23835
  • dimre
    Ha jól értelmeztem, retek lesz takarmánynak.
  • endy papp
    ami effektive "fertilizer növény" (ne kérdezzétek, passz)
    Nekem ebből az sejlik ki ,remélem igazam lesz,hogy gyom és ehhez ,ennek a megfelelő permetezés is kell ahogy a modderek a soil modban megcsinálták,de majd csak kiderül előbb-utóbb.....
  • endy papp
    THX
  • n0tr3adY
    - a vonatok modolhatóak és vezethetőek(?) lesznek, hasonlóan a traktorokhoz.
    - multira joinolásnál röviditve a sync idő 100%
    - indoor/outdoor hang a gépekben
    - változó skines bérelt munkások 100%
    - player avatar szintén modolható
    - okosított AI, elvileg kikerülik az akadályokat a bérelt munkások
    - disznók 100%
    - 3 növényfajta, napraforgó, szója és egy harmadik, ami effektive "fertilizer növény" (ne kérdezzétek, passz)
    - állatok idővel szaporodnak maguktól
    - állatok szállithatóak (pig 100%, többi csak valószinű)
    - Kelet-Európában NEM lesz Collectors Edition
    - HardPointExtension mod Giants által beépitve az alapjátékba
    - legnagyobb aratható föld a gyári mapon 12-13 Ha.
    - kerék deformáció 100%
    engine : alap OpenGL helyett DirectX, örülhetnek a plusz fps-nek az ATI tulajok

Giants Editor 7.0 : gépkövetelménye nem változik, OpenGL crash bug marad. MAC-re továbbra sem lesz editor.
    Még jobb ortographic camera, spline kezelés/elhelyezés fejlesztve. Illetve már elvileg .zipből is megnyitja a modokat a GE.

Nagyjából ennyi, ezek mellett van még pár nem számottevő apróság. Ami 100% az Giants által megerősítve, a többire kitérő választ adtak.

Pár dolgot kihagytam, de azok már csip-csup dolgok.
  • endy papp
    Ja köszi ,2 hónap azt úgy is mindenre fény derül,már várom.....
  • endy papp
    Ezért is írtam korábban mindig raknak bele olyan dolgokat mitől jobban eladható,újításnak tűnik,(van ami az is)kajálja a nép.
    Én már több éve nem vagyok elégedetlen ,mert mindig megújul....
    Persze lehetne dupla ennyi újítás is ,de minek akarjak olyan után vágyódni ami talán a Gians játékaiba soha nem kerül bele.
  • dimre
    Én sem beszélni english, feliratozva néztem, bár elég hülyén fordít a cső is, de a lényeget meg lehet érteni.
  • endy papp
    Esetleg ha tudsz belőle idézni-megosztani pár érdemeleges gondolatot,emberi (magyar nyelven) azt megköszönném.
    Ebben az életben már nem fogok megtanulni idegen nyelvet....
  • dimre
    Igen a fények, lesz látható nap ha minden igaz, és a fények is jobbak lesznek mint eddig, és állítólag gyengébb konfiguráción is jobban fog futni a játék.
  • dimre
    Volt egy Giants - modderek megbeszélés a tervekről, újdonságokról, az ott elhangzottakról beszél BradM73
  • endy papp
    Íme egy új Trailer.
    Ja bocs közbe míg irkáltam megelőztek......

Itt már mozognak a fák is, látni a disznókat ,szállítás közbe is.
    Ez a vonatos újítás még jól is elsülhet a modderek által,akár kikerekedhet belőle egy félig vonatos szim is... na persze ha a moderek tovább gondolják.
    Igazából amit látunk az majd minden eddig is megvolt a moddereknek köszönhetően,a jövő héten remélem azért több infó érkezik az E3 után.
    Lehet én látom rosszul de 0:27-nél az erdőben favágás közbe mint ha valami "dinamikus" talaj deformációt látnék a lánctalp után,nem grafikai keréknyomnak tűnik.
    Nem csak tarka tehén lesz,a cocik is mások mint a modderek 15-ös kiadásában,
    A víz továbbra is gyönyörűen mutat,az ég kép is tetszetős,a fények bevilágítása,is ad egy kis pluszt hozzá.
    A disznó ólaknál a hegyes háttér is meggyőző,
    A hotelban belül mozgó emberkék mászkálnak.
    Amerikai kamion lesz ahogy elnézem, eddig 2 fajtát láttam
    Végre valós vasúti átkelő is lesz (13-ban már volt a modok között)
    A fák és a növényzet sokkal szebb és élethűbb.
    0:47-nél szója aratásra tippelek vagy a repce ennyire más lett...
    Összességében eddig látottak alapját nem korszak alkotó,de (erre lehetett is számítani) jónak tűnik.
    A moddereknek lesz miből kiindulni ,mire építkezni.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.08.12. 13:26:13
  • dimre
    Gamescom Trailer
  • joceruza
    Én már annak is örülnék ha lenne három döccenő egy alap térképen....
  • endy papp
    Tudom nem kimondottam FS játék de aki sárt szeretne dagasztani farmos játékkal hamarosan ezzel megteheti.
    Farm Expert 2017
    Van egy videó is az oldalon,ami a dinamikus talajt mutatja be.
    Itt nem csak a földeken hanem bárhol elakadhat a tarki,igazából mindenhol dinamikus talajjal találkozhat a gazda.
    Ha már egy ilyen belekerülne az Fs szériába asszem mindenki boldog lenne
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.08.10. 08:30:38
  • n0tr3adY
    Erre van a SoilMod nevezetű mod. Kicsit bonyolult, de lényegében a föld pH értékét kell "karban tartani" permetezéssel. De a végleges stáció a gyomosodás.
  • traktorista
    Azt már az eddigi részekben is nagyon hiányoltam az FS-ből, hogy a nem művelt területek egy idő után nem gyomosodnak be és akkor újra fel kellene szántani. Pedig ezt semmibe nem került volna megcsinálni.
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2016.08.08. 21:49:28
  • Carl Davies
    Itt már nem lesz elhnyagolható elvileg a talajmunka. Szántani kell a területeket néhány betakarítás után.

Az meg oké, hogy nem újítás a dinamikus talaj, meg a többi, de legalább egy játékba legyen, ne külön-külön. :D
  • endy papp
    Nyilván sok mindenben egyet értünk.
    Főleg hogy én is szeretném ha szuper farmos játék lenne a C.C.,no meg a többi.
    De az évek során megtanultam"édes fiam,csak nyugtával a napot"
  • endy papp
    Jók ezek a felvetések de sajna csak a moddereken múlik hogy belekerül é.
    Jó példa erre az Ackendorf map.
    Ami abban benne van (komplex egymásra épülő gyárak minden mindennel össze függ) és működik is soha nem lesz alapból egy játékban.
    Nyilván én sem csak a favágás miatt tolom(dehogy nem.......nekem nagyon bejött)
    A fejlesztőknek szerintem már ez is sok amit beleraknak 2 évente újítás gyanánt,így is veszik mint a cukrot.....
  • McEachran3
    Na most egy pillanatra képzeld el, ha a modderek képesek voltak ennyi mindenre egy olyan játékmotorral ami már 6 vagy még több éves, és egy olyan fejlesztői csapattal akik maguk vagy a főnökeik miatt flegmák a játékosok fele, akkor mire lehetnek majd képesek egy olyan játékkal aminek a a játékmotorja friss, és rengeteg mindent támogat, ráadásul a fejlesztői csapat amikor csak tudja elmondja, hogy mennyire próbálják modolhatóvá tenni a játékot minden részletében.

Nem hiába nem rakott az FS dinamikus talajt a játékába, mivel ezt az ő motorjukkal képtelenség megcsinálni. Illetve hasonló motorral lehet próbálkozni, de akkor azt a förmedvényt kapjuk mind az agrar simulator. :D És az FS-nek lenne bőven anyagi forrása új motorra beruházni, mégis egy független fejlesztői csapat fogja ezt megtenni.

Én azt mondom, hogy ha választhatunk egy vadonatúj BMW és egy régi, de össze vissza tuningolt Trabant között, akkor válaszuk a BMW-t. Mert a Trabantot bármennyire szépítjük előbb-utóbb kiderül, hogy egy idejétmúlt autó, de a BMW-ből egy kis munkával csodaautót készíthetünk. Remélem nem volt túl elvont a hasonlatom :D

Valaki említette még azt az előnyt ami a 8 évnyi fejlesztés alatt összegyűlt tapasztalat jelenti az FS-nek. Erre csak annyit mondanék, hogy a Cattle and Crops kb. 3 hónappal az FS előtt adott ki egy olyan gamplay-t a játékról ami jobban, és reálisabban néz ki mint amit az FS 17-ről adtak ki néhány napja. És csupán bő egy éve fejlesztenek a C and C-sek! :D

Mindenesetre majd akkor tudunk biztosat, amikor mind a két játék kijött. Addig is marad a reménykedés, és a találgatás :)

Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2016.08.08. 20:48:36
  • Caliph
    ha nem lenne benne favágás,de pl gyárilag lenne benne több növénykultúra(akár szőlő és borászat,mert a mai világban az is teljes gépesítésen esett át,vagy pl meggy,azt is lehet rázva szedni :D,vagy alma amit szüretelőkocsiról(valamelyik trailerben az üvegházban is szerepel) én ezekkel már símán ellenék :D
    És rá épülő ágazat is lehetne,pl almából gyümilé,szőlőből bor,napraforgóból olaj stb stb :D
    mindezt bővíthető farmmal(agrar simulator pl egy példa)lerakható épületek stb stb. mindez dinamikus talaj és sáros dagonyázással :D
    tudom tudom,bilibe lóg a kezem :DD
  • endy papp
    Én meg úgy látom mikor már valaki kitalált valami jót (évekkel ezelőtt)azt nem oly nehéz lekoppintani és tovább fejleszteni.
    Vagy mégsem oly egyszerű, ezért nem lesz a többiben favágás
    De vissza kanyarodva az FS sorozathoz, itt is a legtöbb újítást először a modderek valósították meg ,találták ki(hogy témánál maradjak pl:favágás)13-nál,de lehetne még sorolni.
    A "konkurenciáknál" most értek el oda hogy mindenhonnan össze "szedegessék" a különböző alapokat ezt picit tovább fejlesszék és átültessék a maguk játékába,majd eladják hű de mekkora korszakalkotó újításnak,már aki benyeli.
    Nyilván én is örülnék ha valamelyik "konkurencia" csinálna egy nagyon jó játékot,de nálam attól még hogy dinamikus a talaj esetleg az időjárás,de csak a földet lehet túrni 12 féle kép ,kevés.
    No de majd az év végére ha mindegyik megjelenik akkor vissza térünk rá.
    Addig csak találgatás minden ,habár 2 hét múlva az E3 után talán már jobban körvonalazódik mi merre.
  • McEachran3
    Szerintem azért nem volt eddig igazi kihívó mert a közönsége ennek a témának nagyon alacsony volt. Az utóbbi időben kezdett el ez a fajta közönség rohamosan nőni, de még mindig elhanyagolhatóan kevés a shooter, stratégiai meg miegymás típusú játékok közönségéhez képest.
    Ezért nem kapott sok pénzt sem az agrar simulator, meg a FS sem fejlesztésre.

És gondolom ennyi idő kellett elteljen amire egy független csapat úgy döntött(megunva az FS bénázását), hogy saját játékot csinál. És reményeink szerint ebből lesz a Cattle and Crops. És a gamplay-ek alapján amik idáig kijöttek, azért látható, hogy nagyon ígéretes, és nagy potenciál rejlik benne. Bár még várjuk meg a megjelenését, de már kezd látszani, hogy nem feltétlenül pénzkérdés egy jó játékot összerakni, sokkal inkább múlik a fejlesztők odaadásán, és komolyságán a játék iránt.
    Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2016.08.08. 16:58:37
  • traktorista
    Én egyetértek vele, hogy egy szar, de miért nem jelentek meg eddig az ezt überelő riválisok. Pedig nem kellene sok hozzá és látják, hogy a népszerűség is töretlen. Valamit csak jól csinálnak. A modolhatóság sem egy akkora eget verő valami, más játékoknál is van, pl. Spintires. nem lenne nehéz felülmúlni és mégsem foglalkozik vele senki. A most megjelenő riválisokat még nem ismerjük, de nem lennék meglepve, ha szép csendben elhalnának.
  • McEachran3
    Teljesen egyetértek :)

Más: Keresek multi csapatot. Régebben pont ezen a fórumon kaptam egy egészen kiváló csapatot, amit Zsandar vezetett. Akkor időhiány miatt csak 2 hétig játszottam velük, és azóta hiába kerestem őket, nem kaptam.
    Főleg estefele tudnék játszani, kb. 8-12-ig. A internetem nem túl erős, ezért teamspeak-et csak olvasni használom, ha beszélek rajta akkor az alig érthető. (Pár héten belül jóval erősebb net lesz bekötve.)
    Szorgos munkaerő vagyok, bármit rám lehet bízni :) Akit érdekelek írjon rám :)
  • n0tr3adY
    Nem kötözködés. De tényleg :D
    FS 11-13-15 = van 4 fajta földmegmunkálás, amiből 3 elhagyható, és akkor is tudsz betakarítani termést. Számomra ez faék egyszerűséggel ér fel. Ehhez viszont nem kell 5+ évnyi tapasztalat és kiterjedt programozói gárda :) Egyetlen egy dologban jár elől az FS : a moddolhatóságban.

• traktorista
    Azt el kell ismerni, hogy a Farming sorozatnak a sok hibája ellenére a játszhatósága nagyon jó. Egy számítógépes játéknak ez a legnagyobb értéke. A többieknél lehet szuper fizika, évszakok, stb, de ha ezt a jó tulajdonságot nem tudják überelni, akkor elbuknak. Még mostanában is elő szoktam venni az Agrar simulatort. Abban pl. élvezet a szántás, vagy az egyéb földmunkák, de mindig be kell látnom, hogy hosszabb idő után játszhatatlan. Igaz ott rengeteg bug is maradt a játékban.
    Ez is nehezíti a riválisok elterjedését, hogy ezek a mezőgazdasági játékok összetettek és rengeteg hibalehetőséget rejthetnek magukban, amihez nagyobb programozói és tesztcsapat szükséges és nem biztos, hogy megtérül a befektetett pénz. Az évek alatt felhalmozódott tapasztalatot nem pótolja semmi. Ebben a Farming nagyon elöl jár.
  • Caliph
    nekem mindegy a favágás,ha jók lesznek a játékok azzal csak mi nyerünk,tudok két játékkal is játszani egymás után :D
  • endy papp
    Nálam semmi gond sem a fák fizikájával sem a rakodó gépekkel.
    Nyilván rakodóból és villából is a megfelelő kell hozzá.
    Senkit nem akarok megbántani de akinek nehéz és szar a favágás annak többet kellene gyakorolni.....
    Én speciel felüdülök a sok monoton földtúrás után a famunkákkal ,nálam szabad idős tevékenység.
    Egy ilyen pótot fél óra alatt telerakok ,közbe ha 1-2 leesik de az is csak azért mert nem "középen fogtam meg" mind ezt a pót, darus rakodójával.
    Pót tele rakva fával.

Mellesleg a Cattle and Crops-ba és nagy valószínűséggel a többi "konkurenciába" sem lesz.
    Nagy valószínűséggel nem oly egyszerű megcsinálni olyanra amilyen most az fs 15-ben.
    Azt aláírom az elején megjelenés után eléggé bugos volt de a legutolsó pach után szerintem hibátlan.
    Majd ha jobbat tud más ennél csinálni akkor megemelem a kalapom.
    A 17-ben ha jók az infók a fákon is piszkálnak valamit ,de erről még semmi biztos infó nincs.
  • Carl Davies
    Szerintem is jó a favágás. A fák fizikájával nincs is akkora baj, inkább a rakodógépekkel. Elhajlik a villa például.
  • McEachran3
    Én meg pont ellenkezőleg vagyok vele. Utálom az egészet. Szar a fizikája a fáknak az egész játékban ezért borzasztóan nehéz, és irreális a favágás, én csak felhúztam magam rajta. Egyáltalán nem hiányolnám ha nem lenne pl. a Cattle and Crops-ba.
  • endy papp
    Na igen ,nekünk csak jó lehet hogy ilyen "nagy" a verseny.
    De ha csak a favágást veszem(emelem ki) nem nagyon lesz legyőző,a többinél nyomát sem láttam.
    Speciel én nagyon szerettem benne.
    Órákat el tudtam szórakozni vele....
  • Caliph
    már vagy a 3. "trónkövetelő" :D egyszerre ébredt mindenki 7 év fs simulátorozás után:D
  • endy papp
    Bocs az off-ért

Itt lesz dinamikus talaj és miegymás,de valahogy olyan "mese szerűnek" tűnik az egész körítés.
    De egy próbát ha megjelenik ez is meg ér....
  • Carl Davies
    Csak az a baj, hogy lehet hogy jó a fizika, de maga a játék rosszul van meg csinálva. (Agrar Simulator 13)
  • traktorista
    Nekem is fontos a látvány, de csak másodsorban. Én inkább egy jó fizikai motor átalakításnak örülnék. A játék egyik legnagyobb hiányossága a végtelenül unalmas földmunkák és az a szomorú, hogy még a 2011-ben sem ennyire kiegyenlített a traktorok haladása, mint a 2013-tól kezdődően. Ott valamit nagyon elrontottak, üveglapon járás lett belőle. Mindenki azt gondolja, hogy a játék egymást követő részei egy töretlen fejlődést jelentenek, pedig nem. Sok olyan momentum van, ami az újabb részekben bizony visszalépés volt. A látvány kétségtelenül fejlődött, de a készítők inkább azt az utat választották, mint a lusta lakásfelújító, hogy a koszra rákenjük a festéket.
    Ha a riválisok között lesz olyan, ami a fizikára jobban odafigyel, de nem lesz ennyire látványos, egyértelműen azt fogom választani, még több pénzért is. Ha meg nosztalgiázni akarok a Farminggal, akkor ott lesznek a korábbi részek. De azért az új rész is érdekel, hogy milyen lesz, én is tűkön ülve várom már, csak legfeljebb virágboltival próbálom majd ki. :D
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2016.08.06. 14:35:16
  • endy papp
    Amit láttam vidit-képeket annak alapján marad a "4 ciklus" növekedés.
    Igazából ha 8 lenne sem változtatna semmin,csak "optikai tuning" lenne.
    Az meg hogy sok érte a 7000ft relatív.
    Volt akinek itt még a 2000 is sok volt a 15-ért azért nem vette meg.
    Gondolom ha az euro nem 315 körül lenne ,hanem 280 mint 2 éve akkor ez is olcsóbb lenne.
    De ha a steam árhoz nézzük olcsó ,és azt is sokan meg fogják venni.....
    Szerintem semmilyen trónfosztás nem lesz,mivel HA lesz is konkurencia mindegyik más lesz.
    Én alapból a többinél azt látom a szokásos világ nyelvek benne lesznek,de magyar nagy valószínűséggel nem ,így sokakat ezzel el is riaszthat.
    Az biztos ez nekem tuti vétel ahogy kijön, a többi "konkurenciát" majd meglátjuk,mi volt az ígéret és mi a valóság.
    Igazából neked aki a 15 helyett is inkább a 11-el tolja tök mindegy is mit raknak bele úgy sem venné meg mert ,mindig találna valamit ,hogy ez meg az miért nincs benne.
    Olyan úgy sem lesz ami mindenki igényét ki fogja elégíteni,hozzá teszem egyik konkurenciában sem.
    Az eddigi infók alapján lesz benne "elég" "újítás" a többit majd a modderek megoldják.
    Ahogy az "újításokat" is már a modderek rég beletették ,de hát ez van eszi nem eszi nem kap mást.....
  • traktorista
    Arról lehet valamit tudni, hogy a növények fejlődési szakaszai fokozatmentesebbé válnak-e? Hogy azok a ronda ugrálások a növekedésben eltűnjenek. Az aktív égbolt végre jó ötletnek tűnik, rá is fért már a játékra, a Flight Simulator már a 2000-es évek elején is tudta.
    Kíváncsi leszek az első visszhangokra, meg persze a riválisokra is. Azért a Farming sorozatnak óriási előnye van a fejlesztésben a sok év alatt, nem hiszen, hogy könnyen megy majd a trónfosztás. A 7 ezret sokallom érte jelenleg, nekem nem tűnik sokkal többnek így ránézésre, mint a 2015.
  • endy papp
    Pár új kép a 17-ről.

• endy papp
    Örülök hogy működik,köszönöm az elismerést.
    Nos semmi trükk nincs benne,csak sok munka és odafigyelés,mit mikor mennyit vetsz és hova,legalább is ezen a mapon.
    No meg sok-sok óra,kitartás.....
    Igazából szántani még a 13-nál az elején szántottam pár órát de hamar ráuntam,mert nem egy hatékony megoldás.
    Külön tárcsázás csak a burgonyánál kell.
    A többinél egyből ahogy tárcsázok már vetem is és egyben a műtrágyázás is megvan,egy munka eszközzel és egy munka folyamattal.
    (A permetezés-trágyázás(ki hogy csinálja) kell hozzá mert anélkül kevesebbet terem minden(asszem majd csak felét de ez nem biztos) )
    Így marad idő a favágásra és egyéb munkákra.
    Mivel a repce terem a legkevesebbet ,ennél a mapnál különösen nagy jelentősége van,abból ültettem az elején a legtöbbet és a csak utána a többit,hogy legyen elég a gyárba,de a legelején asszem az állattenyésztésbe is csak a 3. nap tudtam belefogni(minden nem megy egyszerre) Ezért is szerettem ezt a mapot,sokrétű és változatos,persze több száz óra után ezt is meg lehet unni....
    Én annyira nem komálom a girbe-gurba földeket így ahogy lehetett kölcsönből megvettem a nagy földeket ,majd azokat is kiegyenesítettem,ahogy a többit is,ezzel is el megy egy csomó idő de megéri mert a munkás utána mikor már rengeteg a munka tud rajta dolgozni.
    Már vagy másfél hónapja nem toltam a mapot,de így is össze jött, a próbákkal együtt kb 150 óra.
    Ehhez kellet a játékban (gyors növekedésre állítva a terményeket) 6 nap,de most már dübörög a gazdaság ,folyamatosan munka van 0-24-ben,de hogy fokozzam még leraktam plusz 4 krumpli mosót....
    Így néz ki a map és a gépek arzenálja.
    termények beérése
    Géppark
    termények elhelyezkedése