Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
- Az alapjátékkal csak akkor tudsz játszani, ha azt is megveszed. (ettõl függetlenül a FotS telepítésével az alapjáték is települ, csak amíg meg nem veszed azt is, addig zárolva lesznek az alapjáték részei)
Akinek megvan a fall of the samurai, annak mennyit töltött le a steam ?
Nekem 31 gb - ot, de a virágbolti csak 22 gb, és a steam azt írja, hogy megvan az alapgame is nekem, de azt nem tudom elindítani.
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
C:\Documents and Settings\FELHASZNÁLÓINEVED\Application Data\The Creative Assembly\Shogun2\save_games
Rejtett mappák megjelenítése: http://www.virus-stell.com/2010/04/rejtett-fajlk-es-mappak-megjelenitese.html
C:\Users\FELHASZNALOINEVED\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Shogun2\save_games\
(persze rejtett mappa)
Ugyan még nem próbáltam, de gondolom csak mûködik rendesen...
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nálad tán kimaradt?
A lázadások viszont elkerülhetõk váltogatós módszerrel.
Én úgy szoktam hogy a legelsõ 2-3 körbe feltolom maxra, hogy legyen egy kis kezdõpénz.
De utána a meddig csak lehet próbálom minimumon tartani, hogy fejlõdjenek a tartományok. Néha mikor krízis van - mondjuk blokád vagy hasonló - akkor feltolom low-ra.
Mikor elkezdõdik a zúzás, és meggazdagodtak a tartományok, akkor már fel lehet rakni normálra. Olyankor már nem baj ha megállnak a fejlõdésben, és így van mibõl költeni az új területek megtartására.
A végére robbanásszerûen szokott felgyorsulni a terjeszkedés, és gyorsan vége is a játéknak. De ennek finanszírozásához tápos tartományok kellenek, amit a játék nagy részében alkalmazott minimális adóval lehet megalapozni.
Ha rush-ba nyomod, és nem fejlesztesz, lehet végig normal az adó. Ehhez alég profinak kell lenni, és nem árt némi szerencse. Nem nagyon van más lehetõség ha gyorsan akarsz végezni. Szerintem az új peccsel kicsit nehezebb lett a játék, lehet hogy ez a módszer már nem is mûködne egyáltalán.
Ezek szerint nem lehet a kieggel a sima kampányt tolni multiba?? Hogy single-be nem lehet az egy dolog, de multiba sem?? Próbálta már valaki?
Csak azt nem értem, hogy akkor mi a fenéért van benne az alapjáték is a telepítõbe... és mért ekkora.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Valakinek nincs kedve majd multi kampányt indítani velem?
Hardon nyomom egyébként, nem értem miért nincs külön opció a csata nehézség és az alap játék nehézség beállítására, mint a régebbi total warokban. A kampányban kemény az AI, csatánál viszont úgy is elverem, ha oda se nézek.
Viszont ebben is vannak még mindig érdekes diplomáciai bugok, a hajam tépem már attól, hogy pl a vazallusaim, vagy a szövetségeseim blokádolják a kikötõimet, és ugye ez rengeteg pénz kieséssel jár, megtámadni viszont nem tudom õket mert akkor hadban állnánk..
Nálam ilyen gond nem lesz. Kerszetény lettem, és bazinagy hajókkal vadulok.
Még ne mis próbáltam eddig, jó sok játékot végigbénáztam kereszténység nélkül.
A keresztény hajók brutálisak. A papok is jobbak mint a buddhisták. Ágyút viszont nem fogok használni, az már csalás lenne XD
shimazu-val vagyok, rövid kampány, hard fokozat..a mori hajohadak elözönlenek, folyamatos raid a tengeri kereskedelmi utakon, viszont rájöttem, hogy ne kelljen csatába bocsátkoznom ( sok pénz megy el javitásra, alig gyözöm) , csak kilépek a kereskedöforrásböl a hajokkal ( éppen csak egy kicsit, és pár mp mulva vissza, az elébb sápolo hajohad vitorláján megszünik a rablovillogás, marad a teljes pénzbevétel...ez bug, vagy valos vedekezési lehetöseg a játekban ?<#idiota>#idiota>
Viszont a döntéhez ne márt némi tapasztalat, mert eléggé kiegyenlített a felhozatal, minden szamuráj nagyon jó valamibe.
AI ellen a leghatékonyabb a naginata szamuráj, de csak akkor ha fel van tápolva. Elég kicsit támad alapból, akkor lesz jó ha master weponsmith és jujutsu dojo is van a területen ahol gyártod, ez a két épület +6 attack-ot jelent. Fejlesztés nélkül viszont a naginatás nagyon szar, ha nincs upgrade, a specializált egységek jobbak.
Mivel egy felfejelsztett naginatás minden eleln jó, érdemes nagy tömegben gyártani, egy seregbe 10-12 csapatot. Nem is kell melléjük más gyalogság, csak íjász és lovas támogatás. Velük nem kell félni a lovasoktól, és a nyílzáport is bírják egy kicsit. A kardos egységek viszont veszélyesek rájuk.
Kardos egységekbõl is lehet hasonló tömegsereget csinálni, de nekik inkább a páncélt érdemes fejleszteni, +5-öt lehet rájuk rakni.
Ha ezekbõl is 10-12 egységet raksz a seregbe mindenképpen yari cavalry kell melléjük a lovasok miatt, vagy azt is lehet hogy vegyes gyalogsággal mész 1:2 aránba yari szamurájjal és kardosokkal.
Szerintem mindegy hogy no-dachi-ból vagy katanából csinálod a kardos sereget, a statjukon jól látszik a különbség.
A kardosok egyébként sokkal nagyobb mészárosok mint a naginatások, de a lovasrohamra nagyon figyelni kell, nagy túlerõ ellen harcolva könnyû bekapni egy rohamot. Nem jó ha egy egység jobban megsérül mint a többi, az a jó ha egyeneltesen fogynak, ezért könnyebb a kampányt naginatásokkal játszani, igaz hogy nem ölnek olyan gyorsan, de mivel szívósabbak, könnyebb rájuk vigyázni.
Aki viszont sokat játszott és jól tud mikrózni, az egy olyan sereggel tud leghatékonyabb lenni amibe mindenféle egység van. Ezzel az az egy bökkenõ van, hogy a kampányba igencsak érezhetõ ha feltápolt egységeket használsz, és a legkevesebbszer adódik lehetõség arra hogy egy fegyverre tápolt és egy páncélra tápolt tartományt is szerezzél idõben, mielõtt még legyártanád a seregeket. A végén persze lehet, de akkor meg már minek?
Kezdõseregbe én is 4 szamuráj íjásszal indítottam, késõbbiekben õk hátvédek lettek. A speciális egységet master bowmaker-el ellátott területen érdemes kihozni, az meg nincs a kezdõszigeten. Bizen-ben meg Hoki-ban van ilyen legközelebb, azokat a területeket érdemes megcélozni. A feltápolt Daikyu szamuráj a legdurvább dolog amit ki lehet hozni ebbe a játékba, nekem az elsõ csatájukba mindegyik lépett 4 szintet.
a Sengoku Jidai-s erõsebb Chosokabe íjászokat mikortól lehet gyártani? Jelenleg még éppen csak az "saját" szigetünket tervezem meghódítani. Gondolom épület is kell hozzá na meg a skilltree-n valami.
- magyaritas_patch.pack fajlok termeszetesen torolve lettek mielott irtam.Megnezem majd a mostani 7vegi frissitessel is,hatha megoldodik!
Koszi a segitseget!
Ha esetleg az ellenfél szárazföldön egy nem várt fronton közelít, akkor nindzsákkal fel tudod tartani a seregét (szabotázs), amíg odaérsz egy komolyabb csapattal.
A 3. sereg pedig a hátországot rendezgetheti, ez általában jobb, ha valami olcsóbb csapat, akik a létszámukkal (akár 2-3 felé elosztva is) rendet tartanak a frissen hódított provinciákban!
Komoly gondod lehet abból is, hogy az ellenfél partra száll a hátországodban és évekbe telne, mire egy ütõképes sereg visszaérne, így pedig sokat lehet bukni. Erre célszerû 2 flottát fenntartani, akik a partvonalakat figyelve jó eséllyel kiszúrják és megfelelõ erõfölény esetén el is süllyesztik a csapatszállító hajót/flottát.
Hátországban hagyott nindzsa/nindzsák szintén jók a seregek fenntartására, igaz, költségesek az akcióik, de ha néhány kör erejéig fel tudod tartani a sereget, addig összeütsz egy nagy létszámú íjász/lándzsás olcsósereget és pofánvered õket, akár több fordulóban is.
Ezek a tippek normál nehézségen megállják a helyüket, Te pedig kezdõként játssz azon, az is tud kihívás lenni, ha az ember csak ismerkedik a játékkal!
Kereskedni majd akkor fognak veled, ha lesznek nyersanyagaid. Foglalj kereskedelmi csomópontokat, és olyan területeket, ahol speciális dolgokat lehet termelni/tenyészteni (vasat, fát, lovakat). Plusz fejleszd a kikötõidet és az úthálózatot! A kikötõk fejlesztése magával vonja a kereskedelmi útvonalak számának növekedését is, de mindenképpen kell valami áru, amit eladsz!
Ha téged támadtak meg elõször, akkor az a háború nem rontja a renomédat. A diplomáciai képen ha ráviszed az egeret az adott klán nevére, akkor ott van egy kis lista a tényezõkrõl, amik befolyásolják a kapcsolatodat a klánnal (ez lehet üres is, ha nincs ilyen tényezõ, de ez ritka), és a végén egy számérték, plusz egy besorolás (hostile, friendly, very friendly, ilyenek), ott látod, hogy mi a gond.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
A másik, hogy az elején, az elsõ kb 5 körben megtámadtam a szomszéd klánt. Legyõztem, de a többi klán nem kaat velem kereskedni😊 Aztán késõbb kötélnek álltak, és kereskedni kezdtek. Gondolom a többi klán elõtt rontottam a renomémat, hogy egy szövetséges klánt, vagyis volt szövetségest, mivel õ támadott elõszõr támadtam meg.
Lehet valami más módon javítani a képet ami rólam kialakult a többi klán szemében, vagy csak, például, ha pénzt küldök nekik?
- magyaritas_alap.pack
- magyaritas_patch.pack
Ezeket ha törlöd, akkor vissza kell hogy álljon az eredeti állapot. Ennyi. Szinte minden mod így mûködik. Ha esetleg te nem csak bemásoltad volna ezeket a fájlokat, hanem átnevezve felülírtál volna más fájlokat, akkor azokat törlöd és az alább már említett módon ellenõrzöd a fájlok meglétét/épségét.
Ha így sem mûködne, akkor azt tudom esetleg még javasolni, hogy ezeket a fájlokat másold ki valahova biztonságba, majd a játék könyvtárból töröld és úgy futtasd a steam-es ellenõrzést:
- language.txt
- local_en.pack
- local_en_patch.pack
- magyaritas_alap.pack
- magyaritas_patch.pack
De a magyarítás semmi olyat nem csinál, amivel te találkoztál! Ott már valami meg lett piszkálva.
Egyébként pont most hétvégén frissült megint a magyarítás, mert a fejlesztõk megint módosítottak a nyelvi fájlok szerkezetén, tehát akinél eltûnnek szövegek a játékból a magyarítás használatával, elõbb szedjék le az új verziót, mert azzzal 99% hogy megoldódik a probléma: http://shogun-2-magyaritas.darkrpg.hu/letoltes/
Enciklopédia: Itt tényleg felülír fájlokat a magyarítás (de ezt az "olvassel" fájljában meg is említem, és hogy mit kell tenni az eredeti állapot visszaállításához), de itt is egyszerû a visszaállítás: másold ki biztonságos helyre az "encyclopedia" mappa tartalmát, majd töröld a játék könyvtárából és futtasd a steam-es ellenõrzést.
Es koszonom a valaszt!
"Steam könyvtárban jobb klikk a játékra -> Tulajdonságok -> Helyi fájlok -> Játékfájlok épségének ellenõrzése... "
Kiprobaltam,de ugyanugy megmaradtak a szoveges anomaliak.Sokszor hianyos a szoveg,v siman nem irja ki a klan v epulet nevet.Kapok 1 kuldetest a sogunatustol de nem tudom mit kell csinalni,stb.
Gondolom fel kene megint telepiteni az egeszet,de ugy nincs kedvem hozza 😞
Feltettem a sima shogun2-õt, jó egy játékOlyan kérdésem lenne, hogy tud valaki egy linket, vagy tippeket/leírésokat adni, hogy melyik egység milyen erõs? (pl katanás szamuráj, nagita szamuráj között a különbség) Arr akarok kitérni, hogy melyik egységeket érdemes erõltetni, melyikekét kevésbé. Tudom ijász kell,de melyik fajta? Elég a simát fejleszetni, vagy szamuráj íjász, vagy a lovas ijász?
Szóval lenne valahol egy iyen tipp?😊
Elkezdtem normál fokozaton játszani, egy darabig jól is ment (szerintem). Volt 2 teljesen feltöltött seregem, de egyszer csak vagy 6 klán ellenem fordult, és úgy elég nehéz lett. Hiába próbáltam a szárazföldön erõlködni, mior szépen hajókkal 6 tartománnyal a hátam mögött partraszállt. Persze legyûrtem, de az oda-vissza út elvitt egy pár kört. Fejlszetni csak néhány nagyobb -ahl van valami bónusz pl lovas, vagy kovácsmûhely- várost fejleszetek nagyobb szintre.
Mi a megoldás?