23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#19027 én nem értek azzal egyet hogy a konkurensek gátlástalanul másolják: már a agrar simulatorban 2011ben is több minden volt mint egy alap modolatlan fs2017ben most lesz,dinamikus talaj farm fejlesztés,a segítő rendszer is más volt,felvetted az embert,adtál alá traktort,gépet,meghatároztad melyik földön mit dolgozzon,aztán a segítő szépen kiment magától az alá rakott géppel a földre elvégezte a munkát és hazajött.
már a farm expertben is többminden van,mint ami ebben most lesz. Más kérdés a megvalósítás és a bugos része a dolognak,de tartalomra több mindkettő,természetesen modok nélkül.
Az alap koncepción meg nem lehet módosítani,a búzát amerikában is úgy vetik mint itt,max más a géppark,a tehén meg itt is tejet ad mint ott,szal ezt sem hívnám másolásnak :)
A fs abban jó hogy azt a keveset amit nyújt stabilan,bugmentesen nyújtja,a többit meg ahogy írtátok megoldják a modderek.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.07. 10:20:06 -
endy papp #19026 Én sem repesek az örömtől hogy kihúzható táblák meg kosárlabda,stb f@szságok lesznek az "újítások".
Nyilván lenne ezer egy amit szívesebben látnék,de azért attól még hogy lenne sárban dagonyázás (ha úgy tetszik dinamikus talaj)valószínű még ugyan ezzel a körítéssel is ép oly uncsi lenne mint eddig.
Engem speciel attól még hogy dinamikus a talaj nem hoz annyira lázba,majd egész nap azt nézem hogy "görbül" a talaj alattam???
Van akinek a favágás is uncsi és rossz a játékban, én ugyan így lennék ezzel a "sárdagonyázással" is egy idő után.
kb 4-5 óra alatt kézzel kivágtam gallyaztam majd felraktam....a mai napig ez az egyik kedvenc időtöltésem.
Fával megrakodva
Vissza térve a földmunkákra én speciel keveset végzek, hagyom a rabszolgákra így keveset is látnám a talajt.
A mod mappokba is olyan koncepciójút keresek mint az "Ackendorf".
Csak azért hoztam fel mert ha benne lenne a dinamikus talaj(hozzá teszem sárba süppedés, dagonyázás van) akkor sem amiatt tolnám vele hanem a többi összetett koncepció miatt amit megvalósítottak benne és amit egy fejlesztő cég soha nem is fog bele tenni.
Az egész koncepció arra van felépítve már egy ideje hogy majd a modderek megoldják ,de épp ezért 2-3 ezernél nem szabadna többe kerülnie,de nekik is meg kell élni valamiből mivel legtöbben csak a varezzal tolják így emelik az árat,persze nem ez a legfőbb szempont.....
Természetesen mindenkinek igaza van valahol ,de attól még hogy megelégszik és játszik az FS szériákkal ,még nem lesz valaki igénytelen....mivel hogy más és sok alternatíva nincs,a konkurenciák,modderek nélkül pár nap alatt homályba vesznek,vagy meg se veszik őket.
Még annyit pl. az irányítást az expertben(a többiben is katasztrófa) a mai napig nem sikerült az xbox kontrollerre normálisan ráprogramozni.
Majd minden normális játék rendesen támogatja.
Gondolom nagyon komoly erőt igényelt volna ,na nem baj van "dinamikus talaj" -
#19025 Nem tudom, mennyire kicsi a Giants csapat, két év alatt csak arra van idejük, hogy a modderektől lenyúlt módokat berakják az aktuális új verzióba?
Lehetne itt végtelenségig folytatni a vitát, én is elégedetlen vagyok, mégis megvettem (nem kényszerűségből), de az összes konkurens közül ők vezetnek nálam. Mint írtam nem fair módon csinálják, de a konkurensek is gátlástalanul másolják a FS-t, ilyen szemszögből jobb az "eredeti".
Nagyon nagy újításokat nem várnék, csak amit már pár ezer rajongó jó pár éve szeretne, a dinamikus talajt, ha ezt megcsinálnák sok embert vissza nyernének a rajongói klubba.
Ha már a hülyeségeknél tartunk, a kosarazás (szemernyi kreativitás nincs bennük, hogy ilyen f@szságot találnak ki) helyett pl. miért nem egy működőképes grillsütődét, vagy akármi mást ami kapcsolódik a játék kategóriájához. Számomra legfontosabb a játékban a modderek munkája, nélkülük sehol nem lenne a Giants, szarból is várat építenek (a kóklerekre nem vonatkozik), ezért maximális respekt nekik. A 15-ős megjelenésekor írtam valahol, csak egy alap programot adjon ki Giants, a többit a modderek felépítik, most is ua. Karácsonyra biztos lesznek szépen kivitelezett módok addig meg valami más game off:pl.ez elég ígéretes
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.09.07. 01:45:04 -
#19024 Pont a lényeg sikkad el. Traktorok, nagy gépek vezetésének élvezete, küzdelem a talajjal. Ha már annyira elnagyolják a folyamatokat és kiterjesztik, simán csinálhatnának belőle stratégiai játékot is. Akkor aztán végképp nem kell a fizikai viselkedéssel bajlódni.
Van benne minden, mi szem-szájnak ingere, gyönyörű színek, már-már mesébe illő tájak, csak éppen haláli unalmas az egész.
Akármilyen pocsék játék is az Agrar Simulator, abban a földmunkák olyan élvezetesek, hogy csak azért az egyért érdemes újra és újra elővenni. Persze tudjuk, ez az Astragonos Farming sorozat gagyinak indult az elején, de mára mégis csak piacvezetők lettek és kb. ugyanott vannak tartalmilag, ha leszámítjuk a cukormázat. Tartalom kell, nem cukormáz, ezért mondom, hogy igénytelen a közönség. És igen, manapság mindenütt ez a jellemző, miért itt lenne másképp.
-
#19023 Elnézést kérek! Alábecsültelek..... Nem hittem hogy ennyire nagy ász vagy!
A lényeg hogy elégedett vagy azzal amit az FS17-el kapsz. Csak sajnálni tudlak téged is és a gyártót is. A 15-ben legalább újításként lehet fát vágni. A 17-ben meg elmehetsz kosarazni vagy összeszedheted a táblákat...... Vannak igényeid. Én megvenni nem fogom,de jövő nyáron biztosan kipróbálom mert addigra a modderek csinálnak talán egy elfogadható gémet.
Ez meg az én magánvéleményem. -
Gerileveri #19022 "Lehet kaptál egy dobozost ajándékba a nagy show-n."
Nem kaptam :) Ezt is meg fogom venni, úgy mint a többit szépen a tecsóban. Kaptam a standon viszont egy 10 centis gumimalacot, ezért dícsérem őket ennyire :P
"Hogyan lehet úgy játékot fejleszteni hogy 80%-ban a modderekre építenek?"
Így. Meg ahogy az Eurotruck- American Truck vagy a Trainz fejlesztői és egy csomó más cég is csinálja.
"A moddereknek is ennyi időbe telik vajon? Nem.Pedig nem hiszem hogy 300-an vannak."
Ebben speciel igazad van. Több ezren vannak.
"Inkább rakjanak bele összegyűjthető táblákat! Az kell a népnek! Idióták ezek!"
Ebben is igazad van. Bár mondjuk semmivel nem idiótábbak mint az EA vagy az Ubisoft akik az aktuális Battlefieldet vagy az Assasin creedet tolják a képedbe kb nulla újítással.
"Szánj egy órát az egyik copy/paste alkotásra (Farm expert) és mindjárt rájössz hogy mik lehettek volna az újítások."
Szántam, kb 50+ órát teszteltem a magyar változatot és lektoráltam a fordítást. Hasonlóan szinte az összes Mo-on megjelent játékkal ez a helyzet. (A teljesség igénye nélkül: az összes Farming Pc-s része, a Farming 15 konzolos változatai, az összes megjelent Agrár szim, Professional Farming 2014, 2017, kapcsolódó mellékhajtások mint Planner Farming, Woodcutter vagy Forestry sőt a Farm Machine Champ részei is)
Így is természetesen ez a magánvéleményem, de a Farming magasan kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből, és a jelenleg készülő meg nem jelent játékok között sem láttam olyat sajnos, ami veszélyeztetné a pozícióját.
Kivételt jelent(het) a Cattle and Crops, de sajnos nem adnak túl sok életjelt magukról. A gamescomon mint mondtam nem voltak jelen és semmilyen hivatalos megkeresésre sem reagálnak információim szerint, pedig több magyar kiadó is szeretné megszerezni a címet.
Még esetleg bíztató lehet amit az UIG-nál láttam, ők egy nagyon alpha buildet demóztak, ami egy többfunkciós MMO motor alapja volt, szimulációs játékokhoz igazítva.
Képzeljetek el egy Farmingot egy élő lélegző MMO-ban, több ezer játékossal, kereskedéssel, gazdálkodással stb.
Na ez TÉNYLEG előrelépés lenne.
-
endy papp #19021 -
Stormbird #19020 Ez az aranypofa Thomas, nem tett valami halvány utalást arra, hogy miért van az, hogy esik az eső a járművek és épületek belsejében? Mert ez így volt a 2011, 2013 és 2015-ben is. Így lesz ez szerintem a 2017-ben is -nagy valószínűséggel :)
Egyébként pedig tök egyetértek az értékeléseddel, úgy a céget, mint a játékot és a konkurenciát illetően. -
#19019 Nem értem miért vetted ennyire a szárnyaid alá őket..... Mert ebben az iparágban dolgozol? Csak nem! Lehet kaptál egy dobozost ajándékba a nagy show-n.
"Ez egy tipikus svájci cég a hazájukra jellemző mentalitással." Akkor csak sajnálni tudom őket. Hogyan lehet úgy játékot fejleszteni hogy 80%-ban a modderekre építenek? Ha ők megunják,bezár a bazár? Ez az igazi üzlet politika!
"Nyilván ha 300 droiddal dolgoznának mint a Blizzard akkor lenne idő még 3 állatfajtát és 5 növényt belegyömöszölni a game-be két évente."
A moddereknek is ennyi időbe telik vajon? Nem.Pedig nem hiszem hogy 300-an vannak. De talán nem is ezzel kellene foglalkozni.... Inkább rakjanak bele összegyűjthető táblákat! Az kell a népnek! Idióták ezek!
"Nekem inkább a konkurencia "munkái" tűnnek lopásnak ahol még a menüket és az UI-t is pofátlanul copy/paste-ezik, nem szólva a játékmenetről ahol NULLA az újítás." Na ez volt a legjobb! Jó is hogy a végére hagytad! Mit is tudnak feldobni mint valami olyan újítás ami említésre méltó? Gyakorlatilag semmit. Beletettek pár olyan gépet ami a modderek is megcsinálnak (csak lehet jobban). Ez az újítás? Szuper! Új fények? Nagyot dob majd a szántáson! Kosárlabda? Ez megint jó ötlet volt.
Szánj egy órát az egyik copy/paste alkotásra (Farm expert) és mindjárt rájössz hogy mik lehettek volna az újítások.
-
Gerileveri #19018 Ebben az iparágban dolgozom, nem fogok álszerénykedni, úgy gondolom van rálátásom a dolgokra.
A Farming szerintem egy jól felépített korrekt brand.
2 éves ciklusokban adják ki a PC-s (és nagykonzolos) változatokat. Emellett fejlesztenek más platformra is farming változatokat. Ez az idő NAGYON kevés. Ha áttérnének a 3-4 éves ciklusra akkor valóban lenne idő több contentre. A GIANTS nem nagy cég, nem akarnak (és nem is tudnak) túl nagy, fejnehéz tripla A-s fejlesztővé válni. Kis lépésekkel haladnak előre, viszont folyamatosan tartják a színvonalat. Ez egy tipikus svájci cég a hazájukra jellemző mentalitással. Amikor Thomasnak elengedtem egy poént ("Ugyanmár ki az a perverz szántóvető aki kosárlabdázni akar a játékban, vagy utcatáblákat lopdos?"), udvariasan mosolygott, de nem vette jó néven inkább rátért arra hogy elmagyarázza a dinamikus fényeffektek boncolgatására.
Nyilván ha 300 droiddal dolgoznának mint a Blizzard akkor lenne idő még 3 állatfajtát és 5 növényt belegyömöszölni a game-be két évente.
Ehelyett olyan motort fejlesztenek ami folyamatosan képes támogatni a moddereket.
Nem ülnek fel a szopórollerre mint pl. a Hello Games aki a hypevonatról okádta a hazugságokat a No Mans Skyról, hanem azt adják amit ígérnek, ha ez sokaknak kevésnek tűnik.
Nekem inkább a konkurencia "munkái" tűnnek lopásnak ahol még a menüket és az UI-t is pofátlanul copy/paste-ezik, nem szólva a játékmenetről ahol NULLA az újítás. -
endy papp #19017 Mindenki előtt ott áll hogy tolvaj módon ellopja a másik munkáját,hogy szavaid idézzem.
Miért is nem teszik és sikerül nekik,a válasz nem csak abban rejlik hogy igénytelen a közösség,mert akkor saját magad is közéjük sorolod.
Még akkor is ha meg se veszed csak tört verzióval játszol,mert gondolom azért játszottál vele.....
Ha annyira igénytelen maga a célközösség akkor a játék is.
Felteszem a költői kérdést, miért ezzel tolja az igénytelen közösség ,nem a konkurencia HULLADÉKAIVAL.....??????
Ez a világ már csak ilyen,akinek nem tetszik így járt. -
#19016 -
#19015 Vajon hány évre előre vannak meg a játékba kerülő apróságok, amelyek kiegészítik a modderek két év alatt elért eredményeit? A recept annyira bevált, hogy ők a piacvezetők a kitaposott úton. Egy önálló fejlesztő csapat képtelen ennyi idő alatt ilyen összetettségű játékot létrehozni a konkurencia világában. Ez a tolvaj üzleti modell növekvő sikereket eredményez minimális befektetett munkával, persze kell hozzá az igénytelen közönség is. -
endy papp #19014 THX Az infókat és képeket.
Nagyon komoly standdal készültek,gondolom jól fogytak az előző szériák és hasonlót várnak a 17-től is ,mert azért ekkora bemutató stand nem kevés pénzbe kerül ....
Azért több modderek által már rég megcsinált újítást vártam a 17-be ,de így sem vagyok nagyon elégedetlen...
A vonatos dologból szerintem is sok mindent ki fognak hozni a modderek,no meg a többi "újításból" is. -
Gerileveri #19013 Még pár dolog amit nagyon nyomtak (volt alkalmam pár szót beszélni Thomas Frey-el):
- A vasútra nagyon büszkék, mutogatta hogy gyakorlatilag az is szétmodolható, önálló vonatszimnek is megállja a helyét. (szerintem nem, de valóban van benne lehetőség)
- Sok tereptárgy mozgatható, mutatta ki lehet húzogatni a közlekedési táblákat és ha valakinek az a perverziója be lehet gyűjteni az összeset.
- Ezentúl bárhol lerakható-leönthető a rakomány a térképen.
- Dinamikusak a fényforrások, ezt hosszasan mutogatta váltogatva az időt.
Két kép amit csináltam, ez az első napon volt akkor még nem rohanta meg a standot a millió Klauska és Jürgenke :)
-
#19012 A Cattle and Crops csendben sunyizik valamit :) Bár így nehéz promózni a cuccot, mert kb gyökkettővel jönnek az új infók. -
endy papp #19011 Valóban nem lenne oly nehéz lealázni az FS szériát.....csak mindig ott a HA,ezért is nem sikerül már hosszú évek óta senkinek. -
#19010 Sajnos..... Szerintem pedig nem lenne olyan nehéz lealázni az FS-t! Csak egy kicsit többet kellett volna az Expertre koncentrálni és kaptunk volna egy olyan szimet amihez az FS soha nem nő fel. -
endy papp #19009 Thx a beszámolót.
Mondjuk valahogy sejtettem hogy ,ez lesz.... -
Gerileveri #19008 Volt szerencsém a Gamescomon körülnézni. Cattle and c sehol. Az összes többi Farming copy-paste gyalázatos minőségben (lásd Farm Expert).
A Giants standja kb 4x akkora volt mint tavaly. A sajtótájékoztatón a szokásos bullshit mellett talán annyi volt érdekes, hogy továbbra is DEKLARÁLTAN a modder közösségre építenek, tehát aki azért nyafog mert nem lehet emut tenyészteni és gyapotot szedni annak tuti lesznek remek modok ahogy mindig is voltak.
A Giant MAGASAN veri az összes többi konkurens bohócot (Astragon, UIG és a többi fisfos), bár próbálkozások vannak, de itt nem lesz csoda a közeljövőben. Sajnos ez van. -
#19007 -
endy papp #19006 Jól látod a koncepció jó irányt követ csak a megvalósítás ,hát hogy is mondjam,gagyi ebben a formában.
Azért is írtam korábban lenne pár dolog amit az fs-be át kellene (az fs lehet soha nem csinál meg) emelni és kapnánk egy jó farm szimet. -
#19005 Visszatérve a Farm Expertre, csak én látom úgy hogy ők tényleg simulatort akartak csinálni? Szerintem "kis" utómunka és verhetné bármelyik Farming Simulatort. Csak kíváncsiságból elpörgettem az időt az első aratásig. Hát sok mindent nem kellett betakarítani. Olyan gazos lett hogy nem sok dolga volt a kombájnnak. Grafika jó, modellek igen összecsapottak, viszont a realitás terén nagyon ott van. -
endy papp #19004 Na igen ezek nekem is tetszettek,de az a gond hogy e mellé még 3x ennyi negatívum társul ami számomra már sok és gondolom a többség számára is nem véletlen a sok negatív kritika.
A végén hasonlóan én is úgy voltam hogy akár jó is lehetne,de inkább bele kezdtem megint a az Ackendorf map legújabb változatába.....
Pedig jó lehetett volna addig míg az fs meg nem jelenik....
Remélem a jövőre megjelenő pure farming azért többet villant,a catle and crops ,meg lehet soha nem jelenik meg........
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.09.04. 15:58:34 -
#19003 farm expertről pár szóban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami tettszett: farm managelés,benzinkút,meteorológiai állomás , szerelőműhely(olajcsere! ikerkerék felszerelés,javítás),mosó építés,siló bővítés,szal a farm testreszabása
Időjárás befolyásolja a munkát,nehezebb a sárban mozogni,megvalósítása elég gagyi de értékelhető a próbálkozás
dinamikus talaj,minimál szinten igaz de van :D
traktorba ki és beszállás animálva van,nem csak úgy teleportálunk,gépeket le kell állítani ha kiszállsz különben ketyeg amig van nafta :D
2 órán belül itt is ment a refund,még jó is lehetett volna :) -
n0tr3adY #19002 steamDB lökd át ojróra
Euro 24,99€ Base Price 7,49€ at -70%
7.5 ojró volt a legolcsóbb. Az mennyi is?
Amúgy félreérthető volt(am), az emote a steames 34.99 euro-s árnak ment, nem neked :) Sorry!
Nekem ráér a multis rész, az úgyis csak mapteszteléshez kell. Ezért nem rohanok.
Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2016.09.04. 13:50:50 -
endy papp #19001 Majd minden játékom steam-s de ezt már a 13 óta dobozosként veszem,és ez most sem fog változni....
No meg én már a megjelenés napján szeretnék vele játszani,így nem várok leárazásra a steam-n,ha majd valamikor lesz......???
Mellesleg figyeltem a steam-s leárazásokat anno a 15-nél soha nem ment a dobozos alá,így valószínű,ez sem fog -
n0tr3adY #19000 Lesz az 50%, csak türelemmel kell lenni a Winter Sale-ig steamen... -
mokuci74 #18999 Ámen :) -
endy papp #18998 Az FS 2017-t házhoz hozzák 6890 ft-ért szállítás ingyenes.... nem sokkal több mint a 17 euro
FS 2017
Nekem inkább az Fs még ha drágább is.
Majd ha ez 7 euro lesz akkor talán.....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.09.03. 22:26:07 -
mokuci74 #18997 Egy par patch,aztan jo lesz ez...... remelem :P Mondjuk inkabb ezert 17 juro, mint az FS (Ctrl+c Ctrl+v) verzioert 35......
De hat kinek a pap, kinek a papne ugyebar :)
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.09.03. 21:52:32 -
endy papp #18996 Kipróbáltam,megvettem,persze 2 óra eltelte előtt vissza kértem a pénzem.
Igazából annyira nem gáz de még az FS-től messze van szerintem.
Annyira nem részletezném miért is.....,mert felesleges,elvenni sem szeretném senki kedvét, aki szeretné kipróbálja,ha nem jön be neki, vissza adják a lóvét.....
-
#18995 Megelőlegezve a bizalmat, hogy működni fog, előre félek a sok "miért nem megy, nem látom, nem jó, szar ez a cloud izé" hozzászólástól.
Trágya az lesz bőven játékon kívül is.
A térképnek örülök, hogy készül, nekem nagyon bejött a V5 is
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.09.03. 19:22:12 -
n0tr3adY #18994 Ne idegesitsen...Némelyik modder a Giantsnek dolgozik.
Inkább a Mod Conversion Cloud projektjük az aggasztó. Felhőbe-feltöltős-automata-modkonvertálós dologról van szó, amibe természetesen emberi beavatkozás is kell (ld. pl az új fényforrásokat importálni, scriptek stb). Eddig is volt elég hulladék loghibás mod, most viszont deklaráltan elönt mindent a fostenger.. Bármennyire ötletes és jó újitás is. -
n0tr3adY #18993 Készül a jó modmap ;) FSH Modding V6 néven.. -
#18992 Na ahogy nézem a farm expert 2017 már bukott is -
#18991 Engem az is idegesít, illetve szomorúsággal tölt el mostanság, hogy jó pár komolyabb modder csapat kihátrál(t) a játék mögül, mert megunták, hogy a modjaikat mások kiadják sunyiba, meg tönkreteszik. Ha ez így folytatódik, akkor meszeltek a játéknak idővel. :/ -
endy papp #18990 Tetszik amit látok de sajna olyan ("dezsavű") érzésem van.
Mivel ezeket a műveleteket már a 13-ban húszmilliószor megcsináltam,igaz modként és más körítéssel.
Sajna nem nagyon látom az előre lépést.....de persze várom hogy toljam vele ,de értelmes módok és jó modmap nélkül ez így eléggé uncsi lesz.
Legalább is, talán pár hónapig "újdonság" meg minden,de azért na. -
#18989 FS 17 állatok gondozása:
-
n0tr3adY #18988 Scriptek szokás szerint széthullanak...
De erre a Cloud Conversion dologra kiváncsi kíváncsi leszek.