2869
Shogun 2 Total War
-
Wykos #2349 Szerintem a lentebbi videóból az látszik h nem erőből hanem erdőből nyomják le az imburájt ;) -
uwu200 #2348 A monkok is ugyanolyan messze lőnek mint az imburájok, azok ellen nem csatáztunk és kampányon belül nem is várható hogy találkozunk velük, de a lentebbi videón látszik hogy erőből lenyomják őket.
Egyébként meg szerintem nem tudjuk befejezni egy nekifutásra a kampányt. -
Wykos #2347 Uwu ma érek haza úgy 6 körül.Asszonynál vagyok :PBefejezhetjük végre a coopot.Egyébként a Daikyu-nak az erőssége a pontosság és a + 25 méteres lőtáv.Brutális pusztítást tud okozni.A warrior monkot is kilehet vele szopatni rendesen ha lőtávon kívül maradsz.Egy kis mikró és rájöttök h mért hívjuk imburájnak. -
uwu200 #2346 Egyébként ez a Daikyu szamuráj nem azért durva mert megveri a monk íjászt 1v1-be. Kampányban ilyennel úgyse találkozol. Az az igazi előnyük az hogy másfélszer annyian vannak mint a monkok, a pontosságuk viszont csak pár százalékkal kisebb, lőszer ugyanannyi van náluk. AI elleni csatában általában lehetőség nyílik kilőni az összes nyilat, így összességében nagyobb pusztítást végeznek az ellenség soraiban.
Egy 90 fős íjászcsapattal simán le lehet lőni 400 ellenséges katonát.
Ha mondjuk 5 csapat ilyen rettenet van a seregbe, egy 2000-es ellenséges sereget kardcsapás nélkül lehet megsemmisíteni. -
uwu200 #2345 Hát azért némiképp számít a létszám és a páncélzat is ha szembe kerülnek egymással. Hiába lőnek gyorsabban.
-
#2344 Monk íjászok szétkapják őket, de amúgy tényleg erősek!
Egyszer összehoztam a Chosokabe Bow Hero-kat is, hát az jó poén :D A sereg közepéről kilövik az ellenséges tábornokot/daimyo-t úgy, hogy annak esélye sincs :D -
Prof William #2343 A Steam írja ki természetesen. -
uwu200 #2342 Nehéz lesz összehasonlítani, vannak nagyon forgalmas és kevésbé jelentős útvonalak is. Nem mindegy hogy hol megy a kalózkodás.
Kicsit más.
Tegnap kampányoltunk, és először használtam Daikyu szamurájt. Azt hittem valami bug, de nem, ezek tényleg úgy lőnek... Már én éreztem magam rosszul amiért ilyen megalázó módon kellett meghalni az ellenségnek. Mondjuk sejthettem volna a astatjuk alapján. -
Prof William #2341 Mostanában azt írja ki indításnál hogy nem sikerült a szinkronizálás. Mi lehet a baj? -
CamelX #2340 Igaz az is hogy a kalózkodásból több esik be/ki mint az előző TW-kben, de legközelebb össze fogom hasonlítani a lepirátolt vonalak bevételét a hajó fenntartással :) -
#2339 Steam könyvtárban jobb klikk a játékra -> Tulajdonságok -> Helyi fájlok -> Játékfájlok épségének ellenőrzése... -
#2338 Hát olyat biztos, hogy nem csinált. Egyébként steam-el simán helyre tudod állítani az eredeti állapotot, ha véletlenül mást is töröltél volna... -
uwu200 #2337 Ja igen az azért nem gyengén többet hoz:)
Gondolhattam volna... bocs az értetlenkedésért.
Ahhoz tényleg elég egy flotta, és meg is éri. Viszont attól még kalózkodhatnak az útvonalon, az ellen nincs mit tenni. Azt még nem figyeltem hogy olyankor mennyi a kiesés. A kikötő blokád az ami egy sorscsapás. -
CamelX #2336 Nem az RD időszakra gondoltam, meg kevésbé a trade node-okra. Fontos a tartományok közti tengeri kereskedelem is, főleg hogy a messzi tartományok kevesebb eséllyel üzennek hadat, így talán tartható hosszabb kereskedelem, a kikötő védelmével. -
uwu200 #2335 1 flotta kevés lesz, mert amíg javítasz, addig elviszik.
2 flotta kéne egy nodra hogy legyen váltás, ami nagyon durván nem éri meg pénzügyileg. Főleg ha még a javítást is beleszámolod.
Sajnosa hajózás felejthető.
Ha mondjuk kifejlesztesz jobbféle hajókat, akkor azért lehetne alakítani. Csak épp sokkal fontosabb dolgok is vannak, a hajózás az utolsó. Sajnos hamarabb vége van egy játéknak minthogy valaki hajókázzon.
A legelejét kell kihasználni, amíg nincs tömeg a vizeken. -
CamelX #2334 Erre meg az az ötletem maradt már csak hogy max 1 fullos flottát kéne összedobni, meg 1 tradenode-ot befoglalni. A fullos hadi flotta meg állomásozzon a kikötőben, mert azt fontos védeni a kereskedelem miatt is. Majd napokban úgyis újat kezdek, kipróbálom -
CamelX #2333 Nem baj, a Fall még nincsen meg nekem, az alapjáték peccsen hűltem ki hogy azóta mégnehezebb :) -
uwu200 #2332 Újabban nem lehet hajózni. Legalábbis legendary-n a gép annyi hajót fos ki, hogy nem érdemes nekiállni fogyasztani.
Nem ritkaság hogy 5-6 fullos flottája legyen egy-egy népnek. Ha leírtasz egyet, kettő jön helyette. Folyamatosan javítgatni kell a hajókat, ami baszott drága tud lenni, ráadásul semmi változás, sose lesznek kevesebben.
A legelején pár körre rá lehet ülni a trade nod-okra, aztán annyi, jön a horda. A sereget meg kikötőből kikötőbe kell vinni ahol épp van szabad hely. Ki kell várni, és ha szerencséd van lesz olyan kör amikor átslisszanhatsz egyik szigetről a másikra.
Mi most Kyotótól nyugatra mindent elfoglaltunk. Még épp nincs RD.
A főseregeink Kyoto meleltt vannak és ölik az özönkő csürhét. Épp egy durva csata előtt állunk, 4 fullos sereg közelít egy kupacba. A Chosokabe szigeten van egy fél sereg védő, azt annyi, nem bír el többet a gazdaság, pedig peccs előtt nem volt ritka hogy 3 sereggel nyomtam, vagy akár néggyel. -
#2331 Co-opban még nem játszottam, de a Shimazu-Chosokabe páros földrajzilag marha jó helyen van, és a partmenti közlekedés miatt könnyen foghatják a vízi útvonalakat is... 2-2 flotta a haladás irányában folyamatosan (tehát K-re) és minden fontos trade nod az övék, talán egy kivételével, ami a Honma klán mellett van. Single-ben is mindig úgy nyomom, hogy először a Shimazu-féle sziget, aztán pap-nindzsa-sereg át Chosokabe-ékhoz és azt is megszerzem. Ugyanez fordítva is igaz, csak nyilván fordított sorrendben :)
Utána (igaz, ezt csak normál és hard nehézségen próbáltam) hajóval egy sereg a Date kezdőterületre, és ha már erős a gazdaság, akkor el lehet foglalni a 19. vagy 20. területet, de szigorúan csak K-en és 3 sereggel, plusz sok nindzsával/szerzetessel össze lehet roppantani 2 oldalról a szigetet... De ez kizárt, hogy legendary-n működjön :) Eleve 3 sereghez is iszonyat komoly mák és gazdaság kell... -
uwu200 #2330 Na most meg coop kampányt toljuk Shimazu Kosokabe párossal, és nagyon könnyű az eddigiekhez képest. Igaz azért adódtak nehézségek a rengeteg hajó miatt, de sokkal nyugisabb a játék. -
uwu200 #2329 Ja én meg közbe alapjátékról beszéltem az előző hsz-emben... na mindegy, bocsi.
De ahogy látom, ugyan az a helyzet ott is. -
#2328 Én very hardon játszottam az alapjátékot meg ezt is, az könnyű volt úgy is, de itt nagyjából az a lényeg hogy kereskedni nem tudok mert minden kikötőmet lerombolták (azaz a pénzem 0), és éppen ezért még hajókat sem tudok csinálni, hogy megvédjem őket, megközelítőleg minden 5. körben partra száll egy inváziós sereg, körönként 4-5 flotta bombázza a városaimat, így csapatokat sem tudok csinálni, nagyjából már minden birodalmi klán elbukott és egyedül vagyok 15-20 sógunátus klán ellen. -
uwu200 #2327 A peccs óta csak nehezebb lett:) Ezelőtt igazából nem is volt nehéz.
Röviden a lényeg, hogy minél kevesebb pénzből/katonából minél több területet szerezz és tartsál meg.
Nagyon meg kell gondolni milyen egységet veszel és hogy mennyit.
A játék alapból defenzív, mert folyton támadnak mindenhonnan, emellett annyi területet kell szerezni amennyit csak tudsz. RD előtt meg lehet állni felkészülni, ha hagynak.
Én rengeteget kampányoltam már, az összes néppel végigtoltam az alapjátékot legendryn, jelentős különbségek vannak nehézségben köztük.
Nemigen engedheted meg hogy rosszul döntsél, ha győzni akarsz hatékonynak kell lenned.
Nincs helye önfejű elhatározásoknak, hogy pl most csak védekezek. Ha kell akkor védekezel, ha lehet akkor támadsz.
-
CamelX #2326 Lehet én vagyok béna, de nekem még a sima Shogun 2-ben sem sikerült nyernem (normal-normal), attól függetlenül szeretem a játékot, mert így legalább mindig ösztönöz ha valami belső szikrát kapok :) szamuráj-attack tápolás se az én stílusom, inkább kereskedni szeretek, meg defenzíven játszani. A kiegben engem a tengerparti bombázás érdekelne legjobban, csak még utolsó helyen van a kiadási listámon bármi játék vételezés. -
#2325 Szerintem az eddigi legjobb Total War lett, mert ez az első ahol tényleg háború van, szóval mindenkinek ajánlom. Sokkal nehezebb mint az eddigi részek. -
Prof William #2324 A Fall -al már játszik valaki? Vélemény? Hogy oldották meg a dicső lovas szamurály vs gatling gépágyú dolgot? -
uwu200 #2323
Most kipróbáltam, de nem pontosan ez történik. Az események, és hadüzenet szempontjából tök jó amit írsz, de ha előbb vagy sógun minthogy végigmenne a csík, nincs igazi RD, legalábbis nem kapod meg azt a kis üzenetet ami egyébként RD-nél jön, önszorgalomból üzennek hadat a klánok ha letelik az egy év Kyoto elfoglalása után. Tehát csak az üzenet szempontjából van különbség ahhoz képest amit írsz.
A diplomáciát-kereskedést RD után még nem próbáltam. Egyszer lett volna rá lehetőség, de sajnos pont az a klán volt nagyon útba amelyik a szövetségesem volt, beterjeszkedett elém...
Így nem volt más választás, úgy robbantottam ki az RD-t, hogy neki üzentem hadat. Egyébként én is épp Uesugival voltam, és szintén a Dete volt hű szövetségesem amit ugyanúgy alakítottam ki mint te.
Mástól is hallottam már hogy ez a páros tartósan szövetséges marad, úgy látszik ez nem véletlen.
Egyébként a többfrontos háborúról jutott eszembe: Eleinte azt hittem csak véletlen, de azóta több játékot is félbehagytam mert nem csinálhattam amit szerettem volna, gondoltam meg lehet úszni ezt a hátbatámadósdit egy kis szerencsével, és lehet szép játékot összehozni ha úgy jön ki a lépés. Hát nem úgy néz ki... Most hétvégén mégis csak befejeztem az Ikko Ikki kampányomat, de szörnyű volt a vége felé. Szerettem volna jó kis monk hadsereget mint amit az Uesugikkal összehoztam. Nagy szívfájdalmam volt, hogy náluk a lovasaim szamurájuk voltak.
Ikko Ikkivel esélyem volt lovas monkokra. Ki is volt fejlesztve de gyártani nem tudtam, nem volt rá pénz. Szerencsére egy lázításból szereztem 4 darabot, de feltábolt fejlesztett egységet nem sikerült gyártani. De a legnagyobb botrány hogy a gyalogosok közt rengeteg ashigaru volt, egyszerűen nem volt pénz a papokra. Minden seregbe jutott, de full monk sereget egyet se tudtam felállítani.
És épp a mindenfelől támadó ellenség és a nehezebb anyagi körülmények miatt. A peccs előtt nem volt ilyen gond, mindig tudtam szép seregeket kihozni, fejlesztett páncéllal vagy fegyverrel ízlés szereint, minden fegyvernemből a legjobbat kihozva, fullos seregekkel lehetett nyomulni. Most valahogy kénytelen voltam szedett-vedett vegyes seregekkel játszani. -
Smokk #2322 Ezek a kulfoldi veteranok miben jok? -
Smokk #2321 Nem tudjatok,vhonnet le lehet tolteni az eredeti nyelvi fajlokat?
Ugyanis ezzel a magyaritassal nem ok minden a fall of the samurai-ban.Hiaba szedtem le a legujabb verziot.Kitoroltem mar a databol magyar pack fajlokat is,de felul is irt ott par dolgot. -
#2320 Ha megnézed a klánok hozzád való viszonyának a számértékét, akkor láthatod a részletekben, hogy Kyoto elfoglalása után már jelentkezik a Realm Divide a tényezők között! Tehát a Fame-csíknak sem kell végig futnia, maga Kyoto elfoglalása és a sógunná válás elegendő ok arra, hogy a klánok neked ugorjanak.
Egy apróság ugyan, de sok helyen olvastam az ellenkezőjét és talán eloszlatok egy félreértést: igenis lehet kereskedni és diplomáciai kapcsolatot ápolni más klánokkal is a RD után! Sőt, a helyzetedtől függően érdemes is, főleg akkor, ha többfrontos háború veszélye fenyeget!
Én pl. az Uesugi klánnal nyomom most és a Date nagyon megerősödött Japán K-i részén, így szövetségre léptem vele, megerősítettem házassággal, így jó darabig nyugi lesz, és nem kell tőlük tartani, nyugodtan tudok harcolni a NY-ról fenyegetőkkel, és még be is segítenek, ha úgy van! -
ericardo #2319 Az szuper. Akkor kb olyan, mint a rome tw-ban a szenátus. Köszönöm a segítséget. -
Agaba72 #2318 Kb igen. A sogun beparázik, hogy te milyen über táp csávó lettél és hadad üzen neked meg mindenki más is. -
ericardo #2317 Ha szabad megkérdeznem, mi az az RD? Mindenki hadat üzen, vagy valami ilyesmi? -
uwu200 #2316 Csak akkor van RD ha a csík ami a hírnevet mutatja végigér.
Nem kell törődni a figyelmeztetésekkel, csak az számít hány tartományod van, illetve a híres csata amivel szobrot kapsz, az is hozzátesz hangyányit.
Én a single kampányomban épp elfoglaltam Kyotót, de még nem telt be a csík, így nincs is RD. Kíváncsi vagyok mi lesz ha én leszek a Shogun 4 kör múlva, lehet hogy attól megtelik.
Még sose csináltam ilyet, eddig az összes klánnal RD lett jóval azelőtt hogy meglett volna a főváros. -
ericardo #2315 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a clan fame eléri a noted utáni szintet(pontosan nem emlékszek rá, hülyeséget meg nem akarok írni), akkor ugye az értesítés kiírja, hogy a sógunátus hamarosan cselekedni fog. Ez pár körön belül várható, vagy csak akkor támadnak, ha a fame elér egy még nagyobb szintet? -
#2314 A családfánál tudsz vallást váltani. -
Fox44 #2313 Azt én sem.:)) Tegnap beszéltek róla valamelyik műsorban.
Cikk -
Wykos #2312 üdv mindenkinek!Nem tudjátok véletlen h a kereszténységet hogy lehet becsítelni? Vagy tényleg randomba jön? -
#2311 Abszolút:) -
#2310 ilyen alapon jon a TW Fidesz Mod szabadsagharc az egesz vilag ellen.....