418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Tier 7. Mindig elfelejtem hogy a Panther SPG-t még nem csinálták meg, az lesz a Tier 6.
Zsolt7411: #12202
-
exoterm #12376 Én má most kurvaanyázok emiatt az arty miatt. T54-en milyen löveg fityeg? Nem hasonlít egyik 122-esre sem. -
Zsolt7411 #12375 Sziasztok.
Az ilyen teszt szerverek hol találhatóak vagy merre lehet más szervereket keresni ebben a játékban mert nekem csak standard battle van meg training szerverek.válszokat előre is köszi. -
Hát szerintem Panther II tök ugyanúgy néz ki mint a sima Panther. T-54 meg majdnem egy IS-3 :D -
spiczi91 #12373 Rájöttem a Hummel célzási problémáinak gyökerére. Bugos a célzó. Nem a középső pont jelzi azt, hogy éppen hova lősz, hanem a gyűrű pontjai, esküszöm ha aszerint célzok többször találok, mint elvileg normálisan. -
Az M41 egy az egyben Hummel, csak közelharcban nem nagyon tudja megvédeni magát. Annyi előnye van hogy nagyon lapos és akárhol el tud bújni.
Én vettem egyet, de eladtam, mert a Hummel jobb szerintem.
Adjunktus: csak Tier 6-os német SPG :) A többi stimmel. -
Adjunktus #12371 Ez valami tier 8 Német arty.Aztán T.54 meg Panther II.
"Van valakinek tapasztalata M41-el? Milyen jószág az a Hummelhez képest? Csak mert izgatja a fantáziám, de SW-ig nem lesz meg úgy sem ..."
Ne izgasson!Izgasson valami normális tank!
:D -
Még egy pár kép: (na ki találja ki a neveket? :) )
-
Urak!
Van valakinek tapasztalata M41-el? Milyen jószág az a Hummelhez képest? Csak mert izgatja a fantáziám, de SW-ig nem lesz meg úgy sem ... -
lammaer #12368 Mi ketten egy IS3 meg egy KT voltunk asszem :) -
De érdekes, mert a képre meg azt mondta Overlord hogy a BL10-es van rajta.
Lehet hogy csak elírta :) -
Adjunktus #12366 Ugye mondtam,hogy nem a BL10 lesz az utolsó löveg!Mondtam vagy nem mondtam?!Nem hitted el. 
BL20! NYIIIEEHHHEEHHEEHEE!! (gonosz röhögés B verzió) -
A tesztszerveren olyan csaták vannak :D
-
A következő utáni patchben lesz benne. (a 0.6.2.4 utániban)
A legjobb ágyúja a BL-20-as lesz, de hogy az mi azt ne kérdezzétek. -
Ha a domb oldalánál vagy akkor méterekről kell lőnöd td-vel és pikkpakk megkerülnek és az oldaladba érnek. Szerintem oda hv-t kéne tenni aminek erős az orra benneteket meg fel a dombra jó messzire, kész is a kereszttűz :-) -
lammaer #12362 Normális esetben beirnám neked is hogy használsd azt a k* keresőt ott lenn, de mivel a paracsnokom vagy....
nyomjá ide vazze -
lammaer #12361 Bokor Jeges, BOKOR :)
-
lammaer #12360 "hogy az artyk pozicióba vannak és belövésre (na nem úúúúgy) készen."
Amikor ezt játszottuk, az ellenfél 4-6 heavyje a falunk keresztül jött. Ott konkrétan 2-en próbáltuk feltartani őket a domb oldalához lapulva, de sajnos mivel ott nincs bokor, egyből tudak ütni minket. Ha jól emlékszem, az artyk valami mást lőttek (tán keresték az ellenséges artykat), ezért tüzérségi támogatásunk nem volt, bár papiron tényleg remekül belőhető.
Amúgy ez volt az egyetlen meccs - már amelyikeken játszottam - ahol úgy kaptunk ki hogy az ellenfél támadott. Amúgy a többin mindig az volt a gond, hogy 8-9 perc semmittevés után néhányunknál elpattantant a húr, megpróbáltunk 3-4en valaho áttörni, de a halálbokrok megfogtak. Utána meg már bátrabban jött az ellenfél.
Szóval a hill egyike azon pályáknak, ahol a alálbokrok nem érvényesülnek sztem. -
Igazad van :) amúgy!
Viszont nem tudtok honnan lehetne gyorsan béta-keyt szerezni? -
Adjunktus #12358 Sok emberkének csak annyi van meg a heavy TD-kből,hogy "az védekező úgy is és majd lezárja ezt vagy azt az irányt oszt kész!".Aztán már ott is hagyták egyedül.Persze ha kilövik akkor ő a noob.
Lófaszt!
Még ha jó helyen,rejtve figyelek és én veszem észre először a támadókat,akkor is csak 1 max 2 lövést tudok leadni mielőtt észrevesznek.Ha meg észrevettek,akkor gyorsan keksz van.Nincs tornyom ami forogna,ezért nekem a lövéshez teljes mellszélességben ki kell állnom a célpont felé.Nem egészséges!Ráadásul lövés után sem tudok olyan gyorsan fedezékbe húzódni,mint egy tank amikor csiki csukizik valami mögött.Csak tolatva valamelyik irányba fordulva tudok fedezékbe húzódni,az meg szánalmasan lassú.Megint csak nem egészséges.
Megtehetem,hogy egy szikla mögött gubbasztok,de akkor meg vak vagyok mint a giliszta.Csak akkor fogom őket észrevenni,ha beleállnak a számba.Következésképp ahoz is ki kell állnom,hogy lássak!De így megint csak észrevehetnek,és akkor kezdődhet a tolass fordulj!Ezt az előbb már kifejtettem.
Összességében.A TD nem első vonalas gép!Ha van előtte 1-2 ember aki lát neki amég ő rejtett helyről lőhet,addig marha dolgokat lehet vele produkálni.De önmagában feltartóztatni egy 3-4 azonos kaliberű tankokból álló rohamozó brigádot,a büdös életbe nem fog.
A HTD-ket leginkább úgy kellene kezelni,mint kis hatótávolságú arty.
LOÁL! Object704! MMMWWWUUUOOOÁÁÁÁHHHHHHÁÁÁÁHHÁÁÁHÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! (gonosz röhögés,a gyengébbek kedvéért!) -
ZelenkaP #12357 Én is ezt próbálom erőltetni, de sokszor nehéz. Az elején még az artyk a helyükön sincsenek és már rohannak a gyíkok, aztán hamar ki is lövik őket, mi meg semmit nem profitálunk a halálukból. Borzasztó ritka az, amikor azt mondhatom egy csata után, hogy ez jó party volt... -
exoterm #12356 

Mikor rakják bele?? -
Hát egykét vélemény ha szabad.
Egykét taktikát írtam én is régen de ha itt kéne írnom akkor az alábbiakat venném figyelembe.
- Mindenképp védekező taktika és én nem tennék bele ennyi scoutot, felesleges, 2-3 elég, helyette inkább gyors td.
- védekezés eleje az ütésálló hv-k, mögötte a pontos td-k és med- tankok. a hv-k a csali, mindenki őket akarja majd kiszedni látótávolságon kívül meg ott lesz mögöttük a support. Az a csapat nyer aki egy csata alatt több pontos lövést tud leadni. ha az elején kinyíratod a kissebb tankjaidat nem lesz aki befejezze a meccset. Pl aegy stug is hasznos de nem akkor ha két lövés után már kiszedik. Amikor meg már áll a bál akkor indítanám az alternatív úton a scoutokat, addig artyvédelemben vannak.
Fontold meg, hátha tudsz belőle valamit hasznosítani :-) -
Szakesz #12354 U.I: mindez T32-esben ülve... -
Pont most nyírtak ki emiatt. Pedig 500mes volt a los ... -
Szakesz #12352 Szeretem elolvasni ezeket a hozzászólásokat, olykor elfeledtetik velem a káoszt, ami amúgy szinte mindig fenn áll ingame! :)
SZU: Nekem a világítótornyos pályán (asszem Cliff) 4x ment ki az ágyúm, kész agyrém. Prohorovkán pedig egy SU-8-as úgy szedte le fele életem, lőtte ki a tornyom, szedte le a lánctalpam és nyírt ki 4 emberemet, hogy ott álltam a fedezék mögött, persze a totális romboláshoz hozzátartozik a ház pusztulása is, ami a fedezék szerepét töltötte be....:) -
Az ellenfél lát minket és lő, mi meg nem látjuk őket ugyanolyan tankokkal . Majdnem minden meccsen ez jelentős hátrányt okozott számunkra :)
Véleményem szerint az ilyen bajnokságok nem korunkbeli, családos és dolgozó embereknek való, hanem fiataloknak, akiknek teljesen mindegy mikor van a meccs, naponta 5-6 gyakmeccsre meg több órányi hardcore szintű önfejlesztésre is ráérnek, és van még türelmük farmolni egy jobb tankra, én meg 10 meccs után már unom az IS-t, pedig kéne még 100 az IS3-ig ... öreg vagyok már önmagam kényszerű szopatásához . :) -
Ezt hányszor sikerült megvalósítani a patch óta? :D -
Renegade #12349 pedig ez nagyon korrektnek tűnik, figyelembe véve, hogy az artyk pozicióba vannak és belövésre (na nem úúúúgy) készen. Ráadásul a scout falka elég jó garancia arra, hogy akár 25 mpig is (akár 2-3 lövés a saját artyktól) aktívak tudnak maradni az ellenséges bázison. -
lammaer #12348 No, és rájöttél hogy miért? :) -
Jó lenne egy jó terv, ha tudnák egyet akkor nem lenne 4 meccsből 4 vereségünk :p. pár tapasztalat, leírom hátha valaki tanul belőle:
lassú TD-ék védekezésre: azt hinnénk hogy feltartóztatják az ellenséges támadást vagy legalább időt nyernek mig a támadó szárny eléri a célját.., ezzel szemben gerjesztik az ellenfél támadását, mert minnél előbb megakarják kerülni őket. Ehelyett lehet gyors pici td-éket kellene játék elején gyorsan fő bokor csomópontokba beágyazni szemnek.
scoutok: 1 scout nem scout 2 scout talán, 3 scout már ér valamit
Amit biztos: végy 2-3db 6-os tierü ágyút. Minnél kissebb tierü ágyút raksz be annál jobban kétséges hogy kell e.
Mindenképpen kell a csapatba egy gyors veszélyes tank. Egyik meccsünkön egy T-44 vágott haza minket, áttört 3-4 emberen keresztül, eljutott az ágyúk közelébe, levágta mindet, ráadásul elkezdte a zászlót fehéríteni, és mivel senki nem látott rá 2 IS3-at vissza kellett vonnunk a frontról hogy a t-44be legalább belelőjennek hogy ne kapjunk ki :D persze az ellenfél kihasználta a létszámfölényt előre tört.. 2 percen belül vége lett az egésznek.
A másik amire figyelni kell hogy ne húzzúk magunkra az ellenfelet. Nagy távolságból az ágyú pontosabban és meredekebben tud lőni, szemben a miéinkkel akik közelről lőnek állandó veszélynek kitéve ugyanis az ellenséges tankok a lövés ívéből tuti adják le drótot hogy kb K1-ről jött. Szemben mi kb annyit tudunk megtippelni hogy a pálya jobb vagy balfeléről jött a lövés.
Itt egy taktikánk, úgy kikaptuk hogy meccs után csak pislogatam 10 percig hogy mijjé??! Kezdés 2. Fázis Befejezés -
sziasztok most találtam rá erre a játékra 1 oldalt kérnék ahová reggelni kell és le lehet tölteni a játékot mert olyasmit hogy béta kliens zárva olyant márt találtam -
Igazából egyetértek, de a gond az, hogy az arty rendszert az ugráló paraszttankokra fejlesztették ilyenné, és akkor ha bent volt 6, leszartam, mert egy leo felderítette, a mieink meg szétlőtték. Ha nem lőtték szét, akkor veszítettünk.
Most, hogy nicsenek ugráló paraszttankok, és egy heavynek csak a lightok és médiumok 1 lövés (az artyk meg min. kettő egy 88asból is, lol :D), esély sincs a puffogtatókat felderíteni. Ehhez még hozzájön a tüzelő bokor-szindróma, és kész is a tökéletes állapot a kempre, PLUSZ!!! olykor 4-5 arty is csak azt lesi, hogy vajh hol jelenik meg egy piros pont, amit szétlőhet. Ha a nagyokkal végeztek, már el is dőlt a meccs, mert jön a roham. Eddig legalább Himmelsdorfban nehezebb volt lőniük, nos, ez mostanában már szintén nem igaz. :D
Szóval, aki teszem azt KTvel v. T29el elmegy felderíteni, és 4-5 ágyú van az ellennél, az nem bátor, hanem inkább a saját csapatával cseszik ki.
Én pl. nem szeretm a kempet, és inkább megyek előre, DE!!! amikor 4+ arty van (már háromnál is érdemes nézni, hogy mekkora is az ágyú), akkor nem rohanunk előre a korábbi forgatókönyvek szerint, hanem ahol lehet, ott trükközünk. Kampinovka kivételével szerintem mindenhol lehet ennyi arty ellen trükközni bármilyen tankkal. Én pl. ha a cliffs pálya jön fel, és 4+ arty van ellenoldalon, akkor sosem megyek középen, míg 1-2 arty esetében simán.
Szóval ja, lehet vele bátran játszani, de 4+ arty ellen (még ha nagyon bénák is) nem rohanunk be a nyílt terepre egy heavyvel, mert akkor a saját csapatunknak teszünk be. Persze, van, hogy egy csapat menthetetlen, de az más tészta, az az 500k játékos szórásából adódik, de ha jó a csapat, és nem fejjel megy előre a falnak, akkor 4 artyt is ki lehet játszani, csak sunnyogni kell. :D
Kell kemp, bár ez egyre inkább pályafüggő. De most a nagy terepen játszódó csatákat ált. azok nyerik, ahol jó helyen áll a scout, és nem bizsereg az ujja a ravaszon. stb stb. Lehetne még tovább fosni, csak már ez így is hosszú. :D -
Renegade #12344 ezek a szélsőségek (bár, ha mindenki támad, az általában skeres), józan paraszti éssze végigondolva, ahogy ennek működnie kéne:
lassú TD-k, + stock tankok védik a bázist, artykat
Heavyk + gyorst TD-k összeverődnek és megindulnak egy irányból
MED-ek rohangálnak és ott segítenek ahol szükség van rájuk
scoutok: vagy védk az artykat, vagy együtt csorognak a támadókkal és spottolnak
ez egy vér egyszerű és logiks támadási terv, mégis ezt látni a legritkábban -
SZU #12343 GRRRR!
T34-85-össel megyek. Jön 2 medium tank.
Első találat, driver meghalt, gunner sérült, második találat torony besárgult én meg fölé lövök. Harmadik találat ágyú vörös, tolatok, negyedik találat üzemanyag tank kigyulladt.
MIVAN? -
Szakesz #12342 Akár a tojást vered a kőhöz, akár a követ a tojáshoz...
Egyik se jobb megoldás a másiknál, hiába rohansz be a sűrűjébe, s lőnek ki azonnal, mégse tettél többet a csapatodért, mint aki végig campelte a meccset. Továbbá szükség van campelőkre, akik védekeznek és olyanokra is, akik elég tökösek ahhoz, hogy támadjanak..., én személy szerint segítek felmorzsolni az első hullámot, utána pedig visszamegyek a bázisra campelni.Általában rajtam kívül senki se veszi ezt a fáradtságot, s az esetek 90%-ban azért bukjuk el az adott kört, mert mindenki olyan kemény, hogy előrerohan, de arra nem gondol senki, hogy védekezni is kéne néhanapján. :) -
Na jó, de a tank nincs leöntve benzinnel...valami belső modult (motor) kell felgyújtania.
davidbog: még nem írták, hogy a BL10-esen kívül fel lehet-e majd rá rakni valami mást is (amúgy Tier X-es ágyúk már ezek, a JT-n is) -
Ez így van, én nem bírok a seggemen ülni, ha van lehetőség azonnal bele is ugrom :D -
Ez olyan, mint a cigány meg a lova. :D
Kinek mi. -
Egyetértünk, ez a játék lényege, nem a pontok meg az xp...
Én szeretem a sűrejét a dolgoknak, repedjen a páncél :D