Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Töbsször is láttam már akcióban amúgy, volt 120$ is egy ideig, kontrollerek nélkül. Persze itt nem megy le az ára.
Lelke rajta aki megveszi 150 ezerért, az hogy van rá egy év gari nekem nem ér ennyit.
GOOBY, pls
De tény, hogy nem rossz darab.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.03.30. 21:33:00
Mindkettő wmr, fresnel lcd, inside out tracking.
Élőben megnézném persze, de nem hinném hogy sokkal jobb lesz a képminősége az Oculus S-nek.
A képminőség meg ugye a lencsétől függ, felbontás és színek, ebben jelenleg az Odyssey vezet szerintem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.30. 20:48:26
GOOBY, pls
Na mindegy, megnyugodtam, hogy ennél sokkal jobb jelenleg nincs, és érdeklődve várom mit virít a HP <#alien>#alien>
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Amugy azt sem értem, hogy miért nincs meg még az elvi lehetősége sem egyik verziónak, hogy PC-re kötve csak mint kijelzót használni a GO vagy a quest HMD-ket.
Egy mini HDMI csatlakozás elférne rá és szoftveresen meg kiküldeni a tartalmat rájuk.
És ma ott tartunk, hogy egy complett PC árát kell elkölteni csak a szemüvegre, de ahoz, hogy normálisan lehessen használni, meg 2x többért kell fejleszteni , hozzá a gépet.
ÉS még carmack munkásságát sem véltem nagyon felfedezni, amitöl jobb lenne az OR mint a többi egység akinél nem carmack fejleszt.
www.smart-bus.hu
itt meg a pimax uj verziojárol beszélnek , itt pár hónap mulva jön az uj verzió:
Ami viszont az fps-t illeti, ebben biztos van szubjektív hatás is, engem pl. nagyon zavar a 40 körüli fps (Odyssey-nél nincs képkockák közti szoftveres kitöltés, a 45 fps az 45 fps), egyszerűen a mozgás sokkal darabosabb (főleg alacsonyan repülve feltűnő), ha ráadául mikroakadások, recegések is vannak (ami nem ritka ha a gép a teljesítmény végét járja), attól nekem qrva gyorsan megfájdul a fejem. Régi gépemen is inkább repültem kisebb felbontáson, de stabil 60 fps-el, mint 40 körülin. Clod és Falcon alatt a mostani gépemen 100 fölötti fps-em van vcync nélkül (igaz, ott nincs VR), és egyszerűen sokkal kellemesebb nézni a mozgásokat abban.
Amikor az oculust fejlesztették, ők sem véletlen emelték először 75-re aztán 90-re a VR-hoz ideális fps-t, és a 45-re lockolt, szoftveresen 90-re emelt fps-t sem azért találták ki, mert a 45 teljesen oké lenne.
www.pumaszallas.hu
Az biztos hogy a vr alá durva gép kell, nekem is egy 1080ti van és 9700k, tudom hogy ezek nem alap cuccok.
Emellett NEKEM semmi gondom sincs azzal ha nem 90 hanem csak 45 fps van. Én abszolút nem aggódom emiatt.
Szerintem a következő lépcső a vr-ban igenis a felbontás növelése lehet, mert a mai cuccokat már kimaxolták, és ezért örülök hogy a HP végre meglépte ezt.
Én megértem hogy valakinek a 90 fps a fétiise és csak úgy tud játszani ha a fekete az fekete, az lcd az szar, de szerencsére nekem nincs ezzel problémám. Szóval én várom érdeklődéssel a teszteket.
@Solt,
ezt értem hogy nyitnak a tömeg felé,. de megint csak az a válaszom erre hogy ezt tudja az én 99$-os hmd-m is, szóval még mindig nem értem a koncepcióját az Ocuclus s-nek. Sokkal olcsóbban kellene adniuk.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.30. 18:05:38
GOOBY, pls
A Pimax8K fogja tudni a natív 4K bemeneti jelet felhasználni (de az is felskáláz két 4K-s kijelzőre), de amit legutoljára olvastam róla, akkor még küszködtek, hogy túl lassú a kijelző. Azt is meg kell nézni, hogy a fejmozgás követéssel hogy állnak, sima Pimax4K-ban nincs 6DOF, csak valami kiegészítővel.
www.pumaszallas.hu
Biztos vagyok benne, hogy ha a VGA piac nem toporogna egy helyben, akkor komolyabb kijelzővel érkezett volna. Így egyszerűen nincs értelme olyan HMD-l előállni, amit a felhasználók töredéke képes megvenni és használni. A VR út elején járunk abban a fázisban, amikor a felhasználók számát kell drasztikusan növelni. Ezt csak úgy lehet, ha felhasználok széles táborát célzod... ez a tábor a GTX1070 és környéke, ide értelmetlen olyan HMD-l előállni, ami egy 1080Ti-t is hasra vág.
Most gyakorlatilag úgy hoztak ki egy HMD-t, hogy összességében jobb lett a kép, de nem, vagy csak minimálisan nőt a gépigény. Emellett nem kellenek az érzékelők, nem kell az extra USB kártya, hogy működjön minden rendesen, ha mondjuk 3 db érzékelőd van. Az új belépők számára ez egy teljesen jó kompromisszum.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.03.30. 16:59:33
www.smart-bus.hu
A legtöbb VGA (1070 és alatta) még az OR felbontását sem tudja 90 stabil FPS-el, nem véletlenül trükköznek a 45-el, mutass nekem egy VGA-t ami akár csak a 1440p 144Hz-et tudja.... Innentől kezdve, mégis minek emelnének a gyártók felbontást? Az lenne a vége, hogy a nyakukba varrná a tudatlan nép, hogy "dehátezszar"...
My2cents
GOOBY, pls
Nekem ebböl az jött le hogy a VIVE élesebb a pixelek, de a legnagyobb a SDE, az OR viszont nem csikozik a klép az oled miatt ez sztem hosszutávon kelleesebb a szemnek viszont homályosabb a képe a többinél.
Furcsálom, hogy ha ennyire egy szinten van vagy akár jobb is a pimax a két nagyhoz akkor miért nincs neki akkora reklámja vagy miért nem lehet könnyebben beszerezni.
Én azt nem értem, hogy a játékgyártók miért nem használják ki jobban. A főnökömmel beszélgettem éppen erről.. hogy például VR-ben a Star Wars játékokkal (mint a régi X-Wing, TIE Figter, Jedi Academy, stb..) akkorát lehetne szakítani, mint az állat! Vagy Quake, Unreal, mit tudom én... 😊
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Persze az lenne a királyságos, ha 4K-t elvinne egy 386 DX2... 😉
Kiváncsi leszek a többire.
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
A monitor teljesen más történet, mert ott a szemed távolsága állandóan változik a monitorhoz képest, míg a VR-ban ez "fix". Az IPD pedig a pupillák távolságára vonatkozik, mivel ez adott értéken belül mindenkinél más... a CV1 esetében ez hardveresen állítható, hogy a két kijelző közepe pont a pupillád előtt legyen, mert akkor a legélesebb a kép.
www.smart-bus.hu
Van a menüben beállítható VR zoom, de az eléggé torzítja a képet, tényleg csak arra jó, hogy valamire rázoomolj, elolvasd és vissza is válts.
Az IPD állítás sokkal kisebb értékkel dolgozik, mint amiket monitoron FOV-al állítasz, és nem azt érzékeled, hogy többet vagy kevesebbet látsz a környezetből, hanem hogy a játékban lévő dolgok méretei, a world scale mekkora. Feltoltam 80-ra, olyan érzés lett a Hornet, mintha egy pedálos autóban ülnék, 30-al meg mint egy jakuzzi. De nem láttam magam mellett a szárnyakat, vagy iylesmi, ami monitoron a FOV állításkor van.
www.pumaszallas.hu
Tehát VR alatt se tünik ez el?