Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most lehet hogy megköveztek páran,de én evvel a kiegészítõvel is úgy vagyok, mint az empire - neapoleon párossal, az empire is tetszett, de a napoleon sokkal jobban tetszett, és bár csak pár órát játszottam a fots-sal, de márt elsõre is jobban megfogott a kiegészítõ..<#nemtudom>#nemtudom>
Félreértések elkerülése végett lehetne inkább FOTS. De lehet ez csak az én hülyeségem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Akinek egyik sincs meg annak az alap játékot javaslom, hacsak nem rajong a lõfegyveres hadviselésért. Bár ez elég szubjektív, igazából nem igen kapcsolódik a kettõ egymáshoz, meg nem is épül egymásra.
Viszont multihoz javasolt mindkettõ.. már csak azért is amit a jó öreg Sun Tzu mondott... ismerd meg az ellenfeled, ugy meg elég szar játszani ha nem vágod az összes egységet.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nekem megvan az alapjáték az összes kiegészítõvel, dlc-vel.
De mivel az alapjáték 5000 ft körül van, az új meg 8000 és látva, hogy nem olyan sok minden pluszt ad hozzá az alapjátékhoz én úgy gondolom, hogy teljesen rendben lenne ha benne lenne az is.
Egyébként én Company of Hereos-al nyomom és ott is van két kieg, az alapjátékon kívül és ott is úgy van hogy aki a kieget megveszi, annak mindene megvan, csak az alapjátékban lévõ kampányt nem tudja játszani.
Egy szó mint száz, nem tudom még mindig eldönteni, melyiket lenne érdemesebb megvennem, mert bár az új nagyon tetszik, az alapjáték most volt nemrég leárazva steamen. Egyébként van itt olyan akinek már megvan a FoS?
2: "Nem vagyok ebben olyan biztos Wykos..." Akkor minek kérdezed? 100%-ot kértél, õ válaszolt úgy, hogy 100% biztos benne, erre már az sem jó neked... Ráadásul semmivel sem támasztod alá a bizonytalanságod, mi legalább megmagyaráztuk, hogy miért gondoljuk úgy, ahogy gondoljuk...
3: "akinek megvan eredetibe, menjen oda hogy, új kampány és nézze meg lehet e alap kampányt indítani" Komolyan gondolod, hogy van esély rá, hogy a Sega ingyen odaadja az alapjátékot is neked, holott csak a kiegészítõért fizettél???
Ez viszont már csak tipp, mert e téren nem néztem még nagyon körül:
Kooperatív kampányt gondolom csak akkor tudtok kezdeni, ha mindkettõtöknek megvan az adott kiegészítõ, vagy alapjáték...
Nem hiszem hogy segít bármit is az infó, de én játszottam úgy coop kampányt, hogy a csapattársamnak megvolt az Ikko Ikki DLC. Az alap kampányt nyomtuk, õ tudott Ikko Ikki-t választani, nekem meg az alapjáték népeibõl kellett választani. A csatákban én is használtam a katonáit.
Az a tippem az egész játékot tartalmazza amit letöltesz steam-rõl, de szerintem az alapjáték kampányát így nem lehet játszani mert a FotS különálló játék, de egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy így van.
Ha nem lenen egyértelmû, megsúgom hogy a papok vesztenek, annak ellenére hogy egy daramig erdõben állnak.
Egyébként meg szerintem nem tudjuk befejezni egy nekifutásra a kampányt.
Egy 90 fõs íjászcsapattal simán le lehet lõni 400 ellenséges katonát.
Ha mondjuk 5 csapat ilyen rettenet van a seregbe, egy 2000-es ellenséges sereget kardcsapás nélkül lehet megsemmisíteni.
Egyszer összehoztam a Chosokabe Bow Hero-kat is, hát az jó poén 😄 A sereg közepérõl kilövik az ellenséges tábornokot/daimyo-t úgy, hogy annak esélye sincs 😄
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Kicsit más.
Tegnap kampányoltunk, és elõször használtam Daikyu szamurájt. Azt hittem valami bug, de nem, ezek tényleg úgy lõnek... Már én éreztem magam rosszul amiért ilyen megalázó módon kellett meghalni az ellenségnek. Mondjuk sejthettem volna a astatjuk alapján.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Gondolhattam volna... bocs az értetlenkedésért.
Ahhoz tényleg elég egy flotta, és meg is éri. Viszont attól még kalózkodhatnak az útvonalon, az ellen nincs mit tenni. Azt még nem figyeltem hogy olyankor mennyi a kiesés. A kikötõ blokád az ami egy sorscsapás.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
2 flotta kéne egy nodra hogy legyen váltás, ami nagyon durván nem éri meg pénzügyileg. Fõleg ha még a javítást is beleszámolod.
Sajnosa hajózás felejthetõ.
Ha mondjuk kifejlesztesz jobbféle hajókat, akkor azért lehetne alakítani. Csak épp sokkal fontosabb dolgok is vannak, a hajózás az utolsó. Sajnos hamarabb vége van egy játéknak minthogy valaki hajókázzon.
A legelejét kell kihasználni, amíg nincs tömeg a vizeken.
Nem ritkaság hogy 5-6 fullos flottája legyen egy-egy népnek. Ha leírtasz egyet, kettõ jön helyette. Folyamatosan javítgatni kell a hajókat, ami baszott drága tud lenni, ráadásul semmi változás, sose lesznek kevesebben.
A legelején pár körre rá lehet ülni a trade nod-okra, aztán annyi, jön a horda. A sereget meg kikötõbõl kikötõbe kell vinni ahol épp van szabad hely. Ki kell várni, és ha szerencséd van lesz olyan kör amikor átslisszanhatsz egyik szigetrõl a másikra.
Mi most Kyotótól nyugatra mindent elfoglaltunk. Még épp nincs RD.
A fõseregeink Kyoto meleltt vannak és ölik az özönkõ csürhét. Épp egy durva csata elõtt állunk, 4 fullos sereg közelít egy kupacba. A Chosokabe szigeten van egy fél sereg védõ, azt annyi, nem bír el többet a gazdaság, pedig peccs elõtt nem volt ritka hogy 3 sereggel nyomtam, vagy akár néggyel.
Utána (igaz, ezt csak normál és hard nehézségen próbáltam) hajóval egy sereg a Date kezdõterületre, és ha már erõs a gazdaság, akkor el lehet foglalni a 19. vagy 20. területet, de szigorúan csak K-en és 3 sereggel, plusz sok nindzsával/szerzetessel össze lehet roppantani 2 oldalról a szigetet... De ez kizárt, hogy legendary-n mûködjön 😊 Eleve 3 sereghez is iszonyat komoly mák és gazdaság kell...
De ahogy látom, ugyan az a helyzet ott is.
Röviden a lényeg, hogy minél kevesebb pénzbõl/katonából minél több területet szerezz és tartsál meg.
Nagyon meg kell gondolni milyen egységet veszel és hogy mennyit.
A játék alapból defenzív, mert folyton támadnak mindenhonnan, emellett annyi területet kell szerezni amennyit csak tudsz. RD elõtt meg lehet állni felkészülni, ha hagynak.
Én rengeteget kampányoltam már, az összes néppel végigtoltam az alapjátékot legendryn, jelentõs különbségek vannak nehézségben köztük.
Nemigen engedheted meg hogy rosszul döntsél, ha gyõzni akarsz hatékonynak kell lenned.
Nincs helye önfejû elhatározásoknak, hogy pl most csak védekezek. Ha kell akkor védekezel, ha lehet akkor támadsz.
Most kipróbáltam, de nem pontosan ez történik. Az események, és hadüzenet szempontjából tök jó amit írsz, de ha elõbb vagy sógun minthogy végigmenne a csík, nincs igazi RD, legalábbis nem kapod meg azt a kis üzenetet ami egyébként RD-nél jön, önszorgalomból üzennek hadat a klánok ha letelik az egy év Kyoto elfoglalása után. Tehát csak az üzenet szempontjából van különbség ahhoz képest amit írsz.
A diplomáciát-kereskedést RD után még nem próbáltam. Egyszer lett volna rá lehetõség, de sajnos pont az a klán volt nagyon útba amelyik a szövetségesem volt, beterjeszkedett elém...
Így nem volt más választás, úgy robbantottam ki az RD-t, hogy neki üzentem hadat. Egyébként én is épp Uesugival voltam, és szintén a Dete volt hû szövetségesem amit ugyanúgy alakítottam ki mint te.
Mástól is hallottam már hogy ez a páros tartósan szövetséges marad, úgy látszik ez nem véletlen.
Egyébként a többfrontos háborúról jutott eszembe: Eleinte azt hittem csak véletlen, de azóta több játékot is félbehagytam mert nem csinálhattam amit szerettem volna, gondoltam meg lehet úszni ezt a hátbatámadósdit egy kis szerencsével, és lehet szép játékot összehozni ha úgy jön ki a lépés. Hát nem úgy néz ki... Most hétvégén mégis csak befejeztem az Ikko Ikki kampányomat, de szörnyû volt a vége felé. Szerettem volna jó kis monk hadsereget mint amit az Uesugikkal összehoztam. Nagy szívfájdalmam volt, hogy náluk a lovasaim szamurájuk voltak.
Ikko Ikkivel esélyem volt lovas monkokra. Ki is volt fejlesztve de gyártani nem tudtam, nem volt rá pénz. Szerencsére egy lázításból szereztem 4 darabot, de feltábolt fejlesztett egységet nem sikerült gyártani. De a legnagyobb botrány hogy a gyalogosok közt rengeteg ashigaru volt, egyszerûen nem volt pénz a papokra. Minden seregbe jutott, de full monk sereget egyet se tudtam felállítani.
És épp a mindenfelõl támadó ellenség és a nehezebb anyagi körülmények miatt. A peccs elõtt nem volt ilyen gond, mindig tudtam szép seregeket kihozni, fejlesztett páncéllal vagy fegyverrel ízlés szereint, minden fegyvernembõl a legjobbat kihozva, fullos seregekkel lehetett nyomulni. Most valahogy kénytelen voltam szedett-vedett vegyes seregekkel játszani.
Ugyanis ezzel a magyaritassal nem ok minden a fall of the samurai-ban.Hiaba szedtem le a legujabb verziot.Kitoroltem mar a databol magyar pack fajlokat is,de felul is irt ott par dolgot.
Egy apróság ugyan, de sok helyen olvastam az ellenkezõjét és talán eloszlatok egy félreértést: igenis lehet kereskedni és diplomáciai kapcsolatot ápolni más klánokkal is a RD után! Sõt, a helyzetedtõl függõen érdemes is, fõleg akkor, ha többfrontos háború veszélye fenyeget!
Én pl. az Uesugi klánnal nyomom most és a Date nagyon megerõsödött Japán K-i részén, így szövetségre léptem vele, megerõsítettem házassággal, így jó darabig nyugi lesz, és nem kell tõlük tartani, nyugodtan tudok harcolni a NY-ról fenyegetõkkel, és még be is segítenek, ha úgy van!