36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#32468 -
#32467 Néhány szó a Reverbről ahogí ígértem:
Lenovo Explorerem volt, ahhoz tudom hasonlítani. Annak a felbontása 1440*1440, wmr az is.
Vannak a Reverbnek előnyei és hátrányai, és nekem is kb. az jött le mint a netes tesztekből. Jó pár órát használtam de nem jött elő sem a kép elsötétülés, sem a vibrálás, úgyhogy szerintem tényleg megoldották a problémákat.
Némi hátrány:
- kábel vastag és merev, nagyon érezni főleg hogy maga a hmd könnyű és kényelmes. A bal oldalamat húzza lefelé és ott nyomja az orrot egy idő után. Erre majd ki kell telálni valamit mert elég zavaró tud lenni. Remélem a HP készít majd egy könnyebb, hajlékonyabb kábelt is.
-a periférikus látásoddal alul-felül, fent és lent látni egy vékony sötét csíkot a képernyőn. Ha mindkét szemeddel ránézel akkor nem látszik, de ha pl. a menüben babrálsz és alőre fókuszálsz akkor picit látható. Játék közben nem látszik mert nem figyelsz rá. Nem tudom ez mitől van, többen írták a neten hogy a lencsék szélei látszódnak. Lehet hogy ez az.
-Amiben kb. ugyan olyan mint a Lenovo az a fov és a színek (bár itt talán a színek jobbak azért).
-Amiben mindenképp jobb az a sweet spot, sokkal nagyobb, persze ha csak a szememet mozgatom akkor látom hogy a szélein nem olyan éles, de elég egy picit mozdítani a fejed és akkor abszolút nem zavaró. Az ipd-m 64mm (internetes méréssel), ezzel okés minden.
A másik meg ugye a felbontás ami szuper. Amikor először felvettem nem hittem el hogy milyen éles a kép. Ennyi tesztelés után azt mondom hogy ugyan még mindig nem éri el a fhd monitorét, de közel van. Próbaképp visszaraktam a Lenovot és nem értettem hogy ezzel hogyan tudtam egyáltalán játszani, olyan pixeles az egész.
Próbáltam a DCS-.el és az Il2-vel.
A DCS-ben a gépekben a kijelzők, műszerek simán olvashatóak. Su25, Su27, Mig21 és Harrier gépeim vannak, meg a ww2.
HUD-on az összes szám, szimbólum közel hajolás nélkül olvasható, kristály tisztán. Harrier műszerfal kijelzőjén a hajtómű / navigációs adatok olvashatóak, látod ahogy az üzemanyag litert számolja vissza, zoomolás nélkül. Látható a fúvóka állásszöge a műszeren, stb. 7-8 km magasból is látszik az összes reptér a környéken, ez a Lenovonál már 2-3 km magasból is kihívás volt. 2km-ről rázoomolva megmondod hogy milyen gép áll a betonon.
Alapvetően ez mindegyik gépre igaz, csak a kis címkék, hibavisszajelző műszerek nem olvashatóak csak ha közelebb hajolsz, de az a monitoron is így van. Próbaképp betöltöttem egy Su27-F18 harcot, szabad szemmel 1-1.2 nm-ről meg tudod mondani hogy milyen gépet látsz, zoomolva sokkal távolabbról is. Kötelékben közelebb repülve le lehet olvasni a Hornet azonosító számait zoom nélkül.
Leginkább Il2-vel próbáltam, ott is baromi jó. Teljesen jól olvashatóak a műszerek, egyszerűbben is mint a modern gépeknél mert csak néhány nagy műszer van. A Lenovónál ha pl. le akartam olvasni a hűtővíz hőmérsékletét, akkor inkább csak sejtettem a mutató állásából az értéket, itt viszont nem, kristály tisztán látszik az egész műszer, a számok, értékek, mindegyik kivétel nélkül. A nagyon oldalt lévő vagy nagyon pici műszerekhez kell kicsit közelebb hajolni. A kép szép éles, a sweet spot miatt csak picit kell itt is a fejed mozdítani. Online voltak olyan lelövéseim hogy előbb észrevettem a másikat, légiharcban jól tutam követni a másik gép mozgását (pedig ugye ahhoz eléggé ki kell csavarni a nyakad), egyáltalán nem volt olyan érzésem hogy nagy hátrányban vagyok a trackir/monitoron játszókhoz képest. Végre vállalható a vr is, legalábbis egy propelleres szimben mindenképp, és nekem ez volt a fő szempont.
A gépigény kb. ugyan olyan mint a Lenovónál, egy kicsit nagyobb. Ott ugye játszani kellett a pd-vel, ss-el, itt nem mert olyan nagy a felbontás. A beüzemelés annyi volt hogy kihúztam a Lenovót ezt pedig bedugtam és kész. A Steam egyből felismert, beállította a felbontást, és már működött is. Il2 alatt fpsvr-rel mérve (high settings, 4xAA) 50-70 fps közötti értékek vannak, a mozgássimítás be van kapcsolva, így teljesen smooth minden, gyors mozgásnál van egy kis utánhúzás de simán játszható. A cpu fel van húzva 4.9-re (9700k), 1080ti, 16gb ram, ssd.
Összegzésként azt mondanám, hogy ha érzékeny vagy a kép minőségére (színek, sweet spot, fov), volt előtte Oculusod, és roomscale játékokkal is játszol, akkor ne ezt vedd. A wmr hmd-hez jó fényviszonyok is kellenek, este már ha csak lámpafény van a 6 dof mozgás nem működik jól. Autószimhez jó lehet, de talán a Pimax a nagy fov miatt lehet hogy jobb választás.
Ha viszont csak szimulátorozol, ezen belül is repszimek, akkor szerintem ez a legjobb választás, mivel ott az a lényeg hogy minél előbb észrevedd a másikat és jól lásd a műszereket. Emiatt a fentebb írt negatívumok számomra bőven vállalhatóak.
Ha esetleg van vmi kérdés, teszteljek le valamit akkor nyugodtan írjatok, ha időm lesz megnézem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.09.09. 09:29:30 -
#32466 -
#32465 -
#32464 Majd letesztelem a hétvégén ha lesz időm és bővebben leírom a tapasztalataimat. Próbálok nem elfogult lenni :D -
#32463 Én is szemezek vele - meg van itt más is, akit érdekel :) -
#32462 Igen, a javított változatot lehet már kapni. Az volt a hivatalos álláspont hogy amíg nem javítják ki a hibákat addig elhalasztják az eladást. Ehhez már adnak egy kis műanyag patentet ami rögzíti a displayport csatlakozót és nem engedi mozogni. Állítólag ez okozta a legtöbb gondot, és úgy tudom hardveresen is javítottak valamit hogy ne vibráljon a kép. Nálam semmi probléma nem jött elő eddig, remélem nem is fog. Úgy néz ki talán szeptember közepétől lehet kapni itt is, én ezt még Hollandiából rendeltem.
Egyébként le vagyok nyűgözve a képminőségtől, mintha a monitort nézném. Vannak persze hiányosságok is de megérte váltani, a Lenovo után és és föld a különbség. Persze az ára is a négyszerese kb.
-
#32461 Ez most akkor "kijött" vagy mi? Mert én még leragadtam ott, hogy elhalasztották.. -
#32460 Dinamikus hadjáratól semmit nem tette ki mondott eddig az ED? Az év elején mintha azt mondták volna, hogy Q4-ben lesz valami. -
#32459 Megjött a Reverb. Javított kiadás, remélem nem lesz vele gond.
Nem sok időm volt tesztelni, de azért picit próbálgattam DCS-el és IL2-vel is.
A látótáv nagyobb, eddig a Lenovo-val kihívás volt megtalálni a leszállópályát mert csak nagyon közelről látszott, most kíváncsiságból kipróbáltam a Mig 21-el egy free flight-ot a Kaukázus mapon, és sokkal nagyobb távolságból látszik, simán láttam 5km magasból is, könnyen meg tudtam tervezni az iskolakört.
A cockpit is jobban látható, a műszerek jól olvashatóak de persze a kis hibajelzések még nem, de azok a monitoron sem voltam olvashatóak csak zoomolva.
Il2-ben is próbálgattam, kb. ugyan úgy látszanak a műszerek, viszont a látótáv itt is sokkal nagyobb. Könnyebb azonosítani a gépeket és ez online sokat számít.
A kép minőség kb. pariban van a 27" 1080p monitorommal.
Majd írok még, de majd csak hétvégén tudom jobban letesztelni.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.09.05. 14:47:53 -
Solt #32458 "Kicsit" off, de nem bírom ki: 3D RC car
Brutális, hogy hol tart már a 3D nyomtatás... -
#32457 ebből a válaszodból is kitűnik, hogy félinfókból osztod megint.és nem a konkrét dolgokról mondasz véleményt.
Ha figyelmesen elolvastad volna a leírását, akkor azt írták, hogy ez a légörvény már hónapokban ezelött része a programnak és hat is a gépekre, de most először tudták/akarták megmutatni vizuálisan is a hatását ezekkel a betett gömbhálóval.
Szóval benne van a játékban hatása is van ,de mégsem okoz interakciót más objektumokkal vizuálisan -
#32456 Most akkor nem értem. Nem arról szól a videó, hogy valami testeket tett be a srác és azokat mozgatja meg? Mert akkor ez volumetrikusan hatnia kellene másra is. Vagy fog. -
#32455 ezt ugy mondod nekem mint ha nem tudnám.
DE attól, hogy egy nem látható dologról beszélunk, nagyon is sok helyzetben okoz látható nyomot. ÉS elég sokszor van olyan eset amikor van felhő, füst .
ott van pl a Mig-29-es hajtőmüve az ha kell hanem füstől és látható lesz az örvény, A robbanások utáni füstön átrepülve megintcsak .Az infracsapdák szórásánál, leszállásnál a gumifüst.És még sorolhatnám, hogy miért csak félmegoldás az ha megcsinálták, de mégsincs hatása mindenre. -
#32454 Köszi. -
#32453 Soha az életben nem repültem civil szimmel, de ezt szerintem ki fogom próbálni. Ha másért nem csak azért, hogy lássam a technológia határait. -
Solt #32452 Abszolút jó irány, elképesztő, hogy mennyire élethű és ami még durvább, az az élsimítás... szinte nincsenek is éltörések a képen.
@Balázs: Igen, FS2020 kép amit az X-Plane topikban találtam... a többire reagált Tom. -
#32451 Fs2020 az is. -
#32450 Ez a komment gondolom az FS-re vonatkozott.Vagy az X-Plane-re? Vagy az X-Plane topikból lopott kép is FS?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.08.31. 15:37:29 -
#32449 A tájat műholdas adatokból generálja egy AI (Azure-nak hívja az Ms), az veszi le a fény és árnyékokat a képről, ez csinálja a szín korrekciókat az összelegózott adatokon, pl, a több szögből készített képek alapján az építi fel a 3D objektumokat is. Vannak screenshotok, amiken ez sokkal jobban látszik, extrém low poly objektumok (pl itt: kép), minden statikus cucc egy nagy polygon-massza (pl parkolóban az autók sokkal másabbak mint a forgalomban lévő autók). Vannak persze kézzel épített cuccok is, főleg a híresebb landscape elemek, repülőterek pl nagyon részletesen kidolgozva az oldscool megoldással, kézzel építve. -
#32448 Ez a textúra képből generáltja a 3D-s modellt prodecurálisan? Egészen döbbenetes a kinézet. -
#32447 Igen. DCS-nél régi mantrám, hogy qrvára semmi szükség az elektromos dobozra az ablaktisztító liften, nem attól lesz jó egy térkép, ha telepakolják rengeteg olyan nem is látható szarral, amit max akkor veszel észre, ha helikopterrel megfüggesz mellette két méterre. Épületekre ez ugyanúgy igaz mint a járművekre. Ugyanazt a poligon és textúra mennyiséget el lehetne másra is költeni, vagy mint itt, rengeteg változatos low poly objektummal felépíteni a tájat - mondjuk ehhez qrva erős AI kell, ami ezeket a térképeket legenerálja, de a koncepció is teljesen más mint amiket eddig láttunk. -
Solt #32446
X-Plane topikból "loptam"... brutális ez a kép!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.08.31. 12:47:49 -
#32445 Azrarohadt. És ezt VR-ral... -
#32444 Új FS nagyon komolyan néz ki
https://cdn.microsoftstudios.com/fsi/Feb%20Build%20Non%20Active%20Dash.mp4?_=2&fbclid=IwAR36_QQ-oZpJmT1I2voDDGTmTUuP0kIx3CSNUZH3hBrlWaBZmE2RFU0xIek -
#32443 ????
Ha nincs füst, köd vagy felhő, vagy a fűszálakat nem mozgatja meg, akkor nincs ennek látható hatása. Pont ezért veszélyes. Ezért van a leszálló gépek között azok tömegétől függően perces térköz, hogy ne dobják meg az utánuk jövő gépet, mert ezek az örvények perces léptékben is egyben maradhatnak. -
#32442 én már ezt akkor hiányoltam mikor a szárny végi vortex szimulációt bemutatták.És szerintem is jó lenne ha sikerülne megoldaniuk, hogy grafikai nyoma is legyen ennek.Anélkül egy kicsit felemás az érzés.
Remélem ezután már könnyebb lesz majd a hangrobbanáshoz is a párakiválást megcsinálni.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.08.30. 19:14:52 -
#32441 Füstöt szerintem nem fogják megcsinálni, itt legalábbis nem volt szó semmilyen grafikai effektről. Az is kérdéses, hogy mennyire fogja ezeket a netkód átvinni a többieknek, ahogy írták az elején, hogy "optimális" szimulációt akarnak, ami a program teljesítményét nem befolyásolja (na erre kíváncsi leszek) viszont légi harcban, kötelékezéskor érezni. Gyanítom ezt az effektet csak nagyon limitált buborékban fogja a gépednek számolni, és abban is csak a saját gépedre, a többiek mozgása meg majd átmegy neten.
A fasza "optimalizációjuk" miatt én kb másfél hónapja nem tudok VR-al játszani, eddigi stabil 40-45 fps stabil 30 alá esett, olyan akadásokkal, hogy másodpercekre kirak a VR menübe repülés közben is (leginkább online). Receg, laggol, játszhatatlan. 4K-ban van viszont 70-80(!) fps-em, ami rohadt furcsa, egyetlen más játéknál sincs ekkora különbség VR és desktop mód között. A "teljesítményromlás nélkül" részt én majd elhiszem, ha látom. -
sakkay #32440 Valami ilyet vártam már nagyon régóta-hogy tudja egy szim-sejtettem, hogy a dcs ebben nagyon jól áll, de azért ezt nem gondoltam. Na akkor ezért van az a nagyon repülök érzés a pilótáknak is, ha DCS-ről van szó. Nagyon jó lenne, ha a füst ezt láthatóvá is tenné, főleg helik esetében lenne látványos. -
#32439 Nagyon jól néz ki. -
sakkay #32438 Ez de komoly!!!! -
#32437 Illetve bocs, a gyerekeknek szót elfelejtettem elolvasni, szóval felnőtteknek mindenképp, gyerekeknek nem tudom, de mondjuk én bírtam volna 2 napot repülőket bámulni annyi idősen :) -
#32436 Program Eléggé. Olasz F-35 pl.
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.08.29. 12:51:31 -
Mozes #32435 off
Sziasztok!
Bocsi a hülye kérdésért, de én még csak Kecskeméten voltam repnapon, az elég változatos és jó volt. Ti voltatok már Zeltweg-ben, milyen? Én gyerekkel mennék (7 és 10 éves), mennyire változatos ott a program a gyerekeknek? Köszi előre is! -
#32434 https://www.sanicole.com/en/
itt is elég jó lesz a felhozatal. b52, v22, szu-27, b17, ww2 gépek. -
Frenky #32433 AIRPOWER19 6. - 7. September 2019 ZELTWEG/AUSTRIA
Szeptember 06-án PÉNTEK-en 12:00-kor, aki gondolja DCS HUNAF Találkozó a Red Bull gépeknél!
Várunk minden érdeklődőt... -
Solt #32432 Semmi gond, csak nyugodtan... :))
Hogy az FPS nem lesz több, az nekünk nyilvánvaló, de a kérdezőnek nem biztos... HDD-ről SSD-re váltva nőnek a minimum FPS értékek jó pár játékban, de Sata SSD-ről NVMe-re váltva már nem, ezért hangsúlyoztam ezt.
A betöltési idők esetében írtam, hogy érdemi(!) változás nem történik... minimálisan gyorsabb lesz, de az már szerintem lényegtelen, hogy valami fél, vagy akár 1 másodperccel gyorsabban tölt be. Amit érezhető gyorsulásnak írsz le, az számokban kifejezve így néz ki,
A melegedés létező probléma, lehet kozmetikázni, de nem mindegy, hogy egy kis vagy közepes méretű házat a 30 fokos Sata SSD, vagy a 70-80 fokos NVMe fűti... Nagy, jól szellőző házban ez nyilván nem jelent akkora gondot, de mivel nem mindenki rendelkezik ilyennel, ezért úgy gondolom, hogy erre fel kell hívni az érdeklődő figyelmét!
Használt alkatrészt én maximum magamtól vennék, esetleg közeli ismerőstől, de akkor is maximum olyat, amin még van garancia. Természetesen nem vagyunk egyformák, tehát akinél játszik garancia nélküli használt is, az nyilván talál a Sata SSD-ből is jobb áron mint amit említettem. 8000.-Forintért már 256-s 840 Pro van, 100%-s állapotban. Ehhez képest a 10000.-Ft körüli NVMe SSD-k meg ahogy látom mind hűtőborda nélküli darabok, amikhez adott esetben vehetsz még 4000.-Ft + postáért átalakítót, vagy vársz rá 30 napot Kínából, 2000.-Forintért... utóbbi esetben is már 50%-s felárnál tartunk.
A gép gyorsaságához sehogy nem járul hozzá a tárhely mérete, de ilyet nem is mondtam, nem tudom ezt miből sakkoztad ki... :)
Tehát összességében az NVMe SSD azonos méretben drágább (új esetében jelentősen), adott esetben vehetsz hozzá átalakított (jó sok várakozással), és akkor ott van még a melegedés is, ami szintén okozhat kellemetlenséget. És mindezt azért, mert 11 másodperc helyett 10 másodperc alatt tölt be egy játék, vagy a Windows...
Én ezt nem igazán érzem jó üzletnek... ha pedig garanciális új példányokból indulunk ki, akkor pedig kifejezetten rossz üzlet. Részemről, ha már plusz költség, akkor inkább mennék el a nagyobb tárhely irányába, mert egy 256-s SSD-t nagyon hamar ki lehet nőni... a te példádnál maradva, inkább vennék 18000.-Ft környékén használt (garanciális!) 500 GB-s 860 EVOt-t, mint 10000.-Ft + egyéb költségekért (összesen ~14000.-Ft) egy hűtőborda és garancia nélküli 256 GB-s NVMe SSD-t.
Természetesen ez csak az én álláspontom, nem egyetemes érvényű! ;)
-
Razor18 #32431 Sorry, OFF
Én azért picit talán vitatkoznék ezzel itt-ott... Az FPS nyilván nem lesz több, hisz ez nem az adattároló sebességén múlik, de a betöltési idő azért eléggé le fog rövidülni, a játék közbeni alkalmankénti akadások (és nem a folyamatos rángatás, mert az a gyenge videokarihoz túl erős grafikus beállításokból szokott jönni) általában ebből adódnak inkább, szerintem. Én Samsung SATA SSD-ről tértem át Samsung NVMe-re, a bootolástól kezdve az égvilágon minden adatátvitellel kapcsolatos dolog érezhetően gyorsult az SSD-hez képest (bár nem annyira látványosan, mint a HDD->SSD váltáskor, ez tény). És nem csak játékban, hanem azon kívül is, aminek szerintem minden tulaj örül, nem csak a gémer.
Melegedni hosszadalmas, folyamatos adatátvitel során szokott inkább az NVMe, hétköznapi használat és játék közben néhány tíz másodperces munkái vannak csak, attól nem melegszik még, mire melegedne, már végzett. Még a 70 °C is normál hőmérsékletként van feltültetve a honlapon (persze a HD Sentinel már pirosodik ott), de ha kezdene baja lenni, visszaveszi magát amúgy is. Persze ha nekiállsz teszt jelleggel folyamatos adatátvitellel izzasztani, akkor igen, fog is melegedni.
A hardveraprón már 10e körül kaphatóak 100%-os kondíciójú 256 GB-os NVMe-k, 500 GB-osak meg 20e körül, a Sentinel kimutatás eléggé megbízható, valamirevaló eladó azt automatikusan csatolja a hirdetéshez. Én az SSD-met is, az NVMe-met is használtan vettem (mint látod az árakból, kb. féláron!), semmi gondom nem volt soha egyikkel sem. A gép gyorsaságához (játékban az akadás elkerüléséhez) nem értem, hogyan járul hozzá a nagyobb tárhely... Aliexpressen egy PCIe-NVMe adapter 2e Ft (csak vagy 30 nap míg megjön), itthon pl a PCX-nél 4e+posta.
Nem kötekedni akartam, aláhúzom...
ON
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.08.27. 17:45:19 -
Solt #32430 Azt azért tudnod kell, hogy játékok alatt gyakorlatilag zéró haszna van az NVMe plusz sebességének... sem az FPS-d nem lesz több, sem a betöltési idő nem változik érdemben, ráadásul típustól függően jelentős melegedésre is hajlamosak. 25-26000.-Ft környékén már 500 GB-s Samsung 860 EVO-t kapsz... kb ennyi egy 250 GB-s NVMe, és ha még M2 adaptert is venned kell már ott is vagy mint amennyibe az 500 GB-s sata-s SSD kerül.
Szerintem lényegesen több értelme van a nagyobb tárhelynek...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.08.26. 21:47:40 -
Mozes #32429 Köszi, tök jó ötlet az M.2 foglalat, nem is tudtam, hogy van ilyen :)