhoz képest. Összesítve. Amiben igen, az a vizuális azonosítás(de az is leginkább a nagyítás' nem olyan nagysága miatt) és a nagyon távoli rakéta indítások, és nagyon távoli földi objektumok. Ezen pl. a reverb már hatalmasat hozott. Viszont dogfight, érzékelés, és maga a repülés terén messze előnyben vagyok. Megvárom a cosmost, aztán meglátom mire váltom az est'. -
#32469 Én még megvárom a következő generációt, ami remélhetőleg már tényleg olyan felbontású lesz aminél nem kell variálni semmit, A FOV és képfrissités is rendben lesz, extraként esetleg szemkövetés és , hogy nem kell világosban használni , hogy müködjön.a 6dof.