418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Azt nem bírom, amikor beleszólnak 1 vs 1 csatákba. Kiba frusztráló! -
Sajnos hét közben nem tudom sokat nyomni, de néha nem is kell. Hétvégén több időm van. Akkor egy KT árát kitermelem. :) -
crossy104 #12135 Valamiért ismét sok lett az arty.Tegnap több olyan csata is volt, ahol 8-10 arty volt.Mikor sok arty van, akkor én az arty-kat keresem és lövöm.Jó móka. -
crossy104 #12134 Nem vagyok én mester.Viszont marha sokat kell tolni a humival is, hogy az ember ráérezzen mikor, és hová kell lőni.Van kb. hat tankom, és ha az aktuális kedvenc, pl. most a Sherman csatában van akkor arty-zom.Ja és akkor ha kiidegelnek az arty-k, pl. szétkapják az IS3-at.Én tegnap kb. 600 ezret kerestem vele.Ebből vettem újra t-34-et, grille-t, minden fullos lett, és pénz is maradt.Tény viszont, mindenkinek más az erőssége.Nem vagyok jó játékos, pl.médium tankokkal különösen balfasz vagyok de valamiért az arty dolog működik, de itt is vannak bénázós csaták.Nem tudom mikor lesz wipe, de én IS4-et, meg arty-t mindenképpen veszek.Ja, és egy Sherman-t. -
"bár ez szintén az a kategória, ami engem általában felidegesít...amikor ilyen kis minitankok HE-s löveggel szépen kétszázassával lecsipegetik a hp-mat, de itt legalább van esélyük rá hogy kilőjenek"
Na ja, de ha látod, ki tudod lőni, és NEM két-három lövésből, mint némelyik artyt, hanem bumm! :) -
Én csak azért nem adom el a hummelt, mert jobban számít majd a wipenál. Már rég repült volna, de ha már elite, akkor megvárom, hogy jobban számítsák be. -
Az SPG-k számának korlátozása nagyon fontos lenne, szerintem bőven elég lenne 1 csapatba 1 darab...csak így szerintem rohadt sokat kéne várni a várólistán.
Esetleg Hummel / Su-8-ból lehetne kettő, kicsikből meg 3 darab is akár.
De amikor 3-4 Hummel lesi minden mozdulatodat az égből...hát az életkedvem is elmegy, lehetetlen úgy jól játszani. A lőszer árát is lehetne még növelni, akár 2000 kredit /darabra is Tier V esetében, és úgy már talán meggondolnám hogy mire lövök meg mire nem, mert ha van 5 millió kreditem, akkor nem érdekel hogy az 1k-s gránát mellément.
Én is már csak naponta egyszer ülök Hummel-be(soft wipe után nem is fogom újra megvenni), gyűjtöm az xp-t a Tier 6-osra :D
De csak ki akarom próbálni, utána per csata után valószínűleg eladom majd...
A tankozáshoz képest túl könnyű, meg nem is olyan érdekes...meg tudom, hogy akit eltalálok, az ugyanolyan dühös rám, amiért nem tud rám visszalőni, amilyen én szoktam lenni,mikor eltalál egy SPG.
Kreditet úgy is lehet hamar szerezni, hogy nem idegesítem a halálba az embereket egy Hummel-el :D
Ezért lesz egy M4 Sherman-em is, 105mm-es HE-s ágyúval. (bár ez szintén az a kategória, ami engem általában felidegesít...amikor ilyen kis minitankok HE-s löveggel szépen kétszázassával lecsipegetik a hp-mat, de itt legalább van esélyük rá hogy kilőjenek) -
Nekem speckó kibaszottul elegem van az artkból. Ma is felbasztak. Lassan már a kulcslyukon is átlőnek. Ha nem lennének, egész értelmes játék lenne. Eddig legalább némi kontrol volt, mert az ugrálással akár egy leo is meg tudta őket erőszakolni, véresre dugta őket, most bezzeg gang bangelni kell egy rohadt alacsony tierű SU-t is, és ami a legrosszabb, sokszor ŐK maradnak a végére. Nevetséges, hogy elhullik mindenki, a nehéztankok, közepesek, lightok, azok a faszfejek meg ott kampelik végig a játékot, sokszor egy pontos lövés nélkül, és ZÉRÓ javítási költséggel. (A vége úgyis az lesz, hogy nerfelik őket, és szinte eltűnnek a képernyőről, de addig még sok hulladékvas kerül a MÉHbe a saját tankjainkról.) Szóval ha nagyon akarják, akkor legyen arty, DE akkor 1 lövés egy ágyúból, és nekik annyi. Néha 3 lövés kell egy 88asból egy iskolabusznak is (vagy több). Nevetséges!
-A 15 perc is sok. 10 kéne, kevesebb lenne a kemp.
-Viszont ha 3 percen belül győzne vmelyik csapat, dupla xp és dupla pénz.
-Drawnál pedig NEM JÁRNA sem XP, sem pénz.
-Aztán: max. 1 arty/side/battle, és ha a sok kis pöcs nem férne be, akkor órákat várnának, és maguktól leszoknának az artyzásról.
-Nem tierből, hanem tankra pakolt ágyúból számítanám a balance rendszert, az erősséget. Így mindenki előre látná, hogy az ellennél milyen ágyúja van egy-egy tanknak. Most csak akkor derül ez ki, ha két azonos van/tier.
-Betöltődés után 10 mp-ig átmehetnének a tankok egyámáson, max. úgy kéne leszimulálni, mint a falba lógó ágyúcsövek esetében. (Vagy szétszórtabban kéne lerakni a tankokat, és kész.)
-Felemelném 20-ra a csatában résztvevők számát.
-
Nem -
Sir Charles #12128 Volt wipe tegnap?? -
Renegade #12127 :-)) örülök, hogy kipróbáltad, így nagyobb rálátásod van a játékra, sőt, ha tankban ülsz, akkor ez a tudás segíthet elkerülni, hogy kilőjön az arty (mert az agyad megjegyezte, hogy kb hány másodperced van egy helyben állni, mikor érsz ki a látószögéből, stb), jól megfogalmaztad, hogy mi játszódik le az emberben, az adott járműben űlve. :-) -
lammaer #12126 Beirod alul a keresőbe hogy kulcs.... -
lammaer #12125 
Nagyjából mindennel egyetértek veled (a mester titulissal nem... valami komolyabbra számitottam :) )
Szerintem játéktechnikailag már nem kéne neheziteni egy arty életét, egyszerűen nehezebbé és drágábbá kéne tenni az elérését és a fenntartását. Illetve valóban, limitálják az artik számát 1-2-ben csatánként.
Ahogy irtad, a teljesen random viselkedés miatt mostmár VALÓBAN nem a skillről szól (tagadhatatlan, eddig se kellett kvantumfizika hozzá) hanem a SZERENCSÉRŐL az, hogy eltalálsz e vmit vagy sem.
Én konkrétan teljesen leszoktam az artizásról, naponta 1x ülök bele a dupla XPért (most a nerf előtti T29 a favorit, nagyon strapabíró és sezt is szaré-hogyér lehet fenntartani).
Ahogy akárki is irta, bár lehet alkalmanként 40-50K-kat kaszálni ha szerencsés az ember (azért az átlag jóval kevesebb sztem), ez egy teljes meccs ideje alatt jön össze... azalatt megyek 2-3 kört egy stug/sherman/t34 párossal, amik szintén nagyon rentábilisek tudnak lenni a rendkivül alacsony költségek miatt. -
Rainbow15 #12124 Hali
Én is kipróblnám a játékot, mit kell csinálni? A hivatalos oldalon azt írja, zárt béta teszt, akkor nincs esélyem, hogy kapjak kulcsot? -
Már 3x Hummel is gáz, de az igazi gáz az, hogy ez most 3x Sz-51/Szu-14-et jelenthet. Azok pedig "picit" erősebbek. A teljes tree-nél meg 3x Tier VIII. tüzérség? Blah... -
*mondjuk -
Az arty azért nem annyira jó pénzkeresési forma, mert teszem azt 10-15 perc egy csata. Addig ha csak darálsz (1-2 találat, majd halálál) kisebb tankokkal, de gyorsan (Sherman, PZIV, T-34, Stug, PZIII/IV stb.), az 15 perc alatt akár monjuk 6 tankkal is minimum 15-19k/tank, ami legrosszabb esetben is 90k, ami bőven lehet több, és még halálra se untad magad, és nem is utálnak. :) -
Üdv Urak!
Utálom az artykat ... viszont pár napja crossy mester szavai után hirtelen felindulásból végtelenül elkurvultam, és vettem egy Hummel-t.
Ha felbasszák az agyamat, akkor beleülök, és megpróbálok Counterartyt játszani ...
Pár nap utáni tapasztalatok 2 külön szemszögből:
Tankos oldal:
- Az arty még mindig OP ...
- Nem elég a sat view, most még kapott mellé lézer célzót is ...
- Nem könnyű elbújni, mert sok esetben az arty elől elbújás azt is magával hozza, hogy az enemy-re sem lesz rálátás
- TD esetén ez még zizibb, mert ha a TD lőni akar, akkor a jól helyezkedő arty tuti elkapja
- Ha több arty van - ráadásul nagyobbak, akkor folyamatos a kemp.
- Nem kell eltalálnia, hogy kibasszon velem ...
- Semeddig sem tart kigrindelni:
Hummel: PZ4-el, ami egy fullos pénz és XP grinder, 35k XP után megvan. + 8k XP és elite ... ez ha okos az ember és készül akkor megvétel után megvan (És ha elég a kis ágyú, akkor 2k elég felfüggesztésre ...)
520k kredit + 120k a 75-ös legénységre + 300k Rammer + 500k GLD +100k camo.
Ezek után könnyebben és nagyobbat üt mint sok olyan tank, amihez sokkal nehezebb hozzájutni ... Javítás nulla, kis ágyúval nem lehet minuszt termelni.
ÉS még sorolhatnám.
Arty oldal:
- Pár kör alatt rájöttem, hogy egyet kell értenem néhány dologban lammaer és Renegade mesterekkel:
- Mindneki utálja az artykat. Csata elején ha erős az enemy arty, akkor minig megkérdezem, hogy supportot akarnak vagy counterbattery-t.
HA countert kérnek akkor ha nem találom meg az enemy artyt akkor mindenki utál ... Valamint folyamatosan baszogat mindneki, hogy miért nem supportálok ... HA supportot kérnek, akkor meg azéret vagyok béna mert még él az enemy arty ...
- Counterbattery: Szerintem egy nagyon jó móka ... de qrva nehéz ... És néha hihetetlen unalmas ... Egy Pinokkió 1,3-at lő percenként ... mire megtalálom, legalább 5 perc eltelik ...
- A redukált pontosság miatt meg a gyakorlati haszna is kevés, mert ha mákom van, akkor is tuti hogy mellélövök, és akkor várhatok megint ... Szinte értelmetlen, főleg hogy gyakorlatilag lehetetlenné vált a scoutolás, most büntetlenül lehet artyzni ...
Általában akkor szed ki az enemy arty, ha elbambulok, noobkodok, neki meg mákja van ...
- Counter kivédése: a redukált pontosság és lövedéksebesség miatt nem kell sokat tenni ... lő egyet az ember, majd 5 métert arrébmegy és kész ... Volt olyan mapom, hogy az enemy 2 artyja folyamatosan a helyemet lőtte ... Valamint olyan is hogy egész csata alatt az enemy iskolabuszt lőttem, úgy hogy tudtam hol van. Abban a pillanatban hogy lőtt, már ment is a válaszlövés ... 15 lövésből 1 sem találta el ...
Én még bohóckodom vele, mert emiatt vettem az artyt, de lehet hagyom a fenébe, csak a nagyon noobokat lehet így kiszedni és ahhoz is qrva nagy szerencse kell ... Arra is volt példa, hogy úgy szedett ki a counterbattery, hogy lőttem, továbbmentem, és a szórás miatt kaptam egy telitalálatot 20 méterrel odébb ...
- Célzás bug: Nos, a Hummel nagyobb ágyúja papíron 6 orosz másodperc célzási idővel rendelkezik ... Ez magyar idő szerint 13 másodperc körül van ... tehát kapáslövésnek esélye sincs. Próbaképp vettem egy M37-est ... az is ilyen ...
- Pontosság: Ezt nem értem ... a létező leglehetetlenebb helyzetekben olyan telitaláltokat csinálok hogy ihaj. Ellenben a puszta közepén egyhelyben gubbasztó Maus-t képtelen vagyok eltalálni ... Valami nagyon random ... A kisebb tankokat sokkal nagyobb eséllyel találom el mint a nagyokat.
- Apropó találat. Egy körben 8-at lőttem, mielőtt kisezdtek, ebből 1 talált és volt 7 damage-em ... Ez táp ...
Gondolatok:
- Pénznyomda ... szerintem annyira nem ... ennyi lóvét kellemesebben csinálok Stug-al vagy Pz4-el is ... Ellenben free XP nyomdának tökéletes ... arra lettem figyelmes pár játék után, hogy ott figyel benne 20k xp ...
- OP: igen ... bár a peccs sokat javított a helyzeten, még mindig erős. A következő peccs HE nerfje még többet javít szerintem majd a dolgon, eddig 3-szor tette harcképtelenné a SU152-esemet egy Bison.
- Balance: Szerintem az lenne a legjobb ha oldalanként 1-1 arty lehetne ... ők vadászhatnának egymásra és 1 arty azért nem biztos hogy eldönt egy csatát ... Bár a platoonok miatt valszeg ez 3 lesz, 3 Hummel erősen oda tud baszni minden támadó csapatnak, azt már soknak tartom. És még nem beszéltem a nagyobbakról.
- Counterbattery: most szinte használhatatlan. Esetleg megoldhatnák, hogy lövés után Sat View-ból látszódjon az enemy arty 1-2 másodpercig. Vagy legyen valami nyoma ... Főleg havas pályán baszhatja az ember hogy a fehét háttér előtt észrevegye pontosan honnan lőtt az enemy.
- Legyen nehezebb elérni az artykat... vagy a Tier besorolás változzon, vagy a szükséges XP - lóvé ... Az alap Su152-es árából és sokkal kevesebb belefektetett munkából van egy fullos elite Artym, modulokkal, mindennel, hasonló sebzéssel, de rengeteg előnnyel ... ráadásul 2 tierrel alacsonyabb, ami azt jelenti, hogy bármibe is lövök bele, az több XP-t és pénzt ad ... Ja és még csak bele sem kell lőnöm ... ezt elfelejtettem ... ha 10 méteres körön belül esik akkor jó vagyok ...
Bocs, kicsit hosszú lett - de a lényeg: Renegade és lammaer mestereket megkövetem, pár dologban igazuk volt, ezek idegesítőek artyban ülve, de tankban ülve nem bánom ezeket a dolgokat ... sőt. Várom a peccset, kiváncsi vagyok mi változik majd akkor. -
Wlanseraf #12119 Reggeltem ide is, talán itt van élet:)
Kérdés, Hummel a nagyobb ágyúval lesz pajszer?:)) -
Privi ment -
Átdobod az xls-t valahogy? Ránézek. -
Kis felhívás!
A helyzet a következő nagyjából 2 hete indult a wot lefordítása magyarra viszont péntekre be kell fejezni a v.0.6.1.5 kliens fordítását. Ebben kérném segítségeteket ez egy .xls vagyis excel fájl nagyjából 1000 sor lefordításáról lenne szó. Akit érdekel és akar/tud is segíteni írjon rám értelem szerűen excelt kell tudni alapszinten használni angolul közepesen kell tudni és a játékot is kell ismerni. Előre is köszi a segítséget! -
davidbog #12115 Ha a KV-1S-re gondolsz, akkor ha jól emlékszem annak olyan 4000-4500 credit körüli javítása volt. -
Javításban? Drága? -
lammaer #12113 És valóban :) Mostmár értem, egyes ágyúknál a tech treeben miért vannak tól - ig értékek megadva. -
Az D10T is ugyanaz, mégis más a ROF T34-85/T43, T44 és az IS széria esetén ... -
davidbog #12111 Valószínűleg azért, mert nem mindegy milyen toronyban van az ágyú. Nem nagy a különbség. A KV-1S-nél olyan 4,3 lövés/perc az IS-3-nál 4,65 lövés/perc, tehát 1 másodperccel hamarabb tüzelhet az IS-3. Ez csak akkor számít ha olyan helyzetbe kerülsz amikor nem tudsz fedezékbe menni, és muszáj támadni. Például ha egy nagyobb nehéztank körül körözöl és már nem lenne értelme visszavonulni. Vagy egy városi pályán egy szükebb utcába, ahol nem tudsz lefordulni egy darabig semerre, de pont összefutottál egy nagyobb géppel.
Ez minden ágyúnál így van. Nagyobb harckocsin általában pár tizeddel nagyobb a tűzgyorsasága. -
lammaer #12110 "a 122 mm D-2-5T pedig nagyon lassú, lassabb mint az IS-eken"
Az meg hogy lehet? ISen es IS3-on is ugyanez az agyu szerepel, tok azonos parameterekkel... -
davidbog #12109 Nekem volt KV-1S harckocsim. Még nyáron. Azóta nem tudom mit változott, de körülbelül olyan szinten volt mint a VK3601. Szerintem igazán jó ágyúja nincs. A 85 mm D5-T már a tier VII-es egységek ellen is kevés lehet, a 122 mm D-2-5T pedig nagyon lassú, lassabb mint az IS-eken. A páncélzata nem rossz, a toronyról nagy sok lövedék lepattanhat. A mozgékonysága nem rossz, de körülbelül az IS is azt tudja. Igazi közepes gép.
A KV-1S-t is szerettem, élvezetes csatákat lehetett vele játszani. Nem tudom most hogyan teljesítene.
Kinézetben nem az IS. Csak a tornyuk hasonlít. A harckocsi test és a futómű más, a hátsó része egyáltalán nem hasonlít az IS-ére. -
Nekem a KV-1S az egyik kedvenc tankom. Sebzése jó, jól néz ki, és gyorsabb mint a KV-3. Páncélzata kisebb, de a sebesség kárpótol emiatt, amúgy sem kell olyan tankkal az első sorban lenni!:D -
crossy104 #12107 A sherman-t én is szeretem. -
Prémiummal. De a lőszer bele 1000+. Én pl. ezért nem szeretem. Van, de csak duplaxpre használom. Kilövöm a magam pár tankját, és kész. Sokkal gyorsabb és jobb pénzkereset a Sherman, PZIV, T-34, Stug, PZIII/IV kombo, és ez ált. nálam kiegészül a KV-val is.
KV-1S-el valakinek van tapasztalata? A bétában szeretném kipróbálni, mert ez eddig kimaradt, pedig ágyúban ott van, kinézetben meg az IS. Páncélzatban már persze nem ... :D -
Azért ökörség mert csak -1 pontot vonnak le tankonként és így még mindig jobban jár egy csapat ha 12 fővel játszik mintha 14-el.
legkevesebb 3-al kellene csökkenteni szvsz. -
crossy104 #12104 Hummel még mindig a pénznyomó. Én ma kétszer is kerestem vele 60 ezret. -
Kivágtam a PZIIIam, és PZIII/IVre váltottam. Most fullos. Nos, ez is egy pénznyomó, szóval vegyétek fel a pénzcsináló listátokra. :D
(Átviszi a KT és a Tiger páncélját is, és kicsi.) -
weissewolfe #12102 Sokan irtátok,hogy milyen könnyen kigyullad a "Cicus" :)
Nekem majdnem 200 csatám van vele,de xsak egyszer égett le eddig.
Lehet,hogy csak szerencsém volt... -
Egyáltalán nem hülyeség. jön 10 ember, mindegyik 6-os Tierrel és elverik a 14 fős csapatot, mert ők szabályosan akarnak játszani? Akkor 9 főre kell kiírni, ha megvan szabva a létszám és a TIER szám is ,akkor tartsuk már be. Hiába van 6 PIII, másik oldalon 2 VK3601-es, röhögve szedik szét a 6 kicsit... -
Ez egy ökörség, ha van 60pont akkor azt a csapat had ossza már el saját belátása szerint. Nem látom át, hogy ez szabály mire jó!? Csak arra tudok gondolni, hogy ha 10-en indulnak csak az ne mind Hv tank legyen...Ezt másképp is megoldhatnák: Limitált Hv tankok (pl csapatonként max 3 szerintem még reális is lenne) + csapatonként 2 SPG aztán jónapot. Többit meg úgy oldják meg ahogy akarják. Valljuk be a junior kategóriában azért mikor megjelenik 10db KV-3 122es ágyúval, nem sok mindent lehet kezdeni(így csak 9 és valami tier4-es) nem fog változni semmi. -
tegnap óta van!
Posted Yesterday, 12:54 PM
ATTENTION!
in view of numerous controversial situations and complaints we decided to introduce the following point to the rules:
in case the team enters the battle incomplete (less that 14 players), it is to leave 1 point for each absent player.
for example, 11 players present: 90 - 3 points = 87 points maximum, 10 players present: 90 - 4 points = 86 points maximum etc.
-
Egy Tigris akkor hasznos igazán a nagy tier csatákban, ha inkább elöre engedi a nagyvadakat, aztán hatulról osztja az áldást. Egy kilött Tigris semmire sem jó... nem szabad bemenni a sürüjébe.