Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Azért azt is érdemes nézni, hogy ebben a tesztben nem a Vive Pro-t és nem Odyssey-t hasonlítja a Pimaxhoz, hanem a régebbi sisakokat. Ennek a pimaxnak egyébként hiába van 4K-s kijelzője, a bemeneti jele 1440p, ami szarabb felbontás, mint a legtöbb VR sisaké.
A Pimax8K fogja tudni a natív 4K bemeneti jelet felhasználni (de az is felskáláz két 4K-s kijelzőre), de amit legutoljára olvastam róla, akkor még küszködtek, hogy túl lassú a kijelző. Azt is meg kell nézni, hogy a fejmozgás követéssel hogy állnak, sima Pimax4K-ban nincs 6DOF, csak valami kiegészítővel.

www.pumaszallas.hu

Mert nem egy szűk rétegre céloznak, hanem szeretnének sok-sok HMD-t eladni. A sok-sok eladott HMD győzheti meg a fejlesztőket, hogy érdemes AAA játékokat is fejleszteni VR-ra. A Pimax féle FOV és felbontás hajhászás csak egy nagyon szűk réteget érint, ezekre nem lehet alapozni, főleg ha van egy Store is hátad mögött.

Biztos vagyok benne, hogy ha a VGA piac nem toporogna egy helyben, akkor komolyabb kijelzővel érkezett volna. Így egyszerűen nincs értelme olyan HMD-l előállni, amit a felhasználók töredéke képes megvenni és használni. A VR út elején járunk abban a fázisban, amikor a felhasználók számát kell drasztikusan növelni. Ezt csak úgy lehet, ha felhasználok széles táborát célzod... ez a tábor a GTX1070 és környéke, ide értelmetlen olyan HMD-l előállni, ami egy 1080Ti-t is hasra vág.

Most gyakorlatilag úgy hoztak ki egy HMD-t, hogy összességében jobb lett a kép, de nem, vagy csak minimálisan nőt a gépigény. Emellett nem kellenek az érzékelők, nem kell az extra USB kártya, hogy működjön minden rendesen, ha mondjuk 3 db érzékelőd van. Az új belépők számára ez egy teljesen jó kompromisszum.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.03.30. 16:59:33

www.smart-bus.hu

repvez
Sztem csak simán időt akartak nyerni vele, hogy amíg elkészülnek a következő verzioval addig a többiek ne vegyék el a vásárlóit. Ezt meg kevesebb eroforrassal ki tudták addni. Meg igy el tudják adni majdnem ugyan azt egy kicsit drágábban
Ez tök jó meg oké, de VGA-t majd tervezel alájuk magadnak, vagy mégis milyen megoldásra gondolsz?
A legtöbb VGA (1070 és alatta) még az OR felbontását sem tudja 90 stabil FPS-el, nem véletlenül trükköznek a 45-el, mutass nekem egy VGA-t ami akár csak a 1440p 144Hz-et tudja.... Innentől kezdve, mégis minek emelnének a gyártók felbontást? Az lenne a vége, hogy a nyakukba varrná a tudatlan nép, hogy "dehátezszar"...

My2cents
PhantomAss
Ezt a teljesítményt és képet tudják a wmr headsetek már egy éve, ezért mondtam hogy helyben toporgás. Én nem értem hogy az oculus miért jött ki ezzel a cuccal.

GOOBY, pls

repvez
Itt elég jól szemléltetik a különbségeket.
Nekem ebböl az jött le hogy a VIVE élesebb a pixelek, de a legnagyobb a SDE, az OR viszont nem csikozik a klép az oled miatt ez sztem hosszutávon kelleesebb a szemnek viszont homályosabb a képe a többinél.
Furcsálom, hogy ha ennyire egy szinten van vagy akár jobb is a pimax a két nagyhoz akkor miért nincs neki akkora reklámja vagy miért nem lehet könnyebben beszerezni.
LeonSilver
Akárki akármit mond, a VR-ben kurva nagy üzlet van. Aki próbálta már, az tudja.

Én azt nem értem, hogy a játékgyártók miért nem használják ki jobban. A főnökömmel beszélgettem éppen erről.. hogy például VR-ben a Star Wars játékokkal (mint a régi X-Wing, TIE Figter, Jedi Academy, stb..) akkorát lehetne szakítani, mint az állat! Vagy Quake, Unreal, mit tudom én... 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Nekem sincs semmi bajom vele, de megy a rinya mindenhol, hogy jajjj szürke.. Meglátjuk.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Az IPS / LCD monitorokra is azt mondják, hogy szürke, mert csak 1000:1 fekete aránnyal rendelkeznek... én elvagyok vele, sőt, monitoron ED-ben feketébbnek látom az űrt mind a Rift-ben, pedig abban OLED panel van.

www.smart-bus.hu

repvez
Meg a pimax5+ is kijön pár hónap mulva a a javitott verzióval, meg ök már tesztelik a szemkövetést is ami a 12 fokos FOV-val megtámogatva elég jól hangzik és Wags szerint a mostani pimax5k is a második genhez sorolná, mert az az első olyan szemüveg aminél le lehet olvasni a müszereket normálisan.
LeonSilver
Jó, hát ez a másik. Ha azonos HW mellett szebb a kép, akkor is előrelépés. Sajna a feketése sokan azt mondják, hogy leginkább szürke. De az igazából akkor fogjuk tudni, hogy mi a helyzet, ha már kint lesz és a gémerek nyAlatkoznak.

Kevesebbel nem éri be, de közel azonos teljesítmény igénnyel szebb képet fog adni. Ami kérdéses, hogy az LCD-n miképpen fog festeni a fekete...

www.smart-bus.hu

LeonSilver
AZ nem biztos, hogy visszalépés. Ha például azonos beállításokkal az S sokkal kevesebb HW.val is beéri, akkor az azért fasza.
Persze az lenne a királyságos, ha 4K-t elvinne egy 386 DX2... 😉

PhantomAss
Én úgy látom eddig egyedül a HP villantott a Reveb-bel, az Oculus S egyértelműen visszalépés (vagy egy helyben topogás).
Kiváncsi leszek a többire.

GOOBY, pls

Nahát. Ekkora harc kellene minden területen.

A Valve is lép: LINK

www.smart-bus.hu

<#taps> na ezen jót röhögtem!!!

VO101Tom
Nálunk is hasonló volt, ismerős mondta, hogy őt aztán nem fogja egy ilyen vacak átverni, mi az a hülyeség, hogy 3D-ben érzed magad, stb stb. Átjöttek kipróbálni, alig lehetett róla leimádkozni a sisakot, hogy kicsit más is játsszon vele <#alien> Hullámvasutat nem tudott végigülni, amikor beültettem mesza kabinba, attól meg konkrétan rosszul lett (klausztrofóbiás egyébként), a Lab-ban nyilazott még akkor is amikor asszony meg gyerek már az ajtóban várta mikor indulnak haza 😄

www.pumaszallas.hu

repvez
jelenleg egy messzi messzi galaxiban .
Csak egy példa-még csak nem is DCS. Öcsémnek mondom mi a vr. Áh tudom volt már a fejemen telóval. Mondom az nem ugyanaz. Bizonygatta, hogy de de ő tudja. Aztán hazajött, felrakta és leesett az álla<#taps>

LeonSilver
<#eljen>

LeonSilver
Hol laxxx?

F@sz voltam, de már nem. Sikerült
Pedig a vr-ban nagyon jó móka, még a gtx1060 ellenére is
repvez
sajna nem , csak a Kinai mobiltelefonossal probáltam , de annál 3d-nek láttam a képet , de egyltalán nem jött az ottvagyok érzés és közel sem volt akkora a méret a kabinba mint számitottam,
Az acc nem változott De a pass igen. Azt írja a DCS oldalon, hogy meg van a modul, a kódot is látom, de a játékban nincs az aktiválható modulok között
LeonSilver
Amikor indítod a DCS-t, akkor bejelentkezel azzal az accal és passal, amivel vásároltál?

LeonSilver
Magéban a dcs-ben meg a setup mellett a rubik kocka szerű izé.. De ha a játékba bejelentkezel, akkor automatikusan felajánlja, hogy telepíti a cuccot, ami meg van vásárolva.

Meg van a játékban, de nincs ott a modul amit aktiválnom kéne
LeonSilver
Bejelentkezel a weboldalon és jobbra fent profile

A module manegert hol találom? A dcs oldalon nekem nincs
Nem volt még a fejeden ugye?<#alien2>

De VR-ban nem lehet állítani a FOV-t, pont azért, mert akkor a valós méretek torzulnak el. DCS-ben a szoftveres IPD állítás valami öszvér megoldás aminek nem sok köze van az IPD-hez, sehol máshol nem találkoztam ilyennel. Példának okáért az ETS/ATS párosban ha mozgatom a FOV csúszkát, az égvilágon semmi nem változik.

A monitor teljesen más történet, mert ott a szemed távolsága állandóan változik a monitorhoz képest, míg a VR-ban ez "fix". Az IPD pedig a pupillák távolságára vonatkozik, mivel ez adott értéken belül mindenkinél más... a CV1 esetében ez hardveresen állítható, hogy a két kijelző közepe pont a pupillád előtt legyen, mert akkor a legélesebb a kép.

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Olyan zoom mint a monitoron, olyan nincs. A játék FOV-ja a szemüveg FOV-jávhoz van kötve.
Van a menüben beállítható VR zoom, de az eléggé torzítja a képet, tényleg csak arra jó, hogy valamire rázoomolj, elolvasd és vissza is válts.

Az IPD állítás sokkal kisebb értékkel dolgozik, mint amiket monitoron FOV-al állítasz, és nem azt érzékeled, hogy többet vagy kevesebbet látsz a környezetből, hanem hogy a játékban lévő dolgok méretei, a world scale mekkora. Feltoltam 80-ra, olyan érzés lett a Hornet, mintha egy pedálos autóban ülnék, 30-al meg mint egy jakuzzi. De nem láttam magam mellett a szárnyakat, vagy iylesmi, ami monitoron a FOV állításkor van.

www.pumaszallas.hu

repvez
ha azt nézzük a monitornál is fix a FOV, de ott is lehet állitani Tehát nincs viszonyitási alap, hogy melyik a z a beállitás, ami a "valóshoz" legközelebbi beállitás. az IDP állitással egyénfüggö lesz ugy is az egész ahogy a monitornál , ott is repül valaki 120FOV-al és egy eltorzult kanit néz és van aki meg csak a hudra nagyit rá és többet használja a nézetváltást.

Tehát VR alatt se tünik ez el?
Nem steames vásárlás volt
Biztos nem. Az lehet. hogy steam és standalone között nem megy automatikusan a modul install. Jelentkezz be ED lapjára és ott megmutatja, hogy mihez van serialod. És steam-en is, hogy ott mihez van serialod. A kettőt azért kézzel össze lehet merge-lni.
A FOV fix, hardver (HMD) függő, hogy ez mekkora. DCS alatt lehetőség van IPD-t állítani ami hatással van a FOV-ra is, de ez eléggé egyedi megoldás.

A méretpontosság szerintem a modell pontosságától függ, de alapvetően a valós méreteket látod. Ebből következik az egyik legjobb dolog a VR-ban, ettől jön az "ott vagyok érzés".

www.smart-bus.hu

Üdv. Régen volt a gépemen a szim. Most lett riftem és letöltöttem a 2.5 verziót de a moduljaimat nem látom. A régi modulok nem kompatibilisek? Újra meg kell vennem? Remélem nem
LeonSilver
Lehet állítani és kell is. Szerencsére ingame is, nem kell kilépni vagy újraindítani a DCS-t.

repvez
egyébként ez érdekelne, hogy VR-ben a valós méretünek látszik minden? Ott is lehet állitani a FOV-ot szoftveresen is?
Mert sma monitornál nekem az a furcsak, hogy az egész müszerfal olyan távolinak tünik, hogy szinte el se lehetne érni kézzel, mikozben a valóságban meg a kéz és a láb is behajlitva van és ugy is elér mindent a plóta. ÉS a FOV állitással ugye ez csak jobban romlik.

A VR-es videokban is nekem a a fura , hogy amikor az oldalkonzolokon kapcsolgatnak akkor olyan mintha a másik oldalról nézne rá, rengeteg a hely , oké, hogy nem látszik a pilóta teste , de attól függetlenül is. Egyébként van már pilóta modell is benne? hogy lehessen a lábat kezet is látni, mert kóüldö nézetben már látszik a pilóta, főleg ahogy a Tomcatnél is, de FPS nézetben is megvan ez ?
"Black screen flickering on the some video cards fixed."
DCS-ben még nem vr-oztam, és élőben se volt szerencsém ilyesmikbe ülni, szóval nincs infóm, mi a reális. Elsőre emlékszem, én is szűkösnek éreztem, de nem annyira, hogy lehetetlennek tűnjön, úgyhogy egyéb infó híjján elfogadtam 😊

Hamarosan jön a mustang BoX-ba is, akkor majd azért megnézem jól dcs-hez képest, mekkora.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.03.28. 15:33:03
LeonSilver
Persze, hogy nem voltak nagyok. De ha a DCS-s p-51 vagy a Foka után beülök egy ilyenbe, akkor nagyon érezthető.. mintha fele akkora lenne.. És a CloD-ban is (igaz nem riftes) "nagyobb" minden.

Hát, azok a kabinok nem voltak valami nagyok 😉
Odyssey-nél voltak arány problémák eleinte az ipd beállítások miatt, de azok már tudtommal orvosolva vannak, neked meg rifted van amúgy is.

Egyébként ja, a steamvr-ban a hangeszköz váltás nem mindig megy rendesen. Én Oculus tray toolt használok, azzal is lehet automatikusan váltani.
LeonSilver
Nekem nem... nálam az oculus homér indul..

VO101Tom
Nemenenemenememenenmemenem, nekem is nemsztímes, de akkor is a szímvíár indul el amikor dcs ekszét indítok.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Beállítottam, ennek ellenére nem vált át. <#beka3>
Sztímes DCS meg Istenkáromlás... 😉

VO101Tom
steam vr-ban is beállíthatod, hogy átkapcsolja a hangot, nekem is úgy megy.
DCS is steam VR-t használ (nálam)

www.pumaszallas.hu