418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Szerintem pantherre menjél akkor, a T44 jelen formájában nem igazán használható szerintem.
    Sajnos az agilitása nem menti meg semmitől, a legutolsó kezdő is eltalál még akkor is ha maximális sebességgel cikázol. És természetesen mindentől leesik a lánc.
  • peter9228
    Most felengedett, bocsi a hülyeségért:D
  • peter9228
    Engem dél óta fel sem enged...
  • LeonSilver
    Dede. Én éppen látom is a játékban ahogyan törlődnek a tankok.. ;)
  • peter9228
    Mi ez a nagy szerverleállás? Csak nem most lesz a wipe?
  • LeonSilver
    Én meg csak egy Panther-re meg max egy T-44-re vágyok ;) Valahogy a nehéz tankok annyira nekem nem jönnek be. Szegény maust ha meglátom mindig röhögnöm kell :D Olyan kis nyomi, esetlen ;)
  • Wlanseraf
    Francia kezdo tank:)D

• [NST]Cifu

• balika95

asszem no comment
  • Fritz Von...
    És továbbra is filózom, hogy wipe után IS7, vagy Maus (de nem akarom elvinni ezt az ATI vs Nvidia szintű viták felé). :)
  • Fritz Von...
    Egy baja van csak, hogy 3-4 évvel frissebb konstrukciójú tankok ellen kell helytállnia.
  • davidbog
    Szerintem jó az a HP növelés. Így is erősebb a páncélzata, mint amilyen a valóságban volt. A test oldala 5, hátulja 10 mme-el vastagabb, a torny oldala és hátulja is 10 mm-el vastagabb. A WoT-os Maus hozza azt a teljesítmént, amit valószínűleg a valóságban is hozott volna.
  • lammaer
    Azé hogy több rewardot adjon annak aki lövi :D
  • Fritz Von...
    Te visszanézel POTBS-be?
  • Eagle16
    Nem is, mert most 2760 van neki. 3200 HP az már elég szép, de nem értem, hogy miért nem a páncélzatát növelik.
  • Eagle16
    Maus kap +440 hp-t :D Így mennyi is lesz neki? 3100?
  • lammaer
    Ez úgy hangzik hogy a camo bug volt. Semmi köze nincs az artihoz, főleg mert komarinon a világ másik oldalára át lehet lőni nem artiknak is. Főleg a zászlós oldalakon :)

A Ferdi meg nem szerencsétlen, ha mondjuk IS-3ban vagyok és lőhetek egyszerre IS3-ra és Ferdire is, tuti hogy a ferdit lövöm először, ha nem frontálisan van. IS3 ráér :)
  • [NST]Cifu
    Egyszerűen csak arra kell figyelni, hogy az ember akkor menjen amikor nem csak ő van szem előtt (pl ha megindul a bal oldal, én is megindulok jobb szélen). Akkor szépen eloszlik az artik figyelme és tűzereje.

Kérlek szépen, ezt mondani könnyű, megoldani nehéz. Komalin pálya, északi oldal, megyünk védeni, át a hídon, libasorba, VK4502, IS-3, jómagam a Ferdivel meg Asmo az IS-ével. Szépen mindenki nekiáll kinézni a saját kis bokrát, amikor elkezd hullani a nyakamba az áldás. Az összes ellenséges arty csak engem lőtt. Örültem. No meg persze nem értettem, hogy ha engem látnak, akkor a VK-t vagy az IS-3-at, esetleg az utánam jövő IS-t miért nem. Vagy ha látták, akkor miért azt a szerencsétlen Ferdit kell elkezdeni lőni... :P
  • [NST]Cifu
    Jelenleg, a medium tankok szart se érnek. Némelyik pénzszerzésre jó, és kész. Ezzel egy lehetőséget kapnának ismét.

Ez balance probléma, és a devek is tisztában vannak vele. Első körben a mozgékonyságukon javítanak, később lehet más buffot kapnak.

Ész nélkül sem rusholna mindenki, mert mindenki rá lenne kényszerítve a támadásra, és végre nem 2 lövés/perc szinten játszanánk, különösen esténként, hanem medium tankok felvennék a harcérintkezést, a heavyk eg osztanák őket, majd összecsapnának az ellen heavyjeivel.

Per pillanat én ott látom a problémát, hogy a mediumok szerepe nincs konkretizálva. Az, hogy elviekben gyorsabbak, mozgékonyabbak, illetve kisebb célpontot nyújtanak egyáltalán nem igaz, ha összevetjük mondjuk a Panthert az IS-3-al. Ebből következik, hogy mindenki inkább a heavy-k felé tendál, mert hiába van hasonló ágyúja, ha a találatokat messze nem bírja úgy, mozgékonyság terén meg hasonló kategória.

A gond az, hogy amíg a játékosok egy jelentős része még mindig a "no cap" szinten mozog, illetve Campinovkán reflexből állnak a fedezék épületek / sziklák mögé, még akkor is, ha nincs arty a pályán, addig én talán nem teljesen ok nélkül feltételezem, hogy egy 3 perces "limit" csak azt eredményezné, hogy rohannának előre, mint a birkák. :)

Tudod, a taktikai döntetlenek 99%a akkor történik meg, ha senki sem mer előremenni és nem kockáztat. Így bentragad az ember tankja az instanceban, és nem tudja használni 15 percig!

Azért nem egy és nem két Draw lett úgy, hogy egyszerűen már nem volt idő a cap-re, és nem lehetett tudni, hogy az utolsó túlélő merre is van pontosan. Ezzel a megoldással az ilyen helyzetek egy szinten lennének kezelve. Az, hogy a bázison campel az egész brigád, azt ezzel nem fogod megszüntetni.

A 15 perc játékidő pedig 15 perc játékidő, ezt tessék elfogadni, és ne várd, hogy azért, mert te meghaltál az X percben, a többieknek is követnie kellene záros határidőn belül. Csak gondolj bele, hogy ezt mennyi scout követelhetné akkor!

Vannak defenzív mapek, de a többség mozgóharcra való. A csaták nagy része az első három percben döl el, szóval elég a 10 perc.

Nagyon sok csata még a 10-edig percben sem dől el, sok esetben volt olyan csatám, ahol látszólag biztos győzelemből buktunk az utolsó 2 percben, és olyan is volt, ahol biztos vereségből nyertünk cappel, és ott sem volt sok idő hátra. Magyarán szólva szerintem rosszul általánosítasz.

Most úgy számolja (tesztelve, el is dobtam az agyam), hogy a tankokat nézi, tier szerint pakol. Nevetséges, különösen amikor pl. grindeltem a 3001Pt, és a default tankkal kellett mennem 100ezer kört, hogy meglegyen a torony és feltehessem a 88ast ...

Továbbra sem értem. Egy VK3001(P) az VI. tier és kész. Ha minden változót figyelembe kellene vegyen (személyzet, felszerelés, sőt, még akkor a lőszer is, ha aranyba kerülőt viszel), ami agyonbonyolítaná csak a rendszert. Az, hogy egyes járművek alap állapotban olyanok, amilyenek, az tényszerű helyzet.

Bocs, de ez az ő problémájuk, de játékalkalmasságilag jobban működne.

Ha 30 játékosnál lagol, és 40 még jobban fog lagolni, akkor nem az ő, hanem a mi problémánk is lesz...
  • Adjunktus
    Na azért mondom!
    Mielőtt még félrevezetődne itt a jónép!:)
    Tehát a klánokba nem csak egy nemzet tankjaival lehet belépni,hanem nyugodtan lehet vegyes!
  • Forolto
    ez nekem is új.Kláncsatában csak a tier-ek fognak számítani.

az egy dolog,hogy lesz egy olyan mód,hogy historical battle,ahol csak német vs orosz lehet,de az nem clanwar.
  • Adjunktus
    Már olvastam párszor,de nem igazán tudom ennek a valóság tartalmát.
    Honnan szeditek,hogy a klánwar-ban csak egyféle nemzet tankjaival lehet majd menni?
  • lammaer
    " mert az ellennek maradt 1 darab Bisonja, még a maradék 13 percen át (draw lett a vége) kempelték végig a saját térfelüket."

Hogyne érteném, de ez nem az arty hibája.
    Ez kb olyan, hogy minden arty-t S51-nek látnak, mint amikor a viláhgáborúban minden tankot Tigrisnek néztek normandiában az usákok.
    Piros sziluett van a csapatlistában, jajj bújjunk el gyorsan. :)

Egyszerűen csak annyi a gond, hogy amig vki nem próbálja ki hogy mit tud és mit nem tud egy arty, addig van egy világképe ami nem biztos hogy objektiv.

Pl ha 10x meghalsz egymás után, és abból 8-ból tank lő ki, 2ben meg arty... vajh melyiknél akadsz ki mert kilőtt? Ha kilő egy T1, nem rohan be senki hogy köcsög T1 kilőtt... :)
  • a.carkey
    Nem vagyok skizo, csak mellényomtam. :D
  • a.carkey
    *leállt
  • a.carkey
    Csak egy példa. Kampinovkán van két-két arty. Mondom menjünk balra, mert az ellen úgyis jobbra felmegy a dombra, mi ha megyünk balról, akkor már csak a felével kell megharcolnunk és utána a tömeg odagyűlik, és pulykavadászat a maradék. (Persze ennyit nem írtam, nem fejtettem ki, de a lényeg, gyertek!) Jön utánam MINDENKI, kivétel az arty. Erre jön egy szaros ellen leo, aki szintén megijedt a tömegtől. Én (Sherman, a legnagyobb, lol), hagytam, menetből lelőttem a lánctalpát, majd elmentem mellette, a többiek elintézik, stb. Erre a csapat nagy része leálltt hajkurászni a leot, utánam csak két PZIV jött, és egy TD. Négyen, kicsináltuk az ellen ÖSSZES nagy tankját (KV, Stug, TDk), csak a kicsik (PZIIIA volt a legnagyobb) maradtak meg neki meg 1 artyja (kb. 4 tank), erre a többiek (PZIII/IV!, TDk, stb.) létszámfölényben!, mert az ellennek maradt 1 darab Bisonja, még a maradék 13 percen át (draw lett a vége) kempelték végig a saját térfelüket. Remélem érted mi a bajom.
  • lammaer
    Fedezékben meg igy is úgyis lenni kell, és az esetek jó részében az a fedezék ami véd a rohamozó ellenféltől megfelelő az artyk ellen is (házak, sziklák, sajnos a fennsikok nem :) )
  • lammaer
    Nemtom miért vannak az emberek úgy oda hogy 2 arty már sok. Két arty lófütty amikor 15 embert kell lőni (két S51 az szar, tagaddhatatlan, de az emberek már 2 bison miatt is rinyáknak). Az esetek 99%-ban nekem abszolút nem jelentenek semmit egy csatában, majdnem úgy manőverezek mintha nem is lennének.

Egyszerűen csak arra kell figyelni, hogy az ember akkor menjen amikor nem csak ő van szem előtt (pl ha megindul a bal oldal, én is megindulok jobb szélen). Akkor szépen eloszlik az artik figyelme és tűzereje.

Ha egyedül mész és csak téged látnak, persze hogy irritáló az arty, bár akkor nemcsak ő lő, hanem az is aki miatt látnak (ami jó esetben vmi TD vagy heavy). Szóval ott már csak az a kérdés, az arty viszi e a killt vagy az aki lát téged :)
  • a.carkey
    Ez olyan, mint amikor egy harmadik tank beleszól a közelből, mikor már csak pár %a van az ellennek. Ilyenkor én pl. beírom, hogy "köszi" a segítséget!
  • lammaer
    Igy vagyok én is, IS3 meg van a rávaló 122-essel, de kigrindelni az IS4-et... eh.. majd wipe után :)

Inkább belecsaptam az US heavy ágba, nagyságrendben annyi xpből amibe csak az IS4 lenne meglett a T29, azt legalább változatos volt az élet.
  • a.carkey
    "Már elnézést, de ez úgy lenne baromság, ahogy van. Az, hogy ész nélkül rushol előre mindenki, az nem taktika, az birkacsorda. Arról nem is beszélve, hogy 3 perc alatt egy alapmotors VK4502 vagy Ferdi normálisan el sem tud jutni a másik oldalra."

Amikor a fociban bevezették a cseréket, aztán megszüntették a hazaadást, pörgősebbét tették a játékot pár új szabállyal, az mind jót tett neki. Szóval itt sem lenne rohadtul baromság. Tudom, hogy nem feltétlenül jó egy csak TDre specializálódott embernek, de mint opció nem ártana. Nekem is van TDm, de van mellette vagy 15 tankom. Nem csak nagytankok, TDk harcolnak egymással, vannak kis tankok, vannak apró mapek, vannak pörgésre hajlamos mapek, melyeket megölnek a kempeléssel, stb. Jelenleg, a medium tankok szart se érnek. Némelyik pénzszerzésre jó, és kész. Ezzel egy lehetőséget kapnának ismét.

Ész nélkül sem rusholna mindenki, mert mindenki rá lenne kényszerítve a támadásra, és végre nem 2 lövés/perc szinten játszanánk, különösen esténként, hanem medium tankok felvennék a harcérintkezést, a heavyk eg osztanák őket, majd összecsapnának az ellen heavyjeivel. A CAPnek lenne értelme. De mint írtam, ezt akkor lehetne jól működtetni, ha 1 arty/side lenne MAXIMUM. De működne. Csak persze nem TD only playereknek találták ki. De ha nem lenne arty, te is virgoncabb vagy, láttalak már párszor. :D

"Ez megint zöldség, ha vesztesz miért járnál jobban, mintha taktikai döntetlent érsz el? Azért, mert bajod van a campeléssel, teljesen rossz irányú megoldásokat vetsz fel."
    Tudod, a taktikai döntetlenek 99%a akkor történik meg, ha senki sem mer előremenni és nem kockáztat. Így bentragad az ember tankja az instanceban, és nem tudja használni 15 percig! A kempeléssel semmi bajom, max. azzal, ha egy csapat beszarik a felelősség súlyától, és nem kockáztat. Lehet kempelni, de össze tudnám számolni az ujjaimon, hogy hányszor nyert a csak kempelő, mint a támadó. Vannak defenzív mapek, de a többség mozgóharcra való. A csaták nagy része az első három percben döl el, szóval elég a 10 perc.

"Ez elég zavaros. Egy harckocsi ütőképességéhez nem csak a löveg, hanem a mozgékonyság és a páncélzat is hozzá tartozik. Hiába van nagy ágyúd, ha a páncélzatod papír és az életerőd gyűszűnyi."
    Most úgy számolja (tesztelve, el is dobtam az agyam), hogy a tankokat nézi, tier szerint pakol. Nevetséges, különösen amikor pl. grindeltem a 3001Pt, és a default tankkal kellett mennem 100ezer kört, hogy meglegyen a torony és feltehessem a 88ast ...

"Aztán a 10.-dik másodpercben egymásba érő harckocsikkal mi lesz?"
    Ezért írtam B lehetőséget is. :)

"Mármint 40-re? Még a jelenlegi 30-at sem bírja normálisan a szerverpark..."
    Bocs, de ez az ő problémájuk, de játékalkalmasságilag jobban működne. 20 tankból 19 tank és 1 arty.
  • Fritz Von...
    Ezt választani kell majd ingame, vagy a webes felületen? Mármint, hogy EU-ra akarok menni. Gondolom, mindenki oda jön.
  • LeonSilver
    http://www.gamereactor.eu/contest/6/1000+World+of+Tanks+Beta+Keys+up+for+grabs!/
  • crossy104
    Jó lenne karácsony előtt, mert szándékosan nem hajtok az IS4-re.Soknak tűnik a még hátralévő 120 ezer xp hozzá.
  • crossy104
    December eleje, közepe állitólag, valszeg karácsony előtt.Beindul az európai szerver, aki oda megy át annak lesz wipe.Amit az előző wipe óta szereztél xp-t, a tankjaid árát, meg valami kis plusz aranyat adnak.
  • [NST]Cifu
    Nem lehet pontosan tudni, amikor az EU szerverek beindulnak, valamikor December közepe körül (én azért nem lennén túlzottan meglepve, ha átcsúsznánk Január elejére...).
  • Fritz Von...
    Hogy is van most ez a wipe dolog? Mikorra lehet számítani? Tudja valaki? Csak mert ennek függvényében fogok energiát ölni a mostani tankjaimba.
  • Jeffjohnson
    Kis felhívás!
    Nagyjából 2 hete indult a wot lefordítása magyarra viszont péntekre be kell fejezni a v.0.6.1.5 kliens fordítását. Ebben kérném segítségeteket ez egy .xls vagyis excel fájl nagyjából 1000 sor lefordításáról lenne szó. Akit érdekel és akar/tud is segíteni írjon rám értelem szerűen excelt kell tudni alapszinten használni angolul közepesen kell tudni és a játékot is kell ismerni. Előre is köszi a segítséget!
  • [NST]Cifu
    Csapatjátéknak hívják. Ha 1 vs. 1-ről szólna, akkor Duel of Tanks lenne. :)
  • [NST]Cifu
    -A 15 perc is sok. 10 kéne, kevesebb lenne a kemp.
    -Viszont ha 3 percen belül győzne vmelyik csapat, dupla xp és dupla pénz.

Már elnézést, de ez úgy lenne baromság, ahogy van. Az, hogy ész nélkül rushol előre mindenki, az nem taktika, az birkacsorda. Arról nem is beszélve, hogy 3 perc alatt egy alapmotors VK4502 vagy Ferdi normálisan el sem tud jutni a másik oldalra.

A 15 perc szerintem pont jó, lehetőséget ad a taktikázásra, de nem engedi meg, hogy nagyon elhúzzák a dolgot.

-Drawnál pedig NEM JÁRNA sem XP, sem pénz.

Ez megint zöldség, ha vesztesz miért járnál jobban, mintha taktikai döntetlent érsz el? Azért, mert bajod van a campeléssel, teljesen rossz irányú megoldásokat vetsz fel.

-Nem tierből, hanem tankra pakolt ágyúból számítanám a balance rendszert, az erősséget. Így mindenki előre látná, hogy az ellennél milyen ágyúja van egy-egy tanknak. Most csak akkor derül ez ki, ha két azonos van/tier.

Ez elég zavaros. Egy harckocsi ütőképességéhez nem csak a löveg, hanem a mozgékonyság és a páncélzat is hozzá tartozik. Hiába van nagy ágyúd, ha a páncélzatod papír és az életerőd gyűszűnyi.

-Betöltődés után 10 mp-ig átmehetnének a tankok egyámáson, max. úgy kéne leszimulálni, mint a falba lógó ágyúcsövek esetében. (Vagy szétszórtabban kéne lerakni a tankokat, és kész.)

Aztán a 10.-dik másodpercben egymásba érő harckocsikkal mi lesz?

-Felemelném 20-ra a csatában résztvevők számát.

Mármint 40-re? Még a jelenlegi 30-at sem bírja normálisan a szerverpark...