52664
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • gomze
    Én meg mondtam! Ezt is kérték, és talán ezt is megvalósították, ugyhogy még reménykedek a játék sikerében.
  • Robi546
    Ok,kösz.
  • TruckerDave
    Igen, ott fentebb északon.
  • Robi546
    nagyon szép. :) Verona az Olaszországban van ? :)
  • luspaydavid
    Remek !
  • Szobi30
    2,3,4,6
    ezek a képek nagyon el lettek találva...de az összes kurvajó
  • TruckerDave
    Szerintem azért már nem olyan egyhangú a táj. A 3.-ik és 6.-ik kép szerintem kifejezetten jól néz ki.
  • TruckerDave
    Remélem mindet beraktam ;)

• Mark98
    Viszont (tudtommal) még nem ejtettek szót a helyzetjelző kérdésről mert sokat dobna a játékélményen.
  • WinStar
    sajnos ez mindig így van,mondhatjuk úgyis hogy a félkész játékot veszed meg,és a patch teszi kész játékká!!Iszonyat sok hiba,kihagyások vannak a játékokban.
  • Triantafillo
    Szerintem meg előbb fognak kijönni olyan modok, amik bővítik a térképet. Ráadásul, ha a játék nem úgy váltja be a reményeket , mint ahogy szeretnék, akkor senki sem fog fizetni a "kiegészítőkért". Ráadásul szerintem az első dolguk az lesz, hogy hibajavításokat adjanak ki, nem kiegészítőket.
    Tudom, hogy még ki se jött, de olyan játékot még nem láttam, amihez ne kellett volna hibajavítás.
  • gomze
    És azt tudtátok, hogy van olyan mód ami a láthatatlan fal skinjét megváltoztatja, mintha terelő táblák lennének ott
    (szerintem még jobban is látható.csak gts-ben probáltam)
    http://www.ulozto.cz/10065248/skin-now-bariers-by-stiv-rar
  • gumikacsa
    Ez így egész jól hangzik. Kár, hogy nem szokták betartani. (ETS1-hez kb ugyan ezt igérték)
  • Gerypapa 95
    elég baj az nekik hogy nem hozná vissza , de én kidobnék a piacra két féle verziót is :) az alapjátékot és a Skandinávia + kelet európa verziót is ;)
    csak az alap lenne ( most mondok egy számot ) 3000 forint , a bővített meg lenne 4500 , szvsz jobban megérné nekik is
  • JohnBart
    "Hi guys, I've discussed by mail with the producers of the game. They tell me that for the 1st release of the game (1.0), they'll don't expand the map of the game to eastern and nothern Europe. They may expand the map in paid add-ons that will be released later."

Egy anonymous srác írta a blogon, nem tudom mennyi az igazságtartalma. Röviden: a térképet nem bővítik tovább, de igen valószínű, hogy fizetős kiegészítők formájában berakják később Skandináviát és Kelet-Európát.

Értelme végülis van a dolognak, elvégre az alapjáték nem biztos, hogy visszahozná a fejlesztési költségeket, egy-két 5-10 eurós (avagy a Trucks and Trailers ára körül mozgó) kiegészítő viszont hozna némi pluszt a konyhára...
  • Robi546
    Én szerintem úgy lehetne hogy munkagépek,táblák és fel lenne ásva a föld, egyszóval: út lezárás lenne az se baj ha nem lenne animáció és ez az út lezárások helyett lehetne. ;)
  • fuszhi
    Olyat nem lehetne, miközben a sofőr vezet hasonló nézet lenne mint a játékban? S mondjuk úgy oldanátok meg, hogy ne legyen feltűnő a rend őrei miatt. Mert jó összehasonlítási alap volna.
  • cbzotyoka
    Még egyszer bocs hogy enyiszer írok de a többi videót megnézhetitek ha érdekel titeket.NEM SÉRTŐDÖKMEG.
  • cbzotyoka
    Bocsánat igy egy értelmübb.
    http://www.youtube.com/user/HZoollee?feature=mhee#p/a/f/0/VEnAApbEjfo
  • cbzotyoka
    http://www.youtube.com/user/HZoollee?feature=mhee#p/a/f/0/VEnAApbEjfo valami ilyes mi hangok lehetnének a volvonak a játékban
  • fuszhi
    Az útlezárásokkal annyit (persze ez csak egy ötlet) , hogy én a helyükben behajtani tilos táblákkal oldottam volna meg. Nyilván nem a legjobb ötlet, de később ha felold vagy ilyesmi a tábla is átváltozhatna leginkább a holt autópálya szakaszokra értem. Jó nyilván akkor mag az volna a téma tárgya hogy érdekesen zavaró hogy más autók arra járhatnak csak mi nem vagy stb. De ez már csak ilyen.
  • Robi546
    "de max az erdőbe jutottam a fák közzé. " <<< Ez jó. :D
  • gomze
    Én egyszer az egyik lezárt autópályalehajtón véletlen átmentem a falon.Túl gyorsan mentem későn vettem észre, és azon lepődtem meg hogy megy tovább a kamion.(valószinüleg valami bug lehetett a játékban).
    És képzeljétek tudtam még menni kb 50-100métert és volt egy ugyanolyan fal.Az út még valameddig tartott mert nem láttam a végét,de én bezzeg ott ragadtam a két fal között vissza se tudtam menni, csak S.O.S-el.
    Egyszer a PTTM-ben is sikerült átmennem a falon , csak ott városban , és az utca végén utlezárás volt munkagépekkel.
    Viszont a GTS-ben próbáltam már megkerülni is ezeket hátha találok abban is valami rejtett utat, de max az erdőbe jutottam a fák közzé.
  • JohnBart
    Természetes, hogy az irányítás a legfontosabb, de számomra rögtön ez után jön a változatosság. Az, hogy a játékmenet mennyire izgalmas, és milyen hamar unja meg az ember a játékot az pont a változatos tereptől függ.
    Ezen a téren valszeg nem lesz gond a játékkal, mert a képek és az ígéretek szerint nagyon nekifeküdtek a térképnek, tele lesz változatos növényzettel, egy csomó tereptárggyal és egy jelentősen kibővített főúthálózattal. Csak nézd meg a térképről szóló bejegyzéseket a blogon.

Hiába irányítható tökéletesen egy csilli-villi kamion, ha "vezetéskor" ugyanazon a 3-4 úton kell oda-vissza furikáznod órákon át, az nálam beteszi a kaput. Ezért nem játszottam az ETS 1-el 30-40 percnél tovább.Az Extrem Truckert már nem is említem.
    ETS1 terén igazad van, az Extreme Trucker pályáival viszont nem tudom mi a gond, azok a terepek messze változasabbak mint az ETS1/GTS Európája (főleg az Extreme Trucker 2 kibővített terepei).

A kiadott képekről annyit, hogy ugye senki sem képzeli, hogy a játékban tényleg így fog kinézni a grafika? Én lennék a legboldogabb, ha így lenne.
    Nyugodt lehetsz benne, hogy izmos gépen így fog kinézni. Totál újraírták a motort, és csutkára húzva már a félkész Prism3D motorral hajtott Trucks & Trailers sem volt csúnya.

Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a lezárt részeknek mi értelme? Miért nem lehetett az ilyen elzárt részek elé tereptárgyat tenni, hogy az ember ne is lássa, hogy ott is van út, csak nem mehetsz rajta.
    Gumikacsa már leírta a választ, szerintem az okok érthetők (egyszerűbb kibővíteni a pályát később, ha meghagyják ezeket a "csökevényeket"), de egyébként igazad van, főleg a lezárt autópálya-lehajtók idegesítőek, mivel sokszor csak az utolsó pillanatban látszik, hogy lezárt útszakaszhoz tartozik, aztán lehet vért izzadva besorolni a belső sávba... :D

Meg lehetne oldani ezeket a részeket útépítésekkel, vagy más egyéb díszítéssel, az sokkal egyértelműbbé tenné, hogy nem mehetsz tovább. A városokban viszont nincs gondom a láthatatlan falakkal, egyszerű de hatékony módja hogy nagyobbnak tűnjék a város mint az a 3-4 utca, ami ténylegesen elérhető... :)
  • gumikacsa
    Természetesen, senki nem vitázik, mind a véleményünket írjuk le, ami nem biztos, hogy feltétlenül egyezik.
    A grafika biztos, hogy így fog kinézni, hisz ezek ingame képek, ingame videók. Persze csak akkor, ha megvan hozzá a megfelelő hardwer, hogy így nézzen ki (ami valószínűleg nem lesz kevés).
    A terep változatossága tényleg fontos (az fizika, és irányítás után), talán tényleg ez az egyik legfontosabb szavatosság szempontjából. De ha a játék modolható lesz, akkor ezen majd segítenek a modderek.
    A lezárt részeknek igazából tényleg semmi értelme. Bent a városokban simán megoldhatták volna 1-2 utcával többel. Kint az autópályán a lezárt lehajtók elvileg nyitva hagyott lehetőségek, hogy később javítás formájában még hozzáadjanak utakat, ami vagy így lesz, vagy nem. De ebben egyet értek, megoldhatnák máshogy, mert eléggé zavaró a szemnek. De ha modolható lesz a játék, szinte elsők közt lesznek olyan modok, amik eltüntetik ezeket az útlezárásokat.
  • Lolluki
    A lezárt rész csak azért van, hogy csigázzon:)
  • Gerypapa 95
    kezdjük ott , hogy minek lezárt rész ?
  • Triantafillo
    Én sem vitatkozni akarok, csak leírtam a véleményemet.
    Természetes, hogy az irányítás a legfontosabb, de számomra rögtön ez után jön a változatosság. Az, hogy a játékmenet mennyire izgalmas, és milyen hamar unja meg az ember a játékot az pont a változatos tereptől függ. Hiába irányítható tökéletesen egy csilli-villi kamion, ha "vezetéskor" ugyanazon a 3-4 úton kell oda-vissza furikáznod órákon át, az nálam beteszi a kaput. Ezért nem játszottam az ETS 1-el 30-40 percnél tovább.Az Extrem Truckert már nem is említem.
    A kiadott képekről annyit, hogy ugye senki sem képzeli, hogy a játékban tényleg így fog kinézni a grafika? Én lennék a legboldogabb, ha így lenne.
    Más téma:
    Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a lezárt részeknek mi értelme? Miért nem lehetett az ilyen elzárt részek elé tereptárgyat tenni, hogy az ember ne is lássa, hogy ott is van út, csak nem mehetsz rajta. Olvastam fórumon olyan kérdést, hogy "milyen szintet kell elérni, hogy ezeket a lezárt részeket feloldja a játék?" - először nevettem ezen, de rájöttem, hogy akár jogos is lehetne az ilyen kérdés annál, aki nem ismeri az SCS "stílusát" Nem egyszerűbb "eltakarni" az ilyen részeket, mint megcsinálni az AI animációját, hiszen ők arra is közlekedhetnek?
    Nem vita, nem "fikázás" - csak kérdés!
  • gumikacsa
    Ettől függetlenül, úgy gondolom, a játék most sem lesz az igazi, sőt! De így is megveszem. Ha tényleg csalódás lesz sem fogok letörni, mert tudom, mit vártam. Ha pedig mégis többet ad a játék, akkor kellemesen csalódok.
  • gomze
    Elnézést kérek, ha valakiben vita tárgya merül fel. Nem szeretnék senkivel vitatkozni, mert sokan vagyunk, másként gondolkodunk és mindannyian ugysem tudunk megegyezni.Azt hogy az SCS elkezdett törődni a játékosok véleményével, azt azért irtam mert a korábbi játékoknál nem zajlott le ilyen szintü komunikáció a játékosok és az SCS között mint most csak a blogon meg a facebookon keresztül.
    A blogot pl már több mint egy éve megnyitotta az SCS. Igaz hogy bele tartozott az Extreme Trucker 2 és a T&T is, de valljuk be az ETS2-n alapul, ahol a játékosok véleményére és reakcióikra kiváncsiak.És az hogy mit tesznek ők a játékosokért?
    Az egész ott kezdődött hogy sokan kérték a dupla pótokat, ami a forgózsámolyosnak is az alapja. Erre az SCS bedobott néháy képet dupla pótrol, ezzel megnyugtatva a hozzászólókat.Igaz hogy ez még nem bizonyíték mert lehet hogy csak a lehetőséget adta meg a játék motorjában ugy mint az ETS1-ben(persze a GTS-ből már az is kimaradt),de lehet hogy csak azért csinált ilyen képet hogy végre békén hagyják.
    Utánna a scania kinézetébe kötöttek bele, amin szintén változtattak egy kicsit.(igaz még igy sem sikerült nekik),majd kérték a 6x2, 6x4 kerékkombinációkat, a vasúti átjárókat, meg az autópályák mellet a több fő és mellékutakat, amit a képek alapján mind meg is valósították(persze a képek lehetnek hamisak is).
    A játékkal kapcsolatban pedig.
    Nem azt irtam hogy a nagy térkép lassítaná a játékot(persze a dinamikus árnyék hatásaira kiváncsi leszek)mert nekem is meg van az 1 gigás térkép, sok más részletesen kidolgozott móddal együtt,és mégis fullon fut akadás nélkül.
    És mi van ha az SCS egy 700megás cd-n akarja kiadni a játékot?(reméljük nem)akkor minden realitást ugy sem tud belerakni a játékba ezért kompromisszumokat kell kötnie saját érdekében, és ugy is azt fogja megvalósítani a játékban amivel a legtöbb ember érdekeltségét tudja lekötni, hogy minél több haszna legyen a játékon, ezért nem fog csak egy ember véleményével foglalkozni, mert pl pistike azt szeretné hogy billentsen a pót azért még nem fogja megcsinálni.
    Az tény hogy a meglévő játékot sokkal részletesebbre, valósághűbbre is meg tudnák csinálni ahogy azt a modderek teszik, de nem nagy cég révén ne várjunk tőlük tökéletes játékot.
    A valósághű fizika megalkotásához pedig csak egy kis odafigyelés és érdeklődés kéne, mert azt bárki meg tudja csinálni.
    Szerintem várjuk ki a végét, és ha egy szart alkot az SCS akkor jogosan lehet fikázni.
    Minden esetre a normális fizikán kívül én már semmit nem várok el az SCS-től. Lesz ahogy lesz!
  • Robi546
    "
    Sajnos a játéknak nem a kinézet volt a gyenge pontja, eddig sem, hanem a fizika, és az irányítás. És ez jóval fontosabb, lényegesebb, mint a változatos terep."
    Így van!
  • gumikacsa
    "az SCS elkezdett törödni a játékosok véleményével"
    Ez teljes mértékben így van, ha eddig jelen voltál itt, esetleg az scs blogján, ez jól látható. Attól, hogy nem varázsolnak bele mindent, annak is megvan az oka, valahol határt kell szabni, de ezt is leírták előttem.

A térkép lényegesen változatosabb lesz, biztos láttad már a képeken. Az, hogy nem dobnak bele még több tereptárgyat, meg forgó reklámot, meg ilyenek, annak is megvan az oka. Nekem is tetszene, meg jó lenne, de ezek bizony lényegesen lassítják a játékot, még ha neked nem is, mert erőműved van otthon. A lelkes amatőröknek, akik készítik a modokat, ingyen, senki nem tart pisztolyt a fejéhez, önként készíti mindenki. (Sajnos egyre kevesebben, vagy legalább is egyre kevesebben osztják meg a modokat, amiben az egyik fő ludas az itteni ets/gts topikban is zajló modell feltörések, modell lopások.)

Sajnos a játéknak nem a kinézet volt a gyenge pontja, eddig sem, hanem a fizika, és az irányítás. És ez jóval fontosabb, lényegesebb, mint a változatos terep.
  • Triantafillo
    "az SCS elkezdett törödni a játékosok véleményével"
    Ha valóban érdekelné őket, akkor ennél jobb, és tutibb megoldás lett volna, ha körülnéznek egy-két ETS, GTS fórumon, és ott rögtön láthatnák, hogy mi az amire "igény" van, és látnának olyan modokat, amik magán a játékmeneten változtatnak.
    Azzal sem értek egyet, hogy a nagyobb térkép lassítaná a játékot. A GTS-hez már most létezik egy Észak-Európától Észak-Afrikáig terjedő map(persze az sem tökéletes), ami máris nagyobb, mint amit az ETS2-höz csinálnak(legalábbis a kiadott kép alapján).Nem, hogy nem lassult, de sokkal változatosabb lett, a játék.
    Nem is beszélve arról, hogy a modderek, mennyi apró, de annál "mutatósabb" dolgot tettek térképekre - pl.:az AI kimegy tankolni, volt, hogy sorba kellett állni a kúton;sétáló, zebrán átkelő gyalogosok;animált reklámtáblák(forgó, képcserélő);építkezésen mozgó markológépek;út mentén futkosó őzek;stb.stb.Ezek olyan dolgok, amik változatosabbá, érdekesebbé teszik a játékot.Ráadásul ezt lelkes "amatőrök" csinálták(ráadásul ingyen), nem olyan "profik"(???) mint az SCS.
    Az állítható tükröt simán becserélném ezekre.Nem hiszem, hogy az állítható tükör jobban fokozná a játékélményt, mint az említett példák.
    A gond az, hogy a kevésbé fontos dolgokba fektetik az energiájukat, a valóban lényeges helyett.
  • Robi546
    Jól van na csak kérdeztem. :D
  • sftomee
    Jó hogy nem 50 év múlva. :O Ennyire ne szaladjunk el. 15 év múlva lehet hogy már nem lesz benzin meg gázolaj se. Hogyan lesz akkor SCS? Ki viszi nekik ki a pizzát? Lovas futár? :] Lesz majd Horse Simulator! ;]
  • Robi546
    És ezt csak úgy mondom most hogy ha most ez az ETS 2 már nagyon jól néz ki most is és amikor ki adják még jobb lesz és akkor mi lesz 10-15 év múlva ha még fog létezni az SCS Software cég, olyan grafika,játék élmény,fizika lesz hogy csak na aztán még ki tudja. :D
  • fuszhi
    Mit gondolsz 4 évszak beleférne, szerintem akkor nem kellene később módokat készíteni hozzá, hanem most egyszerre hozzá is csaphatnák a skin módokat(az már nem nagy cucc). Ha eső effektet eddig is bírták, akkor a hópihéset is bírni fogja a progi. Szóval ha valaki tud írhatna nekik mint ötletet ha már várni kell valami értelmeset is tegyenek bele. Esetleg ha köd, tejfőlősebb is lehetne.
  • fuszhi
    Nekem fentről az első kép tetszik, olyan kellemes.
  • DANIELTRUCKER
  • v43 001